* ZLM Tour - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  : Prof Klassieker Ster ZLM Toer & ZLM Tour door Zeeland.

* Fotografie : Edwin van Immerseel  -  Witte Andriesse , Organisatie & Social Media.


* ZLM TOUR 2024 :

* EINDWINST RUNE HERREGODTS  -  * TOP 50 TIMO DE JONG NA TECHNISCH PROBLEEM IN SLOTRIT.

* Fotografie : Edwin van Immerseel.


De Belgische renner Rune Herregodts (Intermarche Wanty) won in Westkapelle de tijdrit op de openingsdag, droeg vijf dagen de leiderstrui en werd in Oosterhout als eindwinnaar gehuldigd van de ZLM Tour.

Voor Timo de Jong (VolkerWessels Cycling) uit Goes werd de slotdag een forse teleurstelling. De Goesenaar kreeg in de finale problemen met zijn ketting die van het voorblad afsloeg waardoor hij ruim twee minuten verloor. Door dit pechmoment zakte de Bevelander 31 plaatsen in het algemeen klassement.Eindklassement:   1. Rune Herregodts   (Intermarche Wanty)   15.58.50   2. Max Walker  (Astana Qazaqstan Team) op 20 sec.    3. Tom Bohli  (Tudor Pro Cycling) op 23 sec.    4. Roel van Sintmaartensdijk  (Intermarche Wanty) op 31 sec.    5. Wessel Mouris  (Metec Solarwatt) op 32 sec   6. Gleb Syritsa  (Astana Qazaqstan) op 33 sec.   7. Arthur Kluckers  (Tudor Pro Cycling) op 33 sec.    8. Mike Teunissen   (Intermarche Wanty) op 39 sec     9. Axel v.d. Tuuk  (Metec Solarwatt) op 40 sec.    10. Casper van Uden   (Team DSM Firmenich PostNL) op 41 sec.  48. Timo de Jong op 3.03.  92 renners in klassement.

 Punten:  1. Casper van Uden  46 pnt      22. Timo de Jong 4 pnt
 
Jongeren:    1. Wessel Mouris


Ploegen:   1. Intermarche Wanty   (foto)  
3. Team Visma | Lease a Bike (Tim van Dijke)       10. VolkerWessels Cycling  (Timo de Jong).
 


* DEEN ALEXANDER SALBY WINT SLOTRIT IN OOSTERHOUT.
* TIJDVERLIES TIMO DE JONG NA LEKKE BAND.

* Fotografie : Edwin van Immerseel.
Op de laatste dag stond een rit rond Oosterhout gepland. Veel coureurs lieten strijdlust zien op de Brabantse wegen. In het eerste uur lag het gemiddelde op 51 km.

Foto onder: In deze snelle fase formeerden 13 renners toch nog een vluchtgroep. Daarbij o.m. de Zeeuw Timo de Jong, Rune Herregodts, Mike Teunissen, Martijn Rasenberg en Tom Bohli. Na een val met o.m. leider Herregodts werden onder impuls van Intermarche Wanty en Team DSM Firmenich de koplopers op de lokale rondes in de kraag gevat.


Het vizier ging direct op de sprint met toch weer een verrassende winnaar.
De 26 jarige Deen Alexander Salby van Bingoal WB kon na 159 km en ruim 3 uur koers
het zegegebaar maken en werd uitbundig gefeliciteerd door zijn ploeggenoten en begeleiders.
 
2. Gleb Syritsa   (Astana Qazaqstan) Team)    3. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)   
4. Casper van Uden   (Team DSM Firmenich PostNL)    5. Giovanni Lonardi  (Team Polti Kometa)   
72. Timo de Jong  (VolkerWessels Cycling) op 2.11      Uit koers: Wessel Krul en Thijmen Paardekooper.


 * ENERVERENDE WAAIER ETAPPE VANUIT ROOSENDAAL OVER DE OESTERDAM.

* Fotografie : Edwin van Immerseel -

 In de vierde etappe door West Brabant en Oost Zeeland zorgde een verrassend sterke wind voor waaiervorming op de Oesterdam.
 
Bij de twee passages tussen Tholen en Rilland ging het peloton op de kant en werden telkens meerdere groepen geformeerd waarbij de renners moesten knokken voor een gunstige positie.  

Tijdens de tweede doorkomst over de Oesterdam kwamen 26 man in de spits. Door het hoge tempo moesten echter meerdere renners afhaken vooraan. Het onder toerfietsers en trainende renners befaamde traject leverde uiteindelijk geen definitieve beslissing op binnen de ZLM Tour 2024.

De koers bleef wel interessant en veranderde constant op de Brabantse wegen w.o. de kasseienstrook Hoogerwaardpolder tussen Rilland en Woensdrecht (foto). In de finale was er toch weer een hoofdrol voor de sprinters weggelegd. Op de Jan Vermeerlaan aan de rand van Roosendaal flitste Casper van Uden (22) naar zijn tweede triomf. De Schiedammer was donderdag ook al de rapste in de massasprint in Wissenkerke.Van Uden bij het podium: “Het was een onrustige koers met veel waaiers. Toen het peloton brak, zat ik attent mee in de eerste groep. Maar ik heb mij bewust gespaard en terug laten zakken. In de finale heeft de ploeg ontzettend hard gewerkt en ik kon het gelukkig opnieuw afmaken”.Uitslag:   1. Casper van Uden  (Team DSM Firmenich PostNL)  196 km.  4.14.26     2. Simon Dehairs   (Alpecin Deceuninck)   3. Giovanni Lonardi   (Team Polti Kometa)    4. Gleb Syritsa  (Astana Qazaqstan Team)    5. Gerben Thijssen  (Intermarche Wanty)     27. Timo de Jong  z.t. als winnaar  (foto).
 
103 binnenkomers  -  20 uitvallers.
 Algemeen Klassement:   1. Rune Herregodts   2. Max Walker op 20 sec    3. Tom Bohli op 25 sec     17. Timo de Jong op 52 sec.


* TIM VAN DIJKE VERLAAT ZLM TOUR NA VAL IN ETAPPE SCHIJNDEL - BUCHTEN.

Bron PZC.De derde etappe startte in het Oost Brabantse Schijndel en voerde over vlakke wegen naar het Limburgse Buchten. De continentale ploegen pakten de hoofdrol en zaten vaak in de voorste gelederen. In de finale probeerde het peloton de kopgroep met continentals terug te halen maar deze tempoversnelling leverde geen hergroepering op. De vluchters bleven net buiten schot en gingen met hun laatste krachten de sprint aan.

