* Trainingswedstrijden - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Trainingswedstrijden 2022  >  ZRTC Theo Middelkamp  &  Trimbelangen Midden Zeeland.






LARS OREEL (GOES) WINT LAATSTE TRAININGSWEDSTRIJD TMZ

Foto's : Jacco Quist.

 De 107 renners bij de vierde wedstrijd van TMZ zorgden voor mooie wedstrijden en veel strijd.
 
Bij de amateurs was er een sterke zesmans kopgroep die om de winst streed. In een zinderende sprint won Lars Oreel (Goes) nipt voor Michael Apers (Bazel/B) en Goesenaar Eloy Raas. Rino Sprangers (Rijkevorsel/B)) werd vierde,  Jeroen Das (Wuustwezel/B vijfde en Kevin Vleurinck uit Zelzate(B) kwam als zesde over de streep.  7. Joachim Raeymaekers     8. Job Blankenstijn    9. Joppe Sterck    10. Feike Kalsbeek.



 De Belg Bjorn Tsoi (Kapellen) zegevierde bij de d categorie/sportklasse.
Kenny de Block (Meerdonk/B) werd tweede en Dennis Mijnsbergen (Bergen op Zoom) derde.

De wedstrijd bij de S/P werd gewonnen door Brent Staes (Meerdonk/B). In de sprint versloeg hij Mitchel Teeuw (Haamstede) en Nick Wisse (Rilland). Jesse Dalebout (Kloetinge) werd 4e en Martin Krijger (Yerseke) 5e. Bij de dames ging de winst naar Didi de Vries (Wilhelminadorp).   (26 maart 2022)




WINST ROWDY REUNIS IN DERDE TRAININGSKOERS TMZ
 
Mooi weer en een behoorlijke wind zorgden voor aantrekkelijke wedstrijden op het Inkelparkoers bij Kruiningen.


Bij de Amateurs won Rowdy Reunis uit Hulst van het DHR Cycling Team de sprint van zijn medevluchter Michael Apers uit het Belgische Bazel. Op 20 seconden werd Lars Oreel (Goes) derde. Hij was de rapste van het peloton voor Eloy Raas (’s Heer Hendrikskinderen) en Jimmy de Bruyn (St Jansteen). Job Blankenstijn (Kortgene) eindigde als negende. Er waren 28 Amateurs aan de start.

Kenny de Block (Meerdonk) won bij de D cat/Sportklasse voor Tom Nelen (Essen) en Michel de Koning (Walsoorden). Bij de top tien werden de Zeeuwen Alwin Kerkhof (Middelburg) en Peter Rottier (Heinkenszand) vierde en tiende. Hier stonden 48 renners aan het vertrek.

De wedstrijd bij de SP leverde winst op voor Peter de Hullu (Axel). De Zeeuws Vlaming won in een sprint van Tony Pietjouw (Dinteloord). Arjan Fierloos (Kruiningen) werd derde. De Zeeuwen Jesse Dalebout (Kloetinge) en Pim van Balen (SHeer Arendskerke) werden 7 de en 9 de. De organisatie verwelkomde 33 SP coureurs.   (19 maart 2022)




LARS OREEL (GOES) WINT TWEEDE TRAININGSWEDSTRIJD TMZ
 
Zaterdag 12 maart stonden 124 renners aan het vertrek bij de tweede wedstrijd van TMZ
op het Inkelparkoers in Kruiningen.
Het talrijke publiek genoot van mooie wedstrijden en enthousiaste renners.


Bij de Amateurs bepaalde een 5 man sterke kopgroep de wedstrijd en in de sprint ging de winst naar Lars Oreel (Goes) voor Rico van Damme (Yerseke / archieffoto) en Jurgen Mesu (Middelburg). Jeroen Das (Wuustwezel) werd 4e en Pieter Vette (Heinkenszand) 5e. Mooie klasseringen waren er voor ook voor de Zeeuwen Alain de Smit (IJzendijke) 8e en Ales Gresnigt (Middelburg) 10e.

