* Wielrennen Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen Algemeen.            * Tips : info@zeelandopdefiets.nlProgramma Fietsen OS Tokio 2021:
Wedstrijddagen - Tijden - Deelnemers - Uitslagen.

KOERSEN TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ VERVALLEN

 
Helaas hebben de nieuwe en strengere Covid regels invloed op de wedstrijdkalender van Trimbelangen Midden Zeeland. De TMZ koersen in Heinkenszand, Wouw en Goes (SHeer Hendrikskinderen) zijn door de organisatoren van de kalender gehaald. Verder is Calfven / Ossendrecht verzet van zaterdag 4 naar 25 september.    (19 juli 2021)


SAMENWERKING JUMBO VISMA ACADEMY EN ZRTC THEO MIDDELKAMP

ZRTC Theo Middelkamp gaat een samenwerkingsverband aan met Team Jumbo-Visma Academy. Foto: Jaap van Hulten (Team Jumbo Visma Academy) en Fester Aarts (ZRTC Theo Middelkamp) hebben hun handtekening gezet onder de intentieverklaring voor het partnerschap, dat begin september met een officiele samenwerkings overeenkomst wordt bezegeld.
Beide partijen hebben als doel de wielersport in de breedste zin van het woord te ondersteunen en te versterken. Team Jumbo Visma Academy richt zich daarbij op het hele land en de verenigingen in het bijzonder. ZRTC Theo Middelkamp mikt op de regionale wielersport.
Deze samenwerking moet gaan zorgen voor een actieve verbinding tussen de topsport en de breedtesport in Zeeland, waarin de partners kunnen profiteren van elkaars capaciteiten.  (14 juli 2021)MIDDENMOOT QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) IN LOTTO BELGIUM TOUR

In de vierdaagse rittenkoers Lotto Belgium Tour heeft Quinty van de Guchte (Driewegen) tussen de routiniers een nette klassering binnen gehaald. De 21 jarige renster van de Belgische formatie Keukens Redant eindigde op de 60 ste plaats. Na de zware slotetappe rond Geraardsbergen over de Bosberg en de Muur was het verschil met de winnares ruim 21 minuten.
 
v.d. Guchte startte met de 84 ste tijd in de proloog (foto Roger Vandenbosch). In de drie ritten in lijn kwam de Bevelandse op de posities 88, 57 en 54 binnen. In het jongerenklassement noteerde ze achter eerste vrouw Lorena Wiebes de 23 ste plaats.

De eindzege ging na 9 koersuren naar de 25 jarige Belgische kampioene Lotto Kopecky.  2. Ellen van Dijk  (Trek Segafredo) op 20 sec.   3. Lorena Wiebes   (Team DSM) op 36 sec.   60. Quinty v.d. Guchte   (Keukens Redant) op 21.35.  
v.d.Guchte:  "Vier dagen flink afgezien, vooral donderdag was het zwaar, 137 km met bijna 20 km kasseien en verschillende heuvels. Eindelijk weer eens echt kunnen koersen en nu op naar meer".
Haar streekgenoot Demi van Dijke uit Borsele behaalde geen eindklassering na een dnf in de laatste etappe over de Vlaamse heuvels en kasseien.    (25 juni 2021)
TMZ : T.M. ZATERDAG 7 AUGUSTUS ZOMERKOERSEN IN VLISSINGEN OOST

Trimbelangen Midden Zeeland TMZ organiseert Zomerwedstrijden op een nieuw parcours in Vlissingen Oost.


Foto: In Vlissingen Oost is een 3,6 km lang parkoers gevonden op het gigantisch grote en geasfalteerde terrein van C.RO Ports, beter bekend als Cobelfret. Normaal staan hier 25.000 autos voor export maar momenteel is het helemaal leeg en het bedrijf heeft haar medewerking verleend richting wielersport.
 
Het terrein C.RO Ports is aan de Ritthemsestraat te Ritthem (Vlissingen Oost). Volg aanduiding havens 1010-1050. De permanence wordt ingericht op het terrein.
 