Tot veler verrassing zegevierde Peter Schulting (foto) van Diftar Continental na een aanval van 160 km. De 36 jarige routinier uit Lemele pakte de hoofdprijs na bijna 4 uur wedstrijd en een gemiddelde van bijna 46 km per uur. Schulting won in 2018 in Zeeland de Tacx Pro Classic van Middelburg naar Neeltje Jans op de Stormvloedkering.

Tim van Dijke viel toen een coureur voor hem een etenszakje aannam en daarbij onderuit ging. Andere renners w.o. de Bevelander konden hem niet meer ontwijken. Met de diagnose 'hersenschudding en kneuzingen' moet van Dijke rusten en herstellen.

Uitslag:   1. Peter Schulting   179,4 km.   3.54.35     2. Martijn Rasenberg  (Parkhotel Valkenburg)      3. Wessel Mouris   (Metec Solarwatt) 4. Casper van Uden  (Team DSM Firmenich PostNL)     5. Simon Dehairs  (Alpecin Deceuninck).  Timo de Jong mengde zich weer tussen de sprintelite en kwam als 15 de over de finish.   Uitgevallen:  Tim van Dijke en Luca De Meester.

* Klassementen:
Rune Herregodts : Algemeen
Wessel Mouris  : Jongeren
Casper van Uden  : Punten
Tijmen Eising  : Tussensprints..* SPRINTWINST CASPER VAN UDEN IN WISSENKERKE .

* TOP 10 TIMO DE JONG IN NOORD BEVELANDSE MASSASPRINT.

* Fotografie : Edwin van Immerseel - Zeeland op de Fiets.nl - Gemeente Middelburg.

Het Nederlandse sprinttalent Casper van Uden heeft de tweede etappe van Middelburg naar Wissenkerke op zijn naam gezet. Na 193,8 kilometer over Zeeuwse wegen versloeg de 22 jarige coureur van Team dsm-firmenich PostNL op Noord Beveland de complete meute nadat de koplopers in de slotkilometer waren ingelopen. In de massasprint waren de overige podiumplaatsen voor Gleb Syritsa (Astana-Qazaqstan Team) en de Belg Gerben Thijssen van Intermarche Wanty.

 

De vlucht van de (Zeeuwse) dag werd in de openingsfase geformeerd door Elmar Abma (VolkerWessels Cyclingteam), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) en Guillaume Visser (Diftar Cyclingteam) en de Belg Victor Vercouillie van Team Flanders Baloise). Dit kwartet reed over o.m. de zonnige Stormvloedkering en de Zeelandbrug (foto) naar een maximale voorsprong van ruim vier minuten.
 


Op het plaatselijke poldercircuit rond aankomstdorp Wissenkerke vonden VolkerWessels renner Max Kroonen, Bram Dissel (Beat Cycling Club) en de Italiaan Samuele Zoccarato van Bardiani CSF- Faizane aansluiting bij de vluchters. De zeven vooraan konden zich lang handhaven maar in de ultieme finale werd hun dappere aanval alsnog geneutraliseerd. Jelte Krijnsen en Guillaume Visser werden met de streep in zicht als laatste vluchters ingelopen.

Vlak na de hergroepering gokte Casper van Uden, onlangs triomfator in Rund um Koln, op de verrassing. In het Zeeuwse wielerland etaleerde de Nederlander zijn puike vorm toen hij op 300 meter voor de finish de sprint aanging en alle concurrenten naar de troostprijzen dirigeerde.


Winnaar Van Uden tijdens de huldiging bij De Kroon, het supporterslokaal van de regio profs Tim & Mick van Dijke (Colijnsplaat) : "Onlangs won ik al in Keulen en nu is het opnieuw raak. De ploeg loodste mij in een zetel naar de laatste rechte lijn en ik kon het gelukkig afmaken. Nu de eerste ritzege binnen is, is de druk van de ketel. Hopelijk zit er nog meer in het vat voor onze ploeg".


Etappe:  1. Casper van Uden  (Team dsm firmenich PostNL)   193 km  4.18.04     2. Gleb Syritsa  (Astana Qazaqstan Team)     3. Gerben Thijssen   (Intermarche Wanty)     4. Giovanni Lonardi  (Team Polti Kometa)    5. Mattia Pinazzi   (VF Group Bardiani CSF Faizane)    6. Tom Bohli  (Tudor Pro Cycling)     7. Timo de Jong  (VolkerWessels Cycling)      8. Jakub Marreczko   (Team Corratec Vini Fantini)     9. Colby Simmons  (Team Visma | Lease a Bike)     10. Martins Pluto  (Beat Cycling Club)   11. Tim van Dijke  (Team Visma | Lease a Bike)   

De aankomstrechter rapporteerde 126 binnenkomers in Wissenkerke.
Uitvallers: Maurice Ballerstedt, Declan Trezise, Max Markl en Gilles De Wilde.


 * Klassementen na etappe Middelburg - Wissenkerke:
 
Algemeen :  1. Rune Herregodts      2. Tim van Dijke op 12 sec.      21. Timo de Jong op 52 sec.
 
Puntenklassement : Casper van Uden
 
Jongerenklassement : Wessel Mouris
 
Tussensprint klassement en strijdlustigste renner :  Elmar Abma.
Ploegen (19)  1. Intermarche Wanty   4. Team Visma | Lease a Bike     11. VolkerWessels Cycling.
* ZLM TOUR IN STARTPLAATS MIDDELBURG *

* De klassementstruien op de eerste rij bij de start op het Damplein ** Start etappe Middelburg - Wissenkerke met de Lange Jan als supporter *
* Laan der Verenigde Naties bij rotonde Walcherseweg *     
* Walcherseweg richting Hoogelandseweg en kuststrook ** OPENINGSTIJDRIT ZLM TOUR OP WALCHEREN:
 
* EERSTE SEIZOENWINST BELG RUNE HERREGODTS.    * ZEEUW TIM VAN DIJKE TWEEDE.

* Fotografie: Edwin van Immerseel & Zeeland op de Fiets.nl

Op de eerste dag van de ZLM Tour kon de Belgische ploeg Intermarche Wanty
een wielerfeestje vieren aan de Nederlandse kust.
 
De 25 jarige Rune Herregodts won de tijdrit in Westkapelle en werd gehuldigd als klassementsleider. Hij zette over de 14,7 km de beste tijd op de digitale juryklok. De Belg trapte een gemiddelde van ruim 51.045 per uur en kwam in dalende lijn met de tijd 17.16 over de finish in het Walcherse dijkdorp.Regiorenner en thuisrijder Tim van Dijke van Visma | Lease a Bike
was met rugnummer 1 (foto) 12 seconden trager bij een gemiddelde van 50.482 km.
 
