* Veld Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand > Algemeen.           * Tips en Berichten : info@zeelandopdefiets.nl     MILAN VADER OVER ZIJN LIEFDE
VOOR DE MOUNTAINBIKE EN DE ZEEUWSE MOSSEL

Bron : Wielerflits.nl  15 januari 2021

                                 https://www.wielerflits.nl/nieuws/milan-vader-al-sinds-zijn-zevende-verknocht-aan-de-mountainbike/
MTB AWARDS 2020 VOOR ZEEUWEN MILAN VADER, ANNE TERPSTRA EN MICK VAN DIJKE.

KONTRAKTVERLENGING VADER BIJ TEAM KMC ORBEA.
De Zeeuwen Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) en Milan Vader (Middelburg > Sittard) hebben een MTB Award ontvangen. Het Zeeuwse topduo werd uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2020. Hun provinciegenoot Mick van Dijke werd verkozen tot Talent van het Jaar.


De 24 jarige Milan Vader werd Nederlands kampioen, dertiende op het EK en 23 ste  op het WK. Verder reed de Middelburger naar de winst bij de Coupe de France en er was succes in Spaarnwoude. Met deze scores noteerde Vader in de wereld ranking de vijfde positie.Anne Terpstra (29) kon een zilveren medaille ophalen op de cross country bij het EK mountainbike in het Zwitserse Monte Tamaro. Daarnaast kon ze de Nederlands titel op haar erelijst zetten. Bij het opmaken van de wereldranking belandde Terpstra op de zevende plaats.


In de categorie Talent mannen ontving de 20 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat de Award voor de Mountainbiker van het Jaar. De renner van Jumbo Visma Development reed mooie resultaten bij elkaar bij het WK (31) en EK (7). Op de Drentse VAM berg ging de Bevelander als tiende over de streep in een combiwedstrijd met de elites.

De 18 jarige Puck Pieterse uit Amersfoort kreeg de MTB Award in de categorie Talent Vrouwen. Ze zegevierde in Beringen, Spaarnwoude, op de VAM-berg en pakte de winst in het NK streetrace. Bovendien werd Pieterse Nederlands kampioen op het WK kwam ze als derde binnen.       (31 december 2020)
MIDDELBURGSE MOUNTAINBIKER MILAN VADER
RENNER VAN HET JAAR IN LIMBURG

Bron : Organisatie.     De Club24, bestaande uit oud renners en wielerprominenten, heeft de winnaars van de Limburgse wielerprijzen bekend gemaakt. De 24 jarige Milan Vader (Middelburg > Sittard) werd Renner van het Jaar, Sabrina Stultiens Renster van het Jaar en Jordan Habets Renner van de Toekomst.
 
De winnaars van de Limburgse wielerprijzen, die sinds 1985 worden uitgereikt, worden normaal gesproken tijdens het Limburgs Wielergala bekend gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen bleek dit helaas in 2020 niet mogelijk.  Hans Teunissen, voorzitter van de Club24: "We vonden het als Club24 net als Limburg Cycling belangrijk om toch aandacht te geven aan de wielerprestaties die de sporters afgelopen jaar hebben geleverd, vandaar dat we toch een verkiezing hebben uitgeschreven die tot drie mooie winnaars heeft geleid".
 
De Club24 koos Milan Vader als Renner van het Jaar. De in Sittard woonachtige mountainbiker liet Tom Dumoulin, Wout Poels en Stijn Daemen daarmee achter zich. Vader werd dit jaar Nederlands kampioen mountainbiken en behaalde twee podiumplaatsen bij de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Nove Mesto. Verder heeft Vader zich geselecteerd voor de Olympische Spelen 2021 in Tokio.   (24 december 2020)
WEST BRABANTSE VELDRIT COMPETITIE 2020 AFGELAST
Dit jaar komt er geen West Brabantse Veldrit Competitie: "Na veel wikken en wegen hebben wij besloten om de competitie 2020 niet op te starten. Er zijn teveel onzekerheden om de wedstrijden te organiseren en de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Hopelijk kunnen wij u in 2021 weer begroeten, voor nu wees voorzichtig en blijf gezond", aldus het bestuur van de WBVC.    (6 september)

MTB KUSTMARATHON IN 2021 OP ZATERDAG 2 OKTOBER

 
De Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door. Het driedaagse marathonweekend wordt verplaatst naar 2021. Maandagmorgen 29 juni gaf de organisatie een verklaring rond het moeilijke besluit:
 
We hoopten lang dat we deze boodschap niet hoefden te communiceren. Helaas kunnen we niet anders. De maatregelen die nu gelden, de onzekerheid c.q. het ontbreken van info en maatregelen die vanaf 1 september gelden, hebben ons genoodzaakt om volgend besluit te nemen.
 
We begrijpen dat dit besluit ingrijpend is. Voor de deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren. Maar ook voor ons: al 17 jaar zorgen we voor een feestelijk marathon weekend waar plezier, vriendschap en verbinding, en prestaties op ieder niveau gevierd worden. Dat doen we samen. Dit besluit nemen we dan ook met veel pijn in ons hart. We hopen op jullie begrip. We hopen jullie voor de 18e editie, op 1, 2 en 3 oktober 2021 weer te mogen begroeten.

zaterdag 2 oktober
Zoutelande / Langstraat  >  Burgh Haamstede / Burghse Ring
 14 de MTB Kustmarathon Zeeland      afstand:  53 km over strand en door bossen    
start:  8.45 in Zoutelande.           https://www.marathonzeeland.nl/deelnemers/mtb-tocht

 ZEEUWEN MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA IN JULI 2021 NAAR OLYMPISCHE SPELEN

 Foto : Team Xtreme  De Zeeuwse mountainbikers Milan Vader (Middelburg > Sittard) en Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) richten zich in de trainingen op de Olympische Spelen 2021 in Tokio.
 
Het internationale sportevenement is vanwege het coronavirus verschoven naar 2021 van 23 juli tot 8 augustus. Vader en Terpstra moeten op 26 en 27 juli aantreden. De Spelen blijven de naam Tokio 2020 dragen.


 Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF is blij dat er duidelijkheid voor alle betrokkenen: Een verschuiving naar het voorjaar 2021 zou mooi zijn geweest, maar aan de andere kant, we bereiden ons al zeven jaar met Thermo Tokio voor op de warmte straks in Tokio.

 Algemeen directeur Gerard Dielessen is ook tevreden:  Ik snap dat er voor gekozen is een vol jaar voor de nieuwe voorbereidingen te nemen. Zodra de coronacrisis bezworen is, en laten we hopen dat dit spoedig het geval zal zijn, maken we de stand van zaken van de Nederlandse sport op en bepalen we op welke wijze wij in 2021 met TeamNL naar Tokio gaan.
Terug naar de inhoud