Transfers en Ploegen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Transfers & Ploegen

Wielrennen


                                                                      
                                                                            
Wielertransfers Zeeland  
>  stuur je tekst, foto's en tips naar:   info@zeelandopdefiets.nl
SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) NAAR TREK SEGAFREDO

De 18 jarige Shirin van Anrooij gaat als stagiaire naar het vrouwen wegteam van Trek - Segafredo. Ze zal ervaring opdoen aan de zijde van o.m. de Nederlandse routiniers Lucinda Brand (foto onder) en Ellen van Dijk. Het toptalent uit Kapelle is ook in het veldrijden zeer succesvol en heeft hierbij verschillende titels op haar erelijst gezet. In deze discipline blijft ze de sponsortrui van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions van Sven Nijs dragen.


Met Wielerflits.nl sprak de Bevelandse over het stagekontrakt:  Ik denk dat de komende jaren vooral in het teken staan van opdoen van veel ervaring en het verbeteren van mezelf als renster. Ik weet dat ik zoveel kan leren van de rensters van Trek - Segafredo, die al zoveel ervaring hebben. Het team voelt als een grote familie en het is een geweldige kans voor mij als renster. Ik kijk er erg naar uit om met ze te gaan koersen.
Van Anrooij wil op Franse bodem debuteren in het shirt van de World Tour formatie. De Zeeuwse krijgt een rugnummer voor de meerdaagse Tour de L Ardeche van donderdag 3 september t.m. 9 september.  (26 augustus).
 


MIRJANA SCHAAP UIT STAVENISSE
BIJ CONTINENTALE FORMATIE IN OOST EUROPA

Foto: Facebook
De Thoolse renster Mirjana Schaap fietst vanaf juli 2020 bij de continentale formatie Lviv Cycling Team. Voor de 40 jarige Zeeuwse een enorme uitdaging want ze heeft vrijwel geen koerservaring op hoger niveau. Schaap zit wel vaak op de fiets voor grote toertochten en pittige trainingen in binnen en buitenland.

De wielerwortels van Lviv Cycling liggen in de Oekraine. Op het programma staan echter veel wedstrijden in West Europa en daarom hebben de initiatiefnemers gezocht naar Belgische en Nederlandse vrouwen die ervaring hebben in klassiekers en etappekoersen.

In Belgie zien Ellen Feytens (19), Femke Verstichelen (36) en Naomi De Roeck (29) wel degelijk sportieve kansen bij de Oost Europese UCI formatie.  Dit Belgische trio kreeg in juli gezelschap van de Hollandse Mirjana Schaap uit het Thoolse Stavenisse.

De ploegleiding is enthousiast over de huidige samenstelling en de sponsorkleding van het team: "In BelgiĆ« en Nederland is het niveau heel hoog, en dat hebben we in Oekraine niet. Aangezien de ploeg veel in Belgie te bewonderen zal zijn, is het hebben van Belgische sponsoren op het shirt ineens niet zo gek meer".    (18 augustus)
GOESENAAR LARS OREEL ZAL IN 2021 BIJ ANDERE PLOEG

 WIELERTEAM REGGEBORGH VERLIEST SPONSORS WEGENS CORONA CRISIS

Goesenaar Lars Oreel moet in 2021 op zoek naar een nieuwe ploeg. Zijn huidige formatie Wielerteam Reggeborgh gaat na het huidige seizoen stoppen. Bij Reggeborgh hebben de ploegleiders Eddy Reinerink en Sjoerd Koster twaalf amateurrenners tot hun beschikking.
 
Als clubteam won VolkerWessels - Merckx vorig jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Met die sponsornaam werd de stap naar een continentaal team gezet. Wielerteam Reggeborgh ging verder als clubteam in deze constructie. Team Reggeborgh werd opgericht om aansluiting te houden met de lokale wielerverenigingen en diende tevens als opleidingsploeg voor VolkerWessels - Merckx.

De ploegleiding in een toelichting: "Als gevolg van de ontstane economische onzekerheid veroorzaakt door het Covid-19 virus hebben meerdere sponsoren om voornoemde redenen aangegeven verdere sponsoring niet verantwoord te vinden. Omdat VolkerWessels, Reggeborgh en meerdere sponsoren hebben aangegeven hun commitment voor de komende jaren gestand te willen doen heeft het bestuur van de teams besloten om vanaf het seizoen 2021 middels het continental team verder vorm te geven aan de ambities. Helaas heeft het wielerseizoen 2020 tot op heden niet gebracht wat iedereen ervan had gehoopt. Dat is spijtig voor vooral de renners, maar ook voor de sponsoren die de teams ondersteunen."
 

Door het opheffen van het clubteam kan de continentale wielerformatie VolkerWessels-Merckx dus wel in stand worden gehouden. De renners van VolkerWessels - Merckx CT waaronder Timo de Jong uit Goes (foto) kregen onlangs allen een contractverlenging voor 2021 aangeboden.
ZEEUWSE PLOEGLEIDERS/BEGELEIDERS DAVY (foto) EN MARCEL GUNST EN RINUS VERBOOM
ZORGEN VOOR IMPULS BIJ WILLEBRORD WIL VOORUIT.

WEST BRABANTSE WIELERVERENIGING HEEFT TALENTVOLLE COUREURS UIT ZEELAND IN DE GELEDEREN.

WERVING NIEUWE RENNERS SEIZOEN 2021 IN VOLLE GANG.


