* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke  (Colijnsplaat):

2022 - 2023 en 2024: Team Jumbo Visma World Tour.
29 RENNERS BIJ TEAM JUMBO VISMA 2022

Jumbo Visma begint het wegseizoen 2022 met 29 renners.
In deze omvangrijke selectie zijn 3 Zeeuwen opgenomen met Milan Vader, Mick & Tim van Dijke.    

TIM VAN DIJKE VANAF 2022 IN WORLD TOUR PLOEG JUMBO VISMA

Tim van Dijke (21) gaat vervroegd over naar de World Tour ploeg van Jumbo Visma. De renner uit Colijnsplaat zit vanaf 1 januari 2022 in de profselectie van de sterke Nederlandse formatie.
De Nederlands kampioen bij de beloften zou volgend seizoen in eerste instantie nog koersen in het Development Team en pas later promoveren. Na het plotselinge vertrek van sprinter Dylan Groenewegen krijgt Tim van Dijke echter nu al de kans in het 'eerste team'.

Van Dijke reageert op de website van Jumbo Visma op zijn snelle overstap. "Ik was natuurlijk al trots en blij dat ik in 2023 en 2024 deel zou uitmaken van de World Tour ploeg, maar het is mooi dat ik nu een jaar eerder al overstap. Ik verwacht dat ik een hele hoop nieuwe ervaringen ga opdoen waar ik veel van ga leren. Afgelopen seizoen waren er al goede leermomenten en dat gaat aankomend jaar niet anders zijn. Op sommige momenten zal ik het natuurlijk zwaar krijgen, maar dat bevordert mijn ontwikkeling. Het voelt goed om er weer een schepje bovenop te doen. Daarnaast is het leuk dat mijn broer Mick en ik nu min of meer tegelijk overstappen naar de World Tour formatie".


Sportief directeur Merijn Zeeman (foto) is blij dat van Dijke aan boord blijft en hogerop gaat: "Bij Team Jumbo-Visma is er geen harde grens tussen het World Tour-team en de opleidingsploeg. We kiezen per persoon een programma dat het beste bij de renner past. Tim ontwikkelt zich razendsnel. Daarom denken wij dat hij een uitdagend programma nodig heeft, waarbij wedstrijden van de World Tour-ploeg worden afgewisseld met die van het development team. Aankomend jaar wordt Tim nog begeleid vanuit de opleidingsploeg, maar gaat hij ook zijn eerste stappen zetten in de World Tour".     (28 december 2021)
CRAFT STER VAN ZWOLLE 2021:
PODIUMPLAATS TIM VAN DIJKE - WINST COEN VERMELTFOORT

Foto : Eurosport TV. De leeftijden van de hoofdrolspelers in de sprint lagen 12 jaar uit elkaar maar op de finishlijn werd het een gevecht tot op de millimeter met een nauwelijks waarneembaar verschil.

 

Routinier en oud prof Coen Vermeltfoort (33 / foto Instagram) van VolkerWessels Cycling werd door de jury als triomfator aangewezen. Een teleurgestelde Tim van Dijke (21 / Team Jumbo Visma Development) moest zich neerleggen bij de beslissing van de aankomstrechter. Elmar Reinders (Riwal Cycling) kwam als derde over de streep op de Ceintuurbaan.   4. Kim Heidijk  (Team Lotto Kern Haus)    5. Martijn  Budding (Beat Cycling). Het voorste peloton bestond uit ongeveer 25 renners.


 
Zeeuwen:  
2. Tim van Dijke       
27. Nick v.d. Lijke   op 12 sec.    
57. Wesley Mol   op 1.42    
79. Jesse Raas   op 5.28.


In de nerveuze startfase was Tim Marsman (Metec Solarwatt / foto) de eerste aanvaller en na 70 km. was zijn voorsprong al drie minuten. Stijn Appel (Ab loc) en Lars Mulderij (NWVG) gingen in de achtervolging en kwamen bij de dappere solist Marsman.
 
Vervolgens werd ook het peloton wakker geschud mede door een zware valpartij in de dijkenzone. Dit incident bracht wel de beslissing in de najaars klassieker. Vooraan kon een kleine groep zich handhaven en ondanks een afwachtende houding met twijfelmomenten haalden ze de finish in de Overijsselse hoofdstad. Een millimetersprint bracht uiteindelijk de beslissing.  In het klassement werden 87 coureurs opgenomen en de wedstrijdleiding rapporteerde 21 uitvallers.


Foto: Instagram.  Coen Vermeltfoort bij de huldiging: "Ik vind het hier altijd moeilijk inschatten waar je aan moet gaan. Toen ik eenmaal aanzette, was ik even bang dat het te vroeg was. Maar wat moet je dan nog? Dan moet je doorzetten ook. Ik was dit seizoen een aantal keren net naast de hoogste trede van het podium geeindigd en ben blij dat de balans deze keer naar mij doorsloeg. De Ster van Zwolle is een koers die door mijn voormalige regio trekt en waar ik precies weet waar ik voorin moet zitten en waar niet. Het is bovendien een aansprekende koers. Nu als najaarswedstrijd ook. Het is voor mij prettig om een sterke dag van de ploeg af te kunnen ronden. Deze zege staat". (16 oktober 2021)CRO RACE 2021: TIM VAN DIJKE WINT LAATSTE ETAPPE

Tim van Dijke heeft de slotetappe van de Kroatische rittenkoers Cro Race gewonnen. Deze verrassende triomf was voor de 21 jarige Bevelander de tweede hoofdprijs in het teamshirt van Team Jumbo Visma Development. Op de VAM berg in Drenthe pakte van Dijke de nationale titel 2021.


In de zware finale van de Cro Race met een forse klim koerste de aanvalslustige van Dijke voortdurend vooraan en versloeg in Zagreb vol overtuiging de concurrentie na 156 km en bijna 3,5 uur wedstrijd.    2. Stephen Williams  (Bahrain Victorious)    3. Markus Hoelgaard (Uno X)   21. Mick van Dijke op 5 sec.


Eindklassement:  1. Stephen Williams  (foto) 25.45.17      2. Markus Hoelgaard op 17 sec.     3. Mick van Dijke op 28 sec.     66. Tim van Dijke op 27.45     Etappe klasseringen:  51, 59, 102, 83, 90 en 1.  In het algemeen klassement werden 110 renners opgenomen.    Teams:  1. Bahrain Victorious    3. Team Jumbo Visma op 1.17.
   
Tim reageerde op de website van Jumbo Visma: Deze overwinning betekent veel voor mij. Ik zag dit totaal niet aankomen. Ik heb genoten van deze Kroatische wedstrijd. Dit is een mooie afsluiting van het seizoen. Dat begon met een valpartij tijdens een trainingskamp allesbehalve voortvarend, maar het eindigt op deze manier zoet. Ik ben heel erg gelukkig.   (4 oktober 2021)
MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners :
Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19 / foto) en de Zeeuwse tweelingbroers Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.      (10 januari 2021)
Terug naar de inhoud