Nick van der Lijke - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Nick van der Lijke

WielrennenRONDE VAN LUXEMBURG

 
PLOEGGENOOT VAN NICK VAN DER LIJKE WINT SLOTETAPPE.
 
VEILIGHEIDSINCIDENTEN EN VERKEERSPROBLEMEN ZORGEN VOOR ONRUST.


Zaterdag (19 september) won Andreas Kron (foto) van Riwal Securitas de laatste rit in de Ronde van Luxemburg met de Pabeierberg als pittigste heuvel in de finale. De 22 jarige Deense renner, vanaf 2021 bij Lotto Soudal, hield na 177 km. zes mede aanvallers achter zich in een etappe van ruim 4 uur vanuit Mersch. Kron kon de eerste profzege op zijn erelijst plaatsen.
De 31 jarige Diego Ulissi (UAE Team Emirates) kwam als tweede binnen maar de Italiaan pakte wel de hoofdprijs in het eindklassement. De derde plaats werd bezet door Markus Hoelgaard van UNO X Pro Cycling Team.

Nick van der Lijke werd als uitvaller gerapporteerd. Hij was betrokken bij een valpartij nadat uit tegenovergestelde richting een vrachtwagen op het parcours verscheen en de renners plotseling moesten uitwijken.       

Eindklassement:  1. Diego Ulissi     16.32.39     2. Markus Hoelgaard op 25 sec.     3. Aime de Gendt op 27 sec.    4. Tim Wellens op 35 sec. 5. Andreas Kron op 38 sec.    (19 september)


Diego Alissi sprintte in Differdange naar zijn tweede etappezege. De 31 jarige coureur van UAE Team Emirates versloeg drie medevluchters na een heuvelrit over 201 km en bijna 5 uur koers. 2. Aime de Gendt  (Circus Wanty Gobert)   3. Markus Hoelgaard (UNO X Pro Cycling Team)    29. Nick van der Lijke op 1.46.  (18 september)
John Degenkolb (foto) van Lotto Soudal etaleerde in de derde etappe zijn snelle benen. De 31 jarige Duitser versloeg in Schifflange de hele meute na een rit over 159 km die startte in Rosport. 2. Eduard Michael Grosu  (Nippo Delko One Provence)   3. Pieter Vanspeybrouck (Circus Wanty Gobert).  Eerste Nederlander, 19. Martijn Budding.   26. Nick.v.d. Lijke   (17 september)


De tweede etappe vanuit Remich werd op aandrang van de renners geneutraliseerd. De coureurs eisten veiligheidsgaranties omdat gevaarlijke verkeerssituaties voor onrust zorgden in het peloton. De wedstrijd werd door de jury en organisatie ingekort tot 40 km op een plaatselijke omloop in Hesperange.


Arnaud Demare (foto) van Groupama FDJ won de groepssprint na slechts 50 minuten koers. De 29 jarige Fransman etaleerde zijn snelle benen en versloeg Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) en Alexander Krieger van Alpecin Fenix. Martijn Budding (Riwal Securitas) kwam als rapste Nederlander op de negende plaats binnen. Ploeggenoot Nick v.d. Lijke ging 3 seconden later als 74 ste over de streep. (16 september)In de openingsrit van de Skoda Tour de Luxembourg behaalde de Italiaan Diego Ulissi (foto) na 133 km en ruim 3 uur wedstrijd zijn eerste seizoenzege. De 31 jarige routinier van UAE Team Emirates verraste de concurrentie op de stijgende laatste strook, gemiddeld 4,8 procent, richting finish in stadsdeel Kirchberg. De Belg Amaury Capiot (Sport Vlaanderen Baloise) vulde de tweede plaats in en Eduard Michael Grosu van Nippo Delko bezette de derde positie. Jetse Bol (Burgos BH) was de snelste Nederlander op de 16 de plaats.

