* Woensdrechtse Zomer - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Woensdrechtse Wielerzomer 2020 & 2021.


ZEEUWS VLAAMSE ROUTINIER HANS DEKKERS SPRINT NAAR ZEGE IN OSSENDRECHT

Foto's: Jacco Quist
In de Woensdrechtse Wielerzomer werd de tweede koersdag in het natte Ossendrecht verreden. Bij de elite-beloften stonden 52 coureurs op de startlijst. Dit peloton reed 80 km. op een mooi parcours aan de rand van het Brabantse wielerdorp met start en finish in de Middelstraat. Half koers gingen Hans Dekkers, Arno Kleinjan en Chris Zwanenburg op avontuur. Bij deze beslissende vlucht konden Rico van Damme, Remco Schouten, Jarno Gmelich Meijling en Yanne Dorenbos nog aanpikken. De zeven aanvallers waren eensgezind en sterk en handhaafden zich in de finale.

In de eindsprint toonden twee Zeeuwen hun snelle benen. De 40 jarige Hans Dekkers (Yzendijke) zegevierde na 1 uur en 50 minuten, Middelkamper Rico van Damme uit Yerseke kwam op de tweede plaats net tekort voor dagsucces.   
3. Arno Kleinjan Amsterdam       4. Yanne Dorenbos   Castricum       5. Remco Schouten     Gouda        6. Jarno Gmelich Meijling   Almere 7. Chris Zwanenburg    Alphen a.d. Rijn       8. Carlo van den Berg    Maasland         9. Tim Bierkens Stampersgat         10. Bjorn Bakker Wijnjewoude        18. Eloy Raas     Schoondijke       20. Thijs Barendregt    Kruiningen.


 Nieuwelingen:      
1. Rens Schalk    Rijsbergen   40 km - 57.29       2. Julian Vergouw    Amsterdam       3. Danijel Agricola     Terwispel         4. Thom v.d. Werf    Annen       5. Sjors Ludthart  Den Haag          10. Luca v.d. Veken   Sint Jansteen         13. Mees de Vos    Heinkenszand        20. Firn Arens    Kruiningen.

 Junioren:   
1. Pierre v.d. Kieboom    60 km    1.08.28.       (11 september 2021)


 

RICO VAN DAMME (YERSEKE) TWEEDE BIJ START WOENSDRECHTSE WIELERZOMER

Foto: Facebook organisatie.
 
Bij de opening van de Woensdrechtse Wielerzomer zorgde Rico van Damme voor een Zeeuwse podiumplaats. De Middelkamper uit Yerseke eindigde bij de elite-beloften op de tweede plaats tijdens het eerste criterium in de kern Woensdrecht. De Wielerzomer staat voor het tweede jaar op de nationale kalender van de KNWU.

Nieuwelingen   64 deelnemers    40 km.    1. Julian Vergouw  (Amsterdam)    2. Rens Grommel    3. Mark Mandemaker   4. Jelle de Vlaam 5. Thom van Herwaarden.

Elite/Beloften   19 inschrijvingen   80 km.  1.56.53     1. Rens Tulner  (Lexmond / VolkerWessels Cycling Team)    2. Rico van Damme   3. Remco Schouten      4. Tom Vermeer        5. Jasper de Laat        (4 september 2021)
WELKOM RENNERS EN SUPPORTERS BIJ DE TWEEDE EDITIE VAN DE
WOENSDRECHTSE WIELERZOMER

* EERSTE WOENSDRECHTSE WIELERZOMER 2020
MET ZEEUWSE RENNERS OP STARTLIJST.

* WAARDERINGSPRIJS GEMEENTE WOENSDRECHT
VOOR ORGANISATOREN WOENSDRECHTSE WIELERZOMERTIMO DE JONG (GOES)
WINT EERSTE UITGAVE WOENSDRECHTSE WIELERZOMER 2020
 
Foto's : Organisatie.  Voor de finale van de Woensdrechtse Wielerzomer kwamen 220 renners naar Huijbergen. De organisatoren toonden zich tevreden over deze enorme toeloop. De deelnemers en het publiek genoten tijdens de nazomeravond van prachtige wedstrijden in een aangename sportsfeer.


