* Veld Scorebord - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand winterseizoen 2023 / 2024 :  Scorebord met resultaten buiten Zeeland.

* (Inter) Nationale wedstrijden (top 10)   * Kampioenschappen (alle Zeeuwse klasseringen).

* Aanvullingen, Foto's en Uitslagen  t.a.v. info@zeelandopdefiets.nl

NK BEACHRACE 2024 : HOOFDPRIJS YVA GELUK (MIDDELBURG) BIJ STARTLICENTIEHOUDERS

Foto's: Facebook.  Yva Geluk (Middelburg) heeft haar strandseizoen afgesloten met de eerste plaats bij de startlicentiehouders op het NK Beachrace in de buurt van Renesse vlakbij de Brouwersdam.
 
Geluk over haar triomf: "Nog lang niet goed genoeg om vooraan mee te kunnen doen bij de licentiehouders, maar met de helft minder trainingsarbeid en slaap toch best tevreden".


Foto: De Walcherse renster van de Brabantse formatie JEGG - DJR Academy stond met dochtertje Mavi op het podium in haar thuisprovincie. De tijdscore kwam op 3.06.13.   2. Stefanie Adam op 24.56     3. Debbie Sanders op 25.39.    (februari 2024)


WK VELDRIJDEN 2024 : TOP 10 SENNA REMIJN OP 1.43 VAN ITALIAANSE KAMPIOEN

Foto: Peter Remijn.   Tijdens het WK in Tabor reed Senna Remijn na een sterke start vanaf de eerste rij voortdurend in de subtop. De Bevelander moest de hele wedstrijd achtervolgen en had onvoldoende kracht om zich in de spits te tonen. Na een zware titelstrijd kwam de 18 jarige Remijn als negende binnen op forse achterstand van de podiumklanten. Voor de Zeeuwse junior bleken dit jaar de medailles onhaalbaar.


Het goud ging naar de Italiaan Stefano Viezzi die solo binnen kwam met de tijdscore 42.01. Zijn Franse vluchtgenoot Aubin Sparfel kreeg in de slotfase een lekke band en kon een ereplaats meteen vergeten. Hollander Keije Solen pakte na een slimme finale de zilveren plak op 9 seconden van de triomfator.    3 Krystof Bazant op 31 sec.   7. Michiel Mouris op 1.25     9 Senna Remijn op 1.43.  Op de startlijst stonden 74 jonge veldrijders uit 21 landen.   (ebruari 2024)


NK VELDRIJDEN KNWU 2024:
 TITEL JUNIOR SENNA REMIJN  -  ZILVER NIEUWELINGE ELENA VAN DER VEKEN

Fotografie: Bjorn v.d. Schoot en Peter Remijn.    Senna Remijn is Nederlands kampioen geworden in de junioren categorie van de wielerbond KNWU. De17 jarige junior uit Wolphaartsdijk reed op een zwaar parcours in Hoogeveen naar de gouden medaille. Bij de huldiging mocht de renner van de Belgische formatie Acrog Tormans de rood/wit/blauwe trui aantrekken en werd het Wilhelmus voor hem gespeeld.

Het was een spannende strijd in Drenthe. Keije Solen nam in het begin de leiding maar Remijn wist snel terug te komen. Er ontstond vervolgens een kopgroep van vier. Het was een technische omloop met de nodige modder en een lastige schuine kant. In de laatste ronde wist Remijn de leiding te pakken. In de slotfase zagen de supporters een meeslepend gevecht tussen Senna en Solen waarbij ze schouder aan schouder de afdaling ingingen richting schuine kant. Remijn nestelde zich op kop, draaide als eerste het asfalt op en sprintte in Noord Nederland naar de nationale titel.Triomfator Remijn reageerde bij Wielerflits: "Dat maakt het extra mooi, maar ik had dit seizoen niet in mijn hoofd dat ik Nederlands kampioen moest worden. Vorig jaar was dat iets meer omdat ik toen de topfavoriet was. Ik was toen echter een beetje ziek en het ging allemaal niet goed. Het zat toen allemaal niet mee".

 

1. Senna Remijn      2. Keije Solen     3. Michiel Mouris      4. Floris Haverdings       5. Ruud Junior Nagengast.
Zeeuwen:    17. Nick Wisse (Rilland)      60. Teun Paaimans  (Kapelle).  
Luca van der Veken (St. Jansteen) verliet de wedstrijd na een forse val op zijn rug.     64 renners geklasseerd.
 


Bij de nieuwelingen meisjes kon Elena van der Veken (St. Jansteen) haar titel van 2023 niet prolongeren. De Zeeuws Vlaamse renster van Willebrord Wil Vooruit (WWV) eindigde op de tweede plaats en stond met de zilveren medaille op het podium. 1. Nynke Jochems   (MBC Bar End)     2. Elena v.d. Veken      3. Zoe Brakke     4. Maxime Takken     5. Damy van den Bogaard.     30 inschrijvingen.
 
