* Transfers en Ploegen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Transfers & Ploegen 2023.          * Tips Wielertransfers Zeeland : info@zeelandopdefiets.nlBELOFTEN / ELITE VAN THEO MIDDELKAMP IN REGIOTEAM ZUID NEDERLAND
In het Regioteam Zuid Nederland zijn 8 beloften en 1 elite van ZRTC Theo Middelkamp opgenomen.

* Casper Vos *
(5 januari 2023)
REGIO TEAM ZUID NEDERLAND MET 9 JUNIOREN VAN ZRTC THEO MIDDELKAMP

* Arno Piessens *

(4 januari 2023)
13 ZEEUWSE NIEUWELINGEN BIJ REGIO TEAM ZUID NEDERLAND

Nadat in 2022 al diverse wedstrijden door de nieuwelingen rijdend voor het Regio Team Zuid-Nederland werden gereden zal dit in 2023 worden uitgebreid. Het Regio Team Zuid-Nederland wordt in 2023 versterkt door een nieuw lid, TWC Peijnenburg uit Tilburg.
 
In totaal zijn maar liefst 42 nieuwelingen lid van het Regio Team Zuid-Nederland ingebracht door de leden ZRTC Theo Middelkamp Goes, TWC Pijnenburg Tilburg, TML Dommelstreek Geldrop (provincie Noord-Brabant) en Zuyd CT Sittard-Geleen (provincie Limburg).
 
Een aantal 2e jaars nieuwelingen hebben al puike prestaties in 2022 als eerste jaars nieuwelingen weggelegd. Ook een aantal renners uit de Top 10 Nederlands Kampioenschap jeugd categorie 7 zitten in deze mooie selectie. Met deze groep hopen we een mooi 2023 wedstrijdjaar te draaien.  
 
Bij de nieuwelingen is er begeleiding door de ploegleiders Ad Polak, Lester van der Staal, Sjors Roosen, Thijs van der Schoot, Peter Dekkers, Mario Pennings, Maurice Honderdors en Radan Adriaans.


Selecties:
 
1ste jaars nieuwelingen (22 renners):
Theo Middelkamp: Marick van Cadsand, Bjorn Hoogerheide, Niek Hoogesteger, Sam Mullaert en Maike Stan van der Wel.
 
Zuyd CT: Floris Aarts, Abel de Boer, Winand Breuckers, Dean van Meegen, Sjoerd Spanjaard en Sander Tullemans.
 
2e jaars Nieuwelingen (20 renners):
Theo Middelkamp: Sander Janssens,  Seb Meise, Teun Paaimans, Dennis Polfliet, Ben de Roos, Rinz v.d. Staal,  Sven Verduijn, en Nick Wisse (foto)
 
TWC Pijnenburg: Mees Alting, Michiel Fuite, Joey Gulickx, Freie Heidanus en Mik Strooper.
 
TML Dommelstreek: Mees Berkhof, James Keelan, Jelle Peters, Koen Snepvangers en David Wibier
 
Zuyd CT: Kyanno Koopman en Levi Offermans.     (4 januari 2023)

ZEEUWEN YVA GELUK EN KIM VAN HALST IN 2023 BIJ JEGG-DJR ACADEMY

De damesgroep binnen JEGG-DJR Academy beschikt in 2023 over 18 dames. In de selectie zitten twee Zeeuwse vrouwen: Yva Geluk (Middelburg) die blijft bij het Brabantse clubteam. Nieuwkomer is haar provinciegenote Kim van Halst uit Wissenkerke (foto onder). De Bevelandse behaalde in het shirt van Team Willy goede uitslagen in criteriums van o.m. Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ).Opvallend is de terugkeer van Noa Jansen uit Oosterhout. Na enkele jaren bij UCI ploegen brengt ze aardig wat ervaring mee. Met deze samenstelling is de brede vrouwenformatie gereed om onder leiding van Eric Verstraten en Rene Eickhof het komende seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.   (4 januari 2023)

ZEEUWS VLAMING THOMAS BAART NAAR BRABANTS TEAM JEGG - DJR ACADEMY

Thomas Baart koerst vanaf 2023 bij een andere ploeg. De renner uit Kloosterzande zal het shirt aantrekken van de Brabantse formatie Jegg - DJR Academy. Baart heeft voor deze ploeg gekozen omdat hij zich hier met een goede begeleiding verder wil ontwikkelen. Op zijn programma komen mooie Nederlandse en Belgische beloften wedstrijden.
Bij het team Van Moer Logistic Cycling (B) reed Baart in het wegseizoen 2022 naar mooie resultaten bij de junioren.  

