* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke > Jumbo Visma Development.
TOUR DE WALLONIE DOOR DE ARDENNEN:

COMPLIMENT PLOEGLEIDER ADDY ENGELS VOOR TIM VAN DIJKE

Quinn Simmons (Trek Segafredo/ links op foto) mocht bij de laatste huldiging de oranje leiderstrui aantrekken na een vijfdaagse die voor hem 20,5 uur duurde. 2. Stan Dewulf  (AG2R Citroen Team) op 4 sec.   3. Alexis Renard  (Israel Start Up Nation) op 20 sec.    4. Fernando Barcelo  (Cofidis) op 24 sec.   5. Pascal Eenkhoorn  (Jumbo Visma) op 24 sec.  
Tim van Dijke kon goed meekomen tussen de 'grote jongens' en eindigde in de Ardense rittenkoers op de 61 ste plaats op 13.55 van winnaar Simmons.  Ploegen :  1. Trek Segafredo    6. Jumbo Visma op 3.07.Ploegleider Addy Engels (foto) toonde zich tevreden na de slotrit: "Het is een goede week geweest voor ons met twee ritzeges, een vijfde plaats in het klassement en de puntentrui. Het is mooi om te zien dat Dylan (Groenewegen) weer terug is na een lastige en zware periode. Vooral zijn overwinning vrijdag was supersterk want het was geen makkelijke etappe. Daar heeft hij in de laatste etappe de rekening voor betaald.
Ik heb een hele sterke ploeg gezien. We reden hier met een mix van World Tour renners en het Development Team. Ik wil vooral de complimenten maken aan onze jongeren Tim van Dijke en Rick Pluimers. Ze hebben beide heel goed werk geleverd en een groot aandeel gehad in onze successen deze week".


Foto: Organisatie.   De renners van de Ethias Tour de Wallonie hebben zaterdag  in startplaats Dinant hun premies aangeboden aan de slachtoffers van de zware overstromingen in o.m. de Ardennen. Voor de gedupeerden komt via het Rode Kruis 71.050 euro beschikbaar. (24 juli 2021)Foto: Organisatie.    De 24 jarige Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step / foto) komt steeds beter in zijn ritme. De herboren Nederlander won de afsluitende rit van Dinant naar Quaregnon. Na 192 km. sprintte Jakobsen alle concurrenten naar de troostprijzen. Rudiger Selig van Bora Hansgrohe werd tweede en Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauzen) kwam als derde binnen. 4. Luca Mozzato (B&B Hotels)    5. Amaury Capiot  (Arkea Samsic)    79. Tim van Dijke op 2.33.   De jury zette 141 renners in het algemeen klassement. (24 juli 2021)Foto: Organisatie.   Dylan Groenewegen heeft de goede vorm te pakken en behaalde met zijn sterke optreden de tweede ritzege. De ploeggenoot van Tim van Dijke won in Fleurus de heuvelrit vanuit Neufchateau over een afstand van 206 km. In het routeschema zaten veel klimmetjes met in de finale de pittige 1,2 km lange Cote du Petit Try met een gemiddelde van 7,4 procent.
 
In het eerste koersdeel tekenden Baptiste Planckaert (Intermarche Wanty Gobert) en Alessandro De Marchi van Israel Start Up Nation voor de hoofdrol. In de vlucht van de dag reed het aanvalsduo naar een voorsprong van ruim zes minuten maar uiteindelijk werden ze gegrepen door de jagende meute. Richting finale ontstonden veel wisselingen in de spits met solopogingen en kopgroepjes. De helpers van de sprinters namen echter het heft in handen en leverden hun kopmannen af op de voorste rijen met de streep in zicht. Jumbo Visma mikte op succes en bracht met succes Groenewegen in stelling. 2. Giacomo Nizzolo  (Team Qhubeka NextHash)   3. Fernando Gaviria  (UAE Team Emirates)   4. Luca Mozzato  (B&B Hotels)   5. Quinn Simmons  (Trek Segafredo).
 
De Bevelander Tim van Dijke (Team Jumbo Visma) zat in de middenmoot op de 53 ste positie met een verschil van 51 seconden op de Amerikaanse triomfator.       (23 juli 2021) 
Foto: Twitter.   Op de derde dag van de Tour de Wallonie behaalde Quinn Simmons van Trek-Segafredo zijn eerste profzege. De 20 jarige coureur was in Erezee sneller dan Stan Dewulf (AG2R-Citroen Team) en kan na de derde etappe een Belgische overwinning op zijn erelijst zetten. In 2019 koerste hij naar de wereldtitel bij junioren.
 
