* Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke  (Colijnsplaat)  > Team Jumbo Visma World Tour t.m. 2024.* Tim van Dijke     (15-3-2000)
Team Jumbo Visma *


zaterdag 1 oktober
Ardennen    Marche en Famenne     UCI Europe Tour    
Famenne Ardennen Classic
Zeeuwen op voorlopige deelnemerslijst:
Nick v.d. Lijke, Thijs de Lange, Timo de Jong, Mick van Dijke, Tim van Dijke.
start 12.00 Wallonia Expo  >  finish 16.30 Avenue ToisonRONDE VAN LUXEMBURG : TIM VAN DIJKE WAS ER DICHTBIJ IN TWEEDE ETAPPE

* Tim van Dijke is zaterdag niet meer gestart in de tijdrit (DNS) *
(23 september 2023)De 23 jarige Ben Healy (foto) kon na de etappewinst bij het Kasteel in Vianden de leiderstrui aantrekken. Het Ierse talent van EF Education Easy Post soleerde vrijdag naar de hoofdprijs en kon na 168 km en ruim 4 uur koers het zegegebaar maken.  2. Marc Hirschi (UAE Team Emirates) op 15 sec.    3. Dylan Teuns  (Israel Premier Tech) op 18 sec.   4. Maxim van Gils  (Lotto Dstny) op 37 sec.     5. Brandon Mcnulty  (UAE Team Emirates) op 37 sec.   70. Tim van Dijke op 12.22    (22 september 2023)Tim van Dijke reed in de tweede etappe een sterke finale met ploegmaat Tiesj Benoot als gangmaker. De Bevelander van Team Jumbo Visma was in de slotkilometers constant vooraan te zien en zocht naar een goede positie. Toen de sprint werd ingezet in Mamer kon van Dijke opschuiven naar de spits maar hij strandde op de derde plaats. De Belg Jenthe Biermans was de snelste in de massasprint gevolgd door Soren Kragh Andersen.

Woensdag startte het peloton in Mondorf-les-Bains voor de langste rit van de vijfdaagse. Soms was het behoorlijk gevaarlijk op de gladde wegen maar de ploegleiders noteerden geen zware valpartijen. Wel werd volop gedemarreerd met als hoofdrolspelers Mats Wenzel, Luca Van Boven, Bastien Tronchon en Alexis Guerin. Ze kregen wel ruimte van het peloton maar niemand kon een beslissing forceren en in de finale ging een grote groep naar de streep. Biermans bleek de rapste en boekte zijn tweede seizoenzege.


Tim van Dijke over zijn topklassering: "Tiesj (Benoot) trok het allemaal flink op gang na de laatste rotonde. Tot aan dat punt was het gekkenwerk met de harde regen. Ik pakte het wiel van Kragh Andersen en probeerde over hem heen te komen. Helaas had ik net niet de echte versnelling in benen. Ik moet nog een beetje sterker worden, maar ik ben wel blij met de kans die ik vandaag weer kreeg van de ploeg. Ik ga er morgen (vrijdag) alles aan doen om Tiesj zo goed mogelijk te positioneren op de belangrijke punten. Het doel voor de rest van de week is om met hem zo kort mogelijk te eindigen".  (21 september 2023)


 

Bij de openings etappe rond Luxemburg Stad sprintte Corbin Strong (foto) naar de overwinning op de Kirchberg. De 23 jarige coureur van Israel Premier Tech mocht bijna 4 uur koers de zegebloemen ophalen bij de huldiging.  2. Soren Kragh Andersen  (Alpecin Deceuninck)    3. Alex Aranburu  (Movistar)     4. Diego Ulissi  (UAE Team Emirates)   5. Tiesj Benoot  (Jumbo Visma). Beste Nederlander:  6. Rick Pluimers  (Tudor Pro Cycling)   44. Tim van Dijke op 15 sec. In de heuvelrit over 156 km. reden vier coureurs naar maximale voorsprong van 6 minuten. Vito Braet, Lennert Teugels, Oliver Knudsen en Mats Wenzel toonden hun ambitie maar in de finale moest het kwartet capituleren en werden ze ingerekend door een uitgedund peloton. (20 september 2023)
woensdag 20 september  t.m. zondag 24 september
UCI Pro Series     
Skoda Tour de Luxemburg
met Tim van Dijke / Team Jumbo Visma

* Selectie:
Sam Oomen, Koen Bouwman, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Archie Ryan, Tim van Dijke.

* Ploegleiders:
Maarten Wynants en Jan Boven.


