Ster Omloop van Nieuwland - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Ster Omloop van Nieuwland

Klassieker ZeelandVIERDE STER OMLOOP VAN NIEUWLAND GAAT NIET DOOR IN 2020

Het Stichtingsbestuur van de Ster Omloop van Nieuwland heeft de vierde editie geschrapt. Een moeilijk besluit volgens voorzitter Mariska Ridderbos en secretaris Marieke Wiersum-Kempe maar de gezondheid van alle betrokkenen staat bovenaan.

Door de opgelegde maatregelen van het kabinet in verband met het Coronavirus, zijn wij genoodzaakt om de 4 de Ster Omloop van Nieuwland te annuleren. De editie die gepland stond voor 4 april aanstaande zal geen doorgang vinden. Wij betreuren dit ten zeerste maar de gezondheid van onze vrijwilligers, deelnemers en het publiek staan voorop.

In een later stadium zal het wielercomite bekijken of de Ster Omloop van Nieuwland later dit jaar nog kan worden verreden of dat de vierde editie moet worden uitgesteld naar 2021. Op dit moment is het nog te vroeg om hierover te speculeren.

Wij danken alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, TMZ, MBTZ en overheid, voor alle inspanningen die al zijn geleverd voor de editie 2020.
ARJAN POLEIJ, WINNAAR STER OMLOOP NIEUWLAND 2019,
NEEMT AFSCHEID VAN DE WIELERSPORT

Foto's : Jacco Quist

Arjan Poleij (Kruiningen) koos in 2020 voor zijn universitaire studie in Tilburg en stopt na 8 jaar met wielrennen op wedstrijdniveau. De Bevelander won in 2019 de vierde editie van de Ster Omloop van Nieuwland.
Poleij : De beslissing om te stoppen is geenszins makkelijk geweest maar lijkt mij de enige juiste, aangezien studie en wielrennen moeilijk te combineren zijn. Graag wil ik iedereen bedanken die ook maar op een of andere manier betrokken is geweest vanaf mijn 1e tot de 97e overwinning in mijn wielerloopbaan. Het zijn zeer mooie jaren geweest met als hoogtepunten de overwinningen in Parijs-Roubaix, Le Polynormande, La Bercycle en Tour de LAin. Ik heb van geen enkele keuze in de voorbije acht jaar spijt gehad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit voor deze keuze ook zal gelden. Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor de vele steun de afgelopen jaren!
ARJAN POLEIJ (KRUININGEN)
WINT STER OMLOOP VAN NIEUWLAND 2019

Foto's : Jacco Quist

Een sterke kopgroep bepaalde grotendeels de Ster Omloop van Nieuwland 2019. Negen vluchters koersten naar een ruime marge. Pim Achterkamp, Arjan Ootjers, Robbert Schaap, Giavanni Debaere, Thijs Bon, Pieter Bauters, Arjen Poleij, Pico de Jager en Gilian de Visser ontwikkelden een hoog tempo op het mooie parcours rond Nieuw en Sint Joosland.De samenwerking was voortreffelijk en met nog 2 omlopen van 12,9 km te gaan stond de digitale klok op een verschil van bijna 2 minuten. Het peloton bleef echter volop achtervolgen en bracht de achterstand terug naar 45 seconden. Een hergroepering leek er te komen maar de kopgroep hield verrassend stand.

De sprint werd met overmacht gewonnen door Arjan Poleij (Kruiningen) voor Robbert Schaap (Leidschendam)  en Giovanni Debaere uit het Belgische Roeselaere.     4. Gilian de Visser     5. Arjan Ootjers     6. Thijs Bon    7. Pim Achterkamp     8. Pieter Bauters     9. Sem Cockx   10. Roel de Vries.    58 renners geklasseerd.Pico de Jager won bij de Amateurs 40+ door stand te houden in de kopgroep bij de Amateurs. Hier werd Alex Masseurs tweede en Dennis Raadtgever kwam als derde over de streep.De sprint bij de D groep werd ontsierd door een vervelende valpartij. De winst ging naar Wander van der Wal voor Peter Hoogerheide en Frits Baaijens.


Michel de Haas won heel sterk de sprint bij de SP en versloeg daarbij Lex Meerman (2) en Bart van Opstal (3).
HISTORIE STER OMLOOP NIEUWLAND

 
Wegens de corona crisis kon in het voorjaar van 2020 geen Ster verreden worden. De organisatie was helemaal rond maar binnen de nationale maatregelen werden alle sportwedstrijden geschrapt.

 
In 2019 won Arjan Poleij uit Kruiningen de derde uitgave, zie verslag elders op deze pagina.

 
Uitslag tweede Ster 2018  Amateurs :      1. Niels Ruijter   Uithoorn           2. Mark van Velthoven    Wateringen            3. Bram Mens Wateringen       4. Pieter Bauters     Kruishoutem        5. Rico van Damme   Yerseke.

 
De eerste editie in 2017 ging niet meer van start nadat een motorbegeleider tijdens de verkenning om het leven kwam.


 Terug naar de inhoud