Tijdens de finale van de Ardense heuvelrit gingen veel renners op zoek naar de dagprijs. Omdat het tempo hoog lag wist in eerste instantie niemand een bres slaan. Twee renners konden in een ultieme poging toch nog wegkomen op 3 km van de aankomst. Simmons en de Belg Dewulf gingen gezamenlijk naar de streep met uiteindelijk sprintwinst voor de Amerikaan na ruim 4 uur wedstrijd.  3. Alexis Renard  (Israel Start Up Nation)   4. Fernando Barcelo  (Cofidis)    5. Pascal Eenkhoorn   (Jumbo Visma).
 
In de derde etappe eindigde Tim van Dijke op de 60 ste plaats met een achterstand van zeven minuten op triomfator en nieuwe leider Quinn Simmons.   (22 juli 2021)


 

Een fitte Fabio Jakobsen (foto) kon woensdagmiddag in de Tour de Wallonie het zegegebaar maken.Voor de 24 jarige renner van Deceuninck Quick Step een emotioneel moment op het Circuit van Zolder. Na een zware val in de Ronde van Polen en een lange revalidatie etaleerde de Nederlander weer eens zijn snelle benen. Jakobsen versloeg in de massasprint alle concurrenten en reed de 120 km in de tijdscore 2.34.42. 2. Fernando Gaviria  (UAE Team Emirates)    3. Amaury Capiot  (Arkea Samsic). Tim van Dijke ging in de grote groep als 56 ste over de finish in dezelfde tijd als zijn winnende landgenoot. In de zevenmans vlucht van de dag zaten vier Belgische thuisrijders met Quinten Hermans,  Dries De Bondt, Toon Aerts en Gianni Marchand.  (21 juli 2021)Dylan Groenewegen (foto) is weer terug aan het sprintfront. De coureur van Team Jumbo Visma won dinsdagmiddag na 185 km. de openingsrit van de Tour de Wallonie. De 28 jarige Amsterdammer was de rapste in de massasprint.

In de openingsfase vanaf de start in Genappe vormden zeven aanvallers de vlucht van de dag. De Nederlandse presentie werd ingevuld door Julius van de Berg van EF Education Nippo. Op het glooiende parcours met 4 Ardennen heuvels pakte de vluchtgroep maximaal drie minuten maar op 70 km van de streep was hun avontuur dan toch voorbij. Vervolgens gingen de Hollanders Elmar Reinders (ploegmaat van Nick v.d. Lijke) en Pim Ronhaar gezamenlijk op pad. Ook deze poging leverde geen concreet resultaat op. Richting finale gingen talrijke renners in het offensief maar niemand kon wegkomen. In een overzichtelijke en eerlijke eindsprint toonde Groenewegen zijn snelheid en pakte de hoofdprijs. Na de streep kon het geel-zwarte Jumbo Visma team een zegefeestje vieren.

De jonge Tim van Dijke (Jumbo Visma Academy) werd als 125 ste geklasseerd met een verschil van 3.18 op zijn winnende ploegmaat Groenewegen. De jury rapporteerde 168 binnenkomers. Op de startlijst staan 16 Hollanders.   (20 juli 2021)
NK BELOFTEN OP VAM BERG :
TIM VAN DIJKE NEDERLANDS KAMPIOEN
 
Drie Zeeuwse beloften etaleerden hun topvorm op het NK in Drenthe. Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) soleerde vanuit en zevenmans kopgroep (foto's organisatie) naar de Nederlandse titel en kon op de top van de VAM berg de nationale driekleur aantrekken en de gouden medaille in ontvangst nemen. Broer Mick eindigde op de zilveren tweede stek en Casper van Uden moest zich tevreden stellen met brons. Timo de Jong uit Goes was ook sterk in de vluchtgroep maar kon net geen eremetaal in de wacht slepen.   (19 juni 2021)
 

NK TIJDRIJDEN OVER DE MUUR VAN EMMEN:
GOUD EN ZILVER VOOR ZEEUWSE BELOFTEN MICK EN TIM VAN DIJKE

Foto : Instagram. De Zeeuwse belofte renner Mick van Dijke (21) flitste in het Drentse Emmen naar de nationale titel in de discipline tijdrijden. Ondanks een val in de laatste bocht kon van Dijke de hoofdprijs ophalen. De tweede plaats bleef in de familie want tweelingbroer Tim kreeg de zilveren medaille bij de huldiging. Marijn v.d. Berg (Groupama FDJ) was op de bronzen plaats 40 seconden trager.