Er zijn wel voorwaarden gesteld : Enkel deelnemers en organisatie worden toegelaten, dus geen publiek en verzorgers, enz. Buiten de omheining is echter alles te overzien  en te volgen op geringe afstand. De eerste zomerwedstrijd was op zaterdag 3 juli 2021.
 STERKE OPENINGSDAG ZEEUWS VLAMING JOCHEM KERCKHAERT IN POOLSE RITTENKOERS

ZWARE VAL IN TWEEDE ETAPPE : MET SLEUTELBEENBREUK UIT KOERS

Foto Facebook.   Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert opende sterk bij de Poolse meerdaagse Cycliste de Solidarnose. De 20 jarige renner van clubteam Wieler Ploeg Groot Amsterdam (WPGA) eindigde in de massasprint twee keer in de top 15. Foto: In etappe 1A kwam hij binnen op de veertiende plaats en was met deze score de vijfde Nederlander. Kerckhaert bevestigde meteen zijn puike vorm. Op het nationale beloften kampioenschap op de VAM berg in Drenthe koerste hij 4 dagen eerder naar de vijftiende positie.De zege in etappe 1A kwam in handen van de 26 jarige Pool Patryk Stosz. De thuisrijder van het Voster ATS Team reed de 75 km in 1.37.31.  2. Pavel Bittner  (Development Team DSM)   3. Alan Banaszek  (HRE Mazowsze Serce Polski)    4. Coen Vermeltfoort  (VolkerWessels Cycling Team)    5. Bas v.d. Kooij  (VolkerWessels Cycling Team)   14. Jochem Kerckhaert  (Schoondijke / foto)   111. Thijs de Lange  (Kattendijke > Utrecht).De 21 jarige Nick Brabander (foto) won woensdag na 2 uur koers de avondetappe van Kutno naar Plock. Na 96 km versloeg de coureur van VolkerWessels Cycling Alan Banaszek (HRE Mazowsze) en ploeggenoot Coen Vermeltfoort. Jochem Kerckhaert zat weer in de juiste positie in de massale aankomst en kon de zesde plaats noteren. Provinciegenoot Thijs de Lange was binnenkomer 105.    (23 juni 2021)

Jochem Kerckhaert was donderdag op de tweede koersdag betrokken bij een zware val in het peloton. Met een sleutelbeenbreuk moest de ongelukkige Zeeuws Vlaming de Poolse wedstrijd verlaten.  (24 juni 2021)

KNWU CRITERIUM KRUININGEN
VERVALT IN 2021
RONDE VAN BRUINISSE 2021 VAN KNWU KALENDER GEHAALD


RONDE VAN SINT JANSTEEN 2021 GESCHRAPT

IN 2021 GEEN KNWU WIELERRONDE IN ZIERIKZEE

In verband met maatregelen rondom het coronavirus heeft de Stichting Wielersport Zierikzee besloten om in 2021 geen wielerronde te organiseren. Zonder tegenbericht zal de 37 ste editie van de Wielerronde Zierikzee plaatsvinden op vrijdag 26 augustus 2022. (16 mei 2021)
SJAAK DEN HERDER (MIDDELBURG)
SCHRIJFT BOEK OVER VROUWENWIELRENNEN IN ZEELAND VANAF 1959
Bron: De FaamMATHIEU VAN DER POEL TRAINT VAAK IN ZEELAND

Mathieu van der Poel gaat voor zijn trainingen vaak naar Zeeland. In het voorjaar van 2021 werd de topper van Alpecin Fenix door wielerliefhebber Reinier v.d.Does uit Colijnsplaat gespot op de Zeelandbrug. De Nederlands kampioen trainde "volle bak" achter de brommer en reed van Zuid Beveland richting Zierikzee.Foto Niels Verdijck. Na de klassieker campagne stond op donderdag 22 april een zonnig Rondje Oesterdam op het trainingsschema. De profs Mathieu & David van der Poel en enkele wielervrienden trainen regelmatig in Zeeland en kiezen meestal voor een rondje Midden en Noord Zeeland.     (22 april 2021)

Bron: Wielerrevue april 2021:
THOOLSE RENSTER JULIA LINDHOUT VANAF 2022 BIJ TALENTNED WIELERTEAM

Foto's : Facebook.   TalentNED had al een mountainbike en een schaatsteam en voegt daar nu een derde sporttak aan toe: wegwielrennen voor vrouwen. TalentNED onder aanvoering van Stefan van Klink en Roxane Knetemann start in het wegseizoen 2022 met zes zeer talentvolle rensters waaronder Julia Lindhout uit Sint-Maartensdijk (foto).

Het is een interessante periode geweest voor TalentNED. Plannen werden gesmeed om een nieuwe sporttak toe te voegen en ingezet werd op een juniorenploeg met doorgroeimogelijkheden naar een belofteteam. Met een sterke groep rensters uit 2005 (nu tweede jaars nieuweling en volgend jaar 1e jaars junior) gaat TalentNED het avontuur aan.

