* Transfers en Ploegen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Transfers & Ploegen.           * Tips Wielertransfers Zeeland : info@zeelandopdefiets.nl


MAUREEN ARENS (KRUININGEN) BIJ VROUWENPLOEG NXTG RACING U23

De talentvolle Maureen Arens blijft opvallend presteren en is vanaf 1 augustus 2021 aangesloten bij de continentale UCI vrouwenploeg NXTG Racing U23. De Bevelandse schuift door vanuit de juniorenploeg van NXTG waar ze koerste als stagiaire.


Ploegleider Wim Stroetinga denkt dat Arens kan groeien op een hoger niveau: "Maureen heeft een geweldige werkethos, veel ambitie en blijft zich continu ontwikkelen. Ze mag het elite niveau proberen en we zijn benieuwd naar haar sterke punten".     (29 juli 2021)
MIDDELBURGSE YVA GELUK IN 2021 BIJ TEAM LOVING PATATOESFotografie: Facebook.   Yva Geluk (Middelburg) draagt in 2021 het sponsorshirt van de Brabantse formatie Team Loving Potatoes. Dit Ladies Cycling Team is onderdeel van wielervereniging de Jonge Renner in Oosterhout, opgericht in 1936. Bij Loving Potatoes staan vier Brabantse rensters op de selectielijst: Ingrid van den Wijngaard (Oosterhout), Daimy Hellemons (Hoeven), Maaike Brandwagt (Rijsbergen) en Devon Kuijstermans uit Oudenbosch.

Geluk over haar transfer en motivatie: "Naast trainen en wedstrijden rijden, werk ik ook nog fulltime bij de politie. Ook daarvoor rijden we met de nationale wielerselectie af en toe kampioenschappen zoals een NK en EK. Inmiddels koers ik ruim 4 jaar in het dameselite peloton. Ik rijd vooral graag koersen in Belgie vanwege de leuke sfeer.


Het voorjaar vind ik altijd eigenlijk het mooiste deel van het seizoen. Ik haal er veel voldoening uit door in de winter lekker veel door te blijven trainen en af en toe wat strandraces te pakken als voorbereiding richting voorjaar.
"Mijn favoriete koers is gelukkig ook redelijk vroeg in het seizoen, namelijk de EPZ Omloop van Borsele. Dit is een thuiskoers voor mij en er staat vaak genoeg wind voor waaiers, altijd mooi voor een echte Zeeuwse. Ik hoop dat ik samen met mijn nieuwe ploeggenoten van Team Loving Potatoes veel mooie wedstrijden kan rijden".   (9 mei 2021)

JARNO DHONDT (EEDE) IN 2021 BIJ BELGISCHE PLOEG

Zeeuws Vlaming Jarno Dhondt koerst in 2021 bij Cyclingteam Aluvano - Frituur De Flandrien - Yprauto. Deze organisaties vormen een wielerproject in Roeselare voor U23/EZC en dames elite. De 18 jarige Dhondt is eerstejaars belofte en is zeer gemotiveerd om te scoren.


Foto: Facebook. Volgens zijn nieuwe formatie is de inwoner van Eede een hardrijder pur sang. Hij krijgt bij zijn nieuwe ploeg de mogelijkheid om rustig verder te groeien. Dhondt hoopt dan ook enkele mooie resultaten neer te zetten.    (3 mei 2021)JULIET STOUTJESDIJK (THOLEN) BIJ RESTORE CYCLING LADIES

Juliet Stoutjesdijk uit Tholen wil in het sponsorshirt van Restore Cycling Ladies ervaring en sfeer opsnuiven in het vrouwenpeloton en stapjes maken op de wielerladder.  Ploegleider Johan Mulder ziet wel kansen voor de Zeeuwse om verder te komen in de wielersport: "Weer een jong talent die we gaan helpen te ontwikkelen".
 
Stoutjesdijk is gereserveerd aangaande haar debuut in het wielerpeloton: "Ik heb zelf alleen nog geen enkele wedstrijd gereden. Ik wil graag eerst kijken of het wat voor mij is en wat routine opdoen. Ik studeer nog voor mondhygienist in Utrecht en heb het hier ook nog erg druk mee. Ik ga kijken of het te combineren valt met mijn studie".
 
