* Varia diversen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Varia Diversen.          * Tips & Berichten : malus@zeelandnet.nl

ANWB KINDERFIETSENPLAN
INLEVERLOCATIE MIDDELBURG : CYCLEHUB, STADSAMBACHTSWEG

In duizenden Nederlandse schuurtjes staan ongebruikte fietsen die kinderen voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, goed kunnen gebruiken. Heb jij een of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind meters maken.
De fietsen die worden gedoneerd, knappen we samen met vrijwilligers op of demonteren we zodat we de onderdelen kunnen hergebruiken. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.
De ANWB is op zoek naar jongens en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8-18 jaar. Dus fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat. In Middelburg is een inleverlocatie opgezet bij Cyclehub aan de Stadsambachtsweg (zie foto's onder).    (2 maart 2021)

Foto : ANWB / Vera Claessen fotografie

OPEN TRAININGEN TEAM JUMBO-VISMA ACADEMY
VANAF ZATERDAG 20 MAART IN HEINKENSZAND

Foto : Team Jumbo Visma Academy
Team Jumbo-Visma Academy organiseert Open Trainingen in o.m. Heinkenszand. Tijdens dit fietsprogramma kunnen jongeren tussen 13 en 17 jaar kennismaken met de wielersport. De trainingen worden gratis aangeboden en zijn gericht op jongeren die weinig tot geen ervaring hebben met wielrennen maar die het wel gaaf vinden om deze sport te beoefenen.

Tijdens de Open Trainingen staat natuurlijk het wielrennen centraal. Leer hoe je bochten rijdt, hoe je in een groep fietst en waar je nog meer op let tijdens het wielrennen. Het plezier staat altijd voorop en zo kun je op een leuke manier de wielersport ontdekken.
 
In Zeeland is de eerste training op zaterdag 20 maart in Heinkenszand en start om 9.30 uur bij Slaakweg 24. De andere fietsdagen zijn 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april, 1, 8, 15 en 22 mei.

De Open Trainingen worden georganiseerd in samenwerking met wielerverenigingen en Sport Zeeland en mede mogelijk gemaakt door Limburg Cycling en de provincie Zeeland. Wielertrainers van betrokken wielerverenigingen verzorgen de wielerdagen.


 Inschrijven voor de trainingen in Heinkenszand kan via onderstaande link:
 
 De Open Trainingen zijn wel onder voorbehoud,
waarbij de actuele coronamaatregelen  gerespecteerd zullen worden.        (1 maart 2021)

DE POSITIE VAN DE FIETS BIJ POLITIEKE PARTIJEN

Van de partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen en kans maken op een of meer zetels heeft GroenLinks het beste programma voor fietsers. GroenLinks wordt op de voet gevolgd door D66, PvdA, Partij voor de Dieren en ChristenUnie. Dat blijkt uit een vergelijking van het verkiezingsprogramma door de Fietsersbond. De SGP en Volt scoren een voldoende, JA21, Bij1, CDA, SP en VVD scoren matig. Code Oranje, 50 Plus, PVV, Forum voor Democratie en DENK scoren een onvoldoende.    (28 februari 2021)

SPORTCOMPLIMENT VOOR 7 ZEEUWSE SPORTERS

 
Dit jaar is er geen Zeeuws Topsportgala waarbij Zeeuwse sporters op het podium komen en gehuldigd worden in de Mythe te Goes. Provincie Zeeland en Sport Zeeland presenteerden een alternatief met het uitreiken van 7 sportcomplimenten 2020 aan o.m. de wielrenners/mountainbikers Milan Vader uit Middelburg (foto), Shirin van Anrooij en Anne Terpstra. De overige complimenten gingen naar Corne de Koning (roeien), Jeanine Nieuwenhuis (dressuur), Paul Hameeteman (zeilen) en Nancy v.d. Ven (Motorcross).   (19 februari 2021)
WIELERVARIA IN MIDDELBURG  >  CADEAUTIP  
FIETSEN OP KEIEN

Gemaakt door Annelien Andriesse (Middelburg)
Meer informatie over dit unieke (fiets)thema op de Facebook pagina van Kei Tof :Foto : Lennard Andriesse
Lees artikel in Middelburgse & Veerse Bode 17-2-2021

ZEEUWSE WIELERMAN KLAAS LENSTRA OVERLEDEN.

PROMOTOR WIELERSPORT IN REGIO WALCHEREN.

Het Bestuur van Stichting Wielercomite Koudekerke maakte maandagmorgen (30 nov) bekend dat Klaas Lenstra is gestorven.

"Langs deze weg willen we laten weten dat in de nacht van vrijdag op zaterdag 27/28 november onze oprichter - bestuurslid - oud voorzitter - ere Lid Klaas Lenstra is overleden.  Klaas was een "wielerman" in hart en nieren en heeft veel betekend voor het Zeeuwse Dames wielrennen en in het bijzonder voor de organisatie van de Ster Zeeuwsche Eilanden in de regio Middelburg.


 Bestuur Stichting Wielercomite Koudekerke:
 
                          Mariska Ridderbos    voorzitter                              
 
Ard Ridderbos    bestuurslid
 
Nieuw en St. Joosland.

In de Rubriek "Fotoalbum Van"
zette Mariska Ridderbos in oktober 2020 organisator Klaas Lenstra op de voorgrond:
Hij is de grondlegger en jarenlang de man achter onze Stichting en wedstrijden. Klaas Lenstra begon met een rondje "rond de kerk" in Koudekerke, wat later uitgroeide in de Ster Valkenisse, Ster Zeeuwsche Eilanden en tegenwoordig de Ster Omloop van Nieuwland. In ons bestuur zit nog steeds een zoon en een kleinkind van deze grondlegger en ze zijn een voorbeeld voor de rest van de bestuursleden.   (30 november 2020)


Afval hoort in de afvalbak of in de afval-dropzone en niet in de berm langs de weg. In het wielernormaal is de afspraak is dat we onze mileu-footprint minimaal houden. Zo helder is dat. Spreek elkaar erop aan, want het wielernormaal is van ons allemaal.   (Bron KNWU)

MIDDELBURGSE MOUNTAINBIKER MILAN VADER
SPRINT NAAR OPENING MOSSELBOULEVARD 2020 IN YERSEKE

Foto Facebook.    Op 9 juli 2020 was er een feestelijke opening van de Mosselboulevard in Yerseke met mountainbiker Milan Vader (Middelburg) en gedeputeerde Jo-Annes de Bat. De jaarlijkse Mosseldag in het Bevelandse dorp kon in 2020 door het coronavirus niet doorgaan en daarom werd de Mosselboulevard in het leven geroepen. Een soort kleine mosseldag.   (10 juli 2020)


MILAN VADER (MIDDELBURG) ERELID ATB TEAM X-TREME

Foto's : Team X-treme.  Milan Vader (Middelburg / Sittard) en Anne Terpstra (Zierikzee / Apeldoorn) zijn eind december 2019 benoemd tot ere-lid van ATB Team X-Treme. De prestaties die beiden in de afgelopen jaren hebben behaald, met name in seizoen 2019, hebben het bestuur bewogen om hen tot ere-lid te benoemen.


Zowel Anne als Milan hebben hun roots bij X-Treme, waar zij de eerste mountainbike vaardigheden van Cor van den Berge hebben meegekregen. Nu zijn beiden in het bezit van een welverdiend ticket voor deelname aan de Olympische spelen, juli 2021, in Tokio. (15 januari 2020)
PROVINCIE ZEELAND EN GEMEENTE MIDDELBURG DELEN FIETSEN
Bron : Middelburgse Bode november 2019Terug naar de inhoud