* Wielrennen Top 10 - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :   Top 10 klasseringen Zeeuwse renners buiten Zeeland.

* DOORGEVEN VERSLAGEN, FOTO'S EN TOP 10 UITSLAGEN
VAN ZEEUWSE RENNERS : info@zeelandopdefiets.nl  
SENNA REMIJN MET 2 PLOEGMAATS OP BELGISCH PODIUM

Foto: Facebook.  Senna Remijn kan zijn goede vorm prima vasthouden. In het Belgische Vlierzele stond de Bevelandse nieuweling met twee ploeggenoten op het podium bij de Memorial Andre Meganck. Niel Meulemans werd als winnaar gehuldigd na 60 km en 1,5 uur wedstrijd. Senna Remijn kwam als tweede over de streep en Yarno Van Herck maakte 12 seconden later met de derde plaats het feest bij Acrog Tormans compleet.    4. Rune Duflo  (Wielerclub Onder Ons Parike) op 41 sec.     5. Roan Buyl  (Jonge Rakkers). De organisatie kon 42 renners op het startblad zetten.   (9 juli 2021)Foto: Facebook.   Senna Remijn (Wolphaartsdijk) blijft sterk presteren. In het omlijstingsprogramma van de klassieker Omloop der Kempen reed de eerstejaars nieuweling naar de eerste plaats. Halverwege koers kregen de jonge coureurs te maken met veel regen en ontstonden er talrijke valpartijen. De Bevelander van de Belgische formatie Acrog Tormans bleef overeind en kon zich voorin handhaven in het snelle criterium door het centrum van Veldhoven. In de laatste ronde verraste Remijn alle concurrenten en pakte na 40 km wedstrijd de hoofdprijs in Oost Brabant.    (4 juli 2021)
 


Foto: Facebook.  Remijn reed in het Belgische Merelbeke Kwenenbos een attente wedstrijd met 63 concurrenten op het startblad. Het was zijn eerste koers op Belgische bodem. In de mooie ronde zat een stuk vals plat voor de jonge renners. Rond half koers koos Remijn voor een solo maar het bleek nog te vroeg voor een zware inspanning en hij liet zich terugzakken. Met nog 20 km voor de boeg sprong de Bevelander mee in een viermans kopgroep. Tijdens de slotronde gingen vanuit de spits Remijn en Belgisch kampioen de Schuyteneer op avontuur richting finish. In de eindsprint na 66 km. eindigde de Zeeuw op de tweede plaats achter vluchtgenoot Steffen de Schuyteneer van Avia Rudyco Janatrans.    3. Xander Scheldeman  (Isorex Cycling) op 12 sec.   (2 juli 2021)
 


Foto : Facebook. Senna Remijn reed met zijn ploeg Acrog Tormans de Course de la Paix in Tsjechie. Het werd een succesvolle rittenkoers. Het Zeeuwse nieuwelingen talent behaalde de eerste plaats in het jongerenklassement en mocht de witte trui aantrekken. In de algemene eindstand was er een tiende plaats met 144 renners van 27 ploegen in de rangschikking. Bij de ploegen werd de blauw-gele formatie Acrog Tormans derde. In de super tijdrit op de slotdag was de 14 km toch wel een grote uitdaging. Senna noteerde de rapste score bij de eerste jaars en dat bleek de zevende algemene tijd. De 48 seconden achterstand in het jongerenklassement waren weggewerkt en de witte trui kon mee naar Zeeland. Deze klassieker was een mooie ervaring voor Senna en hij was na afloop superblij met het resultaat.   (27 juni 2021)
TOP 10 NIEUWELING LUCA VAN DER VEKEN IN BELGISCHE KOERSEN

In het Belgische Sint Antelinks werd Luca v.d. Veken op de achtste plaats geklasseerd. Winnaar Pierre v.d. Kieboom (Hoogerheide) hield 57 concurrenten achter zich na een koers die 1 uur en 23 minuten duurde. 2. Nio Vandevorst (Acrog Tormans)   3. Niels Hoskens  (Team Kempen)     (10 juli 2021)

In het Belgische Ottergem stond Zeeuws Vlaming Luca Van der Veken met 68 concurrenten aan de start in de categorie U17 eerste jaars. Na 58 km zegevierde Tommy Delestrait van Wielerclub Onder Ons Parike. Hij reed met een gemiddelde van bijna 40 km per uur naar de hoofdprijs met de tijdscore 1.26.38.   2. Matiz van Boterdael  (Isorex)  z.t.     3. Matijs van Strijthem (van Moer Logistics)  z.t.  Luca v.d. Veken (Willebrord Wil Vooruit) eindigde op een nette vierde plaats in dezelfde tijd als de triomfator. De jury meldde 12 opgevers.  
Op het clubparcours van WWV in Rucphen was er voor Luca in de sprint een zesde plaats. In deze nationale wedstrijd moesten de 50 inschrijvers 23 ronden afwerken.    (28 juni 2021)
TOP 10 BRITT DE GRAVE (THOLEN) IN GLABBEEK

Foto: Kristel Van Gilst.  Juniore Britt de Grave (2de positie) behaalde in het Belgische Glabbeek een mooie klassering. De Thoolse renster van het Watersley Team kwam na 60 km. in het peloton als achtste binnen met de tijdscore 1.45.07.  Scarlett Souren uit Meerssen sprintte naar de overwinning en versloeg 40 concurrentes op Belgische wielerbodem.  2. Yuli v.d. Molen (Krommenie)   3. Babette v.d. Wolf  (Oude Tonge).   (13 juni 2021)
QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) TIENDE IN WAALSE RIGINEE

Foto : Paul Hinninck               (13 juni 2021)
PODIUMPLAATS JUNIORE MAUREEN ARENS (NXTG U19) IN BELGISCHE REGINEE
WINST VOOR ELISA SERNE (BREDA / RESTORE CYCLING LADIES)

Foto : Facebook             (13 juni 2021)


Terug naar de inhoud