Kampioenschappen Veld - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Veld Kampioenschappen

Veld/Strand


                                                                                           
                                                                              
Nieuws, verslagen en foto's  
>  stuur je informatie naar:   info@zeelandopdefiets.nlEK VELDRIJDEN 7 EN 8 NOVEMBER IN DEN BOSCH
ZONDER PUBLIEK

Bron  Wielerflits 22 oktober 2020.

Programma EK Veldrijden 2020:

Zaterdag 7 november:
12.30-13.25 uur: Beloften-mannen
14.00-15.00 uur: Elite-vrouwen
15.45-16.35 uur: Junioren-mannen

Zondag 8 november:
12.00-12.45 uur: Junioren-vrouwen
13.30-14.30 uur: Elite-mannen
15.30-16.20 uur: Beloften-vrouwenHet Europees Kampioenschap veldrijden vindt op 7 en 8 november in Den Bosch plaats. Locatie voor het evenement is het terrein van beurs-en evenementencomplex Autotron. Er is startgelegenheid voor elite, beloften, junioren en masters (m&v). Op deze locatie werd ook in 2018 de Europese titelstrijd verreden. Toen kroonden onder anderen Mathieu van der Poel en Annemarie Worst zich tot Europees kampioen in Brabant. Oud veldrijder Richard Groenendaal zal de parcoursbouw verzorgen in de hoofdstad van Noord Brabant.

Mieke Geeraedts zegt namens de Stichting Grote Prijs van Brabant blij te zijn met het EK: De komst van het Europese kampioenschap zorgt ervoor dat onze provincie zich opnieuw kan tonen als bakermat van het Nederlandse veldrijden, waar wereldkampioen Mathieu van der Poel, voormalig wereldkampioene Marianne Vos en vele andere veldrittoppers thuis zijn. Onze ambitie blijft om van de Grote Prijs van Brabant een stevig en blijvend crossevenement te maken in de toekomst. Dit EK geeft ons de kans om te laten zien dat wij van toegevoegde waarde zijn op de crosskalender.

Senior Projectmanager Martin de Kok, afkomstig uit Lewedorp, van medeorganisator Libema:  Het mogen organiseren van dit evenement toont het enorme vertrouwen dat de Europese wielerbond UEC in ons heeft. Niet alleen bij de vorige Europese titelstrijd in het veld werkten we prettig samen, we hebben ook het EK op de weg in Alkmaar en het EK Baan in Apeldoorn naar volle tevredenheid voor deze bond mogen organiseren.

NK VELDRIJDEN 2021 OP 9 JANUARI IN ZALTBOMMEL

Zaltbommel      
NK Veldrijden met Zeeuwse renners
programma mannen en vrouwen:
elite - beloften - junioren.
lengte parcours 2750 meter.

ZILVEREN EK MEDAILLE VOOR ANNE TERPSTRA

Archieffoto.   Anne Terpstra reed op het EK voor Elites in Zwitserland naar de zilveren medaille. Pauline Ferrand - Prevot mocht de regenboogtrui ophalen bij de huldiging in Monte Tamaro. De Francaise pakte de hoofdprijs na een indrukwekkende solo vanaf de eerste omloop. Na de start gingen drie rensters op avontuur. Wereldkampioene Ferrand - Prevot, Nederlands kampioene Anne Terpstra en Evie Richards die onlangs zegevierde in de Wereldbeker in Nove Mesto.  Ferrand - Prevot koos toen voor de aanval en haar voorsprong werd steeds groter. Bij de finish na 70 minuten was het verschil opgelopen tot 40 seconden. Anne Terpstra werd netjes tweede en de bronzen plak ging om de nek van de Oekrainse Yana Belomoina met een achterstand van 55 seconden.  


 
Foto: Facebook Team KMC Orbea.   Bij de mannen kreeg Middelburger Milan Vader te maken met tegenslag. De 24 jarige Zeeuw raakte na een lekke band op achterstand en eindigde op de dertiende plaats. De Zwitser Nino Schurter etaleerde zijn vorm en trapte naar de gouden plak. Op het podium stonden Titouan Carod (2) en Mathias Fluckiger( 3) naast de nieuwe Europees kampioen. Schurter en Carod vochten een spannend duel uit om de Europese titel, maar uiteindelijk bleek de Zwitser sterk genoeg om zijn Franse tegenstrever te lossen richting de streep. Voor Schurter is de Europese titel een welkome opsteker, aangezien hij op het WK niet verder kwam dan een negende plaats.  