* Etappeschema:
Brakel - Haacht > Super 8 Classic door Vlaanderen. 1. Mathieu van der Poel   (Alpecin Deceuninck)   203 km.  4.39.29     2. Anthony Turgis  (TotalEnergies)   3. Florian Vermeersch  (Lotto Dstny)    4. Lars Boven  (Team JUmbo Visma)    5. Jakob Fuglsang  (Israel Premier Tech)    34. Tim van Dijke op 15 sec.   52 binnenkomers.   (16 september 2023)BELGISCHE WINST IN GP DE QUEBEC. KLASSERING VOOR BROERS VAN DIJKE.

Foto: TV.  De 21 jarige Belg Arnaud De Lie pakte in Canada de hoofdprijs in de 12 de editie van de GP de Quebec. De talenvolle coureur van Lotto Dstny won de massasprint na 201 km en de tijdscore 4.47.36.  Het is voor De Lie zijn eerste zege op World Tour niveau.  2. Corbin Strong (Israel Premier Tech)   3. Michael Matthews  (Team Jayco Alula).

Het wedstrijdbeeld werd in hoofdzaak bepaald door vier aanvallers van het eerste uur. Mattias Vacek, Mauri Vansevenant, Gianmarco Garofoli en David Lozano kregen ruim vier minuten voorsprong maar met de finale in zich kwam alles bij elkaar. In de ultieme slotfase rapporteerde de jury talrijke vluchtpogingen met de Fransman Benoit Cosnefroy als grootse kanshebber in de laatste kilometers. Uiteindelijk ging een complete groep richting finish in Quebec met een twintiger als triomfator. Zeeuwen:  70. Tim van Dijke op 1.43  102. Mick van Dijke op 5.20. Geklasseerd 137 coureurs.   (8 september 2023)


BRETAGNE CLASSIC:
MICK VAN DIJKE IN DE AANVAL  -  TIM VAN DIJKE BESTE NEDERLANDER IN TOP 20

In de 87 ste editie van de Bretagne Classic rond Plouay reden Mick en Tim van Dijke van Jumbo Visma een sterke koers en behaalden een klassering in deze topwedstrijd over 258 km.

Mick vormde met de Zwitser Stefan Kung een vluchtduo. Hun aanval ontstond op de 1,1 km lange gravelstrook Les Helles. Ze pakten een voorsprong van ruim 1 minuut. Op 30 km van de aankomst moest van Dijke lossen bij zijn mede compaan. Kung werd later achterhaald door een elitegroep van ongeveer 20 coureurs.Hieruit reden in de slotfase nog eens vier renners weg die de finale invulden. Frans kampioen Valentin Madouas (Groupama FDJ / foto) bleek de slimste en verschalkte zijn concurrenten in een lange sprint. De 27 jarige coureur kon juichen na ruim 6 uur en het bedwingen van 4200 hoogtemeters.   2. Mathieu Burgaudeau  (TotalEnergies)  z.t.    3. Felix Grosschartner  (UAE Team Emirates)  z.t.    4. Stefen Kung  (Groupama FDJ) op 1 sec.   5. Jasper de Buyst   (Lotto Dstny) op 17 sec.

In een uitgedund peloton dat een achterstand had van 35 seconden was Tim van Dijke de eerste Nederlander op de 17 de plaats.
Bij broer Mick waren de krachten weggevloeid na zijn intensieve vlucht met Kung.
Hij kwam binnen op ruim tien minuten op positie 77.
De jurygroep van UCi rapporteerde 88 binnenkomers in Plouay.    (3 september 2023)WK WIELRENNEN 2023 IN GLASGOW

Glasgow   WK Mixed Relay Tijdrijden met 18 teams.  
 
Goud voor Zwitserland met Stefan Kung, Mauro Schmid, Elise Chabbey, Marlen Reusser en Nicole Koller.     
40,3 km.      54 min 16 sec   gemiddelde 44.558 km.
 
2. Frankrijk op 7 sec.     3. Duitsland op 51 sec.

 
7. Nederland : Zeeuwen Tim van Dijke & Shirin van Anrooij.
Daan Hole, Jos van Emden, Loes Adegeest en Riejanne Markus.
 
op 1.43 met gemiddelde van 43.191 km. per uur.    (8 augustus 2023)
Zevenbergen : KNWU Wielerweekend Moerdijk.   
1. Wout Poels   1.01.49     2. Mike Teunissen      3. Danny van Poppel     
4. Ramon Sinkeldam       5. Sam v.d. Mierop      
Zeeuwen:   12. Tim van Dijke   18. Timo de Jong.   30 deelnemers.    (5 augustus 2023)NK PROFS SITTARD - GELEEN:

TWEE ZEEUWEN IN VLUCHT VAN DE DAG
* TOP 25 TIM VAN DIJKE


De Zeeuwen Timo de Jong (Goes) en Jochem Kerckhaert (Schoondijke) reden tijdens de eerste fase in een vluchtgroep die in het tropische Limburg een mooie voorsprong realiseerde. Bij 60 km. op de dichtbevolkte Kruisberg zaten de koplopers Robert Gesink, Olav Kooij, Timo de Jong, Jasper Haest, Jochem Kerckhaert op een ruime marge van ruim twee minuten. Tien kilometer verder was het verschil al fors gestegen. Na 110 km. kantelde de titelstrijd toen het peloton vaart ging maken.