Op het startblad stonden 130 renners die vanaf 17.48 uur een parcours afwerkten over voornamelijk provinciale en gemeentelijke wegen met de aankomst aan de Zeedijk bij Kasteel van Batavia. Overigens was er maar een matige publieke belangstelling voor de opening van de etappewedstrijd die drie dagen in Zeeland vertoeft.Uitslag:  1.Rune Herregodts   (Intermarche Wanty)   14,7 km  17.16    2. Tim van Dijke  (Visma | Lease a Bike) op 12 sec     3. Gleb Syritsa (Astana Qazaqsten Team) op 18 sec    4. Max Walker   (Astana Qazaqstan Team) op 20 sec   5. Arthur Kluckers   (Tudor Pro Cycling) op 25 sec     6. Tom Bohli  (Tudor Pro Cycling) op 25 sec    7. Roel Vansintmaartensdijk  (Intermarche Wanty) op 31 sec   8. Axel van der Tuuk  (Metec Solarwatt) op 32 sec    9. Wessel Mouris   (Metec Solarwatt) op 38 sec      10. Patrick Eddy  (Team DSM Firmenisch PostNL) op 38 sec
 


* Timo de Jong bij start tijdrit ** Foto : Patrick Ridderbos : Timo de Jong in tijdrit bij Westkapelle *

21. Timo de Jong  (Goes / VolkerWessels Cycling) op 52 sec  gemiddelde 48.630 km.
 130 en laatste:  Noah Vandenbranden  (Team Flanders Baloise) op 4.17.
 

* Tijdrit met zicht op skyline Westkapelle *
* Timo de Jong & Mick van Dijke bij Omroep Zeeland *
* Oud profs Bobbie Traksel & Michael Boogerd te gast in sponsorhome ZLM *
* Zeeuwse oud toprenners Jo de Roo (links) en Kees Bal (rechts) in Westkapelle *
* Burgemeester Schouwenaar (gemeente Veere)
naast gedeputeerde Jo Annes de Bat in Westkapelle *


* ZLM TOUR 2024 MET 130 COUREURS DRIE DAGEN DOOR ZEELAND
MET JOHN VAN DEN AKKER ALS NIEUWE KOERSDIRECTEUR.* ZEEUWSE RENNERS OP STARTLIJST:

> TIM VAN DIJKE (VISMA | LEASE A BIKE)

> TIMO DE JONG (VOLKERWESSELS CYCLING)* Team Arkea  B&B Hotels. 
* OPENINGS TIJDRIT 14,7 KM. IN WESTKAPELLE *

De ZLM Tour 2024, die werd verreden van 5 tot en met 9 juni, startte dit jaar met een individuele tijdrit over 13 kilometer in Westkapelle. Deze gezellige kustplaats op Walcheren was ook in 2017 startplaats van de ZLM Tour.
Destijds toonde Primoz Roglic zich de sterkste in de individuele tijdrit over de zeedijk en rond het dorp.Op 6 juni startte het peloton in Middelburg en werd er gefinisht in Wissenkerke op Noord-Beveland. De finale van deze etappe voerde de renners meerdere keren over de kasseistrook van Geersdijk, die vroeger altijd opgenomen was in het parkoers van de TMZ Ronde van Noord-Beveland.

Wethouder Stephan van Belzen van Noord Beveland was bij de presentatie van het parcours enthousiast over de komst van de wielertoppers:  "We zijn trots dat de tweede etappe van de ZLM Tour finisht in Wissenkerke. Dit is een thuiswedstrijd voor de broers Mick & Tim Van Dijke en ook wordt de oude ronde van Noord-Beveland hiermee in ere hersteld. Daarnaast gaan we op deze dag laten zien waarom Noord-Beveland tot de beste fietsgemeenten van Nederland behoort en worden er deze dag allerlei activiteiten gehouden bij de finish".Op zaterdag 8 juni ging de karavaan in de etappe vanuit Roosendaal door het oosten van Zeeland.
De route voerde langs Tholen,  over de befaamde Oesterdam naar West Brabant.


Op de startlijst 2024 stonden de World Tour ploegen Visma | Lease a Bike met Tim van Dijke, DSM Firmenich Postnl, Alpecin Deceuninck, Astana Qazaqstan en Intermarche Wanty.

Verder kwamen o.m. Beat Cycling Club, VolkerWessels Cycling (Timo de Jong) en Metec Solarwatt naar de populaire Nederlandse etappewedstrijd. De organisatie kreeg wel verrassend een afmelding van TDT Unibet van Bas Tietema. In 2023 won de Hollandse equipe de etappe van Westkapelle naar SHeerenhoek.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat toonde zich opgetogen omdat de ZLM Tour weer voor zijn provincie had gekozen: "Het is mooi en goed dat er twee etappes van de ZLM Tour in Zeeland worden verreden. De tweede etappe start voor ons als provincie Zeeland bovendien in eigen huis, op het Damplein in Middelburg, nabij het Provinciehuis. Daarmee willen we onze relatie met de ZLM Tour laten zien. Ook willen we graag dat steeds andere Zeeuwse gemeenten betrokken zijn bij de koers. Daarom is het goed dat de tweede rit finisht op Noord Beveland". 

* woensdag 5 juni      Tijdrit Westkapelle    14,7 km.
start bij Abraham Calandplein / Nieuwe Dijkstraat.
finish bij de Zeedijk t.h.v. Kasteel van Batavia.

 


* donderdag 6 juni      etappe Middelburg - Wissenkerke

Middelburg     start Damplein
Wissenkerke     finish in Dorpsweg / Zuidstraat
 

* vrijdag 7 juni      Etappe Schijndel - Buchten.

 

* zaterdag 8 juni      
Etappe Roosendaal - Roosendaal door West Brabant
en Oost Zeeland over de Oesterdam.


* zondag 9 juni     Slot etappe Oosterhout - Oosterhout.
ZLM TOUR START IN JUNI 2024 IN MIDDELBURG
 
Middelburg is in 2024 opgenomen in het etappeschema van de ZLM Tour. De tweede etappe op 6 juni vertrekt op de Dam in Middelburg, bij het monument ter nagedachtenis van de Belgische profwielrenner Wouter Weylandt. De ploegpresentatie voorafgaand aan de etappe wordt gehouden op het Abdijplein.

