* Wielrennen Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen Algemeen.            * Tips : info@zeelandopdefiets.nl


AUTO POPPE GOES LEVERT NIEUWE MATERIAALWAGENS AAN SHIMANO NEUTRALE SERVICE

Foto: Auto Poppe.  Shimano Neutrale Service beschikt sinds begin maart over 7 nieuwe Skoda Octavia Combi's om nationale en internationale wielerwedstrijden te begeleiden. De overdracht van het wagenpark vond plaats bij Auto Poppe in Goes. Hier werden de nieuwe wagens aan Martin de Kok en Richard Groenendaal van Libema Profcycling overhandigd door vestigingsmanager Patrick Kaijser. Inmiddels gaat Libema Profcycling voor het 21 ste jaar deze service leveren waar Shimano vanaf het begin hoofdsponsor is.

Iedere grotere wielerwedstrijd is verplicht een neutrale service dienst in haar wedstrijd in te zetten. In de meeste wedstrijden doet Libema Profcycling dat met 3 of 4 wagens en 1 of 2 motoren. Zodra er een kopgroep ontstaat assisteren zij betreffende renners, wanneer ze een defect hebben aan hun fiets of bevoorrading (eten/drinken) nodig hebben. De ploegleider is immers niet altijd in staat om bij hun renner(s) te komen, zeker als de verschillen tussen de groepen klein zijn.

Het seizoen 2021 is een bijzonder jaar voor de Shimano Neutral Support aangezien Shimano onlangs een overeenkomst heeft gesloten met de organisatie van onder meer de Tour de France, La Vuelta en 8 andere internationale wielerkoersen. De blauwe wagens zullen in 2021 te zien zullen zijn in Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race en de Wereldkampioenschappen in Vlaanderen.  De eerste wedstrijdkilometers met de nieuwe wagens worden gemaakt in de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne Brussel Kuurne op zondag 28 februari.    (27 februari 2021)
MATHIEU VAN DER POEL TRAINT VAAK IN ZEELAND

 Op donderdag (25 febr) maakte prof Mathieu van der Poel een trainingstocht door het Zeeuwse land.
 
Rond 11.00 uur werd de topper van Alpecin Fenix door wielerliefhebber Reinier v.d.Does uit Colijnsplaat gespot op de Zeelandbrug. De Nederlands kampioen trainde "volle bak" achter de brommer en reed van Zuid Beveland richting Zierikzee.
 
Mathieu & David van der Poel trainen regelmatig in Zeeland en kiezen meestal voor een rondje Midden en Noord Zeeland.
 (25 februari 2021)
TUSSEN ALLE AFGELASTINGEN IN DE WIELERSPORT
KOMT IN YERSEKE EEN NIEUW FIETSEVENEMENT TOT BLOEI

EERSTE KNWU OMLOOP VAN YERSEKE OP ZATERDAG 17 JULI

De wielersport in Yerseke krijgt een impuls met de organisatie van een nieuwe KNWU wedstrijd op zaterdag 17 juli. Het initiatief voor deze koers ligt bij Stichting World-Bike-Sports in samenwerking met Willebrord Wil Vooruit en de wielerfamilie Gunst (Yerseke).

Organisatie voorzitter Davy Gunst, momenteel ploegleider bij Willebrord Wil Vooruit, ziet ruime kansen voor het wielerevenement in zijn woonplaats:
 
"In 2021 willen we met de Omloop van Yerseke de ter ziele gegane KNWU Ronde van Yerseke nieuw leven in blazen, de wedstrijd die jarenlang tijdens de eerste zaterdag van mei op de kalender stond onder organisatie van Ko Tolhoek, Wim Gunst en andere vrijwilligers. Het mag niet zo zijn dat een wielerdorp als Yerseke dat in het verleden en heden veelvuldig wielertoppers voortbracht, geen nationale wielerronde meer organiseert, daarom zijn we nu terug met een nieuwe opzet, met de ambitie om gestaag naar een groter geheel te bouwen".

