* Vestingcross Hulst - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veldrijden  :  World Cup Vestingcross Hulst.         * Tips :  info@zeelandopdefiets.nl


VESTINGCROSS HULST OP ZONDAG 27 NOVEMBER 2022* Bron Omroep Zeeland 22 september 2022 *

Vroege start Elite Vrouwen (10.45) en Mannen (12.00)
VESTINGCROSS JANUARI 2022 :
ZONDER PUBLIEK WEGENS CORONA PANDEMIE

* TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ IN THUISPROVINCIE   * PODIUM BIJ U23

Foto's: Facebook Organisatie.  Bij de Wereldbeker Vestingcross in Hulst kon Shirin van Anrooij (foto) geen hoofdrol invullen maar met een klassering in de top 10 pakte ze toch weer een mooi resultaat op wereldbeker niveau.
Wereldkampioene Lucinda Brand (Dordrecht) stond voor de eerste keer op de startlijst in Zeeuws Vlaanderen. De routinier uit de stal van manager Sven Nijs etaleerde nogmaals haar puike vorm in de aanloop naar de kampioenschappen. In de finale zette de topper van Baloise Trek Lions orde op zaken en reed naar de overwinning op het mooie Stadswallen parcours waar spijtig genoeg geen publiek aanwezig mocht zijn.
 

Puck Pieterse had lange tijd zicht op de zege maar de jonge Nederlandse maar kon zich in de slotfase niet handhaven in de spits. Landgenote Annemarie Worst kwam als derde binnen.   4. Blanka Kata Vas     5. Fem van Empel       6. Marianne Vos  (foto midden)   7. Denise Betsema      8. Shirin van Anrooij       9. Inge van der Heijden     10. Alicia Franck.
 
Shirin van Anrooij was ontevreden over het resultaat in haar thuisprovincie:
"Super goed begin, maar net niet de benen waar ik op hoopte. Teveel fouten en niet het gevoel van laatste races wat resulteerde in een achtste plaats algemeen en podium bij U23".   (2 januari 2022)VESTINGCROSS 2022:
BRIT TOM PIDCOCK WINT WERELDBEKER HULST

Foto's: Facebook Organisatie.
Tom Pidcock (51) op weg naar de zege in Hulst.

Tijdens de huldiging van de stille Vestingcross in Hulst stonden drie 'licht gewicht' mannen op het podium. Bij de mannen werd Tom Pidcock na 63 minuten als winnaar gehuldigd na een scherpe tweestrijd met de Belg Eli Iserbyt op 12 seconden. De Brit van Ineos Grenadiers behaalde op Zeeuws Vlaamse bodem zijn tweede seizoenzege.
 

Lars van der Haar zorgde met de derde prijs op 33 seconden voor de Nederlandse presentie bij de sobere bloemenhulde. Topfavoriet Wout van Aert kreeg te kampen met materiaalpech en belandde in eerste instantie in de achterhoede. Toch kon de Belg nog herstellen en eindigde op de vierde plaats met een achterstand van 1.09. Toon Aerts werd vijfde op 1.30 van Pidcock.   (2 januari 2022)
Bron : Omroep Zeeland.


 WK VELDRIJDEN 2026 IN HULST


OVERTUIGENDE SOLOWINST MATHIEU VAN DER POEL EN DENISE BETSEMA
OP ALTERNATIEF PARCOURS IN PERKPOLDER BIJ DE WESTERSCHELDE.

GEEN ZEEUWSE VELDRIJDERS IN HULST.Foto's : Facebook organisatie 3 januari 2021.


1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert
3. Tom Pidcock
1. Denise Betsema
2. Lucinda Brand
3. Ceylin del Carmen Alvarado* WERELDBEKER IN HULST - PERKPOLDER 2021 OP GEVARIEERDE OMLOOP.

* WILHELMUS VOOR MATHIEU VAN DER POEL EN DENISE BETSEMA.

* ZEEUW TIM VAN DIJKE NIET OP STARTLIJST WEGENS KUITBLESSURE.

Foto's : Facebook organisatie en supporters.