Middelburg kent een rijke wielerhistorie. De stad was in vroeger jaren onder andere startplaats van de Ronde van Midden-Zeeland en Tacx Pro Classic. Daarnaast was Middelburg op 10 mei 2010 finishplaats de Giro etappe die werd gewonnen door Wouter Weylandt van Quick Step. Een jaar later kwam diezelfde Weylandt om het leven na een zware valpartij in de Giro.Joost van Wijngaarden, organisator van de ZLM Tour namens Libema Profcycling, is blij dat Middelburg zich wil verbinden aan de grootste etappewedstrijd van Nederland: "Zeeland is een wieler minnende provincie en Middelburg een stad van naam. Wij zijn er trots op dat we op de prachtige locatie in het schitterende historische centrum mogen starten".Sportgedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland is eveneens in zijn nopjes: "Door het jaarlijks rouleren tussen de Zeeuwse gemeenten is heel Zeeland betrokken. Het is mooi dat we nu voor de deur van het Provinciehuis starten en zo een stukje wielergeschiedenis in ere houden en de herinnering aan Wouter Weylandt levend".Jeroen Louws, wethouder Sport van de gemeente Middelburg, over de komst van de ZLM Tour naar de hoofdstad. "Wij zijn er enorm trots op dat wij startplaats mogen zijn van de grootste etappewedstrijd van Nederland. Dat past goed bij Middelburg als fietsstad. Wij kijken er naar uit om de ZLM Tour in onze gemeente te mogen verwelkomen op 6 juni".    (september 2023)
 

* EDITIE 2023 *


* Etappeschema 2023 *

* ZUID HOLLANDSE SPRINTER OLAV KOOIJ (TEAM JUMBO VISMA) WINT ZLM TOUR 2023*

Foto: Facebook. Olav Kooij bewaarde de dubbelslag voor de laatste koersdag. De 21 jarige sprintbom van Team Jumbo Visma won met overmacht de slotetappe en werd in Oosterhout gehuldigd als eindwinnaar van de vijfdaagse ZLM Tour door Zeeland, Noord Brabant en Limburg.

Algemeen klassement 2023: 1. Olav Kooij  (Jumbo Visma)   16.18.37     2. Sam Welsford  (Team DSM) op 13 sec.     3. Nils Eekhoff  (Team DSM) op 15 sec.   4. Alex Edmondson  (Team DSM) op 16 sec.     5. Cees Bol  (Astana Qazaqstan) op 21 sec.     6. Tim van Dijke (Jumbo Visma) op 30 sec.   7. Robbe Ghys  (Alpecin Deceuninck) op 33 sec.    8. Joren Bloem (TDT Unibet Cycling Team) op 35 sec.     9. Mark Cavendish  (Astana Qazaqstan) op 38 sec.    10. Hartthijs de Vries  (TDT Unibet Cycling Team) op 41 sec.Zeeuwse renners:   66. Jochem Kerckhaert op 8.22  (foto)     95. Thijs de Lange op 18.42        114. Lars Oreel op 41.19      118. Wesley Mol op 57.19.   De jury rapporteerde 119 finishers in Oosterhout.  
 
Punten en Jongerenklassement:   1. Olav Kooij       
Ploegen (20):   1. Team DSM     2. TDT Unibet Cycling Team     3. Alpecin Deceuninck.  (11 juni 2023)Foto: Facebook organsatie.   In de tropische slotetappe rond Oosterhout tekenden de Belg Guillaume Visser (BEAT Cycling Club), Leo Bouvier (Bike Aid) en Sam Gademan (Allinq Cyclingteam) voor de vlucht van de dag. De drie vluchters bleven tot op de plaatselijke omlopen voor het peloton uitrijden, maar daarna werden zij ingerekend door de sprintersploegen. Na een sterke lead out van zijn teamgenoot Tosh van de Sande ging Kooij de sprint op 200 meter voor de streep aan en gaf hij de rest van het peloton het nakijken.
 
Uitslag laatste etappe:   1. Olav Kooij   (Jumbo Visma)   158 km - 3.27.06    2. Sam Welsford  (Team DSM)     3. Jakub Mareczko  (Alpecin Deceuninck)     4. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)     5. Yoeri Havik  (Beat Cycling)
 
Zeeuwen:   20. Tim van Dijke     73. Jochem Kerckhaert op 24 sec.     108. Lars Oreel op 2.09      115. Wesley Mol op 3.17    119. Thijs de Lange op 6.49 na val met enkelbreuk.      Nick van der Lijke DNF na val.  (11 juni 2023)
3DE RIT ZLM TOUR : * WAAIERS IN OOST ZEELAND  -  WINST VOOR ARVID DE KLEIJN.
* TIMO DE JONG NA ZWARE VAL UIT KOERS.

Foto's: Edwin van Immerseel.    Bij de eindsprint van de derde etappe etaleerde Arvid de Kleijn (foto) zijn sprinttalent. De 29 jarige coureur van Tudor Pro Cycling versloeg na 194 km door West Brabant en Oost Zeeland de hele meute op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. De Kleijn kan de derde seizoenzege op zijn erelijst zetten.
In de vlucht van de dag was de oud Zeeuw Nick van der Lijke in gezelschap van zijn landgenoten Rick Ottema, Nick v.d. Meer, Lars Hohmann en Jan Willem van Schip.* Tim van Dijke in de Hogerwaardpolder tussen de Oesterdam en Woensdrecht *

Zaterdagmiddag streden de renners op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland tegen de wind waarbij enkele waaiers werden geformeerd. Deze enerverende fase had per saldo geen gevolgen voor het koersverloop en in de Brabantse polders kwamen de groepen weer bij elkaar.
In de Zee Bra etappe toonde vooral Jan Willem van Schip ruime ambitie. De renner van ABloc was present in de eerste kopgroep en koos in de slotfase nog eens voor een solo. Niemand kon echter een beslissing forceren omdat het tempo enorm hoog lag onder impuls van vooral Team Jumbo Visma. De mannen met de sprintersbenen konden zich weer eens uitleven met Arvid de Kleijn als Hollandse triomfator na 4 uur en 16 minuten koers.

2. Jakub Mareczko  (Alpecin Deceuninck)    3. Matteo Moschetti  (Q36.5 Pro Cycling Team)     4. Metteo Malucelli  (Bingoal WB)    5. Jules Heesters  (Team Flanders Baloise)    6. Enrico Zanoncello (Green Project)    7. Giovanni Lonardi  (Eolo Kometa)     8. Filippo Fiorelli  (Green Project)     9. Alex Edmondson  (Team DSM)    10. Martins Pluto  (Abloc CT)
 
Zeeuwen:  24. Tim van Dijke (foto boven)     35. Nick van der Lijke       53. Jochem Kerckhaert op 37 sec.     90. Thijs de Lange op 7.11 120. Wesley Mol op 20.48      121. Lars Oreel op 20.48.  

