* Timo de Jong - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Timo de Jong  (Goes)  > VolkerWessels Cycling Team t.m. 2024.

* Timo de Jong 2024 *TIMO DE JONG IN TOPKLASSIEKER STER VAN ZWOLLE OP 2 MAART


zaterdag 2 maart

opening klassiekerseizoen Nederland:
63 ste Salverda Bouw Ster van Zwolle.

Start: 12.00 uur   Grote Kerkplein     
Finish: ca. 16.00 uur   Blaloweg / Meubelboulevard

Startlijst: Timo de Jong (Goes)

* Voorbeschouwing Organisatie:

* RESULTATEN 2023 TIMO DE JONG

* VOLTA LIMBURG CLASSIC 2023 IN WIND, REGEN EN KOU:

* TIMO DE JONG KOERST NAAR TOP 10 - WINST KADEN GROVES.


Foto: Wil Sleijpen.   Vanaf de openingsfase werd hard gekoerst. Verschillende pogingen zagen er wel indrukwekkend uit maar een beslissing bleef vooralsnog achterwege. Met Nog 90 km te gaan reed een sterke kopgroep met Goesenaar Timo de Jong door de Limburgse heuvels. Bij de Bemelerberg was hun voorsprong al opgelopen naar zestig seconden.

Timo de Jong (VolkerWessels / rechts op foto), Tim Marsman (Metec Solarwatt), Marien Bogerd (Allinq), Pascal Keup (Lotto-Kern Haus), Julian Borresch (Saris Rouvy Sauerland), Abram Stockman (TDT-Unibet), Meindert Weulink (ABLOC CT), Johannes Staune Mittet (Jumbo-Visma), Colby Simmons (Jumbo-Visma), Rune Herregodts (Intermarche-Circus-Wanty), Jacob Scott (Bolton Equities Black Spoke) en Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) draaiden hun kilometers maar hun voorsprong bleef beperkt. Later konden Eenkhoorn, van Gils en Menten van Lotto Dstny nog aansluiten vooraan.

De weersomstandigheden, wind, regen en kou, zorgden voor een enerverend koersverloop van de 48 ste editie. Op de klim van de Koning van Spanje reden vijf renners in de kopgroep. Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn, Maxim van Gils, Kaden Groves, Edgar Oscar Onley en Rune Herregodts klokten een verschil van 33 seconden op 50 km. van Eijsden. de Jong was aangewezen op achtervolgen in de jagende groep.
In de spits ondernam Groves een solopoging maar kwam niet weg. Wel moest Onley toen afhaken vooraan maar de vier overlevers bleven een hoog tempo hanteren. Ook Herregodts kende moeilijke momenten, voelde zijn krachten afnemen en loste. Op 30 km. noteerde het kop trio een marge van  1.16.  Op de slotklim bij de doorkomst in Moerslag ging Groves in de aanval en Eenkhoorn moest eraf. Van Gils (23) en Groves (24) verzorgden de eindsprint op de kasseien in Eijsden.

Op het podium stonden drie nationaliteiten: de Australische sprintwinnaar Kaden Groves, de Belg Maxim van Gils (2) en de Hollander Pascal Eenkhoorn als derde binnenkomer. de Jong hield stand in een verbrokkelde achtervolgingsgroep. De Zeeuw kwam als achtste binnen op 3.14 van Groves.  

Uitslag:   1. Kaden Groves   (Alpecin Deceuninck)   193 km.   4.57.18     2. Maxim van Gils  (Lotto Dstny)  z.t.     3. Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) op 1.32    4. Rune Herregodts  (Intermarche Circus Wanty)  op 2.33     5. Milan Menten  (Lotto Dstny) op 3.15
8. Timo de Jong op 3.14     (april 2023)

Terug naar de inhoud