Kampioenschappen Veld/Strand - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Kampioenschappen Veld/Strand

Veld/Strand


                                                                                           
                                                                              
Nieuws, verslagen en foto's  
>  stuur je informatie naar:   info@zeelandopdefiets.nl
EK VELDRIJDEN 7 EN 8 NOVEMBER IN DEN BOSCH
ZONDER PUBLIEK


Het Europees Kampioenschap veldrijden vindt op 7 en 8 november in Den Bosch plaats. Locatie voor het evenement is het terrein van beurs-en evenementencomplex Autotron. Er is startgelegenheid voor elite, beloften, junioren en masters (m&v). Op deze locatie werd ook in 2018 de Europese titelstrijd verreden. Toen kroonden onder anderen Mathieu van der Poel en Annemarie Worst zich tot Europees kampioen in Brabant. Oud veldrijder Richard Groenendaal zal de parcoursbouw verzorgen in de hoofdstad van Noord Brabant.

Mieke Geeraedts zegt namens de Stichting Grote Prijs van Brabant blij te zijn met de toekenning: De komst van het Europese kampioenschap zorgt ervoor dat onze provincie zich opnieuw kan tonen als bakermat van het Nederlandse veldrijden, waar wereldkampioen Mathieu van der Poel, voormalig wereldkampioene Marianne Vos en vele andere veldrittoppers thuis zijn. Onze ambitie blijft om van de Grote Prijs van Brabant een stevig en blijvend crossevenement te maken in de toekomst. Dit EK geeft ons de kans om te laten zien dat wij van toegevoegde waarde zijn op de crosskalender.

Senior Projectmanager Martin de Kok, afkomstig uit Lewedorp, van medeorganisator Libema:  Het mogen organiseren van dit evenement toont het enorme vertrouwen dat de Europese wielerbond UEC in ons heeft. Niet alleen bij de vorige Europese titelstrijd in het veld werkten we prettig samen, afgelopen jaar hebben we natuurlijk ook het EK op de weg in Alkmaar en het EK Baan in Apeldoorn naar volle tevredenheid voor deze bond mogen organiseren.
Bron : Wielerflits.nl  11 september 2020   


NK MOUNTAINBIKE 2020
OP 26 EN 27 SEPTEMBER IN SITTARD

Het Nederlands Kampioenschap mountainbike zal in 2020 en 2021 in Sittard worden afgewerkt. Het Watersley Sports & Talentpark vormt het decor van de nationale titelstrijd. Een jaar geleden reden onder anderen Milan Vader (elite mannen), Anne Tauber (elite vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften vrouwen) op deze locatie al naar het rood-wit-blauw.
 
Het NK mountainbike XCO was aanvankelijk aan Spaarnwoude gegund, maar deze organisator was genoodzaakt het evenement terug te geven aan de KNWU nadat de coronacrisis het NK op het geplande tijdstip onmogelijk maakte en er ook geen nieuwe datum gevonden werd. Sittard was bereid de nationale titelstrijd dit jaar te faciliteren. Dat gebeurt in het weekeinde van 26 en 27 september waarbij ook het NK MTB E bike een plaats in het programma krijgt. De KNWU is erkentelijk dat dankzij de bereidwilligheid van deze Limburgse organisator dit jaar toch nog om het rood-wit-blauw gestreden kan worden door de Nederlandse mountainbikers.


NK BEACHRACE OP BROUWERSDAM MET ZEEUWEN IN DE SPITS

Foto's : Facebook en Twitter.    
Op zaterdag 15 februari werd op het strand langs de Brouwersdam het NK Beachrace verreden onder zware omstandigheden met veel wind en moeilijke stroken langs de kust.

Bij de huldigingen waren de hoofdprijzen voor de Noord Hollandse oud prof Ivar Slik, Natalie van Gogh uit Nieuw Vennep, Kenny Geluykens en Ines Klok. Talrijke Zeeuwen stonden op het startblad die werden aangemoedigd door hun enthousiaste supporters die de kou trotseerden op het strand in de buurt van Scharendijke.


