* Varia diversen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Varia Diversen         * Tips & Berichten : info@zeelandopdefiets.nl 
* ZEEUWS VLAAMSE KLASSIEKER WIM HENDRIKS TROFEE HEEFT LIJNTJES NAAR HET PROFPELOTON:

 * HUIDIGE PROFS MICK & TIM VAN DIJKE OP PODIUM BIJ NIEUWELINGEN IN 2016.

* WIM HENDRIKS COMMENTATOR BIJ PROFCRITERIUMS ZEELAND.


Fotografie: organisatie & sociale media. Jaarlijks wordt rond het Zeeuws Vlaamse Koewacht de KNWU klassieker Wim Hendriks Trofee gepresenteerd. In het archief van de organisatie worden Zeeuwse podiumplaatsen aangegeven. Zeeuws Vlaming Patrick van Passel was in 1994 de sterkste.
De renner uit Sluiskil versloeg in de 12de editie o.m. provinciegenoot Peter Mol uit Kapelle.
Foto:  Van Passel was beroepsrenner in 1987 en 1988 bij de Superconfex formatie van ploegleider Jan Raas In 2014 sprintte Hans Dekkers uit Yzendijke naar de hoofdprijs in Koewacht na een koers die bijna 4 uur duurde.
Michel Stroosnijder (DRC de Mol) uit Hansweert werd vijfde.
Streekrenner Jimmy de Bruyn (Arrow Cycling) kwam als achtste binnen in de 32 ste uitgave.
Hans Dekkers reed als prof van 2006 t.m. 2011 bij o.m. Garmin Slipstream en Landbouwkrediet.Bij de nieuwelingen in de Wim Hendriks Trofee op 23 april 2016 scoorden Mick en Tim van Dijke uit Colijnsplaat. De Middelkampers reden een puike koers in de spits tijdens de tiende editie van Terneuzen naar Koewacht. Na 83 km. en bijna 2 uur koers was Mick de rapste. 2. Tim van Dijke        3. Axel v.d. Tuuk        4. Bas van Belle     5. Casper van Uden.  De jury rapporteerde 86 binnenkomers.
* De broers zitten t.m. 2024 in de World Tour formatie van Team Jumbo Visma *


De Wim Hendriks Trofee werd in 2019 verreden met startgelegenheid voor elites en beloften. Arne Peters van Merida Adelaar zegevierde na 172 km en 4 uur wedstrijd.     2. Bryan Bouwmans  (Jumbo Visma DJR)     3. Tim van Dijke  (ZRTC Theo Middelkamp)    4. Wim Wittenberg  (Jumbo Visma DJR)    5. Arvid de Kleijn   (Metec TKH).  (24 januari 2023)* WIM HENDRIKS : MICROFONIST BIJ ZEEUWSE PROFCRITERIUMS

Fotoarchief Organisatie.
* Jos Schipper (Marc Zeepcentrale) won in 1978 de Profronde van WC Rentoc in Kruiningen.
Links Wim Hendriks aan de micro *

Wim Hendriks was met zijn rood geruite pet in de jaren 60 t.m. 80 een bekende verschijning  in de Zeeuwse en Brabantse wielerwereld. Hij verzorgde het commentaar bij talrijke profcriteriums in Zeeland. Huisvrienden waren in die tijd de Zeeuwse beroepsrenners Jan Raas en Cees Priem.

Hij begon in de jaren zestig, uit liefhebberij op de Zeeuwse eilanden de wielerkoersen van commentaar te voorzien. In 1969 verhuisde hij van Middelburg naar Hulst, om hier voor dagblad De Stem te gaan werken.  Door deze baan, en de bekende reclamewagen was hij in staat om zijn werk en hobby beter te combineren.

Ook zijn uitspraken en de herkenning van alle coureurs, ook op verre afstand, maakten indruk. Hoogtepunt in zijn wielerwerk was het verslaan van de Nederlandse Profronde. Nog veel te jong stierf Hendriks na een slopende ziekte in 1982. Teneinde in de wielersport zijn naam in herinnering te houden, werd besloten om in 1983 een klassieker naar zijn naam te noemen: de Wim Hendriks Trofee door Zeeuws Vlaanderen.    (24 januari 2023)* 10 FEBRUARI WIELERAVOND "LEVE DE KOERS" IN TERNEUZEN:

GASTEN : OUD WIELERPROFS JOOP ZOETEMELK, HENNIE KUIPER EN JOHAN VAN DER VELDE.


* uitverkocht per 22 november ** MINIBIEB "DE FIETS" IN MIDDELBURG PRESENTEERT IN VOORJAAR 2023
THEMA "WIELERBOEKEN (PROF)WIELRENNEN"
Foto: Zeeland op de Fiets.nl  Wielersupporter en boekenliefhebster Annelien Andriesse (Middelburg) heeft een fietsroute uitgezet langs 15 mini biebs op Walcheren. Ze kwam op dit sportieve en educatieve idee tijdens haar fietstochten door Midden Walcheren en langs de kust.

Andriesse fietst enkele keren per week door haar geboortestreek en kiest dan voor een gevarieerde rit door polders en dorpen. Ze bezoekt vaak een minibieb en maakt dan een leuke foto. Vervolgens dacht ze aan het bundelen van deze leuke voorzieningen waarin leesvoer beschikbaar is met volop variatie.

* In de ruimte collectie zitten ook wielerboeken en tijdschriften met het thema wielrennen.
Kom gerust vrijblijvend langs in de Pres. Wilsonlaan 160 in de Griffioen wijk *

Annelien wil zich met haar initiatief richten op Zeeuwen en Toeristen. Ze hoopt dat de deelnemers tijdens hun fietstocht kennis zullen maken met de lectuur die de bibliotheken aanbieden. Voor de eigenaren zou dat een stimulans kunnen zijn om meer variatie in de collectie op te nemen zodat weer meer bezoekers interesse tonen.
 
De Middelburgse heeft haar project nauwkeurig voorbereid. Na het ontdekken van weer een minibieb zocht ze contact met de eigenaren of ze in het routeoverzicht opgenomen wilden worden. De meesten waren meteen enthousiast en zo ontstond een mooie tocht over Walcheren. De fietsers zijn natuurlijk vrij om zelf een route samen te stellen.Annelien is benieuwd naar de reacties van de fietsers:  
"Het is altijd leuk om te weten hoe de mensen hun tocht hebben ervaren.
Foto en verslagje zijn daarom hartelijk welkom".  
 Email :  annelienandriesse@gmail.com      Facebook : www.facebook.com/annelien.andriesse    (11 juli 2022)Terug naar de inhoud