* Timo de Jong - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Timo de Jong  (Goes)  > VolkerWessels Cycling Team t.m. 2022.16 PLOEGGENOTEN VOOR TIMO DE JONG IN 2022

In het wegseizoen 2022 kan de teamleiding van VolkerWessels Cycling Team een beroep doen op 17 renners. De selectie bestaat uit een mix van routiniers die al scoorden en talenten die op de deur kloppen. Meest opvallende naam in de rennersgroep is die van de 32 jarige oud prof Bert Jan Lindeman (foto) uit Emmen. De Drent komt over van Team Qhubeka NextHash. Zijn erelijst is stevig gevuld met meerdere zeges. Hij won de Ster van Zwolle in 2010 en 2014 en de Ronde van Drenthe in 2012. Met het sponsorshirt van Team Lotto NL Jumbo pakte Lindeman in 2015 de zevende rit rit in de Ronde van Spanje.
In 2022 staan 6 ploegleiders paraat bij VolkerWessels:  Allard Engels, Rik Reinerink, Dries Klein, Tim Lacroix en de nieuwkomers Tom Veelers en Marco Riemen.  (15 december 2021)
OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2021 MET 8 ZEEUWEN OVER DE KASSEIEN.

JARNO MOBACH EN TIMO DE JONG OP PODIUM IN THUISPROVINCIE

Foto: Freddy Scheele.   In Philippine vertrokken 143 renners met Nederlandse, Belgische, Duitse, Letse, Portugese, Tsjechische en Griekse namen op de startlijst. Tijdens de 52 ste editie van de Braakman moesten de coureurs weer zien te overleven op pittige kasseienstroken en smalle polderwegen door Zeeuws Vlaanderen. Het volledige koerstraject had een lengte van 180 km met verschillende omlopen: twee ronden van 46,7 km, dan een ronde van 36 km, vervolgens een ronde van 20 km en tot slot drie ronden van 10 km.

Op de streep in Philippine is Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels Cycling) de snelste en pakt de zege in de Zeeuwse topklassieker. Jarno Mobach (Philippine) wordt tweede en Timo de Jong (Goes) komt als derde binnen. Winnaar Robbert de Greef Kasseiprijs en Prijs Strijdlust : Jarno Mobach.  Lees verslag:  http://www.zeelandopdefiets.nl/--omloop-braakman.html      (17 oktober 2021)
ZEGE TIMO DE JONG IN OOST VLAAMSE SLUITINGSPRIJS 2021

Foto : Patricia de Jong


Foto : Instagram
Goesenaar Timo de Jong heeft in het Belgische Zele de Oost Vlaamse Sluitingsprijs op zijn naam gezet. Na een sterk optreden van het VolkerWessels Cycling Team won de 22 jarige Jong de sprint van een driemans kopgroep.
 
Het was vanaf de start meteen in de beugel voor de 103 vertrekkers met een strak tempo in de regen, wind en over de talrijke kasseien. Richting finale kon Timo de Jong wegkomen met twee mede vluchters. Daarachter zaten op een halve minuut 11 coureurs met zijn ploegmaats Tijmen Eising en Nick van der Meer. Bij de laatste doorkomst moest het kop trio 30 seconden verdedigen en deze marge bleek voldoende.
De overtuigende Timo de Jong was de rapste na 163 km en pakte de bloemen met de tijdscore 3.29.49. Harry Tanfield (Team Qhubeka NextHash) werd na 13 ronden tweede en Gianni Marchand van Tarteletto Isorex maakte het podium van de 71 ste KAJ KWB prijs compleet. 4. Nick v.d. Meer (VolkerWessels)  5. Dries De Bondt  (Alpecin Fenix). Voor de Zeeuwse triomfator zijn derde succes in 2021 na overwinningen in Spanje en Stekene (B / zie verslag elders op deze pagina.
 
De Jong bij Sporza over zijn sprintzege:  "De laatste drie kilometer pokerde ik wat. Er zaten immers nog enkele ploegmakkers in de groep achter ons. Op die manier had ik wel nog wat kracht over voor de sprint. Na een lastige koers, en met een beperkt groepje, ben ik wel snel en dat kon ik weer bewijzen. Het was best een zware koers met de wind op kop en de vele regen die we te verduren kregen".  (6 oktober 2021)WINST TIMO DE JONG IN BELGISCHE STEKENE 2021

Fotografie: VolkerWessels Team.  In de GP Dr. Eugeen Roggeman rond Stekene kwam Timo de Jong als winnaar over de finish. In een kopgroep van circa 20 renners zaten maar liefst 8 coureurs van Volker Wessels Cycling. In de 169 kilometer lange koers verdeeld over 14 rondes behield de Nederlandse formatie de controle over de wedstrijd.
 
Voortdurend waren de renners van ploegleider Dries Klein de overtal situatie aan het uitspelen. Tijmen Eising, Jord Baak, Coen Vermeltfoort, Max Kroonen, Timo de Jong, Nick van der Meer, Nils Wolffenbuttel en Roel van Sintmaartensdijk plaatsten om de buurt een aanval, maar het duurde lang voordat de definitieve slag viel.
 
Ondanks dat de finale vroeg werd geopend door Volker Wessels plaatste Timo de Jong op 6 kilometer van de aankomst de definitieve aanval. Daarachter kon Timo vertrouwen op zijn zeven ploegmaats die zijn vlucht beschermden. De voorsprong liep op naar 25 seconden en de talentvolle Goesenaar reed naar de zegebloemen in Stekene.Uitslag:  1. Timo de Jong  (Volker Wessels)   169 km.  3.30.28      2.Coen Vermeltfoort  (Volker Wessels)       3. Matthew v.d. Schoor (Home Solutions Soenens).    80 deelnemers, 45 uitvallers.    (23 september 2021)

Terug naar de inhoud