De Thoolse kan altijd nog koersadvies vragen bij haar vader. Corne Stoutjesdijk (Sint-Maartensdijk) reed in het clubshirt van Wieler Vereniging Roosendaal bij de amateurs. Hij stond vaak op de startlijst bij Zeeuwse criteriums.   (17 april 2021)

 


NIEUWE PLOEG VOOR MIDDELBURGSE DAPHNE MESU IN 2021

Foto : Jacco Quist > Zomerkoers TMZ 2021 Vlissingen Oost.
Daphne Mesu (rechts op foto) zal in 2021 het shirt aantrekken van Team Loving Patatoes. De 20 jarige Middelburgse richt zich in een nieuwe wieleromgeving op de (Zeeuwse) criteriums en klassiekers. Ze wil in de toekomst in een aangename sfeer haar geliefde sport beoefenen.


Mesu komt over van Westland Wil Vooruit (WWV) en gaat naar de succesvolle Brabantse vrouwenformatie die is ondergebracht bij de Jonge Renner Oosterhout. De studente volgt haar plaatsgenoot Yva Geluk die in 2021 eveneens debuteert bij Loving Patatoes.


Mesu over haar transfer: "Ik rij nu al weer 10 jaar met veel plezier wedstrijden, de klassiekers en tijdritten zijn voor mij de mooiste onderdelen. Na twee jaar bijna geen wedstrijden te hebben gereden door een knieblessure ben ik nu erg gemotiveerd voor 2021. Ik kijk er naar uit om samen met de dames van Team Loving Potatoes een leuke tijd te hebben tijdens het fietsen".   (4 juli 2021)THOOLSE RENSTER JULIA LINDHOUT VANAF 2022 BIJ TALENTNED WIELERTEAM

Foto's : Facebook.    TalentNED had al een mountainbike en een schaatsteam en voegt daar nu een derde sporttak aan toe: wegwielrennen voor vrouwen. TalentNED onder aanvoering van Stefan van Klink en Roxane Knetemann start in het wegseizoen 2022 met zes zeer talentvolle rensters waaronder Julia Lindhout uit Sint-Maartensdijk (foto).
 
Het is een interessante periode geweest voor TalentNED. Plannen werden gesmeed om een nieuwe sporttak toe te voegen en ingezet werd op een juniorenploeg met doorgroeimogelijkheden naar een belofteteam. Met een sterke groep rensters uit 2005 (nu tweede jaars nieuweling en volgend jaar 1e jaars junior) gaat TalentNED het avontuur aan.Trainer-coach Stefan van Klink kijkt terug op een mooi proces: "We hebben een aantal zeer talentvolle en ambitieuze rensters gevonden die ervan dromen om profrenster te worden. Daarnaast is het een sterke groep met rensters die al hele mooie resultaten hebben gereden."

Roxane Knetemann over de nieuwe formatie: "We hebben hele goede gesprekken met de rensters gevoerd. Geweldig om hun drive te proeven om te slagen als renster. We kunnen niet wachten om te beginnen". 
De talenten die onderdeel zullen gaan uitmaken van het vrouwen wielerteam van TalentNED komen uit alle windstreken:
 
Zoe van Velzen (Waddinxveen, 16)
Elise Timmerman (Staphorst, 16)
Anouk Bijl (Papendrecht, 15)  
Loes Nomden (Hattem, 16)   
Fien Winters (Hasselt, 15)
Julia Lindhout (Sint-Maartensdijk, 16), foto linksboven.

 Gerard Kemkers, directeur van TalentNED:
"We zijn erg verheugd met de start van een vrouwen wielerteam en kijken er naar uit om de talentvolle rensters te helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast verheugen we ons om een rol te gaan spelen in de opleidingspiramide van het wielrennen en verwachten hier samen met andere belangrijke stakeholders (KNWU, andere teams, onze partners, etc.) een uniek traject in neer te zetten. Net als bij de andere sporten is en blijft ons doel om talentvolle sport(st)ers voor te bereiden op een overgang naar een (inter)nationaal topteam. Alles met de insteek om blijvend Nederlandse successen te vieren in de klassiekers, de grote rondes, de kampioenschappen en de Olympische Spelen. Het zou geweldig zijn als we een renster kunnen opleiden, die we op latere leeftijd in een regenboogtrui zien rondrijden".    (6 april 2021)
Bron : PZC 15 april 2021.ZEVEN ZEEUWSE RENNERS BIJ WILLEBRORD WIL VOORUIT

 Bij Willebrord Wil Vooruit (WWV) staan in 2021 zeven Zeeuwen op de selectielijst.
 