Met nog 90 km voor de boeg moest Timo de Jong lossen bij de vluchters. Het kwartet vooraan bleef goed ronddraaien en kon zich nog steeds handhaven. Inmiddels was het peloton flink uitgedund tot ruim 60 man. Jochem Kerckhaert reageerde in de slotfase attent door aan te sluiten bij de achtervolgers. De geformeerde tien mans kopgroep met de Zeeuws Vlaming viel echter uit elkaar toen de demarrages elkaar snel opvolgden met van der Poel als animator.De topper van Alpecin Deceuninck kon echter niet wegkomen. Toen Dylan van Baarle (Jumbo Visma / foto) demarreerde bleef van der Poel zitten in het groepje en nam geen initiatief meer. Vluchter van Baarle (31) zat toen in een riante positie en kon dan ook de slimme tactiek van de geel/zwarte brigade na 220 km en 5 uur wedstrijd bekronen met de Nederlandse titel.

2. Olav Kooi  (Jumbo Visma) op 36 sec.    3. Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) op 39 sec.     4. Bart Lemmen   (Human Powered Health) op 57 sec.   5. Jasper Haest  (VolkerWessels Cycling) op 1.04   6. Marijn v.d. Berg  (EF Education Easy Post) op 1.40    7. Mick van Dijke  (Jumbo Visma) op 2.12    8. Frank van den Broek  (Abloc CT) op 2.17     9. Koen Bouwman  (Jumbo Visma) op 2.18     10. Mike Teunissen  (Intermarche Circus Wanty) op 2.18.
 Zeeuwen:  19. Jochem Kerckhaert op 2.42     24. Tim van Dijke op 7.11     42. Nick v.d. Lijke op 8.23
 Deelnemers gestart: 92.   Uitvallers: 42.      (25 juni 2023)NK TIJDRIJDEN : TOP 10 TIM VAN DIJKE OP 61 SECONDEN

 
In de wielerlogica  van Jos van Emden speelt leeftijd maar een bescheiden rol in zijn sport. De 38 jarige routinier en ‘man van het grote mes’ reed woensdag avond op de Veluwe verrassend naar de gouden medaille bij het NK Tijdrijden.
 
De Schiedammer van Team Jumbo Visma was sneller dan zijn 32 concurrenten en stampte met een gemiddelde van ruim 51 km per uur naar zijn derde titel. Eerder mocht van Emden de nationale driekleur aantrekken in 2010 en 2019. Na 42 vlakke kilometers verscheen met 49.15 de winnende tijd op het scorebord. Titelverdediger Bauke Mollema strandde op de vijfde positie.
 
2. Daan Hole   (Trek Segafredo) op 18 sec.    3. Sjoerd Bax  (UAE Team Emirates) op 24 sec.     4. Marien Bogerd op 30 sec.    5. Bauke Mollema op 40 sec.    6. Frank van den Broek op 56 sec.    7. Tim van Dijke op 1.01  gem. 50.729    8. Brian Megens op 1.02     9. Wilco Kelderman op 1.13     10. Mike Vlek op 1.15    13. Nick van der Lijke op 1.46  gem. 49.983.   (21 juni 2023)TIM VAN DIJKE DOOR GEBOORTESTREEK
TIJDENS ZLM TOUR 2023 OVER PIJLERDAM EN ZEELANDBRUG *

* Verslagen & Klassementen ZLM Tour 2023:  HEISTSE PIJL : MET STERKE LEAD OUT LOODST TIM VAN DIJKE PLOEGMAAT OLAV KOOIJ NAAR ZEGE

Foto: Organisatie.   Olav Kooij (Team Jumbo Visma) kon in de eindsprint van de Heistse Pijl de indrukwekkende voorbereiding en het tempowerk van Tim van Dijke verzilveren met de hoofdprijs. De 21 jarige coureur uit Numansdorp kwam honderd meter voor de finish uit het wiel van zijn sterke ploegmaat Van Dijke en won eenvoudig de Belgische UCI semiklassieker in Heist op den Berg.
2. Jordi Meeus  (BORA hansgrohe)    3. Robbe Ghys   (Alpecin Deceuninck)      4. Bert Van Lerberghe (Soudal Quick Step)    5. Pierre Gautherat  (AG2R Citroen Team). Geklasseerd: 140 renners.  
 Zeeuwen:   11. Tim van Dijke  z.t. als Kooij      61. Lars Oreel op 1.00      74. Jochem Kerckhaert op 1.11   
In de zesmans vlucht van de dag zaten de Nederlanders Lars Hohmann en Huub Artz (ploegmaats van Lars Oreel) en Matthijs Buchli van Beat Cycling.  (3 juni 2023)RONDE VAN NOORWEGEN : TIM VAN DIJKE IN TOP 10 SLOTETAPPE

