* Wielrennen Scorebord - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen :  Scorebord 2023 - Resultaten buiten Zeeland.   

* Aanvullingen, Foto's en Uitslagen t.a.v. info@zeelandopdefiets.nl

* TOP 20 JUNIOR SENNA REMIJN BIJ EK IN THUISLAND

Foto: Peter Remijn.  Bj het EK in Drenthe gingen de junioren gelijk vanaf de start in Coevorden vol gas de VAM berg op. Na een tijdje ontstond er een kopgroep van vijf renners. Senna Remijn reed samen met Team NL en het Belgische ploeg het gat dicht. In de laatste twee omlopen zat alles weer bij elkaar.
In de laatste ronde kon Senna zich rond de 7e plek positioneren maar de klim voor de finish bleek net te lang om deze veelbelovende plaats vast te houden.

Eerstejaars junior Remijn meldde zich op de twintigste plek bij de finish. Toch nog een goed resultaat voor de Bevelander en een mooie afsluiter van het wegseizoen. Van de 120 renners voltooiden 83 coureurs de titelstrijd in Noord Nederland. De gouden plak was na 111 km. voor de 18 jarige Sloveen Anze Ravbar met de tijdnotering 2.38.51.  
2. Matys Grisel  (Frankrijk) op 2 sec. 3. Zak Erzen   (Sloveen) op 2 sec. 4. Patrick Boje Frydkjaer  (Denemarken) op 2 sec.    5. Thom v.d. Werff  (Nederland) op 2 sec.   20. Senna Remijn op 9 sec.
Kampioen Ravbar is geen onbekende in Zeeland. Bij de Spie Junioren Driedaagse Axel reed hij in 2023 naar de 21 ste plaats in het eindklassement.   (22 september 2023)


* ZEEUWEN IN TOP 10 TMZ CRITERIUM BRABANTSE CALFVEN

* Fotografie : Jacco Quist *
 
Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) maakte een sportief uitstapje naar West Brabant.
In het Woensdrechtse buurtschap Calfven stond ook een afvaardiging uit Zeeland op de startlijst.De Belg Rik Smets (Wuustwezel zegevierde bij de Amateurs. Hij maakte deel uit van een 8 man sterke kopgroep die halfweg de koers was ontstaan. Op het loodzware rondje waren er diverse pogingen om een eindsprint te voorkomen waarbij vooral de Zeeuw Jordan Koster opviel. Elke poging werd teniet gedaan en in de sprint won Smets voor Koster en Thomas Verdonk (Wouwse Plantage).Bij de D categorie / Sportklasse stonden maar liefst 51 renners aan het vertrek. De winst was hier met een fraaie solo voor Ryan de Bruijn (Bergen op Zoom). Yannick Sprangers (Brecht/B)werd tweede en Ben van Baelen uit Essen kwam als derde binnen. Rens de Lange (Kapelle) werd de beste Zeeuw met een zevende plaats.Yannick Mommers (Etten-Leur) won bij de S/P met 32 inschrijvingen. Sjerk Slagmolen (Putte) werd tweede en Jelle Loopmans (Essen/B) meldde zich als derde. Eerste Zeeuwse renner was Marcel Tange uit Yerseke op plaats 11.Didi de Vries (Wolphaartsdijk) was de beste dame bij de SP op de 25 ste plaats.   (3 september 2023)* TOP 3 ZEEUWSE RENNERS IN WEST BRABANTSE WOUW

Fotografie: Jacco Quist.  Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) was in augustus te gast in West Brabant. In het Wouws Wielerweekend pakten drie renners uit Zeeland een podiumplaats. Bij de vrouwen eindigde Iza Nijsse uit Oudelande als tweede achter winnares Kelly van Dijk uit Essen. Sanne Jongenelen (Huijbergen) mocht de derde prijs ophalen.In de categorie amateurs kon Eloy Raas (Schoondijke) weer een overwinning op zijn erelijst zetten. De routinier reed naar de hoofdprijs in de Grote Prijs Rullens Bike Totaal.  2. Wout Huygen   3. Pieter Vette (Heinkenszand)  4. Jimmy de Bruyn  (Sint Jansteen)    5. Joeri Lambrechts.  (27 augustus 2023)


Foto: Peter Remijn.  Op het WK in Glasgow reed Remijn vanaf halfkoers indrukwekkend met talrijke wereldtoppers op het startblad. Hij eindigde in het peloton als beste Hollander op de elfde plaats met een achterstand van ruim 3 minuten.  Podium: Solowinst Albert Withen Philipsen (Denemarken)  2. Paul Fietzke  (Duitsland) op 1.19    3. Felix Om Kristoff  (Noorwegen) op 1.19.    (6 augustus 2023)* PODIUM JUNIOR DIEGO SANDEE IN ZEVENBERGEN.
 
* ZEEUWSE NIEUWELINGEN IN TOP 10.

