* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke  (Colijnsplaat):

2022 - 2023 en 2024: Team Jumbo Visma World Tour.
SIBIU TOUR IN ROEMENIE : TIM VAN DIJKE OP 18 MINUTEN IN KONINGINNENRIT

Proloog winnaar Tim van Dijke heeft maandag in de koninginnenrit van de Sibiu Tour forse tijdschade opgelopen. De Jumbo Visma coureur verspeelde op de 70 ste plaats ruim 18 minuten en kan een topklassering uit zijn hoofd zetten. In het algemeen klassement heeft de Zeeuw een achterstand van 18.04 op Giovanni Aleotti.
 
De bergetappe tussen Sibiu en Balea Lac leverde winst op voor de 23 jarige Italiaan Aleotti van Bora hansgrohe.   2. Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) op 2 sec. 3. Cian Uijtdebroeks  (Bora hansgrohe) op 7 sec.    (4 juli 2022)Foto: organisatie.  Filippo Fiorelli van Bardiani CSF zegevierde in de eerste etappe en nam na afloop de leiderstrui over van Tim van Dijke. De 27 jarige Italiaan was tussen Brezoi en Sibiu na stevig klimwerk de snelste van een uitgedund peloton. Foto: Tim van Dijke werd op het podium gehuldigd als leider in het U23 klassement. In het algemeen klassement staat de Zeeuw tweede op 1 seconde van leider Fiorelli.   (3 juli 2022)Foto: organisatie.   Tim van Dijke won zaterdagavond de proloog van UCI 2.1 koers Sibiu Tour. De 22 jarige renner van Team Jumbo Visma flitste door de straten van de Roemeense stad Sibiu naar de beste tijd over 2,3 km. Van Dijke zette 2.42.62 op de jurylijst met een gemiddelde van 51.111 km. per uur en boekte zijn tweede profzege.
2. Marceli Boguslawski  (HRE Mazowsze)   2.43.36    3. Martin Laas   (Bora Hansgrohe)   2.44.82      4. Pascal Eenkhoorn  (Jumbo Visma) 2.45.58     5. David Dekker  (Jumbo Visma)  2.47.25.  Tim van Dijke mag zondag in de leiderstrui starten. Hij staat ook bovenaan in het punten (groen) en jongerenklassement (wit). Daarnaast eindigde Team Jumbo Visma op de eerste positie bij de ploegen.  (2 juli 2022)Tim van Dijke over zijn triomf:  "Ik had deze zege wel even nodig. Ik heb door een zware blessure een vervelende periode achter de rug, dus is het lekker om weer te winnen. Een proloog als deze komt nog best wel nauw. Het is geen sprint, maar je moet je krachten goed verdelen. De komende dagen hopen we nog een rit te winnen met David. Bovendien willen we Gijs Leemreize en Chris Harper een goede positie in het klassement bezorgen. Daar gaan we nu volle bak voor".   Bron: Team Jumbo Visma.     (2 juli 2022)
Bekijk verslag en resultaat Tim van Dijke bij NK Tijdrijden 2022 in Emmen:

Foto: Zeeland op de Fiets.nl
ZLM Tour in Veere met Team Jumbo Visma & Broers Van Dijke.Foto: Petra Huijsmans.

TIM VAN DIJKE IN ETAPPEWEDSTRIJD ZLM TOUR DOOR THUISPROVINCIE.
Lees verslagen en resultaten:
HEISTSE PIJL : TIM VAN DIJKE IN TOP 20

Bij de Belgische semi klassieker Heistse Pijl was er een top 20 notering voor de wielerbroers Mick en Tim van Dijke. De renners reden zaterdagmiddag (4 juni) door de Antwerpse Kampen met een finale rond Heist op den Berg die bestond uit 6 ronden van 15 km.
In de vlucht van de dag zaten zes aanvallers die naar een voorsprong trapten van vijf minuten. Hun avontuur zag er veelbelovend uit maar op halfkoers sloeg de vermoeidheid in de benen. De 19 jarige Oscar Onley (Development Team DSM) hield het langste stand vooraan maar in de harde finale capituleerde de Brit alsnog.