In de Tour of Norway, met een proloog en 3 etappes, sprintte Tim van Dijke in de laatste rit op 2de Pinksterdag naar de zesde plaats. Met de overige resultaten 99 ste, 111 de en 44 ste belandde de Zeeuw op een bescheiden 82 ste plaats in het eindklassement. Zijn achterstand op de 21 jarige Britse triomfator Ben Tulett (Ineos Grenadiers / foto) was na vier koersdagen opgelopen naar twaalf minuten.
2. Magnus Sheffield  (Ineos Grenadiers) op 5 sec.  3. Thibau Nijs  (Trek Segafredo) op 23 sec.    4. Attila Valter  (Jumbo Visma) op 24 sec. 5. Alexander Kamp  (Tudor Pro Cycling) op 30 sec.
Zeeuwen: 16. Mick van Dijke  (Jumbo Visma) op 56 sec.    25. Nick van der Lijke  (Leopard Togt) op 1.19     82. Tim van Dijke  (Jumbo Visma) op 12.01.  Geklasseerd 108 coureurs.
Ploegen (19):   1. EF Education Easy Post    2. Team Jumbo Visma      14. Leopard Togt.        Puntenklassement:    1. Thibau Nijs       19. Tim van Dijke.    (29 mei 2023)* Bron : PZC 11 april 2023 *
* Tim van Dijke in de PZC over zijn samenwerking met ploegmaat Wout van Aert *TOPKLASSIEKER PARIJS - ROUBAIX:
 * WINST MATHIEU VAN DER POEL.    * ZEEUWSE DEBUTANT TIM VAN DIJKE IN TOP 50
Foto's: Freddy Scheele, Edwin van Immerseel & Sporza TV.   
Na zijn triomf in Parijs - Roubaix heeft Mathieu van der Poel drie wieler monumenten op zijn erelijst. De 28 jarige wereldtopper won in 2020 en 2022 de Ronde van Vlaanderen en was op 18 maart van dit jaar de snelste in Milaan - San Remo.
Van der Poel reed in de stoffige 120 ste edite van de helleklassieker solo naar de overwinning in een enerverende finale. De renner van Alpecin Deceuninck kwam alleen aan de leiding na een val van de Duitser Degenkolb en een lekke achterband bij de Belg Wout van Aert.In de slotfase met nog 50 km te gaan bepaalden zeven man het koersbeeld. Van Aert, Van der Poel, Pedersen, Kung, Ganna, Degenkolb en Philipsen namen het heft in handen richting zwaarste kasseistrook Carrefour de LArbre op 17 km van de finish. Vervolgens belandde van der Poel in de spits na het wegvallen van Degenkolb en van Aert. Met machtsvertoon flitste de Nederlander naar de mooiste bloemen.

In deze fase raakte de bezemwagen vol met talrijke uitvallers w.o. Peter Sagan en kanshebber Dylan van Baarle, winnaar in 2022. De opening was ook al hoopgevend voor de Hollandse supporters. De vroege vlucht had de Nederlander Sjoerd Bax aan boord die zelfs nog kon aansluiten toen de kopgroep versterking kreeg. De renner van UAE Team Emirates werd uiteindelijk als dertiende geklasseerd op 4.11. Van der Poel was eerlijk en nuchter op het Velodrome in Roubaix:  
"Om de Hel van het Noorden te winnen heb je goede benen en geluk nodig. Die had ik vandaag".

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel   5.28.41    2. Jasper Philipsen op 46 sec.   3. Wout van Aert  z.t.   4. Mads Pedersen op 50 sec.   5. Stefan Kung z.t.   6. Filippo Ganna z.t.    7. John Degenkolb op  2.35  8. Max Walscheid op 3.31    9. Laurenz Rex op 3.35    10. Christophe Laporte op 4.11. De jurygroep van de UCI rapporteerde 135 binnenkomers na een dagje 'kasseienvreten'.Tim van Dijke kwam in een groep met 30 renners over de streep.
De Zeeuw van Jumbo Visma meldde zich op de 43 ste plaats op 5.36 van zijn winnende landgenoot.