De nieuwelingen Firn Arens (Kruiningen), Luca Van Der Veken (Sint Jansteen) en Thijs Theuns uit Zierikzee zullen namens de Brabantse wielervereniging WWV hun rugnummer opspelden in criteriums en klassiekers. In de begeleidingsgroep bij de nieuwelingen zitten de ploegleiders Henk Keller, Johan Dingenmans, Bram Nelen en coordinator Kees Kuijlen.

Zeeuwse Elite/Beloften : Justin Boone en Joran Wiskerke.    Ploegleider: Rinus Verboom.


Marijn Wiskerke en Tycho van Gijsel starten in het junioren peloton.       Foto: Rita Thienpondt.

KNWU wielervereniging Willebrord Wil Vooruit werd opgericht in 1946 en is gevestigd in het Brabantse St. Willebrord binnen de gemeente Rucphen. In 2020 had de vereniging ongeveer 90 renners op de ledenlijst.   (3 februari 2021)NIEUWELING SENNA REMIJN NAAR BELGISCHE PLOEG

Foto: Cyclingsite.be/Acrog Tormans.   Senna Remijn uit Wolphaartsdijk heeft als eerstejaars nieuweling de overstap gemaakt naar de Belgische ploeg Acrog Tormans ( BC Balen). De Bevelander heeft er zin in voor dit mooie team te rijden omdat hij zich hier in alle disciplines verder kan ontwikkelen. Vanaf 2021 komt hij uit op de onderdelen weg, veld en mtb. Acrog-Balen BC is een wielerclub die zich vooral toelegt op het jeugdwielrennen vanaf 8 jaar (miniemen) t.m. 17 jaar (junioren). Remijn startte met wielrennen binnen de jeugdafdeling van ZRTC Theo Middelkamp en was succesvol in Zeeuwse, Brabantse en Zuid Hollandse criteriums.    (30 januari 2021)STERKE SELECTIES ZRTC THEO MIDDELKAMP IN 2021

De ploegleiders van ZRTC Theo Middelkamp beginnen met 9 beloften en 14 elite renners aan het wegseizoen. Daarnaast kan de Zeeuwse wielervereniging een beroep doen op de continentale coureurs Wesley Mol, Tim en Mick van Dijke, Jarno Mobach en Thijs de Lange. Dit vijftal heeft ruime ervaring in het (prof)peloton. Als hun eigen continentale ploeg niet aan de start komt in b.v. de Omloop van de Braakman mag Middelkamp de vijf renners opstellen. Met deze formule kan een sterke afvaardiging geformeerd worden voor de klassiekers. In de clubcompetitie waar 25 teams aan meedoen in 2021 is Middelkamp 1 van de weinige overgebleven zelfstandige clubs.Ploegleider Ad Polak (foto) zit vol enthousiasme en gaat gemotoveerd richting seizoenstart:  "We zijn best trots op de samenstelling van de selecties en zijn nu ijzersterk. We hebben nu een mooie afspiegeling van oud en jong met voldoende routine. Middelkamp is echt een regioclub geworden en dat was wel noodzakelijk voor handhaving als zelfstandige club. We kunnen ook een mooi programma aanbieden met een aantal interessante Belgische koersen".Middelkamp heeft een omvangrijke begeleidings groep waar de renners kunnen aankloppen. Fysiotherapeut/trainer Nathan Traas en bewegings wetenschapper Jens Voet beschikken over moderne manieren van trainen. Daarnaast ondersteunt Michel Stroosnijder de renners met zijn ervaring en deskundigheid.
Verder staan Ad Polak, Peter Godde, Joop van Pel en Heddie Nieuwdorp (foto) paraat met koerstips en adviezen. In de voorbereiding trainden de renners veel online met core oefeningen en een zwift programma.


ZRTC Theo Middelkamp met 25 teams in KNWU clubcompetitie 2021.


Selecties 2021 ZRTC Theo Middelkamp:

Beloften
Xander van Dijk    Roosendaal        Thijs van de Broek    Gilze          Thomas Verdonck  Wouwse Plantage        Lars Oreel    Goes         Lars Steenbakker     SHeerenhoek         Jurgen Mesu     Middelburg        Arjen van Damme     Yerseke         David Michielsen    Nieuwdorp (foto) Maarten de Nijs    Huijbergen.


