* Toertochten Verslagen - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  : Verslagen & Foto's Toertochten.     > Bijdrages : info@zeelandopdefiets.nl* FIETSCLUB TIO OOSTBURG:
HONDERDEN DEELNEMERS BIJ AERS ENERGY RIT & BENEFIETSROUTE VOOR KIKAOok dit jaar organiseerde Fietsclub TIO (Trimmen Is Ontspanning) uit Oostburg haar traditionele fietstocht. Voor het eerst ging deze van start onder de naam Aers-Energy fietstocht. De naam is ontleend aan het bedrijf Aers uit Oostburg, van oudsher de sponsor van deze tocht.  Zondag 30 april was het zover. Fietsclub TIO uit Oostburg die al ruim 50 jaar bestaat had voor de liefhebbers een aantal aantrekkelijke routes uitgezet.


De start van de routes was bij Restaurant De Smickelaer op het Ledelplein in Oostburg. Van daaruit konden er door de toerfietsers routes van 40 en/of 75 km worden gereden door het mooie West Zeeuws-Vlaamse landschap. De uitgepijlde routes liepen langs Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet en Groede. De korte route keerde dan terug naar Oostburg, terwijl de lange route na Groede verder ging via Schoondijke, Sasput, Biervliet Pyramide en dan terug naar Oostburg. Halverwege was er in Groede een service- en cateringpost ingericht.TIO trof het, want het was schitterend fietsweer, veel zon en zeker in de morgenuren weinig wind. Ruim 300 fietsliefhebbers uit alle delen van de provincie en uit Oost- en West-Vlaanderen kwamen op de tochten af of reden een sterrit. Alle deelnemers genoten volop en bij terugkeer waren er veel positieve reacties.Om het fietsen onder een breed publiek te propageren was er een nieuw onderdeel in het programma opgenomen: een Benefietstocht voor recreatieve fietsers. Deze rit voerde via knooppunten door de omgeving rond Oostburg en was ongeveer 30 km lang. De fietsers reden voor KIKA als goed doel en betaalden daarvoor een bijdrage van 7,50 euro. Deze Benefietstocht, gesponsord door De Smickelaer, sloeg geweldig aan. TIO mocht ruim 100 deelnemers verwelkomen die sportief in actie kwamen voor kinderen met kanker. Een mooie vorm van solidariteit.
TIO kan terugzien op een geslaagde fietsdag en dankt daarvoor alle fietsers die de verschillende mogelijkheden om per fiets het wonderschone West Zeeuws-Vlaamse landje te ontdekken hebben benut.  Op  www.fietsclubtio.nl  staat het fietsprogramma van TIO.   (2 mei 2023)


'KOM BIJ DE CLUB' BIJ TOERCLUB HULST WEER EEN SUCCES

 
Foto: Organisatie. Op zondag 2 april is bij Toerclub Hulst de ‘kom bij de club’ kennismakingsrit gereden. Dit jaar hadden 9 rijders zich aangemeld om te 'proeven' van het fietsen bij TC Hulst. 8 mannen en 1 vrouw kregen een fietsbuddy in de groep die reed in de snelheid die bij hen paste.
 
Na de rit werd er gezellig bijgepraat en kennisgemaakt in het clubhuis bij MHC Rapide. TC Hulst heeft alle leden een drankje aangeboden om met elkaar te toasten. Leuk om tegen iedereen te kunnen zeggen 'welkom bij deze fantatische club'. Op naar nog vele mooie ritten samen.  (april 2023)

* 180 TOERFIETSERS BIJ VV LUCTOR IN HEINKENSZAND *

Fotografie: Organisatie.   Bij VV Luctor Heinkenszand was het in april 2023 weer 'meer dan voetbal'. Voor de tweede maal werd de Luctor Heinkenszand Toertocht georganiseerd. Ditmaal waren er vanwege de wandelgroep die ondertussen actief is in de vereniging ook twee mooie wandeltochten uitgezet. Ondanks het grijze en frisse weer fietsten ongeveer 170-180 toerders een rit over Zuid Beveland. Er was veel lof voor de organisatie die de route prima had uitgepijld.Na afloop was het gezellig en druk in de kantine van Luctor en werd volop genoten van heerlijke soep en een biertje. De tocht door Midden Zeeland werd mede mogelijk gemaakt door de sponsors Melse Vlissingen, Jansen Wielersport en Jumbo Heinkenszand. De organisatie hoopt in 2024 de derde editie te presenteren: "Iedereen dank voor de deelname en graag tot volgend jaar".  (april 2023)

Stichting Oeganda Tegen Mensenhandel organiseerde in 2022 vanuit de Ontmoetingskerk in Middelburg een mountainbiketocht. Tijdens een Rondje Walcheren reden de recreatieve fietsers een gevarieerde toertocht van ongeveer 50 km. Op verschillende locaties konden de deelnemers herstellen van hun sportieve inspanningen en onderweg waren ook versnaperingen beschikbaar. De opbrengst van ruim 400 euro wordt gebruikt voor de realisatie van een nieuwe waterput in Oeganda.  (oktober 2022)


* BAS JUMELET (BRUINISSE) FIETSTE IN AUGUSTUS 2022 ZEVENDAAGSE
OFF ROAD TOCHT DUTCH DIVIDE DOOR NEDERLAND:

* RUIM 4000 EURO VOOR DE NIERSTICHTING.

* Facebook  -  augustus 2022 *


Terug naar de inhoud