Nick van der Lijke had op de 77 ste plaats een achterstand van 1.17 op Ulissi. De UCI jury zette 137 renners in het dag klassement.
In de vijfmans vlucht van de dag toonde de ervaren Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) zijn koersinzicht. De aanvallers kregen ruim 4 minuten maar toen de voorsprong slonk koos de 32 jarige Fransman voor een solo. Uiteindelijk kwam alles toch weer bij elkaar op weg naar een massasprint in Luxemburg Stad.   (15 september)VAN DER LIJKE TWINTIGSTE IN BRUSSELS CYCLING CLASSIC

In de Brussels Cycling Classic konden de sprinters zich etaleren. De 27 jarige Belgisch kampioen Tim Merlier (Alpecin Fenix / foto) toonde onder het Atomium zijn snelle benen en won de koers over 203 km met een gemiddelde van ruim 42 km per uur. Davide Ballerini (Deceuninck Quick Step) meldde zich als tweede gevolgd door Nacer Bouhanni van Arkea Samsic.
Danny van Poppel van Circus Wanty Gobert kreeg op de elfde plaats de vermelding Beste Hollander achter zijn naam. Nick van der Lijke ging als twintigste over de Brusselse eindstreep.
In de vlucht van de dag maakte Jan Willem van Schip zijn kilometers maar in de heuvelzone met de Bruine Put en de Menisberg kwam het peloton terug. Een grote groep richtte zich vervolgens op de massasprint met 112 coureurs.   (30 augustus)TOP 10 DRUIVENKOERS OVERIJSE

Fransman Florian Senechal won de 60 ste Druivenkoers. De 27 jarige coureur van Deceuninck Quick Step versloeg in het Vlaamse Overijse na 195 km. zijn medevluchter Dries De Bondt (Alpecin Fenix) in de sprint. De twee aanvallers waren ontsnapt uit een elfmans kopgroep die in de slotfase ontstond op de beklimming van de Schavei. Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix) was de rapste van het peloton en kwam als derde binnen op 15 seconden.   4. Davide Ballerini (Deceuninck Quick Step)   5. Sean de Bie  (Bingoal Wallonie Bruxelles).
Nick van der Lijke (Riwal Securitas) etaleerde zijn puike zomervorm middels de achtste plaats in de eerste groep. De organisatie meldde 94 aankomers.     (29 augustus)
TOP 40 BIJ EUROPESE TITELSTRIJD IN FRANKRIJK

Nick van der Lijke maakte zich in de slotfase van het EK verdienstelijk richting kopman Mathieu van der Poel. Na sterk kopwerk kon hij zijn goede vorm echter niet bekronen met een korte klassering. De Riwal Securitas coureur kwam als 34 ste binnen op 11 seconden.
Van der Poel zat tijdens de titelstrijd vaak voorin. De nieuwe kampioen van de Col du VAM kreeg echter weinig ruimte van de concurrenten die bij elke demarrage in zijn wiel sprongen. De Italianen en Fransen kregen dan ook hun vurig verlangde massasprint op de mooie aankomststrook in Plouay.
In de eindsprint eindigde de topper van Corendon Circus op de vierde plaats. De 31 jarige Italiaan Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling / foto) kreeg de kampioenstrui na 177 km en ruim 4 uur koers. Het zilver was voor de Fransman Arnaud Demare en Pascal Ackermann (Duitsland) sprintte naar de bronzen plak.Bondscoach Koos Moerenhout (foto) bij de NOS over het EK : Het was een slopend parcours. Maar het was ook geen parcours waar je het goed uit elkaar kon trekken. Dus wat dat betreft hadden we ook wel voorzien dat het lastig zou worden om echt met groepjes weg te rijden. De jongens hadden het wel geprobeerd. Alleen zag je dan ook wel dat als dan niet gelijk de juiste mannen mee zaten, dat dan de controle er weer kwam. En dan kun je aanvallen wat je wilt, maar dan ga je eigenlijk nergens naar toe. Op een gegeven moment moet je dan toch switchen naar: hoe krijgen we Mathieu het best in stelling. Ik kan niet meer vragen van die mannen dan dat ze nu hebben gedaan. En dan is dit het resultaat met het parcours waarmee we moeten dealen. (26 augustus)  
KLASSERING NICK VAN DER LIJKE OP NK

Nick van der Lijke heeft zich op het NK gehandhaafd in een verbrokkelde eerste groep. De renner van Riwal Securitas mocht de titelrace helemaal afwerken van de jury en ging als veertiende over de finish op de top van de VAM berg. Slechts 17 coureurs werden in de uitslag opgenomen door de KNWU. De anderen moesten wegens te grote achterstand de koers verlaten op het hoogste punt van Drenthe.

