* Timo de Jong - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Timo de Jong  (Goes)  > VolkerWessels Cycling Team t.m. 2022.DE JONG TWEEDE IN RAAMSDONKSVEER

Foto: Marc Bouwens.   Bij een KNWU criterium in Raamsdonksveer reed Timo de Jong vanaf half koers in een vijfmans kopgroep. Richting finale kozen Maikel Stam, Bas van Belle en De Jong voor de aanval en dubbelden het peloton. In de eindsprint versloeg Stam zijn medevluchters met gemak.
1. Maikel Stam   (Sprang Capelle)   80 km  1.38.47     2. Timo de Jong      3. Bas van Belle.   38 deelnemers.   (26 juni 2022)


BALOISE BELGIUM TOUR:
 
EINDWINST ZWITSER MAURO SCHMID NA BEWOGEN SLOTFASE
TIMO DE JONG IN KOPGROEP SLOTRIT
Foto: Organisatie.  Tijdens de laatste etappe zorgde het onderdeel 'Gouden Kilometer' voor onrust en spektakel. Op 7 km van de streep probeerden Lotto Soudal en Quick Step Alpha Vinyl Team hun kopmannen Wellens en Schmid naar een gunstige positie te loodsen voor de kostbare duizend meter. Bij deze verwoede pogingen werd in de seconden strijd zichtbaar van de rechte lijn afgeweken waarbij vooral het duw en trekwerk van Yves Lampaert opviel. Na het verdwijnen van de emoties was de situatie helder voor alle betrokkenen: Mauro Schmid wint de Baloise Belgium Tour en Lampaert werd gediskwalificeerd door het jurykorps. Voor de aangeslagen Tim Wellens voelde de tweede plaats echter als een bittere troostprijs.In de slotrit reed Timo de Jong (foto Sporza TV) attent en zat in een zesmans kopgroep. Uiteindelijk moest de Goesenaar zich laten uitzakken om de 5 vluchters terug te grijpen. Na een hele sterke wedstrijd kwam de Volker Wessels trein 10 seconden te kort om de koplopers in de kraag te vatten. Daan Vansintmaartensdijk moest nu genoegen nemen met een tweede plaats in het eindklassement van de witte tussensprint trui en met een sportief gebaar feliciteerde hij de Belgische winnaar Dries de Bondt (Alpecin Fenix) al tijdens de wedstrijd.
Na een hergroepering en een spectaculaire 'gouden kilometer' werd de laatste etappe beslist in een massasprint met Fabio Jacobsen als rapste man.

Eindklassement:  Hoofdprijs voor de 22 jarige Zwitser Mauro Schmidt na bijna 16 uur in het zadel.    2. Tim Wellens  z.t.     3. Quinten Hermans op 12 sec.     4. Lorenzo Rota op 45 sec.   5. Victor Campenaerts op 1.09      60. Timo de Jong op 25.26.  Geklasseerd: 125 renners.  Ploegen (22):  1. Intermarche Wanty Gobert    18. VolkerWessels Cycling / Timo de Jong.


Etappe Gingelom - Beringen.  1. Fabio Jakobsen   (Quick Step Alpha Vinyl Team)  179 km  3.47.03    2. Jasper Philipsen  (Alpecin Fenix) 3. Gerben Thijssen   (Intermarche Wanty Gobert)    4. Samn Bennett   (Bora hansgrohe)   5. Max Walscheid  (Cofidis)     74. Timo de Jong z.t.    (19 juni 2022)
Foto: Organisatie. Tijdens de bloedhete Ardennen rit van de Baloise Belgium Tour leverden de renners een "grootse prestatie in de kleinste stad ter wereld". Rond de populaire toeristenplaats Durby stonden zware lokale rondjes in het rondeboek met telkens zes hellingen. De finish lag op de top van Mur de Durby, een heuvel van 1,2 km met een stijging van 6,2 procent.
 
De sterke bezette kopgroep tekende voor de spannende finale onder moeilijke weersomstandigheden. De kijkers zagen veel demarrages maar niemand kon wegkomen in de extreme hitte die als een deken over de Ardennen hing. Veel coureurs smeekten bij de volgauto’s om water en sponzen om hiermee een beetje verkoeling te kunnen zoeken. Het was enorm afzien met volle zonkracht en weinig wind op de heuvels.

