* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke  (Colijnsplaat)  > Team Jumbo Visma World Tour t.m. 2024.* Tim van Dijke     (15-3-2000)
Team Jumbo Visma *
CLASSIC BRUGGE - DE PANNE.
OLAV KOOIJ, PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE, TWEEDE IN VIERMANS KOPGROEP

In de Classic Brugge - De Panne zaten de Hollandse topsprinters Olav Kooij, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen in de kopgroep met ongeveer 20 vluchters. Richting slotfase sneuvelden vooraan enkele snelle mannen die het tempo niet meer aankonden richting De Panne.
Kooij overleefde alle waaiers en demarrages en voelde zich nog redelijk. De jonge coureur uit het Zuid Hollandse Numansdorp ging in het offensief met Jasper Philipsen, Yves Lampaert en Frederik Frison. Het aanvals kwartet reed een puike finale en bleef vooruit tot de meet.

Het was woensdagmiddag een verrassende wending in de semiklassieker door het westen van Belgie. Voor de volgers en supporters een vreemd gezicht. Veel sprinters koersten nu eens volle bak vooraan waar ze normaal in het peloton krachten sparen voor hun eindschot.

De 25 jarige Belg Jasper Philipsen pakte zijn derde seizoenzege. Olav Kooij sprintte na 211 km. naar de tweede plaats. De renner van Jumbo Visma over het koersverloop: "Mijn benen waren goed genoeg om de laatste slag te overleven en mee te doen in de finale. Ik voelde wel dat Philipsen heel sterk was. Ik had het goede wiel te pakken, maar ik kon er helaas net niet meer overheen komen".Uitslag Classic Brugge - De Panne:   1. Jasper Philipsen   (Alpecin Deceuninck / foto) 211 km  4.38.52    2. Olav Kooij  (Jumbo Visma)   3. Yves Lampaert  (Soudal Quick Step)   4. Frederik Frison  (Lotto Dstny) op 1 sec.   5. Fabio Jakobsen  (Soudal Quick Step) op 21 sec.
22. Tim van Dijke op 3.49     Mick van Dijke  dnf.   74 renners geklasseerd.   (22 maart 2023)
 SEMI KLASSIEKER GP DE DENAIN  : TIM VAN DIJKE TWEEDE ACHTER SEBASTIAN MOLANO

Tim van Dijke was in de Grand Prix de Denain dicht bij de overwinning. De jonge coureur van Team Jumbo Visma zat een dag na zijn verjaardag in een vijfmans kopgroep die tot de finish in de spits bleef. Bij het aanzetten voor de sprint schoot van Dijke echter uit zijn pedaal. De Zeeuw kon nog corrigeren maar een eventuele zege verdween uit beeld. De Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Emirates) toonde zich na 194 km. rapper in de laatste meters en mocht de mooiste bloemen ophalen bij de huldiging. Timo Kielich van Alpecin Deceuninck kwam als derde binnen in Denain.

In de "Mini Parijs - Roubaix" moesten de coureurs over 22 km kasseien verdeeld over twaalf stroken. Tijdens de eerste honderd kilometer over veelal asfaltwegen hadden de renners nog weinig te duchten van de omstandigheden. Hierna kwamen de gladde kasseien in beeld meestal bedekt met een laagje modder. Niet zonder gevaar want talrijke zwoegers gingen hard onderuit. Na het bedwingen van de laatste strook stond nog 12 km in het routeboek.
Snel na de start werd de eerste vlucht werd ingevuld door Paul Lapeira (AG2R Citroen), Louis Barre (Arkea-Samsic), Luca De Meester (Bingoal WB), Benjamin Perry (Human  Powered Health), Gilles De Wilde (Flanders-Baloise), Mael Guegan (CIC U Nantes Atlantique), Maxime Jarnet (Go Sport-Roubaix Lille Metropole) en Theo Delacroix van St Michel-Mavic-Auber93.
 
