* Varia Algemeen - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Varia Algemeen  -  Diversen.     * Tips & Foto's :  info@zeelandopdefiets.nl
* 16 EN 17 SEPTEMBER KUNST FIETSROUTE IN MIDDELBURG EN ARNEMUIDEN

Hou je van kunst en van fietsen? Dan is de Kunst Fietsroute Middelburg een aanrader. Zaterdag 16 en zondag 17 september laten 28 kunstenaars uit Zeeland, Nederland en buitenland hun werk zien op locaties in het groene buitengebied van Middelburg en omgeving. Tussen 11.00 tot 17.00 uur kunt u fietsend een route van ca. 20 kilometer afleggen en de kunstenaars bezoeken. Het kunstaanbod is gevarieerd en wordt gecompleteerd met activiteiten en demonstraties op diverse locaties. De locaties herkent u aan de blauwe vlag van de Kunst en Cultuurroute Middelburg. Bekijk route en deelnemers: https://fietsroute.kunstroutemiddelburg.nl    (12 september)* MINISTER HARBERS GEEFT STARTSEIN VOOR DE MONO CAMPAGNE 2023 IN MIDDELBURG

Bron: provincie Zeeland.  Op maandag 4 september is de najaars campagne van MONO weer gestart. De komende maanden wordt daarmee aandacht gevraagd voor de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer.

Foto: Minister Harbers gaf samen met gedeputeerde Harry van der Maas en Carin Leijssen van Politie Zeeland-West-Brabant
het startsein voor de campagne op de Schroebrug in Middelburg.

De MONO-campagne is bedoeld om weggebruikers, zowel automobilisten als fietsers, te wijzen op de gevaren van afleiding. De campagne is met name gericht op het gebruik van smartphones in het verkeer, omdat uit cijfers blijkt dat deze vorm van afleiding veel ongevallen veroorzaakt. Met de campagne en handhavingsacties worden weggebruikers bewust gemaakt van de gevaren van afleiding.Samen met Harry van der Maas (gedeputeerde Provincie Zeeland/voorzitter Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland), Carin Leijssen (Politie Zeeland-West-Brabant), politieagenten van het team Walcheren en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland ging minister Harbers in gesprek met fietsers om extra aandacht te vragen voor veilige deelname aan het verkeer.  (4 september 2023)


* 18 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND AANLEG FIETSPAD BIJ DREISCHOR

maandag 18 september
Dreischor    Trefpunt     Dorsvloer    
Waterschap Scheldestromen     19.15 uur
* Informatieavond  aanleg vrijliggend fietspad
langs Roterijdijk / Zuiddijk tussen Dreischor en Schuddebeurs ** FIETSHISTORIE MIDDELBURG:
IN 2014 VERWIJDERING FIETSPAALTJES IN WIJK VEERSE POORT

Foto: Gemeente Middelburg.  In het voorjaar van 2013 werd de "Paaltjesnota Middelburg" die gemaakt was door de vrijwilligers van de Fietsersbond aan wethouder Chris Simons overhandigd. Hij beloofde er werk van te maken. Het duurde wel even voordat alle neuzen in de Bike Friendly City dezelfde kant uit stonden.

Foto: Op woensdag 15 januari 2014 werd het eerste rood witte fietspaaltje in de nieuwe woonwijk Veerse Poort door de wethouder eigenhandig verwijderd. In 2014 en 2015 zijn, gefaseerd per wijk, ruim honderd fietspaaltjes in Middelburg verwijderd.
De Fietsersbond toonde zich tevreden over de verwijdering in de hoofdstad:  "Hiermee zal het aantal eenzijdige fietsongevallen significant verminderen, waardoor de fietsveiligheid in de stad wordt vergroot. Als Fietsersbond zijn wij erg blij met dit behaalde succes. Uiteindelijk is er vruchtbaar met de gemeente samengewerkt".   

Terug naar de inhoud