* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke   (Colijnsplaat).

> Team Jumbo Visma & Team Visma | Lease a Bike  t.m. 2024* PROGRAMMA TIM VAN DIJKE.
(onder voorbehoud)
> geen planning na ZLM Tour.* Bron Wielerflits 13 juni
MICK & TIM VAN DIJKE IN 2025 NAAR RED BULL - BORA - HANS GROHEDe Zeeuwen Tim van Dijke (foto) en Timo de Jong koersten in juni door hun thuisprovincie in de ZLM Tour.
De etappewedstrijd begon in Westkapelle met een tijdrit over 14,7 km.
Foto > start Damplein: Op 6 juni stond een rit van Middelburg naar Wissenkerke op het wielermenu.
* Lees meer over de ZLM Tour 2024:  http://www.zeelandopdefiets.nl/--zlm-tour.htmlMaastricht > 38 ste Ridderronde. UCI Criterium met 7 renners uit Giro 2024  (Van Dijke 2de rechts)  
1. Tim Merlier  80 km.  1.31.00     2. Matteo Trentin   1.31.01     3. Kaden Groves   1.31.02     
4. Tim van Dijke    28 deelnemers.     (31 mei 2024)


* GIRO ITALIA : TWEE KEER TOP 10 IN DE SPRINT


 
* Eindklassement Giro 2024:   Overtuigende en indrukwekkende winst voor de 25 jarige Tadej Pogacar  (UAE Team Emirates) met de tijdscore 79.14.03.     2. Daniel Felipe Martinez   (Bora hansgrohe) op 9.56      3. Geraint Thomas  (Ineos Grenadiers) op 10.24   
 
105. Tim van Dijke  (Visma | Lease a Bike) op 4.43.29     142 en laatste:  Alan Riou  (Arkea B&B Hotels) op 6.02.28.

 Klassementen van Dijke: Punten 24 ste, Berg/KOM: 29, Jongeren: 34 ste.
 
Ploegen (22):  1. Declathon AG2R La Mondiale   14. Team Visma | Lease a Bike.

 
* De slotrit door Rome op zondag 26 mei werd een wielerfeestje voor de renners, begeleiders en supporters. Tim van Dijke voelde zich nog goed na drie weken afzien in de bergen en op het vlakke. De Zeeuw etaleerde nogmaals zijn sprintbenen en kon afsluiten met een fraaie vijfde plaats. In de massasprint boekte de Belg Tim Merlier (Soudal Quick Step) na 125 km zijn derde Giro zege en dirigeerde Jonathan Milan en Kaden Groves naar de troostprijzen.
Van Dijke over de laatste Giro sprint in Rome: "Het kostte me iets te veel krachten om voorin het peloton te geraken. Met een nieuwe plek in de top vijf kan ik zeker leven. Ik heb dan ook niet de pure snelheid zoals mannen als Merlier en Jonathan Milan. Dit een prima einde van een mooie Giro voor me".


* In de negentiende rit meldde van Dijke zich in de spits met ongeveer 20 aanvallers. Richting aankomst in Sappada versnipperde deze kopgroep en na 157 km kwam Andrea Vendrame (Declathon AG2R La Mondiale) als winnaar over de streep na bijna 4 uur wedstrijd. Van Dijke was de vijftiende binnenkomer op 9.37.


* GIRO ITALIA : VAN DIJKE VIERDE IN MASSASPRINT EN TOP 20 TIJDRIT

* In de tijdrit op 18 mei kon van Dijke zijn pure snelheid etaleren. Met een gemiddelde van 50.458 km belandde de allrounder op de achttiende plaats. Het verschil met de Italiaanse triomfator Filippo Ganna (Ineos Grenadiers / foto) bedroeg 124 seconden en met deze tijd flitste hij naar de top 20 in het dagklassement.

* Op 17 mei eindigde van Dijke in de top 5 bij de massasprint. Na winnaar Jonathan Milan (Lidl-Trek) kwam de Zeeuw als vierde over de streep in Cento na een etappe over 179 km die van start ging in Riccione en bijna 5 uur duurde.* VAN DIJKE IN DRIEMANS KOPGROEP ELFDE ETAPPE

* Tijdens de elfde etappe op woensdag 15 mei zat Tim van Dijke met ploeggenoot Edoardo Affini Thomas Champion van Cofidis in de vlucht van de dag. Hun voorsprong in de heuvelrit schommelde voortdurend rond de twee minuten maar deze marge bleek onvoldoende om in de slotfase weg te kunnen blijven. Ze konden geen beslissing forceren en in het peloton lieten de sprintersploegen zich niet verrassen. Op 35 km van de streep was de hergroepering een feit en ging het vizier op een massasprint in Francavilla Mare. Daarin boekte Jonathan Milan (Lidl-Trek / foto) na 207 km zijn tweede dagzege. 2. Kaden Groves  (Alpecin Deceuninck)   3. Giovanni Lonardi (Team Polti Kometa).  134. Tim van Dijke op 3.03.

*Van Dijke toonde zich na de finish gematigd tevreden over het koersverloop: "We kregen amper ruimte van het peloton, wat betekent dat ze toch wat bang waren van ons. We hoopten op een grotere voorsprong, maar dat lukte helaas niet. Ik voel me alvast goed, dat zag je ook wel. Ik zal het blijven proberen. Als ploeg moeten we zeker blijven mikken op een nieuwe ritzege in deze Giro".  * RITWINNAAR OLAV KOOIJ GEEFT PLOEGMAAT TIM VAN DIJKE COMPLIMENT

* Tim van Dijke behaalde tijdens de negende etappe een mooi resultaat. Achter zijn winnende ploegmaat Olav Kooij kwam van Dijke als 59 ste binnen in de massasprint te Napels. In het algemeen klassement staat de Bevelander 115 de op 1.35.54 van Tadej Pogacar (25) van UAE Team Emirates. Best geplaatste Nederlander is Thijmen Arensman (Ineos Grenadiers) op de negende plaats.
 
