Brian van Goethem - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Brian van Goethem

Wielrennen


GEEN KONTRAKTVERLENGING BRIAN VAN GOETHEM (29)
BIJ BELGISCHE FORMATIE LOTTO SOUDAL

Bron : Wielerflits.nl     29 september 2020


Foto: Freddy Scheele.
van Goethem in klassieker Scheldeprijs 2019 vanuit Terneuzen.

Zesdejaars prof Brian van Goethem (Philippine) koerst in 2020 voor het tweede jaar in het sponsorshirt van Lotto Soudal. Bij de Belgische world tour formatie staan 27 coureurs uit 9 landen onder contract. De 29 jarige Van Goethem heeft geen landgenoten naast zich in het wegseizoen 2020.Foto : Facebook.    De 28 jarige Zeeuws Vlaming startte met professioneel wielrennen in 2015 bij Roompot-Oranje Peloton met provinciegenoot Johnny Hoogerland als ploegmaat.VAN GOETHEM VANAF 29 SEPTEMBER
IN BINCK BANK TOUR DOOR THUISPROVINCIEPELOTON IN HEISTSE PIJL

Heist op den Berg (B)    UCI Klassieker Heistse Pijl        
Winst voor de 22 jarige Belgische sprinter Sasha Weemaes  (Sport Vlaanderen Baloise)  190 km in 3.58.49.      2. Gerben Thijssen  (Lotto Soudal)     3. Emiel Vermeulen (Natura4Ever)       124. Brian van Goethem z.t.     166 deelnemers, 23 uitvallers.     (12 september)
BRIAN VAN GOETHEM DERTIENDE
EINDKLASSEMENT TOUR POITOU CHARENTES
Brian van Goethem heeft in de Franse etappewedstrijd Poitou Charantes een top 15 notering binnen gehaald. De Zeeuws Vlaming van de Belgische World Tour formatie Lotto Soudal eindigde op de 13 de plaats in de algemene rangschikking. Het tijdverschil met de Franse triomfator Arnaud Demare (foto onder) kwam op 1.24. Voor de 29 jarige routinier van Groupama FDJ werd de meerdaagse door zijn thuisland een topweek met 3 etappezeges en de hoofdprijs in het eindklassement. De andere podiumklanten waren Josef Cerny (CCC Team) op 12 sec en zijn ploegmaat Joey Rosskopf met een marge van 32 sec op Demare. Elmar Reinders, ploegmaat van Nick v.d. Lijke, reed overtuigend met de zevende plaats op 59 sec. als opbrengst.  Ploegen:  1. CCC Team   5. Lotto Soudal.  (30 augustus)


 
De slotetappe van Thenezay naar Poitiers was voor Demare. Na 164 km  versloeg de Franse kampioen Ivan Garcia (Bahrain McLaren) en Alexander Krieger van Alpecin Fenix. 29. Brian van Goethem  z.t. als winnaar.   (30 augustus)

Tijdrit Futuroscope - Jaunay Marigny    1. Josef Cerny   (CCC Team)   22,5 km - 26.01 / gemiddeld 51.890 km.    2. Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) op 17 sec.    3. Arnaud Demare   (Groupama FDJ) op 21 sec.    16. tweede Nederlander, Brian van Goethem op 1.03 / gem. 49.877   (29 augustus)


Sander Armee (foto), ploegmaat van Brian van Goethem, won zaterdag de ochtendetappe van Chasseneuil naar Jaunay. De 34 jarige routinier van Lotto Soudal zat voor de 98 km 2 uur en 11 minuten op de fiets.  2. Luca Mozzato  (B&B Hotels Vital Concept)   3. Alvaro Jose Hodeg  (Deceuninck Quick Step)   43. Brian van Goethem op 12 sec.  (29 augustus)