Bij de laatste beklimming van de Mur de Durby trok de formatie Intermarche Wanty Gobert de wedstrijd naar zich toe. Lorenzo Rota hanteerde een strak tempo, reageerde op elke tempoversnelling en hield alles bij elkaar. Ploegmaat Quinten Hermans demarreerde met de streep in zicht en kwam met een kleine voorsprong binnen. De 26 jarige Belg kon na 172 km het zegegebaar maken en heeft zelfs nog kans op de eindzege in het seconden spel van de Belgium Tour.
2. Mauro Schmid   (Quick Step Alpha Vinyl Team)    3. Tim Wellens  (Lotto Soudal)     4. Lorenzo Rota   (Intermarche Wanty Gobert)   5.
Dries De Bondt  (Alpecin Fenix).  Eerste Nederlander:  11. Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) op 2.27.

Timo de Jong kon zich handhaven in het klassement. Hij kwam binnen op positie 111 met een verschil van 22.18 op Hermans. Bij zijn ploeg VolkerWessels Cycling was er een dnf voor Nick van der Meer. De jury meldde 127 binnenkomers en 12 uitvallers.   (18 juni 2022)Foto: Trek Segafredo.   Timo de Jong eindigde in de tropische tijdrit met een gemiddelde van 47.730 km in de middenmoot. De renner van VolkerWessels Cycling moest rond Scherpenheuvel Zichem 1.11 inleveren en werd met deze uitkomst 73 ste. De 31 jarige Yves Lampaert (Quick Step Alpha Vinyl Team) flitste naar de zegebloemen na een gemiddelde van 51.868 km per uur.   2. Mads Pedersen  (Trek Segafredo) op 7 sec.     3. Daan Hole (Trek Segafredo / Zuidland / foto) op 10 sec.   4. Oscar Riesebeek  (Alpecin Fenix) op 12 sec.   5. Lasse Norman Hansen  (Uno X Pro Cycling) op 14 sec. In het algemeen klassement staat Timo de Jong 46 ste met een marge van 3.23 op leider Mads Pedersen.  (17 juni 2022)Foto: Sporza TV.   In de tweede etappe vanuit Beveren vormden zes aanvallers de vlucht van de dag. In de kopgroep zaten drie Belgen en de Hollanders Yoeri Havik (Beat Cycling) met de ploegmaats Nick van der Meer & Daan Vansintmaartensdijk van VolkerWessels Cycling. Richting aankomst in Knokke Heist sloeg vooraan de vermoeidheid in de benen. De vluchtgroep viel uit elkaar en er kwam dan ook een onvermijdelijke hergroepering.
 
Aan de Belgische kust kregen de sprintersploegen het laatste woord. Op de hellende finishstrook van de Wandelaar werd de hoofdrol ingevuld door de snelle mannen van het peloton. Jasper Philipsen van Alpecin Fenix kon na 175 km het zegegebaar maken. De Belg verraste in de massasprint de concurrentie en hield in de top 10 o.a. Danny van Poppel (2), Mads Pedersen (3), Arnaud De Lie (4) en Fabio Jakobsen (7) achter zich.  Timo de Jong kwam netjes in het peloton binnen op de 30 ste plaats.   (16 juni 2022)Foto: Eurosport TV. Tijdens de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour tussen Merelbeke en Maarkedal bepaalden vijf aanvallers het koersbeeld. In deze vlucht van de dag kwam de Nederlandse presentie van Nick van der Meer (VolkerWessels Cycling). Deze kopgroep had na 60 km. een marge van 2,5 minuut opgebouwd.
Op 70 kilometer van de streep gingen vanuit het peloton Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Quinten Hermans (Intermache Wanty Gobert) en Mauro Smidt (Quick Step Alpha Vinyl) in de achtervolging en bereikten de spits. De vijf koplopers capituleerden onder het hoge tempo.
Op de plaatselijke rondes kwam Timo de Jong ten val maar hij kon weer aansluiten. Met ploeggenoot Nick v.d. Meer belandde hij in het tweede peloton. Op ruim 40 kilometer van het einde, maakten peloton 1 en 2 opnieuw de aansluiting waardoor de Jong terug in de kop van de koers zat. Richting finale probeerden Mark Donovan (Team DSM) en Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen Baloise) nog weg te komen maar ze hadden geen succes.

