* Toerfietsen Varia - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen :   Tochten & Varia.      > Tips : info@zeelandopdefiets.nl


* TWEEDE COAST TO COAST CHALLENGE 29 & 30 JUNI MET OUD PROFRENNER MAARTEN TJALLINGII
 
* PARCOURS VAN ZOUTKAMP (GRONINGEN) NAAR ZOUTELANDE AAN DE ZEEUWSE KUST.
 
* GOEDE DOEL : NIERSTICHTING NEDERLAND.
 
In 24 uur, solo of in een team, dwars door Nederland fietsen en maar liefst 500 kilometer wegtrappen? Dat kan als je op 29 en 30 juni meedoet aan de Coast to Coast Challenge van de Nierstichting. Voor wie een uitdaging niet uit de weg gaat, niet bang is in het donker en zich wil inzetten voor het goede doel.
 
 
Op de deelnemerslijst staat o.m. oud beroepsrenner Maarten Tjallingii (foto) die voor de tweede keer meedoet. De 46 jarige Tjallingii droeg tot juni 2016 sponsorshirts van Rabobank, Blanco pro Cycling en Team Lotto NL Jumbo. Hij won op 31 augustus 2013 de tweede etappe in de World Ports Classic na 191 km. van Rotterdam via Walcheren naar finishplaats Antwerpen.

 
Foto: In 2023 werd 125.000 euro bij elkaar gefietst. De Zeeuwse profrenner Mick van Dijke (Jumbo Visma) reed het laatste gedeelte van de sponsortocht mee en maakte in Zoutelande de opbrengst bekend.
 
1,7 miljoen Nederlanders hebben nierschade. En dit aantal neemt toe. Nierschade is verraderlijk, want vaak merk je het pas als het te laat is. Chronische nierschade = onomkeerbaar. Zelfs lichte nierschade zorgt voor vervroegd overlijden. Door jouw deelname help je te voorkomen dat chronische nierschade een plek krijgt in de top 5 van meest dodelijke ziektes. Meer info over deze fiets uitdaging: https://www.coasttocoastchallenge.nl/     (februari 2024)


* ZONDAG 3 MAART ERPELKAPPERSTOCHT TC AXEL"KLIMMEN TEGEN MS" OP 20 MEI
 
MET MIDDELBURGSE FIETSERS EN WANDELAARS OP MONT VENTOUX

Op maandag 20 mei fietsen, wandelen en lopen honderden deelnemers op de Franse col Mont Ventoux om samen de uitdaging aan te gaan om geld op te halen voor onderzoek naar Multiple Sclerose.
Wat 13 jaar geleden begon als een kleinschalig initiatief, waarbij een aantal vrienden een sportieve uitdaging wilde koppelen aan een goed doel, is uitgegroeid tot het grootste wieler, wandel en loopevenement voor MS op de flanken van de Mont Ventoux.Vanuit Middelburg & Regio zal Team Merle zich sportief inzetten op Franse bodem onder de slogan: "Voor een MS vrije wereld" Met hun presentie op Tweede Pinksterdag willen de 14 sporters Merle Fleur Brager (27 / foto) steunen die vanaf juli 2023 de diagnose MS met zich meedraagt. Lees meer over Team Merle: https://klimmentegenms.moves.ms/teams/team-merle/members     (januari 2024)* FIETS VIERDAAGSE OOSTKAPELLE VAN 10 T.M. 13 SEPTEMBER
* TOERFIETSEN ROND GOES : TWEE 'JO DE ROO' EVENEMENTEN IN 2024

Toerclub Goes heeft twee evenementen op de Zeeuwse fietskalender 2024 gezet met oud prof renner Jo de Roo (5 -7-1937 / foto) als blikvanger in de hoofdrol.Zondag 23 juni     29 ste Jo de Roo Toertocht door Midden Zeeland vanaf de Grote Markt in Goes.

Zaterdag 19 oktober    Vierde editie Jo off de Roo't Gravelrit.
Start bij CR De Oranjeboom aan de Nieuwe Rijksweg in SHeer Hendrikskinderen.
Lees meer over deze toerdagen van TC Goes:  
https://www.facebook.com/Toerclub.Goes       (november 2023)* FIETSLAND NEDERLAND  >  FIETSPROVINCIE ZEELAND
Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Ons land heeft bovendien meer fietsen dan inwoners.
Ook in Zeeland pakken steeds meer inwoners hun stalen ros. Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5 km. Naar je werk, de bakker of college: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Want voor die korte ritjes neem je echt net zo makkelijk de fiets.
Met de campagne "Da's zo gefietst!" krijg je net dat laatste zetje om die fiets te pakken. Want de fiets is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. Dus de volgende keer als je gaat winkelen in stad of dorp , zeg dan vooraf tegen jezelf: "Kort ritje? Da's zo gefietst!". (september 2023)

* TOERCLUB MIDDELBURG : 18 JAAR OP DE WEG EN IN HET VELD

Foto: TC Middelburg. In november 2006 besloten een groep fanatieke toerfietsers tot de oprichting van Endura Toerclub Middelburg. Met de directie van Tweewielerservice Endura Sport als drijvende kracht ontstond in enkele jaren de snelst groeiende toerclub in Nederland.
De Zeeuwse fietsers zijn overal te zien. Ze fietsen niet alleen in Zeeland maar kiezen ook voor mooie en uitdagende tochten en beklimmingen elders in Nederland en Europa.

In de winter komt er ook binnen Toerclub Middelburg steeds meer belangstelling voor MTB veldtoer en graveltochten in de Nederlandse bossen en over onverharde paden. In de regio Middelburg wordt jaarlijks de Jan Minderhoud MTB toertocht georganiseerd vanuit Oostkapelle. Bij alle edities stonden veel Middelburgse bikers op de startlijst.


In 2024 gaat TC Middelburg, aangesloten bij de NTFU, weer op pad voor gezonde en gezellige tochten. Dat zal zeker sportief genieten worden voor junioren en senioren toerders.  Voor info en programma:  www.toerclubmiddelburg.nl   (2024)


Terug naar de inhoud