Vestingcross Hulst - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Vestingcross Hulst

Veld/Strand


Nieuws over Veldrijden in Zeeland :
stuur je bericht en foto naar info@zeelandopdefiets.nl
VIJFDE EDITIE VESTINGCROSS HULST
IN WERELDBEKER OP ZONDAG 3 JANUARI 2021De organisatoren van de Vestingcross Hulst gaan een wielerfeestje vieren. Hun populaire veldevenement maakt na vier jaar forse promotie op de internationale UCI kalender.

Vanaf 2021 wordt de Zeeuws Vlaamse cross opgenomen in de Wereldbeker. Op zondag 3 januari kunnen de veldtoppers voor de eerste keer in Zeeland op dit hoge niveau duelleren. De UCI zal in het volgende winterseizoen veertien wereldbekerwedstrijden in het programma opnemen. De finale is in Hoogerheide op zondag 24 januari 2021.
VESTINGCROSS HULST 2020

 
MOOI DEELNEMERSVELD, VEEL TOESCHOUWERS EN STERKE WINDSTOTEN.
 
TOP 10 ZEEUWSE RENSTERS ROSITA REIJNHOUT EN SHIRIN VAN ANROOIJ.

 Het werd nog even spannend voor de organisatoren in Hulst maar de veiligheidsdiensten gaven tot ieders opluchting toestemming voor de Ethias cross. De seinen werden op groen gezet en het publiek genoot van de wielersfeer op de stadswallen.
 
Toch ontstond er tijdens het programma nog lichte paniek toen na een windvlaag een boom knakte en op het parcours viel. Op dat moment was er gelukkig geen wedstrijd aan de gang en met gezamenlijk zaagwerk werd alles weer snel opgeruimd en konden de vrouwen vertrekken.


 Foto : Edwin van Immerseel.   Junioren wereldkampioene Shirin van Anrooij toonde zich aan de talrijke en trouwe supporters uit haar thuisprovincie. De Kapelse eindigde netjes op de zesde plaats tussen de ervaren wereldtoppers. Het wedstrijdbeeld werd bepaald door de Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado die als winnares werd gehuldigd en haar eeuwige rivale Annemarie Worst (2). Denise Betsema reed een sterke cross in Zeeuws Vlaanderen en kon de laatste Nederlandse wedstrijd van het veldseizoen 2019 – 2020 afsluiten met een podiumplaats.


 Foto : Facebook.   Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk beleefde een prachtige crossdag. De Bevelandse nieuwelinge eindigde op de tweede plaats achter Julia Kopecky. Xenna De Bruyckere maakte als derde binnenkomer de top 3 compleet.


 Foto : Freddy Scheele.   Bij de junioren pakte wereldkampioen Thibau Nijs zijn 21 ste zege. De talentvolle zoon van Sven stond op het podium naast Tibor del Grosso en Jente Michels.

Foto : Facebook Organisatie.    In de categorie nieuwelingen jongens flitste Belgisch kampioen Aaron Dockx naar de eerste prijs. Het Vlaamse toptalent werd dit seizoen voor de 27 ste keer als winnaar gehuldigd. De andere podiumklanten waren Kenay De Moyer en Silas Kuschla.

 
Foto : Freddy Scheele.  Bij absentie van Mathieu van der Poel kregen deze keer zijn concurrenten de ruimte om zich te etaleren. Eli Iserbyt koos voor de aanval en kon een indrukwekkende solo bekronen met zijn tiende overwinning. De Belg van Pauwels Sauzen Bingoal klokte 30 seconden voorsprong op Tom Pidcock en Toon Aarts. Lars v.d. Haar werd vierde en Laurens Sweeck meldde zich als vijfde
Bron : Omroep Zeeland 17 februari 2020

Thema : EK Veldrijden in Hulst

 

VESTINGCROSS HULST 16 FEBRUARI 2020 MET VELDTOPPERS


MATHIEU VAN DER POEL ONTBRAK OP STARTLIJST 2020 IN HULST

Foto Freddy Scheele : winst 2019.    
Wereldkampioen Mathieu van der Poel kwam niet aan de start bij de Vestingcross 2020 in Hulst. Na het WK op 2 februari in het Zwitserse Dubendorf ging hij op vakantie. Vervolgens begonnen de wegtrainingen gericht op de Belgische voorjaarsklassiekers.
Bij de drie vorige edities van de Vestingcross werd v.d. Poel als winnaar gehuldigd.


Terug naar de inhoud