* Veld Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand  >  Algemeen.           * Tips en Berichten : info@zeelandopdefiets.nlKNWU STRANDRACE OP 23 JANUARI IN RENESSEWK VELDRIJDEN IN 2026 MISSCHIEN IN HULST OP PARCOURS PERKPOLDER

Hulst en de provincie Zeeland zijn officieel kandidaat om samen met Stichting Vestingcross en de KNWU de Wereldkampioenschappen Veldrijden in 2026 naar Zeeland te halen. Als alles goed gaat strijken in Perkpolder over vijf jaar de allerbeste veldrijders ter wereld neer. Aan de Westerscheldedijk maken de renners dan uit wie een jaar lang met de regenboogtrui mag rondfietsen.

Wethouder Hageman: "Na de Corona editie begin dit jaar, waar jammer genoeg geen publiek bij aanwezig kon zijn, waren de reacties heel positief. Dat deed ons dromen van meer. De komende jaren blijven de Vestingwerken in Hulst het toneel voor Vestingcross. Maar voor het Wereldkampioenschap is Perkpolder meer geschikt. Die locatie zorgt sowieso voor spectaculaire beelden".

Gedeputeerde de Bat van Sport: "Hulst en Zeeland tonen aan de rest van de wereld. Aan de tienduizenden toeschouwers ter plaatse en de miljoenen tv kijkers wereldwijd. Al bij al een fenomenale promotie voor Hulst en Zeeland".

Zeeland beschikt al over een goed uitgeruste fietsinfrastructuur. Dat geldt zeker ook voor Oost-Zeeuws-Vlaanderen. De weidse polders, de bossen op de grens en de Scheldedijk, het is een waar fietswalhalla. Dit wereldkampioenschap is voor de provincie en de gemeente ook de kapstok voor een verdere uitbouw van het fietsen in het algemeen, zowel recreatief als competitief als functioneel.
 
Nu is het afwachten tot eind september 2021. Dan zijn in Vlaanderen de Wereldkampioenschappen Wielrennen. Dan worden de Wereldkampioenschappen voor de komende jaren toegewezen.  
De UCI heeft de titelstrijd voor 2023 al toegewezen aan Hoogerheide.     (7 juli 2021)
DRUKKE EN LEERZAME MTB CLINIC VOOR DE JEUGD IN THOLEN

ORGANISATIE : STICHTING FIETSEN OP THOLEN.
(30 juni 2021 / Fotografie: Organisatie)
5 SEPTEMBER SPONSOR FIETSEVENEMENT IN VLISSINGEN MET MTB CROSS DUATHLON.
GOEDE DOEL : STICHTING DROMEN VOOR DUCHENNE


zaterdag 4 september
Burgh Haamstede     Boswachterij Westerschouwen       Patrick Tolhoek parcours
X-Treme MTB Challenge Schouwen Duiveland

WEST BRABANTSE VELDRIT COMPETITIE START 3 OKTOBER IN RUCPHEN
ZONDAG 31 OKTOBER WEDSTRIJD IN WOLPHAARTSDIJK


MTB KUSTMARATHON IN 2021 OP ZATERDAG 2 OKTOBER

De Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door. Het driedaagse marathonweekend wordt verplaatst naar 2021.

zaterdag 2 oktober 2021
Zoutelande / Langstraat  >  Burgh Haamstede / Burghse Ring
14 de MTB Kustmarathon Zeeland      afstand:  53 km over strand en door bossen    
start:  8.45 in Zoutelande.          https://www.marathonzeeland.nl/deelnemers/mtb-tocht

VELDRIT KALENDER 2021 - 2022

2 januari 2022     
Hulst      Vestingcross

23 januari 2022    
Hoogerheide        GP Adrie van der Poel : finale Wereldbeker

     MILAN VADER OVER ZIJN LIEFDE
VOOR DE MOUNTAINBIKE EN DE ZEEUWSE MOSSEL

Bron : Wielerflits.nl  15 januari 2021

                                 https://www.wielerflits.nl/nieuws/milan-vader-al-sinds-zijn-zevende-verknocht-aan-de-mountainbike/

MTB AWARDS 2020 VOOR ZEEUWEN MILAN VADER, ANNE TERPSTRA EN MICK VAN DIJKE.

KONTRAKTVERLENGING VADER BIJ TEAM KMC ORBEA.
De Zeeuwen Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) en Milan Vader (Middelburg > Sittard) hebben een MTB Award ontvangen. Het Zeeuwse topduo werd uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2020. Hun provinciegenoot Mick van Dijke werd verkozen tot Talent van het Jaar.


De 24 jarige Milan Vader werd Nederlands kampioen, dertiende op het EK en 23 ste  op het WK. Verder reed de Middelburger naar de winst bij de Coupe de France en er was succes in Spaarnwoude. Met deze scores noteerde Vader in de wereld ranking de vijfde positie.Anne Terpstra (29) kon een zilveren medaille ophalen op de cross country bij het EK mountainbike in het Zwitserse Monte Tamaro. Daarnaast kon ze de Nederlands titel op haar erelijst zetten. Bij het opmaken van de wereldranking belandde Terpstra op de zevende plaats.


In de categorie Talent mannen ontving de 20 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat de Award voor de Mountainbiker van het Jaar. De renner van Jumbo Visma Development reed mooie resultaten bij elkaar bij het WK (31) en EK (7). Op de Drentse VAM berg ging de Bevelander als tiende over de streep in een combiwedstrijd met de elites.

De 18 jarige Puck Pieterse uit Amersfoort kreeg de MTB Award in de categorie Talent Vrouwen. Ze zegevierde in Beringen, Spaarnwoude, op de VAM-berg en pakte de winst in het NK streetrace. Bovendien werd Pieterse Nederlands kampioen op het WK kwam ze als derde binnen.       (31 december 2020)
Terug naar de inhoud