* Wielrennen Virtueel - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Virtuele Evenementen.          * Tips :  info@zeelandopdefiets.nl

FIETSERS ARIE VAN HET GELOOF EN MARLEEN KEIJZER (GOEREE OVERFLAKKEE)
WINNEN VIRTUELE RONDE VAN BRUINISSE

De virtuele Ronde van Bruinisse bestond uit 1 afstand fietsen: 2,3 km over de Grevelingendam en 2 afstanden bij het lopen: 5 en 10 km. Het organisatieteam is blij dat ze toch iets hebben kunnen doen voor de sport in Bruinisse in 2021:  "Lang zag het er naar uit dat we in aangepaste vorm wel ons evenement 'normaal' konden organiseren. Toen dat niet lukte hebben we dit virtuele evenement opgezet".


De winnaar bij het fietsen Arie van het Geloof uit Dirksland maakt regelmatig zijn rondjes over Schouwen-Duiveland. Toch is hij speciaal voor dit segment op de laatste dag dat het kon even heen en weer gereden voordat hij aansloot bij de groepstraining van de plaatselijke club. Een mooi gemiddelde van ruim 46 bracht hem naar de snelste tijd over 3 weekenden.Bij de vrouwen won Marleen Keijzer (Middelharnis) die tijdens een van haar rondjes de snelste tijd van het segment realiseerde. In totaal telde het segment ruim 500 passages in 16 dagen tijd.

De organisatie hoopt in 2022 weer gewoon ouderwets dwars door het dorp te kunnen met veel publiek langs de kant bij de Ronde van Bruinisse. "Leuk dat we het zo konden overbruggen. Graag willen we alle sponsoren en deelnemers bedanken. We kregen heel veel leuke reacties op ons virtuele initiatief".
 
Uitslagen:

Fietsen mannen     1. Arie van het Geloof 46,8 km/u       2. Leon van der Ster       3. Wesley Mol
 
Fietsen vrouwen    1. Marleen Keijzer 37,5 km/u       2. Ines Klok        3. Rosalie van der Wolf

 
Hardlopen 5 km   Mannen   1. Lennen Jonker 3.24/Km       Vrouwen    1. Gretha Wenning 5.30/km
 
Hardlopen 10 km     Mannen     1. Leon Bal 3.58/km      Vrouwen    1. Gretha Wenning 5.42/km.     (22 juni 2021)
WINST JOCHEM KERCKHAERT IN LANGSTE RIT IN DE BENELIGA.
NA 70 KM VIRTUELE INSPANNING WAS DE DAGPRIJS VOOR DE ZEEUWS VLAMING VAN WPGA.
Meer informatie klassementen

VIRTUELE TOUR DE FRANCE 2020
MET ZEEUWEN ANTWAN TOLHOEK, BRIAN VAN GOETHEM,
TIM & MICK VAN DIJKE (Jumbo Visma / foto)


Foto : Facebook Jumbo Visma Ook de organisatoren van de Ronde van Frankrijk gingen op de virtuele toer. Omdat de 107 de Tour de France wegens de corona crisis moest doorschuiven naar eind augustus werd naar een alternatief fietsevenement gezocht voor de wielerliefhebbers.
 
Het online raceplatform Zwift bood uitkomst en in samenwerking met Tour organisator ASO werd een aantrekkelijke virtuele Tour editie uit de grond gestampt. Er stonden zes etappes van ongeveer 60 minuten in het ronde boek vanaf zaterdag 4 juli.


Via Tour de France United ging de opbrengst naar vijf goede doelen:
Emmaus, Secours Populaire,  Jeugdfonds Sport en Cultuur (Nederland),  BiJeWa en Qhubek.   
  

De startlijsten waren redelijk bezet met 23 mannen formaties en 17 vrouwenteams. Het algemeen klassement kwam niet tot stand middels tijdverschillen maar op basis van een puntensysteem. Het ging bovendien niet om een individuele rangschikking, maar om een ploegenklassement. De leidende ploeg mocht zelf de drager van de gele trui aanwijzen. Hetzelfde gold voor het berg (bolletjestrui), sprint (groene trui) en jongerenklassement (witte trui). Na elke rit was er ook een prijs voor strijdlustigste renner van de dag.


Foto : Zwift
 
Tour directeur Christian Prudhomme toonde zich enthousiast over het initiatief in de virtuele wielersector:
Ik kan me de maand juli niet voorstellen zonder wielrennen. Dankzij de Virtual Tour de France konden de kampioenen en hun fans de ontstane leegte opvullen. Dankzij de technologie die werd ingezet voor de passie voor het wielrennen.
IN MEI 2020 WON MAIKE TAZELAAR (COLIJNSPLAAT) IN ZIJN LEEFTIJDSCATEGORIE DE ACADEMY ZWIFT RACE.