Ploegleider Arthur van Dongen van Jumbo Visma bij Wielerflits.nl over de klassiekers: "We kijken terug op een heel geslaagd voorjaar. Als je vijf klassiekers wint, je wint de laatste drie WorldTour koersen en we hebben 24 overwinningen op dit moment. Dan ben je als ploeg heel goed bezig. Blijft wel dat we onze interne doelstellingen niet hebben gehaald. Dat zullen we evalueren".  (9 april 2023)

'VLAANDERENS MOOISTE' :  DEBUTANT TIM VAN DIJKE IN TOP 50

Fotografie: Edwin van Immerseel.   Toptalent Tadej Pogacar behaalde in de Ronde van Vlaanderen een solozege na een scherpe aanval op de laatste klim van de Oude Kwaremont. Op de steile Paterberg kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar omdat de jagers geen reserves meer beschikbaar hadden na een loodzware koers met een gemiddelde van 44 km. en verschillende zware valpartijen.Foto: De 24 jarige Pogacar van UAE Team Emirates reed in de finale alle taaie concurrenten uit het wiel en had bij de finish in Oudenaarde nog een marge van 16 seconden op de eerste achtervolgers.  2. Mathieu van der Poel op 16 sec    3. Mads Pedersen op 1.12   4. Wout van Aert op 1.12     5. Neilson Powless op 1.12.Tim van Dijke eindigde na een zware wedstrijd door de heuvelzone in de middenmoot en kreeg de eervolle vermelding 'Tweede Nederlander' achter van der Poel. Op de 42 ste plaats bedroeg zijn achterstand op de triomfator 6.12. van Dijke probeerde nog mee te springen in een vlucht maar de aanvallers kregen te weinig ruimte. Hij was ook betrokken bij een valpartij maar kon de topklassieker toch voortzetten en afsluiten met een klassering. De UCI jurygroep rapporteerde 96 binnenkomers na de race tussen Brugge en Oudenaarde.


Ploegleider Arthur van Dongen over het koersverloop. "We zaten goed in de wedstrijd. We kenden wat onfortuin met valpartijen van Tosh, Edoardo en Wout. Dat is balen, maar gelukkig had het geen invloed op de wedstrijd. Nathan glipte goed mee, waardoor we in een perfecte situatie zaten. Dat Wout vervolgens moet passen op de Kruisberg is bijzonder jammer. Tactiek heeft op dat moment nog maar weinig zin. Het zijn de benen die moeten spreken. We moeten reeel zijn en stellen dat anderen vandaag beter waren".    (2 april 2023)CHRISTOPHE LAPORTE, PLOEGMAAT VAN TIM VAN DIJKE, WINT DWARS DOOR VLAANDEREN

Foto: Eurosport TV.   Na een solo van bijna 4 km kon Christophe Laporte de klassieker Dwars door Vlaanderen op zijn erelijst zetten. Het was zijn tweede triomf binnen drie dagen na de hoofdprijs in Gent-Wevelgem. De 30 jarige Fransman reed in de slotfase weg bij zijn medevluchters w.o. de Belg Tiesj Benoot en bekroonde zijn aanval met de zegebloemen na 4 uur koersen vanuit Roeselare over Vlaamse heuvels en kasseien.


Bij de huldiging was Oier Lazkano (foto) de verrassende podiumgast. De 23 jarige Spanjaard van Movistar zat vanaf de opening in de kopgroep en ging alsnog als tweede over de finish op 15 seconden. Neilson Powless (EF Education EasyPost) uit Amerika mocht als derde binnenkomer ook naar de ceremonie.  4. Jasper Philipsen  (Alpecin Deceuninck)  op 15 sec.   5. Mads Pedersen  (Trek Segafredo) op 15 sec.
Beste Hollander:  18. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe) op 15 sec.   122. Tim van Dijke op 7.24.     142 renners geklasseerd.

De vlucht van de dag werd ingevuld door Yevgeniy Gidich (Astana Qazaqstan), Oier Lazkano (Movistar), Nickolas Zukowsky (Q36.5), Ward Vanhoof (Team Flanders-Baloise), Leon Heinschke (Team DSM) en Alexander Kristoff (Uno-X). Deze zes aanvallers kregen een forse voorsprong met Lazkano en Kristoff als laatste doorzetters tot de finale. Dit vechters duo werd op 6 km van de streep dan toch ingerekend door de groep Laporte. Vervolgens sloop de Franse hardrijder weg bij de verbaasde concurrentie en liet de geel-zwarte Jumbo family weer juichen na de finish en in de ploegleiderswagen.  (29 maart 2023)
KLASSERING TIM VAN DIJKE IN TOPKLASSIEKER GENT - WEVELGEM:
MET REGEN EN WIND OVER DE KEMMELBERG, KASSEIEN EN DOOR DE MOEREN.

Foto: Organisatie.  De eerste aanvallers Lewis Askey, Johan Jacobs, Milan Fretin, Luca Van Boven, Colin Joyce en Gijs Van Hoecke kregen ruimte van het peloton. Tim van Dijke draaide toen mee in de buik van het peloton. Er werd toen al flink door gestampt met in het eerste koers uur 47 km op de teller.