Mathieu van der Poel (25 / foto boven) reed indrukwekkend naar de gouden plak. Middels een solo van 40 km zette het toptalent van Alpecin Fenix de concurrentie op een ruime achterstand en kon na een afvalrace voor de tweede keer de kampioenstrui aantrekken. In 2018 zegevierde v.d. Poel op de geboortegrond van vader Adrie in Hoogerheide. In Drenthe werden alle ploegen door v.d. Poel gedeklasseerd tot kansloze achtervolgers.

In de eerste koershelft ontstonden talrijke vluchtgroepen maar hun avonturen waren telkens van korte duur. Van der Poel hield zich eerst nog redelijk rustig maar kreeg in de achtervolging wel veel steun van ploeggenoot Oscar Riesebeek die veel aanvallen neutraliseerde en het tempo strak hield. Nadat de kruitdampen waren verdwenen kwam v.d. Poel aan bod. Zijn tweede scherpe demarrage op de steentjes van de VAM beklimming kon niet beantwoord worden door de opponenten. Mathieu reed onverstoorbaar naar de titel aangemoedigd door o.m. zijn uitgevallen broer David.   Foto: Twitter Organisatie
Uitslag NK.     1. Mathieu v.d. Poel        2. Nils Eekhoff  op 1.31       3. Timo Roosen op 3.08         4. Pascal Eenkhoorn op 3.17        5. Jos van Emden op 3.19       14. Nick van der Lijke op 5.11     17 renners geklasseerd, Zeeuwen Thijs de Lange en Antwan Tolhoek DNF.     (23 augustus)

NIEUWE SPONSOR BIJ PLOEG NICK VAN DER LIJKE

Bron: Wielerflits.nl      22 augustus 2020

NICK VAN DER LIJKE BESTE HOLLANDER IN RONDE VAN WALLONIE

Arnaud Demare noteerde een echte dubbelslag op de slotdag van de Tour de Wallonie. De 28 jarige Fransman van Groupama FDJ won de laatste rit en werd in Erezee gehuldigd als dolblije eindwinnaar van de vierdaagse door de Ardennen.
In de finale neutraliseerden zijn ploegmaats alle aanvallen en de kopgroep, waaronder v.d. Lijke's teamgenoot Andres Kron, werd tot de orde geroepen. Het sleurwerk van Groupama FDJ bleek wel succesvol want het peloton brak op Cote de Beffe richting eindstreep. Vooraan had Philippe Gibert de overwinning voor het grijpen maar Demare counterde alsnog naar topsucces.  2. Gilbert    3. Greg Van Avermaet. Nick v.d. Lijke (foto) kwam in de eerste groep als 13 de binnen op 5 sec.
Het peloton beleefde een zware wielerdag met talrijke venijnige beklimmingen vanaf de openingsfase. In het routeboek stonden o.m. de Cotes Ninane, Harze en de Mur Saint Roch met passages van veel bekende vakantielocaties.  (19 augustus)


Eindklassement:    1. Arnaud Demare      2. Greg Van Avermaet op 20 sec     3. Amaury Capiot op 25 sec.    4. Florian Senechal op 26 sec 5. Clement Venturini op 27 sec      Eerste Nederlander:  12. Nick v.d. Lijke op 32 sec.  De jury rapporteerde 123 finishers. Ploegenklassement 22 teams:  1. AG2R La Mondiale      10. Riwal Readynez / Nick v.d. Lijke.   (19 augustus)  
Nick van der Lijke sprintte in de derde etappe naar de elfde plaats in het eerste peloton met 40 renners. Met deze uitkomst was de renner van Riwal Readynez de rapste Hollander tussen de routiniers. In Vise waren de zegebloemen voor Sam Bennett (foto) van Deceuninck Quick Step, de 29 jarige Ier dirigeerde Arnaud Demare (2) en John Degenkolb (3) naar de troostprijzen. 4. Matteo Trentin   5. Amaury Capiot. Tijdens de laatste fase ontstond een sterke kopgroep in de bewolkte Ardennen met o.m. Van Avermaet en Stybar maar de aanvallers werden tot veler verrassing alsnog gegrepen in het zicht van de finish.    (18 augustus)
Tijdens de tweede etappe van Frasnes naar Wavre mochten zes koplopers naar vijf minuten voorsprong rijden. In deze vlucht van de dag zaten o.m. de Belgen Ludwig de Winter (Circus Wanty Gobert), Toon Aerts (Telenet Baloise) en Dries de Bondt van Alpecin Fenix. Richting gevaarlijke eindfase moesten de gretige aanvallers toch capituleren omdat het peloton het tempo omhoog gooide.