Arnaud Demare pakte ook de tweede rit. De rappe Fransman won de massasprint in Echire na een snelle wedstrijd over 186 km die ruim 4 uur duurde.    2. Ivan Garcia Cortina  (Bahrain Mc Laren)      3. Alexander Krieger  (Alpecin Fenix)     39. Brian van Goethem  zt.   (28 augustus)

In de openingsetappe over 199 km boekte de Fransman Arnaud Demare zijn zesde seizoenzege na 5 uur koers vanuit Montmoreau. De 29 jarige sprinter van Groupama FDJ dirigeerde de andere snelle jongens naar de troostprijzen.      2. Alvaro Hodeg   (Deceuninck Quick Step)      3. Alexander Krieger  (Alpecin Fenix)       64. Brian van Goethem  z.t. als winnaar.  105 renners kwamen over de finish in Royan. (27 augustus)
MIDDENMOOT IN BRETAGNE CLASSIC


De Australische sprinter Michael Matthews (foto) heeft op Franse bodem zijn eerste seizoenzege behaald. In Plouay flitste de 29 jarige renner van Team Sunweb naar de hoofdprijs in de Bretagne Classic. De routinier zat 6 uur op zijn fiets en kwam op een gemiddelde van ruim 41 km. De overige podiumplaatsen werden bezet door Luka Mezgec (Mitchelton Scott) en Florian Senechal van Deceuninck Quick Step.
Brian van Goethem en zijn  ploegmaats van Lotto Soudal waren in de eindsprint niet in de spits te zien. De beste renner van de Belgische ploeg was Sander Armee op de 33 ste plaats. Van Goethem behaalde een bescheiden klassering, de Zeeuws Vlaming had op de 72 ste positie een achterstand van 4.38 op Matthews. De UCI jury rapporteerde 104 binnenkomers.   (25 augustus)

HERSTART SEIZOEN IN GP VERMARC SPORT
Zeeuws Vlaming Brian van Goethem heeft op 5 juli voor de eerste keer na de corona crisis een rugnummer opgespeld. De renner van Lotto Soudal kwam aan het vertrek bij de Grote Prijs Vermarc Sport. Deze kermiskoers in het Vlaams Brabantse Rotselaar vormde voor de 169 coureurs van 24 ploegen de herstart van het wegseizoen. De Belgische wielerlegende Eddy Merckx stuurde het peloton op pad. In het routeboek stonden diverse omlopen met een totale afstand van 165 km.  

Ruim 20 renners bepaalden het wedstrijdbeeld vanaf de openingsfase. Richting finale reden drie renners naar de spits. Florian Senechal (Deceuninck Quick Step) toonde zijn prima vorm, verliet zijn medevluchters en koerste middels een solo naar de zege met een tijdscore van 3.40.56. Oscar Riesebeek van Alpecin Fenix werd tweede op 7 sec. en de Belg Victor Campenaerts (NTT) kwam als derde binnen met een marge van 16 seconden.   4. Stijn Steels   (Deceuninck Quick Step) op 38 sec.    5. Lionel Taminiaux   (Bingoal Wallonie Bruxelles) op 38 sec. Brian van Goethem noteerde de 91 ste positie op 7 minuten. De jury klasseerde 114 renners in Rotselaar.

Ter nagedachtenis aan renner Niels de Vriendt werd 1 minuut stilte gehouden voor de start. De 20 jarige Belgische coureur van VDM Trawobo overleed daags voordien tijdens een oefenkoers in Wortegem Petegem na een zware val en een fatale hartstilstand.   (5 juli)

 VAN GOETHEM  BIJ OMROEP ZEELAND      (19 juni)

 Foto : Zeeland op de Fiets.nl

"Er is zeker nog veel werk aan de winkel om mijn conditie naar een topniveau te krijgen. We hebben nog zeker wat tijd om dat te doen en de basis is breed genoeg"

