Rubriek 'Fotoalbum' - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Rubriek

Mijn Wieler Foto Album
NIEUWE RUBRIEK ZEELAND OP DE FIETS
WIELER FOTOALBUMZeeland op de Fiets.nl presenteert de rubriek : UIT HET FOTOALBUM VAN...
 
Bij deze opzet selecteren de deelnemers 3 foto's uit hun eigen verzameling.  Welke opnames?  Dat beslis je zelf. Met een verhaaltje kun je dan een toelichting geven op de foto's.
Je presentatie plaatsen wij op Facebook, Twitter en de website Zeeland op de Fiets.nl  

Wil je meedoen, stuur dan je persoonlijke foto top 3 naar  info@zeelandopdefiets.nl 
 


UIT HET FOTOALBUM VAN...(5)   RUBRIEK "MIJN WIELER FOTOALBUM"
MET DE MIDDELBURGSE RENSTER DAPHNE MESU
1.  Sinds begin 2018 heb ik al last van een knieblessure waar ik later ook voor geopereerd ben. Na vorig jaar bijna niet te hebben gefietst door veel pijn ben ik sinds deze winter weer veel uren op de fiets te vinden. Na al die uren trainen kon ik eindelijk weer een wedstrijd bij de dames meerijden. Het geeft mij erg veel motivatie om terug te kijken op waar ik vandaan kom en nu al weer tussen de dames een wedstrijd uit kan rijden.


2. Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe wielrennen een onderdeel van onze familie is. Het is leuk om naar wedstrijden te kijken, elkaar te zien verbeteren en vooral heel gezellig om samen te trainen.


3. Behalve koersen vind ik trainingskampen het leukste van het wielrennen. Het kan een week naar Spanje zijn of een paar dagen in Limburg, als het maar in een mooie omgeving is met goed gezelschap. Op deze foto was ik vorig jaar een paar dagen naar de Alpen met mijn school de HZ. Fantastisch om dan een paar dagen lekker te fietsen met een leuke groep mensen in een super mooie omgeving!   
Bekijk onderstaand mijn 3 inspirerende foto’s.
(30 september 2020)(4)    MARIANNE DE VREUGD     (OUD-VOSSEMEER)

Fietsen is voor mij heel leuk, zeker met lekker zomerweer. Ik geniet er altijd van om een route over Tholen te doen op mijn racefiets van Fase Fietsen (Oud-Vossemeer). Over rustige polderwegen en door de gezellige dorpen met veel toeristen.
 
Op de onderste opname draag ik een shirt met de tekst Angeliena Huis (Halsteren) van Uitgeverij "Een stem van gedachten".  Ze kan zo mooi dichten en heeft tevens boeken geschreven.   (3 september 2020)

 


 
(3)  ELLY NEUFEGLISE  (PHILIPPINE)

FOTOTHEMA'S :
SPECIAAL FIETSTENUE, MARIANNE VOS EN GOEDE DOELEN TOCHTEN

Presentatie : ik ben geboren in Terneuzen (1965) en sinds 1993 woonachtig in Philippine. Vroeger ooit al eens een racefiets gehad, maar vijf jaar geleden kroop het bloed waar het niet gaan kon en kocht ik opnieuw een racefiets. Die heeft inmiddels al heel wat kilometers gemaakt. Ben fanatiek gaan fietsen. Bijna dagelijks. Soms met vrienden, maar ook vaak gewoon een solo rondje. Heerlijk hoofd leegmaken,  aan conditie werken, en genieten van onze prachtige fietsprovincie.


Het is leuk om samen met man Willy en soms ook zoon Matthijs aan toertochten mee te doen. In Zeeland maar ook daarbuiten. Zo rijden we sinds 2015 alle edities van Ride for the Roses. Zowel de Zeeuws Vlaamse als de landelijke, en de Ladies night ride. Hou van uitdagingen, steeds iets verder en iets sneller. Ook bij de Giro di Schouwen Duivenland staan we elk jaar aan de start. Buiten Zeeland rijden we jaarlijks mee in Rotterdam ErasmusTour en de Langstraat klassieker in Waalwijk.Foto 1.   Hier ben ik in mijn Zeeuws Vlaams fietstenue. Dit blijft toch speciaal.  Als we meerijden met de Ride for the Roses zijn we hieraan te herkennen en krijgen daar ook veel reacties op. Trainingsrondjes rij ik er zelden in. We gebruiken het shirt voornamelijk om Zeeland te promoten bij toertochten.


Foto 2.    Op de foto met Marianne Vos tijdens de Beneladiestour. De finale werd gereden in het Belgische Zelzate, hier zo'n 10 kilometer vandaan. Omdat ik vlak op de grens woon, loopt mijn fietsrondje ook nogal eens deels door Belgie. De Beneladiestour doet verschillende plaatsen aan, zowel in Zeeland als bij de zuiderburen. Marianne is mijn grote favoriete bij het wielrennen.   Topvrouw!

 

Foto 3.  Het fietsen wik ik graag verbinden aan een goed doel.  Zelf mijn favoriete sport uitoefenen, mezelf uitdagen en daarmee anderen kunnen helpen. Zo reed ik afgelopen juli 1000 km. Deze afstand diende zelfs 2 goede doelen: Zeeland in Actie en Team ReJoyce. Zelf heb ik toen mijn shirt gepimpt met de quote 'NeufStrong' en uiteraard het wapen van Zeeland achterop. Dat was een actie voor een familielid met ALS.      (19 augustus 2020)

 
(2)   REINIER VAN DER DOES  (COLIJNSPLAAT)
MET OPNAMES UIT HULST, GOES EN HEINKENSZAND.
 

1  Voor mij was de echte vuurdoop als wielerspeaker bij de kermiskoers in Hulst in 2017. veel publiek en mooie wedstrijden. Bij de finish een interview met Franky Weemaes, de Belgische winnaar in de categorie 40+. Ik weet het nog heel goed deze geweldige wielerdag in Zeeuws Vlaanderen.


 2 Outdoor Cycling bij Focus Fit in Goes: een nieuwe hobby.3   Zeeland classic 2019.  Het was een schitterde koers met de sterksten in de finale. Het werd een mooie klassieke sprint met Nol van Loon uit Breda als winnaar. Arjan van Damme uit Yerseke was de beste Zeeuw en toonde zijn talent met de vierde plaats.   (5 augustus 2020)

 (1)   WITTE ANDRIESSE
      MIDDELBURG  
eigenaar / initiatiefnemer wielersite ZEELAND OP DE FIETS.NL

Een keuze maken uit honderden foto's is niet eenvoudig.
Ik geef de voorkeur aan drie opnames met een link naar de Fiets.


In 2011 stonden Lennard, Annelien en Witte Andriesse op de startlijst van de Drentse Fietsvierdaagse. Vanuit vakantiepark Witterzomer in Assen reden de Zeeuwen 4 etappes door Noord Nederland. Het was gezellig druk tijdens dit populaire fietsevenement.  Foto: Lennard en Annelien bij de finish in de Bonte Wever in Assen.Lennard met Koos Moerenhout in augustus 2010 bij de Eneco Tour in Ronse. De Rabobank renner uit het Brabantse Steenbergen werd enkele uren later als etappewinnaar gehuldigd na een rit door de Vlaamse Ardennen over o.m. de Oude Kwaremont.Witte in 1988 tijdens een criterium in het Zuid Hollandse Achthuizen in de categorie vrije renners.     (28 juli 2020)
Terug naar de inhoud