De 28 jarige Fransman Arnaud Demare (Groupama FDJ / foto) sprintte na 172 km naar de hoofdprijs met een gemiddelde van ruim 43 km. Achter hem kwamen Caleb Ewan (Lotto Soudal) en Daniel Mclay (Arkea Samsic) over de streep. Snelste Nederlander Arvid de Kleijn (26) flitste naar de zesde plaats. Ploeg en landgenoot Nick van der Lijke kwam op positie 36 binnen.  (17 augustus)In de eerste rit van de Ronde van Wallonie sprintte Australier Caleb Ewan (foto) van Lotto Soudal naar de overwinning in de natte aankomstplaats Templeuve. Na 187 km. moesten Sam Benett (2) en Belgisch kampioen Tim Merlier (3) een sprintnederlaag incasseren. Het was meteen een dubbelslag voor de 26 jarige Ewan die ook de leiderstrui mocht aantrekken. Rapste Hollander Arvid de Kleijn (Riwal Readynez) kwam verrassend als vierde binnen na 4 uur en 18 minuten.
Ploegmaat Nick van der Lijke ging als 37 ste over de streep. De wedstrijdleiding meldde 153 aankomers.
Vijf renners toonden vanuit Soignies ambitie in de vochtige warmte en pakten met de vlucht van de dag ruim vijf minuten op het peloton: Julien Duval (AG2R La Mondiale), Dries De Bondt (Alpecin Fenix), Jens Reynders (Hagens Berman Axeon), Julien Van den Brande (Tarteletto Isorex) en Tom Paquot (Bingoal Wallonie Bruxelles).   Na de hergroepering konden de sprintersploegen aan het werk. De snelle mannen werden beschermd tijdens de laatste kilometers en op de streep bleef Caleb Ewan, ploegmaat van Brian van Goethem, de concurrentie nipt voor.  (16 augustus)
TOP 40 DWARS DOOR HAGELAND

In de gravelkoers Dwars door het Hageland gingen in eerste instantie zes renners op avontuur. Deze vlucht van de dag reikte behoorlijk ver maar de achtervolgers kwamen in de slotfase snel dichterbij. Na de onvermijdelijke samensmelting gingen 13 coureurs naar het stoffige Vlaamse front over talrijke onverharde stroken. In de finale met nog 23 km voor de boeg kozen de Belg Jonas Rickaert (Alpecin Fenix) en de 22 jarige Nederlander Nils Eekhoff van Team Sunweb voor de aanval. In Diest zegevierde de 26 jarige Rickaert (foto) na 187 km in 4.20.20. Eekhoff kwam 7 seconden tekort.    3. Gianni Vermeersch (Alpecin Fenix) op 16 sec.     4. Florian Senechal  (Deceuninck Quick Step) op 16 sec.     5. Tim Merlier (Alpecin Fenix) op 19 sec. Nick van der Lijke had op de 34 ste positie ruim drie minuten achterstand. De jury klasseerde 59 renners.  (15 augustus)
NICK VAN DER LIJKE NAAR EK IN PLOUAY

De Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout heeft Nick van der Lijke geselecteerd voor het Europees Kampioenschap op de weg in het Franse Plouay. De Europese titelstrijd staat gepland van 24 tot en met 28 augustus. Van der Lijke (Riwal Readynez) zal op woensdag 26 augustus aantreden.