Foto: Jacco Quist.  Bij het Wielerweekend Moerdijk reed de Bevelandse junior Diego Sandee naar een podiumplaats met 20 concurrenten op de startlijst. Na 45 ronden en 1,5 uur koers door het Brabantse dorp kwam hij achter winnaar Daan Switters als tweede binnen op 9 seconden. De derde plaats werd ingevuld door Ruben Ubels.


Nieuwelingen:  1. David Gaffney   1.15.06    2. Maurits Buiter op 30 sec.     Zeeuwen:  3. Dennis Polfliet op 32 sec.    8. Nick Wisse op 1.38 9. Ben de Roos op 1.39     10. Erik Kint op 1.39     12. Sven Wisse op 2.05.  25 deelnemers - 37 ronden. (5 augustus 2023)* WINST ELOY RAAS IN DRAAI VAN DE KAAI

De Zeeuw Eloy Raas won de amateur editie van de Draai van de Kaai in Roosendaal.
De routinier van ZRTC Theo Middelkamp reed in het KNWU criterium de 70 km. in 1.40.01.
2. Jesse de Rooij     3. Harm Celi      4. Jannes van Weele      5. Lars Olsen
13. Ramon Vleugel (Goes).      (31 juli 2023)
* GOUD voor de Zeeuwse renster MEGAN ARENS (Kruiningen)
bij Europees Jeugd Olympisch Festival op het onderdeel Tijdrijden *
(juli 2023)


* JOHNNY VAN DE KLOOSTER (KAPELLE)
NEDERLANDS KAMPIOEN BIJ WIELER FEDERATIE NEDERLAND

Bij het NK van de WFN (Wieler Federatie Nederland) in Rijsbergen waren er uitstekende resultaten voor Zeeuwse renners. De WFN is een samenwerkingsconvenant tussen alle Nederlandse Vrije Bonden en de KNWU voor de Amateurcategorieen. Ook Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) is aangesloten bij de WFN en een flink aantal van de Zeeuwse stond aan de start in Noord Brabant.

Johnny v.d. Klooster (Kapelle) heeft al een lange erelijst in alle categorieen waar hij reed. Ongeveer 15 jaar geleden werd hij al eens Nederlands Kampioen en de Bevelander herhaalde dat in Rijsbergen bij de wedstrijd voor de leeftijdscategorie 50 tot 59 jaar. De Zeeuwse routinier won de sprint met overmacht.  2. Edward Sol   3. Jan Dingemanse.Bij de leeftijdscategorie t.m. 39 jaar werden Jacob Wijnstra (Kapelle) en Peter de Braal (Axel) respectievelijk 2e en 3e. Hier werd Kevin Aernouts (Zundert) Nederlands Kampioen door de beide Zeeuwen in de sprint te verslaan.  Foto's: Edwin van Immerseel en Facebook. (juli 2023)


* WIELRENNEN IN AIN BUGEY VALROMEY:
SENNA REMIJN WINT ETAPPE EN VALT NA DE FINISH

In de sterk bezette junioren meerdaagse Ain Bugey Valromey won Senna Remijn de derde etappe. De Bevelander van Acrog Tormans sprintte met een ultieme sprong naar de overwinning in Valromey maar kwam vlak na de finish ten val. Remijn en Kamiel Eeman haakten in elkaar en gingen hard tegen de vlakte.
In de vierde en vijfde rit, met de finale op de fameuze Col du Grand Colombier, verloor Remijn in totaal 40 minuten en belandde met deze uitkomst op de 76 ste plaats in het eindklassement. Foto : Facebook Organisatie.    (juli 2023)
* SENNA REMIJN (WOLPHAARTSDIJK) SPRINT NAAR WINST IN TOUR DU CONDROZ

De 17 jarige Senna Remijn heeft de junioren editie van de Tour du Condroz op zijn naam gezet. Het was een zware koers in de Ardennen met veel hoogtemeters in de streek Rotheux/Seraing.
Mede dankzij de ploeggenoten van Acrog Tormans kon Senna zich positioneren in een kopgroep van 17 renners en versloeg zijn concurrenten in de sprint bergop.
Zijn Belgische formatie zorgde weer voor prima begeleiding en ondersteuning. De zege in Condroz is voor Senna een mooie opsteker na het moeizame NK van 2 juli in het tropische Limburg.


Uitslag Tour de Condroz:  1. Senna Remijn  115 km.  2.53.11    2. Kasper Borremans  (Cannibal Team)  z.t.   3. Seppe van den Boer  (AA Drink Young Lions)  z.t.   89 geklasseerden.      Fotografie : Peter Remijn.    (juli 2023)


* PODIUMPLAATS TEUN PAAIMANS (KAPELLE) IN RAAMSDONKSVEER

Foto: Facebook.  In de Kermisronde door Raamsdonksveer reden twee nieuwelingen uit Zeeland naar de top 5. Teun Paaimans uit wielerdorp Kapelle mocht naar het podium voor de huldiging als derde binnenkomer. Erik Kint (Driewegen) behaalde daags na het NK in Limburg een nette vierde prijs. Het warme KNWU criterium in het Brabantse dorp werd na 57 minuten en 32 seconden gewonnen door Lars van Oord uit Hank van JEGG DJR (Oosterhout). Cyriel Hooghwerff uit Dordrecht werd als tweede geklasseerd. Op de startlijst stonden 21 renners.   (26 juni 2023)


* NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WEG IN TROPISCH LIMBURG *
* Fotografie : Facebook - Twitter - Organisatie - KNWU - Diversen *


PROFS : TWEE ZEEUWEN IN VLUCHT VAN DE DAGDe Zeeuwen Timo de Jong (Goes / onderste foto) en Jochem Kerckhaert (Schoondijke) reden tijdens de eerste fase in een vluchtgroep die in het tropische Limburg een mooie voorsprong realiseerde. Bij 60 km. op de dichtbevolkte Kruisberg zaten de koplopers Robert Gesink, Olav Kooij, Timo de Jong, Jasper Haest, Jochem Kerckhaert op een ruime marge van ruim twee minuten. Tien kilometer verder was het verschil al fors gestegen. Na 110 km. kantelde de titelstrijd toen het peloton vaart ging maken.

Met nog 90 km voor de boeg moest Timo de Jong lossen bij de vluchters. Het kwartet vooraan bleef goed ronddraaien en kon zich nog steeds handhaven. Inmiddels was het peloton flink uitgedund tot ruim 60 man. Jochem Kerckhaert reageerde in de slotfase attent door aan te sluiten bij de achtervolgers.De geformeerde tien mans kopgroep met de Zeeuws Vlaming viel echter uit elkaar toen de demarrages elkaar snel opvolgden met van der Poel als animator. De topper van Alpecin Deceuninck kon echter niet wegkomen. Toen Dylan van Baarle (Jumbo Visma / foto) demarreerde bleef de Nederlander zitten in het groepje en nam geen initiatief meer. Vluchter van Baarle (31) zat toen in een riante positie en kon dan ook de slimme tactiek van de geel/zwarte brigade na 220 km en 5 uur wedstrijd bekronen met de Nederlandse titel.
 
2. Olav Kooi  (Jumbo Visma) op 36 sec.    3. Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) op 39 sec.     4. Bart Lemmen   (Human Powered Health) op 57 sec.   5. Jasper Haest  (VolkerWessels Cycling) op 1.04   6. Marijn v.d. Berg  (EF Education Easy Post) op 1.40    7. Mick van Dijke  (Jumbo Visma) op 2.12   8. Frank van den Broek  (Abloc CT) op 2.17     9. Koen Bouwman  (Jumbo Visma) op 2.18     10. Mike Teunissen  (Intermarche Circus Wanty) op 2.18.
 Zeeuwen:  19. Jochem Kerckhaert op 2.42     24. Tim van Dijke op 7.11     42. Nick v.d. Lijke op 8.23
 Deelnemers gestart: 92.   Uitvallers: 42.Ook bij het Nederlands kampioenschap voor elite vrouwen was de hoofdprijs voor de formatie Team SD Worx. Deze keer kon en mocht Demi Vollering (26) uit het Zuid Hollandse Pijnacker het karwei afmaken. Op de finishstrook bij Sportcentrum Watersley in Sittard kwam Vollering vol emotie solo over de streep na een snelle koers die bijna 4 uur duurde in de Limburgse warmte.  2. Lorena Wiebes op 58 sec.   3. Marianne Vos op 1.00    4. Loes Adegeest op 1.00    5. Annemiek van Vleuten op 1.00
 
Zeeuwen:  9. Shirin van Anrooij in achtervolgende groep op 62 sec.  Rosita Reijnhout moest pas in de slotfase vooraan afhaken en had op de 18 de plaats 3.10 achterstand.     40. Maureen Arens op 9.54.  46 rensters geklasseerd.

Op Wielerflits reageerde Vollering op haar eerste nationale titel:  "Onze ploeg is het hele seizoen al zo goed, dan wil je ook de trui verdienen. We hadden gewoon een heel mooie kans hier, zeker met Lorena (Wiebes). Zelf geloofde ik er niet zo in, ik dacht dat ik me niet super voelde.
Het gat bleef heel de tijd tien seconden, toen hoorde ik vanuit de auto: Demi stop maar. Maar in de groep zeiden ze dat ik moest blijven rijden. Toen klonk het ook vanuit de auto: als jullie zien dat het gat groeit, dan gewoon blijven gaan. Toen dacht ik: dan maar volle bak en niet meer omkijken vanaf nu. En het was genoeg. Het gevoel wanneer je als eerste over de lijn komt is zo verslavend, dat is echt het mooiste wat er is".