De wedstrijd bij de D categorie/Sportklasse won Bjorn Tsoi (Kapellen) de massasprint van het voltallige peloton. De Belg Jelle Andries (Berlaar) werd 2e en Davey Jansen (Heinkenszand) 3e.  Peter Rottier (Heinkenszand), Dylan Soetens (Terneuzen) en Simon Jansen (Tholen) reden zich ook binnen de eerste tien met een 6e, 9e en 10e plaats.



Ook bij de S/P een massasprint die werd gewonnen door Brent Staes (Meerdonk (B) voor Aron Coppoolse (Serooskerke) en de Belg Kenny de Permentier (Verrebroek. Arjan Fierloos (Kruiningen) en Fonny Kint (Driewegen) werden vierde en vijfde.
De sterke Lisanne de Munnik (Kapelle / foto Jacco Quist) werd 1e dame met een 7e plaats tussen de 38 S/P renners.  (12 maart 2022)





BELG ANTHONY KETS SNELSTE AMATEUR BIJ EERSTE TRAININGSWEDSTRIJD TMZ

PROFRENNER WESLEY MOL BESTE ZEEUW OP ZESDE PLAATS

 


 Bij de eerste wedstrijd van TMZ in 2022 was het prachtig koersweer
 en stonden 74 renners aan de start op Inkelparkoers in Kruiningen.

 
Fotografie : Jacco Quist.   In de categorie amateurs werd bijzonder hard gereden. Anthony Kets uit het Belgische Berendrecht zegevierde voor zijn landgenoten Rino Sprangers (Rijkevorsel) en Bryan Maes (Stekene). Prof Wesley Mol (Kapelle) van Team Bike Aid (foto) was op de zesde plaats de eerste Zeeuw.

 
 * Jarno Vader (Middelburg)
15 de in A categorie *

Bjorn Vaerenbergh (Beveren (B) won bij de D-categorie /sportklasse voor Senne Van Hoof (Heist op den Berg) en Yannick Sprangers (Brecht). Wessel Bakhuizen (Colijnsplaat) was de beste Zeeuw op de zevende plaats.

De S/P wedstrijd werd eveneens gewonnen door een Belg. Hier was Frank Hare (Zelzate) de sterkste voor Brent Staes (Meerdonk) en Alex Traas uit Middelburg. Mooie klasseringen waren er ook voor de Zeeuwen Arjan Fierloos (Kruiningen) met een vijfde plaats, Jesse Dalebout (Kloetinge) die zevende werd en Niels den Hollander (Oostkapelle) die als achtste binnen kwam.    (5 maart 2022)









VEEL RENNERS BIJ LAATSTE TRAININGSWEDSTRIJD ZRTC THEO MIDDELKAMP
Het was op zaterdag 26 februari ideaal koersweer bij de vierde en laatste trainingswedstrijd van Zrtc Theo Middelkamp. Mede door de zonnige omstandigheden stonden er veel renners aan het vertrek op het Inkel parcours bij Kruiningen.
 
Lang bleven de pelotons gesloten. Bij de A renners was er halverwege de wedstrijd een ontsnapping van 7 renners. Deze aanval bleek ook gelijk de beslissende omdat de vluchters uitstekend bleven samenwerken. In de spurt van de 7 renners was de Belg Anthony Kets de snelste.


Foto: Bij de B renners was er ook rond half koers een ontsnapping van twee renners. De jonge Nick Wisse en de ervaren Bo Vaerenbergh wisten heel snel een comfortabele voorsprong op te bouwen. De gretigheid waarmee Nick steeds mee op kop reed was indrukwekkend. In de sprint moest Nick zijn meerdere erkennen in veteraan Bo maar beiden werden winnaar in hun eigen categorie.

Uitslagen trainingswedstrijd Theo Middelkamp zaterdag 26 februari.
 