VAN DER LIJKE IN KOPGROEP
TIJDENS SLOTETAPPE LA ROUTE DOCCITANIE

Met een 76 ste plaats in de laatste etappe eindigde Nick v.d. Lijke op de 71 positie in het algemeen klassement op ruim 23 minuten van triomfator Egan Bernal van Team Ineos.
2. Pavel Silakov op 19 sec.        3. Aleksandr Vlasov op 23 sec.         4. Thibaut Pinot op 37 sec.        5. Bauke Mollema op 1.09     36. Kevin Inkelaar  (Bahrain Mc Laren) op 8.49         68. Adrie van Engelen  (Bike Aid) op 23.00       71. Nick v.d. Lijke  (Riwal Readynez) op 23.31. De UCI meldde 129 geklasseerden waaronder 8 Hollanders.    (4 augustus)
Foto: Twitter Riwal Readynez
v.d. Lijke (4de van links met bidon) beleefde een mooie slotdag in Frankrijk tussen Lectoure en Rocamadour. Hij was present in de vlucht van de dag met tien mede aanvallers die een voorsprong vergaarden van ruim vier minuten. Dit verschil bleek toch onvoldoende om vooruit te blijven in de enerverende slotfase. Op de aankomst strook bergop reed de 24 jarige Fransman Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale / foto) een sterke finale en pakte na 4,5 uur koers de winst. Bauke Mollema strandde na 195 km. op slechts 2 seconden en Thibaut Pinot werd derde.     76. Van der Lijke op 4.33.   (4 augustus)
In de derde etappe kwamen na het inlopen van de 8 koplopers de ervaren klimmers naar het front. De 23 jarige Colombiaan Egan Bernal (foto) was de sterkste richting aankomst op de Col de Beyrede. De Tour favoriet van Team Ineos reed de concurrentie uit het wiel en kwam met 10 seconden voorsprong binnen. Na 164 km. eindigde zijn ploegmaat Pavel Sivakov als tweede en Aleksandr Vlasov (Astana) verloor op de derde positie 17 seconden. Bauke Mollema (Trek Segafredo) had op de vijfde plaats 65 seconden achterstand op Bernal. Chris Froome (Team Ineos) werd teleurstellend 34ste op ruim vijf minuten. Nick v.d. Lijke verloor op de 72 ste plaats 18.50. De renners moesten in de Pyreneeen veel hoogtemeters verwerken met drie forse beklimmingen.    (3 augustus)Tijdens de tweede rit van Carcassonne naar Cap Decouverte konden de klimmers zich uitleven op drie pittige heuvels. In het ronde boek stonden de Montee du Sor (3,4 %), de Cagnac les Mines (4 %) en op 10 km van de streep de Cote de Monesties met een gemiddelde van 5,9 %.  In de zesmans vlucht draaide een ploegmaat van Nick v.d. Lijke mee. De aanvallers, met Emil Vinjebo van Riwal Readynez, pakten maar liefst acht minuten voorsprong maar deze marge bleek toch onvoldoende om weg te blijven. Na de hergroepering won Sonny Colbrelli (foto) van Bahrain Merida de massasprint. De Italiaan verwees na 175 km. Bryan Coquard (2) en Niccolo Bonifazio (3) naar de troostprijzen. De Nederlander Arvid de Kleijn van Riwal Readynez werd netjes vierde. van der Lijke kwam als achttiende binnen na een koers die 4 uur en 22 minuten duurde.    (2 augustus)


Bij de herstart van het wegseizoen in Frankrijk heeft Nick van der Lijke een top 10 notering behaald. De 28 jarige renner van de Deense formatie Riwal Readynez reed in de pittige heuveletappe van de Route Occitanie naar de tiende plaats en was met deze klassering de beste Nederlander. Op de startlijst staan veel toprenners die zich voorbereiden op de Tour zoals Froome, Bernal, Bardet, Pinot, Angel Lopez en Mollema.


