* Toer HIstorie - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  :  Historie.
* ZEEUWSE WIELER WIND 6DAAGSE 2019 STARTTE IN MIDDELBURG BIJ CYCLE HUB.

* PROGRAMMA : WOUTER WEYLANDT ROUTE OVER WALCHEREN.

Ruim 40 toerfietsers stonden op de startlijst van de Wouter Weylandt Toertocht 2019. De eerste etappe van de Wieler Wind 6Daagse begon bij Cycle Hub in Middelburg. De route voerde over mooie Walcherse binnenwegen en ging via Vrouwenpolder richting Neeltje Jans. Vervolgens terug langs de Walcherse kust en na Westkapelle stond de aankomst in Middelburg op de planning.* Foto : Lennard Andriesse / Zeeland op de Fiets *

Gerben Schram van organisator Sport Zeeland in de PZC:  Het was enorm druk op Walcheren. Prachtig weer, veel toeristen. Het was even goed opletten daarom. Maar alles is goed verlopen. Geen ongelukken en geen blessures.  (2019)Sport Zeeland presenteert vanaf 2017 in samenwerking met plaatselijke fietsclubs de Zeeuwse Wieler Wind 6Daagse.
Zeeland heeft een prachtig landschap met unieke kenmerken. Voor fietsers is er dan ook veel te zien en te beleven. Zo is de grootste uitdaging de wind, die vrij spel heeft buiten de dijken. Daarnaast zijn er steile dijken, kasseienstroken, mooi gelegen polders en kan je over de Deltawerken fietsen. De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is het fietsevenement waarin al deze elementen zijn verwerkt. In zes weekenden worden zes uitdagende en winderige routes gereden die verspreid liggen door Zeeland. Of je van recreatief fietsen houdt of van wielrennen, iedere fietser is van harte welkom bij de ZWW6D.  In 2020 en 2021 ontbrak de Zesdaagse op de fietskalender Zeeland wegens de zware en langdurige corona crisis.


* FIETS 4DAAGSE MIDDELBURG *
* TOERCLUB MIDDELBURG : 17 JAAR OP DE WEG EN IN HET VELD *

In november 2006 besloten een groep fanatieke toerfietsers  tot de oprichting van Endura Toerclub Middelburg. Met de directie van Tweewielerservice Endura Sport als drijvende kracht ontstond in enkele jaren de snelst groeiende toerclub in Nederland.
De Zeeuwse fietsers zijn overal te zien. Ze fietsen niet alleen in Zeeland maar kiezen ook voor mooie en uitdagende tochten en beklimmingen elders in Nederland en Europa.

In de winter komt er ook binnen Toerclub Middelburg steeds meer belangstelling voor MTB veldtoer en graveltochten in de Nederlandse bossen en over onverharde paden. In de regio Middelburg wordt jaarlijks de Jan Minderhoud MTB toertocht georganiseerd vanuit Oostkapelle. Bij alle edities stonden veel Middelburgse bikers op de startlijst.


In 2023 gaat TC Middelburg, aangesloten bij de NTFU, weer op pad voor gezonde en gezellige tochten. Dat zal zeker sportief genieten worden voor junioren en senioren toerders.  Voor info en programma:  www.toerclubmiddelburg.nl   

Terug naar de inhoud