Anne van de Swaluw (foto Twitter) uit Kwadendamme eindigde op een knappe zesde plaats bij de licentiehouders. De Bevelandse over haar mooie score in de titelstrijd : "Vooraf ging ik voor (een ambitieuze) top 5, maar ik ben super blij met een 6de plek".

Oud Zeeuw Johnny Hoogerland kwam als negende binnen in de hoofdcategorie.


Bekijk de volledige uitslagen :
https://results.sporthive.com/events/6634067886254449152       In februari 2021 wordt het NK verreden op het strand bij Wijk aan Zee.
 


WK VELDRIJDEN 2020

SOLISTE SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) MET OVERTUIGING NAAR TITEL IN ZWITSERLAND

TIM VAN DIJKE UIT COLIJNSPLAAT NEGENTIENDE BIJ U23

8 MEDAILLES VOOR NEDERLANDSE PLOEG


Foto : Marc Meeus


1. Shirin van Anrooij   2. Puck Pieterse  3. Madigan MunroLees verslagen

Wielerflits :

PZC :
NK VELDRIJDEN JEUGD  
ELENA VAN DER VEKEN NEDERLANDS KAMPIOEN

Foto's Facebook.    Bij de nationale titelstrijd in het Brabantse Moergestel reed de Zeeuws Vlaamse jeugdrenster Elena van der Veken van Willebrord Wil Vooruit naar de gouden medaille in categorie 4. Tijdens de huldiging mocht de renster uit Sint Jansteen de kampioenstrui aantrekken.

 Zeeuwse podium plaatsen:
 
categorie 5 jongens     3. Maike Tazelaar   Colijnsplaat

 

categorie 7  jongens     3. Senna Remijn    Wolphaartsdijk

ZEEUWSE RESULTATEN NK VELDRIJDEN 2020 IN RUCPHEN 
NEDERLANDSE TITEL SHIRIN VAN ANROOIJ EN JOANNATHAN DUINKERKE


Foto's : organisatie, facebook en twitter.    Shirin van Anrooij kan weer een titel op haar erelijst zetten. Bij het Nederlands kampioenschap met 17 aanmeldingen reed het Kapelse talent, ondanks een val op de balken, naar de gouden medaille. Puck Pieterse bleek een taaie opponente die in de buurt bleef maar in de finale koerste van Anrooij middels een solo naar de overwinning. De zilveren Pieterse kwam 20 seconden later over de finish op het koude Baanvelden circuit. Fem van Empel kon de bronzen plak ophalen bij de huldiging.


Elite Heren     
21 deelnemers.      1. Mathieu van der Poel      Kapellen         2. Lars van der Haar         3. Joris NieuwenhuisElite Vrouwen
34 inschrijvingen.   1. Ceylin del Carmen Alvarado    Rotterdam     42.27      2. Annemarie Worst    42.29            3. Lucinda Brand   42.40


                Foto's Jacco Quist.     8. Lindy van Anrooij   Kapelle    45.48           18. Didi de Vries     Wilhelminadorp      48.18Heren Beloften    
1. Ryan Kamp    Raamsdonksveer     47.38       2. Mees Hendrikx        3.  Pim Ronhaar
     

Foto Jacco Quist.    
6. Tim van Dijke    Colijnsplaat    49.07      7. Mick van Dijke   Colijnsplaat   49.08         17. Joppe de Vries    Wilhelminadorp    51.38


Vrouwen Beloften       
26 inschrijvingen.    1. Inge van der Heijden    Schaijk         2. Manon Bakker      3. Aniek van Alphen       24. Aimee Schoe Vrouwenpolder

 

 Junioren Heren      
71 deelnemers.       1. Tibor del Grosso   Eelde     41.56         2. Lucas Janssen     42.37       3. Danny van Lierop    42.38     27. Mike Deutekom   Goes     46.29          Joran Wiskerke    's Heer Hendrikskinderen  dnf.Britt de Grave uit Tholen was de eerste Zeeuwse bij de nieuwelingen meisjes. De renster van wieler vereniging Breda werd na een wedstrijd na 29.39 als 15 de geklasseerd door de jurygroep van de KNWU. Provinciegenoot Rosita Reijnhout (Wolphaartsdijk) eindigde op de achttiende plaats in 30.05.