 
In de categorie nieuwelingen jongens stond Erik Kint (foto) aan de start in Voerendaal. De jonge renner uit Driewegen sprintte in de tweede groep met 20 renners naar de tiende plaats op 1.44 van de drie leiders. Gijs Schoonvelde mocht na 1.38.54 de rood/wit/blauwe trui aantrekken en kreeg de gouden plak.  2. Michiel Mouris  z.t.    3. Tijn Veldkamp op 2 sec.    4. Finn Bastiaanssen op 1.44     5. Youri Zijlstra  z.t.    Zeeuwen:  10. Erik Kint (Driewegen) op 1.44      47. Dennis Polfliet (Yerseke) op 2.53.  66 renners haalden de finish. 
Bij de junioren mannen hadden de juryleden een drukke titelstrijd. Maar liefst 87 renners moesten op de dnf lijst geplaatst worden. Daarbij ook een groepje Zeeuwen die het niet konden bolwerken in de extreme omstandigheden met een temperatuur boven de 30 graden. Deze inspanning bleek voor veel jonge coureurs te zwaar. Amsterdammer Julian Vergouw beschikte over de meeste reserves en kwam alleen over de finish.  2. Ruud Junior Nagengast op 3 sec.    3. Karst Hayma op 10 sec.    4. Jente Derksen op 13 sec.    5. Christiaan van Rees op 21 sec. Mees de Vos (Heinkenszand / foto) bereikte uitgeput de streep. Op de 32 ste plaats moest de Bevelander 7.35 toestaan op de triomfator.

 

De nieuwelingen meisjes moesten knokken op het zware parcours rond de Fromberg. Mae Cabaca uit Vlaardingen beschikte over de scherpste sprint en met de tijdscore 1.42.07 pakte ze het goud. 2. Esmee Blok  z.t.   3. Roos Muller  z.t.   4. Indy van Velzen  z.t.   5. Selena Bas   z.t.   Zeeuwen:  11. Megan Arens    13. Elena van der Veken. 21 rensters konden een klassering bemachtigen.


 

Vrouwen Elite Beloften Club: 1. Anne Knijnenburg   93 km  2.20.34     2. Elisa Serne   z.t.     3. Noa Jansen   z.t.   4. Rixt Hoogland   z.t.   5. Eline Jansen  z.t.  De Zeeuwse Noor Dekker (bovenste foto) kwam als 35 ste binnen op 1.24. De jurygroep rapporteerde 60 rensters bij de finish.


 
Bij de Beloften Mannen soleerde Pepijn Reinderink naar de gouden medaille en het rood/wit/blauw tricot. De 21 jarige coureur van de Belgische formatie Soudal Quick Step had na 130 warme kilometers en bijna 3 uur koers van Sittard naar Geleen een veilige voorsprong op de eerste concurrent.  2. Luke Verburg  (Abloc CT) op 20 sec.  3. Jesse Kramer  (Jumbo Visma Development) op 20 sec.  4. Tijmen Graat  (Jumbo Visma Development) op 23 sec.   5. Mike Schuch  (Abloc CT) op 24 sec.  Rowdy Reunis uit Hulst meldde zich op de 37 ste plaats met een marge van 2.06 op de nieuwe Nederlands kampioen. De jury klasseerde 86 beloften.


 

Elite Mannen:  1. Tom Vermeer  (Wuustwezel)   130 km   3.07.46      2. Casper van der Woude op 2 sec.     3. Jeroen van Krimpen op 2 sec. 4. Alexander Konijn op 8 sec     5. Bas van Belle op 12 sec.  42 renners op uitslagenlijst KNWU.Junioren Vrouwen:   1. Puck Langenbarg   1.52.27    2. Fee Knaven  z.t.    3. Lauren Molengraaf   z.t.     4. Roxanne Takken op 3 sec.    5. Zoe van Velzen op 5 sec. Geklasseerd: 17 rensters.   (juni 2023)
* NK TIJDRIJDEN IN ELSPEET / VIERHOUTEN (VELUWE)


* GOUD VOOR NIEUWELINGE MEGAN ARENS (KRUININGEN)

* TOP 10 SENNA REMIJN - SHIRIN VAN ANROOIJ & TIM VAN DIJKE.


Archieffoto.  Bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden van wielerbond KNWU flitste Megan Arens woensdagochtend naar de gouden medaille met een gemiddelde van 41.548 km per uur. De nieuwelinge uit Kruiningen boekte rond Vierhouten / Elspeet op de Veluwe een tijdwinst van 9 seconden tegenover de zilveren Jente Koops (Langeraar). De bronzen plak was voor Roos Muller uit Groningen. Op het startblad stonden 24 nieuwelingen meisjes met een KNWU licentie.
 
Scorebord:   1. Megan Arens  (Kruiningen)  15,6 km.   23.15.00      2. Jente Koops  23.24.09       3. Roos Muller  23.38.73       4. Esmee Blok 23.59.32      5. Noi Moes   24.25.30  

Bij Cycling Online vertelde Arens meer over haar titelstrijd: "Ik heb in december mijn knie gebroken, waardoor ik er nog enige tijd uit gelegen heb. Dus ik ben eind april pas weer fatsoenlijk gaan trainen. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik hier zou winnen, al had ik het wel gehoopt natuurlijk. Dit parcours lag me wel, ook omdat het wat glooiend was".