Vooraan moest Van Hoecke lossen maar vanuit het peloton probeerden drie renners bij de vijf leiders te komen. Greg Van Avermaet, Jelle Wallays en Yevgeniy Fedorov zorgden voor een achtmans vlucht formatie. Met nog 195 km te gaan meldde de wedstrijdleiding een voorsprong van 2.50 op een jachtgroep met Mike Teunissen, Elmar Reinders, Dujardin, Biermans, Van Keirsbulck van Van Poucke Het peloton reed op ruim drie minuten in de ambiance van Flanders Fields.
 
Tijdens de natte maar rustige doorkomst van de Moeren heerste een wapenstilstand. Het peloton hield het verschil stabiel en de 14 aanvallers konden zich netjes etaleren richting sponsors, ploegleiders en supporters.
Op 130 km. was de marge aanzienlijk terug gelopen tot 2.25. Bij de eerste beklimming van de Kemmelberg zat Tim van Dijke in het achtervolgende peloton.

Met nog 75 km. voor de boeg ontstond een jagend groepje met Van Hooydonck, Vermeersch, Mohoric, Fretin, Turner, Turgis, Laporte, Kragh Andersen, Resell, en Pedersen. De voorsprong van de vluchters liep steeds verder terug. Vanuit de spits ondernam Guillaume Van Keirsbulck een solo maar zijn poging strandde. Hierna ontstond een gedeeltelijke hergroepering.
 
Bij de tweede keer Kemmel kwam de geel/zwarte brigade van Team Jumbo Visma naar voren. Wout van Aert en Christophe Laporte gingen op de pedalen staan en kozen voor het offensief. Het Belgisch/Franse toptandem bleef vooraan en de achtervolgers beten zich stuk op de wilskracht en de motivatie van het kopduo. Caleb Ewan, Jasper Philipsen en Matej Mohoric sputterden nog tegen maar ze waren kansloos.

In de laatste fase formeerden Frederik Frison, Sep Vanmarcke en Mikkel Bjerg een jachtgroepje met tijdens de slotkilometer zelfs nog de aansluiting van Mads Pedersen. Vanmarcke sprintte knap naar de resterende podiumplaats. Inmiddels was de 30 jarige Fransman Christophe Laporte als eerste over de finish gegaan na een sociale en sportieve afspraak met ploegmaat van Aert.


Uitslag Gent - Wevelgem :  1. Christopher Laporte  (foto)  260 km.  5.49.39    2. Wout van Aert  z.t.    3. Sep Vanmarcke  (Israel Premier Tech) op 1.56   4. Frederik Frison  (Lotto Dstny) op 1.56   5. Mads Pedersen  (Trek Segafredo) op 1.56  Beste Hollander: 8. Olav Kooij (Jumbo Visma) op 2.04      77. Tim van Dijke (Jumbo Visma) op 11.18.   Geklasseerd 98 coureurs. (26 maart 2023)CLASSIC BRUGGE - DE PANNE.
OLAV KOOIJ, PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE, TWEEDE IN VIERMANS KOPGROEP

In de Classic Brugge - De Panne zaten de Hollandse topsprinters Olav Kooij, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen in de kopgroep met ongeveer 20 vluchters. Richting slotfase sneuvelden vooraan enkele snelle mannen die het tempo niet meer aankonden richting De Panne.
Kooij overleefde alle waaiers en demarrages en voelde zich nog redelijk. De jonge coureur uit het Zuid Hollandse Numansdorp ging in het offensief met Jasper Philipsen, Yves Lampaert en Frederik Frison. Het aanvals kwartet reed een puike finale en bleef vooruit tot de meet.
Het was woensdagmiddag een verrassende wending in de semiklassieker door het westen van Belgie. Voor de volgers en supporters een vreemd gezicht. Veel sprinters koersten nu eens volle bak vooraan waar ze normaal in het peloton krachten sparen voor hun eindschot.
De 25 jarige Belg Jasper Philipsen pakte zijn derde seizoenzege. Olav Kooij sprintte na 211 km. naar de tweede plaats. De renner van Jumbo Visma over het koersverloop: "Mijn benen waren goed genoeg om de laatste slag te overleven en mee te doen in de finale. Ik voelde wel dat Philipsen heel sterk was. Ik had het goede wiel te pakken, maar ik kon er helaas net niet meer overheen komen".Uitslag Classic Brugge - De Panne:   1. Jasper Philipsen   (Alpecin Deceuninck / foto) 211 km  4.38.52    2. Olav Kooij  (Jumbo Visma)   3. Yves Lampaert  (Soudal Quick Step)   4. Frederik Frison  (Lotto Dstny) op 1 sec.   5. Fabio Jakobsen  (Soudal Quick Step) op 21 sec.
22. Tim van Dijke op 3.49     Mick van Dijke  dnf.   74 renners geklasseerd.   (22 maart 2023)
 SEMI KLASSIEKER GP DE DENAIN  : TIM VAN DIJKE TWEEDE ACHTER SEBASTIAN MOLANO