In de slotfase kon Timo de Jong niet mee met een elitegroep van ongeveer 20 coureurs. Na een zware rit door de Vlaamse heuvelzone kwam hij in een uitgedund peloton als 49 ste binnen op 1.59 van de 26 jarige Deense triomfator Mads Pedersen. Met deze uitkomst was de Bevelander de vierde Nederlander op de startdag. In het parcours waren o.m. de Leberg, Berendries, Tenbosse en Berg Ten Houte opgenomen.


Foto: Twitter.  Uitslag:  1. Mads Pesersen  (Trek Segafredo)  165 km  3.49.35     2. Tim Wellens    3. Jasper Philipsen    4. Quinten Hermans 5. Robbe Ghys     49. Timo de Jong op 1.59.  De jury rapporteerde 143 binnenkomers. (15 juni 2022)
 RONDE VAN LIMBURG : TIMO DE JONG IN PELOTON

Foto: Twitter.   In de klimklassieker Ronde van Limburg, opgenomen in de Schwalbe Topcompetitie, soleerde Jaap Roelen van Metec Solarwatt naar de overwinning. Volgens hemzelf kan hij met deze score de mooiste zege op zijn erelijst zetten. De 20 jarige coureur uit wielerdorp Chaam (foto onder) verraste in de slotfase het peloton en hield op de finish in Buchten 3 kostbare seconden over. In het traject van 196 km waren bekende en pittige heuvels opgenomen w.o. de Cauberg, Adsteeg, Gulpenerberg en Keutenberg.
 

Foto: Facebook.   2. Coen Vermeltfoort  (VolkerWessels Cycling) op 3 sec.    3. Jelle Vermoote  (Acrog Tormans)   z.t.    4. Yanne Dorenbos  (GRC Jan van Arckel)  z.t.    5. Lars Rouffaer   (Allinq Continental)  z.t.    68. Timo de Jong z.t. als winnaar.   De jury meldde 99 finishers.   (12 juni 2022)
FLECHE DU SUD : TIMO DE JONG IN TOP 25 EINDKLASSEMENT

In de Luxemburgse rittenwedstrijd Fleche du Sud, opgenomen in de UCI classificatie 2.2, stond Timo de Jong na 5 ritten op de 25 ste plaats in het klassement. De renner van VolkerWessels Cycling noteerde een achterstand van 2.21 op de Belgische winnaar Thibau Nijs (19) van Baloise Trek Lions. 2. Thomas Bonnet  (Vendee U) op 2 sec.    3. Mika Heming (ATT Investments) op 11 sec.  Ploegen:  1. Abloc CT    3. VolkerWessels Cycling / Timo de Jong. De jury rapporteerde 114 geklasseerden.   (29 mei 2022)
PODIUM TIMO DE JONG IN OMLOOP HOUTSE LINIES DOOR BRABANT

Foto: Organisatie.  De continentale formatie VolkerWessels Cycling van Timo de Jong blijft sterk presteren in Nederlandse klassiekers en buitenlandse etappekoersen.


In de 34 ste  editie van de Omloop Houtse Linies door Midden Brabant was er topsucces voor Daan Vansintmaartensdijk (foto). Na 144 km. sprintte het talent van VolkerWessels in Den Hout naar de zegebloemen met de tijd 3.17.39.    2. Timo de Jong  z.t.   3. Jos Koop   4. Bjorn Bakker   5. Lars Hohmann.  Organisator JEGG DJR Academy kon 80 renners in het klassement zetten. (22 mei 2022)

Foto: Twitter.   Puivelde Koerse  (B)     146 inschrijvingen - 37 uitvallers.    1. Peter Schulting  (VolkerWessels Cycling)   169 km - 3.36.57 2. Charlie Tanfield  (Ribble Weldtite)   3. Niels de Rooze  (Wielerteam Decock)    80. Timo de Jong op 41 sec.     (18 mei 2022)

