* Theo Verschueren - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Podium Oud Renners  >  Theo Verschueren  (Sint Jansteen).* ZEEUWS VLAAMSE BAAN - WEGRENNER
THEO VERSCHUEREN REED 67 ZESDAAGSEN.Theo Verschueren werd geboren in het Zeeuws Vlaamse Sint Jansteen op 27 januari 1943.

Na zijn overwinning in de Ronde van Belgie voor amateurs in 1963 koos hij voor een profbestaan.
Verschueren koerste tot 1974 en combineerde de wegkoersen met baanwedstrijden.* Theo Verschueren (links) en Jaap Oudkerk in Zesdaagse Amsterdam 1966

De meeste successen behaalde hij op de baan met als specialiteiten het stayeren achter grote motoren en de dernykoers. Hij vierde de wereldtitel in deze discipline in 1971 en 1972. De geboren Zeeuw werd vijf maal Europees kampioen achter derny motoren. In 1970 zette hij het werelduurrecord achter derny motoren in de wielerboeken. Op de wielerpiste in Antwerpen behaalde de baanspecialist een afstand van 64,546 km.
Verschueren stond bij 67 zesdaagsen op de startlijst en pakte twee keer de hoofdprijs in het sportpaleis in Antwerpen. In 1968 met Sigi Renz en Emile Severeyns als teamgenoten. Leo Duyndam (Poeldijk) en Rene Pijnen (Woensdrecht) waren zijn ploegmaats in 1972.

In de wegsector werd Verschueren in 1966 veertiende in de klassieker Parijs-Brussel. In 1970 kwam hij in Parijs-Roubaix als 31 ste over de streep. De inwoner van het Belgische Sint Niklaas droeg het sponsorshirt van o.m. Dr.Mann, Hertekamp-Magniflex en Rokado.


Theo Verschueren
zette in 1970 in het sportpaleis van Antwerpen het werelduurrecord achter de derny op 64,546 km.
* THEO VERSCHUEREN
REED VAAK IN HET SPORTPALEIS IN ANTWERPEN
Terug naar de inhoud