* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke   (Colijnsplaat).

> Team Jumbo Visma & Team Visma | Lease a Bike  t.m. 2024
* Tim van Dijke     (15-3-2000)
Team Visma | Lease a Bike *


UAE TOUR : MICK & TIM VAN DIJKE IN MIDDENMOOT EINDKLASSEMENT.
WINST LENNERT VAN EETVELD NA SPANNENDE SLOTRIT.

* Na een spannend seconden spel op de slotdag werd de Belg Lennert van Eetvelt (foto) na een dubbelslag als eindwinnaar gehuldigd. Het 22 jarige klimtalent van Lotto Dstny pakte de laatste etappe met een voorsprong van 22 seconden op de top van de klim Jebel Hafeet. Na 1267 hoogtemeters bleek deze marge voldoende voor de hoofdprijs in het algemeen klassement na zeven ritten door het tropische Midden Oosten.


* Eindklassement:   1. Lennert van Eetvelt   22.31.18     2. Ben OConnor  (Declathon AG2R La Mondiale) op 2 sec.   3. Pello Bilbao  (Bahrain Victorious) op 11 sec.     4. Ilan van Wilder  (Soudal Quick Step) op 21 sec.    5. Attila Valter  (Visma | Lease a Bike) op 34 sec.
Bart Lemmen (28 / foto) tekende voor de eervolle vermelding beste Nederlander. De eerstejaars fullprof eindigde op het randje van de top 10 met een verschil van 1.13 op de Belgische triomfator.

De broers van Dijke zakten 11 en 12 posities in het klassement op de afsluitende koersdag.  54. Mick op 18.46    62. Tim op 21.45.
Ploegenklassement (20):   1. Lidl Trek   67.38.53     6. Visma | Lease a Bike op 11.43.


* Zevende etappe:  1. Lennert van Eetvelt   (Lotto Dstny)   161 km   3.38.28    2. Pello Bilbao   (Bahrain Victorious) op 22 sec.   3. Ben OConnor   (Declathon AG2R La Mondiale)  z.t.    4. Michael Storer   (Tudor Pro Cycling)   z.t.   5. Attila Valter   (Visma | Lease a Bike)  z.t.  Beste Hollander:  10. Bart Lemmen op 47 sec.   72. Tim van Dijke op 14.00     74. Mick van Dijke z.t.   (25 februari)
* Ook de zesde etappe werd een zonovergoten wielerfeestje voor de Belg Tim Merlier. De rappe coureur uit de stal van Patrick Lefevere begon precies op tijd aan de sprint en boekte zijn derde overwinning in het Midden Oosten. Met een gemiddelde van ruim 45 km per uur na 138 km koers etaleerde Merlier zijn topvorm in de aanloop naar de klassiekers in zijn thuisland. Op het vlakke parcours rond Abu Dhabi renden vijf coureurs in de spits. Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek), Eddy Fine (Cofidis), Marco Murgano (Corratec) en de Belgen Jonas Rickaert en Henri Uhlig van Alpecin Deceuninck hielden lang stand maar op 12 km van de streep was hun avontuur voorbij.
1. Tim Merlier   138 km  3.02.04       2. Arvid de Kleijn      3. Phil Bauhaus    4. Milan Fretin      5. Gleb Syritsa      6. Dylan Groenewegen (foto)   24. Tim van Dijke     97. Mick van Dijke.   (24 februari)* Olav Kooij (foto) sprintte vrijdag in Umm Al Quwain na 4 uur koersen met 1040 hoogtemeters naar de tweede seizoenoverwinning. Na zijn derde plaats daags voordien pakte de 23 jarige renner uit Numansdorp nu wel de bloemen in de Verenigde Arabische Emiraten. Het verschil met de Belg Tim Merlier was na 182 km een banddikte maar volgens de fotofinish was het net genoeg voor de hoofdprijs in het warme Midden Oosten. Kooij werd door zijn Zeeuwse ploeggenoot Tim van Dijke voorin afgezet en kon deze gezamenlijke inspanning verzilveren. De vlucht van de dag werd geformeerd door Jacopo Mosca (Lidl-Trek) en de Belgen Lennert van Eetvelt en Harm Vanhoucke van Lotto Dstny. Hun voorsprong liep op naar bijna zes minuten maar het aanvalstrio kon zich niet handhaven in de spits.  
1. Olav Kooij    182 km   4.08.38     2. Tim Merlier    3. Sam Welsford     4. Simone Consonni      5. Milan Fretin    8. Tim van Dijke   71. Mick van Dijke.  (23 februari)* In de vierde rit over 168 km, zonder klim obstakels bij een temperatuur van 25 graden, pakte Tim Merlier (foto) zijn tweede seizoenzege. De attente Belg versloeg in Dubai Harbour na 4 uur koers de complete concurrentie in een overtuigende sprint waarin hij op het laatste moment naar voren knalde.  2. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)   3. Olav Kooij  (Visma | Lease a Bike)   4. Stanislaw Aniolkowski  (Cofidis)   5. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)   88. Mick van Dijke  90. Tim van Dijke.  Mark Stewart (Team Corratec) en Harm Vanhoucke van Lotto Dstny in de zonnige wandeletappe ruim 4 minuten wegrijden maar op 50 km van de streep kwam de hergroepering tot stand.   (22 februari)* In de zware bergetappe op woensdag konden Tim en Mick van Dijke hun posities in het algemeen klassement niet handhaven. De broers van Visma | Lease a Bike kwamen op flinke achterstand binnen op de top van de 20 km lange Jebel Jais met een gemiddelde stijging van 7 procent.
Voor de 28 jarige Australische coureur Ben OConnor (foto) werd de rit vanuit Al Marjan Island een prachtige dag. De coureur van Declathon AG2R La Mondiale reed na 176 km en ruim 4 uur koers solo over de finish en mocht ook de leiderstrui aantrekken. 2. Jay Vine  (UAE Team Emirates) op 5 sec.   3. Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny)  z.t.    4. Max Poole  (Team DSM Firmenisch Postnl)  z.t.   5. Ilan van Wilder   (Soudal Quick Step)   z.t.
Eerste Nederlander:  16. Bart Lemmen  (Visma | Lease a Bike) op 12 sec.      48. Mick van Dijke op 4.38      54. Tim van Dijke op 7.48
Klassement:   1. Jay Vine     44. Mick van Dijke op 5.13  (23 plaatsen gezakt)   51. Tim van Dijke op 8.12 (39 posities verlies)    (21 februari)* In de tijdrit over Al Hudayriyat Island flitsten drie renners van UAE Team Emirates naar de top 3. De Amerikaan Brandon Mcnulty (25 / foto) reed met een gemiddelde van 53.978 km naar de zege op een vlak parcours over woestijnwegen.
Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) liet in de race tegen de klok 17 landgenoten achter zich. De 23 jarige Zeeuw beleefde een mooie wielerdag in de World Tour meerdaagse door het Midden Oosten. Na gemiddeld 52.356 km was het verschil op de 12 de positie maar 25 seconden.

