* Wegkampioenschappen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen    > Weg Kampioenschappen.

* Tips, Foto's & Berichten :  info@zeelandopdefiets.nl  


vrijdag 20 mei
Veenendaal   Centrum
1ste NK voor Raadsleden.
afstand: 40 km.      start: 10.00 uur

DK TIJDRIJDEN NIEUWELINGEN EN JUNIOREN
OP 1 JUNI IN WEST BRABANTSE STAMPERSGAT / DINTELOORD

woensdag 1 juni
West Brabant     Stampersgat - Dinteloord
Noordlangeweg / Kanaalweg
KNWU district ZuidWest / Zeeland
Districtskampioenschap Tijdrijden
voor nieuwelingen en junioren
aanvang: 19.00 uur

Parcours DK Tijdrijden 2022:


NK JEUGD OP 11 JUNI IN NIJVERDAL

zaterdag 11 juni
Nijverdal     Wielerclub CC75
NK Jeugd Wielrennen KNWU
met Zeeuwse renners.  
9.00 uur

NK TIJDRIJDEN 22 JUNI IN EMMEN

woensdag 22 juni
Emmen    9.00 uur
Wielrennen KNWU  :  NK Tijdrijden


NK PROFS OP VRIJDAG 24 JUNI IN DRENTHE OVER COL DU VAM

Het programma van het Nederlands Loterij NK wielrennen op de weg wordt eenmalig aangepast deze zomer. De belangrijkste wijziging is dat de nationale titelstrijd bij de profs-mannen niet op zondag, maar op vrijdag plaats vindt. Voor een optimale media-exposure, maar ook om logistieke redenen is gekozen het NK voor profs niet samen te laten vallen met de nabij de Col du VAM verreden TT in Assen. Op zaterdag rijden zoals altijd de elite-vrouwen, dit jaar op een speciale vrouwendag door de toevoeging van de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes aan het programma op deze 25 ste juni.

Op zaterdag 25 juni is het Ladies Day op en rond de Col du VAM, buiten de profs-vrouwen rijden dan ook de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes hun kampioenschap. Op de afsluitende zondag is het de beurt aan de elite-zonder-contract bij de mannen en vrouwen. Alle categorieen rijden een lokale ronde van 14,1 km. Buiten de VAM-Berg wacht hen een parcours over brede wegen.  De profs mannen en vrouwen starten in 2022 vanuit Westerbork en kennen een aanlooplus door Drenthe. De overige wedstrijden vangen aan onderaan de Col du VAM.

De junioren rijden deze keer op een andere datum en op een andere locatie. De datum van de nationale titelstrijd op de weg op de Col du VAM valt namelijk samen met die van de internationale driedaagse Acht van Bladel voor junioren. Omdat deze wedstrijd op de UCI-kalender staat, kan er niet met deze wedstrijd worden geschoven. Om de Acht van Bladel tegemoet te komen zijn Courage Events, de Provincie Drenthe en de KNWU akkoord gegaan met het voorstel om het NK voor junioren los te koppelen van de andere kampioenschappen op de weg. Het NK voor junioren vindt nu een week later plaats op 2 juli in Enter.


NK JUNIOREN MANNEN OP 2 JULI IN ENTER

zaterdag 2 juli
Enter      KNWU      16.15 uur
NK Junioren Mannen.18  t.m. 25 september 2022
Australie     Wollongong ten zuiden van Sydney

WK Wielrennen

75 jaar Fiets Historie Zeeland:
Theo Middelkamp wereldkampioen in 1947.


13  t.m. 17 september 2023
Drenthe   Col du VAM
EK Wielrennen UEC
organisatie : Courage Events.

JIMMY DE BRUYN, MICHEL FRANCOIS EN DOMINIQUE HARE NIEUWE TMZ KAMPIOENEN

Fotografie : Jacco Quist.
 
Zaterdag (16 april) stonden 130 renners aan de start bij het TMZ kampioenschap
op het 3,9 km lange Zeedijkparkoers in Hoedekenskerke.
Bij deze wedstrijden mag iedereen inschrijven maar enkel een TMZ licentiehouder kan TMZ kampioen worden.
 