Trainer-coach Stefan van Klink kijkt terug op een mooi proces: "We hebben een aantal zeer talentvolle en ambitieuze rensters gevonden die ervan dromen om profrenster te worden. Daarnaast is het een sterke groep met rensters die al hele mooie resultaten hebben gereden."De talenten die onderdeel zullen gaan uitmaken van het vrouwen wielerteam van TalentNED komen uit alle windstreken:
Zoe van Velzen (Waddinxveen, 16)
Elise Timmerman (Staphorst, 16)
Anouk Bijl (Papendrecht, 15)  
Loes Nomden (Hattem, 16)   
Fien Winters (Hasselt, 15)
Julia Lindhout (Sint-Maartensdijk, 16), foto linksboven.        (6 april 2021)

AUTO POPPE GOES LEVERT NIEUWE MATERIAALWAGENS AAN SHIMANO NEUTRALE SERVICE

Foto: Auto Poppe.  Shimano Neutrale Service beschikt sinds begin maart over 7 nieuwe Skoda Octavia Combi's om nationale en internationale wielerwedstrijden te begeleiden. De overdracht van het wagenpark vond plaats bij Auto Poppe in Goes. Hier werden de nieuwe wagens aan Martin de Kok en Richard Groenendaal van Libema Profcycling overhandigd door vestigingsmanager Patrick Kaijser. Inmiddels gaat Libema Profcycling voor het 21 ste jaar deze service leveren waar Shimano vanaf het begin hoofdsponsor is.

Iedere grotere wielerwedstrijd is verplicht een neutrale service dienst in haar wedstrijd in te zetten. In de meeste wedstrijden doet Libema Profcycling dat met 3 of 4 wagens en 1 of 2 motoren. Zodra er een kopgroep ontstaat assisteren zij betreffende renners, wanneer ze een defect hebben aan hun fiets of bevoorrading (eten/drinken) nodig hebben. De ploegleider is immers niet altijd in staat om bij hun renner(s) te komen, zeker als de verschillen tussen de groepen klein zijn.

Het seizoen 2021 is een bijzonder jaar voor de Shimano Neutral Support aangezien Shimano onlangs een overeenkomst heeft gesloten met de organisatie van onder meer de Tour de France, La Vuelta en 8 andere internationale wielerkoersen. De blauwe wagens zullen in 2021 te zien zullen zijn in Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race en de Wereldkampioenschappen in Vlaanderen.  De eerste wedstrijdkilometers met de nieuwe wagens worden gemaakt in de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne Brussel Kuurne op zondag 28 februari.    (27 februari 2021)

JUNIORE MAUREEN ARENS (KRUININGEN) IN NEDERLANDE SELECTIE 2021


Maureen Arens (archieffoto) uit Kruiningen is weer opgenomen in de nationale selectie voor de junior vrouwen. De Bevelandse werd hiervoor uitgenodigd door bondscoach Loes Gunnewijk. De 17 jarige Arens behoort nu tot de talentvolle groep rensters waaruit de bondscoach een selectie zal maken voor de internationale wedstrijden en het EK en WK in 2021.


Maureen Arens koerst vanaf 2021 voor het damesteam van Next Generation (NXTG) van de oud beroepsrenners Servais Knaven (winnaar Parijs - Roubaix 2001) en Wim Stroetinga (triomfator Sluitingsprijs Putte Kapellen 2012). Daarvoor reed Arens bij ZRTC Theo Middelkamp en het Rob Ruijgh Development Team van WCL Bergklimmers. In 2019 behaalde ze de eerste plaats bij de Tour de Lasalle en het Districtskampioenschap Tijdrijden.     (24 december 2020)
4 WIELERVERENIGINGEN IN ZEELAND EN BRABANT
GAAN IN 2021 SAMENWERKEN MET 18 NIEUWELINGEN EN 18 JUNIOREN 
Vier regionale wielerverenigingen uit Zuidwest Nederland, WV Breda, RSC de Zuidwesthoek, WV Zeeuws Vlaanderen en ZRTC Theo Middelkamp, gaan in 2021 voor de nieuwelingen en junioren samenwerken onder de naam clubcombinatie Zuid West.
 