Timo de Jong (DNF) verliet de wedstrijd na een zware val met veel schaafwonden maar zonder breuken.  
ZLM TOUR : TIMO DE JONG EN THIJS DE LANGE IN KOPGROEP TWEEDE ETAPPE

Foto: Organisatie.  Ook in de tweede etappe van Schijndel naar Buchten was Tim van Dijke de beste Zeeuw. In de massasprint kwam de lange Bevelander als 21 ste over de streep. De Italiaan Jakub Mareczko van Alpecin-Deceuninck kon na 184 km. de zegebloemen ophalen in Limburg.
Twee renners uit Zeeland schitterden vrijdag in de vlucht van de dag. Timo de Jong (VolkerWessels Cycling) en Thijs de Lange van Metec Solarwatt waren vooraan in gezelschap van Miguel Heidemann (Leopard TOGT), Vinzent Dorn (Bike Aid), Hartthijs de Vries (Tour de Tietema - Unibet), Jelle Johannink (ABLOC Cycling) en Tim Bierkens van Allinq Continental Cycling.
Na een warm avontuur van 160 kilometer met een maximale voorsprong van 4,5 minuut kwam alles bij elkaar. De sprintersploegen namen het heft in handen richting finale en bepaalden het koersbeeld.

Mareczko over zijn sprintsucces: "In de etappe van donderdag door Zeeland zat ik op een verkeerd moment achterin de groep, waardoor ik de aansluiting met het peloton miste. Gelukkig eindigde die etappe niet in een massasprint. Ik ben blij dat ik hier in Buchten het werk van mijn teamgenoten heb kunnen afronden".
Olav Kooij (Jumbo Visma) is de nieuwe leider met nog twee koersdagen te gaan. Naast de gele trui mocht de Zuid Hollander ook de groene puntentrui aantrekken. Tevens blijft Kooij eerste in het jongerenklassement.


Uitslag:   1. Jakub Mareczko   (Alpecin Deceuninck)   184 km.  4.05.46    2. Olav Kooij  (Jumbo Visma)   3. Robbe Ghys  (Alpecin Deceuninck)     4. Matteo Malucelli  (Bingoal WB)     5. Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling)    6. Jules Hesters   (Team Flanders Baloise) 7. Manuel Penalver  (Burgos BH)      8. Matteo Moschetti   (Q36.5 Pro Cycling)    9. Jesper Rasch  (Abloc CT)    10. Filippo Fiorelli (Green Project Bardiani CSF Faizane)
 
Zeeuwen:    21. Tim van Dijke  z.t. als winnaar       53. Nick v.d.Lijke  z.t.    101. Jochem Kerckhaert op 1.00    114. Thijs de Lange op 3.11 116. Timo de Jong op 4.16        129. Lars Oreel op 15.42     131. Wesley Mol op 19.12.   (9 juni 2023)
 * ZLM TOUR : RIT WESTKAPELLE - SHEERENHOEK:

* CONTINENTALE RENNER YENTL VANDEVELDE WINT EERSTE ETAPPE.

* THIJS DE LANGE (KATTENDIJKE) IN VLUCHT VAN DE DAG.


* Foto's Westkapelle : Zeeland op de Fiets.nl - Witte Andriesse *
* Foto's Colijnsplaat bij afrit Zeelandbrug : Zeeland op de Fiets.nl  -  Witte Andriesse *

Bij de zonnige finish van de eerste etappe van de ZLM Tour in SHeerenhoek zorgde de Belg Yentl Vandevelde voor verbaasde gezichten bij renners, ploegleiders en supporters. De 22 jarige coureur van de nieuwe Nederlandse formatie TDT Unibet won verrassend na een korte solo vanuit de afgeslankte kopgroep. Het was voor Vandevelde de eerste zege op UCI niveau.
In de openingsfase van de rit vanuit Westkapelle zochten op Schouwen Duiveland 8 renners de aanval. Thuisrijder Thijs de Lange was vooraan in gezelschap van Emiel Vermeulen, Elma Abma, Martijn Rasenberg, Yentl Vandevelde, Aaron van Poucke, Alexander Konychev en Bert Jan Lindeman. Abma moest afhaken maar de overige zeven zaten nog vol strijdlust en bleven doorstampen over de Zeeuwse wegen met soms een verraderlijke zijwind en kortstondige waaiervorming.


Foto : Jeroen van der Pluijm.  De snelle finale over de binnenwegen en dijken van Zuid Beveland zat vol verrassende wendingen. De vlucht van de dag bleef intact en dit koersverloop zorgde voor een vreemde eindfase. De jagende achtervolgers, met Jumbo Visma als tempobeulen, kregen het gat niet op tijd dicht. Toen de spitsgroep verbrokkelde koos de continentale renner Vandevelde op 1,5 km van de aankomst voor de aanval en kon zijn inspanning doorzetten tot de finish op de Kuipersdijk in de woonplaats van oud proftopper Jan Raas.De triomfator na de huldiging bij Wielerflits.nl: "Ik ga van niks naar een heel dikke overwinning. De afgelopen maanden heb ik wat pech gehad, maar hier droom je van. We schrijven geschiedenis met de ploeg. Hopelijk is dat niet de laatste keer. Dit is echt een heel dikke vis. Ik had wel goede benen, maar normaal wordt het toch altijd een massasprint. We hadden allemaal vooraan nog wat over en toen we hoorden dat we nog een minuut hadden op het einde, dacht ik: we houden het vol. Het is echt ongelooflijk. In mijn leven heb ik alleen nog maar kleine koersen gewonnen. En nu win ik een Pro koers".

2. Alexander Konychev  (Team Corratec - Sella Italia) op 1 sec.      3. Bert Jan Lindeman  (VolkerWessels Cycling) op 6 sec.   4. Emiel Vermeulen  (Beat Cycling Club)  z.t.     5. Martijn Rasenberg  (Abloc CT)  z.t.     6. Sam Welsford  (Team DSM)  z.t.    7. Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling)  z.t.    8. Matteo Malucelli  (Bingoal WB)  z.t.     9. Olav Kooij  (Jumbo Visma)  z.t.    10. Manuel Penalver  (Burgos BH)  z.t.

Zeeuwen: 28. Tim van Dijke op 13 sec.   31. Thijs de Lange op 24 sec.     56. Timo de Jong op 1.04      61. Nick v.d. Lijke op 1.29    79. Lars Oreel op 2.03     107. Jochem Kerckhaert op 5.16     134. Wesley Mol op 46.39.   135 renners geklasseerd.  