Nieuwelingen Jongens:   49 deelnemers.    1. Cas Timmermans   (MBC Bar End)      2. Willem Jan Belt       3. Mads Pe Teunissen van Manen     11. Maike Tazelaar   (Colijnsplaat).
 
Beloften:  1. Tibor del Grosso   (WV Meteoor Assen Roden)       2. Bailey Groenendaal      3. Danny van Lierop      20. Mees de Vos (Heinkenszand).  27 inschrijvers.     (januari 2024)


TOP 10 NICK WISSE IN HILVERSUM EN WIJSTER

Rucphen > Avondcross KNWU met 43 geklasseerden.    1. Michiel Mouris    WV de Amstel   41.32       8. Luca v.d. Veken  (St.Jansteen) 43.10       9. Nick Wisse   43.16      (7 december 2023)* Foto : Marlies Wisse *
Drenthe - Wijster : KNWU > 1ste VAM Veldrit op een prachtig parcours met veel enthousiaste deelnemers en begeleiders.   1. Ruud Junior Nagengast  37.54      2. Jente Derksen   38.57    Nick Wisse sprintte in een spannend duel met Derksen naar de derde prijs in Noord Nederland, de Rillander klokte 38.57.   De organisatie van WSV de Peddelaars rapporteerde 37 inschrijvingen bij de junioren.   (25 november 2023)* Foto : Facebook *
De wielerfamilie van der Veken kon in Hilversum weer een fietsfeestje vieren. Veldrijder Luca behaalde zijn tweede seizoenzege in de Janet Memorial van GWC de Adelaar. Bij dit KNWU evenement stonden 40 junioren op de startlijst. Van der Veken reed in de slotronde weg van zijn medevluchter en kwam met de tijdscore 45.45 over de finish.    2. Rens Schalk   WWV  45.56        3. Rinus Mijnten  MBC Bar End   46.04       4. Cedric de Jager  DRC de Mol   46.55      5. Danny Turkstra   WSV de Peddelaars  47.04     7. Nick Wisse  47.32 (19 november)* Foto : Marlies Wisse *
In Helmond reed Nick Wisse met rugnummer 21 naar de hoofdprijs. Bij de start begonnen 44 junioren aan hun Helmcross die werd georganiseerd door KNWU vereniging RTC Buitenlust. Nick Wisse (ZRTC Theo Middelkamp) kwam na een zware wedstrijd die 44 minuten en 34 seconden duurde als winnaar over de finish met een voorsprong van 24 seconden.  2. Maurits Blaauwgeers  (WSV Peddelaars)  44.58    3. Cas Krebbers  (WV Schijndel)  45.21   4. Danny Turkstra  (WSV Peddelaars)  45.35    5. Mart Spijker  (AWV De Zwaluwen)  45.58.  (4 november 2023)* Foto : Marlies Wisse *
Nick Wisse uit Rilland liet zich voorin zien in Alphen en noteerde een succesvol veldweekend. Op de scorelijst stond zaterdag een derde plaats in het Brabantse wielerdorp. Op een zwaar zandparcours werd een veldrit afgewerkt in KNWU verband met 51 junioren.   1. Rens Schalk  (Willebrord Wil Vooruit)   35.57     2. Rick Versloot   (RC Jan van Arckel)   36.05    3. Nick Wisse   (ZRTC Theo Middelkamp) 36.09.   (28 oktober 2023)


TOP 10 NIEUWELING SVEN WISSE (RILLAND) IN ZUID HOLLAND

Honselersdijk:  nationale KNWU veldrit Wollebrand.     1. Willem Jan Belt  (WSV Emmen)      2. Noel Goijert   (Westland Wil Vooruit)   3. Luuk de Kivet   (WV Eemland)     9. Sven Wisse  (Theo Middelkamp).   35 jongeren op startlijst Westland Wil Vooruit.   (3 januari 2024)


PODIUM SENNA REMIJN IN GP ADRIE VAN DER POEL

Fotografie: Peter Remijn.  Senna Remijn reed in buurtprovincie Noord Brabant in de GP Adrie van der Poel naar het podium. De junioren kampioen van Nederland eindigde in Hoogerheide na een snelle veldrit van bijna drie kwartier op de tweede plaats achter de Italiaanse triomfator Stefano Viezzi. De 73 jongeren gingen al om 9.30 uur van start op het mooie parcours over de populaire Brabantse Wal met zicht op Oost Zeeland.

Senna had een goede start en reed lekker voorin mee. Na enkele rondes demarreerde de Italiaan Viezzi die zijn voorsprong geleidelijk uitbouwde. Remijn weet dan dat alles om een podiumplek zal gaan bij de 5 renners achter de Italiaanse koploper. De laatste ronde wat het stuivertje wisselen tussen de Fransen en Hollanders. Senna kon zich voor de balken als eerste positioneren. Hij draaide hierdoor als eerste de laatste bocht door, het asfalt op en sprintte op de Scheldeweg naar een mooie tweede plaats. Het was weer een spannende cross tussen de beste junioren van de wereld.