"Het accent zal komen te liggen op de klassiekers aan het eind van het jaar, zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in oktober. Een grote ronde zit dit jaar niet in de lijn der verwachting"
Bron : In de leiderstrui 4 mei 2020.
Ook op trainingsgebied merkt Van Goethem de gevolgen van de coronacrisis: Af en toe rijden met oud-ploeggenoot Jens Keukeleire (Education First) of Bert De Backer (Vital Concept) zoals ik normaal vaak doe, kan nu niet. Ook ploeggenoot Thomas De Gendt is geen optie als trainingsmaatje. Die woont 20 kilometer onder Gent, voor mij is dat uberhaupt te ver om even te trainen. De Schelde scheidt mij van Antwan Tolhoek op de Bevelanden. We hebben als Zeeuwse renners wel een app-groep. Daar zitten ook de (oud)profrenners Nick van der Lijke, Marco Minnaard en Johnny Hoogerland in. We prikken in de zomer altijd een paar gezamenlijke ritjes. En we rijden de oliebollenrit met Oudjaar. Vorige keer voerde die via Yerseke naar Hellevoetsluis.


BRIAN VAN GOETHEM ONTMOET MARK RIJK VAN OMROEP ZEELAND
TIJDENS DE CORONA CRISIS

(Foto Mark Rijk in Sas van Gent op 23 maart 2020)


PELOTON IN GP JEAN PIERRE MONSERE DOOR VLAANDEREN

Foto : Freddy Scheele.   In de negende editie van de Belgische UCI 1.1 klassieker Grote Prijs Jean Pierre Monsere werd de Nederlander Fabio Jakobsen van thuisploeg Deceuninck Quick Step netjes vooraan afgezet door zijn ploegmaats en won de pelotonsprint eenvoudig. De 23 jarige derde jaars prof uit Heukelom verzamelde met zijn triomf 125 punten UCI punten. Bij de huldiging werden de andere podiumplaatsen bezet door twee renners van Circus Wanty Gobert : Tomothy Dupont en Alfdan De Decker.
De wedstrijd door het natte en sombere Vlaanderen tussen Hooglede voor en Roeselare kende een traditioneel verloop met vluchters, individuele pogingen en hergroeperingen maar uiteindelijk kwam alles bij elkaar in de finale. Jakobsen pakte na 196 km. op macht en koersinzicht de zegebloemen. Brian van Goethem kwam in de grote groep op de 68 ste positie binnen op 10 seconden. De jury meldde 122 finishers.

KLASSIEKER LE SAMYN IN MIDDENMOOT

 Hugo Hofstetter zat na zijn sprintzege in de Waalse klassieker Le Samyn vol emotie. De 26 jarige renner van Israel StartUp Nation vierde na binnenkomst de overwinning uitbundig. Op het podium stond de Fransman naast Aime De Gendt (2) en de jonge Nederlander David Dekker (SEG Racing Academy), zoon van oud prof Erik Dekker. Hofstetter versloeg een kleine groep concurrenten in de straten van Dour en kon na ruim 200 km. zijn ambitieuze team een prachtige triomf aanbieden. Brian van Goethem noteerde de 58 ste positie op 4.57 van de winnaar. De jury rapporteerde 102 binnenkomers.
PELOTON IN TOPKLASSIEKER KUURNE BRUSSEL KUURNE

Foto : Zeeland op de Fiets.nl   
Brian van Goethem heeft in de klassieker Kuurne Brussel Kuurne een puike prestatie neergezet. In het achtervolgende peloton dat probeerde de vluchters terug te halen verscheen hij regelmatig aan kop om het tempo hoog te houden. Toch slaagden de jagers niet in hun missie want de 25 jarige Deense solist Kasper Asgreen kon zijn geringe voorsprong vasthouden en ging na 201 km. als uiterst verdiende winnaar over de streep. De karakterman en hardrijder van Deceuninck - Quick-Step kreeg op het podium gezelschap van de sprinters Giacomo Nizzolo en Alexander Kristoff. Fabio Jakobsen, ploegmaat van de triomfator, kwam als beste Hollander op de vierde plaats binnen. Van Goethem meldde zich als 57 ste. De UCI jury zette 136 coureurs in het klassement.