Wesley Mol (foto) is donderdag bij Driewegen op Zuid Beveland hard gevallen. Ondanks de talrijke schaafwonden en een gekneusde rib kon de renner van Team Bike Aid de etappe uitrijden. Vrijdag is Mol op 19 minuten binnen gekomen in Buchten.Truien:   geel & groen : Nils Eekhoff  (foto)     wit:  Olav Kooij      
ploegen:  1. DSM     2. Jumbo Visma      3. TDT Unibet Cycling Team     (8 juni 2023)

*ZLM TOUR IN HEINKENSZAND:* TIM VAN DIJKE (JUMBO VISMA) SNELSTE ZEEUW IN PROLOOG OP ZEVENDE PLAATS.

* WINST NILS EEKHOFF VAN TEAM DSM MET RUIM 53 KM GEMIDDELD.
Nils Eekhoff (foto) heeft met een gemiddelde snelheid van 53.154 km de proloog van de ZLM Tour gewonnen. De 25 jarige coureur van Team DSM noteerde na 6,6 km rond Heinkenszand een tijd van 7.27. Zijn ploeggenoot Alex Edmondson en Olav Kooij (Team Jumbo Visma) strandden beiden op 1 seconde na hun race tegen de klok door de groene Zak van Zuid Beveland. 4. Maikel Zijlaard (Tudor Pro Cycling) op 3 sec.   5. Sam Welsford  (Team DSM) op 4 sec. Voor Eekhoff was de tijdrit triomf in Zeeland zijn eerste profzege.Zeeuwse resultaten:    7. Tim van Dijke  (Team Jumbo Visma / bovenste foto) op 8 sec.    gemiddelde 52.220 km.     12. Nick van der Lijke  (Leopard TOGT / foto) op 13 sec.      51. Lars Oreel  (Metec Solarwatt) op 28 sec.      83. Timo de Jong  (VolkerWessels Cycling) op 39 sec. 101. Wesley Mol  (Team Bike Aid) op 44 sec.    112. Jochem Kerckhaert  (Beat Cycling) op 48 sec.     133. Thijs de Lange (Metec Solarwatt) op 58 sec. Deelnemers: 138.    * Truien Heinkenszand:    
geel (leider) en groen (punten : Nils Eekhoff.      wit (jongeren) : Olav Kooij (foto)   
ploegen (20) :  1. Team DSM       2. Team Jumbo Visma     3. Tudor Pro Cycling Team.     (7 juni 2023)
* 7 ZEEUWSE RENNERS IN ZLM TOUR 2023 *

* Tim van Dijke    (Team Jumbo Visma).

* Nick van der Lijke    (Leopard TOGT Pro Cycling).

* Timo de Jong   (VolkerWessels Cycling Team).

* Wesley Mol  (Team Bike Aid).

* Thijs de Lange     (Metec Solarwatt)
* Lars Oreel       (Metec Solarwatt).

* Bij Beat Cycling werd Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert alsnog aan de selectie toegevoegd.
Zijn streekgenoot Brian van Goethem zat in de ploegleiderswagen.* TOPSPRINTER MARK CAVENDISH IN ZLM TOUR 2023 DOOR ZEELAND.

Tien jaar na zijn laatste deelname aan de ZLM Tour verscheen Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) in 2023 opnieuw aan de start van de Nederlandse etappekoers. De voormalig wereldkampioen wilde in de Tour de France van 2023 het recordaantal etappezeges van 34, wat hij nu nog deelt met Eddy Merckx, alleen in handen krijgen. Zijn laatste voorbereidingen daarvoor trof hij in de ZLM Tour door Zeeland, Noord Brabant en Limburg.


Vier keer eerder nam Mark Cavendish (37) deel aan de ZLM Tour. In 2007 en 2008 wist hij steeds de afsluitende vijfde etappe te winnen. In 2012 en 2013 deed hij zelfs mee voor de eindwinst. Van etappezeges kwam het in die jaren niet, maar de sprinter wist in 2012 wel beslag te leggen op de eindwinst voor onder meer Lars Boom en Tom Dumoulin. In het algemeen klassement van de ZLM Tour 2023 eindigde de sprinter op de negende plaats.* PROFKOERS ZLM TOUR IN 2023 TWEE DAGEN IN ZEELAND:

* PROLOOG IN HEINKENSZAND & ETAPPE WESTKAPELLE - SHEERENHOEK

Foto: gemeente Borsele.  v.l.n.r. Joost van Wijngaarden (projectmanager ZLM Tour), Jan Baijens en Rinus de Winter (beiden wielercomite SHeerenhoek), wethouder Arno Witkam en wethouder Marga van de Plasse (beiden gemeente Borsele), Tetiana Troshchenkova en Annelies de Wolf (beiden Zeeland Refinery), Sjaco Westdorp (wielercomite SHeerenhoek) en Joyce Buijze (gemeente Borsele).

De ZLM Tour werd in 2023 verreden van 7 tot en met 11 juni en begon met twee etappes in de Provincie Zeeland. Gemeente Borsele en Gemeente Veere ontvingen de profkoers met een proloog op woensdagavond 7 juni in Heinkenszand en de klassieke rit over de Zeeuwse eilanden tussen Westkapelle en SHeerenhoek op donderdag.Al vele jaren is de ZLM Tour de ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France. In het verleden waren het mannen als Cavendish, Kittel, Greipel en Groenewegen die hun sprints met succes kwamen testen voor hun latere etappezeges in de Tour de France. In 2022 was het de upcoming man van Jumbo-Visma, Olav Kooij, die met drie etappezeges ook het eindklassement naar zijn hand zette.Gestart werd op woensdag 7 juni met een proloog in Heinkenszand. In de gemeente Borsele finishte ook de klassieke Zeeuwse rit een dag later, in SHeerenhoek. Het is dankzij de steun van Zeeland Refinery, gevestigd in gemeente Borsele, dat er op deze manier kon worden uitgepakt met twee etappes in de ZLM Tour.  

Zowel Heinkenszand als SHeerenhoek hebben de nodige wielerhistorie. In SHeerenhoek - de woonplaats van veelwinnaar Jan Raas - staat jaarlijks de EPZ Omloop van Borsele op de kalender. Daarbij worden in 1 weekend diverse internationale UCI wedstrijden verreden voor Elite dames en junioren. Het organiserende wielercomite treedt ook tijdens de ZLM Tour als medeorganisator op. Het dorp kent een rijke wielerhistorie. Tussen 1947 en 1997 vond er de jaarlijkse Regenboogkoers plaats, waar menig Tour de France winnaar aan de start is verschenen.