* Op de rustdag was de stemming bij Visma | Lease a Bike opperbest. Na een moeizame eerste week met ziekte en uitval kwam de ommekeer op zondag 12 mei met de hoofdprijs voor de 22 jarige Kooij. De rassprinter uit het Zuid Hollandse Numansdorp werd vanaf de jongeren categorie opgeleid en begeleid door de Nederlandse formatie van teammanager Richard Plugge.
* Fotografie : Visma | Lease a Bike *
 
* Kooij op de team website over zijn triomf: "Ritzeges pakken was ons hoofddoel voor aanvang van deze Giro. De eerste sprints verliepen niet perfect voor ons, maar vandaag (zondag) viel alles in zijn plooi. Zonder Christophe Laporte als lead-out moesten we improviseren. De ploeg gaf alles onderweg om me in een goede positie te houden. Het was vechten op de zware hellingen, maar ik zat mede dankzij Tim van Dijke uitstekend geplaatst in de slotkilometer, waarna ik het kon afmaken. Ik heb al wat mooie overwinningen behaald, maar dit was de stap die ik nog wilde zetten".  * Supporterscafe Broers Van Dijke in Wissenkerke *
* Giro selectie 2024 Team Visma | Lease a Bike *


RONDE VAN ROMANDIE: TWEE KEER TOP 10 TIM VAN DIJKE

Tim van Dijke kon in 77 ste editie van de Tour de Romandie veel leren tussen de wereldtoppers en routiniers die zich voorbereiden op de grote rondes. De renner van Visma | Lease a Bike eindigde twee keer vooraan in het dag klassement. Bij de proloog flitste hij naar de zesde tijd en in de slotrit sprintte de Bevelander naar de vierde plaats. Zijn overige resultaten waren 17, 104, 113 en 97 ste. Bovendien droeg van Dijke twee dagen de witte trui als leider in het jongerenklassement.

Van Dijke over de finale van de laatste etappe: "Ik denk dat er wel meer in had gezeten. Toen ik de sprint aan wilde gaan, werd de deur aan de linkerkant van de weg dichtgegooid, waardoor ik er niet meer langs kon. Daar baalde ik wel even van. De jongens gaven mij heel veel vertrouwen door op kop te rijden en alle aanvallen te pareren. In de laatste 600 meter bracht Julien (Vermote) mij naar voren en kon ik nog mooi opschuiven. Normaal gesproken trek ik de sprint voor Olav (Kooij) aan, maar ik ben heel blij dat ik nu twee keer de kans heb gekregen om zelf te sprinten. Deze leermomenten neem ik mee naar de volgende wedstrijden”.

Hij is enthousiast over zijn optreden in Romandie: “Het gaat goed, heel lekker zelfs. Ik was gemotiveerd om de kansen die ik zou krijgen te pakken. In de proloog van dinsdag had ik gehoopt voor het podium te gaan, maar zesde was ook niet slecht. Deze vierde plek vind ik een mooie afsluiting. Daar ben ik trots op”.


De eindwinst, met 126 coureurs in het klassement, was voor de 23 jarige Spanjaard Carlos Rodriguez  (Ineos Grenadiers / foto)  2. Aleksandr Vlasov  (Bora hansgrohe) op 7 sec   3. Florian Lipowitz  (Bora hansgrohe) op 9 sec   4. Ilan Van Wilder  (Soudal Quick Step) op 21 sec   5. Juan Ayuso  (UAE Team Emirates) op 27 sec
 
Eerste Nederlander:  27. Thijmen Arensman  (Ineos Grenadiers) op 5.14     
 Tim van Dijke : algemeen klassement 72 ste op 34.16.    Punten:  11 de.    Jongeren 16 de.
 Ploegen (22):  1. UAE Team Emirates      10. Visma | Lease a Bike.    (28 april 2024)


* STERK DEBUUT TIM VAN DIJKE IN ARDENNEN KLASSIEKER WAALSE PIJL

* Foto : Sporza TV : Winst Stephen Williams *

Wielerformatie Israel Premier Tech kan een grote zege op de scorelijst 2024 zetten. De 27 jarige Stephen Williams won verrassend de 88 ste uitgave van de semiklassieker Waalse Pijl. De Britse renner triomfeerde op de steile Muur van Huy waar hij een vlijmscherpe demarrage plaatste die niemand kon beantwoorden.


* Foto : Arno Obrie : Van Dijke op de Muur van Huy *

Tim van Dijke (foto) zat tijdens de finale in het kleine peloton dat zich had gehandhaafd. De Zeeuw van Visma | Lease a Bike verzette veel tempowerk in dienst van zijn Belgische kopman Tiesje Benoot. Van Dijke koerste attent en was strijdlustig tot de laatste meters. Hij kwam op de 20 ste plaats binnen op 32 seconden.
 
De Waalse Pijl met 2790 hoogtemeters werd een afvalrace tussen Charleroi en Huy met dit jaar de vier beklimmingen van de 1,3 kilometer lange Muur als scherprechter. Door de lage temperatuur, hagel, sneeuw en ijsregen moesten veel coureurs bevangen door de kou afhaken. Tientallen renners verlieten de wedstrijd met onderkoelings verschijnselen.
Toch rapporteerde de koersleiding vluchtpogingen in de winterse omstandigheden. De Deen Soren Kragh Andersen van Alpecin Deceuninck ondernamen een dappere poging en reed naar een marge van 1,5 minuut. Op 15 km van de streep werd zijn aanval geneutraliseerd.
Binnen het uitgedunde peloton ging richting Huy het vizier op de slotklim. Op de Muur voelde Stephen Williams zich sterk en toonde lef. Met een indrukwekkende tempoversnelling over links was er direct een fors gat dat door de achtervolgers niet meer gedicht kon worden. Eerder dit jaar dit seizoen won Williams ook al de Australische etappekoers Tour Down Under.* Foto : Arno Obrie *

Uitslag Waalse Pijl: 1. Stephen Williams   (Israel Premier Tech)  198 km.  4.40.24   2. Kevin Vauquelin  (Arkea B&B Hotels)  z.t.   3. Maxim van Gils  (Lotto Dstny)  z.t.    4. Benoit Cosnefroy  (Declathon AG2R La Mondiale)  z.t.    5. Santiago Buitrago  (Bahrain Victorious)  z.t.    20. Tim van Dijke op 32 sec.  De jury meldde slechts 44 uitrijders. Milan Vader (Middelburg) belandde op de omvangrijke dnf lijst.
 
Tim van Dijke over zijn eerste optreden in een Ardennen klassieker : "Mijn taak was om Tiesj zo goed mogelijk af te zetten aan de voet van de slotklim. Het was geen fijne dag op de fiets. Tijdens de hagelbuien voelde het alsof er stenen op me werden afgevuurd. Alles deed pijn. Zelfs schakelen werd moeilijk. Ik ben hier gestart om Tiesj bij te staan, dus ik wilde hem niet in de steek laten. Ik ben tevreden dat ik ook een rol kon spelen in de finale van een Waalse klassieker met veel hoogtemeters. Dit jaar heb ik enorme stappen gezet. Ik probeer me dan ook iedere dag nog te verbeteren".