Continentals  
  
Wesley Mol    Kapelle        Jarno Mobach     Sluiskil         Mick van Dijke  Colijnspaat       Tim van Dijke   Colijnsplaat      Thijs de Lange Dordrecht (foto).


Elite   

Rico van Damme    Yerseke          Ramon Vleugel     Goes  (foto)           Eloy Raas    Goes          Lars Akkermans    Ossendrecht  
Roy Gijzel     SHeer Arendskerke         Michiel Jumelet    Bruinisse         Frenky van der Vorst     Halsteren          Nick de Landtsheer Hoboken          Paul Hoondert   Den Haag            Pieter Vette     Heinkenszand           Pieter Israel   Kruiningen          Sam van de Mieroop Schoten       Marco Minnaard   Wemeldinge       Thomas Polak Prinsenbeek.      (29 januari 2021)13 RENNERS BIJ PROCYCLING TEAM WILLY IN 2021

Foto : Jacco Quist  >  Criterium Heinkenszand 2019
1. Menno v.d. Zweep  (Pro Cycling Team Willy)   2. Dante de Ruijsscher   3. Roy Guequierre

Bij Procycling team Willy kan ploegleider Willy Jansen beschikken over 13 renners. In de selectie voor 2021 zitten 12 coureurs uit Zeeland en 1 Brabantse renner. Het programma van de Zeeuwse formatie bestaat uit criteriums en klassiekers in Zuidwest Nederland. De renners zullen hoofdzakelijk starten in koersen van Trimbelangen Midden Zeeland TMZ.

D-categorie:   Ron Theissen (Kamperland)     Neil Theissen  (Kamperland)    Kevin de Jager (Colijnsplaat)    Diego Sandee (Geersdijk) Daaf van der Maas (Geersdijk)    Rob Swenne (Wissenkerke)      Wessel Bakhuizen (Colijnsplaat).

Amateurs:   Willem Jan Koeman (Goes)     Job Blankensteijn (Kortgene)      Kieran Versluis (Wissenkerke)    Dimitri Mulder (Bergen op Zoom)    Feike Kalsbeek (Middelburg)    Menno van der Zweep (Geersdijk / foto boven)      (7 januari 2021)  BRITT DE GRAVE (THOLEN) NAAR NIEUWE VROUWENFORMATIE WATERSLEY U19


THOLENAAR PATRICK DE GRAVE PLOEGLEIDER

Foto's : Facebook.  Watersley R&D start in 2021 met een U19 vrouwenformatie naast de al bestaande U23 dames ploeg. Doel is de dames een uitdagend programma te bieden. Naast de wedstrijden in de Nationscup zullen er diverse koersen in Duitsland, Luxemburg, Belgie en Nederland gereden worden. Watersley is een talenten sport accommodatie in het Limburgse Sittard.

De Middelburgse mountainbiker Milan Vader verblijft ook op deze locatie. Team DSM en de Amerikaanse selectie maken ook gebruik van de prachtige voorziening. Het betreft niet alleen wielrennen maar alle talentvolle sporters kunnen Sittard onderdak vinden zodat ze studie en topsport op alle onderdelen kunnen combineren.Om iedereen optimaal te kunnen begeleiden is de nieuwe Development selectie van Watersley U19 zes rensters breed.
Selectie:   Bente v.d. Nouweland (Rijen)    Pem Hoefmans (Alphen)    Denise Mertens (Breda)     Iris Timmermans (Bingelrade)    Carmen v.d. Veen (Zwolle)    Britt de Grave  (Tholen.


Tholenaar Patrick de Grave (foto), geboren in Middelburg, wordt ploegleider bij de vrouwenploeg Watersley U19. De Grave heeft ervaring in de wielersector. Hij was rond 2008 ploegleider bij ZRTC Theo Middelkamp en zat zelf 11 jaar op de racefiets als amateur bij de Pedaalridders in Made.    (5 januari 2021)SAMENWERKING 4 WIELERVERENIGINGEN IN ZEELAND EN BRABANT
MET 18 NIEUWELINGEN EN 18 JUNIOREN


Vier regionale wielerverenigingen uit Zuidwest Nederland, WV Breda, RSC de Zuidwesthoek, WV Zeeuws Vlaanderen en ZRTC Theo Middelkamp, gaan in 2021 voor de nieuwelingen en junioren samenwerken onder de naam clubcombinatie Zuid West.

