* Wesley Mol - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Wesley Mol  >  X Speed United Spidertech.
X SPEED UNITED 2021 MET WESLEY MOL

zaterdag 16 oktober
Zwolle      Wielerklassieker     61 ste Craft Ster van Zwolle
Zeeuwse renners: Tim van Dijke, Thijs de Lange, Nick v.d. Lijke, Wesley Mol en Jesse Raas.
start 12.00 uur Grote Kerkplein  -  finish rond 16.30 uur op Ceintuurbaan bij Isala.
Routeschema en doorkomsten:  https://stervanzwolle.nl/
WESLEY MOL NA FRANSE SEMI KLASSIEKER TOUR DE VENDEE:

"EINDELIJK WEER EEN GOEDE DAG NA EEN DONKERE PERIODE"


 In de Tour de Vendee vanuit Les Herbiers door West Frankrijk
kende Wesley Mol een sterke opening maar de Bevelander kon zijn opvallende startfase geen vervolg geven.


Na een enerverende finale kwam alles bij elkaar voor de massasprint in La Roche sur Yon. De 24 jarige Bram Welten (foto) van Arkea Samsic kon na ruim 4,5 uur koers de eerste seizoenzege op zijn erelijst zetten.   2. Eduard Prades  (Delko)     3. Sebastian Schonberger (B&B Hotels)    4. Gianni Vermeersch  (Alpecin Fenix)    5. Pierre Luc Perichon  (Cofidis)     64. Wesley Mol op 7.04. De aankomstrechter meldde 80 binnenkomers bij de UCI 1.1 semi klassieker.   (9 oktober 2021)

Foto: Twitter.  Textielprijs Vichte (B).  Kermiskoers met 108 vertrekkers die elke ronde de Tiegem klim moesten bedwingen.   
1. Coen Vermeltfoort   (VolkerWessels Cycling / foto)   168 km - 3.34.58      2. Iljo Keisse  (Deceuninck Quick Step)      3. Floris de Tier   (Alpecin Fenix)       85. Wesley Mol op 5.30       (21 september 2021)

Morteau - Pontarlier (F) : Ronde van Doubs.  
Zege voor de 25 jarige Fransman Dorian Godon   (AG2R Citroen Team / foto) 201 km.  4.55.07       
2. Biniam Chirmay Hailu   (Intermarche Wanty Gobert)      3. Tom Paquot  (Bingoal Pauwels Sauzen)    
94. Wesley Mol  (Kapelle) op 4.41.    De jury klasseerde 113 coureurs.    (5 september 2021)
NK BELOFTEN 2021 IN DRENTHE : WESLEY MOL IN TOP 50

Foto: Organisatie.   Drie Zeeuwse beloften etaleerden hun topvorm op het NK in Drenthe. Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) soleerde vanuit en zevenmans kopgroep naar de Nederlandse titel en kon op de top van de VAM berg de nationale driekleur aantrekken en de gouden medaille in ontvangst nemen. Broer Mick eindigde op de zilveren tweede stek en Casper van Uden moest zich tevreden stellen met brons. Timo de Jong uit Goes was ook sterk in de vluchtgroep maar kon net geen eremetaal in de wacht slepen.    
 50. Wesley Mol    (Kapelle / X Speed United) op 6.01.            (19 juni 2021)
 


WESLEY MOL OP 67 SECONDEN IN ELFSTEDENRONDE BRUGGE

 
In de mooie vakantiestreek rond Brugge werd de semiklassieker Elfstedenronde verreden. Het parcours bestond uit 7 omlopen door het toeristendorp Damme en over een pittige kasseienstrook van 2000 meter over de Brieversweg.
 
De vroege vlucht werd al vrij snel ingevuld door een zevental coureurs. In de kopgroep stond de Hollandse ambitie op naam van Lars Loohuis, Sven Burger en Elmar Reinders


Foto : Zeeland op de Fiets
 
Na de hergroepering kozen op 30 km van de finish Nick van der Lijke (Riwal Cycling) en Jens Reynders van Sport Vlaanderen-Baloise voor de aanval. De maximale voorsprong van het Nederlands/Belgische duo bleef echter onder de halve minuut en hun avontuur was met nog 11 km te gaan voorbij.
 
Direct hierna werden de sprinters in stelling gebracht en in de laatste rechte lijn naar de streep toonden de snelle mannen hun sterke wapen. Na bestudering van de fotofinish mocht de 28 jarige Belg Tim Merlier (Alpecin Fenix) zijn naam op de erelijst zetten. Het verschil met de concurrenten was minimaal maar de ploeggenoot van Mathieu van der Poel kon uiteindelijk de zegebloemen ophalen.   

 
Uitslag:  1. Tim Merlier   Alpecin Fenix   193 km.   4.16.30    2. Mark Cavendish   Deceuninck Quick Step     3. Sasha Weemaes  Sport Vlaanderen Baloise       4. Pascal Ackermann  Bora hansgrohe      5. Michael Morkov     Deceuninck Quick Step    Beste Nederlander:  6. Danny van Poppel   Intermarche Wanty Gobert       90. Wesley Mol  (X-Speed United) op 1.07.     De jury rapporteerde 122 binnenkomers.   (6 juni 2021)

 

