* Transfers en Ploegen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Transfers & Ploegen 2022.           * Tips Wielertransfers Zeeland : info@zeelandopdefiets.nlRICO VAN DAMME (YERSEKE) BIJ BELGISCHE PLOEG

Foto: Facebook.  De Bevelandse coureur Rico van Damme koerst vanaf juni in het tenue van Belgische formatie Team Metalced. Ploegleider Gaspard Van Peteghem kan beschikken over talentvolle renners die meestal worden ingezet bij Belgische criteriums en omlopen.
Van Damme (Yerseke) debuteerde voor Team Metalced in Belsele Waas. Hij reed attent tussen de 142 deelnemers en was constant in de voorste gelederen te vinden. van Damme toonde vorm en sprintte naar de vierde prijs.
In het huidige wegseizoen waren er al ereplaatsen in het clubshirt van ZRTC Theo Middelkamp met o.m. Papendrecht (2), Omloop van de Biesbosch (3), GP Elverdinge (3) en de Paasronde van Gerwen (2).
 
Lees meer hierover op de pagina Scorebord Zeeland:

YVA GELUK (MIDDELBURG) IN 2022 BIJ JEGG - DJR ACADEMY

Foto : Clubsite  > 3de rechts Yva Geluk.
 
De Middelburgse renster Yva Geluk fietst in 2022 bij de Brabantse formatie JEGG DJR Academy, onderdeel van de Jonge Renner Oosterhout. Ploegleider Hugo Brenders kan naast Geluk ook een beroep doen op Thalita de Jong, Jana Dobbelaere, Roos Prins, Yvonne de Vet, Ella van de Pol, Heather Patrick en Larissa Hartog. Het groen/witte team zal zich etaleren in Nederlandse en Belgische criteriums en klassiekers.


Yva Geluk (foto) over haar voorbereiding op wedstrijden: "Trainen Zeeland is perfect omdat er altijd wel wind staat en je hebt lange rechte stukken waar je mooi lange intervallen kan doen tegen de wind in. Verder kan ik vrolijk worden van de zee en die kom je bijna altijd wel tegen in je Zeeuwse trainingsrondje.
 
Ik fiets bij het Brabantse JEGG DJR omdat ik het in 2021 super naar mijn zin heb gehad bij de Jonge Renner Oosterhout. Hoewel de ploeg en de begeleiding dit jaar heel anders is, kan ik ook dit jaar weer een mooi programma rijden met uiteraard gezellige teamgenoten".   (10 april 2022)16 RENNERS BIJ PRO CYCLING TEAM WILLY IN 2022
Bij de Zeeuwse formatie Pro Cycling Team Willy zijn 6 renners in de A selectie opgenomen.
Ploegleider Willy Jansen kan in het wegseizoen 2022 een beroep doen op 16 coureurs
die ingezet zullen worden in Nederlandse en Belgische criteriums en klassiekers.  (14 februari 2022)


* Selectie 2022 Cycling Team Willy *
NIEUW REGIO TEAM ZUID NEDERLAND MET ZEEUWSE BELOFTEN / ELITE.

In navolging van het onlangs begonnen Regio Team Zuid-Nederland nieuwelingen/junioren (zie elders op deze pagina) is ook het Regio Team Zuid-Nederland Beloften/Elite opgericht. Dit met als doel om aan de Topcompetitie 2022 deel te nemen.
 
Een serie van de meest prestigieuze klassiekers in Nederland te weten Omloop van de Braakman, Ronde van Noord-Holland, Ton Dolmans Trofee, Omloop der Kempen, Ronde van Limburg, Omloop van Valkenswaard en de Eurode Omloop.  

Het Regio Team Zuid-Nederland herbergt 25 renners die lid zijn van  TML Dommelstreek (provincie Noord-Brabant) of van  Wcl Bergklimmers (provincie Limburg), TWC Maaslandster Zuid-Limburg (provincie Limburg) en ZRTC Theo Middelkamp (provincie Zeeland). Bekijk onderstaan de volledige selectie.