DE JEUGDRENNER KREEG EEN TEAMSHIRT VAN JUMBO VISMA ACADEMY
UITGEREIKT DOOR PLAATSGENOOT TIM VAN DIJKE.

Foto : Facebook
RUIME INTERESSE STRAVA APP  2020 TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ

 DENNIS RAADTGEVER :  
WE HIELDEN OP EEN BEPAALDE MANIER
CONTACT MET ELKAAR TIJDENS DE CORONA CRISIS


In het tweede klassement van de Strava App van TMZ werden de segmenten breder verspreid over Zeeland. Initiatiefnemer Dennis Raadtgever (foto) mikte met deze aanvulling op meer renners in de top van het klassement.

De Kapellenaar is best wel tevreden over de gang van zaken tijdens het experiment: "In tijden dat we geen wedstrijden konden rijden liepen er heel wat renners met hun ziel onder hun armen. Om het competitie element weer wat naar boven te laten komen werd er vanuit TMZ het initiatief genomen om hier wat in te betekenen. De Strava app bood hier nuttige en leerzame mogelijkheden om tegen elkaar te fietsen maar niet gezamenlijk".

Bij de Strava opzet worden zgn. segmenten aangemaakt in strava. Dat zijn stukken openbare weg waar middels GPS en de bovengenoemde app een klassement over kan worden gemaakt wanneer de deelnemers van de betreffende club over dit segment rijden. Het enige wat deelnemers dan moeten doen is de strava app installeren en lid worden van de TMZ gofit club. Het idee is dat gezamenlijk maar niet samen een wedstrijdje wordt gereden. Zo houden de renners toch op een bepaalde manier contact met elkaar.
 
 TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND
KIEST VOOR STRAVA CHALLENGE
Trimbelangen Midden Zeeland TMZ verlegde tijdens de corona crisis de aandacht van de wegwedstrijden naar het virtuele koersen met de Strava Challenge. In eerste instantie was dat met segmenten op Zuid Beveland maar er kwam een uitbreiding voor meerdere locaties in Zeeland en West Brabant. De Zeeuwse wielerorganisatie wilde met deze opzet de binding tussen renners, organisatoren en supporters in stand houden.

Wielerorganisator en renner Dennis Raadtgever (Kapelle / foto boven) en TMZ voorzitter Leo Bakker uit Heinkenszand presenteerden in samenwerking met sponsor Beebikes het TMZ GoFit 2020 Beebikes klassement.


Raadtgever in de PZC tegenover verslaggever Job de Feijter over het virtuele fietsprogramma:  
Op Strava hebben we een exclusieve club voor alle TMZ liefhebbers aangemaakt onder de naam 'TMZ Gofit 2020 Beebikes klassement'. Op die manier kunnen we de prestaties van alle leden op een bepaald segment filteren en per maand rangschikken. We hebben voor elk segment de categorieen Amateurs A, Amateurs D, Amateurs 40+ en S P klasse. Er zijn ook prijzen verbonden aan het klassement, maar die zullen niet noodzakelijk aan de snelste renner vergeven worden. Op die manier willen we de vrijblijvendheid van dit initiatief waarborgen.


Voorlopig hebben we zes segmenten van ongeveer 1,1 kilometer tot 3,5 kilometer uitgekozen voor ons klassement. Ik heb daarbij telkens zorgvuldig gecontroleerd of het traject voldoende veilig is, want dat staat natuurlijk voorop. Het moet allemaal verantwoord blijven. Vandaar dat ik ook graag het vrijblijvende karakter van dit initiatief nogmaals wil vooropstellen.
 
Ik ga daarvoor binnenkort met de motor op verkenning. De TMZ heeft immers een aanhang die verspreid is over de hele provincie en zelfs Noord-Brabant. Voor hen willen we dit natuurlijk ook graag toegankelijk maken, want het gaat sowieso nog een lange tijd duren vooraleer we daadwerkelijk weer met elkaar de degens kunnen kruisen in de koers.  588 DEELNEMERS BIJ E RACING COMPETITIE ZWIFT NL LEAGUE 2020

JOCHEM KERCKHAERT :
 IK HEB DE ZWIFT WEDSTRIJDEN ONDERSCHAT

Van de eerste wedstrijden in de Zwift NL league heb ik zeker genoten maar ik heb ook heel erg afgezien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Zwift wedstrijden wel wat onderschat heb. Het is een kunst op zich en het is bijna een uur op je max rijden. Ik heb al gemerkt dat ervaring wel handig is bij deze virtuele wedstrijden, het scheelt veel vermogen als je precies weet waar je moet zitten in de groep en wanneer je veel vermogen moet leveren. Bijvoorbeeld als de weg een beetje omhoog gaat lopen en daarna weer naar beneden. Maar ik heb nog 4 wedstrijden te gaan om ervaring op te doen.
 
