* Wielrennen  :   Top 10 klasseringen Zeeuwse renners buiten Zeeland.

* DOORGEVEN VERSLAGEN, FOTO'S EN TOP 10 UITSLAGEN
VAN ZEEUWSE RENNERS : info@zeelandopdefiets.nl

PODIUMPLAATS RICO VAN DAMME (YERSEKE) IN DUIZEL

In de 64 ste Kermis Ronde van Duizel was er succes voor de Bevelandse coureur Rico van Damme. De Middelkamper zat in de zesmans kopgroep die een ruime voorsprong pakte in het Oost Brabantse dorp. Na 100 km. was de hoofdprijs in de KNWU wedstrijd voor Nick van der Meer (Honselersdijk) van VolkerWessels Cycling Team. Remco Schouten sprintte naar de tweede plaats en Rico van Damme kon de derde prijs ophalen bij de huldiging van de categorie elite/beloften. (25 juli 2021)

MEES DE VOS ZESDE IN BELGISCHE OMLOOP

Foto: Facebook.  Middelkamp renner Mees de Vos reed in het Belgische Geel Stelen naar een mooie klassering. De jonge coureur uit Heinkenszand stond met 64 concurrenten aan de start en eindigde op de zesde plaats na 67 km met een gemiddelde van ruim 38 km per uur. De podiumklanten waren naast winnaar Cisse Duts (Heist Cycling Team), de Nederlander Ryan Gal en de Belg Brian Lambrechts. (25 juli 2021)

ROSITA REIJNHOUT (WOLPHAARTSDIJK) TWEE KEER IN TOP 10

Archieffoto: Jacco Quist.
In Lierde vertrokken 148 rensters voor een koers van 88 km.
De jurygroep rapporteerde maar liefst 88 uitvallers. Reijnhout bleef wel op de fiets en kon de tiende plaats binnen halen.
Marith Vanhove (WV Schijndel) zegevierde na 2 uur en 21 minuten.
Kim de Baat en Josie Nelson mochten ook naar de huldiging en maakten de top 3 compleet. (24 juli 2021)

Juniore Rosita Reijnhout noteert regelmatig succes in Belgische koersen.
In Maarkedal gingen 88 deelneemsters op pad voor een wedstrijd van 60 km.
46 rensters moesten de koers verlaten omdat hun achterstand te ver was opgelopen.
Julie Hendrickx (Doltcini Corlyp) zegevierde voor clubgenote Lani Wittevrongel en Sara Schildermans van Acrog Tormans.
Reijnhout kwam als zevende over de finish.   (21 juli 2021)

BELGISCHE TOP 5 RENZO MORETTI (KAPELLE)

Fotografie: Flavio Moretti.
Renzo Moretti (Kapelle) ging naar Zepperen bij de zuiderburen met 53 jongeren op de startlijst. De zegebloemen werden overhandigd aan Dirk Darding van de Maaslandster na een koers die 1 uur en 13 minuten duurde. Tweede binnenkomer was Chris Kisters (WV Schijndel) en Victor Hugo Brenders (Jonge Renner) werd als derde geklasseerd. De 15 jarige Middelkamper Moretti kwam netjes als vijfde over de streep.  (25 juli 2021)

GELE LEIDERSTRUI SENNA REMIJN NA OPENINGSRIT TRIPTYQUE ARDENNAIS

Foto: Peter Remijn.   Senna Remijn opende vrijdag sterk in de Triptyque Ardennais na ruim 2 weken rust wegens een zware val bij het mountainbiken. Bij de huldiging na de eerste etappe van Vielsalm naar Trois Points mocht Senna de gele trui (ritzege) en groene trui (sprintklassement) aantrekken.  (30 juli 2021)

Foto: Facebook.  Senna Remijn kan zijn goede vorm prima vasthouden. In het Belgische Vlierzele stond de Bevelandse nieuweling met twee ploeggenoten op het podium bij de Memorial Andre Meganck. Niel Meulemans werd als winnaar gehuldigd na 60 km en 1,5 uur wedstrijd. Senna Remijn kwam als tweede over de streep en Yarno Van Herck maakte 12 seconden later met de derde plaats het feest bij Acrog Tormans compleet.    4. Rune Duflo  (Wielerclub Onder Ons Parike) op 41 sec.     5. Roan Buyl  (Jonge Rakkers). De organisatie kon 42 renners op het startblad zetten.   (9 juli 2021)

Foto: Facebook.   Senna Remijn (Wolphaartsdijk) blijft sterk presteren. In het omlijstingsprogramma van de klassieker Omloop der Kempen reed de eerstejaars nieuweling naar de eerste plaats. Halverwege koers kregen de jonge coureurs te maken met veel regen en ontstonden er talrijke valpartijen. De Bevelander van de Belgische formatie Acrog Tormans bleef overeind en kon zich voorin handhaven in het snelle criterium door het centrum van Veldhoven. In de laatste ronde verraste Remijn alle concurrenten en pakte na 40 km wedstrijd de hoofdprijs in Oost Brabant.    (4 juli 2021)