De acht vluchters trapten naar een maximale voorsprong van vijf minuten. Jumbo Visma mikte toen al op een sprint met Olav Kooij en hield het tempo strak in de achtervolging. Vervolgens gingen negen aanvallers w.o. Tim van Dijke, Taco v.d. Hoorn en Stan Dewulf op jacht naar de kop. Op 15 km van de streep was de samensmelting een feit.Foto: Manuelia Feuillet
Na veel demarrages bleven vooraan vijf kanshebbers over: Van Dijke, Hagen, Kielich, Bjerg en Molano. Tim van Dijke ging als eerste aan maar kreeg ruzie met zijn pedaal. Sebastian Molano (28) profiteerde van het tumult en flitste naar de bloementuil. De jury rapporteerde 87 finishers.

Van Dijke reageerde op Wielerflits: "Ik ben blij met het resultaat, maar heel teleurgesteld over de laatste zevenhonderd meter. Ik trok mijn voet uit het pedaal. Dat is niet goed. In de sprint had ik vervolgens geen kans tegen Molano, dat was wel duidelijk. Proficiat aan hem. Hij is een heel goede sprinter. We (Jumbo Visma) gingen voor een sprint met Olav, maar hij had teveel lekke banden en materiaalpech. Maar dat is ook onderdeel van de sport".   (16 maart 2023)

* Uitslag GP Denain 2023:

 
Bron : In De Leiderstrui 2 maart 2023

* TIM VAN DIJKE (JUMBO VISMA) OVER DE INTERNE CONCURRENTIESTRIJD *

TEAM JUMBO VISMA MET TIM VAN DIJKE
OVERTUIGEND IN OPENINGS KLASSIEKER OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Fotografie: Edwin van Immerseel.   Het uitgekiende aanvalsplan van de World Tour formatie Jumbo Visma heeft in de semi klassieker Omloop Het Nieuwsblad de overwinning opgeleverd. De geel-zwarte brigade koerste vanaf de startfase heel attent en nam telkens het heft in handen. In de laatste heuvels rond Geraardsbergen en de Bosberg pakte de 30 jarige Dylan van Baarle het initiatief en reed met een indrukwekkende solo naar de zegebloemen (foto).De vroege vlucht werd ingevuld door 7 renners die zeven minuten voorsprong scoorden maar toch vrij snel werden ingelopen. Tim van Dijke (foto) zat rond half koers in een veertienmans kopgroep met daarin zes renners van Jumbo Visma. Naarmate de wedstrijd vorderde moest van Dijke een grotere achterstand incasseren. De Bevelander had wel kunnen werken voor zijn ploegmaats en beleefde een mooie topkoers waarbij hij de impact van alle heuvels kon voelen. Belangrijk in zijn groeiproces binnen het profpeloton.Uitslag:   1. Dylan van Baarle   (Jumbo Visma)  207 km   4.54.49     2. Arnaud de Lie   (Lotto Dstny) op 20 sec.    3. Christophe Laporte (Jumbo Visma)  z.t.    4. Alexander Kristoff   (Uno X)  z.t.    5. Thomas Pidcock  (Ineos Grenadiers)  z.t.   114. Tim van Dijke op 12.22. Geklasseerd: 125 renners.

Van Baarle reageerde op de teamsite van Jumbo Visma: "Ik kan nog maar moeilijk woorden vinden voor deze prachtige overwinning. Dit was natuurlijk een heerlijke eerste koers. We hebben de afgelopen winter hard gewerkt en veel trainingsarbeid verricht. Het is het allemaal waard geweest. Het was ons plan om de koers al vroeg hard te maken. Dat hebben we met zijn allen perfect uitgevoerd. Het is puur op instinct dat ik op veertig kilometer van de streep wegreed uit het peloton. De ploeg gaf me mee dat ik vooral mijn gevoel moest volgen. Dat heb ik gedaan. De overwinning in Parijs-Roubaix was natuurlijk prachtig, maar ik kan verzekeren dat deze ook heel hoog op mijn erelijst komt te staan".    (25 februari 2023)* TIM VAN DIJKE 54 STE IN VOLTA ALGARVE