Junioren Vrouwen:   1. Fee Knaven  (Strijbeek)   15,6 km.  21.43   gem. 44.481 km.      2. Tessa Kleijn   (Wognum) op 36 sec.     3. Silje Bader  (Warmenhuizen) op 39 sec.    4. Benedicte Heinsman op 46 sec.     5. Masja Keesman op 49 sec.   
Zeeuwse:  19. Julia Lindhout  (Sint-Maartensdijk > Enschede) op 2.01 gem. 40.674 km.   28 deelneemsters.


Nieuwelingen Jongens:  37 inschrijvingen.    1. Gijs Schoonvelde  (Koekange)   15,6 km    20.16   gem. 47.664 km.    2. Michiel Mouris (Baambrugge)  op 21 sec.     3. Samuel Gunnink  (Amsterdam)  op 44 sec.      4. Tijn Veldkamp op 53 sec.     5. Fitz Potter op 59 sec.     
Zeeuwen: 15. Ben de Roos  (Domburg)  op 1.42  gem. 43.975 km.    26. Erik Kint  (Driewegen) op 2.00  gem. 43.382 km.Foto: Peter Remijn.   Tussen de 36 Junioren Mannen zette Senna Remijn (Wolphaartsdijk) de vijfde tijd op de juryklok. De Bevelander denderde met een gemiddelde van 47.549 km per uur over het inmiddels opgewarmde Gelderse parcours. Het verschil met kampioen Ryan Gal bedroeg 38 seconden.
Uitslag:  1. Ryan Gal  (Neede)  26.07 gem. 48.703    2. Mees Vlot  (Gouda) op 1 sec.     3. Sjors Lugthart  (Wateringen) op 8 sec.   4. Camiel Klignet op 34 sec.    
Zeeuwen:  5. Senna Remijn op 38 sec.     20. Renzo Moretti  (Kapelle) op 1.24   gem. 46.225 km.
Bij de 39 vrouwen, die 42 km moesten afraffelen, scoorde Riejannse Markus (Team Jumbo Visma) de beste tijd. De 28 jarige 'specialiste van de klok' kwam na 53.42 over de finish in Elspeet met een gemiddelde van 47.485 km per uur.     2. Demi Vollering op 55 sec.     3. Annemiek van Vleuten op 1.13     4. Anouska Koster op 1.47       5. Loes Adegeest op 1.49.
Zeeuwen:  9. Shirin van Anrooij  (Kapelle) op 3.08  gem. 44.868 km.    24. Maureen Arens  (Kruiningen) op 6.15  gem. 42.534 km.


Belofte Mannen (geen Zeeuwen):   1. Enzo Leijnse   51.21      2. Bodi del Grosso   51.35      3. Axel v.d. Tuuk   51.47       4. Wessel Mouris 51.51     5. Huub Artz   51.55.    34 deelnemers.NK TIJDRIJDEN PROFS:
TOP 10 TIM VAN DIJKE OP 61 SECONDEN VAN WINNENDE PLOEGMAAT  JOS VAN EMDEN

In de wielerlogica  van Jos van Emden (foto) speelt leeftijd maar een bescheiden rol in zijn sport. De 38 jarige routinier en ‘man van het grote mes’ reed woensdag avond op de Veluwe verrassend naar de gouden medaille bij het NK Tijdrijden.
De Schiedammer van Team Jumbo Visma was sneller dan zijn 32 concurrenten en stampte met een gemiddelde van ruim 51 km per uur naar zijn derde titel. Eerder mocht van Emden de nationale driekleur aantrekken in 2010 en 2019. Na 42 vlakke kilometers verscheen met 49.15 de winnende tijd op het scorebord. Titelverdediger Bauke Mollema strandde op de vijfde positie.


2. Daan Hole   (Trek Segafredo) op 18 sec.    3. Sjoerd Bax  (UAE Team Emirates) op 24 sec.     4. Marien Bogerd op 30 sec.    5. Bauke Mollema op 40 sec.    6. Frank van den Broek op 56 sec.    7. Tim van Dijke (foto) op 1.01  gem. 50.729   8. Brian Megens op 1.02     9. Wilco Kelderman op 1.13     10. Mike Vlek op 1.15    13. Nick van der Lijke op 1.46  gem. 49.983.    (21 juni 2023)* ZEEUWS VLAMING ROWDY REUNIS WINT IN BELGISCHE BASSEVELDE

