* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Shirin van Anrooij > Trek Segafredo.

MANNEN EN VROUWENFORMATIE TREK SEGAFREDO 2021
Bron: Twitter

Shirin van Anrooij achterste rij, 5de van links.Bron: Cyclingonline.nl   2 februari 2021
Thema:  Voorbeschouwing wegseizoen.
SHIRIN VAN ANROOIJ IN 2021 BIJ WORLD TOUR PLOEG TREK SEGAFREDO

De 18 jarige Shirin van Anrooij heeft na een succesvolle stageperiode een tweejarig profkontrakt getekend bij het vrouwen wegteam van Trek - Segafredo. Ze kan in de Amerikaanse formatie ervaring opdoen aan de zijde van o.m. de Nederlandse routiniers Lucinda Brand en Ellen van Dijk. Het toptalent uit Kapelle is ook in het veldrijden zeer succesvol en heeft hierbij verschillende titels op haar erelijst gezet. In deze discipline blijft ze de sponsortrui van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions van Sven Nijs dragen.

Bron: Wielerflits.nl    Van Anrooij is verbaasd en blij tegelijk: "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat ik vanaf nu deel uitmaak van het Trek-Segafredo-team. Het is altijd een droom van mij geweest om profrenster te worden, maar het is zo onwerkelijk om te beseffen dat ik deze kans al op jonge leeftijd krijg."  Volgens ploegleider Ina-Yoko Teutenberg (foto) zal Van Anrooij langzaam gebracht worden en kan ze geleidelijk haar prestaties verbeteren als profrenster:  "Shirin komt bij de junioren vandaan en is een groot talent. We hebben geen specifieke doelen voor haar opgesteld, behalve om zich de eerste jaren te ontwikkelen en te leren om een teamspeler te zijn. Als de kans zich voordoet, mag ze zeker voor een resultaat in kleinere wedstrijden gaan."  

Van Anrooij debuteerde in Frankrijk in het shirt van de World Tour formatie. De Zeeuwse kreeg als stagaire een rugnummer voor de meerdaagse Tour de L Ardeche in september.  De andere nieuwkomers bij Trek Segafredo zijn Amalie Dideriksen en Chloe Hosking.
(12 oktoberTOP 30 IN KLASSIEKER BRABANTSE PIJL 2020

Foto: Facebook
 
Shirin van Anrooij heeft in haar eerste Brabantse Pijl een puike prestatie neergezet. In de zware Belgische semi klassieker met talrijke hellingen reed de renster van de world tour formatie Trek Segafredo naar een top 30 positie. Na 121 pittige kilometers werd de Kapelse als 26 ste geklasseerd op 1.38 van de winnares. Met deze uitkomst was van Anrooij de eerste van haar ploeg in finishplaats Overijse.
 
De zegebloemen waren na 3 uur koers voor de Australische soliste Grace Brown (28) van Mitchelton Scott. Liane Lippert van Team Sunweb strand in de achtervolging op 47 seconden. Haar Nederlandse ploeggenote Floortje Mackaij meldde zich als derde op 51 seconden.  4. Lotte Kopecky  (Lotto Soudal Ladies) op 1.19    5. Emilia Fahlin  (Nouvelle Aquitaine Futuroscope) z.t.  De UCI jury rapporteerde 74 rensters op de finishlijn.     (7 oktober)

Terug naar de inhoud