* Wielrennen Algemeen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen Algemeen.            * Tips en Berichten : info@zeelandopdefiets.nl


WEST BRABANDER KOOS MOERENHOUT BLIJFT BONDSCOACH ELITE MANNEN


De KNWU heeft de bezetting met de bondscoaches vrijwel rond voor de periode tot en met 2024. Richting de Olympische Spelen bouwt de bond verder op het bestaande succesvolle fundament. Eerder werd al bekend dat Jan van Veen de coaches als hoofdcoach gaat aansturen. Geeske van Wijk wordt programma manager.

Op de weg blijven Koos Moerenhout (elite-mannen) en Loes Gunnewijk (vrouwencategorieen) actief in hun rol. Adriaan Helmantel heeft de jongeren categorieen bij de mannen onder zijn hoede en wordt tevens de embedded scientist (een onderzoeker of wetenschapper in de dagelijkse sportpraktijk). Op de piste is Hugo Haak ook de komende jaren actief als sprintcoach, samen met embedded scientist en assistent coach Mehdi Kordi. Fulco van Gulik blijft actief op de baan als duurcoach, niet alleen voor de talenten maar ook voor de elite. Met Tim Veldt wordt momenteel nog gesproken over verlenging van zijn rol op de piste. De veldrijders en mountainbikers blijven onder de hoede vallen van Gerben de Knegt, terwijl de BMX categorie Martijn Jaspers als nieuwe bondscoach krijgen, aangevuld met Kevin van der Linde als embedded scientist en Rob van de Wildenberg als talentcoach.  In het para cycling krijgt Floris Goesinnen de hoofdverantwoordelijkheid, samen met assistent coach Jenning Huizenga en Wouter Ruchtie als embedded scientist. Albert Smit is hier de talentcoach.

Algemeen directeur Thorwald Veneberg is blij met het nieuwe sporttechnische team waarmee de KNWU richting de Olympische Spelen in Parijs gaat werken. "Ik heb er veel vertrouwen in dat we met dit team weer een extra stap kunnen maken. Een extra stap die alleen al nodig is om onze huidige toppositie in de topsport te kunnen handhaven en om de uitdagingen die we hebben op het vlak van talentontwikkeling goed op te pakken".    (22 september 2021)     SAMENWERKINGSCONTRACT ZRTC THEO MIDDELKAMP MET TEAM JUMBO VISMA ACADEMYDe Zeeuwse Ren- en Tourclub Theo Middelkamp en Team Jumbo-Visma Academy hebben een samenwerkingscontract ondertekend.
 
Beide partijen hebben als doel de wielersport in de breedste zin van het woord te ondersteunen en te versterken. Team Jumbo-Visma Academy richt zich daarbij op het hele land en de verenigingen in het bijzonder.  ZRTC Theo Middelkamp heeft de focus op de regionale wielersport. In de afgelopen maanden hebben beide partijen een mogelijke samenwerking verkend en werd steeds duidelijker dat er een groot gemeenschappelijk doel is: Meer jongeren op de fiets en talenten begeleiden naar de top.
 
De samenwerking moet gaan zorgen voor een actieve verbinding tussen de topsport en de breedtesport in Zeeland, waarin de partners kunnen profiteren van elkaars capaciteiten.    (11 september 2021)TIEN ZEEUWSE (SEMI)PROFS IN 2021
In het wegseizoen 2021 rijden 10 Zeeuwse (semi)profs in het wielerpeloton.
Deze groep uit Zeeland koerst op het niveau World Tour, Continentaal en Pro Continentaal.  


 
* Shirin van Anrooij   Kapelle (foto)       Trek Segafredo World Tour
 
* Tim van Dijke       Colijnsplaat       Continental Team Jumbo Visma Development
 
* Mick van Dijke      Colijnsplaat        Continental Team Jumbo Visma Development
 
* Antwan Tolhoek         Yerseke         Team Jumbo Visma World Tour    
 
* Thijs de Lange       Kattendijke > Utrecht       Metec Solarwatt Continental Cycling Team
 
* Nick van der Lijke        Middelburg > Zevenhuizen        Riwal Continental Team
 
* Jarno Mobach       Philippine         Leopard Pro Cycling
 
* Wesley Mol       Kapelle        X Speed United Spidertech
 
* Timo de Jong      Goes            VolkerWessels Continental Cycling Team    
 
* Jesse Raas      Goes > Maastricht            X Speed United Spidertech
 
 Bekijk de link naar de speciale pagina's van de Zeeuwse (semi)profs:
 
SJAAK DEN HERDER (MIDDELBURG)
SCHRIJFT BOEK OVER VROUWENWIELRENNEN IN ZEELAND VANAF 1959
Bron: De FaamMATHIEU VAN DER POEL TRAINT VAAK IN ZEELAND

Mathieu van der Poel gaat voor zijn trainingen vaak naar Zeeland. In het voorjaar van 2021 werd de topper van Alpecin Fenix door wielerliefhebber Reinier v.d.Does uit Colijnsplaat gespot op de Zeelandbrug. De Nederlands kampioen trainde "volle bak" achter de brommer en reed van Zuid Beveland richting Zierikzee.Foto Niels Verdijck. Na de klassieker campagne stond op donderdag 22 april een zonnig Rondje Oesterdam op het trainingsschema. De profs Mathieu & David van der Poel en enkele wielervrienden trainen regelmatig in Zeeland en kiezen meestal voor een rondje Midden en Noord Zeeland.     (22 april 2021)

Bron: Wielerrevue april 2021:
GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER DEFINITIEF GESCHRAPT

 De Zeeuwse wielersport verliest weer een wedstrijd. De GP Arjaan de Schipper komt niet meer op de kalender. De klassieker die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd rond Goes verdwijnt in de wielerarchieven.
 Lees meer : http://www.zeelandopdefiets.nl/gp-arjaan-de-schipper.html  

TWEE ZEEUWSE WIELERKLASSIEKERS VAN TMZ IN 2020 GESNEUVELD
WEGENS ONTBREKEN POLITIEBEGELEIDING


Jacob Wijnstra (Goes) wint Ronde van Noord Beveland in 2019

De TMZ wielerklassiekers Ronde van Noord Beveland en Zeeland Classic zijn in 2020 geschrapt wegens het ontbreken van politiebegeleiding.
Volgens voorzitter Leo Bakker van Trimbelangen Midden Zeeland een bittere pil voor de plaatselijke organisatoren in Wissenkerke en Heinkenszand. Ook voor de renners is het een tegenvaller nu de populaire wedstrijden van de actuele TMZ kalender 2020 zijn gehaald. Op de startlijst staan altijd veel coureurs uit Zuid West Nederland en Belgie die volop strijd leveren om de sportieve eer en de mooie geldprijzen.
Bron : PZC
Terug naar de inhoud