Uit contacten tussen Ad Polak (ZRTC Theo Middelkamp) en Edwald Martijn (WV Zeeuws Vlaanderen) is het idee ontstaan om de banden tussen ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws Vlaanderen aan te halen en elkaar als verenigingen te versterken.  Omdat ZRTC Theo Middelkamp, RSC De Zuidwesthoek en WV Breda al naar tevredenheid samenwerkten in een clubcombinatie voor nieuwelingen en junioren, was het een kleine stap om tot een samenwerking van vier verenigingen te komen.

Deze samenwerking maakt het mogelijk de nieuwelingen en junioren van de deelnemende clubs een schitterend wedstrijdprogramma aan te bieden. Het bundelen van de contacten van de individuele clubs met buitenlandse wedstrijdorganisaties resulteert bijvoorbeeld in een uitgebreid en uitdagend internationaal programma met diverse meerdaagse wedstrijden. De clubcombinatie kan bij de start van het project over 18 nieuwelingen en 18 junioren beschikken.De vier verenigingen hebben ieder zo hun kwaliteiten en specialismes die nodig zijn voor het opleiden van jonge renners. Daarvan kunnen nu alle renners profiteren. Door het bundelen van de krachten in de begeleiding van de renners heeft de clubcombinatie beschikking over een ruim bezet begeleidingsteam, bestaande uit een toegewijde en geroutineerde groep trainers, ploegleiders, mecaniciens, verzorgers en masseur. Zij bieden de renners de nodige begeleiding en ondersteuning in de aanloop naar en tijdens de wedstrijden. Ook nu het Covid 19 virus de groepsactiviteiten bemoeilijkt zijn alle leden van de clubcombinatie al verzekerd van online trainingsbegeleiding met onder andere core stability oefeningen en Zwift-trainingen. Zodra het weer kan zullen trainingen worden georganiseerd op vijf verschillende plaatsen in de regio. De trainingslocaties zijn, Breda, Roosendaal, Ossendrecht, Goes en Zeeuws-Vlaanderen.

Deze samenwerking biedt aan de regionale renners uit de categorieen nieuwelingen en junioren, met toegewijde en vakkundige begeleiding en een uitdagend wedstrijdprogramma een stevige basis om door te groeien naar de beloftecategorie. De verenigingen hebben er alle vertrouwen in dat er met de clubcombinatie voor de jonge wielrenners in de regio voldoende mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen.  (21 december 2020)


MAUREEN ARENS (KRUININGEN) IN 2021 BIJ NEXT GENERATION

Maureen Arens (Kruiningen) koerst vanaf 2021 voor het vrouwenteam van Next Generation (NXTG) van de oud beroepsrenners Servais Knaven (winnaar Parijs - Roubaix 2001) en Wim Stroetinga (triomfator Sluitingsprijs Putte Kapellen 2012). Marion De Cocq zal de functie van teammanager invullen. Arens reed voorheen bij ZRTC Theo Middelkamp en het Rob Ruijgh Development Team van WCL Bergklimmers. In 2019 behaalde ze de eerste plaats bij de Tour de Lasalle en het Districtskampioenschap Tijdrijden.


Eigen Foto
Arens is ook weer opgenomen in de nationale selectie voor de junior vrouwen. De Bevelandse werd hiervoor uitgenodigd door bondscoach Loes Gunnewijk. De 17 jarige Arens behoort nu tot de talentvolle groep rensters waaruit de bondscoach een selectie zal maken voor de internationale wedstrijden en het EK en WK in 2021.    (14 december 2020)

 


QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) BLIJFT IN 2021 BIJ BELGISCHE FORMATIE
KEUKENS REDANT LADY CYCLING TEAM.
(23 november 2020)

THIJS DE LANGE IN 2021 BIJ METEC SOLARWATT

De geboren Zeeuw Thijs de Lange (Kattendijke) begint in het sponsorshirt van Metec Solarwatt aan het wielerjaar 2021. De 25 jarige Bevelander blijft bij de continentale formatie van manager Michel Megens en wil in het nieuwe seizoen weer leuke resultaten boeken in klassiekers en etappewedstrijden in binnen en buitenland.


