* War Child - Zeeland op de Fiets

* MIDDELBURG OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Middelburgers fietsen voor War Child.

* Berichten, tips en foto's :  info@zeelandopdefiets.nlzaterdag 1 oktober 2022
Zoutelande / Langstraat  >  Burgh / Burghsering
15 de editie MTB Kustmarathon Zeeland.
afstand 55 km.      
maximaal 1500 deelnemers, inschrijving open tot 20 augustus 2022.MIDDELBURGER ROBBERT VAN MEGEN FIETST KUSTMARATHON ZEELAND VOOR WARCHILD

Verslag en foto's: Robbert van Megen (Middelburg) en Organisatie.
 


Wat een mooie editie van dit evenement was het weer! Groot compliment voor de organisatie en alle vrijwilligers.
 
In gezelschap van plaatsgenoot Dirk Verstraate (foto) naar Zoutelande gefietst. Het weer was best aangenaam en het was droog. Verder was het erg prettig tijdens het wachten in het startvak. Voor Dirk werd een succesvolle dag afgesloten met een derde plek. Gefeliciteerd Dirk!
 
Vervolgens kwam de start dichterbij, de discussies over bandendruk, het zenuwachtige gewurm in de neutralisatie en vervolgens het strand op knallen, ik vond het allemaal prachtig in Zoutelande.Foto: Ik heb samen met Yva Geluk (Middelburg) gereden en dat was een zeer leuke ervaring.
Bij Westkapelle vonden we elkaar en hebben we samen flink de gang erin gezet. Op het strand hadden we een goed tempo en konden we redelijk wat fietsers inhalen. Keuze door of om de paalhoofden te fietsen vielen ook bijna allemaal goed uit. Op het strand van Schouwen een lastige overgang met een opgespoten stuk dat we gelukkig fietsend konden overbruggen. Onze samenwerking resulteerde in een mooie eerste plek voor Yva bij de dames. Knap!


Robbert over zijn gekozen goede doel:  "Elke kilometer die ik rij fiets ik voor Warchild. Wordt lid van de club op Strava en bepaal zelf voor welk bedrag je mee wil doen. Stoppen kan op elk moment en je bent niets verplicht. Doe mee!  Kijk voor meer info en aanmelding op https://www.strava.com/clubs/wcld
MIDDELBURGSE YVA GELUK FIETST VOOR "WAR CHILD"

Bron : Facebook
De Middelburgse renster Yva Geluk combineert het fietsen met een goed doel : "Veel fietskilometers betekent een mooi bedrag voor War Child. Je mag overigens zelf je streefdoel bepalen". Geluk fietste vorig jaar 20.000 km voor War Child.


War Child helpt de oorlog uit een kind te halen via bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld. War Child maakt een blijvend verschil. Door kinderen psychosociale hulp en onderwijs te geven en door hen te beschermen tegen geweld. Met een creatieve en op samenwerking gerichte aanpak. War Child gebruikt o.a. theater, muziek, sport, spel, ict en media. Kinderen en jongeren krijgen zelf de hoofdrol, geven hun mening en zijn actief betrokken bij beslissingen over hun leven. Ze ontwikkelen hun talenten, zodat ze kunnen worden wie ze willen zijn. (2021)

Terug naar de inhoud