* Foto: Manuelia Feuillet *

Tim van Dijke was in de Grand Prix de Denain dicht bij de overwinning. De jonge coureur van Team Jumbo Visma zat een dag na zijn verjaardag in een vijfmans kopgroep die tot de finish in de spits bleef. Bij het aanzetten voor de sprint schoot van Dijke echter uit zijn pedaal. De Zeeuw kon nog corrigeren maar een eventuele zege verdween uit beeld. De Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Emirates) toonde zich na 194 km. rapper in de laatste meters en mocht de mooiste bloemen ophalen bij de huldiging. Timo Kielich van Alpecin Deceuninck kwam als derde binnen in Denain.

In de "Mini Parijs - Roubaix" moesten de coureurs over 22 km kasseien verdeeld over twaalf stroken. Tijdens de eerste honderd kilometer over veelal asfaltwegen hadden de renners nog weinig te duchten van de omstandigheden. Hierna kwamen de gladde kasseien in beeld meestal bedekt met een laagje modder. Niet zonder gevaar want talrijke zwoegers gingen hard onderuit. Na het bedwingen van de laatste strook stond nog 12 km in het routeboek.
Snel na de start werd de eerste vlucht werd ingevuld door Paul Lapeira (AG2R Citroen), Louis Barre (Arkea-Samsic), Luca De Meester (Bingoal WB), Benjamin Perry (Human  Powered Health), Gilles De Wilde (Flanders-Baloise), Mael Guegan (CIC U Nantes Atlantique), Maxime Jarnet (Go Sport-Roubaix Lille Metropole) en Theo Delacroix van St Michel-Mavic-Auber93.
 
De acht vluchters trapten naar een maximale voorsprong van vijf minuten. Jumbo Visma mikte toen al op een sprint met Olav Kooij en hield het tempo strak in de achtervolging. Vervolgens gingen negen aanvallers w.o. Tim van Dijke, Taco v.d. Hoorn en Stan Dewulf op jacht naar de kop. Op 15 km van de streep was de samensmelting een feit.* Foto: Manuelia Feuillet *

Na veel demarrages bleven vooraan vijf kanshebbers over: Van Dijke, Hagen, Kielich, Bjerg en Molano. Tim van Dijke ging als eerste aan maar kreeg ruzie met zijn pedaal. Sebastian Molano (28) profiteerde van het tumult en flitste naar de bloementuil. De jury rapporteerde 87 finishers.

Van Dijke reageerde op Wielerflits: "Ik ben blij met het resultaat, maar heel teleurgesteld over de laatste zevenhonderd meter. Ik trok mijn voet uit het pedaal. Dat is niet goed. In de sprint had ik vervolgens geen kans tegen Molano, dat was wel duidelijk. Proficiat aan hem. Hij is een heel goede sprinter. We (Jumbo Visma) gingen voor een sprint met Olav, maar hij had teveel lekke banden en materiaalpech. Maar dat is ook onderdeel van de sport".   (16 maart 2023)

* Uitslag GP Denain 2023:

 Bron : In De Leiderstrui 2 maart 2023

* TIM VAN DIJKE (JUMBO VISMA) OVER DE INTERNE CONCURRENTIESTRIJD *

TEAM JUMBO VISMA MET TIM VAN DIJKE
OVERTUIGEND IN OPENINGS KLASSIEKER OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Fotografie: Edwin van Immerseel.   Het uitgekiende aanvalsplan van de World Tour formatie Jumbo Visma heeft in de semi klassieker Omloop Het Nieuwsblad de overwinning opgeleverd. De geel-zwarte brigade koerste vanaf de startfase heel attent en nam telkens het heft in handen. In de laatste heuvels rond Geraardsbergen en de Bosberg pakte de 30 jarige Dylan van Baarle het initiatief en reed met een indrukwekkende solo naar de zegebloemen (foto).De vroege vlucht werd ingevuld door 7 renners die zeven minuten voorsprong scoorden maar toch vrij snel werden ingelopen. Tim van Dijke (foto) zat rond half koers in een veertienmans kopgroep met daarin zes renners van Jumbo Visma. Naarmate de wedstrijd vorderde moest van Dijke een grotere achterstand incasseren. De Bevelander had wel kunnen werken voor zijn ploegmaats en beleefde een mooie topkoers waarbij hij de impact van alle heuvels kon voelen. Belangrijk in zijn groeiproces binnen het profpeloton.Uitslag:   1. Dylan van Baarle   (Jumbo Visma)  207 km   4.54.49     2. Arnaud de Lie   (Lotto Dstny) op 20 sec.    3. Christophe Laporte (Jumbo Visma)  z.t.    4. Alexander Kristoff   (Uno X)  z.t.    5. Thomas Pidcock  (Ineos Grenadiers)  z.t.   114. Tim van Dijke op 12.22. Geklasseerd: 125 renners.