Uitslag Hoogerheide:   1. Stefano Viezzi   (It) 43.34     2. Senna Remijn op 20 sec.    3. Jules Simon  (Fr)op 20 sec.     4. Aubin Sparfel  (Fr) op 20 sec.    5. Keije Solen (NL) op 21 sec.

Het was de slotmanche van de UCI wereldbeker competitie 2023-2024. Eindstand UCI klassement:  1. Stefano Viezzi   150 pnt   2. Aubin Sparfel  145 pnt    3. Keije Solen  102 pnt      4. Arthur v.d. Boer   92 pnt    5. Senna Remijn 91 pnt.    (28 januari)

 Foto : Peter Remijn.  Senna Remijn (Acrog Tormans) startte zondag in het Spaanse Benidorn in een UCI wereldbeker veldrit. De Bevelandse junior was voor het eerst in zijn nationale trui te zien en mocht beginnen vanaf de eerste rij.
 
Na het groene licht was Remijn goed weg en gelijk werd een groepje van 8 geformeerd met daarin de Nederlands kampioen uit Wolphaartsdijk. Helaas kreeg Senna een lekke band in de eerste ronde. Na een snelle fietswissel kon hij weer aansluiten bij het kopgroepje. Vooraan demarreerde een Fransman en pakte 15 sec. In de laatste omloop werd deze vluchter ingelopen en waren ze vooraan nog met 6 junioren over. Remijn kon echter niet meer volledig meedoen in de sprint en eindigde toch nog op een nette zesde plaats. Het was een spannende cross met prachtig weer. De duizenden toeschouwers genoten van een Spaans dagje wielersport.
 
Uitslag:    44 deelnemers.   1. Aubin Sparfel  (Frankrijk)  42.43     2. Keije Solen (Ned) op 1 sec.    3. Jules Simon  (Frankrijk) op 7 sec.    4. Arthur v.d. Boer op 9 sec.    5. Senna Remijn op 15 sec.    (21 januari)Foto: Peter Remijn.  Op het befaamde Kuil parcours in Zonhoven (B) reed Senna Remijn naar zijn zesde seizoenzege. In de 12de manche van de UCI wereldbeker stonden 57 junioren op het startblad. Remijn kwam met 40.56 over de streep en mocht als triomfator naar de huldiging. 2. Zsombor Takacs  (Hongarije) op 37 sec  . 3. Max Heiner Oertzen  (Duitsland) op 46 sec.   4. Michel Mouris (Ned) op 1.27    5. Mattia Agostinacchio  (Italie) op 1.39    (7 januari 2024)Foto: Peter Remijn.  Senna Remijn reed naar de winst rond het autocircuit in Heusden Zolder. In de midweekse Super Prestige wedstrijd had hij een goede start en in de eerste ronde kon de Bevelandse junior een drie mans kopgroep formeren. Na een spannende slotfase ging Remijn solo over de finish met 16 seconden voorsprong.  1. Senna Remijn  (Acrog Tormans)  14,6 km   37.34     2. Keije Solen  (NL) op 16 sec.    3.Arthur van den Boer (B) op 28 sec.  89 deelnemers op startblad.    (27 december 2023)
Bij de junioren met 67 inschrijvingen was er solowinst voor de Fransman Aubin Sparfel met de tijdnotering 41.19.    2. Stefano Viezzi op 25 sec.    3. Keije Solen op 31 sec.  
Remijn had geen al te beste start. Bij de eerste doorkomst lag hij op de 12 de positie maar hij vocht zich knap terug naar de 7 de plaats. Na de laatste en tevens snelste ronde kwam hij nog sterk als vijfde binnen aan de boorden van de Schelde op 35 sec.van de triomfator. (23 december 2023)Foto: Peter Remijn.   Senna Remijn (Wolphaartsdijk) stond met de 60 beste junioren van de wereld aan de start bij de WB wedstrijd in Troyes. Het was een mooi technisch parcours met de nodige modder. Het talrijke publiek genoot met goed weer van enerverende crossen.
De Bevelandse junior startte nog goed maar in de eerste ronde verloor hij toch wat plekken. Bij de eerste doorkomst zat Remijn bij de eerste groep met ongeveer 10 renners. Hierna gingen 6 man op avontuur. Senna had een sterke laatste ronde en finishte als zevende op 40 seconden van de Italiaanse winnaar Stefano Viezzi.
Met de top 10 positie in Troyes mag de Zeeuw van Acrog Tormans de volgende wereldbeker van de eerste rij starten. Het was voor Senna weer fantastisch om in het oranje mee te mogen doen in Frankrijk.   (19 november 2023)Foto: Peter Remijn.  Ruddervoorde (B) met 62 deelnemers.   Winst voor de Nederlander Arthur van den Boer    (AA Drink Young Lions) 45.06     2. Senna Remijn op 17 sec.     3. Zsombor Takacs (Superior Racing Team) op 32 sec.  
Het was een mooie SP cross over behoorlijk wat modderstroken en door een lange zandbak met in het laatste stuk een klim omhoog. Remijn had geen super start waardoor er een gaatje ontstond op Arthur van den Boer die wel goede opende. Vanuit de zesde positie probeerde Senna naar voor te komen en dat lukte tot de tweede plaats. Hij kon deze positie vasthouden tot de finish em mocht naar het podium.    (28 oktober 2023)Foto: Peter Remijn.  Senna Remijn startte in de Superprestige cross Overijse. Op het mooie parcours lag veel modder en bij de hoogtemeters moesten de 71 junioren een flinke inspanning leveren.
De Bevelander zat na de start al snel in een driemans kopgroep die de beslissing forceerde. Senna voelde dat hij niet de benen had zoals de laatste weken. Hij handhaafde zich wel vooraan en pakte toch nog een podiumplaats.
Uitslag:   1. Barnabas Vas  (Hongarije)   14,2 km   40 min 15 sec.      2. Arthur van den Boom   (AA Drink Young Lions)  z.t.   3. Senna Remijn  (Acrog Tormans)  40.18      4. Mats Vanden Eynde  (Young Cycling Talent D&D) op 1.17       5. Fabian Maes  (Wac Team Vzw) op 1.18.    (23 oktober 2023)
Foto: Peter Remijn.   Senna Remijn stond aan de start bij de populaire GP Oisterwijk met ruim 80 inschrijvingen. De enthousiaste junioren streden op een mooi afwisselend parcours met balken, trap, klimmetjes, zand en modderstroken. Remijn beleefde een goede start en zat in de eerste groep. Gedurende de wedstrijd was het stuivertje wisselen met de Nederlands kampioen.
Samen hadden ze al gauw een gat op de rest. In het laatste gedeelte van de slotronde had Senna een klein gaatje op de nummer twee en won de wedstrijd. Na zijn dubbele overwinning in Duitsland nu de derde wedstrijd op rij gewonnen. Podium:  1. Senna Remijn   2. Keije Solen    3. Arthur van den Boer.   (16 oktober 2023)Foto: Peter Remijn.   Voor de start van het veldseizoen ging Senna Remijn (Wolphaartsdijk) naar een tweedaagse in Duitsland. Op bikepark Bad Salzdefurth was een schitterend parcours beschikbaar met een mtb profiel. In de eerste wedstrijd was het nog even wennen met kort draaien en veel klimmen. Senna voelde zich echter steeds beter en reed direct naar de overwinning op de eerste dag.
 
