* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :   Shirin van Anrooij (Kapelle)  >  Trek Segafredo 2021 en 2022.
TREK SEGAFREDO 2022

Foto : Trek Segafredo.      * Shirin van Anrooij zittend 2de van rechts *

VAN ANROOIJ BESTE JONGERE IN TOUR DE FEMININ 2021


Op de slotdag van de Tour de Feminin won Joscelin Lowden (33 / foto) de etappe in Krasna Lipa en de Britse werd gehuldigd als eindwinnares van de zware rittenkoers. De renster van Drops Le Col zegevierde ook in het bergklassement Kom.
2. Morgane Coston op 6.25    3. Corinna Lechner op 7.57.  

Shirin van Anrooij eindigde net naast het podium op de vierde plaats met een achterstand van 8.27 op Lowden. In het algemeen klassement werden 58 rensters opgenomen. Van Anrooij mocht bij de eindhuldiging de witte trui aantrekken als winnares van het jongerenklassement. Punten: 5 de - Bergklassement: 13 de.   (11 juli 2021)
 


In de derde rit zat de attente Shirin van Anrooij in de eerste groep met 58 rensters. De 26 jarige Duitse Corinna Lechner van Team Stuttgart pakte de zege na bijna 3 uur koers rond Rumburk. 2. Alana Castrique (B)   3. Katarzyna Wilkos  (Mat Atom Developer)  18. Shirin van Anrooij  z.t. als winnares. In het algemeen klassement blijft de Bevelandse derde op 28 seconden en op de slotdag mag ze weer de witte trui dragen als leidster van het jongerenklassement.  (10 juli 2021)Shirin van Anrooij sprintte in de tweede etappe naar de top 3 in een groep met 31 rensters. Rond Krasna Lipa reed het peloton 103 km en na 3 uur koers waren de zegebloemen voor de Nederlandse Nina Buysman (23 / foto) van Parkhotel Valkenburg. Van Anrooij eindigde op een nette tweede plaats en de Belgische Julie de Wilde kwam als derde binnen. In het algemeen klassement heeft de Bevelandse op de derde plaats 20 seconden achterstand op leidster Joscelin Lowden. Bij de start op zaterdag zal van Anrooij de witte trui dragen want ze staat eerste in het jongerenklassement met nog 2 dagen te gaan.   (9 juli 2021)Op de startdag van de Tour de Feminin heeft Shirin van Anrooij overtuigend gepresteerd. In een 13 km lange tijdrit rond Krasna Lipa trapte de Bevelandse naar de zesde tijd. Haar achterstand op winnares kwam op 28 seconden met een gemiddelde snelheid van ruim 41 km. per uur. De zegebloemen werden overhandigd aan de 34 jarige Italiaanse Vittoria Bussi (foto) van Team Cyklo Trener met de tijdscore 18.32.    2. Joscelin Lowden  (Drops Le Col) op 2 sec.     3. Corinna Lechner  (Team Stuttgart) op 10 sec.   (8 juli 2021)NK WIELRENNEN VROUWEN 2021
 
STRIJDLUSTIGE SHIRIN VAN ANROOIJ OP DE VAMBERG NET NAAST PODIUM

Foto: Twitter.   Bij de nationale titelstrijd rond de "VAMtoux" in Wijster stonden veel kanshebsters op de startlijst. In Zeeland dachten de wielervolgers aan Shirin van Anrooij (Kapelle) van de World Tour formatie Trek Segafredo.

Tijdens de NK slotfase was de hoofdrol voor Amy Pieters, dochter van oud prof Peter Pieters. Met een scherpe demarrage bergop pakte ze in korte tijd een ruime voorsprong en niemand kon de Noord Hollandse achterhalen. Het achtervolgingstrio Nancy v.d. Burg, Karlijn Swinkels en Shirin van Anrooij beet zich stuk op de ontketende soliste. Na 3 uur en 18 minuten wedstrijd was het goud voor de 30 jarige Pieters van de formatie SD Worx. Nancy v.d. Burg (2) en Karlijn Swinkels (3) hadden een achterstand van 2.27.

 
Van Anrooij reed een overtuigende titelrace maar miste in de laatste meters op de steentjes van de VAM berg een toch wel verdiende podiumpositie. De vijfde plaats werd ingevuld door Femke Gerritse van Parkhotel Valkenburg op 2.59.      (19 juni 2021)


Shirin reageerde met gemengde gevoelens op haar 4 de plaats: "Zo dicht bij het podium tijdens mijn allereerste elite kampioenschap. Na 80 km in de kopgroep was het een sprint voor zilver en brons. Maar ik had de kracht niet meer tijdens de 17 e keer over de kasseien op de Vamberg. Ik wilde heel graag op het podium omdat het team voor me had gewerkt en in mij geloofde. Maar toch ben ik trots op mijn prestatie want ik had dit resultaat helemaal niet verwacht".      (19 juni 2021)
NK TIJDRIJDEN 2021 : TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ

In de vrouwen categorie behaalde Anna v.d. Breggen de Nederlandse titel in haar laatste wielerseizoen. In het sponsorshirt van SD Worx zette de 31 jarige topper 39.58 op het scorebord. De 45 deelneemsters moesten vanaf sportpark Meerdijk o.m. over de Muur van Emmen. 2. Ellen van Dijk  (Trek Segafredo) op 13 sec.    3. Lucinda Brand  (Trek Segafredo) op 32 sec.  4. Annemiek van Vleuten  (Movistar) op 53 sec. 5. Riejanne Markus  (Jumbo Visma) op 1.13.  
De Kapelse Shirin van Anrooij werd na 29,6 km door Drenthe zevende op 2.27.    (16 juni 2021)
SHIRIN VAN ANROOIJ IN 2021 BIJ WORLD TOUR PLOEG TREK SEGAFREDO

De 18 jarige Shirin van Anrooij heeft na een succesvolle stageperiode een tweejarig profkontrakt getekend bij het vrouwen wegteam van Trek - Segafredo. Ze kan in de Amerikaanse formatie ervaring opdoen aan de zijde van o.m. de Nederlandse routiniers Lucinda Brand en Ellen van Dijk. Het toptalent uit Kapelle is ook in het veldrijden zeer succesvol en heeft hierbij verschillende titels op haar erelijst gezet. In deze discipline blijft ze de sponsortrui van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions van Sven Nijs dragen.

Bron: Wielerflits.nl    Van Anrooij is verbaasd en blij tegelijk: "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat ik vanaf nu deel uitmaak van het Trek-Segafredo-team. Het is altijd een droom van mij geweest om profrenster te worden, maar het is zo onwerkelijk om te beseffen dat ik deze kans al op jonge leeftijd krijg."  Volgens ploegleider Ina-Yoko Teutenberg (foto) zal Van Anrooij langzaam gebracht worden en kan ze geleidelijk haar prestaties verbeteren als profrenster:  "Shirin komt bij de junioren vandaan en is een groot talent. We hebben geen specifieke doelen voor haar opgesteld, behalve om zich de eerste jaren te ontwikkelen en te leren om een teamspeler te zijn. Als de kans zich voordoet, mag ze zeker voor een resultaat in kleinere wedstrijden gaan."  

Van Anrooij debuteerde in Frankrijk in het shirt van de World Tour formatie. De Zeeuwse kreeg als stagaire een rugnummer voor de meerdaagse Tour de L Ardeche in september.  De andere nieuwkomers bij Trek Segafredo zijn Amalie Dideriksen en Chloe Hosking.
(12 oktober 2020)

Terug naar de inhoud