* Timo de Jong - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Timo de Jong > VolkerWessels Cycling Team.Kemmel Koerse (B)    175 deelnemers.
1. Jarne v.d. Paar   (Lotto Soudal Development)    2. Luca de Meester      3. Thibau NIjs
Timo de Jong zat in de beginfase in een kopgroep van 14 renners. De vluchters werden na 30 km teruggepakt.
de Jong eindigde op de 83 ste plaats.    (30 juni 2021)NK BELOFTEN : ATTENTE EN STERKE TIMO DE JONG VIERDE
Foto's : Organisatie en Facebook.    Drie Zeeuwse beloften etaleerden hun topvorm op het NK in Drenthe. Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) soleerde vanuit en zevenmans kopgroep naar de Nederlandse titel en kon op de top van de VAM berg de nationale driekleur aantrekken en de gouden medaille in ontvangst nemen. Broer Mick eindigde op de zilveren tweede stek en Casper van Uden moest zich tevreden stellen met brons. Timo de Jong uit Goes was ook sterk in de vluchtgroep (foto) maar kon net geen eremetaal in de wacht slepen.        Lees hier meer over het NK 2021 in Drenthe.


GOESENAAR TIMO DE JONG VIJFTIENDE OP NK TIJDRIJDEN 2021
GOUD VOOR ZEEUWSE BELOFTE MICK VAN DIJKE

Foto : Instagram. De Zeeuwse belofte renner Mick van Dijke (21 / foto) flitste in het Drentse Emmen naar de nationale titel in de discipline tijdrijden. Ondanks een val in de laatste bocht kon van Dijke de hoofdprijs ophalen. De tweede plaats bleef in de familie want tweelingbroer Tim kreeg de zilveren medaille bij de huldiging. Marijn v.d. Berg (Groupama FDJ) was op de bronzen plaats 40 seconden trager.   4. Lars Boven (Jumbo Visma) op 1.06      5. Enzo Leijnse (Development Team DSM) op 1.10.Goesenaar Timo de Jong van het VolkerWessels Cycling Team
moest op de vijftiende plaats een achterstand incasseren van 1.55.     (16 juni 2021)
TIMO DE JONG OP RUIM 13 MINUTEN IN VREDESKOERS

Foto : Facebook VolkerWessels Cycling

Eindklassement Vredeskoers 2021
Hoofdprijs voor de 22 jarige Italiaan Filippo Zana met de tijdscore 10.42.20    
2. Kristjan Hocevar  (Slovenie) op 1.10    3. Toon Clynhens  (Belgie) op 1.12.
 
Beste Nederlander:  19. Stijn Daemen op 4.56       44. Timo de Jong op 13.23  (foto)     Geklasseerd: 84 renners.   
Ploegen:   1. Frankrijk     8. Nederland op 21.14         (6 juni 2021)


Zondag (6 juni) werd de Poolse rittenkoers afgesloten met een snelle etappe rond Jesinek. De 20 jarige Fransman Axel Laurance won de sprint na 4 uur koers. Wessel Krul hield de oranje brigade vooraan met de tweede plaats. De Slowaak Lukas Kubis kwam als derde over de streep. Timo de Jong werd 35 ste op 26 seconden.    (6 juni 2021)Zaterdag sprintte de Italiaan Filippo Zana (foto) in Dlouhe Strane na 116 km naar de dagzege. De 22 jarige renner van Bardiani-CSF-Faizane, die onlangs de Giro voltooide, reed solo naar een voorsprong van 53 seconden.  2. Toon Clynhens op 53 sec.   3. Kristjan Hocevar op 53 sec.   4. Arthur Kluckers op 1.09    5. Jonathan Bogli op 1.21.  Beste Nederlander, 25. Stijn Daemen op 4.52.

Timo de Jong was niet fit wegens maagklachten en maakte na zijn 51 ste plaats op 12.53 een duikeling in het algemeen klassement. De Bevelander zakte 39 posities en had na 3 koersdagen bijna 13 minuten achterstand op leider Zana.
(5 juni 2021)De eerste etappe in de Vredeskoers over 130 km. van Jesinik naar Rymarov kwam op naam van Pavel Bittner (foto). Na een zware heuvelrit mer drie forse klimmen sprintte de 18 jarige Tsjech alle concurrenten naar de troostprijzen. De 21 jarige Nederlander Wessel Krul toonde op de tweede plaats zijn snelle benen na een rit die 3 uur en 15 minuten duurde.   3. Jon Barrenetxea  (Spanje)  z.t.    4. Lukas Kubis  (Slowakije)  z.t.    5. Paul Lapeira  (Frankrijk)  z.t.  

Timo de Jong bleef attent vooraan in de finale en kwam als zevende over de finish als tweede Hollander op 1.43 sec. van de triomfator. In het algemeen klasement is zijn achterstand op leider Warenskjold 11 seconden.  (4 juni 2021)Op de openingsdag van de populaire maar zware Vredeskoers moesten de 111 renners hun conditie en snelheid etaleren in een tijdrit die werd verreden in Jesenik. De Noorse renner Soren Warenskjold toond zich de rapste in de proloog over 3,4 km. met een tijd van 4.07.23.  2. Alex Vogel  (Zwitserland)  4.07.23    3. Kevin Vauguelin  (Frankrijk)  4.08.98      4. Paul Lapeira   (Frankrijk)   4.10.63      5. Michel Heismann  (Duitsland)    4.10.81      

Beste Nederlander:  8. Darren van Bekkum (foto)   4.12.28       11. Timo de Jong    4.12.71 op 11.08 van de winnaar - gemiddelde 48.571 km.   (3 juni 2021)
Spanje    
Timo de Jong gastrenner bij Telco M.On Clima Oses.
* Copa Espana in Vigo :  5 de.
* Kampioenschap Galicia : 7 de.       (16 mei 2021)
TRAININGSWEEEK VOLKERWESSELS CYCLINGTEAM:
 
TIMO DE JONG DERDE IN KLIMTIJDRIT OP DE CAMERIG

Foto's : VolkerWessels Cyclingteam.