Bij de zondag editie was er in de eerste bocht een grote val partij waar Senna bij zat. Toch kon hij zich goed herpakken en schoof steeds verder op richting spits. Remijn bleef vooraan en hij knokte zich naar de winst. Het was een mooi crossweekend met een goede organisatie en perspectief voor de toekomst.  (8 oktober 2023)   

TOP 10 NIEUWELING MAIKE TAZELAAR IN NATIONALE VELDRIT WOERDEN


* Foto : Debby Tazelaar-Wolters *

Reusel   Veldrit KNWU van Stichting Wielerevenementen Bladel.  1. Cas Timmermans   (MBC Bar End)   2. Delano Heeren    3. Mads Pe Teunissen van Manen     9. Maike Tazelaar. 42 deelnemers.   (24 december 2023)

Maike Tazelaar startte in de 30 ste nationale veldrit van WTC Woerden. Op inschrijflijst van de KNWU stonden 57 nieuwelingen die er een mooi veldevenement van maakten op het uitdagende Utrechtse parcours. Na een wedstrijd van ruim 30 minuten kwam Brabander Finn Bastiaanssen uit Wernhout als eerste over de finish. Bij de huldiging was de nieuweling van Willebrord Wil Vooruit in gezelschap van Cas Timmermans (2) van MBC Bar End en Willem Jan Belt (3 / WSV Emmen. Maike Tazelaar van ZRTC Theo Middelkamp werd als zevende geklasseerd.   (16 december 2023)

Amersfoort - Nationale Veldrit KNWU.    1. Cas Timmermans   (MBC Bar End)   34.56       2. Mads Pe Teunissen van Manen  (Reto)
35.22      3. Delano Heeren  (WWV)   35.59      8. Maike Tazelaar   36.47    Geklasseerd 33 nieuwelingen.    (9 december 2023)

Rucphen - Cyclocross KNWU.  51 deelnemers.    1. Delano Heeren  (WWV)     2. Cas Timmermans  (MBC Bar End)     3. Finn Bastiaanssen   (WWV)      4. Joachim Luijendijk  (Dirty Hill)    5. Maike Tazelaar.    (7 december 2023)

Leiden - LRTV Swift.  Bultencross KNWU met 44 inschrijvingen.  1. Cas Timmermans  (MBC Bar End)    2. Finn Bastiaanssen    3. Delano Heeren     5. Maike Tazelaar    (3 december 2023)