Foto: Organisatie.  Mick en Tim van Dijke demarreerden beurtelings maar hun jacht op de eenzame koploper Oscar Onley strandde. Op 9 km van de streep kwam alles bij elkaar en kregen de sprinters het laatste woord. De slotfase was chaotisch met enkele forse valpartijen maar de snelle mannen bleven overeind. De 20 jarige Arnaud De Lie (Lotto Soudal / foto boven) liet wederom zijn topvorm zien en veroverde na 192 km en 4 uur koers de hoofdprijs.   2. Giacomo Nizzolo (Israel Premier Tech)    3. Mark Cavendish  (Quick Step Alpha Vinyl Team)    4. Daniel Mclay  (Team Arkea Samsic)    5. Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen Bingoal). Mick van Dijke was op de 17 de plaats de eerste Hollander. De jury meldde 126 binnenkomers. (4 juni 2022)
VEENENDAAL – VEENENDAAL : TOP 10 TIM VAN DIJKE IN PELOTONSPRINT

Foto: Martijn Beek.   In de semi klassieker Veenendaal - Veenendaal over de Veluwe vormden vijf aanvallers de vlucht van de dag. Rick Pluimers, Stijn Appel,, Sven Burger, Tim Marsman en Michael Garrison trapten naar een ruime voorsprong maar de marge bleek uiteindelijk onvoldoende. Het peloton gooide in de finale het tempo omhoog en de kopgroep werd alsnog ingerekend met de finish in zicht.Dylan Groenewegen (Team Bike Exchange Jayco) toonde zijn snelle benen in Veenendaal na een koers van ruim 4,5 uur. De 28 jarige Amsterdammer versloeg de hele meute en mocht de hoofdprijs ophalen bij de huldiging. De sprinter kon ook 125 UCI punten op zijn scorelijst zetten.  2. Gerben Thijssen  (Intermarche Wanty Gobert)   3. Arnaud De Lie  (Lotto Soudal)    4. Jakub Mareczko  (Alpecin Fenix)     5. Timothy Dupont  (Bingoal Pauwels). Tim van Dijke zat attent vooraan en kwam als dertiende binnen in dezelfde tijd als Groenewegen. De jurygroep rapporteerde 111 binnenkomers.   (21 mei 2022)
TIM VAN DIJKE OP 16 MINUTEN RONDE VAN HONGARIJE

Eindklassement : Winst voor de 25 jarige Ier Eddie Dunbar (Ineos Grenadiers / foto)  20.38.43.      2. Oscar Rodriguez   (Movistar) op 23 sec.   3. Samuele Battistella  (Astana) op 28 sec.    87. Tim van Dijke op 16.16.  123 renners geklasseerd.    (15 mei 2022)

In de slotetappe pakte Antonio Tiberi (Trek Segafredo) de dagzege na 184 km. en de tijdscore 4.39.31.   2. Eddie Dunbar  op 2 sec.    3. Oscar Rodriguez op 23 sec.   78. Tim van Dijke op 8.13    (15 mei 2022)


In de slotfase van de vierde etappe werd de hoofdrol ingevuld door de Nederlandse sprinters Dylan Groenewegen (28) en Fabio Jakobsen (25). In eerste instantie leek Jakobsen aan de winnende hand maar Groenewegen (foto) had meer snelheid in de slotmeters en zegevierde in de massasprint na 177 km. 3. Rudy Barbier    4. Sasha Weemaes     5. Elia Viviani     27. Tim van Dijke  z.t. In de viermans vlucht van de dag zaten de Belgen Toon Vandebosch en Aaron Van Poucke. (14 mei 2022)Fabio Jakobsen (foto) won ook de derde etappe in de massasprint. De Nederlandse "specialist van de laatste meters" mocht bij de huldiging tevens de leiderstrui aantrekken. In de rit over 154 km. die 3,5 uur duurde werd Rudy Barbier tweede gevolgd door Sasha Weemaes. David Dekker kwam als vierde over de streep. 35. Tim van Dijke. (13 mei 2022)

In de finale van de tweede etappe waren klassementsleider Olav Kooij en Tim & Mick van Dijke betrokken bij een zware val op 500 meter van de finish. Na het optrekken van de stofwolken moest Kooij naar het ziekenhuis waar een kuit kwetsuur als diagnose werd gerapporteerd. De Zeeuwse broers van Dijke bleven in koers maar konden zich niet meer in de sprintgeweld mengen. Nederlanders die ook onderuit gingen waren Arvid de Kleijn (opgave) en Dylan Groenewegen (lichte verwondingen).