De 28 jarige Fransman Bryan Coquard (B&B Hotels-Vital Concept / foto) pakte na 187 km de hoofdprijs in Cazouls les Beziers met een gemiddelde van ruim 40 km. per uur. Elia Viviani (Cofidis) en Sonny Colbrelli van Bahrain Mc Laren kwamen tekort in de vlakke finale. Mollema meldde zich als zeventiende op 12 seconden van de triomfator.
In de vijfmans kopgroep zat met de Deen Andreas Kron een ploegmaat van Nick van der Lijke. Tijdens de finale ging Kron met Lilian Calmejane (Total Direct Energie) op avontuur maar hun aanval leverde geen succes op.   (1 augustus)NICK VAN DER LIJKE EN PLOEGMAATS STONDEN TOT MEDIO JULI
OP NON ACTIEF WEGENS CORONA PERIKELEN

Foto : Facebook

Bron : Wielerflits 31 maart 2020
https://www.wielerflits.nl/nieuws/renners-riwal-readynez-tot-9-juni-op-non-actief/

TEGENSLAG VAN DER LIJKE BIJ NIEUWE PLOEG RIWAL CYCLING

Bron : PZC Sport 10 maart 2020
https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/ziekte-en-blessureleed-verzieken-seizoenstart-van-der-lijke~a7765553/

KNIEPROBLEMEN IN RONDE VAN MURCIA
Nick van der Lijke heeft een moeizame seizoenstart. Tijdens de tweede rit van de 40 ste Ronde van Murcia moest de prof van Riwal Cycling opgeven wegens knieklachten. De dagzege kwam op naam van Luis Leon Sanchez van Astana. De 28 jarige Belg Xandro Meurisse van Circus Wanty Gobert werd als eindwinnaar gehuldigd.
In de openingsetappe naar Caravaca de la Cruz ging v.d. Lijke als 84 ste over de finish op ruim 17 minuten van triomfator Xandro Meurisse. Adam de Vos (Rally Cycling) werd tweede en Josef Cerny van CCC Team noteerde de derde positie.
VAN DER LIJKE OP RUIM 2 MINUTEN IN SAUDI TOUR

Niet gestart in tweede etappe wegens ziekte.

In zijn eerste koers voor Riwal Readynez reed Nick van der Lijke naar een klassering in de middenmoot. De oud Zeeuw eindigde tijdens de Saudi Tour op de 64 ste plaats in een pittige waaieretappe van Riyadu naar Jaww over 173 km. Na talrijke vluchtpogingen kwam in de finale alles weer bij elkaar en stoven de snelle mannen naar het front. Op de oplopende aankomststrook pakte de 33 jarige Portugees Rui Costa (UAE Team Emirates) verrassend de zege na bijna 4 uur koers over hoofdzakelijk woestijnwegen. Heinrich Haussler (Bahrain McLaren) meldde zich als tweede. Nacer Bouhanni van Team Arkea Samsic ging als derde over de streep.

Eerste Hollander was op de vierde positie Tom Jelte Slagter (B&B Hotels Vital Concpt). Nick van der Lijke had op de 64 ste plaats een achterstand van 2.13 op Costa. De jury klasseerde 120 coureurs in de openingsrit van de eerste Saudi Tour.

NICK VAN DER LIJKE MET 4 LANDGENOTEN
BIJ DEENSE PLOEG RIWAL READYNEZ

Foto : Riwal Readynez Cycling Team.   

Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam) koerst bij de Deense ploeg Riwal Readynez. De pro continentale formatie wil vanaf 2020 meer wedstrijden rijden in Belgie en Nederland. Daarnaast mikt de ploegleiding op een wildcard voor de Tour de France 2021 die start in de hoofdstad Kopenhagen. In het UCI team klassement 2019 eindigden de Denen op de 18 de positie met 1167 punten.

van der Lijke begint in 2020 aan zijn zevende profseizoen. In 2019 behaalde de 28 jarige renner een podiumplaats (3) in de Veenendaal Veenendaal Classic. Na een val in de Tour of Norway eind mei moest hij enkele maanden herstellen en kon pas in het naseizoen zijn rentree maken. v.d. Lijke droeg 4 seizoenen het sponsorshirt van Roompot Oranje Peloton, Roompot Nederlandse Loterij en Roompot Charles.
Terug naar de inhoud