* Varia Historie - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Fiets Historie Zeeland  >  Varia.      * Tips & foto's :  info@zeelandopdefiets.nl

SLOTKOERS ZEEUWSE PROF MARCO MINNAARD IN 2019 DOOR THUISPROVINCIE
VAN MIDDELBURG NAAR NEELTJE JANS

Foto : Twitter.
Doorkomst in  centrum Oostkapelle met Marco Minnaard (links vooraan met witte schoenen)

Voor Minnaard was de Tacx Pro Classic, op 12 oktober 2019, van Middelburg naar Neeltje Jans zijn laatste wedstrijd in het profpeloton. Na zes kontrakt jaren bij het Belgische Wanty Gobert koos de Bevelander voor overname van het familiebedrijf Nutswerk in Kapelle.


Onder barre weersomstandigheden streden de renners om de hoogste eer over een afwisselend parcours vanaf Middelburg. Het peloton kwam o.m. over de pittige Kattendijksedijk en ging via kronkelende bloemdijken naar de Zeelandbrug. Via Schouwen Duiveland werd Neeltje Jans bereikt. Na ruim 200 kilometer door Zeeland speelde de finale van de Tacx Pro Classic zich af op de Stormvloedkering. Marco Minnaard was in zijn afscheidskoers de beste Zeeuw op de 54 ste plaats met een verschil van 46 seconden op sprintwinnaar Dylan Groenewegen.     (oktober 2021)
ZEEUWSE PROF BRIAN VAN GOETHEM EN PLOEGLEIDER MICHAEL BOOGERD
IN 2018 TE GAST BIJ MIDDELBURGSE SCHOOL

Bron: PZC.   De Zeeuws Vlaamse beroepsrenner Brian van Goethem en zijn ploegleider Michael Boogerd waren in mei 2018 te gast op een basisschool in Middelburg. Het wielerduo van Team Roompot Nederlandse Loterij kreeg allerlei vragen van 17 leerlingen van basisschool Het Springtij. Wat vind je leuk aan wielrennen, hoe hard ga je en is het zwaar?  
Van Goethem en Boogerd waren op de school om de kinderen te feliciteren met hun verkeersdiploma. Juf Karin van Opdorp reikte aan alle jongeren een diploma uit en de kinderen kregen van Team Roompot NL een verrassingstasje. De school won het bezoek van de renners door mee te doen aan een prijsvraag van Veilig Verkeer Nederland.   (mei 2018)

ANTWAN TOLHOEK & MARCO MINNAARD
TRAINDEN VOOR TOUR DE FRANCE 2018 IN DE REGIO ARNEMUIDEN

* ANTWAN TOLHOEK EN MARCO MINNAARD REDEN IN HUN VOORBEREIDING
OP DE TOUR DE FRANCE 2018 REGELMATIG EEN RONDJE WALCHEREN.
HET BEVELANDSE DUO STOPTE DAN BIJ VLIEGVELD MIDDEN ZEELAND
VOOR EEN BAKJE KOFFIE MET APPELTAART.
EEN BEPROEFDE COMBINATIE VOOR WIELRENNERS EN TOERFIETSERS.
OUD PROFS BIJ STORMACHTIGE DERDE BIKE RIDE WALCHEREN 2017.
ORGANISATIE: ZEELAND OP DE FIETS.NL

Foto's: Organisatie.    Bij de laatste Bike Ride Middelburg op 30 december 2017 kreeg het sociale aspect weer veel ruimte.
De organisatoren van Zeeland op de Fiets wilden het wielerjaar weer fietsend afsluiten na de succesvolle Bike Rides in 2015 en 2016.
Witte, Annelien en Lennard Andriesse presenteerden daarom een gevarieerd programma met aandacht voor fietsen in groepsverband, netwerken in sportsfeer en het goede doel.


De 35 enthousiaste deelnemers gingen op pad vanaf Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg.
De route voerde over verharde wegen naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke, Grijpskerke en Buttinge. In de openingsfase werd nog een aardig gemiddelde bereikt maar na 10 km zakte het tempo door de stormachtige wind rond Oostkapelle, Serooskerke en Grijpskerke.

Na een pittig traject van 1,5 uur werd de finish met 35 km op de teller bereikt in de hoofdstad van Zeeland.
De 3de Oudejaars Bike Ride Middelburg was weer sportief, sociaal & gezellig voor de recreatieve fietser. Bij de nevenactiviteiten kwamen veel mensen tweede hands fietsartikelen inleveren voor Mali.   (december 2017)

 PROFTOPPER TOM DUMOULIN WON IN 2016 STRANDRACE SCHOUWEN DUIVELAND

 Foto: Twitter.  
Solist Tom Dumoulin (Giant Alpecin) heeft in januari 2016 in Renesse de Koga Beach Race Zeeland op zijn erelijst gezet. De Limburger bleef na 42 kilometer zijn ploegmaat Ramon Sinkeldam voor.
 