WESLEY MOL IN ACHTERHOEDE GP AARGAU DOOR ZWITSERLAND
Rond het Zwitserse Gippingen werd vrijdagmiddag (4 juni) de GP des Kantons Aargau verreden. Op de startlijst stond Wesley Mol uit Kapelle van de formatie X-Speed United. In de heuvelomloop zaten forse klimmen met o.m. de Schlatt (6,7 procent) en de Rothberg (3,8). Tijdens de laatste fase kwam alles bij elkaar en richting streep vormden drie renners de vluchtgroep. Deze aanvallers bleven buiten schot van de achtervolgers. De Hagenaar Ide Schelling (23) van Bora Hansgrohe bleek de rapste sprinter en behaalde zijn eerste profzege na 4 uur koers.  2. Rui Costa  z.t.    3. Esteban Chaves  z.t.   107. Wesley Mol op 11.01. De jury zette 113 renners in het dagklassement. (4 juni 2021)
BELGRADE BANJALUKA
WESLEY MOL OP 6 MINUTEN IN EINDKLASSEMENT NA VAL IN FINALE

Mihkel Raim (27 / foto) heeft met een dubbelslag de eindzege binnen gehaald in de rittenkoers Belgrade Banjaluka. De Estlandse coureur uit de formatie Mazowsze Serc Polski won de slotetappe en werd eerste in het algemeen klassement.

EindKlassement:  1. Mihkel Raim   10.40.27     2. Justin Wolf   (Bike Aid)   z.t.    3. Patryk Stosz   (Voster ATS Team) op 4 sec.    4. Cyrus Monk  (EvoPro Racing) op 14 sec.     5. Filippo Fiorelli  (Bardiani CSF Faizane) op 16 sec.   74. Wesley Mol op 6 min.  De jury klasseerde 144 renners in finishplaats Banjaluka.


Foto : Facebook
Wesley Mol kende tegenslag in de laatste fase van de slotetappe. Hij kwam hard ten val in de voorbereiding op de massasprint op 3,5 km voor de finish. Met forse schaafwonden en een gebroken fiets (foto) viel de schade toch nog mee gezien de crash. Het was uiteraard wel balen want Mol reed goed maar verspeelde door de tuimeling alle klassementen. Bij de jongerencategorie zakte hij van een gedeelde eerste plaats naar de vijftiende positie. Zijn achterstand op de etappewinnaar Raim werd geklokt op 5.40.  (25 april 2021)In de derde etappe sprintte de 26 jarige Oostenrijker Daniel Auer (WSA KTM Graz / foto) op de hellende aankomst naar de overwinning. Na een koers die 2 uur en 37 minuten duurde  eindigde Cyrus Monk (EvoPro Racing) op de tweede plaats en Mihkel Raim (Mazowsze Serce Polski) werd derde in finishstad Vlasenica.
 
Wesley Mol zat in de eerste groep en kwam op de 22 ste positie binnen in dezelfde tijd als Auer. Met dit resultaat stijgt Mol 21 plaatsen in het klassement en staat nu 24 ste op 20 seconden. Bij de jongeren heeft de Bevelander een gedeelde eerste plaats te pakken met Lukas Kubis en Andrii Ponomar als concurrenten.    (24 april 2021)


De 26 jarige Pool Patryk Stosz (foto) won de tweede etappe na een snelle finale op het aankomstcircuit in Bijeljina. De renners moesten 4 plaatselijke ronden afwerken in de finishstad met de sprintersploegen uiteraard in de voorste gelederen. Na 122 km. was Stosz van Voster ATS de rapste gevolgd door Mihkel Raim (Mazowsze Serce Polski) en Andrea Guardini van Giotti Victoria. Wesley Mol ging in het peloton als 50 ste over de streep.   (23 april 2021)In de eerste rit van de Belgrade Banjaluka over een afstand van 96 km. eindigden de Zeeuwen Wesley Mol en Jesse Raas in het peloton. De achterstand van het X Speed United koppel was 10 seconden op de winnaar.
 
De 28 jarige Duitser Justin Wolf (foto) van Bike Aid koerste met een gemiddelde van 51 km per uur middels een solo van 10 km. naar de hoofdprijs.  2. Patryk Stosz  (Voster ATS Team)   3. Filippo Fiorelli  (Bardiani CSF Faizane)     4. Andrea Guardini  (Giotti Victoria)   5. Michael van Staeyen  (EvoPro Racing).    51. Wesley Mol.     
 
Op de inschrijflijst van de UCI 2.1 koers stonden ruim 150 coureurs van hoofdzakelijk continentale formaties. De Servische wedstrijd startte in hoofdstad Belgrado en voerde richting finishplaats Sabac. (22 april 2021)
WESLEY MOL IN SERVISCHE VIERDAAGSE

Wesley Mol (X Speed United) opende zijn wegseizoen 2021 op 22 april in de 13de editie van de etappewedstrijd Belgrade Banjaluka. Deze UCI 2.1 koers was opgenomen in de Europe Tour.
 WESLEY MOL IN 2021 BIJ X-SPEED UNITED

Vierdejaars belofte Wesley Mol (Kapelle) draagt in 2021 de sponsortrui van X - Speed United Spidertech.

Dit Continental Cycling Team telt 18 renners en is geregistreerd in Canada. Op het programma staan hoofdzakelijk wedstrijden in Europa. In de selectie zitten verder o.m. Jesse Raas (Goes > Maastricht) en de Belgen Simon Daniels en Doron Wiggins.De 21 jarige Mol stond in 2019 op de rennerslijst van de Luxumburgse formatie Team Differdange Geba. In 2020 reed de Bevelander bij de Brabantse wielervereniging de Jonge Renner vrijwel geen koersen wegens de corona crisis. Mol stond op het startblad van de Dorpenomloop Rucphen, Woensdrechtse Wielerzomer en de klassieker Omloop van de Braakman door Zeeuws Vlaanderen.
 
Terug naar de inhoud