Uitslag tijdrit:  1. Brandon Mcnulty  12,1 km   13.27      2. Jay Vine op 2 sec.    3. Mikkel Bjerg op 4 sec     4. Tobias Foss (Ineos Grenadiers) op 14 sec.    5. Rainer Kepplinger  (Bahrain Vistorious) op 16 sec.  12. Tim van Dijke op 25 sec.   23. Mick van Dijke op 36 sec. 137 deelnemers.  Klassement: 1. Brandon Mcnulty      12. Tim van Dijke op 25 sec.    21. Mick van Dijke op 36 sec. (20 februari)

 

* In de openingsrit sprintte Tim van Dijke in de eerste groep naar de vijftiende plaats. Hij zat voor een stevige valpartij op 200 meter van de finish waarbij veel snelle mannen meteen kansloos raakten voor een ereplaats.
In het eerste gedeelte van de 'woestijnrit' reden twee renners van Corratec Vini Fantini naar de spits. Mark Stewart en Marco Murgano pakte ruim vier minuten maar ze konden hun voorspring niet vasthouden. Na de hergroepering met nog 20 km te gaan ging het vizier bij de 140 coureurs op de sprint met routinier Tim Merlier (31) als triomfator in Liwa na 141 km met 3.09.55 op de klok van de tijdwaarnemer. De Belg van Soudal Quick Step pakte zijn derde seizoenzege en kon 40 kostbare UCI punten bijschrijven.
2. Arvid de Kleijn   (Tudor Pro Cycling / foto)     3. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)    4. Fabio Jakobsen   (Team DSM Firmenich Postnl)   5. Sam Welsford  (Bora hansgrohe)    15. Tim van Dijke  z.t.   106. Mick van Dijke op 1.29.   (19 februari)


PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE WINT CLASICA ALMERIA

Foto: Organisatie.  Olav Kooij heeft bij de opening van zijn wegseizoen meteen de zege binnen gehaald. Voor zijn ploeg Visma | Lease a Bike vormt deze hoofdprijs de eerste overwinning op de scorelijst 2024.
 
Kooij sprintte naar de zege in de 39 ste editie van de Clasica Ameria. In deze Spaanse eendagskoers met 1733 hoogtemeters vormden zes renners kopgroep met Alex Molenaar van Illes Belaers Arabay Cyclinga als Hollandse vertegenwoordiger. Richting finale kwam alles bij elkaar en speelde Wout van Aert de hoofdrol in een perfecte lead-out voor ploegmaat Kooij. De 22 jarige sprinter uit Numansdorp was op de afspraak in Roquetas de Mar en kon juichen na ruim 4 uur wedstrijd.  2. Matteo Moschetti  (Q36.5 Pro Cycling)   3. Matteo Trentin  (Tudor Pro Cycling)    4. Arnaud De Lie  (Lotto Dstny)     5. Gerben Thijssen  (Intermarche Wanty).
 