Elite renners:   1e Anthony Kets        2e Jeroen Das     3e Jiri van de Venne     4e Max Goris    5e Pieter de Groof       6e Job Blankenstijn (archieffoto)     7e Kieran Versluis        8e Jamy Gillisen        9e Johan Melis       10e Erik Rombouts       11e Geert Maes       12e Thijs van de Broek     13e Dimitri Mulder     14e Steve Donckers    15e Maarten de Nijs.
 
Junioren:    1e Noel Rokven    2e Mees de Vos     3e Diego Sandee     4e Daan Bostijn    5e Ramon van de Sande    6e Bas van Zuidam      7e Dirk de Groof       8e Pierre van de Kieboom.     

Nieuwelingen:    1e Nick Wisse        2e Ben de Roos      3e Dennis Polfliet     4e James Keelan     5e Berend Westerbeek     6e Quint Meuwese 7e Jelle Peters      8e Ruben Cappendijk     9e Sven Joosten    10e Sem Blaas     11e Mees Berkhof.
 
Dames:   1e Chantal Verstraten       2e Kim van Halst     3e Lieke Beks.
 
Veteranen:    1e Bo Vaerenbergh     2e Brent Staes     3e Wessel Bakhuizen    4e Alex Traas     5e Aron Coppoolse      6e Arjan Fierloos     7e Tony Pietjouw     8e Ron Theissen    9e Dennis Wisse    10e Reinier Gunther     11e Marlon Verhaert       12e Ron Dingemans     13e Benny Vaerenbergh.    (26 februari 2022)


 

DERDE TRAININGSWEDSTRIJD IN KRUININGEN
 
CLUBTITELS ZRTC THEO MIDDELKAMP :
ELOY RAAS - JURGEN MESU - ARTHUR TOURNICOURT - BAS VAN ZUIDAM - BEN DE ROOS - IZA NIJSSE

Clubkampioenen Middelkamp vlnr:
Iza Nijsse: Dames, Jurgen Mesu: Beloften, Eloy Raas: Elite, Ben de Roos: Nieuwelingen,
Bas van Zuidam: Junioren.




* Clubkampioen Amateurs Arthur Tournicourt *

Fotografie: Organisatie.  Het was weer een wedstrijd met veel wind en dat betekent in het gebied van Den Inkel bij Kruiningen dat er een zware wedstrijd op het wielermenu staat.  

Al in de eerste kilometers werd het peloton uit elkaar geslagen en moesten veel renners al direct tot het uiterste gaan om weer aansluiting te kunnen maken. Niet lang na de hergroepering verbrokkelde het peloton opnieuw en 6 renners kozen definitief het hazenpad. Met een enorme inspanning wist Middelkamper Pieter Vette nog naar de koplopers toe te rijden. In het geweld van de laatste kilometers moest hij deze inspanning bekopen en kon geen partij meer leveren in de lange eindspurt die gewonnen werd door Jeroen Das die Eloy Raas nipt voorbleef.  Ook in de andere licentiegroepen werd de overwinning met felle eindspurten beslist.
 
 
Uitslagen 19 februari:    
Elite Beloften:   
1e Jeroen Das      2e Eloy Raas: Clubkampioen Elite       3e Jurgen Mesu: Clubkampioen Beloften   4e Feike Kalsbeek     5e Rico van Damme     6e Thijs van de Bemt   7e Pieter Vette     8e Erik Rombouts    9e Casper Vos    10e Arthur Tournicourt: Clubkampioen Amateurs    11e Maarten de Nijs      12e Jesse Huijbregts 13e      Xander van Dijk      14e Justin Boone
 
 
Junioren:   
1e Bas van Zuidam: Clubkampioen Junioren      2e Mees de Vos    3e Ramon van de Sande
 
 
Nieuwelingen:    
1e Ben de Roos: Clubkampioen Nieuwelingen    
2e Niek Wisse       3e Berend Westerbeek       4e Dennis Polfliet      5e Teun Paaimans
 
 
Dames:   
1e Iza Nijsse: Clubkampioen Dames    2e Lindsey van der Kaa
 
Veteranen:     
1e Arjan Fierloos.       (19 februari 2022)




2DE TRAININGSWEDSTRIJD ZRTC THEO MIDDELKAMP
TWEEDE ZEGE ELOY RAAS

Tijdens de tweede trainingskoers in Kruiningen bleven de pelotons lang compleet.
Uiteindelijk kwam er door het hoge tempo en de lastige wind toch veel verbrokkeling.