Selectie 2021 :     Sjoerd Bax       Dylan Bouwmans       Hartthijs de Vries (Vlasman CT)        Rick Ottema        Ramon van Bokhoven Jason van Dalen        Jens van den Dool        Thijs de Lange (foto).

Verder kan de ploeg een beroep doen op 7 beloften jonger dan 23 jaar:    Huub Artz (Junioren WV Schijndel)       Victor Broex (WPGA) Lars Hohmann        Adne Koster       Tim Marsman       Thomas Mijnsbergen (Junioren Willebrord Wil Vooruit)        Niels van Ekeren (VolkerWessels-Merckx CT)      Huub Deelstra   (Sensa - Kanjers voor Kanjers)        (30 november 2020)


LIESELOTTE OVERDEVEST IN 2021 NAAR BELGISCHE PLOEG

Lieselotte Overdevest (Wemeldinge) komt gemotiveerd terug in het wielerpeloton. De 32 jarige renster zal in 2021 koersen in het shirt van de Belgische wielerclub De Sprinters Malderen. Op het programma van de Bevelandse komen hoofdzakelijk criteriums in haar thuisland en Belgie. Overdevest heeft wedstrijd ervaring en reed in het verleden bij de Zeeuwse formaties Jos Feron Lady Force (foto) en Strandteam TeKust.com en het Zuid Hollandse Westland Wil Vooruit.   (11 november 2020)
DEWY VAN GIJSEL (AXEL) IN 2021 BIJ RESTORE CYCLING LADIES

Foto's : Facebook.  De Zeeuws Vlaamse renster Dewy van Gijsel draagt in 2021 het teamshirt van Restore Cycling Ladies. Onder de hoede van ploegleider Johan Mulder wil de 16 jarige inwoonster van Axel zich verder ontwikkelen. De eerste jaars juniore hoopt mooie uitslagen te kunnen rijden in criteriums, klassiekers en etappewedstrijden.


Bij het ambitieuze Restore Team staat plezier in de fietsbeleving voorop: "Ons doel is om zowel nu als in de toekomst toonaangevende resultaten neer te zetten. Daarom leiden wij jonge, talentvolle, renners op met behulp van ervaren begeleidingsteams. Zodat zij kunnen doorstromen naar een hoger niveau. Op deze manier hebben wij al herhaaldelijk talentvolle renners een stap dichter bij een contract met een (pro) continental team gebracht".    (8 november 2020)ZES NIEUWKOMERS BIJ PLOEG VAN JOCHEM KERCKHAERT (SCHOONDIJKE)

Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert (20 / foto boven) krijgt bij Wieler Ploeg Groot Amsterdam 6 nieuwe en talentvolle ploeggenoten.
 
De debutanten in het shirt van WPGA zijn Bas van Belle (21 / Leopard)   Mathijs de Kok (19 / WV De Jonge Renner / foto)  Bram Leerkes (18 / Willebrord Wil Vooruit U19) Matthijs Loman (22 / TWC Tempo-VIRO-Hoppenbrouwers)    Manuel Michielsen (21 / Van Uitert-De Jonge Renner)  Wessel Mouris (19 / WPGA U19)


Elf renners blijvers bij WPGA : Luuk van Gestel (20)     Jordan Habets (18)     Daan Hoeks (20)     Vincent Hoppezak (21)     Jelte Krijnsen (19)        Joris Kroon (18)     Ian Spenkelink (19)     Quinten Veling (21)    Niek Voogt (19)   Wouter Zwaan (19) en Jochem Kerckhaert.    (3 november 2020)


BORSELSE DEMI VAN DIJKE VOELT ZICH PRIMA BIJ HUIDIGE PLOEG

Foto: Facebook.    Demi van Dijke uit Borsele blijft bij de Belgische ploeg S-Bikes AGU. De Bevelandse vertelt over haar kontrakt verlenging:  "Het team heeft een mooi programma. Waaronder ook een groot aantal UCI wedstrijden, zo kunnen we meestrijden tussen de grote vrouwen. Ook omdat ik mij gewoon heel goed voel binnen de ploeg. Verder ook omdat de ploegleiding vertrouwen in mij heeft en ik eigenlijk alle kansen krijg om de grotere wedstrijden mee te rijden en hier van te leren. Er is gewoon een heel goede sfeer in de ploeg.
 