Beloften U23   1. Joel Roth  (Zwitserland)     2. Vital Albin  (Zwitserland)    3. Juri Zanotti   (ItaliĆ«)    7. Mick van Dijke (Team Jumbo Visma)DIDI DE VRIES (WILHELMINADORP)
ZEVENDE OP EUROPEES KAMPIOENSCHAP XCE
Foto: Organisatie UEC.     De Vries over haar wedstrijd in Zwitserland: "Ik reed een 8e kwalificatie tijd en kwam gemakkelijk door de eerste heats. Ik voelde mij sterk en was gebrand op een medaille. In de halve finale moest ik tegen de Zwitsere prof Linda Indergand en de Fransen Coline Clauzure (voormalig wereldkampioene) en Isaure Medde (zilver op WK vorig jaar). Ik wist dat het lastig ging worden, maar ik voelde mij goed en was klaar om er vol voor te gaan. In de start week Clauzure flink van haar lijn af waardoor Linda en ik in de verdrukking kwamen. Ik moest in de remmen om niet op een stoeprand te knallen. Met zeker 3 fietslengtes achterstand begon ik alsnog aan mijn heat.

Boven aan de klim had ik het groepje al bijgehaald en ging ik de afdaling in op een 2e plaats. Zij aan zij met Isaure Medde. Door een vals manoeuvre van haar knalde ik met volle snelheid op een boom. Ik was zo geschrokken dat ik daarna nog wat fouten maakte en mijn plaats naar de finale kwijt was. Ik moest de kleine finale rijden voor plaats 5 t/m 8. Na een 2e actie van Medde op dezelfde plaats was een 7e plaats het hoogst haalbare. Voor mij een teleurstelling gezien een 7e plaats niet is waar ik voor gekomen was. Maar als je het relativeert is een 7e plaats op een Europees Kampioenschap zeker iets om trots op te zijn. Vorig jaar behaalde ik nog een 9e plaats". (17 oktober 2020)

 TOP 25 MILAN VADER OP WK IN OOSTENRIJKSE LEOGANG
 
Beloften U23 mannen   
71 geklasseerden.
1. Thomas Pidcock   (Engeland)    1.08.15
2. Christopher Blevins   (USA) op 1.52
3. Joel Roth   (Zweden) op 3.05


31. Mick van Dijke op 1 ronde

 

Vrouwen elite     
1. Pauline Ferrand Prevot   (Frankrijk)   1.27.33    derde wereldtitel
2. Eva Lechner op 3.01
3. Rebecca Mc Connell op 3.01


Anne Terpstra (archieffoto) verliet de titelstrijd wegens klachten aan de luchtwegen


Mannen elite
92 deelnemers.
1. Jordan Sarrou  (Frankrijk / 28 jaar)
2. Mathias Fluckiger op 45 sec.
3. Titouan Carod op 55 sec.


           23. Milan Vader op 4.27.   
Foto's Facebook    De 24 jarige Zeeuw startte furieus en pakte een behoorlijke voorsprong in de eerste omloop. Toen de concurrentie in zijn wiel kwam probeerde Vader zijn positie in de spits te handhaven. Na enkele valpartijen verloor hij echter steeds meer tijd maar eindigde nog wel in de top 25.   


Commentaar Vader:   Geef nooit op. Vandaag gestreden tot de finish, maar dit was het. P23 is niet het resultaat waar ik op gehoopt had maar weer, elke ervaring telt en wat je ermee doet is waar je het verschil maakt. Geweldig om mensen rond me te hebben die dit proces ondersteunen. Dikke merci aan team knwu en team kmcorbea.         (10 oktober 2020)
NK MOUNTAINBIKE
MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA NATIONAAL KAMPIOEN

Foto's:  Ivo Delahaye.   De Zeeuwse mountainbikers Milan Vader (Middelburg > Sittard) en Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) reden naar het goud bij het Nederlands kampioenschap in Sittard.
 
Voor beiden een mooie opsteker in de voorbereiding op de Olympische Spelen die in 2021 worden georganiseerd als de Covid pandemie hopelijk is uitgedoofd.


Vader pakte vol overtuiging en met veel motivatie de hoofdprijs na een forse solo waarbij de concurrentie geen kans kreeg om vooraan te komen. Op het podium stonden Jeroen van Eck (2 / Leuth) en Erik Groen (3) uit Apeldoorn naast de Zeeuw.


Foto: Inez Hoppe
Bij de vrouwen kon Anne Terpstra (foto) voor de zesde keer de nationale driekleur aantrekken. De Bevelandse Didi de Vries (Wilhelminadorp) kwam als vijfde over de finish.

Zeeuwen op NK:    In de Beloften categorie was Pim Ronhaar de beste. Joppe de Vries uit Wilhelminadorp werd 24 ste.

Junioren Mannen:  1. Joost Brinkman       14. Mike Deutekom   Goes.         (26 september 2020)

Terug naar de inhoud