Tim over zijn tweede positie: "Ik had een blessure aan het begin van het seizoen. Dat heeft mij parten gespeeld in de voorbereiding. Vandaag (woensdag) reed ik mijn eerste tijdrit ooit in een wedstrijd. Ik eindigde als tweede achter mijn broer en dat is onwerkelijk. Hier werk je voor. Ik wist dat we het goed deden, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. Als iemand sneller moet zijn, dan moet het iemand in het team zijn. Het feit dat het ook mijn bloedbroeder is maakt het extra bijzonder. Dit biedt veel perspectieven voor de toekomst. We zullen elke dag hard blijven werken. Het vertrouwen dat we van het team krijgen, helpt veel".    (16 juni 2021)
TOP 15 TIM VAN DIJKE IN POOLSE RITTENKOERS TOUR OF MALOPOLSKA

Eindklassement:    1. Michal Schlegel  (Elkov Kasper / foto)   9.47.21    2. Pawel Cieslik  (Voster ATS Team) op 14 sec.    3. Anatoliy Budyak (Oekraine) op 15 sec.     15. Tim van Dijke op 3.07.  Geklasseerd: 140 renners.   
Jongerenklassement :  1. Johannes Staune Mittet    2. Tim van Dijke
Ploegen :  1. Voster ATS Team   3. Jumbo Visma Development      (6 juni 2021)

Etappe Jablonka - Przehyba:  1. Anatoliy Budyak   131 km.   3.05.40     2. Pawel Cieslik op 27 sec.     3. Michal Schlegel z.t.    17. Tim van Dijke op 2.48  (6 juni 2021)


In Nowy Targ pakte de Pool Patryk Stosz (Voster ATS Team (foto) de dagzege in de massale aankomst. De 26 jarige coureur reed de 142 km in 3.22.22. Maurice Ballerstedt (2) en Frederik Irgens Jensen (3) kwamen net tekort voor de hoofdprijs. Tim van Dijke mengde zich in de sprint en meldde zich op de twintigste plaats. In het jongerenklassement wordt de top 4 bezet door Jumbo Visma Development met Tim van Dijke op de derde plaats.  (5 juni 2021)


Na de tweede dag staat Tim van Dijke op de 2 de plaats in het jongerenklassement. In de etappe van Wieliczka naar Myslenice eindigde de coureur van Jumbo Visma Development als veertiende met een verschil van 31 seconden op winnaar Michal Schlegel (foto) van Elkov Kasper. De 26 jarige Tsjech reed de 124 km in 3.16.05.  2. Adam Stachowiak op 14 sec.   3. Pawel Cieslik op 14 sec.  152 renners werden geklasseerd.   (4 juni 2021)Tim van Dijke koerst in de Tour of Malopolska door Polen. In deze UCI 2.2 wedstrijd in de Europe Tour werd op 3 juni de proloog afgewerkt over 1400 meter in Krakau. De 25 jarige Anatoliy Budyak (foto) zette met 2.50 de snelste tijd op de juryklok.  2. Adam Stachowiak op 4 sec.    3. Ollie Jones op 5 sec.   23. Tim van Dijke op 12 sec - gemiddelde 27.692 km.  (3 juni 2021)
TIM VAN DIJKE IN TOP 10 ITALIAANSE KLASSIEKER

 
Daan Hole van SEG Racing Academy sprintte in de Coppa della Pace naar de hoofdprijs en kan 30 UCI punten op zijn scorelijst zetten. De 22 jarige coureur uit Zuidland versloeg in het Italiaanse Sant Ermete o.m. Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) die na ruim 4 uur koers op de zesde plaats werd geklasseerd. Ploegmaat Loe van Belle kwam als tiende binnen.   (30 mei 2021)

Ruddervoorde (B)    Sint Elooisprijs.
1. Sasha Weemaes (23 / Sint Niklaas)  Sport Vlaanderen Baloise   172 km    3.32.20     
2. Timothy Dupont  (Bingoal Pauwels Sauzen)   
3. Alexander Salby  (Denemarken)    
58. Tim van Dijke  (Jumbo Visma Development)  z.t. als winnaar.
170 deelnemers.   27 opgevers      (19 mei 2021)
HOOPVOLLE RENTREE TIM VAN DIJKE

Tim van Dijke reed bij zijn rentree in het Circuit Wallonie naar de 92 ste plaats op 2.14 van de triomfator. De jury rapporteerde 109 finishers in aankomstplaats Charleroi. De 28 jarige Fransman Christophe Laporte (Cofidis / foto) sprintte naar de overwinning na 194 pittige kilometers met veel klimwerk. Zijn landgenoot Marc Sarreau (AG2R Citroen) kwam als tweede binnen in de UCI 1.1 klassieker door de Ardennen. De derde positie werd bezet door Laurence Pithie van Equipe Groupama FDJ. Martijn Budding (Beat Cycling) was de rapste Hollander op de zesde plaats.