Bij de A renners werd onder impuls van Pieter Vette een zesmans kopgroep geformeerd. In de sprint stond er geen maat op Eloy Raas die daarmee net als vorige week de overwinning pakte.
 
In de veteranen categorie ontsnapten Arthur Tournicourt en Johan Melis. Na een spannende spurt zegevierde Arthur Tournicourt.
 
Bij de overige groepen waren en solozeges van Britt de Grave, junior Diego Sandee en nieuweling Rinz van de Staal.
 

 Uitslagen zaterdag 12 februari:


 Elite Beloften:  
1e Eloy Raas     2e Feike Kalsbeek    3e Jasper van Cant    4e Pieter Vette     5e Wesley Mol      6e Alex Gresnigt  (foto)    7e Casper Vos     8e Thijs van de Bemt        9e Marc Blok        10e Brent Raats       11e Xander van Dijk       12e Sander Vissenberg

 


 Dames:  
1e Britt de Grave  (foto)    2e Lindsey van der Kaa    3e Kim van Halst   4e Sacha de Nijs   5e Iza Nijsse
 
 
Nieuwelingen:   
1e Rinz van der Staal     2e Teun Paaimans      3e Berend Westerbeek
 
 
Junioren:    
1e Diego Sandee      2e Mees de Vos     3e Bas van Zuidam      4e Sem Blaas
 
 
Veteranen:    
1e Arthur Tournicourt      2e Johan Melis    3e Ron Theissen     4e Aron Coppoolse       5e Alex Traas    6e Arjan Fierloos     7e Ron Dingemans        8e Jan Minnaard        9e John Wiskerke.
 (12 februari 2022)



MIDDELKAMPER ELOY RAAS
WINT EERSTE TRAININGSWEDSTRIJD ZRTC THEO MIDDELKAMP IN KRUININGEN

Na 2 jaar corona gedoe mochten er van de gemeente Reimerswaal weer trainingswedstrijden georganiseerd worden op het Inkel parcours bij Kruiningen. Op deze zonnige zaterdag (5 februari) stonden veel renners letterlijk te trappelen om hun eerste wedstrijdkilometers te maken.
Vanuit het vertrek werd een hoog tempo gereden waardoor al snel wat groepjes in het peloton van de A renners ontstonden met in de eerste fase een bijzonder actieve Christian Kik en Gilian de Visser.
De groepjes kwamen regelmatig weer samen maar uiteindelijk viel het toch definitief uit elkaar en kwam er een kopgroep bestaande uit 5 man waarvan Eloy Raas (archieffoto) de snelste was.

 
Uitslag Elite Beloften:   1e Eloy Raas    2e Gilian de Visser   3e Pieter Vette    4e Jasper van Cant    5e Alex Gresnigt     6e Wesley Mol     7e Job Blankenstijn     8e Christian Kik    9e Jordan Koster    10e Casper Vos     11e Thijs van de Bemt      12e Jesse Huijbregts      13e Jan van Belzen     14e Marick Buteijn     15e Arthur Tournicourt     16e Marcel Foudraine      17e Maarten de Nijs.

dames:   1e Kim van Halst      2e Lindsey van der Kaa.



nieuwelingen:   1e Nick Wisse (foto)    2e Dennis Polfliet    3e Ben de Roos     4e Teun Paaimans     5e Berend Westerbeek     6e Rinz van der Staal.



                   Uitslag junioren:    1e Diego Sandee  (archieffoto)     2e Pierre van den Kieboom.

veteranen:   1e Ron Dingemans     2e Arjan Fierloos    3e Jan Minnaard    4e Niels den Hollander     5e Matthies Eijkman.   
(5 februari 2022)







Terug naar de inhoud