De Zeeuwse strandrace was een primeur voor profrenner Dumoulin die moest wennen aan de zware omstandigheden. "Ik viel meteen op de strandopgang. Wist ik veel hoe je door dat zand moest rijden".
Uitslag: 1. Tom Dumoulin     2. Ramon Sinkeldam     3. Jasper Ockeloen      4. Thijs Zonneveld     5. Sven Broekaart.   (januari 2016)
 
ZEEUWSE PROFS BIJ EERSTE EINDEJAARSMEETING
WIELERSPORT ZEELAND IN 2012

Foto's : Organisatie.  
In De Stenge in Heinkenszand werd op zaterdag 29 december 2012
voor de eerste keer een Eindejaarsmeeting voor de Zeeuwse fietswereld georganiseerd.

Ruim 100 wielrenners, toerfietsers, bikers, comiteleden en supporters kregen informatie over wielerevenementen die in 2013 op de kalender komen. Het werd een geanimeerde ontmoetingsmiddag met jongeren en senioren op de presentielijst.

Het Zeeuwse fietsen laat volgend jaar weer veel variatie zien met talrijke activiteiten binnen alle sectoren. Presentator Piet Eversdijk kreeg een hele reeks fietsers en organisatoren aan de microfoon. Ze vertelden met veel enthousiasme over hun evenement dat momenteel in de voorbereidingsfase zit.

De initiatiefnemers van de meeting Witte & Lennard Andriesse (Scherpenisse) en assistent/adviseur Louw Wielemaker (De Stenge / (foto boven) waren na afloop tevreden over de toeloop. Ze zien volop kansen voor een bredere presentatie in de komende jaren.Na een aarzelend begin kwamen er toch nog 100 liefhebbers opdagen. Een mooi debuut voor het nieuwe wielerevenement. In een aangename sfeer was er volop ruimte voor netwerken tussen de oliebollen! De organisatoren ontvingen veel positieve reacties. Ze werden aangespoord om door te gaan met hun fietsevenement waarbij ontmoeting en informatie een sterke combinatie vormen.


Het publiek in De Stenge kreeg 29 december een gevarieerd informatiepakket aangeboden met medewerking van:


= Cyclemotion in Heinkenszand op zondag 10 maart.  presentatie door Louw Wielemaker

= HomeRideTeam Endura TCM : sponsor toertocht door Nederland op 15 en 16 juni

= Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) : toerprogramma door districtsbestuurder Jan Willem Catsman

= Toerclub de Trappers Krabbendijke : nieuwe toerdag TRAP ES DEUR REIMERSWAAL op zaterdag 13 april=  Foto : Delta Ride for the Roses:
oud profrenner Kees Bal vertelt over de editie 2013 op zaterdag 8 juni met in het parcours de Boulevard Vlissingen.    (december 2012)

IN 2012 MEMORIAL JOS VAN DER VLEUTEN IN NIEUWLAND

Op 11 augustus 2012 stond in Nieuw en Sint Joosland
voor de eerste keer de Memorial Jos van der Vleuten op de Zeeuwse wielerkalender.

De oud beroepsrenner woonde in het dorp met zijn vrouw Tanja van de Plasse. v.d.Vleuten, in 2011 plotseling overleden, koerste van 1965 tot 1973 in het sponsorshirt van o.m. Televizier Batavus, Willem II Gazelle en Goudsmit Hoff / foto). De geboren Brabander won drie etappes in de Ronde van Spanje en behaalde talrijke ereplaatsen in klassiekers, etappewedstrijden en criteriums.
Podium eerste Memorial Jos v.d. Vleuten 2012:    A Amateurs:   1. Dennis Raadtgever         2. Johnny van der Klooster       3. Christian de Meijer.   (augustus 2012)
EERSTE THOOLSE DAG VAN DE FIETS IN 2009 MET OUD PROFS

 
Op 4 juli 2009 werd in Scherpenisse de eerste Thoolse Dag van de Fiets
georganiseerd als onderdeel van een sponsoractie voor Joel en Aron Beurkens.
 
Bij deze sociale fietsdag voor het goede doel stond het sponsoren van twee sportrolstoelen centraal voor de broers Beurkens uit Scherpenisse. Beiden leven vanaf hun jeugd met lichamelijke beperkingen omdat ze werden getroffen door de progressieve spierziekte Duchenne.

De wielerdag trok veel deelnemers en kijkers naar het Thoolse dorp. In het Holland Huis was een kleinschalige wielertentoonstelling ingericht. Tijdens het middagprogramma reden (ex) wielrenners en toerfietsers een tocht over Tholen en Sint Philipsland.
Foto: Op de presentielijst o.m. de oud profs Ko Tolhoek, Frits Pirard en Jacques Hanegraaf.  (juli 2009)
PROF WIELERWEDSTRIJD 1936 IN MIDDELBURG
BIJ DE KRUISING SEISSINGEL / SEISWEG
Bron: Facebook Bart KosterTerug naar de inhoud