Binck Bank Tour - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Binck Bank Tour in Zeeland

Klassieker Zeeland

Planning Binck Bank Tour 2021 :  
30 augustus t.m. 5 september

1STE ETAPPE:   BLANKENBERGE - ARDOOIE

* WINST JASPER PHILIPSEN
   
* BRIAN VAN GOETHEM (foto) OP LICHTE ACHTERSTAND

Foto: Zeeland op de Fiets.nl

In de Belgische openingsrit van Blankenberge naar Ardooie pakten de aanvallers Ludovic Robeet (Bingoal Wallonie) en Thimo Willems (Sport Vlaanderen Baloise) ruime publiciteit. Na 15 km vormden de twee Belgen de vlucht van de dag en reden in de regen naar een voorsprong van drie minuten. Richting aankomst hielden de sprinterploegen een situatie nauwlettend in het oog. Dit koersbeeld zorgde uiteindelijk voor een onvermijdelijke hergroepering.


Foto: Zeeland op de Fiets.nl

Nadat aanvalspogingen van Adrien Petit, Amund Grondahl Jansen en Sean de Bie mislukten werden de snelle mannen naar voren geloodst door hun kopmannen. Toen het tempo de hoogte in ging ontstond door onoplettendheid op een rechte weg een massale valpartij. Talrijke coureurs bleven beduusd en gewond achter en de rondarts draaide een drukke dienst. Vooraan stoven de geluksvogels die overeind waren gebleven richting Ardooie en de sprinters kregen het laatste woord in de bochtige slotkilometer.

De 22 jarige Jasper Philipsen (foto) van UAE Team Emirates zegevierde met een ultieme jump en pakte zijn tweede seizoenzege na 132 km en 3 uur koers. 2. Mads Pedersen (Trek Segafredo)   3. Pascal Ackermann  (Bora Hansgrohe)    4. Danny van Poppel   (Circus Wanty Gobert)   5. Stefan Bissegger   (EF Pro Cycling)     106. Brian van Goethem  (Lotto Soudal) op 1.42.  De UCI jurygroep rapporteerde 162 binnenkomers.    
 
Algemeen klassement:  1. Jasper Philipsen   2. Mads Pedersen op 4 sec.     3. Mike Teunissen op 5 sec.    106. Brian van Goethem op 1.52. Ploegen:  1. Alpecin Fenix     9. Lotto Soudal.   24 teams.     (29 september)ZEEUWS VLAMING BRIAN VAN GOETHEM (LOTTO SOUDAL)
EN NATIONALE KAMPIOENEN
MATHIEU VAN DER POEL (NL) EN DRIES DE BONDT (B) OP STARTLIJST


DEELNEMERSLIJST.

Brian van Goethem (foto boven), Zdenek Stybar, Oliver Naesen, Mathieu van der Poel (Nederlands kampioen 2020 / foto), Mike Teunissen, John Degenkolb, Philippe Gilbert, Nils Eekhoff, Soren Kragh Andersen, Alberto Dainese, Sep Vanmarcke, Dries De Bondt (Belgisch kampioen 2020), Tim Merlier, Oscar Riesebeek, Stijn Steels, Mark Cavendish, Luke Durbridge, Boy en Danny van Poppel, Edward Planckaert, Jurgen Roelandts, Niki Terpstra, Stefan Kung, Laurens de Vreese, Moreno Hofland.
(27 september)Voorbeschouwing Wielerflits.nl
(27 september)BINCK BANK TOUR 2020 TWEE DAGEN IN ZEELAND


START OP 29 SEPTEMBER IN BELGISCHE BLANKENBERGE


TIJDIT OVER BOULEVARD VLISSINGEN OP 30 SEPTEMBER


DERDE ETAPPE VAN PHILIPPINE NAAR AALTER (B)

In het rittenschema van de Binck Bank Tour 2020 staan twee Zeeuwse etappes aangegeven. Op woensdag 30 september wordt in Vlissingen een individuele tijdrit verreden door de binnenstad en over de boulevard de Ruyter. In deze race tegen de klok moeten de renners 11 km. afwerken vanaf de Nieuwendijk/Beursplein op het Bellamypark naar de Badhuisstraat. De eerste coureur vertrekt om 14.30 uur.

De renners starten op het Beursplein te Vlissingen. Vervolgens rijden ze over de Boulevard de Ruijter, Boulevard Bankert, Boulevard Evertsen, via het fietspad in de duinen naar de Burgemeester van Woelderenlaan, Bachlaan, Zwaanweg, Dishoekseweg, Verbrandehofweg, Galgeweg, Schubertlaan, Debussylaan, Bachlaan, Burgemeester van Woelderenlaan en Badhuisstraat.    


