Rubriek 'Mijn winter 2020' - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Rubriek

Mijn Winter


                                                                                      

                                                                            
                                                                                
Tips voor pagina Mijn Winter met Zeeuwse Renners  
>  stuur je info en foto naar:   info@zeelandopdefiets.nl
THIJS BARENDREGT  :  
STRANDRACES IDEALE VOORBEREIDING RICHTING WEGSEIZOEN

Foto : Wim Lemmers.    Het wegseizoen in 2019 moest ik vroegtijdig stopzetten vanwege een ontstoken knie. Maar hierdoor kon ik wel eind oktober al beginnen met de opbouw richting het nieuwe seizoen. Sinds februari 2019 was al direct het plan om gedurende het seizoen 2019 mijn basis opnieuw op te bouwen en deze in de winter van 2019-2020 verder uit te bouwen. Ik heb een heel gevarieerd trainingsschema dat ik opgesteld krijg door Ramon Sportscare (Ramon Vleugel). Al vanaf dat ik weer mocht fietsen na mijn blessure werk ik samen met Ramon en deze combinatie werkt ideaal.  

Eind december ben ik voor 16 dagen naar Mallorca gereisd om daar flink wat uren te maken, daarnaast rij ik in de winter ook 10 strandraces. Dit is heel leuk om te doen en ik ben er ook van overtuigd dat het een ideale voorbereiding richting het wegseizoen is. Vaak ga ik na de strandrace nog op de fiets naar huis om nog wat extra uren bij te trainen. De komende weken richting het seizoen zullen de trainingen steeds specifieker worden met veel blokkentraining en sprints. De bedoeling is dan ook om bij de start van het seizoen gelijk op de afspraak te zijn!
 
 
 


CASPER VOS (HEINKENSZAND)
TRAINT ACHTER DE BROMMER

Nadat ik mijn laatste wedstrijden van 2019 had gereden heb ik 3 weken rust gehouden. Daarna ben ik begonnen met het voorbereiden voor het nieuwe seizoen. In het begin heb ik mij vooral gefocust op het vergroten van mijn duurvermogen.
 
Begin januari ben ik begonnen met wat intensievere blokken en intervaltrainingen. Ongeveer 1/1,5 maand voor de eerste wedstrijd (eind maart) ben ik van plan om nog meer intervaltrainingen te gaan doen. Daarnaast ook trainen achter de brommer om de wedstrijdsnelheid in de benen te krijgen. Om mijn vorm te optimaliseren gaan we met de ploeg, ZRTC Theo Middelkamp, op trainingsweekend naar de Vlaamse Ardennen en een week op trainingskamp naar Mallorca. Al mijn trainingen worden gemaakt en gepland door mijn trainer Nathan Traas.

JOCHEM KERCKHAERT SCHOONDIJKE
MET NIEUWE TRAINER RICHTING WEGSEIZOEN

Na de laatste wedstrijden van het seizoen 2019 heb ik drie weken rust genomen. Daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn nieuwe trainer Cees-Jan van der Zweep. Elke maand in de winter heb ik een trainingsweekend met mijn ploeg WPGA, Wieler Ploeg Groot Amsterdam. Verder ga ik vanaf januari minimaal 1x in de twee weken in de Vlaamse Ardennen trainen om lekker wat heuvel op te rijden en om wat intervaltrainingen bergop te kunnen doen.


In februari zal de 19 jarige Kerckhaert als tweede jaars belofte de laatste hand leggen aan zijn voorbereiding met een trainingskamp in Spanje.
WINTERTRAINING BORSELSE DEMI VAN DIJKE (18)
IN DE BELGISCHE HEUVELS

Mijn laatste koers van het wegseizoen 2019 was begin september. Hierna heb ik wat rust genomen en daarna ben ik met mijn voorbereiding richting nieuwe seizoen gestart.
Duurtrainingen doe ik graag in groep. Mijn trainer organiseert dan een rit met al zijn renners/rensters. Of met mijn ploeg elke zaterdag de georganiseerde 'Brothers on Bike' trainingstocht.
Ik wil mij in 2020 graag als klimster verder ontwikkelen en vandaar dat ik de heuveltjes wat meer opzoek bij de zuiderburen. In de periode van eind januari tot halfweg februari zal ik in Spanje op hoogtestage gaan met mijn team S-Bikes AGU.

 
 

LISANNE DE MUNNIK       KAPELLE
 Lisanne is 17 jaar en start in 2020 als tweedejaars juniore.
Mijn voorbereiding op de weg begint elk jaar in de West Brabantse Veldrit Competitie WBVC.
 
In 2019 kon ik bij de WBVC 2 podium plekken behalen en werd ik derde in het eindklassement. Met deze score ben ik zeker super tevreden.
 
Wat mijn ploeg betreft heb ik besloten om te verhuizen van ZRTC Theo Middelkamp naar WV Breda. Bij deze Brabantse formatie koersen meer meiden en ik denk dat ik me dan beter kan ontwikkelen als renster.
 
Onder begeleiding van Jacob Wijnstra van Velofysics ben ik momenteel aan het trainen. Met de adviezen van Jacob wil ik komend seizoen sterker rijden en meer scoren.


WIELRENNER RAMON VLEUGEL  GOES

Foto : Facebook.   
Voor veel renners is de winter een moment van rust van competitie en heropbouwen naar het wegseizoen. Voor mij start in oktober het strandseizoen met de MTB kustmarathon tocht en Hoek van Holland - den Helder. Ik stop mijn wegseizoen meestal in september zodat ik weer eind november en december mijn eerste piek kan leggen. Door drukte met mijn huidige baan en combinatie met mijn eigen bedrijfje Ramon SportsCare is het niet mogelijk om in mijn planning een lange voorbereidingsperiode in te plannen. Ik rij bijna alle strandraces van de KNWU, de regio beachrace competities en een aantal races in bij onze zuiderburen.


De planning in 2020 is gericht op Egmond-Pier-Egmond (11 januari), Regio beach race 3 en de Coast race in Middelkerke. Laatste doel van het seizoen is het NK strandrace in Renesse op 16 februari. Daarna ga ik na een weekje rust met de Elite Belofte selectie van ZRTC Theo Middelkamp naar Mallorca om te starten met mijn voorbereiding van het wegseizoen.Terug naar de inhoud