Wereldkampioen Mathieu van der Poel (foto) beleefde naar eigen zeggen een leuke wielermiddag in Zeeland. De topper van Alpecin Fenix won de UCI wereldbeker veldrit in Hulst op een alternatief parcours in Perkpolder aan de rand van de Westerschelde.
De overmacht waarmee v.d. Poel naar de zege reed was indrukwekkend. Vanaf de startfase was de "zoon van Adrie" alert en koerste gemotiveerd in de spits. In de tweede omloop koos hij voor de aanval en nam voorsprong op de concurrenten Toon Aerts, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout.

Tijdens de resterende acht ronden kon v.d. Poel de marge uitbouwen en vooral de technische stroken bleken beslissend. Van Aert kwam pas in de slotfase op Grifo banden in het juiste ritme maar ondanks een sterke opleving bleek v.d.Poel niet meer te achterhalen. Tom Pidcock kon zich in de finale aardig handhaven en bemachtigde nog een podiumplaats.
v.d.Poel bleef geconcentreerd en trapte probleemloos naar de zegebloemen op Zeeuwse bodem. Het was na Baal op nieuwjaarsdag en Gullegem (2 januari) zijn derde hoofdprijs op rij.


Uitslag Mannen Wereldbekercross Hulst 2021 :    
1. Mathieu van der Poel  1.05.27        2. Wout van Aert op 1.31           3. Tom Pidcock op 1.49      4. Michael Vanthourenhout op 2.41      5. Toon Aerts op 3.07     6.  Lars van der Haar op 3.19       7. Quinten Hermans op 3.32    8. Laurens Sweeck op 3.37        9. Ryan Kamp op 4.12 10. Corne van Kessel op 4.46.


v.d. Poel gaf op Wielerflits.nl commentaar:

Ik had mijn beste dag tot nu toe dit seizoen. Ik had gelijk een goed gevoel op dit parcours en ik kan alleen maar tevreden zijn. Ik had een goede dag, een goed tempo te pakken en reed goede lijnen. Het was een leuke middag. Toon Aerts voerde de forcing en ik zat goed in het wiel. We hadden een goed gaatje en ik probeerde het tempo hoog te houden. Daardoor sloeg ik direct een mooie kloof. Er zijn maar weinig crossen in Nederland dit jaar, dus het is mooi dat ze er een hebben hier. Het gaat hier om de vorm van de dag. Ik voelde mij heel sterk vandaag en ben blij dat ik mijn eerste wedstrijdblok in het veld zo heb kunnen afsluiten.
Tim van Dijke (20 / archieffoto) ontbrak bij de wedstrijd in zijn thuisprovincie. De crosser van Jumbo Visma Development moest zich afmelden wegens een hardnekkige en pijnlijke kuitblessure. Een tegenvaller voor de Bevelander en de Nederlandse bondscoach Gerben De Knegt. Elf renners vormden in Hulst de nationale ploeg met Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corne van Kessel, Ryan Kamp, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Stan Godrie, Maik van der Heijden, Mees Hendrikx, Pim Ronhaar en Luke Verburg.
Bij de vrouwen domineerde wederom de Nederlandse afvaardiging. Net zoals in de meeste veldritten deze winter rijden ze met overmacht in de voorste gelederen en zijn eigenlijk elkaars concurrenten bij het verdelen van de prijzen. De buitenlandse dames komen tekort en moeten in de klassementen 2020-2021 genoegen nemen met de kruimels.  In Hulst stond er weer geen maat op de oranje brigade. Bij de start meldde de Belgische Sanne Cant zich nog vooraan maar in de openingsronde ontstonden er al forse verschillen op de lange grasstroken.

Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) rook in de tweede rond haar kans in Zeeland en ging op de solotoer. De concurrentie sputterde nog tegen maar niemand kon het wiel houden van de Texelse. Haar voorsprong liep steeds verder op en de jury klokte op halfkoers 20 seconden op de Rotterdamse Lucinda Brand. Betsema kon het verschil met de achtervolgers vasthouden. Bij de finish kwam Brand 62 seconden na haar winnende landgenote binnen.