Foto: organisatie.  Ruddervoorde Koers (B)   163 deelnemers, 87 uitvallers.   1. Stan Dewulf  (AG2R Citroen Team)  3.30.15     2. Tom Devriendt   (Intermarche Wanty Gobert) op 5 sec.   3. Ruben Apers   (Sport Vlaanderen Baloise) op 5 sec.   55. Timo de Jong op 1.19   (17 mei 2022)
In de Ronde van Overijssel was Jarno Mobach de beste Zeeuw. Hij kwam in de voorste groep als 20 ste over de finish in Rijssen na een zware koers die 4,5 uur duurde. De overwinning in de topklassieker werd binnen gehaald door routinier Coen Vermeltfoort van de succesvolle formatie VolkerWessels Cycling. De 34 jarige oud prof van o.m. Roompot Oranje Peloton versloeg na 200 km. alle concurrenten in het eerste peloton.
2. Cameron Scott  (ARA Pro Cycling)   3. Joren Bloem   (Abloc CT)     4. Hartthijs de Vries  (Metec Solarwatt)   5. Pavel Bittner  (Development Team DSM)   63. Timo de Jong op 2.26.   De KNWU jury klasseerde 100 coureurs.   (7 mei 2022)
WINST IN CRITERIUM STANDDAARBUITEN

Op zondag 1 mei won Timo de Jong de KNWU Ronde van Standdaarbuiten. De Goesenaar versloeg in het Brabantse wielerdorp zijn mede koplopers na 2 uur wedstrijd.  2. Guillaume Visser z.t.   3. Bart Lemmen  z.t.  77 deelnemers - 67 geklasseerden.
Bron : BN De Stem:
(1 mei 2022)

Geldrop      80 ste criterium met 62 deelnemers
Organisator : KNWU vereniging TML Dommelstreek.
1. Luuk Schuurmans   80 km - 1.43.39     2. Raymond Kreder   z.t.     3. Timo de Jong  z.t.    
4. Etienne van Empel  z.t.     5. Bram Kras op 3 sec.     (24 april 2022)
TIMO DE JONG OP 1.15 IN RITTENKOERS TOUR DU LOIRET ET CHER
Timo de Jong reed een stabiele vijfdaagse Tour du Loir et Cher. Met de resultaten 14, 13, 48, 21 en 13 eindigde de 23 jarige Goese semiprof op de 34 ste plaats in het klassement met een achterstand van 1.15 op de Tsjechische triomfator.


De mooiste bloemen waren voor de 27 jarige Michael Kukrle (foto) van Elkov Kasper die 19 uur en 31 minuten op de fiets zat in de UCI 2.2 koers door Frankrijk.     2. Jeppe Aaskov Pallesen  (Team Colo Quick) op 21 sec.      3. Valentin Retailleau  (AG2R Citroen U23) op 21 sec. 4. Eerste Nederlander de 34 jarige Coen Vermeltfoort  (VolkerWessels Cycling) op 22 sec.  5. Rick Ottema  (Metec Solarwatt Cycling) op 23 sec. De jury zette 119 coureurs in het eindklassement. Ploegen:  1. Elkov Kasper    3. VolkerWessels Cycling.  (17 april 2022)
OMLOOP VAN DE BRAAKMAN : PODIUMPLAATS TIMO DE JONG
Het peloton vertrok met 153 renners voor de 53 ste editie van de kasseiklassieker Omloop van de Braakman. De Zeeuwse Vlaamse wedstrijd vormde de opening van de Schwalbe Topcompetitie ondergebracht bij de KNWU.


Foto : neefjes Timo de Jong (links) en Jurgen Mesu
samen in De Braakman 2022.

Bij de start kwam de Zeeuwse inbreng van 6 coureurs: Timo de Jong (VolkerWessels), Jochem Kerckhaeert (Beat Cycling) en Thijs Koops van JEGG DJR Academy. De Regioselectie Zuid Nederland kwam met Jurgen Mesu, Rowdy Reunis en Rico van Damme naar Zeeuws Vlaanderen.
Roel van Sintmaartensdijk en Marien Boogerd vormden in de slotronde het kop duo. Ze zwoegden naar 20 seconden voorsprong op de jagers Timo de Jong en Stijn Daemen.Foto: VolkerWessels.  De vluchters hielden toch stand en Roel van Sintmaartensdijk uit Zuidland won na 2021 voor de tweede keer in het Braakman dorp Philippine. Daemen mocht de tweede prijs ophalen en Timo de Jong kwam juichend als derde binnen.
 