De KNWU heeft de kandidatuur van het Regio Team Zuid-Nederland gehonoreerd. De nieuwe wielergroep behoort tot een selectie groep van 20 wielerteams uit Nederland en Belgie die de vaste deelnemers voor deze competitie vormen. De rennersselectie herbergt voldoende kwaliteit en kwantiteit om een rol van betekenis in de Topcompetitie te kunnen spelen. De deelname aan de topcompetitie draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de renners en tevens het op gewenst niveau houden van de renners en de verenigingen.
 
Het Regio Team Zuid-Nederland brengt tevens een ijzersterk begeleidingsteam op de been met de zeer ervaren ploegleiders Michel Stroosnijder, Peter Godde, Joop van Pel, Peter Dekkers, Ron Drent, Roger Verhaegh, John Ramaekers, Harry Beckers en Laurent Didderen.

Rennersselectie 2022 Regioteam Zuid Nederland:

Sem Achten, Bowen Adriaans, Tijs van de Bemt, Marick Buteijn, Rico van Damme (foto), Sam Errens, Floris Graus, Pieter de Groof, Romano Haan, Daan Honderdors, Jasper Jacobs, Michael de Jong, Job Hesselink, Bas van der Kooij, Tom Mandenmakers, Jurgen Mesu, Pieter van Oirschot, Lars Oreel, Sven Pollaert, Eloy Raas, Jesse Raas, Wouter Salden, Jelke Scholten, Dylan Strik, Juul Thoolen.   (18 januari 2022)
ZEEUWS VLAAMSE JEUGDRENSTER ELENA VAN DER VEKEN TRAINT MET NIEUWELINGEN MEISJES WWV

WEDSTRIJD DEBUUT IN VELD - WEGSEIZOEN 2022 - 2023.

Elena van der Veken (13) uit Sint Jansteen zal eind 2022 debuteren bij de nieuwelingen meisjes van Willebrord Wil Vooruit en wil zich dan tonen in nationale en regionale veldritten. In 2023 komt ze in het clubshirt van WWV aan de start bij wegwedstrijden.
De Brabantse wielervereniging is geworteld in wielerdorp Sint Willebrord en heeft Jeugd/Nieuwelingen/Junioren en Elite/Beloften op de ledenlijst. Deze KNWU licentiegroepen trainen vaak op het clubparcours in Rucphen.

In de jeugdwedstrijden boekte de talentvolle Zeeuws Vlaamse goede resultaten in criteriums en veldritten. Ze fietst al vanaf haar 7de jaar en sinds 2017 bij WWV. Elena koerst op de weg en in het veld en ze traint soms op de baan.

 Op zaterdag 8 januari werd de eerste training afgewerkt.
Het was fris en winderig op de Brabantse wegen maar v.d.Veken genoot van de openingsrit met WWV.


 Selectie 2022:  
Michelle Maas, Amy de Bruin, Kim Lauwerijssen, Nienke de Jong, Zara Ansems,
Lotte van Merienboer, Simone Linders, Isere Koster, Maureen Abma, Sanne Lazeroms, Elena v.d. Veken (1ste van rechts).
 
Ploegleider is oud prof Rudy van Vlimmeren die in het verleden veel criteriums won in Zeeland.
 
Verzorgster: Michela van Stel (Goes). De Bevelandse is al jaren vaste verzorgster bij WWV.    (10 januari 2022)
QUINTY VAN DE GUCHTE OOK IN 2022 BIJ
KEUKENS REDANT CYCLING.

Foto : Paul Hinninck.
BELGISCHE PLOEG VOOR DEMI VAN DIJKE (BORSELE)Foto's: Facebook. Demi van Dijke gaat naar een nieuwe ploeg. In 2022 zal de Bevelandse haar wedstrijden rijden in het shirt van de Belgische formatie Isorex - NoAqua Ladies Cycling Team.
Volgens de ploegleiding vormt van Dijke zeker een versterking: "Demi is een prestigieuze wielrenner met ambitie. Wij geven haar de mogelijkheid om zonder druk te rijden in ons team zodat het goede gevoel weer terug kan komen volgend seizoen".   (28 december 2021)
3 ZEEUWEN IN WORLD TOUR TEAM JUMBO VISMA 2022

 Jumbo Visma begint het nieuwe wegseizoen met 29 renners.
In deze omvangrijke selectie zijn 3 Zeeuwen opgenomen met Milan Vader, Mick & Tim van Dijke.
 
