* Toerisme & Recreatie - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Fiets Toerisme & Recreatie in Zeeland       * Tips, Foto's en Berichten : info@zeelandopdefiets.nl

[image:image-25]
Foto : Zeeland Visit
Geniet van gevarieerde Fietsroutes in Zeeland Fietsland.

"TOUR DE BOER" DOOR DE GEMEENTE VEERE LANGS AGRARISCHE BEDRIJVEN
[image:image-11]
In de gemeente Veere is de Tour de Boer te fietsen. Bij deze route passeren fietsers vier agrarische bedrijven en die kunnen ze virtueel bekijken via een nieuwe app.
 
De agrarische ondernemers vertellen in de app over hun werkzaamheden tijdens een virtuele rondleiding. 'Gebruikers kunnen als het ware zelf over het land lopen of in de stal kijken', legt een woordvoerder van de gemeente Veere uit. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor bewoners en toeristen in het Nederlands, Engels en Duits.
 
De fietsroute en app maken onderdeel uit van het project ‘Gezonde voeding van dichtbij in Veere en Noord-Beveland’. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veere, HZ University of Applied Sciences en landbouworganisatie ZLTO. Met dit project willen de partijen het gebruik van gezonde regionale producten bevorderen.  (20 juli 2022)
NIEUW VOOR ZEEUWEN EN TOERISTEN:  
 
MINIBIEB "DE FIETS" MIDDELBURG PRESENTEERT WIELERBOEKEN
[image:image-4]
Wielersupporter en boekenliefhebster Annelien Andriesse (Middelburg) heeft een fietsroute uitgezet langs 15 mini biebs op Walcheren. Ze kwam op dit sportieve en educatieve idee tijdens haar fietstochten door Midden Walcheren en langs de kust. Andriesse fietst enkele keren per week door haar geboortestreek en kiest dan voor een gevarieerde rit door polders en dorpen. Ze bezoekt vaak een minibieb en maakt dan een leuke foto. Vervolgens dacht ze aan het bundelen van deze leuke voorzieningen waarin leesvoer beschikbaar is met volop variatie.

[image:image-15]
In de ruimte collectie zitten ook wielerboeken en tijdschriften met het thema wielrennen. Kom gerust vrijblijvend langs in de Pres. Wilsonlaan 160 in de Griffioen wijk. Hier is ook de uitgestippelde fietsroute langs de Walcherse mini biebs beschikbaar. Annelien wil zich met haar initiatief richten op Zeeuwen en Toeristen.
Annelien is benieuwd naar de reacties van de fietsers:  "Het is altijd leuk om te weten hoe de mensen hun tocht hebben ervaren. Foto en verslagje zijn daarom hartelijk welkom". Lees meer bij  http://www.zeelandopdefiets.nl/--varia-diversen.html    (11 juli 2022)


VERRASSENDE FIETSTOUR DOOR CENTRUM MIDDELBURG
[image:image-20]
Toeristen en Zeeuwen die Middelburg op de fiets willen ontdekken kunnen zich ook in 2021 melden bij een centrale organisatie. In de Guided City Bike Tour gaan de sportieve deelnemers met Eveline van Kampenhout op pad voor een route van ongeveer 2,5 uur langs de highligts en de mooie plekjes in de hoofdstad van Zeeland. Ongetwijfeld zal er aandacht zijn voor de feiten en fabels uit het historisch verleden van Middelburg. Voor de start krijgen de fietsers koffie of thee en een echte Zeeuwse bolus.
Meer info over reserveringen, kosten en start locaties: www.beleef-zeeland.nl

WOUTER WEYLANDT FIETSROUTE
VAN NEELTJE JANS NAAR MIDDELBURG


DE RENNER VAN QUICK STEP OVERLEED IN 2011 NA EEN ZWARE VAL TIJDENS DE GIRO

Bron : VVV Zeeland

[image:image-14]
[image:image-0]


Terug naar de inhoud