* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Shirin van Anrooij (Kapelle)   > Trek Segafredo t.m. 2025.
* SHIRIN VAN ANROOIJ WINT TROFEO ALFREDO BINDA *

Foto's: Eurosport TV.  Shirin van Anrooij kan de eerste zege in de Womens World Tour op haar toch al imposante erelijst zetten. Bij de Trofeo Alfredo Binda pakte de renster van Trek Segafredo de hoofdprijs. In de voorlaatste omloop plaatste de 21 jarige Bevelandse een demarrage waarna ze solo over de finish kwam in het Italiaanse Cittiglio.
Vanaf de startfase werd er volop aangevallen, met 15 Hollandse vrouwen op het startblad, maar een beslissing bleef vooralsnog achterwege. De slotfase met vier lokale rondes van 18 km. was behoorlijk zwaar. De klimmers lieten zich zien op de Casale (800 meter / 6,9%) en de Orino (2,6 km tegen 5%).

Op het plaatselijke circuit ging het tempo omhoog. De jury rapporteerde meerdere vluchtpogingen met o.m. Marianne Vos, Mischa Bredewold, Esmee Peperkamp, Karlijn Swinkels en Loes Adegeest.
Trek Segafredo zag het gevaar en zorgde voor een hergroepering op de Orino klim. Shirin van Anrooij rook vervolgens haar kans en koos voor een solo. Bij de laatste doorkomst was haar voorsprong al opgelopen naar 15 seconden en in de slotronde werd het verschil steeds groter.
Van Anrooij kon haar inspanning doorzetten tijdens de slotkilometers. In de achtervolging verzorgde Trek Segafredo effectief teamwerk en drukte het tempo. Met deze tactiek kwam de voorsprong van de Zeeuwse soliste niet meer in gevaar. Elisa Balsamo wan de sprint van de achtervolgende groep.
Uitslag:  1. Shirin van Anrooij    (Trek Segafredo)   139 km   3.39.22   gem. 37.99 km.  2. Elisa Balsamo  (Trek Segafredo) op 23 sec.    3. Vittoria Guazzini  (FDJ Suez)    4. Arlenis Sierra  (Movistar)   5. Soraya Paladin  (Canyon / Sram Racing).  72 rensters geklasseerd.  (19 maart 2023)

Van Anrooij bij Wielerflits over haar triomf: "Het veldrijden en het wegwielrennen is goed te combineren. Na het WK had ik twee weken zonder fiets en daarna begon ik weer met trainen op de weg. En ik ben al goed in vorm. Ik wilde deze wedstrijden gebruiken als voorbereiding op de Ardennen, maar dit had ik nooit verwacht. Dat ik nu al kan winnen, had ik niet durven dromen. Dit betekent heel veel voor mij.
Ik kwam hier met de verwachting om met Elisa Balsamo te winnen. Om haar te helpen besloot ik om aan te vallen, en op de een of andere manier kon ik dat volhouden tot de finish. Het gat bleef lange tijd 10 seconden, maar iedereen van de ploeg zei dat ik moest blijven gaan. Want als ik gepakt zou worden hadden we Elisa voor de sprint. Dat was een perfect scenario voor de ploeg. We werden eerste en tweede". (19 maart 2023)


* SEMI KLASSIEKER NOKERE KOERSE OVER VLAAMSE KASSEIEN EN HEUVELS.
 
* SHIRIN VAN ANROOIJ STERK IN TOP 30  -  EMOTIONELE ZEGE LOTTE KOPECKY.

Foto: Organisatie.  Shirin van Anrooij beleefde een sterke seizoenstart. In de vierde editie van de Belgische semi klassieker Nokere Koerse was de renster van Trek Segafredo voortdurend vooraan te zien. De Bevelandse sleurde op kop in de jacht op een kleine vluchtgroep. Tijdens de finale liet ze haar goede vorm zien toen ze de gevallen ploeggenote Elisa Balsamo terug loodste naar het achtervolgende peloton met ongeveer dertig rensters en veel favorieten. Van Anrooij kwam op de kasseien van de Nokereberg als 27 ste binnen.