Foto's: Facebook.   Rowdy Reunis uit Hulst van het DCR Cycling Team behaalde in het warme Belgische Bassevelde Dorp de eerste seizoenzege. Bij de elite zonder contract stonden tussen de zware buien 69 renners op het startblad waarvan er 17 de finish niet haalden. Na 118 km en 2,5 uur wedstrijd werd Reunis als winnaar in de bloemetjes gezet door de organisatie, begeleiders en supporters.Uitslag:  1. Rowdy Reunis (Hulst)  118 km - 2.32.36     2. Keegan Hornblow  (Tasman Wheelers)     3. Thime Van Ruymbeke  (Individueel) 4. Luke Pharis  (USA)     5. Mitchell Mcgovern  (Blackburn Cycling Club)    43. Hans Dekkers  (Yzendijke).Reunis bij de huldiging: "Het was heel de koers lastig om weg te rijden, er reden veel goede renners mee die naar elkaar keken. Met nog twee rondes voor de boeg sprong ik met een andere renner naar de koploper. We hadden niet veel voorsprong, dus moesten we vol rijden. Met nog 2 a 3 kilometer te gaan koos ik voor een demarrage. Ik bleef nog net vooruit en kon zo mijn eerste overwinning dit seizoen binnen halen".  Op 18 juni reed Reunis naar de derde plaats in Bavegem (B) achter winnaar Niek Hoornsman (WV Noord Holland) en Matthew Van Schoor van Charles Metalced.   (21 juni 2023)


* ZEEUWS VLAAMSE JEUGDRENNER JENS DEKKERS PAKT BRONS OP NK

Foto: Facebook.  Jens Dekkers (Yzendijke) sprintte op het Nederlands Kampioenschap naar de derde plaats in categorie 5. Bij de huldiging in het Noord Hollandse Oudorp kreeg de renner van ZRTC Theo Middelkamp de bronzen medaille. In de groep van Dekkers stonden 67 jongeren op de startlijst van de KNWU. Floris Otto flitste naar de gouden plak en het zilver werd bemachtigd door Hugo Cappon.  4. Lucas Blom   5. Oskar Loman. De nationale titelstrijd werd georganiseerd door Stichting Wielerronde van Oudorp. (12 juni 2023)

* OVERWINNING JUNIOR RENZO MORETTI IN OOSTERHOUT

Foto: Facebook. Junior Renzo Moretti uit Kapelle won de afwachtingswedstrijd rond de ZLM Tour in Oosterhout over een afstand van 50 km. Op de startlijst van de KNWU stonden slechts 13 jongeren die 50 km. moesten afwerken in de tropische hitte. Moretti zat vaak op de voorste rij en vormde met Willem O Connor een vluchtduo. De Bevelander pakte na 1 uur en 7 minuten de hoofdprijs.  2. Willem O Connor  3. Raf de Caluwe op 1.48   4. Hidde Swart  z.t.    5. Matthijs Bink  z.t. De organisatie was in handen van wielervereniging JEGG DJR Academy / de Jonge Renner.   (12 juni 2023)


* HANS DEKKERS SNELSTE SPRINTER IN BELGISCHE EEKLO

Foto: Facebook. Routinier Hans Dekkers uit Yzendijke liet in het Belgische Eeklo zien dat zijn snelheid nog steeds op een hoog niveau ligt. De inmiddels 41 jarige renner van Team Shifting Gears Strategica was de snelste in de GP Immo Yves met 48 namen op de startlijst. De Vliegende Nederlander, zoals hij door zijn ploeg wordt genoemd, koerste met een gemiddelde van ruim 44 km per uur naar de zegebloemen. Na 70 km. eindigden allemaal Belgen achter hem in de sprint.  2. Stef Poppe   3. Robbe Claeys      4. Kristof De Baets   5. Foeke Lammertijn. Dekkers reed bij verschillende profteams, de laatste was het Belgische Landbouwkrediet in 2010 en 2011. (8 juni 2023)


* TWEE KEER ZEEUWSE WINST BIJ KNWU CRITERIUM IN PUTTE

 In het West Brabantse grensdorp Putte werden de Zeeuwse renners Noor Dekker en Dennis Polfliet als winnaars gehuldigd.


Foto's: Organisatie.   Bij de vrouwen was de hoofdprijs voor Noor Dekker.  De Middelburgse dubbelde zelfs het peloton en kwam na een solo van ongeveer 50 km. met ruim twee minuten voorsprong over de finish in de Koppelstraat ter hoogte van het sportpark van VV Grenswachters. Bij de huldiging na 1,5 uur koers stonden Elisa Serne en Larissa Hartog naast de Zeeuwse die dit jaar debuteert op wedstrijdniveau in het clubshirt van JEGG De Jonge Renner Oosterhout.  4. Nienke Dullemond    5. Ilona van Ginneken   9. Iza Nijsse (Oudelande).  17 inschrijvingen.