Bij de Amateurs werd Jimmy de Bruyn (Sint Jansteen) TMZ-kampioen. De wedstrijd bij de Amateurs werd gewonnen door een supersterke Lars Oreel (Goes). Lars reed driekwart van de koers solo met een gemiddelde van 43,7 km per uur maar heeft geen licentie bij TMZ. De Bruyn won nipt de sprint van het peloton voor Gilian de Visser en werd daarmee als 1e TMZ licentiehouder kampioen.

In een superspannende sprint  bij de D categorie/Sportklasse ging de winst en de TMZ kampioenstrui naar Michel Francois (Hekelingen). Jan Dingemanse (Etten Leur) werd tweede en Brent Broosus uit Huijbergen kwam als derde binnen.

Bij de S/P ging de TMZ titel naar Dominique Hare (Zelzate/B). Frank Hare (Zelzate) werd 2e en Brent Staes (Meerdonk) 3e. Beste dame was Aimee Schoe (Wemeldinge) en beste Zeeuw Arjan Fierloos (Kruiningen) met een vierde plaats. Opvallend was het grote aantal (11) dames wat in de S/P categorie aan de start stond.  (16 april 2022)
 


 Amateurs.   27 deelnemers.    
1. Lars Oreel   1.25.38       2. Jimmy de Bruyn  (TMZ kampioen)      3. Gilian de Visser      4. Geert v.d. Horst     5. Alain de Smit      
6. Dimitri Mulder    7. Max Toen     8. Jorn Clerebout      9. Sven Clerebout     10. Dennis Raadtgever.
 

 SP categorie.   50 inschrijvingen.   
1. Dominique Hare  (TMZ kampioen)   46.40       2. Frank Hare     3. Brent Staes     4. Arjan Fierloos    5. Teli Jalloh      
6. Dag Schoonjans    7. Stijn Baas      8. Jesse Dalebout     9. Wim Broos    10. Berend Westerbeek     
eerste vrouw: 12. Aimee Schoe.


 
 D categorie.  52 vertrekkers.    
1. Michel Francois (TMZ kampioen)   1.06.48    2. Jan Dingemanse     3. Brent Broosus     4. Wout Roos    5. Davey Jansen   
6. Bjorn Vaerenbergh     7. Boy Rueck     8. Robert Reijers     9. Pierre v.d. Kieboom    10. Jari Ruysschaert.
CLUBTITELS ZRTC THEO MIDDELKAMP 2022 :
ELOY RAAS – JURGEN MESU - ARTHUR TOURNICOURT - BAS VAN ZUIDAM - BEN DE ROOS - IZA NIJSSE
 
Bij de derde trainingswedstrijd stond er veel wind en dat betekent in het gebied van Den Inkel bij Kruiningen dat er een zware koers op het wielermenu staat. Bij ZRTC Theo Middelkamp vormden de clubtitels een uitdaging voor de renners van de Zeeuwse wielervereniging.
 
Al in de eerste kilometers werd het peloton uit elkaar geslagen en moesten veel renners al direct tot het uiterste gaan om weer aansluiting te kunnen maken.
 
Niet lang na de hergroepering verbrokkelde het peloton opnieuw en 6 renners kozen definitief het hazenpad. Met een enorme inspanning wist Middelkamper Pieter Vette nog naar de koplopers toe te rijden. In het geweld van de laatste kilometers moest hij deze inspanning bekopen en kon geen partij meer leveren in de lange eindspurt die gewonnen werd door Jeroen Das die Eloy Raas nipt voorbleef.

 
Bekijk alle Uitslagen 19 februari in Kruiningen


 
Clubkampioenen 2022 ZRTC Middelkamp:
vlnr: Iza Nijsse: Dames, Jurgen Mesu: Beloften, Eloy Raas: Elite, Ben de Roos: Nieuwelingen,
 
Bas van Zuidam: Junioren.
 
onderste foto: Arthur Tournicourt (amateurs)         (19 februari 2022)Terug naar de inhoud