In de eerste Omloop van Yerseke komt er startgelegenheid voor junioren en elite/beloften. Het parcours voert door het natuurgebied "De Moer" tussen Yerseke en Vlake. De start ligt op de Zweedijkseweg en de renners finishen bij het voetbalcomplex van VV Yerseke op de Hogeweg.
 Programma 1 ste Omloop van Yerseke 2021 :  
 
                                                                              10.30 uur     junioren     131 km / 11 ronden
                                         14.00 uur      elite/beloften     101 km / 13 ronden.       (11 februari 2021)

VOORLOPIGE WIELERKALENDER TMZ MET 21 KOERSEN VANAF 17 MEI IN HULST

 
Voorzitter Leo Bakker hoopt dat alle koersen verreden kunnen worden:
 
"Covid 19 maakt een snelle seizoenstart onmogelijk, maar zodra het kan en mag is TMZ er klaar voor. Samen met de lokale organisatoren hebben we nu een wedstrijdkalender voor 2021 vastgesteld met voorlopig 21 wedstrijden. We starten medio mei t.m. het eerste weekend van oktober.
 
Indien er eerder een versoepeling komt zullen we proberen om alternatieve wedstrijden (zoals in 2020 in Hoedekenskerke) te organiseren. Voor het afwerken van de kalender is bepalend of er vergunningen verleend worden".    (9 februari 2021)
JUNIORE MAUREEN ARENS (KRUININGEN) IN NEDERLANDE SELECTIE 2021


Maureen Arens (archieffoto) uit Kruiningen is weer opgenomen in de nationale selectie voor de junior vrouwen. De Bevelandse werd hiervoor uitgenodigd door bondscoach Loes Gunnewijk. De 17 jarige Arens behoort nu tot de talentvolle groep rensters waaruit de bondscoach een selectie zal maken voor de internationale wedstrijden en het EK en WK in 2021.


Maureen Arens koerst vanaf 2021 voor het damesteam van Next Generation (NXTG) van de oud beroepsrenners Servais Knaven (winnaar Parijs - Roubaix 2001) en Wim Stroetinga (triomfator Sluitingsprijs Putte Kapellen 2012). Daarvoor reed Arens bij ZRTC Theo Middelkamp en het Rob Ruijgh Development Team van WCL Bergklimmers. In 2019 behaalde ze de eerste plaats bij de Tour de Lasalle en het Districtskampioenschap Tijdrijden.     (24 december 2020)
4 WIELERVERENIGINGEN IN ZEELAND EN BRABANT
GAAN IN 2021 SAMENWERKEN MET 18 NIEUWELINGEN EN 18 JUNIOREN 
Vier regionale wielerverenigingen uit Zuidwest Nederland, WV Breda, RSC de Zuidwesthoek, WV Zeeuws Vlaanderen en ZRTC Theo Middelkamp, gaan in 2021 voor de nieuwelingen en junioren samenwerken onder de naam clubcombinatie Zuid West.
 
Uit contacten tussen Ad Polak (ZRTC Theo Middelkamp) en Edwald Martijn (WV Zeeuws Vlaanderen) is het idee ontstaan om de banden tussen ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws Vlaanderen aan te halen en elkaar als verenigingen te versterken.  Omdat ZRTC Theo Middelkamp, RSC De Zuidwesthoek en WV Breda al naar tevredenheid samenwerkten in een clubcombinatie voor nieuwelingen en junioren, was het een kleine stap om tot een samenwerking van vier verenigingen te komen.

Deze samenwerking maakt het mogelijk de nieuwelingen en junioren van de deelnemende clubs een schitterend wedstrijdprogramma aan te bieden. Het bundelen van de contacten van de individuele clubs met buitenlandse wedstrijdorganisaties resulteert bijvoorbeeld in een uitgebreid en uitdagend internationaal programma met diverse meerdaagse wedstrijden. De clubcombinatie kan bij de start van het project over 18 nieuwelingen en 18 junioren beschikken.


