* Varia diversen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Varia Diversen          * Tips & Berichten : info@zeelandopdefiets.nl


Programma Fietsen OS Tokio 2021:
Wedstrijddagen - Tijden - Deelnemers - Uitslagen.

NIEUWE EXPOSITIE "VROUWEN WIELRENNEN THOLEN"
IN STREEKMUSEUM DE MEESTOOF IN SINT-ANNALAND
Openingstijden :
https://www.demeestoof.nl/museumseizoen-2021
Fotografie :
Frank Hommel, wethouder gemeente Tholen  -  juni 2021
FIETSVIERDAAGSE ZEELAND IN VANAF 27 JULI
In 2021 wordt van 27 t.m. 30 juli de meerdaagse voor de 32 ste keer gereden met routes door Midden Zeeland.
Starten kan tussen 8.30 en 13.00 uur bij het Omnium.
Voorinschrijvers kunnen zich melden op 26 juli tussen 14.00 en 16.30 uur in het Omnium
en tijdens de fietsvierdaagse zelf van 27 t.m. 30 juli tussen 8.30 en 13.00 uur.  www.fietsvierdaagsezeeland.nl  
FIETSMAATJES ZOEKT VRIJWILLIGERS EN DEELNEMERS IN ZEELAND

Fotografie: Milou Oomens > doelgroep in beeld.
Op steeds meer plekken in Nederland komt een Fietsmaatjes locatie. Daar kan de provincie Zeeland toch niet op achterblijven? Hoe mooi zou het zijn als de mooie Zeeuwse natuur toegankelijk wordt voor iedereen! Fietsmaatjes maakt dat mogelijk  door vrijwilligers te koppelen aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken en de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Gezond en gezellig! Om dit mogelijk te maken is Fietsmaatjes.NL op zoek naar initiatiefnemers die een locatie in hun woonplaats op willen richten. Meer weten? Kijk op fietsmaatjes.nl en wie weet zorg jij voor de eerste Zeeuwse Fietsmaatjes.   (9 juli 2021)
CREATIEVE FIETSHOBBY IN MIDDELBURG
ANNELIEN ANDRIESSE ZET "FIETSEN OP KEIEN"
(8 juli 2021)

Gemaakt door Annelien Andriesse (Middelburg)
Reacties & Info : malus@zeelandnet.nlFoto : Lennard Andriesse
Lees ook artikel in Middelburgse & Veerse Bode voorjaar 2021

SAMENWERKING ZRTC THEO MIDDELKAMP MET TEAM JUMBO VISMA ACADEMYDe Zeeuwse Ren- en Tourclub Theo Middelkamp en Team Jumbo-Visma Academy hebben in juli 2021 een intentieverklaring getekend waarin zij afspreken voorbereidingen te treffen voor het aangaan van een partnerschap.
Het doel is het partnerschap begin september 2021 te kunnen bezegelen in een samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen hebben als doel de wielersport in de breedste zin van het woord te ondersteunen en te versterken. Team Jumbo-Visma Academy richt zich daarbij op het hele land en de verenigingen in het bijzonder. ZRTC Theo Middelkamp mikt op de regionale wielersport. Deze samenwerking moet gaan zorgen voor een actieve verbinding tussen de topsport en de breedtesport in Zeeland waarin de partners kunnen profiteren van elkaars capaciteiten. Mick en Tim van Dijke (Colijnsplaat) zijn bezig aan hun tweede seizoen bij de opleidingsploeg van Jumbo Visma.  (7 juli 2021)
WILLEMIEN TREURNIET HEEFT ZICH ALS RAADSLID
ALTIJD INGEZET VOOR EEN FIETSVRIENDELIJK MIDDELBURG
Bron : Middelburgse & Veerse Bode 7 juli 2021


MIDDELBURGER SJAAK DEN HERDER
PRESENTEERT BOEK OVER DE HISTORIE VAN HET ZEEUWSE VROUWEN WIELRENNEN
Sjaak den Herder (Middelburg) heeft de geschiedenis van het Zeeuwse vrouwen wielrennen op een rijtje gezet. De wielerverzamelaar heeft een boekwerk gepresenteerd over de periode 1959-2020. In dit overzicht, met 30 bladzijden op A4 formaat, komen van alle koersen de wedstrijddata, plaatsen en de podiumbezetting in beeld.


Het gaat om de geschiedenis van alle dames criteriums en eendaagse & meerdaagse wedstrijden in Zeeland zoals het Zeeuws Vlaams wielerweekend, de Ster van Zeeuwse Eilanden (logo), Be Ne Ladies Tour en Tour Feminin. Verder zijn er ook een aantal foto's geplaatst, o.a. een opname uit 1967 van een damesploeg met Piet Rentmeester als sponsor van de wielerkleding.   Voor bestellingen: Sjaak den Herder, Middelburg:    jwdnherder@zeelandnet.nl     (10 juni 2021)

ANWB KINDERFIETSENPLAN ZEELAND:
CYCLEHUB MIDDELBURG INLEVERLOCATIE

In duizenden Nederlandse schuurtjes staan ongebruikte fietsen die kinderen voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, goed kunnen gebruiken. Heb jij een of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind meters maken.
De fietsen die worden gedoneerd, knappen we samen met vrijwilligers op of demonteren we zodat we de onderdelen kunnen hergebruiken. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.
De ANWB is op zoek naar jongens en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8-18 jaar. Dus fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat.
In Middelburg is een inleverlocatie opgezet bij Cyclehub aan de Stadsambachtsweg (foto onder).   (1 juli 2021)

Foto : ANWB / Vera Claessen fotografie
Terug naar de inhoud