Drenthe - Wijster.  Eerste VAM Veldrit de Peddelaars.    41 deelnemers.   1. Cas Timmermans  (MBC Bar End)   30.10      2. Mads Pe Teunissen van Manen  (Reto)   31.37     3. Maike Tazelaar   (ZRTC Theo Middelkamp)  31.49   (25 november 2023)

Hilversum.  Janet Memorial met 65 inschrijvers.      KNWU vereniging GWC de Adelaar.    1. Cas Timmermans  27.12     2. Delano Heeren 27.13      3. Willem Jan Belt  27.14       7. Maike Tazelaar   27.18     (18 november 2023)

Noord Brabant - Alphen.   KNWU veldrit met 74 nieuwelingen.    1. Mads Pe Teunissen van Manen   29.29     2. Delane Heeren   30.08     3. Cas Timmermans   30.10     6. Maike Tazelaar   31.56     (28 oktober 2023)Heerde - Heerderstrand: Grote Prijs IQ-TEC.   KNWU veldrit met 85 deelnemers.   1. Mads Pe Teunissen van Manen  (ReTo)  34.27     2. Thomas Verdonck   35.29     3. Delano Heeren   35.32     9. Maike Tazelaar    36.44    (21 oktober)

Baal (B) - Sven Nijs Cycling Center. 53 deelnemers.  1. Giel Lejeune (B)  Team Deschacht    28.03      2. Arthur Janssens  (AA Drink Young Lions) op 13 sec.     3. Len Geerts  (Wac Team Vzw) op 21 sec.     5. Maike Tazelaar op 49 sec.    (1 oktober 2023)

Tweedejaars Maike Tazelaar uit Colijnsplaat startte op Belgische bodem in het B circuit. In de categorie U17 stonden 37 renners op de inschrijflijst. De wedstrijd in Vorselaar ging over ruim 15 km en duurde ruim 30 minuten. De zegebloemen waren voor de Belg Daan Wilmsen van Team Kempen. 2. Lars Corsus (Starbikes - Bert Containers) op 15 sec.   3. Toon De Peuter  (UCT Cycling Team) op 16 sec. 6. Maike Tazelaar (ZRTC Theo Middelkamp)   (23 september 2023)   


DERDE SEIZOENWINST LUCA VAN DER VEKEN IN LEIDEN

* Foto : Bart v.d. Veken *
Vilvoorde (B)     1. Naud de Clercq  (B)  40.37     2. Xander Danckaarts op 36 sec.     3. Luca v.d. Veken op 55 sec.    36 deelnemers. (6 januari 2024)Reusel.  Nationale Veldrit KNWU met organisator Stichting Wielerevenementen Bladel.   1. Rens Schalk  (Willebrord Wil Vooruit)    2. Luca v.d. Veken    3. Henry Rapinz.  47 inschrijvingen.   (24 december 2023)


Amersfoort > Nationale Veldrit KNWU met 23 geklasseerden.    1. Daan Dijkman   (WSV de Peddelaars)    44.34     2. Rinus Mijnten (MBC Bar End)   44.34     3. Rick Versloot   (RC Jan van Arckel)   44.47      4. Cedric de Jager   (DRC de Mol)   45.07    5. Luca v.d. Veken 45.24   (9 december 2023)


Rucphen > Avondcross KNWU. 43 geklasseerden.   1. Michiel Mouris    WV de Amstel   41.32      8. Luca v.d. Veken   43.10       9. Nick Wisse  (Rilland)  43.16      (7 december 2023)* Foto : fam. v.d. Veken *
In de Bultencross bij LRTV Swift in Leiden boekte Luca v.d. Veken zijn derde winst van het veldseizoen. De Zeeuws Vlaming van WWV kwam solo over de streep met 3 minuten voorsprong en hield met dit grote verschil 28 concurrenten achter zich.  2. Bas van Heeswijk WV Schijndel     3. Rick Versloot  RC Jan van Arckel.   (3 december 2023)

Lichtervelde (B) met 19 aanmeldingen.   1. Thor De Baene   (Gaverzicht)    42.02        2. Zeno Durie op 6 sec.       3. Stan Deram op 16 sec. 4. Luca v.d. Veken op 45 sec.   (2 december 2023)* Foto : Facebook *
De wielerfamilie van der Veken kon weer een fietsfeestje vieren. In Hilversum behaalde veldrijder Luca zijn tweede seizoenzege in de Janet Memorial van GWC de Adelaar. Bij dit KNWU evenement stonden 40 junioren op de startlijst. Van der Veken reed in de slotronde weg van zijn medevluchter en kwam met de tijdscore 45.45 over de finish.
2. Rens Schalk   WWV  45.56       3. Rinus Mijnten  MBC Bar End   46.04          4. Cedric de Jager  DRC de Mol   46.55        5. Danny Turkstra   WSV de Peddelaars  47.04    (19 november 2023)* Foto : Facebook : winst in Herenthout *
Herenthout (B).  24 inschrijvers.    1. Luca v,d. Veken    18,75 km.   40.54     2. Stan van Looy op 24 sec.     3. Dries Heirbaut op 2.36 (29 oktober 2023)