Het is in ieder geval een heel leuk initiatief wat mij betreft. Ik maak er ook een echte wedstrijddag van, met ook een beetje wedstrijdspanning natuurlijk. Het is ook leuk om met ploegmaten en andere renners contact te hebben om ervaringen en tips uit te wisselen. Zo blijf je toch in contact met elkaar ondanks dat er geen wegwedstrijden zijn.CASPER VOS :
VIRTUEEL CRITERIUM MET KORTE KLIM LEUK OM TE RIJDEN

Bevelander Casper Vos van ZRTC Theo Middelkamp beleefde een mooie Zwift competitie. In de coronatijd was het rond de wielerkoersen stil. Daarom werd door Zwift NL en de KNWU een Zwift competitie opgezet. Deze reeks bestond uit 6 wedstrijden verdeeld over 6 weken. Aan deze competitie deden ploegen mee die in de Nederlandse clubcompetitie actief zijn, verder waren nog andere clubs en verenigingen uit het Nederlandse wielrennen present.

Casper Vos : Ik heb 6 mei de eerste koers gereden, gelijk een pittig criterium rondje met een korte klim. Aan de start verschenen 243 renners uit verschillende categorieen. Al vanaf de start werd er vol gas gereden. Het peloton scheurde in verschillende groepen. Al snel bleek dat je rond de 5,0 Watt/ KG moest trappen om bij de voorste groep mee te kunnen. De hele koers lang bleef het tempo erg hoog en van een klein stukje rustig rijden was geen sprake. Ondanks het felle begin van de competitie vond ik het een erg leuk initiatief om de coronatijd door te komen.  


Foto's : Ilse Vos              
> Casper Vos in actie voor ZRTC Theo Middelkamp
De broers Lieven en Witten Anthonise uit Dordrecht hebben naar aanleiding van de coronacrisis in zeer korte tijd E-Racing TV in het leven geroepen. Vanaf woensdag 6 mei organiseerden de Zuid Hollanders met veel succes de Zwift NL League voor onder meer continentale en clubrenners. Op de inschrijflijst stonden 588 renners. De grootste E Racing competitie in Nederland was een samenwerking tussen de Zwift NL community en het mediaplatform E Racing TV.  
De competitie werd via de software van Zwift verreden en bestond uit zes races in zes weken. Elke race vond plaats op een ander parcours met een wedstrijdduur van 60 minuten. Aan de competitie was zowel een individueel als een ploegenklassement verbonden. De klassementen werden opgemaakt op basis van punten.


THIJS BARENDREGT OVER E RACING :
HEEL LEUK MAAR OOK LASTIG

Samen met een aantal ploeggenoten van In Team Invicta reden we al regelmatig wedstrijden op het platform Zwift. Toen het concept bekend werd van deze reeks aan wedstrijden met een individueel- en ploegenklassement heeft de ploeg zich gelijk ingeschreven.
Volgens mij is het concept zeer leuk bedacht en zo krijgen alle teams toch de kans om zich te tonen ten opzichte van de sponsoren etc. Daarnaast is het voor ons als renners ook fijn om wat uitdagingen te hebben en dat is zeker van toepassing bij deze wedstrijden. Eerst was ik redelijk sceptisch over het E racing maar eigenlijk is het heel leuk maar ook lastig. Uiteraard kan het niet vergeleken worden met koersen op de weg maar ook op Zwift krijg je te maken met koerstactiek, parcourskennis en teamwork. Dat maakt het wel uitdagend.

>>> Eindstand Zwift NL League 2020 :

1. Maiko Voets       Bussum  
De 27 jarige renner van Dutch Racing won in de virtuele competitie 3 van de 6 wedstrijden.      
2. Mick Kemper       Volendam     (Team West Frisia)  
3. Jordy Buskermolen        Kudelstaart      (HSK Trias Mooi Jong)

Vanuit Zeeland was er interesse met ZRTC Theo Middelkamp, Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert, Bevelander Thijs Barendregt en Goesenaar Lars Oreel.
Terug naar de inhoud