BELGISCHE PLOEG VOOR MIDDELBURGSE YVA GELUK

Foto's : Waasland Security Team

Yva Geluk heeft de Adelaar Apeldoorn verlaten en koerst in 2020 bij Waasland Security Wase Zon CT. De Hollandse presentie komt verder van Femke Geeris en Aranka Berends. De Belgische formatie heeft een ambitieuze benadering geformuleerd : Onze doelstelling is om een netwerk te ontwikkelen van mensen die voor 1 gezamenlijk doel gaan namelijk het opleiden van jonge rensters naar goede professionele rensters . Dit aan de hand van de juiste recrutering via een professionele structuur. Op deze manier willen we rensters laten doorstromen naar UCI teams.


De ploegleiders Nico de Roeck en Glenn v.d. Meeren kunnen de vrouwen een mooi programma voorschotelen met klassiekers, etappewedstrijden en criteriums.
WESLEY MOL (KAPELLE) IN 2020 BIJ ELITE/BELOFTEN TEAM VAN UITERT - DE JONGE RENNER OOSTERHOUT

Foto : Facebook. Bevelander Wesley Mol reed in 2019 bij de Luxemburgse formatie Differdange Geba. Dit continentale team ging echter niet verder en heeft de wielersport verlaten.  Nadat Mol in oktober deze informatie binnen kreeg ging de 20 jarige coureur op zoek naar een nieuwe ploeg. Voor komend seizoen heeft hij onderdak gevonden bij Team Van Uitert & De Jonge Renner.
In het seizoen 2020 kunnen de ploegleiders Ceciel van Dongen en Jo Bouwens hun renners aan aantrekkelijk programma aanbieden met de Nederlandse Topcompetitie en Olympia Tour. In 2019 was Mol twee keer in Zeeland te zien : de ZLM Tour en de Tacx Pro Classic. In beiden wedstrijden behaalde hij de 62 ste plaats.

ZRTC THEO MIDDELKAMP 2020 : PLOEGLEIDER AD POLAK HEEFT RUIME SELECTIE BESCHIKBAAR

16 ELITE -  BELOFTEN  EN 14 AMATEURS
Foto : Bianca Mesu  >  Junioren selectie 2020


Bron : PZC / Job de Feijter.
DEMI VAN DIJKE (18) : S-BIKES AGU CYCLING TEAM

Foto : Facebook Cyclingcphotography

De Borselse renster Demi van Dijke koerst bij een Belgische formatie met 14 ploeggenoten. Ze koos voor S-Bikes AGU Cycling omdat het haar eerder in 2019 opviel hoe de dames als team rijden en een hechte ploeg vormen. Verder sprong de mooie uitstraling die ze hebben zeker in het oog.

In 2019 beleefde van Dijke geen wieler hoogtepunten:  "Ik heb vorig seizoen veel pech gekend door enkele zware valpartijen waardoor ik telkens even moest herstellen. De openingswedstrijd in Strijen blijft me bij met een 9e plaats alsook een 24 ste plaats in de tijdrit van de nationscup in Borsele en een 9 de plaats in het natourcriterium van Boezinge."


De Bevelandse renster over het komende seizoen :

"Mijn doel voor 2020 zal zijn om de ploeg te helpen en om samen wedstrijden hard te maken. Ook hoop ik een handje te kunnen toesteken zodat onze kopvrouwen het kunnen afmaken. In 2019 heb ik enorme progressie gemaakt en ik hoop dit door te kunnen trekken in 2020."


KAPELSE LISANNE DE MUNNIK NAAR WIELERVERENIGING BREDA

 Foto : Facebook.  
Lisanne de Munnik (Kapelle) kiest voor een sportieve verhuizing van ZRTC Theo Middelkamp naar Wieler vereniging Breda.
De Munnik over haar keuze : Bij deze Brabantse formatie koersen meer meiden en dat kan mijn ontwikkeling als renster versnellen.
Lisanne is 17 jaar en start in 2020 als tweedejaars juniore. Haar voorbereiding op de weg begon in de West Brabantse Veldrit Competitie.
DEENSE PLOEG VOOR NICK VAN DER LIJKE

Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam) koerst vanaf 2020 bij de Deense ploeg Riwal Readynez. De pro continentale formatie wil meer wedstrijden rijden in Belgie en Nederland. Daarnaast mikt de ploegleiding op een wildcard voor de Tour de France 2021 die start in de hoofdstad Kopenhagen.

van der Lijke begint in 2020 aan zijn zevende profseizoen. In 2019 behaalde de 28 jarige renner een podiumplaats (3) in de Veenendaal Veenendaal Classic. Na een val in de Tour of Norway eind mei moest hij enkele maanden herstellen en kon pas in het naseizoen zijn rentree maken. v.d. Lijke droeg 4 seizoenen het sponsorshirt van Roompot Oranje Peloton, Roompot Nederlandse Loterij en Roompot Charles.
JARNO DHONDT (EEDE) NAAR ANDERE BELGISCHE PLOEG :
CANGURU QTS AIR COLLEGE
 
Foto : Canguru Team.  Zeeuws Vlaming Jarno Dhondt koerst in 2020 bij het Canguru QTS-Air College Cycling team. De 17 jarige renner mikt op mooie prestaties in zijn laatste jaar bij de junioren. Hij komt over van Zannata Galloo Cycling.

Op Cyclingsite.be geeft Dhondt een toelichting op zijn transfer : Ik heb gekozen voor het Canguru-QTS-Air College Cycling team voor het mooie programma in binnen- en buitenland. Na een minder seizoen, hoop ik het beste van me zelf te geven en enkele mooie resultaten neer te zetten.
 
QUINTY VAN DE GUCHTE UIT DRIEWEGEN BLIJFT IN 2020 BIJ KEUKENS REDANT ERPE MERE


 
Foto : Paul Hinninck

Terug naar de inhoud