Bekijk het volledige parcours door Vlissingen:
Een dag later, 1 oktober,  start de karavaan met 19 World Tour teams om 12.30 uur in het Zeeuws Vlaamse Philippine voor een rit van 165 km. naar Oost Vlaanderen. In het parcours van 1 oktober zit een forse omloop van 36 km. door Zuid Zeeland. Via de Sluiskiltunnel, Zwartenhoek, Zelzate en Eeklo bereiken de coureurs finishplaats Aalter met de aankomstlijn in de Europalaan.

Routeschema etappe Phlippine naar Aalter


vrijdag 2 oktober     Riemst  -  Sittard Geleen / Tom Dumoulin Bikepark, beklimming Cauberg in Valkenburg,  195 km.


zaterdag 3 oktober     Ottignies Louvain la Neuve - Geraardsbergen / Vesten. in de slotetappe moeten de renners over de Bosberg en De Muur, 185 km.Foto : NK Tegenwindfietsen Neeltje Jans

Op Cyclingonline.nl reageerde gedeputeerde Jo-Annes de Bat (rechts op foto) op de komst van de Binck Bank Tour naar zijn provincie:

 
We zijn blij dat, nu bijna geen wielerwedstrijden in Zeeland kunnen plaatsvinden, het peloton van de BinckBank Tour niet 1 maar 2 dagen in Zeeland zal rijden. We hopen op een mooi evenement met typisch Zeeuwse beelden en elementen: zee, land en wind.

Koersdirecteur Rob Discart vult aan:  Inmiddels hebben we een geschiedenis opgebouwd met de provincie Zeeland. Met start en finishlocaties als Schouwen-Duiveland, Middelburg en Terneuzen zetten we nu in Vlissingen en Philippine onze fijne samenwerking met de wielerprovincie Zeeland verder.
 

Op de herziene UCI kalender 2020 krijgt de Binck Bank Tour sportieve ruimte van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. De ingekorte etappewedstrijd zal niet starten in Dokkum. De geplande Grand Depart in Noord Nederland wordt naar 2021 doorgeschoven.

 
Bron :
Middelburgse en Veerse Bode  17 juni


 BINCK BANK TOUR 2019 DOOR ZEEUWS VLAANDEREN :

SAM BENNETT WINT IN HULST


Foto's : Freddy Scheele.    
In 2019 was de gemeente Hulst gaststad tijdens de derde editie. De openingsrit voerde vanuit het Belgische Beveren naar het natte Zeeuws Vlaanderen. Sam Bennett van Bora hansgrohe sprintte na 167 km. naar de dagzege in zijn Ierse kampioenstrui en pakte ook de leiderstrui. Edward Theuns (Trek Segafredo) werd tweede en de Nederlander Mike Teunissen van Jumbo Visma kwam als derde binnen.
Streekrenner Brian van Goethem (Lotto Soudal) meldde zich als 60 ste.Bennett na zijn triomf in Hulst:   Ik ben heel blij. Ik wilde die eerste zege in mijn kampioenen trui liefst zo snel mogelijk pakken. De benen deden nog een beetje pijn van het EK maar ik werd de hele tijd goed voorin gehouden door mijn ploegmaats. Het was een gevaarlijke sprint, maar in de laatste twee kilometer heb ik kunnen profiteren van de treintjes van de andere ploegen. De regen maakte de rit vooral nerveuzer. Maar ik heb nu zeker niets te klagen.De eindzege was voor de 23 jarige Laurens De Plus van Jumbo Visma. In finishplaats Geraardsbergen bedroeg zijn voorsprong op Oliver Naesen 35 seconden en Tim Wellens had op de derde positie een marge van 36 seconden. Mike Teunissen was op de zesde plaats de beste Hollander op 66 seconden. Brian van Goethem verliet de koers in de slotrit door de Vlaamse Ardennen.
 

Matej Mohoric (Bahrain Merida) was in 2018 de beste in de tweede editie van de Binck Bank Tour. Het podium werd gecompleteerd door Michael Matthews (5 seconden) en Tim Wellens op 20 seconden.  Nick van der Lijke (Roompot Vakanties / Nederlandse Loterij / foto) bezette de 28 ste plaats op 3.47.EERSTE BINCK BANK TOUR 2017


 
 
Tom Dumoulin (Team Sunweb / foto) won in 2017 de eerste uitgave van de Binck Bank Tour. Bij de eind huldiging stonden Tim Wellens (2 / 17 seconden) en Jasper Stuyven (3 / 46 seconden) naast de Limburger.Brian van Goethem (Roompot Vakanties / Nederlandse Loterij / foto) belandde op de 111 de plaats op ruim 40 minuten van Dumoulin.
Na de editie 2016 stopte energieleverancier Eneco als hoofdsponsor van de etappewedstrijd Eneco Tour.
De UCI meerdaagse ging verder als Binck Bank Tour. 


Terug naar de inhoud