Lees de speciale pagina over de Omloop van de Braakman met de resultaten van de Zeeuwse renners:  http://www.zeelandopdefiets.nl/--omloop-braakman.html      (9 april 2022)TIMO DE JONG OP 5.29 IN VOLTA LIMBURG CLASSIC

Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert was de eerste Zeeuw in de Volta Limburg Classic. De jonge renner van Beat Cycling kwam op de kasseien in Eijsden als 41 ste over de streep op 5.18 van de Belgische winnaar. Timo de Jong (VolkerWessels Cycling) noteerde op de 65 ste plaats een verschil van 5.29 op de triomfator. Thijs de Lange van Metec Solarwatt was 1 van de vele uitvallers in de koude Limburgse heuvels met soms lichte sneeuwval. In het ronde boek van de zware klassieker stonden maar liefst 38 beklimmingen aangegeven met 3100 hoogtemeters.
Tijdens de zware wedstrijd over 195 km. rapporteerde de jury veel demarrages. In de finale konden zes man vooruit blijven w.o. Tom Dumoulin. De aanvallers bleven in de spits en in Eijsden sprintte Arnaud De Lie (foto) van Lotto Soudal naar de overwinning. De 19 jarige coureur pakte zijn derde seizoenzege na 5 uur afzien op de fiets.   2. Stefano Oldani  (Alpecin Fenix)    3. Loic Vliegen  (Intermarche Wanty Gobert). Regio favoriet Tom Dumoulin  (Team Jumbo Visma) was na een lekke band op 2 km van de streep de zesde binnenkomer op 12 seconden. Slechts 71 renners haalden de aankomst.   (2 april 2022)
TOUR DE NORMANDIE : TIMO DE JONG OP 14 MINUTEN IN EINDKLASSEMENT

In de Franse rittenkoers Tour de Normandie eindigde Timo de Jong op de 71 ste plaats in het algemeen klassement. Na zeven zware etappes met veel hoogtemeters moest de 23 jarige Goesenaar ruim 14 minuten achterstand incasseren op de 20 jarige triomfator. Zijn formatie VolkerWessels Cycling belandde op de 15 de positie in het ploegenklassement na de Nederlandse winnaars van Metec Continental.


Eindklassement:  1. Mathis Le Berre  (Cotes Armor)  26.50.23    2. Thomas Bonnet  (Vendee U) op 2 sec.    3. Paul Penhoet   (Groupama FDJ Continental) op 6 se.    4. Tim Marsman  (Metec Continental / foto) op 6 sec.   5. Casper van Uden  (Development Team Sunweb) op 7 sec.
Zeeuwen:   41. Wesley Mol op 1.40.       71. Timo de Jong  op 14.11  Etappes: 41 - 16 - 76 - 91 - 102 - 72 - 86.     101 renners geklasseerd.   (27 maart 2022)TOP 40 PROFRONDE VAN DRENTHE

Foto's : Twitter Mark Strolenberg.    In de Profronde van Drenthe kon Dries van Gestel van Total Energies een korte solo bekronen met de overwinning. De 27 jarige Belgische renner ontsnapte in de enerverende slotfase uit de kopgroep en had bij de finish nog 5 seconden over. Mick van Dijke zat met zijn ploegmaat Timo Roosen bij de vluchters maar het duo van Jumbo Visma greep naast een podiumplaats. De Drenthe klassieker van Assen naar Hoogeveen telde 198 km en voerde over talrijke kasseistroken. De resultaten worden opgenomen in het Exterioo Cup klassement met Belgische en Nederlandse wedstrijden. Het was weer een zware koers door Noord Nederland met slechts 66 binnenkomers.  


Uitslag:  1. Dries van Gestel  (Total Energies / foto)   198 km. 5.08.47     2. Barnabas Peak   (Intermarche Wanty Gobert) op 5 sec.      3. Hugo Hofstetter  (Arkea Samsic)  z.t.     4. Timo Roosen   (Jumbo Visma)  z.t.    5. Joren Bloem  (Abloc CT)  z.t.   6. Mick van Dijke (Jumbo Visma)  z.t.     36. Timo de Jong op 1.14    (13 maart 2022)
TIMO DE JONG OP PODIUM BIJ NIEUWE "VISIT FRIESLAND ELFSTEDEN RACE"
Fotografie: Organisatie.  Bij de huldiging van de Visit Friesland Elfsteden Race stonden twee Zeeuwse renners op het podium. In Leeuwarden versloeg Elmar Reinders van Riwal Cycling zijn mede koploper Mick van Dijke (Team Jumbo Visma) in een spannende sprint langs de bekende Bonkevaart. Goesenaar Timo de Jong (VolkerWessels Cycling), die vooraan moest afhaken na het reageren op talrijke demarrages van Reinders en Van Dijke, meldde zich op 10 seconden als derde na 200 zware kilometers.

