* Toertochten Verslagen - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  :  Verslagen & Foto's      info@zeelandopdefiets.nl

RECREATIEF FIETSEN IN ZEEUWS VLAANDEREN:
 
125 DEELNEMERS BIJ FIETSTOCHT SENIOREN VERENIGING KANAALZONE ROND AXEL
 
Fotografie: Organisatie.   
Op 6 juli organiseerde de Senioren Vereniging Kanaalzone haar jaarlijkse fietstocht.
Het was prima fietsweer bij de start vanuit de Halle in Axel.
 
Het peloton bestond uit 125 personen die 42 kilometer afwerkten in Nederland en Belgie. Op drie plaatsen werd gestopt voor een rustmoment en een drankje. De route voerde via rustige polderwegen en fietspaden in Zuid Zeeland en Noord Vlaanderen.
 
Na afloop van de tocht ontvingen de deelnemers een vers gebakken wafel. De organisatie ontving veel complimenten over de prachtige en goed uitgepijlde route. Het was een geslaagde dag voor zowel de deelnemers als de organisatie.  (6 juli 2022)
KEETIE VAN OOSTEN-HAGE FIETST MEE MET "EIGEN" CLASSIC

Foto: Organisatie. De deelnemers bij de Keetie van Oosten - Hage Classic genoten tijdens hun tocht volop van het ideale fietsweer in Oost Zeeland met veel zon en weinig wind. Keetie, oud toprenster uit Sint-Maartensdijk, meldde zich ook bij de inschrijving voor een recreatieve rit door haar geboortstreek.
Start en aankomst waren ingericht bij Brasserie de Zeester aan de Gorishoeksedijk bij Scherpenisse aan de rand van de Oosterschelde. Fietsers en organisatoren konden op het terras nog gezellig napraten over de geslaagde toertocht van Stichting Fietsen op Tholen.  (11 juni 2022)
TOER DE BORSELSE BOER : VOLOP VARIATIE TIJDENS FIETSTOCHT OVER ZUID BEVELAND

 

Verslag: deelnemer Toer de Borselse Boer.
Fotografie: Organisatie.

Het is zaterdagochtend 4 juni en we stappen op de fiets richting Kaasboerderij Ter Nisse voor de Toer de Borselse Boer, onderdeel van de Dag van het Landschapspark. We worden ontvangen met een bakje koffie/thee en wat lekkers. We mogen kiezen uit een koekje gemaakt door Koek & Leut of een muffin van De Zilte Chef.
 
We krijgen een deelnemerskaart mee en snuffelen rond op het terrein. In de koeienstal wordt uitleg gegeven over de melkrobot en vertellen eigenaren Marco en Lenny alles over het bedrijf. In de schuur kun je zien wat er allemaal van de melk gemaakt wordt, waaronder kaas, ijs en karnemelk. We stappen op de fiets voor onze eerste stop bij het Trekkermuseum.


Nog voordat we het Trekkermuseum bereiken horen we het gefluit van de stoomtrein. We hoeven niet lang te wachten voor het spoor of zien de zwarte locomotief al aankomen. We zwaaien even naar de passagiers en zodra de trein voorbij is steken we de spoorlijn over waar het Trekkermuseum tegenaan ligt. Er is van alles te beleven, zoals een boerenmarkt en ringsteken met oude trekkers.
 
We vervolgen onze tocht naar Loonbedrijf Markusse. Grote machines staan op het terrein waar demonstraties mee gedaan worden. Inmiddels is het lunchtijd en staat er een lange rij voor de frietkraam. Kinderen rennen van de combine naar de trekker en nog vele andere machines. Ze klauteren erop en worden op de foto gezet. Daarna nog even de energie kwijt op het springkussen en dan is het tijd om weer op te fiets te stappen.

We fietsen langs Hoeve vd Meulen door de polder naar Biologische Angusfokkerij Poelzicht. Op elke locatie wordt er koffie/thee of fris aangeboden. Met ons bakje koffie in de hand nemen we deel aan de rondleiding. Vol enthousiasme vertelt Christine meer over hun biologische fokkerij. Na de rondleiding krijgen we een heerlijke bitterbal en kijken we nog even rond bij de kraampjes van Natuurmonumenten en de Zeeuwse Vlegel waar je een heerlijke wafel kunt bestellen.
 