Van Baarle reageerde op de teamsite van Jumbo Visma: "Ik kan nog maar moeilijk woorden vinden voor deze prachtige overwinning. Dit was natuurlijk een heerlijke eerste koers. We hebben de afgelopen winter hard gewerkt en veel trainingsarbeid verricht. Het is het allemaal waard geweest. Het was ons plan om de koers al vroeg hard te maken. Dat hebben we met zijn allen perfect uitgevoerd. Het is puur op instinct dat ik op veertig kilometer van de streep wegreed uit het peloton. De ploeg gaf me mee dat ik vooral mijn gevoel moest volgen. Dat heb ik gedaan. De overwinning in Parijs-Roubaix was natuurlijk prachtig, maar ik kan verzekeren dat deze ook heel hoog op mijn erelijst komt te staan".    (25 februari 2023)* TIM VAN DIJKE 54 STE IN VOLTA ALGARVE

Bij de vijfdaagse Volta Algarve werd de Colombiaan Daniel Felipe Martinez van Ineos Grenadiers als eindwinnaar gehuldigd. De 26 jarige klimspecialist moest voor zijn zege ruim 20 uur koersen door het zuiden van Portugal. Zijn ploeggenoot Filippo Ganna kwam op de tweede plaats maar 2 seconden tekort. De jonge Belg Ilan Van Wilder (Soudal Quick Step) moest als derde man 15 seconden toestaan op de triomfator.  4. Tobias Foss (Jumbo Visma) op 22 sec.    5. Stefan Kung   (Groupama FDJ) op 26 sec.De 36 jarige routinier Bauke Mollema  (Trek Segafredo / foto) noteerde als beste Hollander de achtste plaats op 49 sec.    

Zeeuwse resultaten:
33. Milan Vader op 7.18   
54. Tim van Dijke op 22.43       Etappe resultaten:  10, 64, 20, 80 en 23.

Ploegen (25):  
1. Ineos Grenadiers   2. BORA hansgrohe   3. Intermarche Wanty Gobert    11. Team Jumbo Visma. (19 februari 2023)* TIM VAN DIJKE OP 15 MINUTEN IN TOUR DOWN UNDER

Voor Milan Vader, ploeggenoot van Tim van Dijke, zat in de Tour Down Under het venijn in de staart.
Tijdens de finale van de slotetappe ging de Zeeuw onderuit
en verspeelde kostbare seconden die hij niet meer kon goedmaken richting finish.

Vader (26) kon zijn sterke koersweek dus niet bekronen met een topklassering in het eindklassement. In de koninginnenrit van Unley naar Mount Lofty reden in eerste instantie 13 renners in de spits waaronder Timo Roosen, ploegmaat van Vader. Na een nieuw gevormde negenmans kopgroep noteerden de volgers op 8 km van de streep de onvermijdelijke samensmelting.
De slotfase werd ingevuld door een uitgedund peloton met vrijwel alle favorieten. Mede dankzij goed ploegwerk zat Vader op de voorposten van het peloton. Op ongeveer 2 km van de aankomst sloeg het noodlot toe voor Vader. Na zijn tuimeling verdween de spits van de koers uit het zicht van de onfortuinlijke Zeeuw. Vooraan zorgden Simon Yates, Jay Vine en Ben OConnor voor een tempoversnelling en na 112 km kwam de dagzege op de erelijst van Yates.


Eindklassement Tour Down Under 2023:

Winst voor de 27 jarige Australier Jay Vine (foto) van UAE Team Emirates)  16.07.41     
2. Simon Yates op 11 sec.     3. Pello Bilbao op 27 sec.     4. Magnus Sheffield op 57 sec.      5. Mauro Schmid op 58 sec.  
Zeeuwse renners:    
25. Milan Vader op 2.46         
66. Tim van Dijke op 15.04.    

Ploegenklassement:
1. UAE Team Emirates       16. Team Jumbo Visma.     (22 januari 2023)* TOP 30 ZLM TOUR 2022

Tim van Dijke eindigde in de ZLM Tour door zijn thuisprovincie op de 27 ste plaats in het eindklassement.
De achterstand op zijn winnende ploeggenoot Olav Kooij (21) uit het Zuid Hollandse Numansdorp bedroeg 2.15.  
2. Jakub Mareczko   (Alpecin Fenix) op 28 sec.
3. Aaron Van Poucke   (Sport Vlaanderen Baloise) op 34 sec.Foto: Zeeland op de Fiets.nl
Broers van Dijke bij de start in Veere.

Resultaten Zeeuwse etappes:
Kapelle - Kapelle   9 de.  
Veere - Goes    42 ste.


Terug naar de inhoud