Wout van Aert      Edoardo Affini     Tiesj Benoot      Koen Bouwman     David Dekker        Rohan Dennis      Mick van Dijke    Tim van Dijke Tom Dumoulin       Pascal Eenkhoorn      Jos van Emden     Tobias Foss        Robert Gesink       Chris Harper      Michel Hessmann Lennard Hofstede     Olav Kooij     Steven Kruijswijk     Sepp Kuss      Christophe Laporte     Gijs Leemreize      Sam Oomen     Primoz Roglic    Timo Roosen      Mike Teunissen     Milan Vader       Tosh Van der Sande       Nathan Van Hooydonck     Jonas Vingegaard.   (28 december 2021)JULIA LINDHOUT (SINT MAARTENSDIJK) FIETST VANAF 2022 BIJ TALENTNED

Foto: TalentNED.  De Zeeuwse renster Julia Lindhout verkast van Wieler Vereniging Breda naar de opleidingsformatie TalentNED. De 16 jarige Thoolse wil zich komend wegseizoen in een vertrouwde omgeving verder ontwikkelen als persoon en als wielrenster. Aangaande haar toekomstdroom mikt ze op deelname aan de Olympische Spelen. "Bij al mijn keuzes houd ik dit in mijn achterhoofd".
 
In haar debuutjaar bij TalentNED hoopt Lindhout meetbare progressie te boeken: "Mede de koers bepalen en uiteindelijk met onze gehele ploeg mooie resultaten behalen. Ik bevind mij nu in een omgeving met een mooi team van staf en sporters om mij heen".


Lindhout begon op haar achtste met jeugdwielrennen nadat ze met haar vader Hans een koers had bezocht in Steenbergen: "Ik ben begonnen bij de RSC de Zuidwesthoek. Twee jaar later ben ik overgestapt naar WV Breda omdat daar meer jeugd was en veel meer meiden trainden. Nu wil ik sterker worden op en naast de fiets, zowel mentaal als fysiek. Alle aspecten leren over (sport)voeding en in teamverband fietsen. Daar valt voor mij nog veel winst te halen".    (26 december 2021) ZEEUWS VLAMING GERRIE SIJNESAEL PLOEGLEIDER BIJ BELGISCHE FORMATIE

Gerrie Sijnesael zal in 2022 weer in de ploegleiderswagen zitten. In 2019 moest Sijnesael na 12 jaar noodgedwongen stoppen omdat de Nederlandse ploeg Jos Feron Lady Force niet meer paste binnen de internationale wielerstructuur. Twee jaar lang keek hij vanaf de zijlijn naar het dameswielrennen. De 60 jarige Terneuzenaar kreeg toen ook de kans rustig te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Hij kreeg veel aanbiedingen maar de Zeeuws Vlaming koos voor een ploeg waar hij een goed gevoel bij had.


Sijnesael zal bij Multum Accountants Ladies CT de functie van ploegleider invullen. Hij is opgetogen dat maar liefst 9 leden van de gewezen formatie Jos Feron Lady Force de overstap maken naar zijn team. Hij bleef op regelmatig basis contact houden en toen hij hun vroeg voor de overstap was het meteen voor velen een positieve antwoord.
 
De Zeeuwse wielerliefhebber kijkt er al naar uit om de ploeg te begeleiden in de UCI wedstrijden en hij hoopt op spannende koersen met mooie resultaten voor Multum Accountants. Sijnesael heeft vooralsnog geen Zeeuwse rensters in de ploeg opgenomen.


