Wielrennen Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Wielrennen Algemeen

Wielrennen                                                                            
                                                                           
Algemeen wielernieuws in Zeeland  
>  stuur je tekst en foto's naar:  info@zeelandopdefiets.nlSUCCESVOLLE SAMENWERKING NEDERLANDSE LOTERIJ EN KNWU WORDT VOORTGEZET

Nederlandse Loterij en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie zetten hun samenwerking voort. Sinds 2019 is Nederlandse Loterij hoofdsponsor van de KNWU. Het sponsorship wordt verlengd tot en met de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van 2021.
Foto: KNWU : Tom Dumoulin, Marianne Vos, Floortje Mackaij en Jos van Emden zijn blij met de vernieuwde overeenkomst. (25 september)
Bron KNWU  Juli 2020

GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER DEFINITIEF GESCHRAPT

 
De Zeeuwse wielersport verliest weer een wedstrijd. De GP Arjaan de Schipper komt niet meer op de kalender. De klassieker die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd rond Goes verdwijnt in de wielerarchieven.
 


HERSTART WIELERSEIZOEN TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ

10 WEDSTRIJDEN IN HOEDEKENSKERKE TOT ZATERDAG 3 OKTOBER

Met medewerking van de gemeente Borsele en het Waterschap heeft TMZ een schitterend 3,9 km lang parkoers gevonden bij het Bevelandse Hoedekenskerke. Op deze omloop zullen tot zaterdag 3 oktober 10 trainingswedstrijden gereden worden op zaterdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast ligt een 3700 m2 groot terrein van de voormalige gemeentehaven waar geparkeerd kan worden en de rugnummerverstrekking zal plaatsvinden.


Het parkoers omvat de Zee en Inlaagdijk van Hoedekenskerke / Vrouwenweg en Waanweg. Tijdens de wedstrijden zijn deze weggedeeltes afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Zaterdag 25 juli was de eerste wedstrijd met alleen de vaste TMZ groepen Amateurs, D categorie/Sportklasse en S/P (Starters en Plaatselijke renners). Vanaf 1 augustus en op 26 september en 3 oktober werd de KNWU categorie Elite/Belofte in het programma opgenomen.

Er kan enkel worden deelgenomen na voorinschrijving. Het digitale formulier staat op www.tmzzeeland.nl   Dag inschrijving is niet mogelijk. Per categorie geldt een maximum van 75 renners per wedstrijd. De voorinschrijving is noodzakelijk wegens het deelnemersaantal en ook om de rugnummer uitreiking vlot en veilig te laten verlopen.

Programma Hoedekenskerke:
3 oktober   
  
13.00 categorie D          13.01   SP        14.30 Elite / Beloften        14.31  Amateurs


Voorzitter Leo Bakker (foto) is blij dat de Zeeuwse wielersport kan herstarten:
Er is veel overleg geweest tussen alle betrokken partijen rondom de realisatie. TMZ spreekt dan ook haar waardering uit voor deze samenwerking. De gemeente Borsele toont hiermee andermaal aan een echte "wielergemeente" te zijn.
Een parkoers vinden en vergunning krijgen was lastig, maar omdat er verder geen gebouwen in de directe omgeving staan dienden we ook een permanence ruimte te realiseren die ook nog eens aan de COVID-19 eisen moet voldoen. Om dit binnen redelijke kosten te kunnen doen zijn veel bedrijven benaderd die allemaal positief meedachten en naar oplossingen gezocht hebben.


Uiteindelijk heeft de onderneming Nutswerk (Wemeldinge/Kapelle) ons en de Zeeuwse wielersport geholpen door een jury-onderkomen, een mobiele permanence ruimte en toiletunits ter beschikking te stellen. Jan Minnaard (directeur Nutswerk) is zelf renner bij TMZ en de vader van oud prof Marco Minnaard.  

LARS OREEL ZAL IN 2021 BIJ ANDERE PLOEG KOERSEN
 
WIELERTEAM REGGEBORGH VERLIEST SPONSORS

Goesenaar Lars Oreel moet in 2021 op zoek naar een nieuwe ploeg. Zijn huidige formatie Wielerteam Reggeborgh gaat na het huidige seizoen stoppen omdat ze veel sponsors verliezen wegens de corona crisis. Bij Reggeborgh hebben de ploegleiders Eddy Reinerink en Sjoerd Koster twaalf amateurrenners tot hun beschikking.
 
Als clubteam won VolkerWessels - Merckx vorig jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Met die sponsornaam werd de stap naar een continentaal team gezet. Wielerteam Reggeborgh ging verder als clubteam in deze constructie. Team Reggeborgh werd opgericht om aansluiting te houden met de lokale wielerverenigingen en diende tevens als opleidingsploeg voor VolkerWessels - Merckx.
Lees meer op pagina Transfers en Ploegen 2020 - 2021 : http://www.zeelandopdefiets.nl/transfers-en-ploegen.html

