* Toerfietsen Varia - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen :   Tochten Agenda & Varia.      > Tips : info@zeelandopdefiets.nl

>   Welkom in Zeeland Fietsland  *


* ZONDAG 23 JUNI FIETS BEVRIJDINGSTOCHT ROND ZEEUWS VLAAMSE HOOFDPLAAT ** JO DE ROO TOCHT TOERCLUB GOES ZONDAG 23 JUNI *


* SENIOREN FIETSTOCHT OOSTKAPELLE DINSDAG 25 JUNI *
* TWEEDE COAST TO COAST CHALLENGE 29 & 30 JUNI MET OUD PROFRENNER MAARTEN TJALLINGII
 
* PARCOURS VAN ZOUTKAMP (GRONINGEN) NAAR ZOUTELANDE AAN DE ZEEUWSE KUST.
 
* GOEDE DOEL : NIERSTICHTING NEDERLAND.
 
In 24 uur, solo of in een team, dwars door Nederland fietsen en maar liefst 500 kilometer wegtrappen? Dat kan als je op 29 en 30 juni meedoet aan de Coast to Coast Challenge van de Nierstichting. Voor wie een uitdaging niet uit de weg gaat, niet bang is in het donker en zich wil inzetten voor het goede doel.
 
 
Op de deelnemerslijst staat o.m. oud beroepsrenner Maarten Tjallingii (foto) die voor de tweede keer meedoet. De 46 jarige Tjallingii droeg tot juni 2016 sponsorshirts van Rabobank, Blanco pro Cycling en Team Lotto NL Jumbo. Hij won op 31 augustus 2013 de tweede etappe in de World Ports Classic na 191 km. van Rotterdam via Walcheren naar finishplaats Antwerpen.

 
Foto: In 2023 werd 125.000 euro bij elkaar gefietst. De Zeeuwse profrenner Mick van Dijke (Jumbo Visma) reed het laatste gedeelte van de sponsortocht mee en maakte in Zoutelande de opbrengst bekend.
 
1,7 miljoen Nederlanders hebben nierschade. En dit aantal neemt toe. Nierschade is verraderlijk, want vaak merk je het pas als het te laat is. Chronische nierschade = onomkeerbaar. Zelfs lichte nierschade zorgt voor vervroegd overlijden. Door jouw deelname help je te voorkomen dat chronische nierschade een plek krijgt in de top 5 van meest dodelijke ziektes. Meer info over deze fiets uitdaging: https://www.coasttocoastchallenge.nl/    
* WOENSDAG 3 JULI FIETSEN MET SENIORENVERENIGING KANAALZONE VANUIT AXEL

woensdag 3 juli
Axel    Rooseveltlaan     De Halle
Seniorenvereniging Kanaalzone       9.30 - 12.00 uur
Toeristische Fietstocht  >  38 km uitgepijld

* RECREATIEF FIETSEN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN:
ROUTE 55 FIETSTOCHTEN VANAF DONDERDAG 4 JULI

Aan-Z,  Sport Punt Terneuzen, Hulst voor Elkaar en Gemeente Sluis organiseren voor de 26 ste keer de Route 55 fietstochten.
De vijf routes voeren langs de mooiste plekjes van de streek. Jong en oud kan deelnemen aan deze fietsevenementen. De voorverkoop van de routeboekjes start op maandag 3 juni. De komende maanden werkt de organisatie aan de invulling van de fietsroutes.  
* Planning tochten:   4 juli     11 juli      18 juli     25 juli  regio Hulst    1 augustus.    


* 7 JULI LUSTRUM EDITIE CERA RETRO TOERTOCHT VANUIT SHEERENHOEK* FIETS VIERDAAGSE OOSTKAPELLE VAN 10 T.M. 13 SEPTEMBER


* TOERCLUB MIDDELBURG : IN 2024 AL 18 JAAR OP DE WEG EN IN HET VELD

Foto: TC Middelburg. In november 2006 besloten een groep fanatieke toerfietsers tot de oprichting van Endura Toerclub Middelburg. Met de directie van Tweewielerservice Endura Sport als drijvende kracht ontstond in enkele jaren de snelst groeiende toerclub in Nederland.
De Zeeuwse fietsers zijn overal te zien. Ze fietsen niet alleen in Zeeland maar kiezen ook voor mooie en uitdagende tochten en beklimmingen elders in Nederland en Europa.

In de winter komt er ook binnen Toerclub Middelburg steeds meer belangstelling voor MTB veldtoer en graveltochten in de Nederlandse bossen en over onverharde paden. In de regio Middelburg wordt jaarlijks de Jan Minderhoud MTB toertocht georganiseerd vanuit Oostkapelle. Bij alle edities stonden veel Middelburgse bikers op de startlijst.


In 2024 gaat TC Middelburg, aangesloten bij de NTFU, weer op pad voor gezonde en gezellige tochten. Dat zal zeker sportief genieten worden voor junioren en senioren toerders.  Voor info en programma:  www.toerclubmiddelburg.nl   


Terug naar de inhoud