Veld algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Veld Algemeen

Veld/StrandNieuws over Veld evenementen in Zeeland :WOENSDAG 4 NOVEMBER MTB CLINIC OP THOLEN
VOOR JONGEREN VAN 6 TOT 12 JAAR IN GEMEENTE THOLEN
Inschrijven:  www.jijoptholen.nl


WEST BRABANTSE VELDRIT COMPETITIE 2020 AFGELAST
Dit jaar komt er geen West Brabantse Veldrit Competitie: "Na veel wikken en wegen hebben wij besloten om de competitie 2020 niet op te starten. Er zijn teveel onzekerheden om de wedstrijden te organiseren en de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Hopelijk kunnen wij u in 2021 weer begroeten, voor nu wees voorzichtig en blijf gezond", aldus het bestuur van de WBVC.    (6 september)
Bron: KNWU juli 2020

HERSTART SEIZOEN 2020 MILAN VADER (MIDDELBURG)
TWEEDE PLAATS IN SPANJE EN WINST OP ALPE D'HUEZ

Bron Twitter  (9 augustus)Bron PZC.      (8 augustus)
Foto : Facebook.  Milan Vader, op de wereldranglijst 13de, heeft bij de herstart van het seizoen de tweede plaats behaald.
 
Bij een UCI crosscountry in Vall de Boi in Noord Spanje kon de 24 jarige Middelburger voorin meedoen in het teamshirt van KMC Orbea.
 
In de voorbereiding trainde Vader vaak in thuisprovincie Zeeland en ook in Zuid Limburg werd aan ritme en vorm geschaafd. Verder ging hij met zijn ploeg op trainingskamp naar Zuid-Frankrijk.
 De Zeeuw heeft zich al geselecteerd voor de Olympische Spelen 2021 in Tokio.    (28 juli)

GEEN MTB KUSTMARATHON IN 2020

 
De Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door. Het driedaagse marathonweekend wordt verplaatst naar 2021. Maandagmorgen 29 juni gaf de organisatie een verklaring rond het moeilijke besluit:
 
We hoopten lang dat we deze boodschap niet hoefden te communiceren. Helaas kunnen we niet anders. De maatregelen die nu gelden, de onzekerheid c.q. het ontbreken van info en maatregelen die vanaf 1 september gelden, hebben ons genoodzaakt om volgend besluit te nemen.
 
We begrijpen dat dit besluit ingrijpend is. Voor de deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren. Maar ook voor ons: al 17 jaar zorgen we voor een feestelijk marathon weekend waar plezier, vriendschap en verbinding, en prestaties op ieder niveau gevierd worden. Dat doen we samen. Dit besluit nemen we dan ook met veel pijn in ons hart. We hopen op jullie begrip. We hopen jullie voor de 18e editie, op 1, 2 en 3 oktober 2021 weer te mogen begroeten.


zaterdag 2 oktober 2021    
Zoutelande / Langstraat  >  Burgh Haamstede / Burghse Ring
 14 de MTB Kustmarathon Zeeland      afstand:  53 km over strand en door bossen    
start:  8.45 in Zoutelande.           https://www.marathonzeeland.nl/deelnemers/mtb-tocht


BEACHRACE ZEELAND OP 7 FEBRUARI 2021
zondag 7 februari      
Renesse      Beachclub Perry  >  Oosterscheldekering
MTB Beachrace Zeeland : 72 km over het strand

RUBRIEK "KAMPIOENEN ZONDER KOERS" OP CYCLINGONLINE.NL

MIDDELBURGER MILAN VADER VERTELT OVER ZIJN FIETSBELEVING IN DE CORONA PERIODE
(20 april 2020)

MOUNTAINBIKEN:
 
MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA IN JULI 2021 NAAR OLYMPISCHE SPELEN

 Foto : Team Xtreme  De Zeeuwse mountainbikers Milan Vader en Anne Terpstra moeten hun voorbereiding op de Olympische Spelen noodgedwongen met 1 jaar verlengen.
 
Het internationale sportevenement is vanwege het coronavirus verschoven naar 2021 van 23 juli tot 8 augustus. Vader en Terpstra moeten op 26 en 27 juli aantreden. Dat hebben het Internationaal Olympisch Comite (IOC) en het Japans organisatie comite voor Tokyo 2020 besloten. De Spelen blijven de naam Tokyo 2020 dragen.


 
Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF is blij dat er duidelijkheid is voor alle betrokkenen: Vooral voor de sporters die nu weer kunnen plannen. Een verschuiving naar het voorjaar zou mooi zijn geweest, maar aan de andere kant, we bereiden ons al zeven jaar met Thermo Tokyo voor op de warmte straks in Tokio.

 
Algemeen directeur Gerard Dielessen is ook tevreden: Ik snap dat er voor gekozen is een vol jaar voor de nieuwe voorbereidingen te nemen. Dat zullen wij ook doen. Zodra de coronacrisis bezworen is, en laten we hopen dat dit spoedig het geval zal zijn, maken we de stand van zaken van de Nederlandse sport op en bepalen we op welke wijze wij in 2021 met TeamNL naar Tokyo gaan.
Bron : Cyclingonline 2 april 2020
Rubriek "Kampioenen zonder koers" met wereldkampioene Shirin van Anrooij (Kapelle)
OFFROADBIKERS.EU STELDE 5 VRAGEN AAN MIDDELBURGSE MOUNTAINBIKER MILAN VADER.  
BEKIJK ZIJN ANTWOORDEN.Terug naar de inhoud