* VeldTT Verslagen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld Toertochten : Verslagen.

Artikelen en foto's doorgeven : info@zeelandopdefiets.nl


GESLAAGDE MTB - WANDEL TOCHT TC DE KROON NOORD BEVELAND
Fotografie : Facebook
De organisatoren van TC de Kroon (Wissenkerke)
toonden zich tevreden over de MTB Toer en Wandeltocht 2022 over Noord Beveland:
 
"Het was zeker een geslaagde 15 de editie. We hebben eindelijk weer van jullie gezelligheid mogen genieten.
Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer allemaal terug".    (20 maart 2022)
800 BIKERS DOOR CLINGSE BOSSEN IN VIJFDE SLOEBER MTB TOCHT

Foto's & Verslag : Organisatie.  De alom bekende Covid maatregelen boden pas 2 weken geleden ruimte voor het organiseren van de 5e Sloeber MTB-tocht 2022. De organisatie met voetbalvereniging Clinge en de Bontebikers had dan ook tot het laatst gewacht met het nemen van het definitieve besluit om de tocht al dan niet door te laten gaan. Uiteindelijk werd op vrijdag 14 januari de knoop doorgehakt: de tocht gaat door wel rekening houdend met alle geldende corona maatregelen. Omdat dat mogelijk te maken moesten de nodige aanpassingen ten opzichte van de voorgaande edities doorgevoerd worden.
 
Zo kon de inschrijving niet zoals voorgaande jaren in de kantine van VV Clinge plaatsvinden. Dit vanwege de mondkapjesplicht, de verplichte conona check, de onderlinge afstand en het feit dat het kabinet pas op dinsdag 25 januari zou besluiten of de horeca terug open mocht. De inschrijving werd daarom verhuisd van de kantine naar een tent buiten op het voetbalveld.Tevens werden daar 4 rijen voorzien zodat er een goede doorstroming van deelnemers was en een opstopping bij de inschrijving in het kader van corona voorkomen kon worden. Daarnaast werden deelnemers die aan een eerdere edities deelgenomen hadden via email een inschrijfformulier toegestuurd met het verzoek dit vooraf in te vullen en samen met gepast inschrijfgeld bij de inschrijving af te geven. Bij de inschrijving werd tevens een zogenaamde "Fast lane" ingericht waardoor deelnemers met een ingevuld inschrijfformulier en gepast inschrijfgeld meteen konden vertrekken.   Ook de bevoorrading moest in het kader van corona anders georganiseerd worden. Deze vond bij de vorige edities altijd op de parking van sponsor Centrum Najade plaats. Maar ook hiervan was pas laat duidelijk of deze al dan niet open zou zijn. Tevens bevorderd het afgesloten terrein bij Najade ook de doorstroming niet. Daarom werd er door de organisatie voor gekozen om uit te wijken naar een nabijgelegen parkeerterrein. Tot slot moest in dit kader de afspuitplaats met meer tussenruimte ingericht worden.

Met voorgaande aanpassingen kon de 5e Sloeber MTB tocht op zondag 31 januari verantwoord georganiseerd worden. De weersverwachting was prima: zonnig en de temperatuut een graadje of 8. Ideaal weer voor een mooie MTB-tocht door de bossen en polders rondom Clinge. Flink wat deelnemers dachten er ook zo over. In totaal waren 804 deelnemers op zondagmorgen van heinde en ver afgereisd naar Clinge. Deelnemers die met de auto gekomen waren werden door stewards naar de parkeerterreinen dicht in de buurt van de start en finishlocatie begeleid.


Deelnemers konden kiezen uit een tocht van 30, 40 of 50 km. De meer ervaren mountainbikers kozen voor de langste afstand. De minder getrainde of beginnende mountainbikers gingen voor een van de kortere afstanden. Al voor 8 uur stonden de eerste deelnemers klaar om aan hun tocht te beginnen. Zij vertrokken nog min of meer in het donker maar al kort daarna zou het zonnetje door breken.