Timo de Jong ging eind april met het VolkerWessels Cyclingteam naar het Limburgse heuvelland voor een nuttige trainingsweek. Teamarts Roelof Welling was aanwezig om de renners en begeleiding meerdere malen te testen op het corona virus.
 
Er werden in Nederlands en Belgisch Limburg talrijke klimmen meegenomen en de gehele fietsweek was er een prettig lentezonnetje aanwezig. Bas van der Kooij, tegenwoordig woonachtig in Maastricht, maakte voor elke dag een uitdagende route. Ploegleider Allard Engels kon verschillende trainingsvarianten toepassen. Met ruim 900 kilometer en ruim 10000 hoogtemeters in zeven dagen werkte de ploeg aan conditie, kracht en ritme. Renners en begeleiding konden met een voldaan terugkijken.


Naast de duurritten werden ook "blokken" uitgevoerd. Zo werd er op vrijdag (23 april) naast de intervalblokken een individuele tijdrit op de Camerig verreden. Het bracht het wedstrijdelement bij de renners naar boven. Daan van Sintmaartensdijk (foto) reed de snelste tijd voor Max Kroonen en Goesenaar Timo de Jong.

Ploegleider Engels zag dat zijn team vol ambitie zit richting wedstrijden:  "Met het weer dat erg goed was, hebben een goede trainingsweek gehad. De intensiteit, duur en ook de sfeer was meer dan goed. We staan als ploeg op dit moment waar we moeten staan. Elke renner heeft het niveau dat wij graag willen zien".   (25 april 2021)
WINST GASTRENNER TIMO DE JONG IN SPANJE

Timo de Jong (links op foto) startte zondag (18 april) als gastrenner in de Spaanse wedstrijd Classica Ciudad de Torredonjimeno over een afstand van 165 km. Zijn ploegmaats bij Telcom - On Clima - Oses waren Miki Valls, Jose Marin, Raul Bastida, Iker Cervino, Kacper Smreczek en Kacper Krawiec.In de slotfase koos de 22 jarige de Jong voor een solo van 20 km. en ging na 4 uur koers met 55 seconden voorsprong over de finish. De tweede plaats werd ingevuld door Marc Brustenga en de derde binnenkomer was Sergio Trueba. Foto: De Jong was met zijn ploeg ook succesvol in het ploegenklassement.  Een week eerder eindigde de Jong op de 17de plaats in de GP Valenciaga.   (18 april 2021)
 VOLKERWESSELS CYCLING TEAM OP ZOEK NAAR DE PRO CONTINENTALE STATUS

Het VolkerWessels Cycling Team zit vol ambitie en wil met een verhoogd budget promoveren in het nationale wielercircuit. De formatie van Goesenaar Timo de Jong mikt na 2021 op de Pro Continentale status.
In 2020 was de Nederlandse ploeg vaak voorin te zien tijdens de grotere koersen en boekte vier overwinningen. De start van het seizoen is nog onzeker. Wedstrijden worden afgelast of verplaatst naar later in het jaar. Volgens de managers kan het team met een gerust hart naar de toekomst kijken. In het wegseizoen 2021 kunnen de ploegleiders een beroep doen op 16 talentvolle coureurs uit alle windstreken.

Oud profrenner Coen Vermeltfoort over de situatie in zijn team: "Het is moeilijk om doelen te stellen en dat is nu lastig. Tot op heden is het goed om de motivatie en de basisconditie te onderhouden. Wanneer je weet wanneer de koersen komen is het makkelijker om op niveau te komen".


Selectie 2021:   
Jord Baak, Robin Blummel, Gert-Jan Bosman, Nick Brabander, Abe Cebi, Tijmen Eising, Max Kroonen, Peter Schulting, Rens Tulner, Nick van der Meer, Daan van Sintmaartensdijk, Roel van Sintmaartensdijk, Coen Vermeltfoort, Nils Wolfenbuttel, Bas v.d. Kooij en Timo de Jong.      (18 maart 2021)
 

TOP 40 KLASSIEKER OMLOOP VAN DE BRAAKMAN IN THUISPROVINCIE

Foto: Freddy Scheele
Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23)   

Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.  Timo de Jong eindigde op de 37 ste plaats.   
Bekijk verslag Omloop van de Braakman:

TIMO DE JONG (GOES) WINT EERSTE UITGAVE WOENSDRECHTSE WIELERZOMER 2020

Foto: Organisatie.    Voor de laatste wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer kwamen 220 renners naar Huijbergen. De deelnemers en het publiek genoten tijdens de nazomeravond op 12 september van prachtige wedstrijden in een aangename sportsfeer.

Timo de Jong (Goes) behaalde in het eindklassement de hoofdprijs in de categorie elite/beloften. De Bevelander van VolkerWessels - Merckx kan de eerste editie van dit nieuwe KNWU evenement op zijn erelijst zetten.
 Lees meer over de Woensdrechtse Wielerzomer :
 http://www.zeelandopdefiets.nl/woensdrechtse-wielerzomer.html   

Terug naar de inhoud