In de slotfase waren alle ogen gericht op de Belgische Lotte Kopecky en haar team. Na het recente verlies van haar broer Seppe stond ze woensdagmorgen toch aan de start in Deinze. Het werd een emotionele wedstrijd voor de alle rensters en begeleiders van haar team SD Worx. Kopecky vond echter voldoende motivatie en kon haar kracht overtuigend vertalen naar een mooie sportieve prestatie.
Nadat Kopecky haar solo succesvol afrondde op de top van Nokereberg reageerden veel supporters, collega’s en ploegleiders heel emotioneel. Ze hadden veel waardering voor haar offensieve inzet en overtuiging die ze heel de koers etaleerde.

In het routeschema stonden 129 kilometers met als obstakels de hellingen Petegemberg, Lange Ast, Tiegemberg en de aankomststrook Nokereberg.  Na de start noteerde de jury talrijke ontsnappingspogingen maar niemand kon echt wegkomen op de smalle en soms gladde wegen. Op 10 km. van de aankomst bestond een spitstrio uit Biannic, Gasparrini en wederom Kopecky. De 27 jarige Belgische kampioene toonde karakter, verhoogde het tempo en ging er alleen vandoor met nog 6 km tot de finishboog. Kopecky (27) zat zichtbaar vol emotie maar de zegebloemen zorgden toch voor een bescheiden glimlach.Uitslag Nokere Koerse:  1. Lotto Kopecky    Team SD Worx    129 km   3.15.03       2. Lorena Wiebes  (Team SD Worx)     3. Marta Bastianelli   (UAE Team ADQ)    4. Elisa Balsamo  (Trek Segafredo)      5. Arlenis Sierra   (Movistar)   27. Shirin van Anrooij  (Trek Segafredo) op 47 sec.   71. Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) op 5.50.  De jury rapporteerde 80 finishers.   (15 maart 2023)
 
 
* SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE)
TOT EIND 2025 BIJ TREK SEGAFREDOEuropees beloftenkampioene in het veld Shirin Van Anrooij heeft in mei 2022 haar contract bij Baloise Trek Lions (in het veld) en Trek - Segafredo (op de weg / foto) met drie jaar verlengd. De vice wereldkampioene veldrijden bij de beloften blijft tot zeker eind 2025 aan boord.

Shirin Van Anrooij heeft veel progressie gemaakt in het veld. Ook op de weg liet het multitalent zich bij Trek Segafredo in de klassiekers zien en scoorde talrijke ereplaatsen: zo was er en negende plaats in de Strade Bianche, ze werd 13de in de Waalse Pijl, 16de in de Amstel Gold Race en 16de in Luik-Bastenaken-Luik.

Shirin Van Anrooij over haar contractverlenging: "Ik wilde heel graag in deze ploeg blijven. Ik heb de afgelopen twee jaar grote stappen gezet en wil dit de komende jaren verderzetten. Ik haal als renster kracht uit een vertrouwde omgeving en Baloise Trek is voor mij tot een tweede thuis uitgegroeid.

De crosstrainingen, de omkadering in de binnen-en buitenlandse wedstrijden, de tips en tricks van o.a. teammates Lars (Van der Haar) en Lucinda (Brand) bij de wedstrijden. Al die dingen opgeteld maken dat ik me in deze omgeving thuisvoel en helemaal mezelf kan zijn. Na mijn zware valpartij in Tabor eind 2020 had ik het moeilijk. Ik miste vertrouwen, maar stap voor stap bouwde ik samen met de ploeg aan de weg terug".  (mei 2022)


* Scorebord Shirin van Anrooij  - Wegseizoen 2022:   
Terug naar de inhoud