BINCK BANK TOUR 2020 :
TIJDIT OVER BOULEVARD VLISSINGEN OP 30 SEPTEMBER
DERDE ETAPPE START IN PHILIPPINE


In het rittenschema van de Binck Bank Tour 2020 staan twee Zeeuwse etappes aangegeven. Op woensdag 30 september wordt in Vlissingen een individuele tijdrit verreden door de binnenstad en over de boulevard. In deze race tegen de klok moeten de renners 9,4 km. afwerken vanaf de Nieuwendijk op het Bellamypark. Een dag later, donderdag 1 oktober, start de karavaan met 19 World Tour teams in het Zeeuws Vlaamse Philippine voor een rit naar de zuiderburen. In het parcours van 1 oktober zit een forse omloop door Zuid Zeeland. Via de Sluiskiltunnel, Zwartenhoek, Zelzate en Eeklo bereiken de coureurs finishplaats Aalter.
Lees meer op de speciale pagina Binck Bank Tour  :  

KLASSIEKER SCHELDEPRIJS START WOENSDAG 14 OKTOBER IN TERNEUZEN


De Scheldeprijs heeft met woensdag 14 oktober een nieuwe datum na de afgelasting in april wegens de corona crisis. De Belgische klassieker start in Terneuzen en voert ongeveer 60 km door Zeeland. De start is om 12.15 uur in Terneuzen, de aankomst is gepland op 16.30 uur in Schoten bij Antwerpen.
Bekijk de doorkomsttijden in Zeeland:  http://www.zeelandopdefiets.nl/scheldeprijs.html


EPZ OMLOOP VAN BORSELE:
REGIORENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE
TRAINT OP PARCOURS GEANNULEERDE BEVELANDSE KLASSIEKER


Foto's : Organisatie.  Quinty van de Guchte (20) uit Driewegen had de EPZ Omloop van Borsele in haar agenda staan maar de corona crisis gooide roet in het eten. De Bevelandse renster zou weer starten in het sponsorshirt van de Belgische formatie Redant Keukens.

v.d. Guchte over het schrappen van de koers in haar geboortestreek: Helaas ligt het wielerseizoen door het coronavirus volledig plat en zo ook is de EPZ Omloop van Borsele geannuleerd. Als eerbetoon aan de organisatie, sponsors en vrijwilligers van de EPZ Omloop had ik besloten om op zaterdag (25 april) het gehele parcours van de elite dames te rijden, een afstand van ongeveer 140 km.


Het weer was in ieder geval perfect voor een goede, zonnige trainingstocht en 's ochtends bij de start en 's middags bij de finish werd ik verrast door een aantal leden van de organisatie. Ze stonden klaar met mooie attenties. Tijdens de laatste 10 km werd ik nog begeleid door een motor. Comite SHeerenhoek bedankt voor jullie aanwezigheid, het was heel leuk!

Tegenover de PZC gaf v.d. Guchte nog een toelichting op haar initiatief:
Je kan wel stellen dat ik in deze wedstrijd loze periode op zoek ben naar uitdagingen. Ik wist natuurlijk al langer dat de wedstrijd vanwege het coronavirus om begrijpelijke redenen niet verreden kon worden, maar het dringt pas echt goed door in de wedstrijdweek zelf. Het is leuk dat de organisatie het idee zo omarmd heeft en het geeft extra voldoening en moraal. Normaliter had ik in deze periode mooie wedstrijden zoals de EPZ Omloop van Borsele kunnen fietsen, maar nu kan ik niets anders dan hopen op betere tijden.
TWEE ZEEUWSE WIELERKLASSIEKERS VAN TMZ GESNEUVELD
WEGENS ONTBREKEN POLITIEBEGELEIDING
De TMZ wielerklassiekers Ronde van Noord Beveland en Zeeland Classic zijn geschrapt wegens het ontbreken van politiebegeleiding.
Volgens voorzitter Leo Bakker van Trimbelangen Midden Zeeland een bittere pil voor de plaatselijke organisatoren in Wissenkerke en Heinkenszand. Ook voor de renners is het een tegenvaller nu de populaire wedstrijden van de actuele TMZ kalender 2020 zijn gehaald. Op de startlijst staan altijd veel coureurs uit Zuid West Nederland en Belgie die volop strijd leveren om de sportieve eer en de mooie geldprijzen.
Bron : PZC


IN 2021 JUBILEUMRONDES IN ZEELAND
In Zuiddorpe en Burgh Haamstede kunnen de plaatselijke organisatoren een wielerfeestje vieren in 2021.

JUBILEUMRONDE ZUIDDORPE (50)

Zuiddorpe      

criterium TMZ :  50 ste Boekweitronde     organisatie:  WC de Zwaluw
Op Schouwen Duiveland zal in 2021 een jubileum criterium worden verreden in Burgh Haamstede. In het populaire toeristendorp klinkt dan voor de 40 ste keer een startschot bij de wielerronde.

Bij het criterium onder de vlag van de wielerbond KNWU is er startgelegenheid voor elite - beloften en amateurs.       https://www.facebook.com/Wielerronde-Burgh-Haamstede-199661927365014/


In 2019 won Tom Vermeer na 80 km met een solo de 39 ste editie. De Belg kon zijn vijfde seizoenzege noteren op het Havenplein in Zierikzee. Goesenaar Lars Oreel kwam als tweede binnen en Antonie van Noppen werd derde. De provinciale jurygroep van de KNWU rapporteerde 54 geklasseerden. Foto Organisatie.   In 2020 werd de 40 ste uitgave geschrapt wegens de corona crisis.

Terug naar de inhoud