Ploegleider Arthur van Dongen van Visma | Lease a Bike : "Ik ben trots op hoe de mannen zich toonden. Ze hebben mee de koers gemaakt en ze stonden Tiesj bij tot aan het einde. Voor renners als Johannes, Tim en Loe, die in de voorgaande jaren deel uitmaakten van ons Development Team, was dit gezien de weersomstandigheden een erg leerrijke dag. We verdienden misschien iets meer dan die negende plaats, maar de Muur van Hoei liegt niet".   (17 april 2024)


* TIM VAN DIJKE, MATHIEU VAN DER POEL EN PASCAL EENKHOORN
VERKENDEN PARCOURS AMSTEL GOLD RACE 2024

* Bron : Instagram  april 2024 *


* TOP 20 BROERS VAN DIJKE IN PARIJS - ROUBAIX OVER 29 KASSEISTROKEN.

* UNIEKE WINST MATHIEU VAN DER POEL NA SOLO VAN 60 KM.

Fotografie: Freddy Scheele.  Mick & Tim van Dijke hebben indruk gemaakt tijdens de topklassieker Parijs-Roubaix. De Zeeuwse broers van Visma | Lease a Bike konden zich lang voorin handhaven en eindigden in de top 20 op de Velodrome in Roubaix.

Na de start van editie 121 in Compiegne vormden negen coureurs de vlucht van de dag die een hoog tempo hanteerden door Noord Frankrijk. Op de eerste kasseistroken hadden de vluchters met o.m. Kasper Asgreen, Liam Slock en Dries De Bondt nog een kleine voorsprong maar onder impuls van de formatie Alpecin Deceuninck kwam alles vrij snel bij elkaar. In het eerste uur lag het koersgemiddelde op 54 km.


Hierna ontstond een kopgroep met ruim 20 renners. Daarbij Mick en Tim van Dijke en hun Noorse ploegmaat Hagenes. Op de befaamde strook Arenberg gooiden o.m. v.d. Poel en Pedersen het tempo de hoogte in. Tim van Dijke had materiaalpech en Mick van Dijke miste een bocht, kwam ten val en moest later op een andere fiets verder.
Met nog 58 km te gaan zette v.d. Poel zijn beslissende aanval in. De wereldkampioen versnelde op de kasseien, zijn opponenten konden niet volgen en waren meteen kansloos. Met een magistrale solo koerste de Nederlander met overmacht naar de tweede overwinning in het Franse wielermonument.


Daarachter probeerde Tim Van Dijke een top 10 klassering veilig te stellen. Met een krachtige demarrage op de piste van Roubaix behaalde de Zeeuw een knappe achtste plaats. Het 24-jarige talent werd na afloop echter teruggezet naar de zestiende plek door de jury na het overschrijden van de blauwe lijn op de piste (foto). Hagenes en Mick van Dijke bereikten in een achtervolgende groep de wielerbaan en boekten uiteindelijk ook een mooi resultaat.


* Foto : Visma | Lease a Bike > begroeting Mick & Tim op de wielerbaan *

Tim van Dijke bij de finish over zijn kasseienklassieker: "Ik ben trots op wat we verwezenlijkt hebben. We kenden heel wat pech de laatste periode. Normaal rijd ik in dienst van kopmannen als Wout van Aert, Christophe Laporte en Dylan van Baarle. Nu kreeg ik de kans om voor mezelf te rijden. Ik was best nerveus, waardoor ik misschien niet altijd de beste keuzes maakte. Maar achteraf gezien beleefde ik een geweldige dag.
Het was best onwezenlijk en emotioneel om samen met mijn broer in de kopgroep van Parijs-Roubaix te rijden. Zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix behoren tot mijn favoriete wedstrijden. Ooit hoop ik hier mee te strijden voor de zege. Als kind droomden we van momenten als dit".

Sportief directeur Merijn Zeeman over de jongeren binnen zijn team: "We startten met het idee om onze jonge renners Tim, Mick en Per de kans te geven om zich te tonen. Natuurlijk was dat niet wat we begin dit seizoen gepland hadden, maar iedereen weet wat ons allemaal is overkomen de afgelopen periode. Talentontwikkeling vinden we heel belangrijk en het is goed om te zien dat onze jonge talenten zijn opgestaan. Onderweg leverden ze schitterend werk. Dankzij onze jongeren kunnen we deze periode echter alsnog afsluiten met opgeheven hoofd. De toekomst ziet er niet slecht uit".Top 5:   1. Mathieu van der Poel   259 km.  5.25.58   gem. 47.802 km. 800 UCI punten.   2. Jasper Philipsen op 3.00    3. Mads Pedersen  z.t. 4. Nils Politt   z.t.    5. Stefan Kung op 3.15
 16. Tim van Dijke op 4.47     19. Mick van Dijke op 6.22.   110 renners geklasseerd.   (7 april 2024)

Tim van Dijke bij Wielerflits over zijn declassering van positie 8 naar 16:RONDE VAN VLAANDEREN:
TOP 50 BROERS VAN DIJKE. DERDE WINST MATHIEU VAN DER POEL

* Fotografie : Edwin van Immerseel & Freddy Scheele *
Mick & Tim van Dijke hebben in de 108 ste editie van de Ronde van Vlaanderen nuttig tempowerk geleverd in het peloton maar de deze keer konden de kopmannen van Visma | Lease a Bike het karwei niet afmaken. De ereplaatsen bleken onhaalbaar in Vlaanderens Mooiste en deze uitkomst was voor de Nederlandse formatie licht teleurstellend na de recente zeges in klassiekers en etappewedstrijden. De absentie van Wout van Aert, Christophe Laporte en Jan Tratnik konden hun teamgenoten niet opvangen. De Belg Tiesj Benoot was op de vijftiende plaats de beste man van de geel/zwarte brigade na 17 beklimmingen en 7 kasseistroken.Na de start op de Markt in Antwerpen werd na 20 km de vlucht van de dag geformeerd (foto). De strijdlustige kopgroep bestond uit acht coureurs met de Hollanders Elmar Reinders (Jayco Alula) en David Dekker van Arkea B&B Hotels. De dappere aanvallers kregen wel ruimte van het peloton maar uiteindelijk werden ze ingerekend toen de heuvelzone in zicht kwam.
Matteo Jorgensen was namens Visma | Lease a Bike tot in de finale in de spits te zien. Op de aanval van Mathieu van der Poel op de Koppenberg had de Amerikaan echter geen antwoord en vervolgens kon hij zich niet meer voorin handhaven.