Top 3  :     1. Leonie Bentveld    Burgum    26.42        2. Mirre Knaven    Strijbeek     27.00        3. Lauren Molengraaf   Capelle ad Ijssel 27.32    34 deelneemsters.Nieuwelingen Jongens    
93 deelnemers     1. David Haverdings    Zuidlaren          2. Jelte Jochems   Putten        3. Menno Huising    Wateringen        30. Bart Kastelein   Burgh Haamstede        38. Mees de Vos    Heinkenszand.In Rucphen reed ID coureur Joannathan Duinkerke na een zware trainingsperiode naar de Nederlandse titel. Op het Baanvelden parcours versloeg de Kapelse routinier alle concurrenten en ging als solist over de streep. Hij mocht bij de huldiging de nationale trui aantrekken en kreeg de gouden plak.          2. Hugo Faber   Deventer         3. Walter Pollet     Hulst          4 Tonnie Hoogstraate   Terneuzen.In de categorie amateurs sportklasse met 67 inschrijvingen bemachtigde Jacob de Roo uit Biezelinge een top 20 klassering.
De Bevelander eindigde na ruim 40 minuten op de achttiende plaats.
Zeeuws Vlaming Daan de Jonge kwam als 23 ste over de Brabantse finish.   

 
Podium  :  1. Yannick Runhart    Ruinen        2. Bart de Veer   Vreeland       3. Dennis v.d. Kruisweg    't Loo.    
Masters 40+    53 vertrekkers.
1. Freek de Jong    Enspijk         2. Maikel Govaarts    Drunen        3. Maarten Nijland   Rossum.Masters 50+   54 deelnemers     
1. Erik Dekker   Hedel       2. Jan Weevers   Vorden         3. Rene Kuhlmann    Baarlo.

MARCO MINNAARD & ZOE MULDER
ZEEUWS MTB KAMPIOEN TIJDENS ATB COMPETITIE ZEELAND 2019-2020
Oud profrenner Marco Minnaard (foto MK Sportfotografie) en Zoe Mulder kunnen de Zeeuwse MTB titel 2019 op hun erelijst zetten. Minnaard zegevierde met ruime voorsprong op het mooie Patrick Tolhoek parcours bij Westerschouwen.
De titelstrijd was opgenomen in de ATB competitie Zeeland 2019/2020.

A categorie :      1. Marco Minnard 1.01.18           2. Joey de Decker 1.03.36          3. Pim v.d. Swaluw 1.04.02           4. Daniel Paardekooper 1.04.36            5. Wesley Floren 1.06.06            6. Koen Reijnhout         7. Damy Vader         8. Ruben Nederveen           9. Eloy Raas      10. Edzard van Ewijk (33 deelnemers).

B categorie : 1. Sven Standaert 46.41     2. Dirk Verstraate 46.43     3. Dennis Raadtgever 46.54      4. Patrick Tolhoek 48.39      5. Peter v.d. Vreede 50.03      6. Marc Vanacker      7. Jaap Westrate     8. Richard de Visser      9. Leander Hamelink      10. Henk Wouterse (41 aanmeldingen).

Vrouwen :   1. Zoe Mulder    2. Maaike van Dijk       3. Anne van de Swaluw

Jeugd:        t.m. 8 jaar :    1. Cas Lavooij    2. Bjorn Wisse     3. Mathieu van Belle
9/10 jaar :    1. Sven Wisse       2. Florian Doens       3. Cedric van Belle
11/12 jaar :     1. Maike Tazelaar       2. Nick Wisse       3. Julian te Winkel
13/14 jaar :    1. Senna van Iwaarden     2. Joran Quist       3. Tim Piessens
15/16 jaar :      1. Senna Remijn     2. Anouk Naalden.  
Terug naar de inhoud