Dekker over haar eerste wielerzege: "Na een km of 10 zei mijn ploeggenootje: op het open rechte stuk moet je gaan en het gewoon eens proberen. Zo gezegd zo gedaan. Ik had een gaatje en het peloton ging niet rijden dus mijn voorsprong werd snel groter. Toen ik op veilige afstand was reed mijn ploeggenootje nog met een renster van Schijndel weg uit het peloton. Toen viel de groep helemaal stil en heb ik het peloton nog gedubbeld. Uiteindelijk na een solo van 50 kilometer als eerste over de streep dus dat was heel leuk".
In de nieuwelingen categorie, die 22 ronden van 1800 meter moesten afwerken, ging de overwinning binnen het uur naar Dennis Polfliet uit Yerseke voor Rinz van der Staal en Michiel Fuite. 4. Winand Breuckers   5. Alex v.d. Akker   6. Sam Mullaert  (Kapelle).  11 deelnemers. De KNWU Ronde van Putte was de afsluitende koers in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement 2023.  (5 juni 2023)* ELENA VAN DER VEKEN (SINT JANSTEEN) TWEEDE IN TOUR DE LASALLE DOOR NOORD HOLLANDElena van der Veken (Sint Jansteen) stond op de deelnemerslijst van de Tour de Lasalle. Deze meerdaagse voor junioren en nieuwelingen met een KNWU licentie werd voor de 68 ste keer georganiseerd in de kop van Noord Holland door de regio Den Helder.
Foto: Nieuwelinge v.d. Veken van Willebrord Wil Vooruit won de slotetappe over 48 km met de tijdscore 1.30.10. De Zeeuws Vlaamse versloeg o.m. Selena Bas (Nieuw Lekkerland), Jente Koops (Langeraar), Lisa Band (Heerhugowaard) en Indy van Velzen uit Waddinxveen. Bij de huldiging van het eindklassement mocht v.d. Veken de tweede prijs ophalen.   (5 juni 2023)* KNWU REGIOKAMPIOENSCHAP TIJDRIJDEN :
GOUD ZEEUWSE NIEUWELINGE MEGAN ARENS

De KNWU organiseerde het Regiokampioenschap Tijdrijden dit jaar in Luyksgestel. Bij de zeven huldigingen stonden vier renners uit Zeeland op het podium. Nieuwelinge Megan Arens (16) uit Kruiningen van Regioteam Zuid Nederland flitste naar de hoofdprijs in de titelstrijd over 17 km rond het Oost Brabantse wielerdorp.

 Elite Profs:   1. Brian Megens    20.07     2. Roland v.d. Sloot op 1.14     3. Vladislav Logionov op 2.22

Beloften:  1. Huub Artz   20.31     2. Lars Hohmann op 16 sec.    3. Marijn Maas op 41 sec.   8. Thomas Baart  (Kloosterzande) op 1.26. 17 deelnemers.
 Vrouwen:  1. Anne Knijnenburg   23.12     2. Mijntje Geurts op 31 sec.     3. Noa Jansen op 43 sec.Junioren Mannen:  1. Denley van Wijnbergen   21.26     2. Ed Uptegrove op 9 sec.    3. Camiel Klignet op 21 sec.     7. Renzo Moretti (Kapelle) op 29 sec.    13. Diego Sandee  (Geersdijk / foto) op 1.20     14. Mees de Vos (Heinkenszand) op 1.24    18. Bas van Zuidam (Zaamslagveer)  op 1.51     21. Luca v.d. Veken  (St.Jansteen) op 2.10     Foto:  26. Tim Piessens  (Hulst) op 3.03       29. Arno Piessens  (Hulst) op 3.31.      32 deelnemers. Junioren Vrouwen:  1. Fee Knaven   23.20     2. Nikki Souren op 54 sec.     3. Sara Sonnemans op 1.40

Nieuwelingen Jongens:   1. Bas van Heeswijk  23.58       2. Ben de Roos  (Domburg) op 19 sec.     3. Erik Kint  (Driewegen) op 36 sec.  9. Nick Wisse  (Rilland) op 1.01      20. Teun Paaimans  (Kapelle) op 2.30.Nieuwelingen Meisjes:    1. Megan Arens  (Kruiningen / archieffoto)   25.30        
2. Michelle Maas op 1.46       3. Elena v.d. Veken (St.Jansteen) op 1.57.    (2 juni 2023)


* ZEEUWSE JONGEREN IN TOP 10 REGIOKAMPIOENSCHAP KNWU

 Tijdens het KNWU Regiokampioenschap Zuid in Breda hebben de Zeeuwse nieuwelingen en junioren
een sterke wedstrijd gereden met zes top 10 klasseringen.


Bij de nieuwelingen sprintte Rinz van der Staal (Dinteloord / foto) na bijna 60 minuten koers naar de overwinning. Op het podium was de renner van ZRTC Theo Middelkamp in gezelschap van Sander Tullemans (2) en Matt Roijackers (3).
4. Nick Wisse   (Rilland)    5. Finn Bastiaanssen    6. Aron van Vugt       7. Erik Kint  (Driewegen)       8. Lars van Oord     9. Brent Jongenelen      10. Thomas Panken.   De regionale jurygroep van de KNWU rapporteerde 41 binnenkomers.In de junioren categorie draaide Diego Sandee (Geersdijk) mee in een driemans kopgroep. De regiotitel werd binnen gehaald door Ed Uptegrove (Sint Michielsgestel) van WV Schijndel met de tijd 1.00.32.  2. Philip v.d. Kieboom   3. Diego Sandee      4. Senna Remijn (Wolphaartsdijk)    5. Mees de Vos   (Heinkenszand)     6. Renzo Moretti  (Kapelle)      7. Cas Nuijens     8. Denley van Wijnbergen    9. Sjoerd Bijlsma    10. Camiel Klignet.   (31 mei 2023)