We gaan richting Heinkenszand voor een tussenstop bij Molen De Vijf Gebroeders en Klompenmakerij Traas. Op beide locaties laten ze met trots hun oude ambacht zien. We proeven een pannenkoek van meel van de molen en snuffelen rond in het winkeltje vol klompen, souvenirs en streekproducten van Klompenmakerij Traas.De fietstocht zit er alweer bijna op. De laatste stop is Boerderijwinkel van Damme. We gaan mee in het pluktreintje door de boomgaard waar Arnold onder andere meer vertelt over het nieuwe ras Tessa. We genieten van een worstenbroodje van de Zilte Chef en kijken hoe kinderen een rondje meerijden op een pony. Om het rondje compleet te maken, rijden we door Nisse terug naar de Kaasboerderij.

Deze fietstocht is onderdeel van de Dag van het Landschapspark en werd mede mogelijk gemaakt door ZLTO- afdeling Borsele. Naast de fietstocht werden er ook diverse wandeltochten georganiseerd. (4 juni 2022)

GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND 2022 : 5200 EURO VOOR MANEGE BALANSFotografie: organisatie.
De Giro di Schouwen Duiveland werd in 2022 voor de eerste keer door de Stichting Wielersport Zierikzee georganiseerd.
"We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie nieuwe stijl. Een prachtige tocht met een fantastische start en finish locatie. We zijn blij met de vele lovende woorden van de deelnemers. We hopen jullie allemaal weer te zien bij de editie 2023".    (22 mei 2022)
RECORD DEELNAME MEIDOORN TOCHT TC KAPELLEFoto: organisatie > fietsers in Kapelle.
Trim en Toerclub Kapelle kon bij de Meidoorntocht een record deelname van 250 fietsers op de inschrijflijst zetten.
"Het was een erg geslaagd fietsevenement. We hoopten, na een aantal jaren met slecht weer en daarna corona, op een dergelijke dag. Hartelijk dank aan alle deelnemers om deze tocht tot een daverend succes te maken".   (15 mei 2022)
160 FIETSERS BIJ NIEUWE TOERTOCHT VV LUCTOR HEINKENSZAND

Fotografie & Verslag: organisatie.   In het kader van "Meer dan voetbal" werd de eerste Luctor Heinkenszand Toertocht voor toerfietsers georganiseerd. Na dagen van slecht weer had Luctor veel geluk met de aangename omstandigheden. Het was een frisse, maar heerlijk zonnige dag. Het aantal inschrijvingen vooraf was met 95 personen al groot. Bij de start bleek dat veel mensen ook gewoon zonder inschrijving meereden. In totaal hebben circa 160 mensen meegereden. Met die opkomst was de organisatie enorm tevreden.

Bij de start interviewde Piet Eversdijk, bekend van Omroep Zeeland, Patrick Kaijser van Autobedrijf Poppe, die naast Jumbo en Jansen Wielersport, sponsor van dit evenement was en assisteerde bij de organisatie. Namens Luctor Heinkenszand gaf voorzitter Marco Utermark aan blij te zijn met weer een nieuw evenement op de jaarplanning van de club.De toertocht op zondag 10 april is goed verlopen. De deelnemers waren enthousiast over de route en de manier waarop de pijlen waren geplaatst.  De organisatie was niet heel blij met een aantal omgedraaide bordjes onderweg (met name bij Ovezande en Hoedekenskerke) waardoor sommige deelnemers de route niet helemaal hebben kunnen rijden.  


Bij terugkeer was er soep voor de liefhebbers.
Veel deelnemers bleven na afloop nog even hangen om onder het genot van een biertje na te praten.
VV Luctor kijkt terug op een mooi en zeer geslaagd evenement.
Het is wat de organisatie betreft zeker voor herhaling vatbaar.
(10 april 2022)


Terug naar de inhoud