Jorgensen over deze cruciale fase: “Ik wist dat ik Van der Poel moest volgen en gaf alles om op zijn wiel te zitten. Helaas moest ik een paar meter laten. Ik smeet met mijn krachten om het gat dicht te krijgen, maar het lukte net niet. Daarna was het op bij mij. Van der Poel heeft heel slim en sterk gekoerst. Hij is absoluut de verdiende winnaar. Wij hebben er als ploeg voor gevochten en ons best gedaan. Op die strijdlust ben ik trots”.


Ploegleider Grischa Niermann: "We hadden vooraf een plan, en ik denk dat de jongens dat goed hebben uitgevoerd. We zijn strijdend ten onder gegaan. Matteo bleek heel erg sterk op de Koppenberg en geraakte nog bijna tot op het wiel van Van der Poel, maar helaas moest hij zijn inspanning even later bekopen. Matteo heeft ook nog niet zo veel wedstrijden van 270 kilometer in de benen, dus het is logisch dat de tank uiteindelijk leeg raakte. Het is niet het resultaat waarvoor we naar hier kwamen, maar we verlaten het strijdtoneel met opgeheven hoofd".

De 29 jarige Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) kon na 6 uur en 270 km de derde Vlaanderen triomf op zijn erelijst noteren. 2. Luca Mozzato  (Arkea B&B Hotels) op 62 sec        3. Nils Politt   (UAE Team Emirates)  z.t.       4. Mikkel Bjerg  (UAE Team Emirates)   z.t.  5. Antonio Morgado  (UAE Team Emirates)  z.t.
30. Tim van Dijke op 3.20    42. Mick van Dijke op 4.39.  
De jury rapporteerde 87 finishers in Oudenaarde.   (31 maart 2024)


TEAM VISMA | LEASE A BIKE IN DWARS DOOR VLAANDEREN:

 * MATTEO JORGENSON ZORGT VOOR 18 DE SEIZOENZEGE.
* TOPFAVORIET WOUT VAN AERT UIT KOERS NA ZWARE VAL.
 
* Foto : Visma | Lease a Bike *

Team Visma | Lease a Bike beleefde in Dwars door Vlaanderen een wielerdag met blijdschap en somberheid. Aan de ene kant waren er enthousiaste reacties na de overwinning van Matteo Jorgenson (foto). Daar tegenover stond het uitvallen van Wout van Aert die in een afdaling richting Kanarieberg op 65 km van de streep met hoge snelheid hard onderuit ging. Op dat moment had de Nederlandse ploeg met de Zeeuwse broers van Dijke in de gelederen de wedstrijd stevig in handen en trachtte een beslissing te forceren in aanloop naar de heuvelzone.

In het ziekenhuis werden bij van Aert breuken geconstateerd aan het sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben. De Belg ontbreekt in de klassiekers Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Foto onder: Bij de val in Vlaanderen rapporteerde de koersdirectie nog meer gewonde favorieten. Naast van Aert konden ook Mads Pedersen, Jasper Stuijven en Biniam Girmay niet verder.


Foto : TV.  Na dit ernstige incident ontstonden verschillende groepen richting Waregem. Bij de aanvallers zaten toch weer twee renners van de gehavende Nederlandse ploeg van manager Richard Plugge. Jorgenson en Benoot vochten voor een goede klassering en probeerden in de finale nog weg te komen. De 24 jarige Amerikaan verraste zijn vluchtgenoten en kwam solo over de finish met een halve minuut voorsprong.   2. Jonas Abrahamsen  (Uno X Mobility) op 29 sec   3. Stefan Kung  (Groupama FDJ)  z.t.    4. Tiesj Benoot   (Visma | Lease a Bike)  z.t.   5. Dries de Bondt  (Declathon AG2R La Mondiale)  z.t.
 
Beste Hollander:  14. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe) op 2.07
 Zeeuwen:  38. Mick van Dijke op 3.42    118. Tim van Dijke op 7.54    De jury meldde 135 finishers.

 > Commentaar Tim van Dijke over zijn 'dubbele gevoel' na Dwars door Vlaanderen:
 https://www.wielerflits.nl/nieuws/tim-van-dijke-over-horrorcrash-wout-van-aert-ik-zie-wout-gaan-dat-was-een-akelig-gezicht/   
(27 maart 2024)Topklassieker Gent - Wevelgem. Winst voor Mads Pedersen (Lidl-Trek / foto) na aantrekkelijke wedstrijd en enerverende finale.De 28 jarige Deense tempobeul versloeg in Wevelgem na 5,5 uur zijn vluchtgezel Mathieu van der Poel na een koers over 253 km door de Flanders Fields. 3. Jordi Meeus op 16 sec.   4. Jasper Philipsen  z.t.   5. Jonathan Milan  z.t.   Zeeuwen: 45. Tim van Dijke op 16 sec.   85. Mick van Dijke op 5.17.  De jury rapporteerde 98 finishers.   (24 maart 2024)


MILAAN - SAN REMO : WINST JASPER PHILIPSEN IN SNELSTE EDITIE.

In de ultieme finale van La Primavera bracht Mathieu van der Poel met een indrukwekkende achtervolging zijn ploegmaat Jasper Philipsen (foto) in kansrijke positie bij de eerste groep.

