Mortiere Tocht Middelburg - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Mortiere Toertocht Middelburg

Toerfietsen


                                                       5 JAAR MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG

Foto's : organisatie 
MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VAN 2014 TOT 2018

GOEDE DOEL : JEUGDSPORTFONDS ZEELAND

In Middelburg werd vanaf 2014 vijf keer een toertocht voor het goede doel georganiseerd. Start en aankomst lagen op de ruime Woonboulevard De Mortiere aan de rand van de hoofdstad.


Bij de eerste editie, de Morty toertocht, stonden bijna 300 deelnemers op de inschrijflijst voor de 60 en de 100 km. Het sportieve succes was ook zichtbaar in het bedrag van 4.500 euro dat overhandigd kon worden aan het Jeugdsportfonds Zeeland.EDITIE 2015 : 7000 EURO VOOR JEUGDSPORTFONDS


 De uitgave van 2016 stond in het teken van de Zeeuwse wielerhelden en voerde op 22 mei over delen van de Jo de Roo route en de Jan Raas route op Zuid-Beveland.

 

In 2017 hadden de uitgestippelde trajecten een link naar het jubileum feestjaar Middelburg 800.

 

Bij de 5e editie in 2018 konden de organisatoren van de Mortiere Toertocht 5.500 euro overhandigen aan gedeputeerde Jo Annes de Bat en promotor/ambassadeur Patrick Vader van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland (foto onder). 
 
In 2019 stond de Mortiere Toertocht tot veler verrassing niet meer op de Zeeuwse fietsagenda:  
 
De organisatie gaf een korte toelichting:  "Helaas hebben we moeten besluiten dat 2018 de laatste editie van deze mooie wielertoertocht is geweest. Dank aan alle enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren. We hebben een aantal prachtige edities gehad met afwisselende routes uitgezet door Toerclub Walcheren. Regen, wind en zon; we hebben het allemaal gehad. Bovendien hebben we mede namens de fietsers heel veel kinderen de mogelijkheid gegeven om te sporten via Jeugdfonds sport en cultuur Zeeland".
Terug naar de inhoud