* War Child - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Zeeuwen fietsen voor War Child.            * Berichten en foto's :  info@zeelandopdefiets.nl
MIDDELBURGER ROBBERT VAN MEGEN FIETST KUSTMARATHON 2021 VOOR WARCHILD

Verslag, foto's : Robbert van Megen en Organisatie.


Wat een mooie editie van dit evenement was het weer! Groot compliment voor de organisatie en alle vrijwilligers.

 

In gezelschap van plaatsgenoot Dirk Verstraate naar Zoutelande gefietst. Het weer was best aangenaam en het was droog. Verder was het erg prettig tijdens het wachten in het startvak. Voor Dirk werd een succesvolle dag afgesloten met een derde plek. Gefeliciteerd Dirk!
 
Vervolgens kwam de start dichterbij, de discussies over bandendruk, het zenuwachtige gewurm in de neutralisatie en vervolgens het strand op knallen, ik vond het allemaal prachtig in Zoutelande.Ik heb samen met Yva Geluk (Middelburg) gereden en dat was een zeer leuke ervaring. Bij Westkapelle vonden we elkaar en hebben we samen flink de gang erin gezet. Op het strand hadden we een goed tempo en konden we redelijk wat fietsers inhalen. Keuze door of om de paalhoofden te fietsen vielen ook bijna allemaal goed uit.  Op het strand van Schouwen een lastige overgang met een opgespoten stuk dat we gelukkig fietsend konden overbruggen. Onze samenwerking resulteerde in een mooie eerste plek voor Yva bij de dames. Knap!Robbert over zijn goede doel : Elke kilometer die ik rij fiets ik voor Warchild. Wordt lid van de club op Strava en bepaal zelf voor welk bedrag je mee wil doen. Stoppen kan op elk moment en je bent niets verplicht. Doe mee!   
Kijk voor meer info en aanmelding op https://www.strava.com/clubs/wcld

MIDDELBURGSE YVA GELUK FIETST VOOR "WAR CHILD"

Bron : Facebook.

De Middelburgse renster Yva Geluk combineert het fietsen met een goed doel :
"Dik 20.000 fietskilometers in 2020 betekent een mooi bedrag voor War Child. Je mag overigens zelf je streefdoel bepalen".


War Child helpt de oorlog uit een kind te halen via bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld. War Child maakt een blijvend verschil. Door kinderen psychosociale hulp en onderwijs te geven en door hen te beschermen tegen geweld. Met een creatieve en op samenwerking gerichte aanpak. War Child gebruikt o.a. theater, muziek, sport, spel, ict en media. Kinderen en jongeren krijgen zelf de hoofdrol, geven hun mening en zijn actief betrokken bij beslissingen over hun leven. Ze ontwikkelen hun talenten, zodat ze kunnen worden wie ze willen zijn.
Zoek je een mooie fiets uitdaging:        Kijk dan op Facebook:  https://www.facebook.com/yva.geluk            (voorjaar 2021)Terug naar de inhoud