* Wesley Mol - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Wesley Mol  (Kapelle)  >  Team Bike Aid vanaf 2022.WESLEY MOL START IN TURKSE ETAPPEWEDSTRIJD TOUR OF ANTALYA
VAN 10 T.M. 13 FEBRUARI
"TEAM BIKE AID" NIEUWE PLOEG WESLEY MOL IN 2022

Wesley Mol (22) gaat in 2022 koersen in het sponsorshirt van de Duitse continentale formatie Bike Aid. De Kapelse renner heeft bij behoorlijk wat ploegen ervaring opgedaan in binnen en buitenland.  Eerder stond Mol op de selectielijst van het U23 team Eolo Kometa van Alberto Contador. Aansluitend koerste de Zeeuw bij KT Team Differdange GeBa en De Jonge Renner Oosterhout. In 2021 koos hij voor continentale team X Speed United. In de Tour Belgrade Banjaluka veroverde hij vorig seizoen bijna de witte juniorentrui.Zijn eerste wedstrijden reed Mol met Zrtc Theo Middelkamp op Belgische bodem. De koersen bij de zuiderburen inspireerden hem en hij verhuisde naar de Belgische club Acrog Balen BC (zegefoto). In deze inspirerende wieleromgeving was hij zes jaar actief en reed samen met o.m. de huidige profs Jasper Philipsen, Jordi Meeus, Ward Vanhoof en Florian Vermeersch.De Bevelandse renner probeerde meerdere sporten voordat hij de racefiets zelf ontdekte. Zoals zoveel kinderen vond hij de verbinding met sport via voetbal. Even later begon hij te tennissen en hardlopen. Op 12 jarige leeftijd kwam daar het wielrennen bij. Twee jaar met vier sporten tegelijk werd Wesley te veel en op 14 jarige leeftijd besloot hij zich volledig op de racefiets te richten.

De Bike Aid formatie van teammanager Timo Schafer heeft 11 coureurs op contract en is internationaal getint. De Nederlandse inbreng komt van Wesley Mol en Adne van Engelen. Bike Aid is een Duitse continentale wielerploeg die startte in 2014. Ze stellen zich als doel het (Afrikaanse) wielrennen en de atleten breed te ontwikkelen. In het sociale vaandel van Bike Aid staat genieten van fietsen, natuur en maatschappelijke betrokkenheid.   (13 januari 2022)
 
WESLEY MOL NA FRANSE SEMI KLASSIEKER TOUR DE VENDEE 2021:

"EINDELIJK WEER EEN GOEDE DAG NA EEN DONKERE PERIODE"


 In de Tour de Vendee vanuit Les Herbiers door West Frankrijk
kende Wesley Mol een sterke opening maar de Bevelander kon zijn opvallende startfase geen vervolg geven.


Na een enerverende finale kwam alles bij elkaar voor de massasprint in La Roche sur Yon. De 24 jarige Bram Welten (foto) van Arkea Samsic kon na ruim 4,5 uur koers de eerste seizoenzege op zijn erelijst zetten.   2. Eduard Prades  (Delko)     3. Sebastian Schonberger (B&B Hotels)    4. Gianni Vermeersch  (Alpecin Fenix)    5. Pierre Luc Perichon  (Cofidis)     64. Wesley Mol op 7.04. De aankomstrechter meldde 80 binnenkomers bij de UCI 1.1 semi klassieker.   (9 oktober 2021)
WESLEY MOL OP 67 SECONDEN IN ELFSTEDENRONDE BRUGGE 2021

 
In de mooie vakantiestreek rond Brugge werd de semiklassieker Elfstedenronde verreden. Het parcours bestond uit 7 omlopen door het toeristendorp Damme en over een pittige kasseienstrook van 2000 meter over de Brieversweg.
 
De vroege vlucht werd al vrij snel ingevuld door een zevental coureurs. In de kopgroep stond de Hollandse ambitie op naam van Lars Loohuis, Sven Burger en Elmar Reinders


Foto : Zeeland op de Fiets
 
Na de hergroepering kozen op 30 km van de finish Nick van der Lijke (Riwal Cycling) en Jens Reynders van Sport Vlaanderen-Baloise voor de aanval. De maximale voorsprong van het Nederlands/Belgische duo bleef echter onder de halve minuut en hun avontuur was met nog 11 km te gaan voorbij.
 
Direct hierna werden de sprinters in stelling gebracht en in de laatste rechte lijn naar de streep toonden de snelle mannen hun sterke wapen. Na bestudering van de fotofinish mocht de 28 jarige Belg Tim Merlier (Alpecin Fenix) zijn naam op de erelijst zetten. Het verschil met de concurrenten was minimaal maar de ploeggenoot van Mathieu van der Poel kon uiteindelijk de zegebloemen ophalen.   

 
Uitslag:  1. Tim Merlier   Alpecin Fenix   193 km.   4.16.30    2. Mark Cavendish   Deceuninck Quick Step     3. Sasha Weemaes  Sport Vlaanderen Baloise       4. Pascal Ackermann  Bora hansgrohe      5. Michael Morkov     Deceuninck Quick Step    Beste Nederlander:  6. Danny van Poppel   Intermarche Wanty Gobert       90. Wesley Mol  (X-Speed United) op 1.07.     De jury rapporteerde 122 binnenkomers.   (6 juni 2021)

Terug naar de inhoud