Uitslag Vrouwen Wereldbekercross Hulst 2021 :   
1. Denise Betsema  53.06       2. Lucinda Brand op 1.02      3. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.09    4. Annemarie Worst op 1.26       5. Kata Blanka Vas op 1.57       6. Clara Honsinger op 2.10     7. Puck Pieterse op 2.22   8. Sanne Cant op 2.23       9. Manon Bakker op 2.41   10. Fem van Empel op 2.50.          (3 januari 2021)


TOPPERS MATHIEU VAN DER POEL EN WOUT VAN AERT
IN WERELDBEKER HULST OP ZONDAG 3 JANUARIBondscoach Gerben de Knegt komt met wereldkampioen Mathieu van der Poel en de Zeeuw Tim van Dijke (foto) naar de wereldbekercross in Hulst op zondag 3 januari. Op een alternatief parcours in Walsoorden staan de gevestigde namen bij de elite en de sterkste beloften van Nederland op de startlijst in de vierde manche van deze competitie. De Rotterdamse Lucinda Brand start als leidster in de wereldbeker. De 'field sisters' Lindy en Shirin van Anrooij (Kapelle) zijn herstellende na een zware val en komen niet aan de start in hun thuisprovincie. Bij de Belgen staat o.m. Wout van Aert op de startlijst.

de Knegt over de selectie voor Hulst : "Voor een goede startpositie op het WK volgende maand blijft dat belangrijk. Bovendien verwacht ik dat hij er bijzonder gebrand op zal zijn om te winnen na zijn tweede plek in Dendermonde. Bij de vrouwen zijn alle toppers present en kunnen we ook beschikken over topmountainbikester Anne Tauber. Anne schaatst normaal in de winter, maar daar zijn nu weinig mogelijkheden toe. Daarom hebben we de afgelopen weken tijd besteed aan veldrittraining. Dat leidde tot een top 10 klassering in Heusden Zolder, vandaar dat ik haar ook een kans wil geven in een wereldbekercross."Selectie Elite Mannen:  
1. Mathieu van der Poel  (foto)    2. Lars van der Haar    3. Corne van Kessel    4. Ryan Kamp    5. Joris Nieuwenhuis     6. David van der Poel  7. Stan Godrie     8. Maik van der Heijden    9. Mees Hendrikx     10. Pim Ronhaar      11. Tim van Dijke (niet gestart wegens blessure) 12. Luke Verburg.

Selectie Elite Vrouwen:   
1. Ceylin del Carmen Alvarado    2. Annemarie Worst    3. Lucinda Brand    4. Yara Kastelijn     5. Denise Betsema     6. Manon Bakker  7. Inge van der Heijden     8. Aniek van Alphen    9. Puck Pieterse    10. Fem van Empel     11. Sophie de Boer    12. Marianne Vos      13. Anne Tauber.      (29 december 2020)
VESTINGCROSS HULST KAN DOORGAAN
ZONDER PUBLIEK OP ALTERNATIEVE LOCATIE IN PERKPOLDER

Foto : Gemeente Hulst

De Vestingcross, de Wereldbeker Cyclocross Hulst wordt op zondag 3 januari ondanks de landelijke lock down toch verreden. Dat gebeurt zonder publiek en op een alternatieve locatie in Perkpolder. De wedstrijd kan doorgaan omdat het een internationale topsportwedstrijd is. Dit is besloten na overleg met onder meer de Veiligheidsregio Zeeland, de KNWU, het NOC*NSF en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Iedereen kan genieten van de cross, maar wel vanuit huis. Kijk thuis en blijf thuis. Dat is het credo voor deze editie. Er zijn strenge coronamaatregelen van kracht. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo moet iedereen die aanwezig is op het terrein, beschikken over een negatieve COVID-testuitslag.

Het gemeentebestuur van Hulst is blij dat de wereldbekerwedstrijd kan doorgaan. Het zorgt jaarlijks voor veel promotie. Het zet de gemeente Hulst met vette letters op de kaart. Door de alternatieve locatie wordt dit jaar een andere deel van de gemeente in het spotlicht gezet: het deel aan de Westerscheldedijk, waar het eigenlijk het hele jaar goed toeven is. En dat wordt in de toekomst alleen nog maar beter door de gebiedsontwikkeling Perkpolder.

Liefhebbers kunnen de Vestingcross live op de televisie bekijken bij de NOS, Sporza en Eurosport.
 