Noord Brabant - Alphen.  KNWU cross met 51 junioren:  1. Rens Schalk   (Willebrord Wil Vooruit)  35.57     2. Rick Versloot   (RC Jan van Arckel)    36.05     3. Nick Wisse  (ZRTC Theo Middelkamp)   36.08     4. Luca v.d. Veken   36.09    (28 oktober 2023)

Nossegem (B) - Patattencross.    1. Loie Vanlaere  (Starbikes / Bert Containers)   41.10     2. Gust Depraetere  (Cycling Team Luc Wallays) op 4 sec.    3. Lars Daelmans  (Antwerp Cycling Team Kontich) op 18 sec.   5. Luca v.d. Veken op 44 sec.  (8 oktober 2023)

Sint-Truiden Bernissem. 25 deelnemers.   1. Sverre van Lee  (B)   41.33   2. Tibe Wuyts   (Acrog Tormans) op 1.02     3. Kjell Coopman (AA Drink Young Lions) op 1.02     4. Luca v.d. Veken op 1.32    5. Quinte Geldhof  (Kzlwc Davo) op 1.44.    (7 oktober 2023)* Luca v.d. Veken vaak in top 10 *
Rhenen > Nationale veldrit KNWU. 1. Rick Versloot   (RC Jan van Arckel)   39.00     2. Antoine Quint   (WSV Peddelaars)   39.02      3. Gijs Schoonvelde  (WSV Peddelaars)  39.17    10. Luca v.d. Veken  41.12    (30 september 2023)

Kasterlee (B)  48 inschrijvingen.    1. Mats Vanden Eynde  (B)   13 km - 38.16       2. Ieben Jacobs op 24 sec.       3. Lars Daelmans op 43 sec.    4. Loic Vanlaere op 1.03     5. Luca .v.d. Veken op 1.16     (24 september 2023)

Luca van der Veken startte zijn veldcampagne in het tropische Belgische Wiekevorst. Bij de hoofdreeks van de junioren stonden 39 renners op het startblad. Na een ongunstige loting voor de startposities kon v.d. Veken toch vrij snel opschuiven. Met een stevige inhaalrace bereikte de Zeeuws Vlaming de voorste gelederen. Luca v.d.Veken (Willebrord Wil Vooruit WWV) ging als vijfde over de finish op 39 seconden van winnaar Keano Geens (Acrog Tormans) die een tijd noteerde van 39.58.  2. Fabian Maes op 24 sec.  3. Lars Daelmans op 36 sec.   (10 september 2023)

13 DE ZEGE ELENA VAN DER VEKEN (ST.JANSTEEN) IN VILVOORDE.

Meer Hoogstraten (B):   13 deelnemers.      1. Zita Peeters   (Acrog Tormans)   33.23        2. Phebe Blieck  (B) op 1.45        3. Elena v.d, Veken op 2.00    (28 januari)

Lille / Gierle (B):   1. Zita Peeters   (Acrog Tormans)   29.55     2. Elena v.d. Veken op 3 sec.   3. Nore Van Dijck  (AA Drink Young Lions) op 34 sec.   (21 januari)* Foto : Bart v.d. Veken *
Vilvoorde (B).  1. Elena v.d. Veken boekt 13de overwinning met tijdscore 30.49.   2. Lore de Geest (van Moer Logistics) op 2.05      3. Mart Leyssens  (Acrog Tormans) op 2.18.  12 inschrijvingen.  (6 januari)* Foto : Bart v.d. Veken *

Noord Brabant - Reusel.   Nationale veldrit KNWU.  Organisatie: Stichting Wielerevenementen Bladel.    1.Elena van der Veken   2. Zoe Brakke     3. Jaylinn Brakke.  17 deelnemers.   (24 december 2023)
 
Voor nieuwelinge Elena van der Veken was er weer topsucces op Belgische bodem. In Balegem reed het Zeeuws Vlaamse talent van Willebrord Wil Vooruit naar de 10de hoofdprijs met de tijdscore 32.20 na 12 km. Op het podium kreeg v.d. Veken felicitaties van nummer 2 Esra Heyse  (Isorex Cycling) op 1.44 en derde binnenkomer Lise Reyniers (Van Moer Logistics) die een achterstand moest incasseren van 2.12.   (18 december 2023)

Amersfoort : Veldrit KNWU.    1. Nynke Jochems   (MBC Bar End)    37.06      2. Elena v.d. Veken   37.09     3. Zoe Brakke   37.14   
(9 december 2023)* Foto : Organisatie *
Rucphen - Cyclocross KNWU.    1. Elena van der Veken  (WWV)    2. Nynke Jochems  (MBC Bar End)     3. Bente Jochems   (MBC Bar End).  16 deelneemsters.   (7 december 2023)* Foto: Bart v.d. Veken *
Bij de Bultencross in Leiden was er weer topsucces voor Elena v.d. Veken. Na een overtuigende wedstrijd bij LRTC Swift kon de Zeeuws Vlaamse nieuwelinge het zegegebaar maken.Tijdens de huldiging stonden Jaylin Brakke en Lotte Bouman naast haar.  (3 december 2023)* Foto : Bart v.d. Veken
Elena van der Veken uit Sint Jansteen vond in het Belgische Niel een parcours op haar maat en reed naar een solo overwinning.
Het Zeeuws Vlaamse talent genoot in de moddercross en kon met de tijdscore 34.28 de Jaarmarktcross bijschrijven op haar palmares.
(12 november 2023)