Bij de prijsuitreikingen was er dagsucces voor jeugdrenner Renzo Moretti.
De Middelkamper uit Kapelle zegevierde in categorie 7.Timo de Jong (Goes) behaalde in het eindklassement de hoofdprijs in de categorie elite/beloften. De Bevelandse coureur van VolkerWessels Merckx reed in Huijbergen naar de negentiende plaats maar werd met deze klassering wel winnaar van de Woensdrechtse Wielerzomer 2020. De Jong kan de eerste editie van dit nieuwe KNWU evenement op zijn erelijst zetten.

 
Podium Huijbergen:  

Jeugd:
1. Renzo Moretti  (Kapelle)     2. Jasper Vos     3. Sjoerd Bijlsma.   10 deelnemers


Nieuwelingen:
1. Casper Noorloos   (Kaatsheuvel)   2. Ingmar v.d. Bosch     3. Sam de Jonge.   43 inschrijvingen


Junioren:   
1. Guus van Schipstal   (Wanroij)     2. Mat van Gorp    3. Rindert Buiter.    67 vertrekkers. Elite/Beloften:   
1. Daan Van Sintmaartensdijk   (Zuidland)       2. Jarno Gmelich Meijling      3. Max Kroonen.     103 deelnemers.   
(12 september)
TIMO DE JONG IN WOENSDRECHTSE WIELERZOMER:
 
TWEEDE IN RONDE VAN PUTTE & NIEUWE KLASSEMENTSLEIDER


Foto's : Leon Verbraecken en Organisatie.   Voor de vierde wedstrijd in de Woensdrechtse Wielerzomer gingen renners en supporters naar Putte. In de befaamde grensplaats stonden drie koersen gepland onder toezicht van de KNWU en regionale juryleden.


Bij de elite/beloften sprintte Timo de Jong naar de tweede plaats achter winnaar Martin Pluto  uit Den Haag. Goesenaar De Jong werd met zijn zilveren score wel de nieuwe leider in het Wielerzomer klassement als opvolger van Hartthijs de Vries. De derde plaats in Putte werd bezet door Remco Schouten.  4. Rico van Damme    5. Roy Eefting.
Op zaterdag 12 september valt de beslissing tijdens de finale van de Wielerzomer in Huijbergen.

 Nieuwelingen:   
1. Pepijn Veenings   (Assendelft)     2. Maxime Duba     3. Mees van Duren     4. Daan v.d. Eijnden     5. Daniel Vastenhout. Jeugd categorie 7:  
1. Raf de Caluwe    (Rijen)     2. Philip v.d. Kieboom    3. Sjoerd Bijlsma     4 Sem van Wijngaarden      5. Thomas v.d. Eijnden.    
(5 september)
 

 ZEEUWEN ROWDY REUNIS EN LARS OREEL
OP PODIUM IN HOOGERHEIDE
 
Foto's : Leon Verbraecken.   In Hoogerheide werden Jarno Gmelich Meiling (Almere) en Roan Konings uit Oudenbosch gefeliciteerd met hun zege in de derde wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer.

Twee Zeeuwen stonden bij de huldiging in de geboorteplaats van Adrie van der Poel op het podium. Goesenaar Lars Oreel kwam als tweede binnen in de categorie elite-beloften. Junior Rowdy Reunis (Hulst) sprintte naar de derde plaats.


Elite Beloften.  120 inschrijvingen.   1. Jarno Gmelich Meiling    2. Lars Oreel     3. Huub Deelstra     Zeeuwen in top 50:  15. Timo de Jong 16. Eloy Raas     20. Rico van DammeJunioren.  90 deelnemers.   1. Roan Konings   Oudenbosch    2. Kurt van Oosten    3. Rowdy Reunis  Zeeuwen in top 50:  11. Arjen van Damme    23. Jurgen Mesu     36. Casper Vos     48. Joran Wiskerke  (29 augustus)


RICO VAN DAMME (YERSEKE) ZEVENDE IN RONDE VAN WOENSDRECHT

PODIUM JEUGDRENNER RENZO MORETTI (KAPELLE)


Foto: Leon Verbraecken en Organisatie.   Binnen de Woensdrechtse Wielerzomer waren renners, organisatoren en supporters present in de kern Woensdrecht. Vanaf de Bossestraat langs de A58 ging het peloton over o.m. de befaamde klim op de Rijzende Weg. Bij deze passage stonden veel wielerliefhebbers uit West Brabant en Zeeland.In de elite / beloften groep reed Middelkamper Rico van Damme uit Yerseke naar de top 10. De zege kwam in handen van Hartijs de Vries uit Kollum die in de sprint Sjoerd Bax nipt versloeg.