De vier verenigingen hebben ieder zo hun kwaliteiten en specialismes die nodig zijn voor het opleiden van jonge renners. Daarvan kunnen nu alle renners profiteren. Door het bundelen van de krachten in de begeleiding van de renners heeft de clubcombinatie beschikking over een ruim bezet begeleidingsteam, bestaande uit een toegewijde en geroutineerde groep trainers, ploegleiders, mecaniciens, verzorgers en masseur. Zij bieden de renners de nodige begeleiding en ondersteuning in de aanloop naar en tijdens de wedstrijden. Ook nu het Covid 19 virus de groepsactiviteiten bemoeilijkt zijn alle leden van de clubcombinatie al verzekerd van online trainingsbegeleiding met onder andere core stability oefeningen en Zwift-trainingen. Zodra het weer kan zullen trainingen worden georganiseerd op vijf verschillende plaatsen in de regio. De trainingslocaties zijn, Breda, Roosendaal, Ossendrecht, Goes en Zeeuws-Vlaanderen.

Deze samenwerking biedt aan de regionale renners uit de categorieen nieuwelingen en junioren, met toegewijde en vakkundige begeleiding en een uitdagend wedstrijdprogramma een stevige basis om door te groeien naar de beloftecategorie. De verenigingen hebben er alle vertrouwen in dat er met de clubcombinatie voor de jonge wielrenners in de regio voldoende mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen.    (21 december 2020)GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER DEFINITIEF GESCHRAPT

 De Zeeuwse wielersport verliest weer een wedstrijd. De GP Arjaan de Schipper komt niet meer op de kalender. De klassieker die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd rond Goes verdwijnt in de wielerarchieven.
 Lees meer : http://www.zeelandopdefiets.nl/gp-arjaan-de-schipper.html  
TWEE ZEEUWSE WIELERKLASSIEKERS VAN TMZ IN 2020 GESNEUVELD
WEGENS ONTBREKEN POLITIEBEGELEIDING


Jacob Wijnstra (Goes) wint Ronde van Noord Beveland in 2019

De TMZ wielerklassiekers Ronde van Noord Beveland en Zeeland Classic zijn geschrapt wegens het ontbreken van politiebegeleiding.
Volgens voorzitter Leo Bakker van Trimbelangen Midden Zeeland een bittere pil voor de plaatselijke organisatoren in Wissenkerke en Heinkenszand. Ook voor de renners is het een tegenvaller nu de populaire wedstrijden van de actuele TMZ kalender 2020 zijn gehaald. Op de startlijst staan altijd veel coureurs uit Zuid West Nederland en Belgie die volop strijd leveren om de sportieve eer en de mooie geldprijzen.
Bron : PZC


IN 2021 JUBILEUMRONDES IN ZEELAND
In Zuiddorpe en Burgh Haamstede kunnen de plaatselijke organisatoren een wielerfeestje vieren in 2021.

JUBILEUMRONDE ZUIDDORPE (50)

Zuiddorpe      

criterium TMZ :  50 ste Boekweitronde     organisatie:  WC de Zwaluw
Op Schouwen Duiveland zal in 2021 een jubileum criterium worden verreden in Burgh Haamstede. In het populaire toeristendorp klinkt dan voor de 40 ste keer een startschot bij de wielerronde.

Bij het criterium onder de vlag van de wielerbond KNWU is er startgelegenheid voor elite - beloften en amateurs.       https://www.facebook.com/Wielerronde-Burgh-Haamstede-199661927365014/


In 2019 won Tom Vermeer na 80 km met een solo de 39 ste editie. De Belg kon zijn vijfde seizoenzege noteren op het Havenplein in Zierikzee. Goesenaar Lars Oreel kwam als tweede binnen en Antonie van Noppen werd derde. De provinciale jurygroep van de KNWU rapporteerde 54 geklasseerden.  Foto Organisatie.   
In 2020 werd de 40 ste uitgave geschrapt wegens de corona crisis.Terug naar de inhoud