In deze derde wedstrijd voor de Bingoal Cycling Cup vormden in eerste instantie vijf coureurs de kopgroep. Na hun mislukte poging kwamen 14 renners in de spits maar ook deze aanvallers werden ingerekend. Tijdens de finale probeerden enkele solisten weg te komen. De ploegen met de sprinters aan boord hielden het tempo ontzettend hoog en uiteindelijk konden de snelle mannen hun specialiteit etaleren in de slotkilometer. Laporte maakte voor de tweede keer in 2021 het zegegebaar en komt op de erelijst als opvolger van Thomas Boudat in 2019.   (13 mei 2021)
ZWARE VAL TIM VAN DIJKE IN FEBRUARI 2021

Foto : Facebook
 
Tim van Dijke (Team Jumbo Visma Development)
is woensdag (17 febr) tijdens een trainingsrit bij het Spaanse Calpe zwaar te val gekomen.
 
De Bevelander gaf op zijn facebook pagina een toelichting:
 
"Een grote dank aan lazersport voor het redden van mijn leven vandaag! (woensdag). Dit is waarom je altijd een helm moet dragen als je een ritje maakt. Inderdaad, alles goed met mij".     (17 februari 2021)

MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners :
Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19 / foto) en de Zeeuwse tweelingbroers Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.      (10 januari 2021)TIM VAN DIJKE BIJ DE TOP 50
IN KLASSIEKER OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2020 DOOR ZEEUWS VLAANDEREN

Foto: Freddy Scheele.

Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23).
 
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.  

Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) werd als 46 ste geklasseerd.  

Lees verslag Omloop van de Braakman:


TIM VAN DIJKE OVER DEBUUT IN 2020 :  
"DE WEG ZAL MIJN HOOFDOEL WORDEN"


Foto / Bron : Team Jumbo - Visma.      Tim van Dijke (19) begint bij zijn nieuwe ploeg Jumbo Visma Academy aan een speciaal wieleravontuur. Het multi talent uit Colijnsplaat wil zich de komende jaren blijven ontwikkelen op de weg en in het veld. De Bevelander hoopt op termijn te kunnen doorstromen naar de hogere rangen en mikt op een profstatus.


Op de website van de Nederlandse formatie presenteert Tim van Dijke zich als een renner met zelfvertrouwen en motivatie.

  Waar ben je naast het fietsen zoal mee bezig?

Naast mijn sport ga ik naar het Johan Cruijff College in Roosendaal. Daar volg ik de opleiding Sport & Beweging. Dat is goed te combineren. Op school denken ze perfect met mij mee, zodat mijn school aangepast wordt op mijn sport. Hierdoor kan ik alles voor mijn sport doen en optimaal presteren.


Welke renner zie je als voorbeeld?
Dat is geen moeilijke vraag en het antwoord is ook niet zo verrassend. Uiteraard Mathieu van der Poel. Net als ik is hij niet alleen een wegrenner, maar pakt hij ook de mountainbike of de crossfiets. Hij is echt een voorbeeld voor mij. Ik vind het mooi om te zien hoe hij zijn sport beoefent en op een speelse manier koerst. Ik spreek hem best vaak en kan veel van hem leren.


Hoe speciaal is het om samen met je tweelingbroer Mick de overstap te maken naar Development Team Jumbo-Visma?
Dat geeft een ontzettend mooi gevoel. Het is al waanzinnig speciaal dat ik de kans krijg om bij deze ploeg te fietsen, maar om samen met Mick deze stap te zetten is natuurlijk geweldig. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Ik zocht een ploeg waarbij ik offroad kon blijven rijden en ik denk dat ik hier heel goed op mijn plek zit.

 
Hoe gaat de combinatie van de drie disciplines er komend seizoen uitzien voor jou?
De weg zal mijn hoofddoel worden, maar daarnaast blijft er voldoende ruimte om te blijven crossen en mountainbiken. Op mijn leeftijd is het goed om disciplines te combineren. Ik zocht een ploeg waarbij ik offroad kon blijven rijden en ik denk dat ik hier heel goed op mijn plek zit.Wat zijn je verwachtingen van aankomend seizoen?                 

Ik focus mezelf niet op uitslagen. Beter worden als renner is waar voor mij vooral de focus ligt. Als ik doe wat ik moet doen, goed train en mezelf goed verzorg, dan komen de uitslagen vanzelf. Ik kan op dit moment ook nog niet zeggen wat voor een type renner ik ben. We zullen zien wat volgend seizoen (2020) gaat brengen.


Foto : Facebook Team Jumbo-Visma

(voorjaar 2020)
Terug naar de inhoud