* Toertochten Agenda - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  :  Toer Nieuws Zeeland.

* Aankondigingen, verslagen en foto's : info@zeelandopdefiets.nl


ZONDAG 6 MAART ERPELKAPPERSTOCHT TOERCLUB AXEL

YVA GELUK (MIDDELBURG) 13 MAART IN FIETS ELFSTEDENTOCHT DOOR FRIESLAND

Op 4 januari 2022 was het precies 25 jaar geleden dat er een 11-Stedentocht op de schaats gehouden kon worden. Friesland Beweegt, Cycling 4 Climate en Fossylvrij Fryslan organiseren in het jubileumjaar op 13 maart 2022 de Winterfiets Elfstedentocht.

Yva Geluk uit Middelburg staat met de Nederlandse Politie Sport Bond NPSB op de startlijst van de tocht der tochten op de fiets. De eerste deelnemers vertrekken om 7.45 uur vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden. Op het sportieve menu staan omlopen van 200, 140 en 90 km. over de Friese binnen en polderwegen en door de bekende Elfstedendorpen en steden.
Uiteraard wordt de fietsmarathon zo veel als mogelijk milieu vriendelijk georganiseerd. Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen voor Nederland. Hogere temperaturen, droogte en periodes met extremere regenval. Vanaf 1997 is de gemiddelde temperatuur in Nederland met 1,1 graad  gestegen. Dit is twee keer zo snel als de wereldwijde temperatuurstijging.
Stichting Friesland Beweegt organiseert zo veel mogelijk fossielvrij. Hun missie is duurzaamheid leuk maken met o.m. fietsevenementen. De Winterfiets Elfstedentocht medailles worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd en de stempelkaart en het stuurbordje gedrukt op een bijzonder milieuvriendelijk papier. Lees meer details : www.frieslandbeweegt.frl/winterfiets-elfstedentocht.php     (15 december 2021)


zondag 20 maart
Kalmthout (B)      Organisatiebureau Count Me In
Toerfietsen : Rondje Spijkenisse
door Zeeland over Zeelandbrug en Neeltje Jans
150 en 240 km     7.00 uur
TIENDE KOOS MOERENHOUT CLASSIC OP 21 MEI DOOR ZEELANDIn 2022 wordt de Koos Moerenhout Classic verreden op zaterdag 21 mei. Vanuit startplaats Steenbergen zijn er routes uitgezet door West Brabant, Zuid Holland en Zeeland. De KMC is ondergebracht bij Helden van Brabant. Dit is een samenwerkingsverband tussen vijf Brabantse toertochten die vernoemd zijn naar helden in de wielersport: de oud renners Mathieu Hermans, Servais Knaven, Koos Moerenhout en Johan van der Velde. Daarnaast de nog actieve Marianne Vos van Team Jumbo Visma.Wieler Historie : Koos Moerenhout, geboren in 1948 in het Zuid Hollandse Achthuizen, was profrenner van 1996 t.m. 2010. Hij trainde en koerste regelmatig in Zeeland. Moerenhout werd in 2007 en 2009 Nederlands kampioen. In 2010 won hij in het sponsorshirt van Rabobank de vierde etappe in de Eneco Tour met start en finish in de Ardennen wielerstad Ronse. Momenteel is Moerenhout bondscoach onder de vleugels van de KNWU.   (3 december 2021)
GRENSPALENKLASSIEKER OP ZATERDAG 11 JUNI VANUIT SAS VAN GENT
MET INITIATIEFNEMERS OUD PROF BRAM TANKINK EN JOS VAN EMDEN (JUMBO VISMA)


zaterdag 11 juni
Sas van Gent      Keizer Karelplein      
Wielerzaak Kopwerk      8.00 uur
Toerfietsen : Grenspalenklassieker door Zeeuws Vlaanderen
afstanden: 100 - 155 - 200 km.TERRE DES HOMMES TOERTOCHTEN OP 2 AUGUSTUS OVER WALCHEREN

dinsdag 2 augustus 2022   
Walcheren             Fietsen en Goed Doel     
Terre des Hommes Dorpentocht
langs bedrijven en instellingen.Terug naar de inhoud