De 26 jarige ‘Vlam van Ham' kon deze zege bijna niet meer ontgaan en sloeg dan ook toe in de laatste 100 meter. De Belg vloerde alle snelle concurrenten en won de Italiaanse eendagskoers met een banddikte verschil.
Tijdens de enerverende slotfase op de Cipressa en Poggio ondernamen Matteo Sobrero en Tom Pidcock solopogingen maar slaagden er niet in weg te komen. Ook toen al was van der Poel bij de les en liet niemand wegrijden omdat kanshebber Philipsen zich kon handhaven en in de buurt bleef.
De vlucht van de dag bestond uit 10 renners en was Italiaans getint. Na een maximale voorsprong van drie minuten verbrokkelde de kopgroep in de heuvelzone met de Capo Cervo, Berta en Mele. In het routeboek van de 115 de editie stonden 2244 hoogtemeters.Uitslag:   1.  Jasper Philipsen   (Alpecin Deceuninck)    288 km    6.14.44     gem. 46.11 km.       
2. Michael Matthews      3. Tadey Pogacar      4. Mads Pedersen     5. Alberto Bettiol
10. Mathieu v.d. Poel     14. Olav Kooij op 35 sec.
Zeeuwen:  119. Mick van Dijke op 4.51    158. Tim van Dijke op 11.58 na val op Capo Berta.
De jury rapporteerde op de Via Roma 164 finishers.       (16 maart 2024)


PARIJS - NICE :
EINDWINST VOOR NIEUWKOMER MATTEO JORGENSON, PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE
De Amerikaan Matteo Jorgenson heeft in zijn debuutjaar bij Team Visma | Lease a Bike meteen een World Tour zege binnen gehaald voor het geel-zwarte gezelschap van Richard Plugge. Op de Promenade des Anglais in de Zuid Franse kustplaats bij de Middellandse Zee werd de 24 jarige allrounder na 27 uur en 50 minuten in het zadel als eindwinnaar gehuldigd van de achtdaagse Parijs-Nice. De Nederlandse topformatie heeft met Jorgenson een nieuwe ronderenner in de gelederen.Foto: Organisatie. Tijdens de slotetappe rond Nice over 109 km oogde Jorgenson nog scherp en koerste vol overtuiging in de voorste gelederen. Met een geweldige inspanning reed hij leider Brandon Mcnulty uit de gele trui en pakte de hoofdprijs van de 82 ste editie. 2. Remco Evenepoel op 30 sec.   3. Brandon Mcnulty op 1.47    4. Mattias Skjelmose op 2.22     5. Aleksandr Vlasov op 2.57.  Beste Hollander: 8. Wilco Kelderman op 4.04.  Zeeuwen: 76. Tim van Dijke op 1.19.54    81. Mick van Dijke op 1.23.39. Geklasseerd eindstand : 103 coureurs.  Ploegenklassement met 19 teams:  1. UAE Team Emirates   2. Team Visma | Lease a Bike op 7.45.Foto: Facebook.  Na de huldiging bedankte Jorgenson op Wielerflits niet alleen zijn ploegmaats maar ook Richard Plugge en Merijn Zeeman: "Ze brachten me bij dit team. En dan hebben ze me in mijn eerste jaar ook nog de kans gegeven om kopman te zijn in een WorldTour koers als Parijs-Nice. Het is heel speciaal. Alles is veranderd, elk detail. Het is een heel mooie zege en een heel goede prestatie in mijn leven. Ik ga er van proberen te genieten en mijn voetjes op de grond houden".   (10 maart 2024)


De 24 jarige Belg Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) won de slotetappe rond Nice over 109 km met toch nog 2300 hoogtemeters als uitdaging. Routinier Victor Campenaerts van Lotto Dstny vond nog voldoende motivatie voor een lange solo maar in de slotfase kwamen de klimmers naar de kop en de 32 jarige Belg werd toen vlot ingelopen. Op de 30 ste positie was Koen Bouwman de eerste Hollander op 8.38.   81. Mick van Dijke op 23.52  95. Tim van Dijke op 24.44.   (10 maart 2024)
In de voorlaatste etappe etaleerde Aleksandr Vlasov zijn klimmersbenen. De 27 jarige Rus van Bora hansgrohe won de rit van Nice naar La Madone Utelle met 2342 hoogtemeters in het routeboek. Vlasov noteerde voor de 104 km een tijd van 2.44.03.
2. Remco Evenepoel op 8 sec.   3. Primoz Roglic  z.t.    4. Mattias Skjelmose   z.t.     5. Matteo Jorgenson  z.t.   8. Wilco Kelderman op 31 sec (foto)   65. Tim van Dijke    66. Mick van Dijke, beiden op 15.59. Twee Nederlanders gingen uit koers: Timo Roosen en Dylan Groenewegen.  (9 maart 2024)
Foto: Lidl-Trek. Vrijdag zorgden drie renners voor een spannende finale van de zesde rit. Mattias Skjelmose, Brandon Mcnulty en Matteo Jorgenson bleven op de pittige slotklim buiten bereik van de achtervolgers. Na 198 km en 2860 hoogtemeters was de zege voor de 23 jarige Deen Skjelmose van Lid-Trek die 4,5 uur op de fiets zat. Tussen Sisteron en La Colle sur Loup.  2. Mcnulty  (UAE Team Emirates)  z.t.  3. Matteo Jorgenson  (Visma | Lease a Bike)  z.t.   4. Remco Evenepoel  (Soudal Quick Step) op 52 sec.   5. Harold Tejada  (Astana Qazaqstan) op 53 ec. Eerste Nederlander:  8. Wilco Kelderman op 53 sec. Zeeuwen:  102. Tim van Dijke op 18.04    109. Mick van Dijke op 18.04. De vlucht van de dag bestond uit 10 renners met Gijs Leemreize (DSM Firmenich Postnl) als Hollandse vertegenwoordiger. (8 maart 2024)Olav Kooij sprintte in Sisteron naar de tweede dagzege in de Franse etappewedstrijd. De rappe coureur uit het Zuid Hollandse Numansdorp versloeg de hele meute overtuigend en noteerde zijn vierde seizoenzege. Kooij meldde na zijn triomf dat hij zich dit seizoen sterker voelt en meer snelheid in de benen heeft. De Nederlanders Mathijs Paasschens en Pascal Eenkhoorn van Lotto Dstny lieten zich tijdens de 5de rit in de vlucht van de dag zien die bestond uit acht aanvallers.
Kooij: "Het was een harde koers, zeker omdat er een sterke kopgroep weg was. Bovendien stond de wind de hele dag op kop. Mijn teamgenoten hebben heel hard gewerkt in de achtervolging en mij goed in de finale afgezet. Daar ben ik ze dankbaar voor. De eerste etappe was het al raak, dus het is prachtig om nu weer te winnen. We hadden het plan om voor een sprint te gaan. Het is heel mooi dat het uitkomt. Deze zege voelt heel goed".
Uitslag:   1. Olav Kooij   193 km  4.23.44     2. Mads Pedersen  (Lidl Trek)     3. Pascal Ackermann   (Israel Premier Tech)   4. Sam Bennett (Declathon AG2R La Mondiale)    5. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe / foto).    42. Tim van Dijke  z.t.   134.  Mick van Dijke op 5.25. (7 maart 2024)


