* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :   Shirin van Anrooij (Kapelle)  >  Trek Segafredo 2021 en 2022.

Shirin van Anrooij achterste rij, 5de van links.CLASICA SAN SEBASTIAN:
WINST ANNEMIEK VAN VLEUTEN - TOP 20 SHIRIN VAN ANROOIJ

 
De 38 jarige Annemiek van Vleuten blijft verbazen in het wielerpeloton. Na haar indrukwekkende gouden tijdrit op de Olympische Spelen in Tokio won ze 3 dagen later de Baskische topklassieker San Sebastian. De routinier van Movistar ging in de slotfase op avontuur en na een solo van bijna 10 km kwam ze met een voorsprong van 36 seconden over de finish.

 
Grootse klimobstakel voor het internationale vrouwenpeloton was de immer gevreesde Jaizkibel over een afstand van 7,9 km. De beslissing viel echter op een andere col, de Murgil Tontorra met een gemiddelde van 10,1 procent.  


Van Vleuten (foto) demarreerde op deze klim en kende bergop vrijwel geen zwak moment. Ze koerste vol zelfvertrouwen naar de aankomst na een wedstrijd van 3 uur en 53 minuten met een gemiddelde van ruim 35 km. per uur.

 
Ruth Winder (Trek Segafredo) meldde zich als tweede op 36 seconden en Tatiana Guderzo van Ale BTC Ljubljana werd derde op 1.35.    4. Sabrina Stultiens  (Liv Racing) op 1.35      5. Evita Muzic  (FDJ Nouvelle) op 1.35.

 
Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) handhaafde zich netjes in de natte finale en eindigde op de 19 de plaats met een verschil van 2.53 op haar winnende landgenote. De jurygroep van de UCI rapporteerde maar 48 binnenkomers.  (31 juli 2021)
 
VAN ANROOIJ BESTE JONGERE IN TOUR DE FEMININ


Op de slotdag van de Tour de Feminin won Joscelin Lowden (33 / foto) de etappe in Krasna Lipa en de Britse werd gehuldigd als eindwinnares van de zware rittenkoers. De renster van Drops Le Col zegevierde ook in het bergklassement Kom.
2. Morgane Coston op 6.25    3. Corinna Lechner op 7.57.  

Shirin van Anrooij eindigde net naast het podium op de vierde plaats met een achterstand van 8.27 op Lowden. In het algemeen klassement werden 58 rensters opgenomen. Van Anrooij mocht bij de eindhuldiging de witte trui aantrekken als winnares van het jongerenklassement. Punten: 5 de - Bergklassement: 13 de.   (11 juli 2021)
 


In de derde rit zat de attente Shirin van Anrooij in de eerste groep met 58 rensters. De 26 jarige Duitse Corinna Lechner van Team Stuttgart pakte de zege na bijna 3 uur koers rond Rumburk. 2. Alana Castrique (B)   3. Katarzyna Wilkos  (Mat Atom Developer)  18. Shirin van Anrooij  z.t. als winnares. In het algemeen klassement blijft de Bevelandse derde op 28 seconden en op de slotdag mag ze weer de witte trui dragen als leidster van het jongerenklassement.  (10 juli 2021)Shirin van Anrooij sprintte in de tweede etappe naar de top 3 in een groep met 31 rensters. Rond Krasna Lipa reed het peloton 103 km en na 3 uur koers waren de zegebloemen voor de Nederlandse Nina Buysman (23 / foto) van Parkhotel Valkenburg. Van Anrooij eindigde op een nette tweede plaats en de Belgische Julie de Wilde kwam als derde binnen. In het algemeen klassement heeft de Bevelandse op de derde plaats 20 seconden achterstand op leidster Joscelin Lowden. Bij de start op zaterdag zal van Anrooij de witte trui dragen want ze staat eerste in het jongerenklassement met nog 2 dagen te gaan.   (9 juli 2021)Op de startdag van de Tour de Feminin heeft Shirin van Anrooij overtuigend gepresteerd. In een 13 km lange tijdrit rond Krasna Lipa trapte de Bevelandse naar de zesde tijd. Haar achterstand op winnares kwam op 28 seconden met een gemiddelde snelheid van ruim 41 km. per uur. De zegebloemen werden overhandigd aan de 34 jarige Italiaanse Vittoria Bussi (foto) van Team Cyklo Trener met de tijdscore 18.32.    2. Joscelin Lowden  (Drops Le Col) op 2 sec.     3. Corinna Lechner  (Team Stuttgart) op 10 sec.   (8 juli 2021)
TRAINING DOOR DE BEVELANDSE POLDERS
(Foto Facebook   30 juni 2021)


SHIRIN VAN ANROOIJ IN DE SPITS TIJDENS EERSTE GEDEELTE
"LA COURSE BY LE TOUR DE FRANCE"

Foto : Bjorn v.d. Schoot.
Shirin van Anrooij liet zich in de openingsfase vaak vooraan zien op de zware omloop rond Brest. De Kapelse van Trek Segafredo versnelde enkele keren op kop maar de aanvallers kregen geen ruimte van het peloton met alle toppers op de voorste rijen. Rond halfkoers koos van Anrooij voor een rustige positie in de buik van het peloton en ze voltooide de Franse topkoers in de middenmoot.