Uit contacten tussen Ad Polak (ZRTC Theo Middelkamp) en Edwald Martijn (WV Zeeuws Vlaanderen) is het idee ontstaan om de banden tussen ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws Vlaanderen aan te halen en elkaar als verenigingen te versterken.  Omdat ZRTC Theo Middelkamp, RSC De Zuidwesthoek en WV Breda al naar tevredenheid samenwerkten in een clubcombinatie voor nieuwelingen en junioren, was het een kleine stap om tot een samenwerking van vier verenigingen te komen.

Deze samenwerking maakt het mogelijk de nieuwelingen en junioren van de deelnemende clubs een schitterend wedstrijdprogramma aan te bieden. Het bundelen van de contacten van de individuele clubs met buitenlandse wedstrijdorganisaties resulteert bijvoorbeeld in een uitgebreid en uitdagend internationaal programma met diverse meerdaagse wedstrijden. De clubcombinatie kan bij de start van het project over 18 nieuwelingen en 18 junioren beschikken.


De vier verenigingen hebben ieder zo hun kwaliteiten en specialismes die nodig zijn voor het opleiden van jonge renners. Daarvan kunnen nu alle renners profiteren. Door het bundelen van de krachten in de begeleiding van de renners heeft de clubcombinatie beschikking over een ruim bezet begeleidingsteam, bestaande uit een toegewijde en geroutineerde groep trainers, ploegleiders, mecaniciens, verzorgers en masseur. Zij bieden de renners de nodige begeleiding en ondersteuning in de aanloop naar en tijdens de wedstrijden. Ook nu het Covid 19 virus de groepsactiviteiten bemoeilijkt zijn alle leden van de clubcombinatie al verzekerd van online trainingsbegeleiding met onder andere core stability oefeningen en Zwift-trainingen. Zodra het weer kan zullen trainingen worden georganiseerd op vijf verschillende plaatsen in de regio. De trainingslocaties zijn, Breda, Roosendaal, Ossendrecht, Goes en Zeeuws-Vlaanderen.

Deze samenwerking biedt aan de regionale renners uit de categorieen nieuwelingen en junioren, met toegewijde en vakkundige begeleiding en een uitdagend wedstrijdprogramma een stevige basis om door te groeien naar de beloftecategorie. De verenigingen hebben er alle vertrouwen in dat er met de clubcombinatie voor de jonge wielrenners in de regio voldoende mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen.    (21 december 2020)GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER DEFINITIEF GESCHRAPT

 De Zeeuwse wielersport verliest weer een wedstrijd. De GP Arjaan de Schipper komt niet meer op de kalender. De klassieker die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd rond Goes verdwijnt in de wielerarchieven.
 Lees meer : http://www.zeelandopdefiets.nl/gp-arjaan-de-schipper.html  
TWEE ZEEUWSE WIELERKLASSIEKERS VAN TMZ IN 2020 GESNEUVELD
WEGENS ONTBREKEN POLITIEBEGELEIDING


Jacob Wijnstra (Goes) wint Ronde van Noord Beveland in 2019

De TMZ wielerklassiekers Ronde van Noord Beveland en Zeeland Classic zijn geschrapt wegens het ontbreken van politiebegeleiding.
Volgens voorzitter Leo Bakker van Trimbelangen Midden Zeeland een bittere pil voor de plaatselijke organisatoren in Wissenkerke en Heinkenszand. Ook voor de renners is het een tegenvaller nu de populaire wedstrijden van de actuele TMZ kalender 2020 zijn gehaald. Op de startlijst staan altijd veel coureurs uit Zuid West Nederland en Belgie die volop strijd leveren om de sportieve eer en de mooie geldprijzen.
Bron : PZC


IN 2021 JUBILEUMRONDES IN ZEELAND
In Zuiddorpe en Burgh Haamstede kunnen de plaatselijke organisatoren een wielerfeestje vieren in 2021.

JUBILEUMRONDE ZUIDDORPE (50)

Zuiddorpe      

criterium TMZ :  50 ste Boekweitronde     organisatie:  WC de Zwaluw
40 STE RONDE VAN BURGH HAAMSTEDE IN 2021

Op Schouwen Duiveland zal in 2021 een KNWU jubileum criterium worden verreden in Burgh Haamstede. In het populaire toeristendorp klinkt dan voor de 40 ste keer een startschot bij de wielerronde.
In 2020 werd de 40 ste uitgave geschrapt wegens de corona crisis.

Bij het criterium onder de vlag van de wielerbond KNWU is er startgelegenheid voor elite - beloften en amateurs.       https://www.facebook.com/Wielerronde-Burgh-Haamstede-199661927365014/
Terug naar de inhoud