In de woensdag rit over 183 km. kwamen de klimmers naar het front. Tussen Chalon sur Saone en de Mont Brovilly kreeg het peloton 3341 hoogtemeters voor de wielen. In de finale pakte de Colombiaan Santiago Buitrago (24 / foto) met een solo de dagzege na een inspanning van 4,5 uur en een gemiddelde van ruim 41 km per uur. 2. Luke Plapp  (Team Jayco Alula) op 10 sec.    3. Mattias Skjelmose  (Lidl Trek) op 37 sec.   4. Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) op 37 sec.    5. Egan Bernal  (Ineos Grenadiers) op 39 sec.   Beste Hollander:  11. Wilco Kelderman op 46 sec.  Zeeuwen: 72. Mick van Dijke op 17.20   80. Tim van Dijke op 19.17    (6 maart 2024)Foto: X.  In de ploegentijdrit rond Auxerre zette UAE Team Emirates de snelste score op de juryklok. Het gemiddelde over 26,9 km kwam op 51.429 km per uur. De 22 teams reden in de race tegen de klok onder een gevarieerd weerbeeld met bewolking, wind, zon en regen en zicht op de regenboog.
Uitslag:  1. UAE Team Emirates  31.23   gem. 51.429 km.  Renners: Joao Almeida, Brandon Mcnulty, Finn Fisher-Black, Jay Vine.  Marc Soler op 41 sec.   Felix Grosschartner 3.41    Nils Politt  4.11
2. Team Jayco Alula op 15 sec.     3. EF Education EasyPost op 20 sec.     4. Soudal Quick Step op 22 sec.      5. Ineos Grenadiers op 22 sec.


Team Visma | Lease a Bike droeg de veelbesproken nieuwe helmen en eindigde op positie 6 met 38 sec achterstand na gemiddeld 50.411 km.  Renners:  Matteo Jorgenson    Wilco Kelderman    Koen Bouwman  Tim van Dijke op 1.37    Olav Kooij  1.55      Edoardo Affini  2.23 Mick van Dijke  2.46

Algemeen klassement:  1. Brandon Mcnulty  (UAE Team Emirates)   Beste Nederlander: 16. Wilco Kelderman op 38 sec.  Zeeuwen:  63. Tim van Dijke op 2.47    73. Mick van Dijke op 3.56.  

Ploegleider Frans Maassen over de tijdrit: "De weersomstandigheden waren niet echt in ons voordeel, maar ik denk dat we als team maximaal gepresteerd hebben. We waren erg gemotiveerd aan de start en de jongens hebben zo hard mogelijk gevochten'.  (5 maart 2024)
Foto: Sporza. Arvid de Kleijn kan de eerste World Tour zege op zijn erelijst zetten. Maandag won de 29 jarige renner van Tudor Pro Cycling de tweede rit in de massasprint. De Kleijn kon zich tijdens de slotfase vooraan handhaven in de nerveuze finale richting Montargis. Na een slimme leadout van Maikel Zijlaard kwam de Nederlander in kansrijke positie en rondde zijn inspanning af met de hoofdprijs. Tijdens een rustige etappe vanuit Thoiry vormden twee renners de vlucht van de dag. Jonas Rutsch - leider in het bergklassement - en Mathieu Burgaudeau kregen echter onvoldoende ruimte. Na de hergroepering ondernam Pascal Eenkhoorn een poging maar zijn solo leverde geen succes op.
1. Arvid de Kleijn   (Tudor Pro Cycling)  177 km  4.41.02     2. Laurence Pithie  (Groupama FDJ)    3. Dylan Groenewegen (Team Jayco Alula)     4. Danny van Poppel   (Bora hansgrohe)     5. Gerben Thijssen   (Intermarche Wanty)   42. Tim van Dijke   79. Mick van Dijke, beiden z.t. als de Kleijn.    (4 maart 2023)
Team Visma | Lease a Bike opende Parijs - Nice met een overwinning. Olav Kooij (22 / foto) pakte na ruim 3,5 uur de eerste rit in de pelotonsprint en kon de derde seizoenzege op zijn scorelijst zetten. In een lastige etappe met start en finish in Les Mureaux nabij Parijs moesten de 157 coureurs vier forse klimmen bedwingen. In de finale zaten enkele moeilijke bochten waardoor de snelheid van de sprinters enigszins werd getemperd. De meesten bereikten heelhuids de finish. In de vlucht van de dag kregen Jonas Rutsch, Stefan Bissegger en Mathieu Burgeaudeau onvoldoende vrijheid en het aanvalstrio moest richting aankomst buigen voor het tempogeweld van de snelle mannen.
1. Olav Kooij   (Visma | Lease a Bike)  157 km.  3.36.28     2. Mads Pedersen   (Lidl-Trek)     3. Laurence Pithie  (Groupama FDJ)    4. Nils Eekhoff  (Team DSM Firmenich Postnl)   5. Madis Mihkels   (Intermarche Wanty)     67. Tim van Dijke    68. Mick van Dijke, beiden op 32 sec.   (3 maart 2024)


RUGNUMMER 46 TIM VAN DIJKE IN PARIJS-NICE

zondag 3 maart  t.m. zondag 10 maart

Frankrijk    Wielrennen      UCI World TourEtappewedstrijd      82 ste editie  Parijs - Nice

Zeeuwen: Mick & Tim van Dijke / Visma | Lease a Bike

UAE TOUR : MICK & TIM VAN DIJKE IN MIDDENMOOT EINDKLASSEMENT.
WINST LENNERT VAN EETVELD NA SPANNENDE SLOTRIT.

* Na een spannend seconden spel op de slotdag werd de Belg Lennert van Eetvelt (foto) na een dubbelslag als eindwinnaar gehuldigd. Het 22 jarige klimtalent van Lotto Dstny pakte de laatste etappe met een voorsprong van 22 seconden op de top van de klim Jebel Hafeet. Na 1267 hoogtemeters bleek deze marge voldoende voor de hoofdprijs in het algemeen klassement na zeven ritten door het tropische Midden Oosten.


* Eindklassement:   1. Lennert van Eetvelt   22.31.18     2. Ben OConnor  (Declathon AG2R La Mondiale) op 2 sec.   3. Pello Bilbao  (Bahrain Victorious) op 11 sec.     4. Ilan van Wilder  (Soudal Quick Step) op 21 sec.    5. Attila Valter  (Visma | Lease a Bike) op 34 sec.
Bart Lemmen (28 / foto) tekende voor de eervolle vermelding beste Nederlander. De eerstejaars fullprof eindigde op het randje van de top 10 met een verschil van 1.13 op de Belgische triomfator.