In Heinkenszand vond in 2019 nog een finish van een ZLM Touretappe plaats na een rit vanuit het Belgische Bredene. Deze etappe werd gewonnen door Dylan Groenewegen, die later dat jaar ook zijn etappezege meepikte in de Tour de France. De finishlocatie van destijds voor het gemeentehuis aan de Stenevate vormde ook in 2023 het epicentrum van de proloog over 6,6 km. op woensdagavond.

Op donderdag 8 juni startte de rit in Westkapelle waarmee de gemeente Veere opnieuw het podium bood voor de start van de klassieke rit over de Zeeuwse eilanden. Vanaf de Zeeuwse kust reden de renners op 8 juni via de Oosterscheldekering naar Schouwen-Duiveland en vervolgens via de Zeelandbrug naar de finale over Noord en Zuid Beveland.
De ZLM Tour adopteert daarmee het parcours van de vroegere Ronde van Midden-Zeeland, recent Tacx Pro Classic, waarmee dit stukje Zeeuwse wielergeschiedenis bewaard blijft.

* vrijdag 9 juni reden de renners van Schijndel naar Buchten.


ZLM TOUR OP ZATERDAG 10 JUNI DOOR WEST BRABANT EN OOST ZEELAND OVER OESTERDAM

WielerExperience Roosendaal vormde het decor voor de start van de zaterdagrit. Deze locatie bood alle faciliteiten op het gebied van wielersport, zoals een kilometerlange asfaltbaan, een pumptrack, MTB-trail en Dirt Jump. Hier vandaan vertrok de koers geneutraliseerd voor een grote ronde rondom Roosendaal via onder meer de gemeenten Steenbergen, Tholen en Reimerswaal. Na de passage van de Oesterdam (foto) tussen Tholen en Reimerswaal arriveerden de renners in West Brabant.
Daarna kwam het peloton via Woensdrecht terug naar Roosendaal voor een aantal lokale rondes door Roosendaal West, over een gedeelte van het parcours van het profcriterium Draai van de Kaai, over bedrijventerrein de Borchwerf en langs de Nieuwe Roosendaalse Vliet. De finishlijn was getrokken op de Jan Vermeerlaan.
Op zondag 11 juni werd rond Oosterhout de slotrit verreden van de ZLM Tour 2023.
* OMLIJSTINGSPROGRAMMA:
VOORRONDE NK SLOWBIKING IN HEINKENSZAND EN WESTKAPELLE.
OLAV KOOIJ (18) WINT VIJFDAAGE ZLM ROUR 2022 DOOR ZEELAND, LIMBURG EN BRABANT
In  het eindklassement was er topsucces voor de 20 jarige Olav Kooij uit Numansdorp.
Het sprinttalent van Team Jumbo Visma stond vanaf de eerste etappe in Kapelle
aan de leiding van de Nederlandse rittenkoers en droeg dagelijks de gele trui.
 
2. Jakub Mareczko op 28 sec.       3. Aaron Van Poucke op 34 sec.     
4. Karl Patrick Lauk op 41 sec.      5. Ben Turner op 42 sec.    
6. Mick van Dijke op 43 sec.      7. Jan Willem van Schip op 44 sec.     
8. Tomas Kopecky op 44 sec.    9. Tosh van der Sande op 44 sec     10. Ceriel Desal op 44 sec.

 Zeeuwen:  27. Tim van Dijke op 2.15      66. Wesley Mol op 21.29. Geklasseerd 87 renners.

ZLM TOUR 2022 : OLAV KOOIJ IN GOES NAAR TWEEDE WINST IN ZEELAND.
 
JAKUP MARECZKO GEDECLASSEERD NA VREEMDE MANOEUVRE IN EINDSPRINT.


 * Foto : Zeeland op de Fiets.nl
Mick en Tim van Dijke bij de start in Veere *

Twee incidenten bepaalden het karakter van de etappe van Veere naar Goes. Eerst spoorbomen die voor de neus van de koplopers dicht gingen toen de trein Goes - Vlissingen moest passeren. In de eindsprint zorgde de gevaarlijk sprintende Jakup Mareczko voor opschudding.


* Foto : Zeeland op de Fiets.nl  :  kopgroep bij Vrouwenpolder / Veerse Dam *

Na de start in het zonnige en gezellige Veere reed het peloton eerst naar Grijpskerke en Middelburg.
Via de Hoogelandseweg werden de kustplaatsen Zoutelande, Westkapelle en Domburg bereikt.

In de openingsfase gingen tien renners op avontuur met daarbij de Zeeuw Thijs de Lange die zich ook al op de openingsdag had laten zien. De vluchtgroep bestond verder uit Jan-Willem van Schip (Beat Cycling), Raymond Kreder (Nationale Selectie), Arne Peters (Allinq), Jord Baak (VolkerWessels),  Alex Colman (Sport Vlaanderen-Baloise), Enzo Decker (Bike Aid), Patrick Karl Lauk (Bingoal Pauwels Sauces),  Antti-Jussi Juntunen (Abloc CT) en Lucas Eriksson (Riwal Cycling).

In het peloton werd gewerkt door de ploegen van Ineos Grenadiers en Jumbo Visma. Onder hun impuls ontstonden enkele waaiers in Zeeland Fietsland. De voorsprong van de eerste groep liep toen snel terug en na de samensmelting reden twintig renners naar de spits. Bij dit omvangrijke gezelschap zaten o.m. de topsprinters en kanshebbers Kooij, Mareczko, Viviani en de Kleijn.

Door een gesloten spoorwegovergang moest de kopgroep even voet aan de grond zette. De tweede groep kon opeens een stuk dichterbij komen. Maar desondanks kregen de achtervolgers het gat niet gedicht. De kopgroep reed nadien weer verder weg van de achtervolgers en langs recreatiegebied De Piet bij Arnemuiden werd het verschil alsmaar groter richting finish in de Ganzenstad.
 
Jakup Mareczko kwam na 183 km. winnend over de streep in Goes, maar werd na de finish teruggezet in de uitslag. Olav Kooij uit het Zuid Hollandse Numansdorp boekte daardoor zijn tweede ritzege in deze ZLM Tour.
 
Olav Kooij bleef ook in bezit van de gele ZLM leiderstrui van het algemeen klassement, de Skoda groene trui van het puntenklassement en de Happy Dog witte trui van het jongerenklassement.Foto: Organisatie.