De nieuwe UCI 1.2 wedstrijd door Friesland kende een enerverend verloop met talrijke waaiers en aanvalspogingen. Vechtend tegen windkracht 4 uit het noordoosten vormden 21 coureurs het voorste peloton en worstelden naar een voorsprong van bijna twee minuten.
 
De continentale ploeg van VolkerWessels tekende voor de grootste inbreng vooraan. Timo de Jong uit Goes was in gezelschap van de ploegmaats Tijmen Eising, Bert Jan Lindeman, Roel van Sintmaartensdijk en Coen Vermeltfoort. Verder zaten o.m. Mick van Dijke (Colijnsplaat) , Rick Pluimers, Hartthijs de Vries en Elmar Reinders in de kopgroep.

In de slotfase groeide de marge naar ruim drie minuten en het peloton kon niets meer corrigeren. Met nog 50 km voor de boeg ontstond een breuk in de vluchtgroep. Mick van Dijke, Pluimers (Jumbo Visma), Broex, De Vries, Marsman (Metec Solarwatt), Timo de Jong, Eising, Bart Lemmen, Lindeman, van Sintmaartensdijk, Vermeltfoort (VolkerWessels), Bloem (ABLOC CT), Teutenberg (Leopard), Reinders (Riwal) en Hupperz (Lotto Kern Haus) handhaafden zich in de voorste gelederen.

Mick van Dijke tekende voor de beslissing. Na zijn aanval op 15 km van de streep konden provinciegenoot Timo de Jong en Elmar Reinders nog net aansluiten. In de finale demarreerden van Dijke en Reinders beurtelings. De Jong kon de tempo wisselingen lang beantwoorden maar op 1,5 km waren zijn longen leeg en liepen zijn benen vol.De 29 jarige Elmar Reinders uit Emmen, in 2021 nog ploeggenoot van Nick v.d. Lijke bij Riwal Cycling, sprintte naar de zegebloemen in de Friese eendagskoers. Zeeland was sterk vertegenwoordigd in de top 3 met de twintigers Mick van Dijke (21) en Timo de Jong (22)  4. Coen Vermeltfoort  (VolkerWessels) op 14 sec.    5. Hartthijs de Vries  (Metec Solarwatt) op 14 sec.    72 renners geklasseerd.

Timo de Jong bij CyclingOnline.nl :  "We mogen blij zijn dat we hier als team zo sterk aan het seizoen beginnen, met zes man van voren waren we een stevig blok. Maar natuurlijk hadden we hier dan ook graag willen winnen. In de slotfase kon ik niet meer volgen toen ze aanvielen en dat is zonde natuurlijk. Op zich mag je blij zijn met een podiumplaats in een goed bezette klassieker als deze, maar er had meer ingezeten".   (6 maart 2022)
16 PLOEGGENOTEN VOOR TIMO DE JONG IN 2022

In het wegseizoen 2022 kan de teamleiding van VolkerWessels Cycling Team een beroep doen op 17 renners. De selectie bestaat uit een mix van routiniers die al scoorden en talenten die op de deur kloppen. Meest opvallende naam in de rennersgroep is die van de 32 jarige oud prof Bert Jan Lindeman (foto) uit Emmen. De Drent komt over van Team Qhubeka NextHash. Zijn erelijst is stevig gevuld met meerdere zeges. Hij won de Ster van Zwolle in 2010 en 2014 en de Ronde van Drenthe in 2012. Met het sponsorshirt van Team Lotto NL Jumbo pakte Lindeman in 2015 de zevende rit rit in de Ronde van Spanje.
In 2022 staan 6 ploegleiders paraat bij VolkerWessels:  Allard Engels, Rik Reinerink, Dries Klein, Tim Lacroix en de nieuwkomers Tom Veelers en Marco Riemen.    (15 december 2021)TIMO DE JONG IN 2021


OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2021 MET 8 ZEEUWEN OVER DE KASSEIEN.

JARNO MOBACH EN TIMO DE JONG OP PODIUM IN THUISPROVINCIE

Foto: Freddy Scheele.   In Philippine vertrokken 143 renners met Nederlandse, Belgische, Duitse, Letse, Portugese, Tsjechische en Griekse namen op de startlijst. Tijdens de 52 ste editie van de Braakman moesten de coureurs weer zien te overleven op pittige kasseienstroken en smalle polderwegen door Zeeuws Vlaanderen. Het volledige koerstraject had een lengte van 180 km met verschillende omlopen: twee ronden van 46,7 km, dan een ronde van 36 km, vervolgens een ronde van 20 km en tot slot drie ronden van 10 km.