De broers van Dijke zakten 11 en 12 posities in het klassement op de afsluitende koersdag.  54. Mick op 18.46    62. Tim op 21.45.
Ploegenklassement (20):   1. Lidl Trek   67.38.53     6. Visma | Lease a Bike op 11.43.


* Zevende etappe:  1. Lennert van Eetvelt   (Lotto Dstny)   161 km   3.38.28    2. Pello Bilbao   (Bahrain Victorious) op 22 sec.   3. Ben OConnor   (Declathon AG2R La Mondiale)  z.t.    4. Michael Storer   (Tudor Pro Cycling)   z.t.   5. Attila Valter   (Visma | Lease a Bike)  z.t.  Beste Hollander:  10. Bart Lemmen op 47 sec.   72. Tim van Dijke op 14.00     74. Mick van Dijke z.t.   (25 februari)
* Ook de zesde etappe werd een zonovergoten wielerfeestje voor de Belg Tim Merlier. De rappe coureur uit de stal van Patrick Lefevere begon precies op tijd aan de sprint en boekte zijn derde overwinning in het Midden Oosten. Met een gemiddelde van ruim 45 km per uur na 138 km koers etaleerde Merlier zijn topvorm in de aanloop naar de klassiekers in zijn thuisland. Op het vlakke parcours rond Abu Dhabi renden vijf coureurs in de spits. Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek), Eddy Fine (Cofidis), Marco Murgano (Corratec) en de Belgen Jonas Rickaert en Henri Uhlig van Alpecin Deceuninck hielden lang stand maar op 12 km van de streep was hun avontuur voorbij.
1. Tim Merlier   138 km  3.02.04       2. Arvid de Kleijn      3. Phil Bauhaus    4. Milan Fretin      5. Gleb Syritsa      6. Dylan Groenewegen (foto)   24. Tim van Dijke     97. Mick van Dijke.   (24 februari)* Olav Kooij (foto) sprintte vrijdag in Umm Al Quwain na 4 uur koersen met 1040 hoogtemeters naar de tweede seizoenoverwinning. Na zijn derde plaats daags voordien pakte de 23 jarige renner uit Numansdorp nu wel de bloemen in de Verenigde Arabische Emiraten. Het verschil met de Belg Tim Merlier was na 182 km een banddikte maar volgens de fotofinish was het net genoeg voor de hoofdprijs in het warme Midden Oosten. Kooij werd door zijn Zeeuwse ploeggenoot Tim van Dijke voorin afgezet en kon deze gezamenlijke inspanning verzilveren. De vlucht van de dag werd geformeerd door Jacopo Mosca (Lidl-Trek) en de Belgen Lennert van Eetvelt en Harm Vanhoucke van Lotto Dstny. Hun voorsprong liep op naar bijna zes minuten maar het aanvalstrio kon zich niet handhaven in de spits.  
1. Olav Kooij    182 km   4.08.38     2. Tim Merlier    3. Sam Welsford     4. Simone Consonni      5. Milan Fretin    8. Tim van Dijke   71. Mick van Dijke.  (23 februari)* In de vierde rit over 168 km, zonder klim obstakels bij een temperatuur van 25 graden, pakte Tim Merlier (foto) zijn tweede seizoenzege. De attente Belg versloeg in Dubai Harbour na 4 uur koers de complete concurrentie in een overtuigende sprint waarin hij op het laatste moment naar voren knalde.  2. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)   3. Olav Kooij  (Visma | Lease a Bike)   4. Stanislaw Aniolkowski  (Cofidis)   5. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)   88. Mick van Dijke  90. Tim van Dijke.  Mark Stewart (Team Corratec) en Harm Vanhoucke van Lotto Dstny in de zonnige wandeletappe ruim 4 minuten wegrijden maar op 50 km van de streep kwam de hergroepering tot stand.   (22 februari)* In de zware bergetappe op woensdag konden Tim en Mick van Dijke hun posities in het algemeen klassement niet handhaven. De broers van Visma | Lease a Bike kwamen op flinke achterstand binnen op de top van de 20 km lange Jebel Jais met een gemiddelde stijging van 7 procent.
Voor de 28 jarige Australische coureur Ben OConnor (foto) werd de rit vanuit Al Marjan Island een prachtige dag. De coureur van Declathon AG2R La Mondiale reed na 176 km en ruim 4 uur koers solo over de finish en mocht ook de leiderstrui aantrekken. 2. Jay Vine  (UAE Team Emirates) op 5 sec.   3. Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny)  z.t.    4. Max Poole  (Team DSM Firmenisch Postnl)  z.t.   5. Ilan van Wilder   (Soudal Quick Step)   z.t.
Eerste Nederlander:  16. Bart Lemmen  (Visma | Lease a Bike) op 12 sec.      48. Mick van Dijke op 4.38      54. Tim van Dijke op 7.48
Klassement:   1. Jay Vine     44. Mick van Dijke op 5.13  (23 plaatsen gezakt)   51. Tim van Dijke op 8.12 (39 posities verlies)    (21 februari)* In de tijdrit over Al Hudayriyat Island flitsten drie renners van UAE Team Emirates naar de top 3. De Amerikaan Brandon Mcnulty (25 / foto) reed met een gemiddelde van 53.978 km naar de zege op een vlak parcours over woestijnwegen.
Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) liet in de race tegen de klok 17 landgenoten achter zich. De 23 jarige Zeeuw beleefde een mooie wielerdag in de World Tour meerdaagse door het Midden Oosten. Na gemiddeld 52.356 km was het verschil op de 12 de positie maar 25 seconden.