Foto: Facebook.  Remijn reed in het Belgische Merelbeke Kwenenbos een attente wedstrijd met 63 concurrenten op het startblad. Het was zijn eerste koers op Belgische bodem. In de mooie ronde zat een stuk vals plat voor de jonge renners. Rond half koers koos Remijn voor een solo maar het bleek nog te vroeg voor een zware inspanning en hij liet zich terugzakken. Met nog 20 km voor de boeg sprong de Bevelander mee in een viermans kopgroep. Tijdens de slotronde gingen vanuit de spits Remijn en Belgisch kampioen de Schuyteneer op avontuur richting finish. In de eindsprint na 66 km. eindigde de Zeeuw op de tweede plaats achter vluchtgenoot Steffen de Schuyteneer van Avia Rudyco Janatrans.    3. Xander Scheldeman  (Isorex Cycling) op 12 sec.   (2 juli 2021)

Foto : Facebook. Senna Remijn reed met zijn ploeg Acrog Tormans de Course de la Paix in Tsjechie. Het werd een succesvolle rittenkoers. Het Zeeuwse nieuwelingen talent behaalde de eerste plaats in het jongerenklassement en mocht de witte trui aantrekken. In de algemene eindstand was er een tiende plaats met 144 renners van 27 ploegen in de rangschikking. Bij de ploegen werd de blauw-gele formatie Acrog Tormans derde. In de super tijdrit op de slotdag was de 14 km toch wel een grote uitdaging. Senna noteerde de rapste score bij de eerste jaars en dat bleek de zevende algemene tijd. De 48 seconden achterstand in het jongerenklassement waren weggewerkt en de witte trui kon mee naar Zeeland. Deze klassieker was een mooie ervaring voor Senna en hij was na afloop superblij met het resultaat.   (27 juni 2021)

TOP 10 NIEUWELING LUCA VAN DER VEKEN IN BELGISCHE KOERSEN

Westrozebeke (B)     66 deelnemers.  1. Arthur Clauw  (Acrog Tormans Balen BC)   62 km - 1.32.52      2. Storm Berton     3. Milan Bral     9. Luca v.d. Veken    (25 juli)

In het Belgische Sint Antelinks werd Luca v.d. Veken op de achtste plaats geklasseerd. Winnaar Pierre v.d. Kieboom (Hoogerheide) hield 57 concurrenten achter zich na een koers die 1 uur en 23 minuten duurde. 2. Nio Vandevorst (Acrog Tormans)   3. Niels Hoskens  (Team Kempen)     (10 juli 2021)

In het Belgische Ottergem stond Zeeuws Vlaming Luca Van der Veken met 68 concurrenten aan de start in de categorie U17 eerste jaars. Na 58 km zegevierde Tommy Delestrait van Wielerclub Onder Ons Parike. Hij reed met een gemiddelde van bijna 40 km per uur naar de hoofdprijs met de tijdscore 1.26.38.   2. Matiz van Boterdael  (Isorex)  z.t.     3. Matijs van Strijthem (van Moer Logistics)  z.t.  Luca v.d. Veken (Willebrord Wil Vooruit) eindigde op een nette vierde plaats in dezelfde tijd als de triomfator. De jury meldde 12 opgevers.
Op het clubparcours van WWV in Rucphen was er voor Luca in de sprint een zesde plaats. In deze nationale wedstrijd moesten de 50 inschrijvers 23 ronden afwerken.    (28 juni 2021)

TOP 10 BRITT DE GRAVE (THOLEN) IN GLABBEEK

Foto: Kristel Van Gilst.  Juniore Britt de Grave (2de positie) behaalde in het Belgische Glabbeek een mooie klassering. De Thoolse renster van het Watersley Team kwam na 60 km. in het peloton als achtste binnen met de tijdscore 1.45.07.  Scarlett Souren uit Meerssen sprintte naar de overwinning en versloeg 40 concurrentes op Belgische wielerbodem.  2. Yuli v.d. Molen (Krommenie)   3. Babette v.d. Wolf  (Oude Tonge).   (13 juni 2021)

QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)
TIENDE IN RIGINEE EN MAARKEDAL

Foto : Paul Hinninck.
In het Belgische Maarkedal koerste Quinty van de Guchte naar de tiende plaats op 5 seconden van de winnares. De podiumplaatsen werden bezet door Marieke de Groot (1) uit Oudenaarde van de formatie Get Coached Cycling Team, Susanne Meistrok (2) en Claudia Jongerius (3). de Groot had na 90 km. de tijdscore 2.28.05. De organisatie kon 114 vrouwen op het startblad zetten.   (21 juli 2021)

PODIUMPLAATS JUNIORE MAUREEN ARENS (NXTG U19 / KRUININGEN IN BELGISCHE REGINEE.
WINST VOOR ELISA SERNE (BREDA / RESTORE CYCLING LADIES)

Foto : Facebook             (13 juni 2021)