Klassementsleider Timo de Jong kreeg te kampen met tegenslag. In de slotfase kwam de Goesenaar in de kopgroep na stuurbreuk ten val. De Jong pakte wel een andere fiets om de wedstrijd te voltooien. De jury rapporteerde hem echter als “geen finish” omdat hij op een fiets zonder zijn eigen transponder de koers had afgemaakt.


1 Hartijs de Vries    (Kollum)     2.04.40       2. Sjoerd Bax   (Almkerk)    3. Frank van den Broek  (Voorhout)     4. Danny van der Tuuk (Assen)      5. Jelle Wolsink   (Hengelo)     6. Nick Brabander   (Honselersdijk)     7. Rico van Damme   (Yerseke)    8. Coen Vermeltfoort (Vlijmen)      9. Daan van Sintmaartensdijk   (Zuidland)    10. Jason van Dalen   (SGravenzande).  73 renners geklasseerd.


Nieuwelingen:   
1. Jelle Boonstra  (WTC de Amstel)      2. Viego Tijssen      3. Mees van Duren.


KNWU Jeugd categorie 7:   
1. Mark Mandemaker     2. Raf de Caluwe     3. Renzo Moretti   (Kapelle).   (16 augustus)GOESENAAR TIMO DE JONG VERSLAAT BIJ OPENING
WOENSDRECHTSE WIELERZOMER PROVINCIEGENOOT THIJS DE LANGE

Foto's : Jacco Quist.  Het was een blij weerzien en een mooie herstart en soms een beetje emotioneel. Bij de aftrap van de Woensdrechtse Wielerzomer zagen renners, supporters, begeleiders, organisatoren en juryleden elkaar weer eens bij de koers.


De opening van het nieuwe wielerevenement vond plaats op een prachtig circuit door de Ossendrechtse polders. De belangstelling voor de KNWU wedstrijden was prima met sterke renners op de startlijst van o.a. continentale ploegen.Bij de categorie elite/beloften met 117 aanmeldingen pakten Zeeuwse renners de hoofdrol met Timo de Jong, Thijs de Lange en Eloy Raas in de spits. In de finale verlieten de Jong (VolkerWessels - Merckx) en de Lange van Metec Cycling de kopgroep en kozen voor de aanval. Het gemotiveerde Zeeuwse duo bleef vooruit tot de finish. Goesenaar de Jong versloeg zijn provinciegenoot en werd gehuldigd als winnaar van de West Brabantse openingskoers binnen KNWU verband. Carlo van den Berg uit Maasland kwam als derde binnen.

In BN De Stem reageerde de Jong op zijn sprintzege: "Ik ben met deze zege, maar ik ben er vooral blij mee dat ze het hier aangedurfd hebben om in deze tijd een koers te organiseren. Er hoeft geen prijzengeld te zijn, als we maar kunnen rijden. Na alleen maar trainen is het wel gissen hoe je er conditioneel voor staat, en in die zin was het een gok om mee te gaan".


Bij de vrouwen eveneens een geanimeerde wedstrijd onder extreme weersomstandigheden. Loes Adegeest uit Deventer zegevierde in de sprint, gevolgd door Arianna Pruisscher (Emmen) en Mareille Meijering (De Meern).    (8 augustus)VEEL ZEEUWSE RENNERS OP STARTLIJST
NIEUWE 'WOENSDRECHTSE WIELERZOMER' 2020
In de eerste 'Woensdrechtse Wielerzomer' werden vijf criteriums georganiseerd in de grensstreek Noord Brabant/Zeeland. Renners en wielerliefhebbers konden in 5 kernen van de gemeente Woensdrecht terecht voor hun favoriete sport die vanaf maart 2020 had stilgelegen. De tropische opening was op zaterdag 8 augustus in Ossendrecht met Timo de Jong uit Goes als winnaar.

Het nieuwe wielerevenement werd binnen de kortste keren op touw gezet door Jeroen van Wezel (Huijbergen) en Niels van Elzakker uit Hoogerheide. De plannen kregen groen licht van de KNWU en de Gemeente en sponsors toonden interesse. Uiteraard was er langs het parcours veel aandacht voor coronamaatregelen.

De koersen stonden open voor elite - beloften - amateurs, nieuwelingen, junioren en vrouwen. In de vijf wedstrijden werd er gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement.

Terug naar de inhoud