Zeeuwen:  57. Tim van Dijke op 4 sec.   63. Mick van Dijke op 4 sec. De jury kon 131 coureurs in de uitslag zetten.   (11 februari)

* PROFS MICK & TIM VAN DIJKE
OPENDEN IN DECEMBER 2023 NIEUW BIKEPARK IN KAMPERLAND

* Foto : Jolanda Sandee *
Bij de opening van het bike - skillpark op Noord Beveland
waren de profrenners Tim en Mick van Dijke uit Colijnsplaat de speciale gasten.
De tweelingbroers van Team Jumbo Visma openden de prachtige sport accomodatie
door het bord met hun eigen naam te onthullen: het "Mick en Tim van Dijke Bikepark".
Na de opening werd een wedstrijd georganiseerd voor de ATB competitie Zeeland met 117 deelnemers.
(december 2023)


* SCORELIJST 2023 TIM VAN DIJKE

SEMI KLASSIEKER GP DE DENAIN  : TIM VAN DIJKE TWEEDE ACHTER SEBASTIAN MOLANO

* Foto: Manuelia Feuillet *

Tim van Dijke was in de Grand Prix de Denain dicht bij de overwinning. De jonge coureur van Team Jumbo Visma zat een dag na zijn verjaardag in een vijfmans kopgroep die tot de finish in de spits bleef. Bij het aanzetten voor de sprint schoot van Dijke echter uit zijn pedaal. De Zeeuw kon nog corrigeren maar een eventuele zege verdween uit beeld. De Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Emirates) toonde zich na 194 km. rapper in de laatste meters en mocht de mooiste bloemen ophalen bij de huldiging. Timo Kielich van Alpecin Deceuninck kwam als derde binnen in Denain.

In de "Mini Parijs - Roubaix" moesten de coureurs over 22 km kasseien verdeeld over twaalf stroken. Tijdens de eerste honderd kilometer over veelal asfaltwegen hadden de renners nog weinig te duchten van de omstandigheden. Hierna kwamen de gladde kasseien in beeld meestal bedekt met een laagje modder. Niet zonder gevaar want talrijke zwoegers gingen hard onderuit. Na het bedwingen van de laatste strook stond nog 12 km in het routeboek.
Snel na de start werd de eerste vlucht ingevuld door Paul Lapeira (AG2R Citroen), Louis Barre (Arkea-Samsic), Luca De Meester (Bingoal WB), Benjamin Perry (Human  Powered Health), Gilles De Wilde (Flanders-Baloise), Mael Guegan (CIC U Nantes Atlantique), Maxime Jarnet (Go Sport-Roubaix Lille Metropole) en Theo Delacroix van St Michel-Mavic-Auber93.
 
De acht vluchters trapten naar een maximale voorsprong van vijf minuten. Jumbo Visma mikte toen al op een sprint met Olav Kooij en hield het tempo strak in de achtervolging. Vervolgens gingen negen aanvallers w.o. Tim van Dijke, Taco v.d. Hoorn en Stan Dewulf op jacht naar de kop. Op 15 km van de streep was de samensmelting een feit.* Foto: Manuelia Feuillet *

Na veel demarrages bleven vooraan vijf kanshebbers over: Van Dijke, Hagen, Kielich, Bjerg en Molano. Tim van Dijke ging als eerste aan maar kreeg ruzie met zijn pedaal. Sebastian Molano (28) profiteerde van het tumult en flitste naar de bloementuil.  2. Tim van Dijke 3. Timo Kielich   4. Edvald Boasson Hagen     5. Mikkel Bjerg.   De jury rapporteerde 87 finishers.

Van Dijke reageerde op Wielerflits: "Ik ben blij met het resultaat, maar heel teleurgesteld over de laatste zevenhonderd meter. Ik trok mijn voet uit het pedaal. Dat is niet goed. In de sprint had ik vervolgens geen kans tegen Molano, dat was wel duidelijk. Proficiat aan hem. Hij is een heel goede sprinter. We (Jumbo Visma) gingen voor een sprint met Olav, maar hij had teveel lekke banden en materiaalpech. Maar dat is ook onderdeel van de sport".    (maart 2023)* WIELERHISTORIE ZEELAND *

Tim van Dijke ( ZRTC Theo Middelkamp)
won in 2019 de 70 ste KNWU Ronde van Oud-Vossemeer in zijn thuisprovincie.


* Foto: Jacco Quist.


Terug naar de inhoud