De basis van Jegg - DJR Academy gaat terug naar 1936 toen in Oosterhout als voorloper de Jonge Renner werd opgericht. De Brabantse wielerclub beschikt over een eigen parcours in Oosterhout, de Warande.   (4 januari 2023)
RICO VAN DAMME (YERSEKE) IN 2023 WEER BIJ TEAM METALCED

* Rico van Damme wint in Kruibeke 2022 *

Foto: Rita Thienpondt.   De 25 jarige Rico van Damme uit Yerseke begint in 2023 vol ambitie aan zijn vierde seizoen bij de elites: “Ik vind het mooi om het spel van de koers te spelen, hier haal ik veel plezier uit".

 Ben je tevreden van je seizoen 2022:
"Afgelopen seizoen ben ik in juni sportief verhuisd van ZRTC Theo Middelkamp naar team Metalced. Met in totaal 5 overwinningen (waaronder 3 voor team Metalced) kan ik tevreden terug kijken op mijn seizoen. Door een sleutelbeenbreuk zag het seizoen er helaas wel anders uit dan verwacht. Ik hoop in het komende seizoen deze lijn met successen te kunnen doortrekken".
 
Waarom kies je voor team Metalced:
"Team Metalced is mij goed bevallen en is een gezellig, mooi en ambitieus team! Ik kijk er naar uit om terug mooie successen te behalen met de ploeg".
 
Wat zijn je doelen voor volgend jaar:  
"Mijn doelen voor 2023 zijn het evenaren van het aantal overwinningen van vorig seizoen. Het winnen van een interclub koers staat hoog op mijn verlanglijst. Daarnaast wil ik mezelf graag ontdekken in meerdaagse koersen".   (3 januari 2023)
ZEEUWSE EX BEROEPSRENNER BRIAN VAN GOETHEM IN 2023 PLOEGLEIDER BIJ BEAT CYCLING

Oud profrenner Brian van Goethem stapt volgend seizoen in de ploegleiderswagen van de Nederlandse continentale ploeg Beat Cycling. Voor de 31 jarige Zeeuws Vlaming wordt het zijn debuut in deze begeleidings en advies functie. De Zeeuws Vlaming heeft wel ervaring in het wielerpeloton. Hij reed als profrenner bij de Belgische World Tour formatie Lotto Soudal (foto boven) en de Pro Continentale ploeg Roompot Oranje Peloton (foto onder).


Van Goethem kijkt uit naar de eerste wedstrijden in 2023:  "Mijn ambities voor het komend seizoen zijn om mijzelf te ontwikkelen als ploegleider, na afgelopen twee jaar wat afstand te hebben genomen. Zelf heb ik als renner alle categorieen doorlopen. Met die ervaring hoop ik de renners en het team te helpen ontwikkelen naar een volgende stap".Manager Geert Broekhuizen is enthousiast en ziet het wel zitten met van Goethem achter het stuur: "We hadden een bepaald wensenlijstje voor de opvolger van de vertrokken Luuc Bugter en we kwamen tot de conclusie dat Brian voldeed aan de wensen van dat lijstje. Brian heeft ervaring op het hoogste niveau in de WorldTour met Lotto Soudal maar ook op ProTour-niveau met Roompot en is opgeleid in het continentale peloton. De renner die Brian was past heel goed bij het profiel van onze ploeg die wij voor komend jaar hebben neergezet. Hij brengt een hoop profervaring mee en zit al een aantal jaar in de auto bij de neutrale service van Shimano. Hij heeft dus ook al vaardigheid in de auto. Verder was hij vaak teamcaptain, waardoor hij een koers lezen, daarmee perfect kan inschatten hoe de koers verloopt en dit overdragen naar onze renners".    (3 januari 2023)

LUCA VAN DER VEKEN IN 2023 BIJ JUNIOREN SELECTIE
WILLEBRORD WIL VOORUIT
Luca van der Veken uit Sint Jansteen koerst vanaf 2023 in de junioren groep van Willebrord Wil Vooruit.
Hij maakt de opstap vanuit het U17 team.
De Zeeuws Vlaming behaalde sterke resultaten bij de nieuwelingen.
Met zijn scherpe sprint zijn er ook een stapje hoger zeker nog groeikansen.
(3 januari 2023)


Terug naar de inhoud