De koers door Vlaanderen werd geopend door vijf aanvallers die ruim zes minuten mochten wegrijden. Tijdens de enerverende slotfase met de Oude Kwaremont en de Kluisberg kwamen twee groepen bij elkaar. Vrijwel alle favorieten waren present in de spits. De supporters zagen verschillende aanvallen met in de finale Kasper Asgreen als overlever. Tot veler verrassing kon hij het peloton achter zich houden en pakte een prachtige overwinning in de Belgische topkoers.
GEEN KLASSERING OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Foto's : Freddy Scheele.  Na de 75 ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad tussen Gent en Ninove stond Brian van Goethem op de omvangrijke uitvallerslijst. Ruim 100 coureurs verlieten de zware klassieker vrijwillig of werden door de jury uit koers gehaald. De organisatie rapporteerde 69 binnenkomers na 5 uur wedstrijd over de Vlaamse hellingen en kasseien.
De zegebloemen waren voor de Belgische winnaar Jasper Stuyven van Trek Segafredo, Yves Lampaert van Soren Kragh Andersen zorgden voor een compleet podium. Beste Nederlander was Mike Teunissen van Jumbo Visma op de zesde positie. Binnen Lotto Soudal van Brian van Goethem kwam de 37 jarige Philippe Gilbert op de achtste plaats over de streep op 1.28 van Stuyven.


RUTA DEL SOL :  
PRIMA VOORBEREIDING OP VLAAMSE KLASSIEKERS

 
Tijdens de populaire etappewedstrijd Ruta del Sol zaten veel renners met hun gedachten bij het Vlaamse openingsweekend. De meeste coureurs en ploegleiders zien de Spaanse vijfdaagse dan ook als ideale voorbereiding op de Omloop Het Nieuwsblad (29 februari) en Kuurne Brussel Kuurne op zondag 1 maart.
 
De eindzege kwam voor de tweede keer in handen van Jakob Fuglsang van Astana. Brian van Goethem werd 72 ste op 34.55 van de Deense triomfator.


 
Dylan Teuns (27) van Bahrain McLaren won de afsluitende tijdrit in Mijas over een golvend parcours met een lengte van 13 km. De winnende Belg en leider Jakob Fuglsang klokten een tijd van 17.57. Beiden trapten een gemiddelde van 43.454 km. Op de derde plaats kwam Alex Edmondson (Mitchelton Scott) 2 seconden tekort.  
Foto Zeeland op de Fiets.nl  : Van Goethem trapte naar de 82 ste positie met een verschil van 1.59.
 

VAN GOETHEM BEZOEKT FASE FIETSEN IN OUD VOSSEMEER
(Facebook februari 2020)

VAN GOETHEM WERKT AAN RITME IN CHALLENGE MALLORCA

Matteo Maschetti van Trek Segafredo sprintte op 2 februari naar de zege in de Trofeo Playa de Palma. De 23 jarige Italiaan versloeg Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) en Andrea Pasqualon van Circus Wanty Gobert. Brian van Goethem kwam als 55 ste binnen op 11 seconden. De organisatie meldde 133 binnenkomers.

Brian van Goethem opende zijn seizoen op 30 januari in de Trofeo Felanitx. Deze Spaanse heuvelkoers over 170 km. leverde winst op voor Matteo Moschetti van Trek Segafredo in 3.41.29. Pascal Ackermann (2) en Jon Aberasturi (3) waren ook snel in hun lentesprint. Lotto Soudal coureur Van Goethem ging op Mallorca als eerste Nederlander op positie 54 over de streep op 15 seconden van de winnaar. De jury klasseerde 154 renners.
Terug naar de inhoud