Herenthout (B).  12 aanmeldingen.  
1. Elena v.d. Veken    27.10    
2. Phebe Blieck  (B)  op 1.20     3. Damy v.d. Bogaard  (NL) op 1.44      (29 oktober 2023)Foto: Bjorn v.d. Schoot.  
Noord Brabant -  Alphen. KNWU cross met 26 inschrijvingen.    
\1. Elena v.d. Veken   28.36      2. Zoe Brakke 28.58      3. Damy v.d. Bogaard   29.21    (28 oktober 2023)
Heerde  -  Heerderstrand.  KNWU veldrit GP Liv Cycling met 23 inschrijvingen.    1. Zoe Brakke  (ATB vereniging Oldebroek)   32.33   2. Nynke Jochems   33.10      3. Rianne Nieuwenhuis   33.31      4. Elena van der Veken   33.49      5. Damy v.d. Bogaard   33.53.  (21 oktober 2023)
Foto: Bjorn v.d. Schoot.   In de GP Oisterwijk was er weer topsucces voor Elena van der Veken uit Sint Jansteen. Bij de nieuwelingen versloeg de Zeeuws Vlaamse 22 concurrentes met de tijdscore 34.57.     2. Zoe Brakke  (ATB vereniging Oldebroek)  35.30      3. Bente Jochems  (MBC Bar End)  35.46     4. Nynke Jochems  (MBC Bar End)   35.52     5. Jaylinn Brakke  (WV Noordwesthoek)   36.21. (16 oktober 2023)Foto: Facebook.  In het Belgische Nossegem won Elena van der Veken de 14 de Patattencross over 12,7 km. De Zeeuws Vlaamse renster van Willebrord Wil Vooruit kwam solo over de finish met de tijdscore 33.52.  2. Jaylinn Brakke  (Noordwesthoek) op 51 sec.   3. Jana Gevers  (Sportxtras Pissei) op 1.43.
Alle deelnemers kregen een zak met vijf kilogram aardappelen en renners die het podium haalden ontvingen grondwitloof van een landbouwbedrijf.   (8 oktober 2023)

Baal > Sven Nijs Cycling Center met 18 inschrijvingen.     1. Zita Peeters  (Acrog Tormans)  33.07     2. Elena van der Veken op 28 sec.   3. Yana Parthoens  (Kzlwc DaVo) op 1.13.    (1 oktober 2023)

Rhenen - Kwintelooijen.   Nationale veldrit KNWU met 19 inschrijvingen.    1. Bente Jochems  (MBC Bar End)    30.16     2. Damy van den Bogaard  (RTC Buitenlust)   30.17      3. Nanami Ishikawa  (Japan)   30.30       4. Jaylinn Brakke  (WV Noordwesthoek)   30.42      5. Elena v.d. Veken    30.51.   (30 september 2023)

Mechelen : Kleebergcross.    1. Bente Jochems   34.43       2. Elena v.d. Veken op 13 sec.     3. Nynke Jochems op 46 sec.      4. Zita Peeters op 1.25      5. Rianne Nieuwenhuis op 2.03.   20 deelneemsters.     (17 september 2023)* Foto : Jan van der Veken *
Wiekevorst (B). meisjes nieuwelingen:
1. Zita Peeters  (Acrog Tormans)  27.30       2. Elen van der Veken op 18 sec.    3. Jaylinn Brakke op 28 sec.    (10 september 2023)* Foto : Bart v.d. Veken *
Elena van der Veken (Sint Jansteen) opende haar veldseizoen 23/24 op Belgische bodem. In Steenhuffel stond de Zeeuws Vlaamse op het startblad bij de categorie U17. De renster van Willebrord Wil Vooruit (WWV) won de Palmcross na 11,2 km met de tijdscore 31.36.  2. Melanie Lemmens  (PMC Cycling) op 31 sec.   3. Maxime Takken  (WV de Amstel) op 1.59.  (2 september 2023)


JACOB DE ROO TIENDE IN REUSEL

In het Noord Brabantse Reusel eindigde Jacob de Roo uit Kapelle op 24 december in de top 10 van organisator Stichting Wielerevenementen Bladel. Bij de amateurs/sportklasse van de KNWU werd de Bevelander als tiende geklasseerd met 45 renners op de startlijst.  1. Bjarne Maton (TWC Tempo)     2. Coen Groot    3. Jens Gys    10. Jacob de Roo.   (24 december 2023)MEES DE VOS (HEINKENSZAND) IN TOP 5 VORDEN