 
* DIEGO SANDEE (GEERSDIJK) WINT IN BELGISCHE SINT-AMANDSBERGFotografie: Jolanda Sandee.
Diego Sandee heeft zijn eerste seizoenzege te pakken. In het Belgische Sint-Amandsberg behaalde de Bevelander van Team Willy een overwinning bij de Woad in de categorie elite-3. Sandee stond met 42 concurrenten op het startblad. Het was onder zonnige omstandigheden een pittige koers over 75 km. met een gemiddelde van bijna 45 km per uur. Na 11 ronden over de Belgische wegen waren de mooiste bloemen voor een 17 jarige Nederlander.  2. Arno De Wispelaere    3. Foeke Lammertijn    4. Tom Plovie      5. Jens Moerman. 38 renners geklasseerd en 5 uitvallers.  (27 mei 2023)


* PODIUM JUNIOR SENNA REMIJN IN VREDESKOERS TUSSEN WERELDTOPPERS

Fotografie: Peter Remijn.  In de zware Ronde van Vlaanderen kon Senna Remijn meedoen op de voorste rijen in een peloton met 149 junioren. De overwinning was na 115 km over kasseien en heuvels voor Jarno Widar van Crabbe Toitures met de tijd 2.46.58.  Remijn kwam op de zeventiende plaats binnen op 1.14.  De jury rapporteerde 85 uitvallers in Oudenaarde. (21 mei 2023)Het junioren talent Senna Remijn uit Wolphaartsdijk heeft een overtuigende Vredeskoers gereden. Na 5 etappes mocht de 17 jarige Zeeuw naar de slothuldiging. De eerstejaars junior van de Belgische formatie Acrog Tormans won de laatste etappe (foto) en eindigde in het algemeen klassement op de derde plaats op 34 seconden van de Noorse triomfator Jorgen Nordhagen (18). Remijn kon op het podium ook nog de witte trui aantrekken als winnaar van het jongerenklassement.   (12 mei 2023)


* WINST RICO VAN DAMME (YERSEKE) IN BELGISCHE SINAAI

Fotografie: Rita Thienpondt.   Rico van Damme heeft in Sinaai (B) met een gemiddelde van ruim 44 km per uur zijn eerste seizoenzege behaald bij de elite zonder contract. De 26 jarige renner uit Yerseke was de rapste in de sprint na een wedstrijd van 120 km die 2 uur en 41 minuten duurde.
De finale werd beheerst door negen aanvallers die bij de aankomst een voorsprong hadden van 14 seconden. 2. Maarten Verheyen (Charlies Metalced)   3. Ylber Sefa  (Vetrapo BClose)     4. Michiel Coppens  (RB Zelfbouw)    5. Jeroen Eyskens  (Hubo Cycling). Op het startblad stonden 116 coureurs waarvan er 27 de finish niet haalden.

Van Damme, oud renner van ZRTC Theo Middelkamp, draagt in 2023 het sponsorshirt van Team Charlies Metalced. Deze Belgische formatie heeft Belsele als thuisbasis. Ploegleider Gaspard van Peteghem kan een beroep doen op 12 renners die worden ingezet bij criteriums, omlopen en klassiekers in voornamelijk het thuisland.
Op de scorelijst van Rico staan dit seizoen twee top 10 klasseringen bij de zuiderburen. Op 29 april kwam de Bevelander als zesde binnen in Tongeren. Op 6 mei kon hij de achtste prijs noteren in Assebroek.  (10 mei 2023)


PIETER VETTE (HEINKENSZAND) CLUBKAMPIOEN 2023 BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP

Foto: Jacco Quist.  Bij de derde trainingsmiddag 2023 van Theo Middelkamp hadden de meeste renners last van de harde wind die op het lange rechte stuk naar de finish dwars op het parcours stond.
Bij de Elite/ Amateur A categorie werd de wedstrijd gedomineerd door het drietal Rico van Damme, Jordan Koster en Jasper van Cant. Zij  sprongen vroeg in de wedstrijd weg en bouwden een grote voorsprong op. In de eindsprint stond er geen maat op de snelheid van Rico van Damme uit Yerseke. Pieter Vette klopte in de groep daarachter Eloy Raas. Vette werd met deze uitkomst clubkampioen van Theo Middelkamp bij de Amateurs A.  

 Clubkampioenen Theo Middelkamp 2023:
 
Amateurs:  Pieter Vette.
 
Nieuwelingen:  Rinze van der Staal.
 
Junioren: Mees de Vos.
 
Vrouwen: Laura Koster.
 
Masters, Cat. D en S/P:  Simon Jansen.      (18 februari 2023)


Terug naar de inhoud