Bij de strijd om de dagprijs sprintte Fabio Jakobsen (foto) naar de mooiste bloemen. De 25 jarige renner van Quick Step Alpha Vinyl versloeg de hele meute na 4 uur wedstrijd. 2. Rudy Barbier   (Israel Premier Tech)   3. Sasha Weemaes   (Sport Vlaanderen Baloise)    4. Itamar Einhorn  (Israel Premier Tech)   5. Max Kanter  (Movistar Team)   98. Tim van Dijke op 6.28. De Belg Jens Reynders van Sport Vlaanderen Baloise) is de nieuwe leider.  (12 mei 2022)

 

Foto: Organisatie.  Tim van Dijke (Team Jumbo Visma) eindigde in Hongarije bij zijn eerste koers in 2022 op 1.31 van zijn winnende ploeggenoot Olav Kooij. De Bevelander kon lange tijd geen wedstrijden rijden wegens een hardnekkige knieblessure. Tijdens de openingsetappe over 195 km met 1600 hoogtemeters reden vanaf de openingsfase vijf renners in de kopgroep. Daarbij de Belgen Aaron Van Poucke en Jens Reynders. De vluchters kregen maximaal 3 minuten en werden pas in de slotfase ingerekend door het jagende peloton.
Bij de massasprint in Szekesfehervar etaleerde Olav Kooij (Numansdorp) zijn goede benen. De 20 jarige coureur van Jumbo Visma verraste het ervaren sprintersgilde en kon na 4 uur en 34 minuten het zegegebaar maken. Het leiderstricot en de puntentrui waren ook voor de Zuid Hollander.
2. Elia Viviani  (Ineos Grenadiers)    3. Matthew Walls  (Bora Hansgrohe)     4. Rudy Barbier   (Israel Premier Tech)    5. Matteo Moschetti  (Trek Segafredo)   129. Tim van Dijke op 1.31.   (11 mei 2022)
GEEN KOERSEN TIM VAN DIJKE WEGENS KNIEBLESSURE
Bron: PZC 8 maart 2022."Het is vervelend, maar vorig jaar had ik ook een valse start en kwam het ook weer goed. Ik maak me dus niet druk"

 
"Er leek in eerste instantie weinig aan de hand te zijn, maar inmiddels houdt een knieblessure die ik toen heb opgelopen me al zes weken van de fiets"
 
 
"Ik was bij wijze van spreken liever gisteren dan vandaag terug in competitie. Maar ik moet nu eenmaal naar mijn lichaam luisteren en rusten is het devies. Op die manier zal ik het snelste weer terug zijn. Uiteindelijk zal dit me alleen maar beter maken"  

29 RENNERS BIJ TEAM JUMBO VISMA 2022

Jumbo Visma begint het wegseizoen 2022 met 29 renners.
In deze omvangrijke selectie zijn 3 Zeeuwen opgenomen met Milan Vader, Mick & Tim van Dijke (foto).  

TIM VAN DIJKE VANAF 2022 IN WORLD TOUR PLOEG JUMBO VISMA

Tim van Dijke (21) gaat vervroegd over naar de World Tour ploeg van Jumbo Visma. De renner uit Colijnsplaat zit vanaf 1 januari 2022 in de profselectie van de sterke Nederlandse formatie.
De Nederlands kampioen bij de beloften zou volgend seizoen in eerste instantie nog koersen in het Development Team en pas later promoveren. Na het plotselinge vertrek van sprinter Dylan Groenewegen krijgt Tim van Dijke echter nu al de kans in het 'eerste team'.

Van Dijke reageert op de website van Jumbo Visma op zijn snelle overstap. "Ik was natuurlijk al trots en blij dat ik in 2023 en 2024 deel zou uitmaken van de World Tour ploeg, maar het is mooi dat ik nu een jaar eerder al overstap. Ik verwacht dat ik een hele hoop nieuwe ervaringen ga opdoen waar ik veel van ga leren. Afgelopen seizoen waren er al goede leermomenten en dat gaat aankomend jaar niet anders zijn. Op sommige momenten zal ik het natuurlijk zwaar krijgen, maar dat bevordert mijn ontwikkeling. Het voelt goed om er weer een schepje bovenop te doen. Daarnaast is het leuk dat mijn broer Mick en ik nu min of meer tegelijk overstappen naar de World Tour formatie".


Sportief directeur Merijn Zeeman (foto) is blij dat van Dijke aan boord blijft en hogerop gaat: "Bij Team Jumbo-Visma is er geen harde grens tussen het World Tour-team en de opleidingsploeg. We kiezen per persoon een programma dat het beste bij de renner past. Tim ontwikkelt zich razendsnel. Daarom denken wij dat hij een uitdagend programma nodig heeft, waarbij wedstrijden van de World Tour-ploeg worden afgewisseld met die van het development team. Aankomend jaar wordt Tim nog begeleid vanuit de opleidingsploeg, maar gaat hij ook zijn eerste stappen zetten in de World Tour".     (28 december 2021)
CRAFT STER VAN ZWOLLE 2021:
PODIUMPLAATS TIM VAN DIJKE - WINST COEN VERMELTFOORT

Foto : Eurosport TV. De leeftijden van de hoofdrolspelers in de sprint lagen 12 jaar uit elkaar maar op de finishlijn werd het een gevecht tot op de millimeter met een nauwelijks waarneembaar verschil.