Op de streep in Philippine is Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels Cycling) de snelste en pakt de zege in de Zeeuwse topklassieker. Jarno Mobach (Philippine) wordt tweede en Timo de Jong (Goes) komt als derde binnen. Winnaar Robbert de Greef Kasseiprijs en Prijs Strijdlust : Jarno Mobach.  Lees verslag:  http://www.zeelandopdefiets.nl/--omloop-braakman.html      (17 oktober 2021)
ZEGE TIMO DE JONG IN OOST VLAAMSE SLUITINGSPRIJS 2021

Foto : Patricia de Jong


Foto : Instagram
Goesenaar Timo de Jong heeft in het Belgische Zele de Oost Vlaamse Sluitingsprijs op zijn naam gezet. Na een sterk optreden van het VolkerWessels Cycling Team won de 22 jarige Jong de sprint van een driemans kopgroep.
 
Het was vanaf de start meteen in de beugel voor de 103 vertrekkers met een strak tempo in de regen, wind en over de talrijke kasseien. Richting finale kon Timo de Jong wegkomen met twee mede vluchters. Daarachter zaten op een halve minuut 11 coureurs met zijn ploegmaats Tijmen Eising en Nick van der Meer. Bij de laatste doorkomst moest het kop trio 30 seconden verdedigen en deze marge bleek voldoende.
De overtuigende Timo de Jong was de rapste na 163 km en pakte de bloemen met de tijdscore 3.29.49. Harry Tanfield (Team Qhubeka NextHash) werd na 13 ronden tweede en Gianni Marchand van Tarteletto Isorex maakte het podium van de 71 ste KAJ KWB prijs compleet. 4. Nick v.d. Meer (VolkerWessels)  5. Dries De Bondt  (Alpecin Fenix). Voor de Zeeuwse triomfator zijn derde succes in 2021 na overwinningen in Spanje en Stekene (B / zie verslag elders op deze pagina.
 
De Jong bij Sporza over zijn sprintzege:  "De laatste drie kilometer pokerde ik wat. Er zaten immers nog enkele ploegmakkers in de groep achter ons. Op die manier had ik wel nog wat kracht over voor de sprint. Na een lastige koers, en met een beperkt groepje, ben ik wel snel en dat kon ik weer bewijzen. Het was best een zware koers met de wind op kop en de vele regen die we te verduren kregen".  (6 oktober 2021)WINST TIMO DE JONG IN BELGISCHE STEKENE 2021

Fotografie: VolkerWessels Team.  In de GP Dr. Eugeen Roggeman rond Stekene kwam Timo de Jong als winnaar over de finish. In een kopgroep van circa 20 renners zaten maar liefst 8 coureurs van Volker Wessels Cycling. In de 169 kilometer lange koers verdeeld over 14 rondes behield de Nederlandse formatie de controle over de wedstrijd.
 
Voortdurend waren de renners van ploegleider Dries Klein de overtal situatie aan het uitspelen. Tijmen Eising, Jord Baak, Coen Vermeltfoort, Max Kroonen, Timo de Jong, Nick van der Meer, Nils Wolffenbuttel en Roel van Sintmaartensdijk plaatsten om de buurt een aanval, maar het duurde lang voordat de definitieve slag viel.
 
Ondanks dat de finale vroeg werd geopend door Volker Wessels plaatste Timo de Jong op 6 kilometer van de aankomst de definitieve aanval. Daarachter kon Timo vertrouwen op zijn zeven ploegmaats die zijn vlucht beschermden. De voorsprong liep op naar 25 seconden en de talentvolle Goesenaar reed naar de zegebloemen in Stekene.Uitslag:  1. Timo de Jong  (Volker Wessels)   169 km.  3.30.28      2.Coen Vermeltfoort  (Volker Wessels)       3. Matthew v.d. Schoor (Home Solutions Soenens).    80 deelnemers, 45 uitvallers.    (23 september 2021)
* FIETS HISTORIE ZEELAND MET TIMO DE JONG IN 2018 *

Terug naar de inhoud