Bij de vijfdaagse Volta Algarve werd de Colombiaan Daniel Felipe Martinez van Ineos Grenadiers als eindwinnaar gehuldigd. De 26 jarige klimspecialist moest voor zijn zege ruim 20 uur koersen door het zuiden van Portugal. Zijn ploeggenoot Filippo Ganna kwam op de tweede plaats maar 2 seconden tekort. De jonge Belg Ilan Van Wilder (Soudal Quick Step) moest als derde man 15 seconden toestaan op de triomfator.  4. Tobias Foss (Jumbo Visma) op 22 sec.    5. Stefan Kung   (Groupama FDJ) op 26 sec.De 36 jarige routinier Bauke Mollema  (Trek Segafredo / foto) noteerde als beste Hollander de achtste plaats op 49 sec.    

Zeeuwse resultaten:
33. Milan Vader op 7.18   
54. Tim van Dijke op 22.43       Etappe resultaten:  10, 64, 20, 80 en 23.

Ploegen (25):  
1. Ineos Grenadiers   2. BORA hansgrohe   3. Intermarche Wanty Gobert    11. Team Jumbo Visma. (19 februari 2023)* TIM VAN DIJKE OP 15 MINUTEN IN TOUR DOWN UNDER

Voor Milan Vader, ploeggenoot van Tim van Dijke, zat in de Tour Down Under het venijn in de staart.
Tijdens de finale van de slotetappe ging de Zeeuw onderuit
en verspeelde kostbare seconden die hij niet meer kon goedmaken richting finish.

Vader (26) kon zijn sterke koersweek dus niet bekronen met een topklassering in het eindklassement. In de koninginnenrit van Unley naar Mount Lofty reden in eerste instantie 13 renners in de spits waaronder Timo Roosen, ploegmaat van Vader. Na een nieuw gevormde negenmans kopgroep noteerden de volgers op 8 km van de streep de onvermijdelijke samensmelting.
De slotfase werd ingevuld door een uitgedund peloton met vrijwel alle favorieten. Mede dankzij goed ploegwerk zat Vader op de voorposten van het peloton. Op ongeveer 2 km van de aankomst sloeg het noodlot toe voor Vader. Na zijn tuimeling verdween de spits van de koers uit het zicht van de onfortuinlijke Zeeuw. Vooraan zorgden Simon Yates, Jay Vine en Ben OConnor voor een tempoversnelling en na 112 km kwam de dagzege op de erelijst van Yates.


Eindklassement Tour Down Under 2023:

Winst voor de 27 jarige Australier Jay Vine (foto) van UAE Team Emirates)  16.07.41     
2. Simon Yates op 11 sec.     3. Pello Bilbao op 27 sec.     4. Magnus Sheffield op 57 sec.      5. Mauro Schmid op 58 sec.  
Zeeuwse renners:    
25. Milan Vader op 2.46         
66. Tim van Dijke op 15.04.    

Ploegenklassement:
1. UAE Team Emirates       16. Team Jumbo Visma.     (22 januari 2023)* TOP 30 ZLM TOUR 2022

Tim van Dijke eindigde in de ZLM Tour door zijn thuisprovincie op de 27 ste plaats in het eindklassement.
De achterstand op zijn winnende ploeggenoot Olav Kooij (21) uit het Zuid Hollandse Numansdorp bedroeg 2.15.  
2. Jakub Mareczko   (Alpecin Fenix) op 28 sec.
3. Aaron Van Poucke   (Sport Vlaanderen Baloise) op 34 sec.Foto: Zeeland op de Fiets.nl
Broers van Dijke bij de start in Veere.

Resultaten Zeeuwse etappes:
Kapelle - Kapelle   9 de.  
Veere - Goes    42 ste.


Terug naar de inhoud