Uitslag tijdrit:  1. Brandon Mcnulty  12,1 km   13.27      2. Jay Vine op 2 sec.    3. Mikkel Bjerg op 4 sec     4. Tobias Foss (Ineos Grenadiers) op 14 sec.    5. Rainer Kepplinger  (Bahrain Vistorious) op 16 sec.  12. Tim van Dijke op 25 sec.   23. Mick van Dijke op 36 sec. 137 deelnemers.  Klassement: 1. Brandon Mcnulty      12. Tim van Dijke op 25 sec.    21. Mick van Dijke op 36 sec. (20 februari)

 

* In de openingsrit sprintte Tim van Dijke in de eerste groep naar de vijftiende plaats. Hij zat voor een stevige valpartij op 200 meter van de finish waarbij veel snelle mannen meteen kansloos raakten voor een ereplaats.
In het eerste gedeelte van de 'woestijnrit' reden twee renners van Corratec Vini Fantini naar de spits. Mark Stewart en Marco Murgano pakte ruim vier minuten maar ze konden hun voorspring niet vasthouden. Na de hergroepering met nog 20 km te gaan ging het vizier bij de 140 coureurs op de sprint met routinier Tim Merlier (31) als triomfator in Liwa na 141 km met 3.09.55 op de klok van de tijdwaarnemer. De Belg van Soudal Quick Step pakte zijn derde seizoenzege en kon 40 kostbare UCI punten bijschrijven.
2. Arvid de Kleijn   (Tudor Pro Cycling / foto)     3. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)    4. Fabio Jakobsen   (Team DSM Firmenich Postnl)   5. Sam Welsford  (Bora hansgrohe)    15. Tim van Dijke  z.t.   106. Mick van Dijke op 1.29.   (19 februari)


PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE WINT CLASICA ALMERIA

Foto: Organisatie.  Olav Kooij heeft bij de opening van zijn wegseizoen meteen de zege binnen gehaald. Voor zijn ploeg Visma | Lease a Bike vormt deze hoofdprijs de eerste overwinning op de scorelijst 2024.
 
Kooij sprintte naar de zege in de 39 ste editie van de Clasica Ameria. In deze Spaanse eendagskoers met 1733 hoogtemeters vormden zes renners kopgroep met Alex Molenaar van Illes Belaers Arabay Cyclinga als Hollandse vertegenwoordiger. Richting finale kwam alles bij elkaar en speelde Wout van Aert de hoofdrol in een perfecte lead-out voor ploegmaat Kooij. De 22 jarige sprinter uit Numansdorp was op de afspraak in Roquetas de Mar en kon juichen na ruim 4 uur wedstrijd.  2. Matteo Moschetti  (Q36.5 Pro Cycling)   3. Matteo Trentin  (Tudor Pro Cycling)    4. Arnaud De Lie  (Lotto Dstny)     5. Gerben Thijssen  (Intermarche Wanty).
 
Zeeuwen:  57. Tim van Dijke op 4 sec.   63. Mick van Dijke op 4 sec. De jury kon 131 coureurs in de uitslag zetten.   (11 februari)

* PROFS MICK & TIM VAN DIJKE
OPENDEN IN DECEMBER 2023 NIEUW BIKEPARK IN KAMPERLAND

* Foto : Jolanda Sandee *
Bij de opening van het bike - skillpark op Noord Beveland
waren de profrenners Tim en Mick van Dijke uit Colijnsplaat de speciale gasten.
De tweelingbroers van Team Jumbo Visma openden de prachtige sport accomodatie
door het bord met hun eigen naam te onthullen: het "Mick en Tim van Dijke Bikepark".
Na de opening werd een wedstrijd georganiseerd voor de ATB competitie Zeeland met 117 deelnemers.
(december 2023)


* SCORELIJST 2023 TIM VAN DIJKE

SEMI KLASSIEKER GP DE DENAIN  : TIM VAN DIJKE TWEEDE ACHTER SEBASTIAN MOLANO

* Foto: Manuelia Feuillet *

Tim van Dijke was in de Grand Prix de Denain dicht bij de overwinning. De jonge coureur van Team Jumbo Visma zat een dag na zijn verjaardag in een vijfmans kopgroep die tot de finish in de spits bleef. Bij het aanzetten voor de sprint schoot van Dijke echter uit zijn pedaal. De Zeeuw kon nog corrigeren maar een eventuele zege verdween uit beeld. De Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Emirates) toonde zich na 194 km. rapper in de laatste meters en mocht de mooiste bloemen ophalen bij de huldiging. Timo Kielich van Alpecin Deceuninck kwam als derde binnen in Denain.

In de "Mini Parijs - Roubaix" moesten de coureurs over 22 km kasseien verdeeld over twaalf stroken. Tijdens de eerste honderd kilometer over veelal asfaltwegen hadden de renners nog weinig te duchten van de omstandigheden. Hierna kwamen de gladde kasseien in beeld meestal bedekt met een laagje modder. Niet zonder gevaar want talrijke zwoegers gingen hard onderuit. Na het bedwingen van de laatste strook stond nog 12 km in het routeboek.
Snel na de start werd de eerste vlucht ingevuld door Paul Lapeira (AG2R Citroen), Louis Barre (Arkea-Samsic), Luca De Meester (Bingoal WB), Benjamin Perry (Human  Powered Health), Gilles De Wilde (Flanders-Baloise), Mael Guegan (CIC U Nantes Atlantique), Maxime Jarnet (Go Sport-Roubaix Lille Metropole) en Theo Delacroix van St Michel-Mavic-Auber93.
 
De acht vluchters trapten naar een maximale voorsprong van vijf minuten. Jumbo Visma mikte toen al op een sprint met Olav Kooij en hield het tempo strak in de achtervolging. Vervolgens gingen negen aanvallers w.o. Tim van Dijke, Taco v.d. Hoorn en Stan Dewulf op jacht naar de kop. Op 15 km van de streep was de samensmelting een feit.* Foto: Manuelia Feuillet *

Na veel demarrages bleven vooraan vijf kanshebbers over: Van Dijke, Hagen, Kielich, Bjerg en Molano. Tim van Dijke ging als eerste aan maar kreeg ruzie met zijn pedaal. Sebastian Molano (28) profiteerde van het tumult en flitste naar de bloementuil.  2. Tim van Dijke 3. Timo Kielich   4. Edvald Boasson Hagen     5. Mikkel Bjerg.   De jury rapporteerde 87 finishers.

Van Dijke reageerde op Wielerflits: "Ik ben blij met het resultaat, maar heel teleurgesteld over de laatste zevenhonderd meter. Ik trok mijn voet uit het pedaal. Dat is niet goed. In de sprint had ik vervolgens geen kans tegen Molano, dat was wel duidelijk. Proficiat aan hem. Hij is een heel goede sprinter. We (Jumbo Visma) gingen voor een sprint met Olav, maar hij had teveel lekke banden en materiaalpech. Maar dat is ook onderdeel van de sport".    (maart 2023)* WIELERHISTORIE ZEELAND *

Tim van Dijke ( ZRTC Theo Middelkamp)
won in 2019 de 70 ste KNWU Ronde van Oud-Vossemeer in zijn thuisprovincie.


* Foto: Jacco Quist.


Terug naar de inhoud