 

Routinier en oud prof Coen Vermeltfoort (33 / foto Instagram) van VolkerWessels Cycling werd door de jury als triomfator aangewezen. Een teleurgestelde Tim van Dijke (21 / Team Jumbo Visma Development) moest zich neerleggen bij de beslissing van de aankomstrechter. Elmar Reinders (Riwal Cycling) kwam als derde over de streep op de Ceintuurbaan.   4. Kim Heidijk  (Team Lotto Kern Haus)    5. Martijn  Budding (Beat Cycling). Het voorste peloton bestond uit ongeveer 25 renners.


 
Zeeuwen:  
2. Tim van Dijke       
27. Nick v.d. Lijke   op 12 sec.    
57. Wesley Mol   op 1.42    
79. Jesse Raas   op 5.28.


In de nerveuze startfase was Tim Marsman (Metec Solarwatt / foto) de eerste aanvaller en na 70 km. was zijn voorsprong al drie minuten. Stijn Appel (Ab loc) en Lars Mulderij (NWVG) gingen in de achtervolging en kwamen bij de dappere solist Marsman.
 
Vervolgens werd ook het peloton wakker geschud mede door een zware valpartij in de dijkenzone. Dit incident bracht wel de beslissing in de najaars klassieker. Vooraan kon een kleine groep zich handhaven en ondanks een afwachtende houding met twijfelmomenten haalden ze de finish in de Overijsselse hoofdstad. Een millimetersprint bracht uiteindelijk de beslissing.  In het klassement werden 87 coureurs opgenomen en de wedstrijdleiding rapporteerde 21 uitvallers.


Foto: Instagram.  Coen Vermeltfoort bij de huldiging: "Ik vind het hier altijd moeilijk inschatten waar je aan moet gaan. Toen ik eenmaal aanzette, was ik even bang dat het te vroeg was. Maar wat moet je dan nog? Dan moet je doorzetten ook. Ik was dit seizoen een aantal keren net naast de hoogste trede van het podium geeindigd en ben blij dat de balans deze keer naar mij doorsloeg. De Ster van Zwolle is een koers die door mijn voormalige regio trekt en waar ik precies weet waar ik voorin moet zitten en waar niet. Het is bovendien een aansprekende koers. Nu als najaarswedstrijd ook. Het is voor mij prettig om een sterke dag van de ploeg af te kunnen ronden. Deze zege staat". (16 oktober 2021)CRO RACE 2021: TIM VAN DIJKE WINT LAATSTE ETAPPE

Tim van Dijke heeft de slotetappe van de Kroatische rittenkoers Cro Race gewonnen. Deze verrassende triomf was voor de 21 jarige Bevelander de tweede hoofdprijs in het teamshirt van Team Jumbo Visma Development. Op de VAM berg in Drenthe pakte van Dijke de nationale titel 2021.


In de zware finale van de Cro Race met een forse klim koerste de aanvalslustige van Dijke voortdurend vooraan en versloeg in Zagreb vol overtuiging de concurrentie na 156 km en bijna 3,5 uur wedstrijd.    2. Stephen Williams  (Bahrain Victorious)    3. Markus Hoelgaard (Uno X)   21. Mick van Dijke op 5 sec.


Eindklassement:  1. Stephen Williams  (foto) 25.45.17      2. Markus Hoelgaard op 17 sec.     3. Mick van Dijke op 28 sec.     66. Tim van Dijke op 27.45     Etappe klasseringen:  51, 59, 102, 83, 90 en 1.  In het algemeen klassement werden 110 renners opgenomen.    Teams:  1. Bahrain Victorious    3. Team Jumbo Visma op 1.17.
   
Tim reageerde op de website van Jumbo Visma: Deze overwinning betekent veel voor mij. Ik zag dit totaal niet aankomen. Ik heb genoten van deze Kroatische wedstrijd. Dit is een mooie afsluiting van het seizoen. Dat begon met een valpartij tijdens een trainingskamp allesbehalve voortvarend, maar het eindigt op deze manier zoet. Ik ben heel erg gelukkig.   (4 oktober 2021)
MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners :
Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19 / foto) en de Zeeuwse tweelingbroers Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.      (10 januari 2021)
Terug naar de inhoud