Uitslag  Veere - Goes:
1. Olav Kooij   (Jumbo Visma)   183,2 km  3.45.38  - gemiddelde 48.716 km.   
2. Elia Viviani   (Ineos Grenadiers)     3. Aaron Van Poucke  (Sport Vlaanderen Baloise)     
4. Arvid de Kleijn  (Human Powered Health)   5. Tomas Kopecky  (Abloc CT)   
6. Karl Patrick Lauk  (Bingoal Pauwels Sauces)   7. Jan Willem van Schip  (Beat Cycling)   
8. Ceriel Desal  (Bingoal Pauwels Sauces)    9. Ben Turner  (Ineos Grenadiers)    10. Mick van Dijke   (Jumbo Visma).

Zeeuwen:  
16. Thijs de Lange   42. Tim van Dijke   73. Wesley Mol op 3.36.   

Gele, groene en witte trui: Olav Kooij.      
ZLM TOUR : STRIJDLUSTIGE ZEEUWEN IN EERSTE ETAPPE OVER ZUID BEVELAND


 


Foto's Kapelle: Jacco Quist.   In de eerste etappe rond Kapelle en Wemeldinge lieten de vier Zeeuwse renners zich in de spits zien.Wesley Mol (Team Bike Aid) koerste attent in zijn geboortestreek. Eerst koos de lokale favoriet voor een solo (foto) en vervolgens meldde Mol zich in de eerste kopgroep.
 
Ook Thijs de Lange (Metec Solarwatt) en Mick & Tim van Dijke (Team Jumbo Visma / bovenste foto met jeugd Theo Middelkamp) waren regelmatig in de voorste gelederen te vinden tijdens de snelle rit door hun thuisprovincie.Het talrijke publiek zag bij de doorkomsten in Wemeldinge en finishpassages in Kapelle volop strijdlust. Veel renners namen initiatief maar omdat het gemiddelde enorm hoog lag waren de aanvallers vrijwel kansloos.
 
Ook in de enerverende finale werden weer talrijke uitlooppogingen geneutraliseerd op de Bevelandse wegen. Vooral de mannen van Jumbo Visma, Ineos Grenadiers en Alpecin Fenix gokten op een massasprint in het centrum van de “Bloesem van Zeeland”.

In de laatste kilometers werden de snelle jongens naar voren geloodst door hun helpers. Overzicht ontbrak in de laatste duizend meter omdat het tempo nogmaals werd opgevoerd.

De slimste coureur was Olav Kooij die als eerste de flauwe bocht indook op 200 meter van de streep. De 20 jarige renner uit Numansdorp hield zijn kleine voorsprong vast en zegevierde. Bij de huldiging kon de Zuid Hollander meerdere truien aantrekken : klassementsleider, punten en jongeren.Uitslag Kapelle:
1. Olav Kooij    (Jumbo Visma)  100,9 km  2.08.27 - gemiddelde 47.131 km.     
2. Jakub Mareczko  (Alpecin Fenix)    3. Elia Viviani   (Ineos Grenadiers)    
4. Sam Welsford   (Team DSM)     5. Arvid de Kleijn   (Human Owered Health)   

6. Bram Welten  (Nederlands Team)   7. Alexander Salby   (Riwal Cycling)     
8. Daan Vansintmaartensdijk  (VolkerWessels Cycling)     
9. Tim van Dijke  (Jumbo Visma)     10. Joren Bloem  (Abloc CT).

 Zeeuwen :    
33. Wesley Mol    60. Mick van Dijke   82. Thijs de Lange.  116 geklasseerden.

Ploegen (19):   
1.Team DSM     2. Jumbo Visma  (Mick en Tim van Dijke)    
7. Bike Aid (Wesley  Mol)    15. Metec Solarwatt  (Thijs de Lange).  

 ZLM TOUR NIEUWE STIJL STARTTE IN 2019 TE YERSEKE

EINDWINNAAR MIKE TEUNISSEN (TEAM JUMBO VISMA)

Foto's: Facebook.
In 2019 begon de ZLM Tour nieuwe stijl in Yerseke met een proloog van 6,8 km. rond het Bevelandse vissersdorp. Het volledige podium werd bezet door Jumbo Visma.

Foto : Jos van Emden flitste naar de overwinning met 7.54.  Mike Teunissen en Tony Martin waren 2 seconden trager in de woonplaats van Antwan Tolhoek.

Zeeuwen in Proloog Westkapelle:  17. Brian van Goethem op 23 sec.    39. Marco Minnaard op 37 sec.     78. Wesley Mol op 53 sec.    84. Thijs de Lange op 56 sec.Op de tweede dag reden de renners van het Belgische Bredene naar Heinkenszand.  
Foto: Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) was na 4 uur en 20 minuten de rapste van het peloton. Emils Liepins (2) en Caleb Ewan (3) zaten in zijn wiel.     Zeeuwen:  59. Marco Minnaard   79. Wesley Mol    85. Brian van Goethem    92. Thijs de Lange.
 

Eindklassement 2019:

1. Mike Teunissen   (Jumbo Visma)  

2. Amund Grondahl Jansen    (Jumbo Visma) op 14 sec.

3. Mads Wurtz Schmidt   (Katusha Alpecin) op 16 sec.

30. Marco Minnaard  op 1.33.   
     62. Wesley Mol  op 7.36      
66. Brian van Goethem  op 8.35      
68. Thijs de Lange  op 9.14.* EDITIE 2017  :
PRIMOZ ROGLIC (LOTTO NL JUMBO) WINT PROLOOG IN WESTKAPELLE


Eindklassement 2017:

1. Jose Goncalves      Team Katusha Alpecin
2. Primoz Roglic     Lotto NL Jumbo   op 11 sec.
3. Laurens de Plus    Quick Step Floors op 13 sec.Foto's: Zeeland op de Fiets.nl / Lennard Andriesse.
ZLM TOUR 2011 :
ETAPPE ETTEN LEUR - ETTEN LEUR OVER DE OESTERDAM VAN RILLAND NAAR THOLEN

* Foto's op Oesterdam:
Zeeland op de Fiets.nl  /  Lennard Andriesse *

* Op zondag 19 juni 2011 etappewinst voor Leigh Howard (HTC High Road) in 4.42.03 na 191 km.
Beste Hollander:    12. Johim Ariesen  (Cyclingteam Jo Piels).

* Eindklassement 2011 Ster ZLM Toer:
1. Philippe Gilbert    (Omega Pharma Lotto)
2. Niki Terpstra   (Quick Step Cycling Team)    op 3 sec.
3. Ramunas Navardauskas    (Team Garmin Cervelo)    op 15 sec.
4. Joost van Leijen   (Vacansoleil DCM)   op 36 sec.
5. David Tanner   (Saxo Bank Sungard)   op 44 sec.
23. Johnny Hoogerland    (Vacansoleil DCM)  op 2.24.
Geklasseerd 94 renners.


Terug naar de inhoud