* Veld Verslagen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld : Verslagen & Resultaten.          * info@zeelandopdefiets.nl

TIM VAN DIJKE NAAR TOP 20 IN DENDERMONDE

Tim van Dijke (Colijnsplaat) heeft in de nieuwe wereldbekercross in Dendermonde een sterke prestatie neergezet. De belofte renner van Jumbo Visma Development kon zich op het zware modderparcours handhaven in de subtop. Na ruim 1 uur wedstrijd kwam de Bevelander als achttiende over de streep.

Wout van Aert (Team Jumbo Visma) slipte en gleed naar de overwinning in Oost Vlaanderen. Wereldkampioen Mathieu van der Poel capituleerde rond halfkoers en moest bijna drie minuten inleveren op de overtuigende triomfator. De Belg Toon Aerts mocht ook naar de huldiging met organisator Jurgen Mettepenningen.   

Uitslag:   1. Wout van Aert    1.06.10       2. Mathieu van der Poel op 2.49        3. Toon Aerts op 3.06      4. Michael Vanthourenhout op 3.42 5. Laurens Sweeck op 3.58       18. Tim van Dijke op 7.03.   60 geklasseerden.        (27 december 2020)

 TOP 25 ZEEUWEN LINDY VAN ANROOIJ EN TIM VAN DIJKE
IN CAPS URBAN CROSS KORTRIJK

In de Caps Urban Cross te Kortrijk eindigde Lindy van Anrooij (Kapelle) op de negentiende plaats. De renster van Starcasino moest het opnemen tegen 30 concurrentes. De zegebloemen werden na ruim 45 minuten koers uitgereikt aan de Nederlandse Lucinda Brand van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions.     2. Denise Betsema (Pauwels Sauzen Bingoal)     3. Yara Kastelijn (Credishopfristads).

Bij de heren elite stonden 47 coureurs op het startblad. Eli Iserbyt van Pauwels Sauzen Bingoal soleerde naar de overwinning na een sterke finale waarin de Belg zijn twee medevluchters verraste met een scherpe demarrage. Na 61 minuten kon hij het zegegebaar maken in Kortrijk.    2. Lars v.d. Haar (Telenet Baloise Lions)     3. Wout Van Aert (Jumbo Visma). Zijn Zeeuwse ploeggenoot Tim van Dijke uit Colijnsplaat kwam als 25 ste binnen op 3.44 van Iserbyt.     (28 november 2020)Terug naar de inhoud