In Perkpolder komen alleen de professionals aan de start, heren (15.05) en vanaf 13.40 uur de dames. De jeugdwedstrijden gaan niet door. Ook is er dit jaar geen ruimte voor amateurs en liefhebbers.      (18 december 2020)
GEEN PUBLIEK BIJ VESTINGCROSS 2021

Foto Freddy Scheele : Mathieu v.d. Poel wint in 2019

3 JANUARI VESTINGCROSS HULST OP ALTERNATIEF PARCOURS IN PERKPOLDER

STARTGELEGENHEID VOOR VROUWEN (13.40) EN ELITE MANNEN (15.05)

LIVE TE VOLGEN BIJ SPORZA, NOS EN EUROSPORT


VIJFDE EDITIE VESTINGCROSS HULST
IN WERELDBEKER OP ZONDAG 3 JANUARIDe organisatoren van de Vestingcross Hulst gaan een wielerfeestje vieren. Hun populaire veldevenement maakt na vier jaar forse promotie op de internationale UCI kalender.

Vanaf 2021 wordt de Zeeuws Vlaamse cross opgenomen in de Wereldbeker. Op zondag 3 januari kunnen de veldtoppers voor de eerste keer in Zeeland op dit hoge niveau duelleren.
VESTINGCROSS HULST 2020

 
MOOI DEELNEMERSVELD, VEEL TOESCHOUWERS EN STERKE WINDSTOTEN.
 
TOP 10 ZEEUWSE RENSTERS ROSITA REIJNHOUT EN SHIRIN VAN ANROOIJ.

 Het werd nog even spannend voor de organisatoren in Hulst maar de veiligheidsdiensten gaven tot ieders opluchting toestemming voor de Ethias cross. De seinen werden op groen gezet en het publiek genoot van de wielersfeer op de stadswallen.
 
Toch ontstond er tijdens het programma nog lichte paniek toen na een windvlaag een boom knakte en op het parcours viel. Op dat moment was er gelukkig geen wedstrijd aan de gang en met gezamenlijk zaagwerk werd alles weer snel opgeruimd en konden de vrouwen vertrekken.


 Foto : Edwin van Immerseel.   Junioren wereldkampioene Shirin van Anrooij toonde zich aan de talrijke en trouwe supporters uit haar thuisprovincie. De Kapelse eindigde netjes op de zesde plaats tussen de ervaren wereldtoppers. Het wedstrijdbeeld werd bepaald door de Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado die als winnares werd gehuldigd en haar eeuwige rivale Annemarie Worst (2). Denise Betsema reed een sterke cross in Zeeuws Vlaanderen en kon de laatste Nederlandse wedstrijd van het veldseizoen 2019 – 2020 afsluiten met een podiumplaats.


 Foto : Facebook.   Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk beleefde een prachtige crossdag. De Bevelandse nieuwelinge eindigde op de tweede plaats achter Julia Kopecky. Xenna De Bruyckere maakte als derde binnenkomer de top 3 compleet.


 Foto : Freddy Scheele.   Bij de junioren pakte wereldkampioen Thibau Nijs zijn 21 ste zege. De talentvolle zoon van Sven stond op het podium naast Tibor del Grosso en Jente Michels.

Foto : Facebook Organisatie.    In de categorie nieuwelingen jongens flitste Belgisch kampioen Aaron Dockx naar de eerste prijs. Het Vlaamse toptalent werd dit seizoen voor de 27 ste keer als winnaar gehuldigd. De andere podiumklanten waren Kenay De Moyer en Silas Kuschla.

 
Foto : Freddy Scheele.  Bij absentie van Mathieu van der Poel kregen deze keer zijn concurrenten de ruimte om zich te etaleren. Eli Iserbyt koos voor de aanval en kon een indrukwekkende solo bekronen met zijn tiende overwinning. De Belg van Pauwels Sauzen Bingoal klokte 30 seconden voorsprong op Tom Pidcock en Toon Aarts. Lars v.d. Haar werd vierde en Laurens Sweeck meldde zich als vijfde
Bron : Omroep Zeeland 17 februari 2020

Thema : EK Veldrijden in Hulst

 

VESTINGCROSS HULST 16 FEBRUARI 2020 MET VELDTOPPERS


MATHIEU VAN DER POEL ONTBRAK OP STARTLIJST 2020 IN HULST

Foto Freddy Scheele : winst 2019.    
Wereldkampioen Mathieu van der Poel kwam niet aan de start bij de Vestingcross 2020 in Hulst. Na het WK op 2 februari in het Zwitserse Dubendorf ging hij op vakantie. Vervolgens begonnen de wegtrainingen gericht op de Belgische voorjaarsklassiekers.
Bij de drie vorige edities van de Vestingcross werd v.d. Poel als winnaar gehuldigd.


Terug naar de inhoud