Ik ben heel goed opgevangen toen ik bij deze ploeg terecht kwam. Het was een grote verandering omdat je ineens met allemaal oudere vrouwen/mannen in de ploeg komt dus dit was wel even wennen, maar ik voelde mij meteen welkom. Vanaf het begin heeft het team veel vertrouwen in mij getoond en dat geeft zeker een boost. Mij is bijgebleven dat ik echt twee hele leuke weken gehad heb in Spanje en nog veel meer momenten die ik koester. Er zijn heel veel momenten waar ik met een lach terug aan kan denken".
 
Volgens de ploegleiding beschikt van Dijke over "een onuitputbaar vat aan motivatie en staat altijd voor iedereen klaar".   (3 november 2020)


SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) TEKENT KONTRAKT
BIJ WORLD TOUR FORMATIE TREK SEGAFREDO

De 18 jarige Shirin van Anrooij heeft na een succesvolle stageperiode een tweejarig profkontrakt getekend bij het vrouwen wegteam van Trek - Segafredo. Ze kan in de Amerikaanse formatie ervaring opdoen aan de zijde van o.m. de Nederlandse routiniers Lucinda Brand en Ellen van Dijk. Het toptalent uit Kapelle is ook in het veldrijden zeer succesvol en heeft hierbij verschillende titels op haar erelijst gezet. In deze discipline blijft ze de sponsortrui van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions van Sven Nijs dragen.

Bron: Wielerflits.nl   Van Anrooij is verbaasd en blij tegelijk: "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat ik vanaf nu deel uitmaak van het Trek-Segafredo-team. Het is altijd een droom van mij geweest om profrenster te worden, maar het is zo onwerkelijk om te beseffen dat ik deze kans al op jonge leeftijd krijg."


Volgens ploegleider Ina-Yoko Teutenberg (foto) zal Van Anrooij langzaam gebracht worden en kan ze geleidelijk haar prestaties verbeteren als profrenster: "Shirin komt bij de junioren vandaan en is een groot talent. We hebben geen specifieke doelen voor haar opgesteld, behalve om zich de eerste jaren te ontwikkelen en te leren om een team speler te zijn. Als de kans zich voordoet, mag ze zeker voor een resultaat in kleinere wedstrijden gaan."

Van Anrooij debuteerde in Frankrijk in het shirt van de World Tour formatie. De Zeeuwse kreeg als stagaire een rugnummer voor de meerdaagse Tour de L Ardeche in september.  

Selectie vrouwenteam Trek-Segafredo 2021.
 
Shirin van Anrooij      Ellen van Dijk      Lucinda Brand       Elynor Backstedt         Audrey Cordon-Ragot     Lizzie Deignan      Amalie Dideriksen        Lauretta Hanson     Chloe Hosking      Elisa Longo Borghini Letizia Paternoster       Tayler Wiles     Ruth Winder      Trixi WorrackMIRJANA SCHAAP UIT STAVENISSE
BIJ CONTINENTALE FORMATIE IN OOST EUROPA

Foto: Facebook
De Thoolse renster Mirjana Schaap fietst vanaf juli 2020 bij de continentale formatie Lviv Cycling Team. Voor de 40 jarige Zeeuwse een enorme uitdaging want ze heeft vrijwel geen koerservaring op hoger niveau. Schaap zit wel vaak op de fiets voor grote toertochten en pittige trainingen in binnen en buitenland.

De wielerwortels van Lviv Cycling liggen in de Oekraine. Op het programma staan echter veel wedstrijden in West Europa en daarom hebben de initiatiefnemers gezocht naar Belgische en Nederlandse vrouwen die ervaring hebben in klassiekers en etappekoersen.

In Belgie zien Ellen Feytens (19), Femke Verstichelen (36) en Naomi De Roeck (29) wel degelijk sportieve kansen bij de Oost Europese UCI formatie.  Dit Belgische trio kreeg in juli gezelschap van de Hollandse Mirjana Schaap uit het Thoolse Stavenisse.

De ploegleiding is enthousiast over de huidige samenstelling en de sponsorkleding van het team: "In Belgie en Nederland is het niveau heel hoog, en dat hebben we in Oekraine niet. Aangezien de ploeg veel in Belgie te bewonderen zal zijn, is het hebben van Belgische sponsoren op het shirt ineens niet zo gek meer".    (18 augustus 2020)
Terug naar de inhoud