* Thijs de Lange - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Thijs de Lange  (Kattendijke > Ede)  >  t.m. 2024 Metec Solarwatt.
* PROGRAMMA THIJS DE LANGE  (onder voorbehoud):
> geen koersen in de planning per 15 april.THIJS DE LANGE 42 STE IN KNWU CRITERIUM WOENSDRECHT

Foto: Edwin van Immerseel.    In het KNWU criterium door Woensdrecht met de befaamde Rijzende Weg als scherprechter stonden veel Zeeuwen op de startlijst.
In de categorie elite/beloften werd keihard gekoerst met bij de finish 53 geklasseerden en 14 uitvallers. Roan Konings (Metec Solarwatt) uit Oudenbosch sprintte naar de overwinning. Bij de huldiging stonden de Zeeuwen Jochem Kerckhaert (2) en Timo de Jong (3) ook op het podium met de tijdscore 1.52.06.  4. Jens v.d. Dool  (RC Jan van Arckel)   5. Roy Hoogendoorn  (Willebrord Wil Vooruit)    42. Thijs de Lange  1.53.24.   (10 maart 2024)Thijs de Lange (25-11-94) koerst in 2024 weer bij Metec.
De 29 jarige routinier, geboren in Kattendijke, zit vanaf 2017 in de selectie van de Nederlandse continentale formatie.
Hij kan nog steeds leuke resultaten op zijn scorelijst zetten.
Vooral in buitenlandse klimwedstrijden zit De Lange vaak in de voorste gelederen
en hij pakt soms de bergtrui in meerdaagsen.In 2024 kan sportdirecteur Arjan Ribbers een beroep doen op 17 renners
die zich etaleren in het sponsorshirt van Metec Solarwatt.


* SCORELIJST 2023 THIJS DE LANGE


* TOP 25 THIJS DE LANGE IN LIMBURGSE KLIM KLASSIEKER

Binnen de Topcompetitie van de KNWU werd de "Nummer 1 Limburg Trofee" verreden. Voorheen stond deze wedstrijd als Ton Dolmans Trofee op de kalender. Vanuit Stein gingen de coureurs op pad voor een klassieker van bijna 200 km over maar liefst 35 beklimmingen.
In het openingsuur vormden 25 strijdlustige renners een sterke kopgroep. Tijdens een enerverende finale ontsnapten vanuit de spits nog eens vijf man richting finish in Elsloo.
Jelle Johannink (26) versloeg met indrukwekkende sprintersbenen zijn vier medevluchters na een zware koers van 4 uur en 40 minuten. De renner uit Denekamp zorgde met zijn zege voor een uitbundige en feestelijke stemming in zijn ploeg A-Bloc CT.  2. Jeroen van Krimpen  z.t.   3. Stijn Daemen  z.t.     4. Tim Marsman z.t.   5. Frank v.d. Broek op 5 sec.
De vier Zeeuwse renners waren regelmatig voorin te zien. Timo de Jong  kwam als zesde binnen op 51 seconden.   8. Lars Oreel op 1.08    21. Thijs de Lange op 6.51     81. Jochem Kerckhaert op 9.17. Het jurykorps rapporteerde 81 binnenkomers.   (mei 2023)


Terug naar de inhoud