* Foto : Facebook *

Vorden : 19de KNWU Kasteelcross met 22 inschrijvingen.   1. Pete Uptegrove  (Sint Michielsgestel / WV Ijsselstreek)   2. Thomas Verheyen (B)      3. Kas van Geest   (TWC Snelle Wiel)     4. Bart Kortleve  (Sensa Kanjers)    5. Mees de Vos  (Theo Middelkamp)   (7 januari 2024)

Nijverdal : nationale cross KNWU met 24 beloften.   1. Tibor del Grosso   (WV Meteoor Assen-Roden)    2. Rens Teunissen van Manen (ReTo)     3. Jelte Jochems   (MBC Bar End)   10. Mees de Vos  (Theo Middelkamp)    (12 november 2023)

* VELD  -  KAMPIOENSCHAPPEN 2023 *

EK VELDRIJDEN 2023 : SENNA REMIJN (WOLPHAARTSDIJK) ELFDE OP 1.16

Foto: Peter Remijn. Bij het EK in Pontchateau moesten in de openingsronde veel coureurs, w.o. Senna Remijn, in de remmen bij een grote val in de tweede bocht. Rond deze hectische fase was er veel onrust in de titelstrijd met 64 inschrijvingen. Met een stevige inhaalrace konden enkele Hollanders de toch nog opschuiven naar de subtop. Vooral Keije Solen en Senna Remijn, die beiden een goede start hadden, maakten indruk maar de spits bleef onbereikbaar. De twee Nederlanders reden na 30 minuten tussen de 7 de en 15 de plaats.

In de slotfase kwamen zes renners vooraan. Frankrijk had een trio op kop, Hongarije was met twee man vertegenwoordigd en een Italiaan zorgde voor een drielanden ontsnapping. Solen meldde zich als achtste bij de voorlaatste doorkomst en Senna Remijn zat rond vijftiende positie.
Bij het ingaan van de laatste omloop waren er nog 4 leiders over maar Sparfel en Takacs namen het heft in handen richting aankomst. Uiteindelijk reed de Fransman Aubin Sparfel naar de Europese titel in zijn thuisland. Hij mocht de UEC kampioenstrui aantrekken en kreeg de gouden medaille omgehangen. Bondscoach Gerben de Knegt zag twee jonge landgenoten in de top 15 binnenkomen.

Foto: Sporza TV. Uitslag EK Veldrijden Junioren:  1. Aubin Sparfel   (Frankrijk)  16,9 km.   43.49     2. Zsombor Takacs (Hongarije) z.t. 3. Jules Simon (Frankrijk) op 8 sec.    4. Stefano Viezzi op 9 sec.    5. Barnabas Vas op 30 sec.    

Nederlanders:  7. Keije Solen op 50 sec.    11. Senna Remijn op 1.16    26. Michiel Mouris op 2.27   34. Max Rijvers op 2.52      41. Ruud Nagengast op 3.37       dnf  Floris Haverdings.  De jury klasseerde 61 junioren.    (5 november 2023)* PODIUMS EK 2023


NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MOUNTAINBIKE JEUGD:
TWEE ZEEUWEN RIJDEN NAAR BRONZEN PLAK

TWC het Snelle Wiel organiseerde in Hapert het KNWU Nederlands Kampioenschap MTB Jeugd. In diverse categorieen wordt er door de mountainbikers van 8 tot en met 14 jaar gestreden om de Nederlandse titels en de daarbij behorende medailles en rood-wit-blauwe truien.
In de uitslagen is ook een groep Zeeuwse bikers geklasseerd. Twee deelnemers uit Zeeland konden een bronzen medaille afhalen in Oost Brabant.


* Categorie 2    M  onder 9 jaar:   1. Pepijn Kuipers   WSV Emmen   22.30     2. Sven Mastenbroek  RC jan van Arckel   23.02    3. Fedde van den Bergen   Zeeuwse Mountainbikevereniging X-Treme    23.09.     12 deelnemers.* Categorie 4   M  onder 11 jaar:   1. Xavi Hachmang   MBC de Noordbikers  27.34     2. Olivier Klippel Willebrord Wil Vooruit   28.15  3. Sjerp Mohlmann   MBC Bar End   28.47   11. Brent van den Bergen Mountainbikevereniging X-Treme   31.13   33 inschrijvingen.* Categorie 5  V onder 13 jaar:   1. Lisa Brouwer   MBC Bar End   35.41     2. Lieke Capelle   WSV Emmen   36.39     3. Nikita Walrave (foto) ZRTC Theo Middelkamp   37.40   10 aanmeldingen.* Categorie 7  M onder 14 jaar:   1. Zjuul Moeskops    TWC Snelle Wiel   54.10      2. Kai van Hoof  TWC Snelle Wiel   54.44     3. Sven Dijkman   WSV Peddelaars    55.47   15. Florian Doens   ZRTC Theo Middelkamp    21. Melvin Couque   Mountainbikevereniging X-Treme. 32 deelnemers.    (30 september 2023)

Terug naar de inhoud