Verzorger Patrick van Boven gaat ook naar de Belgische formatie. De Goesenaar was 9 jaar lang soigneur bij Jos Feron Lady Force. De 50 jarige Van Boven wil heel graag meehelpen Multum uit te bouwen naar een nog hoger niveau.   
Multum begint het wegseizoen in de Belgische klassieker Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 27 februari. Verder o.m. de EPZ Omloop van Borsele (23 april) en de Baloise Ladies Tour van 13 t.m. 17 juli.    (25 december 2021)
MIDDELBURGSE ANDREA VAN DE BROEK IN 2022 BIJ 'CYCLE CAPITAL'

Paracyclist Andrea van de Broek (Middelburg / foto) fietst in 2022 bij Cycle Capital. De Zeeuwse ziet ruime kansen en is enthousiast richting nieuwe wegseizoen: “Ik kijk ernaar uit om hen te vertegenwoordigen en samen met enkele andere paracyclisten te fietsen tijdens wedstrijden voor dezelfde club”.


v.d. Broek fietst zit vaak op de fiets meestal in gezelschap van haar vriend Erik van Rijswijk. Bij Ride4Kids Zeeland reden ze in 2021 de Papflappentocht door Zeeland (bovenste foto) en de Pyreneeen Challenge over meerdere Franse cols waaronder de befaamde Tourmalet. Verder zijn Andrea en Erik vaak present bij nationale dagtochten.


Cycle Capital is een ambitieuze wielerclub uit Amsterdam die topsport en breedtesport met elkaar wil verbinden. De renners zijn in meerdere disciplines actief binnen de wielersport. In 2021 waren ze aanwezig  bij o.m. ParaPanne aan de Belgische kust, het NK Gravel, de Nederlandse wegkampioenschappen op de Col du VAM in Drenthe en het NCK in Dronten.  (22 december 2021)
ARNO PIESSENS (HULST) NAAR BELGISCHE FORMATIEZeeuws Vlaming Arno Piessens kiest voor een sportieve verhuizing. De renner uit Hulst verlaat Ridley Hermans Development en zal in 2022 koersen in de junioren selectie van de Belgische formatie Van Moer Cycling. Op zaterdag 20 november was de kennismaking tijdens een gezamenlijke trainingsrit over Belgische (binnen)wegen.   (18 december 2021)
THOOLSE BRITT DE GRAVE IN 2022 BIJ TALENT CYCLING

Foto : Facebook  > Britt de Grave rechtsachter.

Britt de Grave uit Tholen koerst in 2022 bij Talent Cycling. De 17 jarige Zeeuwse kiest volgens de teamleiding altijd voor de aanval: "Ik kijk uit om als team te fietsen en plezier te maken met zijn allen. Ik heb mezelf als doel gesteld om me verder te ontwikkelen en een goed klassement te rijden in meerdaagsen. Verder natuurlijk het helpen van ploeggenoten".


Talent Cycling bestaat uit vier ploegen: het TALENT Elabo U17 team, het TALENT Elabo U19 team, het TALENT Elabo Development Team en GT Krush Tunap Sports Pro Cycling. Vier ploegen met het gemeenschappelijk doel: groei. Talent Cycling helpt de kampioenen van de toekomst. Om ze iedere dag, ieder jaar weer een stapje dichter bij het verwezenlijken van hun wielerdromen te brengen.  (15 december 2021)


 

ZES WIELERVERENIGINGEN VORMEN MET NIEUWELINGEN EN JUNIOREN REGIOTEAM ZUID NEDERLAND

PRESENTIE ZEELAND MET ZRTC THEO MIDDELKAMP EN WV ZEEUWS VLAANDEREN

Met ingang van het wielerseizoen 2022 hebben maar liefst 6 wielerverenigingen de handen ineengeslagen en vormen voor de categorieen nieuwelingen en junioren gezamenlijk het Regioteam Zuid-Nederland.

ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws-Vlaanderen (Provincie Zeeland), Wcl Bergklimmers en TWC Maaslandster Zuid-Limburg (Provincie Limburg) en TML Dommelstreek en RSC De Zuidwesthoek (Provincie Noord-Brabant), zorgen samen voor een unieke en professionele samenwerking die geheel Zuid-Nederland beslaat.

Door het koppelen van verschillende reeds bestaande samenwerkingsverbanden ontstaat een organisatie met een sterk rennerscollectief. De begeleiding wordt onder meer ingevuld door ervaren en deskundige bekende oud-renners met naam en faam die de jonge renners op een hoger niveau kunnen brengen. Heddy Nieuwdorp, Werner Joosten, Ad Polak, Cas Hochstenbach, Peter Dekkers, Marc de Groof, Stan Bertram en Laura Poulissen staan hiervoor in.


De selectie zal in 2022 koersen in onder andere de 3 daagse van Axel, de Ronde van Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne, Ster van Zuid-Limburg, Omloop van Yerseke, E3 Binckbank Classic, Menen Kemmel Menen, GP Bob Jungels, Tour de Himmelfart, Tour de la Basse Meuse, Triptique Ardennais, Omloop van Borssele, Grote Prijs Frankfurt, Sauerland klimclassic, alle Topcompetitie wedstrijden in Nederland, plus open klassiekers in Nederland en in het buitenland.     (21 november 2021)


 

ZEEUWS VLAMING ROWDY REUNIS NAAR BELGISCHE FORMATIE DCR CYCLING TEAM


Foto's: Facebook.  Rowdy Reunis (Hulst) moest in het najaar op zoek naar een nieuw wielerteam. Zijn Belgische ploeg Indulek Doltcini Derito cycling team verlaat na 8 mooie seizoenen de wielersport. Het 18 jarige Zeeuwse talent reed in 2021 als eerste jaars belofte veel Belgische wedstrijden.
 
De Zeeuws Vlaming heeft op sportief vlak onderdak gevonden bij het DCR Cycling Team. Deze ploeg is aangesloten bij de Wielerbond Vlaanderen en koerst hoofdzakelijk in de categorie elite zonder contract.     (7 november 2021)  
FIRN ARENS NAAR WILLEBRORD WIL VOORUIT U19

Foto: WWV.  Firn Arens uit Kruiningen koerst in 2022 bij de junioren formatie van Willebrord Wil Vooruit met ploegleider Davy Gunst uit Yerseke. De Bevelander maakt de overstap van het U17 team. Tijdens de trainingskampen met WWV etaleerde Arens zijn klimcapaciteiten en maakte een sterke indruk tussen de ervaren coureurs van de Brabantse wielervereniging.   (1 november 2021)
MAUREEN ARENS (KRUININGEN) KOERST IN 2022
BIJ CONTINENTALE VROUWENPLOEG NXTG RACING U23

Foto: Facebook.  De talentvolle Maureen Arens blijft opvallend presteren en is vanaf 1 augustus 2021 aangesloten bij de continentale UCI vrouwenploeg NXTG Racing U23. De Bevelandse schuift door vanuit de juniorenploeg van NXTG waar ze koerste als stagiaire.


Ploegleider Wim Stroetinga denkt dat Arens kan groeien op een hoger niveau: "Maureen heeft een geweldige werkethos, veel ambitie en blijft zich continu ontwikkelen. Ze mag het elite niveau proberen en we zijn benieuwd naar haar sterke punten".   

Jolien Dhoore is vanaf januari 2022 de nieuwe ploegleider van NXTG Racing. Ze zal zich richten op het helpen van het U23 team (Maureen Arens) om hun doelen te bereiken in het nieuwe seizoen. De Belgische is wielrenner voor Team SD-Worx en nam onlangs deel aan de Madison-wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio. Zowel op de weg als in het baanwielrennen is Jolien een succesvolle renner met verschillende Belgische, Europese en Wereldtitels. Op 2 oktober 2021 was Parijs-Roubaix de laatste wedstrijd van haar indrukwekkende wielercarriere.     (1 november 2021)

Terug naar de inhoud