De tochten brachten de deelnemers langs de mooiste plekjes in de bosrijke en landelijke omgeving. Uitschieters daarbij zijn de Witte Bergen achter Clinge, de passage langs de Zestig Voet, De Linie bij Hulst, het oude spoor (voormalige spoorlijn 54 Mechelen-Terneuzen), de Waterleiding (bos) bij Clinge, het waterwingebied (bos) en de Schommeling bij Sint Jansteen. Halverwege was er een ruime bevoorrading met koekjes, fruit en drank waar de deelnemers energie konden tanken voor het tweede gedeelte. Na afloop van de tocht werd elke deelnemer door de organisatie een lekkere pannenkoek aangeboden. Iets wat door de deelnemers erg gewaardeerd werd.Vervolgens kon men in de kantine terecht voor een beloning in de vorm van een koude of warme versnapering. Voor zover de organisatie kon zien vertrokken alle deelnemers uiteindelijk voldaan huiswaarts. De pechdienst van de organisatie moest slechts een enkele keer uitrukken om een gestrande deelnemer te helpen. De EHBO kon (gelukkig) onverrichte zaken weer naar huis. De organisatie heeft na afloop wederom van de deelnemers aardig wat complimenten gehad over de uitgestippelde tochten, de goede organisatie, de bevoorrading, de bebording onderweg en de verkeersregelaars op gevaarlijke punten.   (3 februari 2022)
RUIM 300 INSCHRIJVINGEN BIJ MOUNTAINBIKETOCHT WIM HENDRIKS TROFEE 2021Fotografie: Ludwig Kouijzer.   De Stichting Wim Hendriks Trofee kan terugkijken op een geslaagde editie van de mountainbiketocht die op zondag 21 november werd verreden. Ondanks het regenachtige weer meldden er zich toch nog ruim 300 MTB ers aan de Berlaersstraat te Koewacht. Vanaf het sportpark van RKVV Koewacht kon worden gekozen voor een tocht van 40 of 50 km.   (21 november 2021)MOOIE EN GEZELLIGE VELDTOERTOCHT T.C. HULST
DOOR ZEEUWS VLAANDEREN EN BELGIE.
(14 november 2021)


DRUKTE, MODDER EN GEZELLIGHEID
BIJ JAN MINDERHOUD ATB TOCHT VANAF OOSTKAPELLEVerslag en Foto's : Francois de Dreu, bestuurslid DOK Oostkapelle.
 
Wat een zaterdagochtend op 6 november. 425 deelnemers waren al vroeg in Oostkapelle aanwezig om weer deel te nemen aan de zesde Jan Minderhoud ATB toertocht. Alles zag er prima uit tijdens de voorbereiding: mooi weer, uitgepijlde routes, verzorgde tussenstop en na afloop gezellig iets drinken, eten en napraten in restaurant de Babbelaar.

Tijdens deze afterbike hebben we vele complimenten ontvangen. Daarbij de vraag hoe de organisatie ook dit jaar weer verrassende padjes had gevonden. Diverse landeigenaren hadden eenmalig hun terrein beschikbaar gesteld voor deze route. Ook Staatsbosbeheer en het Waterschap hebben hun medewerking verleend.Start was vanaf de Babbelaar in het centrum en dan via Overduin en over verschillende landstroken richting het Veerse Meer. Vervolgens langs het Veerse Meer naar Kamperland. Op de Veerse Dam kon je kiezen voor de korte (32 km) of de lange route (53 km). De lange route ging via de Schotsman door Kamperland richting de Oosterscheldekering. Via de Veerse Dam richting Oranjezon. Het laatste traject voerde naar de Mantelinge en langs de gedenkplaats van Jan Minderhoud terug naar Oostkapelle.Hier was de mogelijkheid om de fiets af te laten spuiten door de plaatselijke brandweer. De organisatie wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname. Daarnaast een groot compliment aan al onze vrijwilligers die zich hebben ingezet voor dit event. Tot volgend jaar, eerste zaterdag van november 2022.    (8 november 2021)
GESLAAGDE EERSTE EDITIE "GRAVEL THOLEN" DOOR ZEELAND
Foto's : Organisatie 23 oktober 2021.
Terug naar de inhoud