* Wieler Wind 6Daagse - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  :  Zeeuwse Wieler Wind 6 Daagse vanaf 2017 door Zeeland.

ZEEUWSE WIELER WIND 6 DAAGSE 2022:

ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE 2021
STARTTE OP 4 JULI IN SHEERENHOEK.

In de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse 2021 werden verspreid door Zeeland uitdagende en winderige routes georganiseerd. Dit fiets evenement was zoals eerdere edities gericht op toerfietsers, wielerenners en recreanten. Iedereen kon op zijn eigen tempo fietsen en genieten.
De ZWW6D is een samenwerking tussen recreatie(ondernemers), VVV Zeeland, Provincie Zeeland, VVN, fietsclubs en organisaties en SportZeeland.
EDITIE 2020 ZWW6D GESCHRAPT WEGENS CORONA CRISIS

ZEEUWSE WIELER WIND 6DAAGSE VANAF 2017

Sport Zeeland presenteert vanaf 2017 in samenwerking met plaatselijke fietsclubs en organisaties de Zeeuwse Wieler Wind 6Daagse. Zeeland heeft een prachtig landschap met unieke kenmerken. Voor fietsers is er dan ook veel te zien en te beleven. Zo is de grootste uitdaging de wind, die vrij spel heeft buiten de dijken. Daarnaast zijn er steile dijken, kasseienstroken, mooi gelegen polders en kan je over de Deltawerken fietsen. De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is het fietsevenement waarin al deze elementen zijn verwerkt. In zes weekenden worden zes uitdagende en winderige routes gereden die verspreid liggen door Zeeland. Of je van recreatief fietsen houdt of van wielrennen, iedere fietser is van harte welkom bij de ZWW6D.  In 2020 ontbrak de Zesdaagse op de fietskalender Zeeland wegens de zware en langdurige corona crisis.AFSLUITING ZEEUWSE WIELER WIND 6DAAGSE 2019 :
300 FIETSERS DOOR ZEEUWS VLAANDEREN
JAN RAAS ROUTE EN CERA RETROTOCHT 2019
TRAJECT ROND SHEERENHOEK MET 200 DEELNEMERS
Foto : organisatie

Foto : Lennard Andriesse / Zeeland op de Fiets.nl

Ruim 40 toerfietsers stonden op de startlijst van de Wouter Weylandt Toertocht 2019. De eerste etappe van de Wieler Wind 6Daagse begon bij Cycle Hub in Middelburg. De route voerde over mooie Walcherse binnenwegen en ging via Vrouwenpolder richting Neeltje Jans. Vervolgens terug langs de Walcherse kust en na Westkapelle stond de aankomst in Middelburg op de planning.

Gerben Schram (foto) van organisator Sport Zeeland in de PZC:  Het was enorm druk op Walcheren. Prachtig weer, veel toeristen. Het was even goed opletten daarom. Maar alles is goed verlopen. Geen ongelukken en geen blessures.


KEETIE VAN OOSTEN-HAGE TOCHT AUGUSTUS 2018
SINT-MAARTENSDIJK
(onderdeel van de Zeeuwse Wieler Wind 6Daagse)

Bron : Archief Zeeland op de Fiets.nl
Bron : Bevelander        

WIELERWIND ZESDAAGSE 2017 ROND OOSTKAPELLE

Bron :  Archief Zeeland op de Fiets.nl  

Terug naar de inhoud