* Thijs de Lange - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Thijs de Lange  (Kattendijke)  >  2021 : Metec Solarwatt.
THIJS DE LANGE HEEFT IN 2022 VIJFTIEN PLOEGGENOTEN BIJ METEC-SOLARWATT

De geboren Zeeuw Thijs de Lange (Kattendijke) blijft bij Metec-Solarwatt en begint in 2022 aan zijn zesde seizoen bij de Nederlandse continentale formatie.
Teammanager Michel Megens is tevreden over de complete selectie:
"Ik denk dat we een hele goede ploeg hebben volgend jaar.
Het is een uitgebalanceerde ploeg, met renners in verschillende leeftijden.
We hebben eerstejaars beloften, maar ook ervaren elite renners".Foto : Freddy Scheele > Omloop vd Braakman 2021.
 
De ploeg bestaat in 2022 uit twaalf Beloften-renners en vier Elite-coureurs.Verder is Paul Martens als coach/ploegleider aangetrokken. Hij beschikt over veel wielerervaring in het peloton. De 38-jarige Duitse Nederlander sloot dit jaar in de laatste rit van de Giro zijn lange loopbaan af. Na een stageperiode bij T-Mobile en twee seizoenen bij Skil-Shimano reed hij 13,5 jaar bij Rabobank/Blanco/Belkin/LottoNL Jumbo/Jumbo Visma.

Michel Megens over de nieuwe ploegleider:  "Paul wordt bij ons coach op het mentale vlak. Bij ons kan hij zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau doorgeven aan onze renners. Paul benaderde me een paar weken geleden. Hij was na de Giro gestopt met koersen, maar wilde wel graag betrokken blijven bij de wielersport. Hij had verschillende aanbiedingen gehad om als ploegleider aan de slag te gaan, maar wilde dat nog niet fulltime doen. Hij kan bij ons in een combinatie als coach en ploegleider rustig gaan kijken wat hij in de toekomst wil gaan doen".
Ook ploegleider Adri van Houwelingen is blij met de komst van zijn oud-pupil bij Rabobank. "Paul is een heel ervaren renner met een goede kijk op de wielersport. Ik denk dat hij heel goed zal gaan passen binnen de structuur van onze ploeg".     (11 november 2021)
SCHWALBE TOPCOMPETITIE 2021 : BOLLETJESTRUI VOOR THIJS DE LANGE

Foto: Twitter.   In de Schwalbe Topcompetitie 2021 heeft Thijs de Lange het bergklassement gewonnen. De oud inwoner van Kattendijke vergaarde in de Nederlandse klassiekers 30 punten. De 26 jarige renner van Metec Solarwatt hield Bart Lemmen (20 pnt) en Robin Lowik (16 pnt) achter zich in het wegseizoen.   (18 oktober 2021)BERGTRUI THIJS DE LANGE IN POOLSE RITTENKOERS 2021

Foto's : Organisatie.  Thijs de Lange (Kattendijke > Utrecht) mocht bij de eind huldiging van de Poolse etappekoers Cycliste de Solidarnose de groene bergtrui aantrekken. De 26 jarige renner van de Hollandse formatie Metec Solarwatt verzamelde 27 punten in het KOM klassement en bleef met deze score Ethan Batt (13) en landgenoot Vincent Hoppezak (10) ruim voor. In de ploegen rangschikking eindigde Metec Solarwatt op de tweede plaats achter Elkov Kasper. de Lange behaalde zijn beste score in de rit van Tomaszow naar Kielce. Met landgenoot Vincent Hoppezak reed hij attent mee in de vijfmans vlucht van de dag en eindigde na de hergroepering als 46 ste met 46 seconden achterstand. In het klassement steeg hij toen 54 posities. Zijn etappe resultaten in Polen waren 111, 105, 63, 46 en 87.Terug naar de inhoud