De rensters moesten in de speciale Tour etappe 4 plaatselijke rondes afwerken en telkens de Cote de la Fosse aux Loups beklimmen met een stijging tot veertien procent.


Het Nederlandse toptalent Demi Vollering (24) van SD Worx sprintte in Landerneau na 107 km. naar de overwinning in een ochtendwedstrijd van bijna 3 uur door het bewolkte Bretagne.    2. Cecilie Uttrup  (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope)     3. Marianne Vos   (Jumbo Visma)    4. Anna v.d. Breggen  (SD Worx)      5. Grace Brown  (Team Bike Exchange)    54. Shirin van Anrooij op 3.02.  De UCI jurygroep rapporteerde 102 binnenkomers en 19 uitvallers.  Op de startlijst stonden 23 Hollandse vrouwen.  (26 juni 2021)
NK WIELRENNEN VROUWEN 2021
 
STRIJDLUSTIGE SHIRIN VAN ANROOIJ OP DE VAMBERG NET NAAST PODIUM

Foto: Twitter.   Bij de nationale titelstrijd rond de "VAMtoux" in Wijster stonden veel kanshebsters op de startlijst. In Zeeland dachten de wielervolgers aan Shirin van Anrooij (Kapelle) van de World Tour formatie Trek Segafredo.

Tijdens de NK slotfase was de hoofdrol voor Amy Pieters, dochter van oud prof Peter Pieters. Met een scherpe demarrage bergop pakte ze in korte tijd een ruime voorsprong en niemand kon de Noord Hollandse achterhalen. Het achtervolgingstrio Nancy v.d. Burg, Karlijn Swinkels en Shirin van Anrooij beet zich stuk op de ontketende soliste. Na 3 uur en 18 minuten wedstrijd was het goud voor de 30 jarige Pieters van de formatie SD Worx. Nancy v.d. Burg (2) en Karlijn Swinkels (3) hadden een achterstand van 2.27.

 
Van Anrooij reed een overtuigende titelrace maar miste in de laatste meters op de steentjes van de VAM berg een toch wel verdiende podiumpositie. De vijfde plaats werd ingevuld door Femke Gerritse van Parkhotel Valkenburg op 2.59.      (19 juni 2021)


Shirin reageerde met gemengde gevoelens op haar 4 de plaats: "Zo dicht bij het podium tijdens mijn allereerste elite kampioenschap. Na 80 km in de kopgroep was het een sprint voor zilver en brons. Maar ik had de kracht niet meer tijdens de 17 e keer over de kasseien op de Vamberg. Ik wilde heel graag op het podium omdat het team voor me had gewerkt en in mij geloofde. Maar toch ben ik trots op mijn prestatie want ik had dit resultaat helemaal niet verwacht".      (19 juni 2021)
NK TIJDRIJDEN : TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ

In de vrouwen categorie behaalde Anna v.d. Breggen de Nederlandse titel in haar laatste wielerseizoen. In het sponsorshirt van SD Worx zette de 31 jarige topper 39.58 op het scorebord. De 45 deelneemsters moesten vanaf sportpark Meerdijk o.m. over de Muur van Emmen. 2. Ellen van Dijk  (Trek Segafredo) op 13 sec.    3. Lucinda Brand  (Trek Segafredo) op 32 sec.  4. Annemiek van Vleuten  (Movistar) op 53 sec. 5. Riejanne Markus  (Jumbo Visma) op 1.13.  
De Kapelse Shirin van Anrooij werd na 29,6 km door Drenthe zevende op 2.27.    (16 juni 2021)


RONDE VAN BURGOS
SHIRIN VAN ANROOIJ STIJGT OP LAATSTE DAG 24 PLAATSEN IN KLASSEMENT

Op de slotdag van Burgos was de 'dubbel' voor de Zwolse Anna v.d. Breggen (foto). De 31 jarige renster van SD Worx won de etappe en werd eerste in het eindklassement. Daarnaast was de Hollandse de beste in de puntenstand, het bergklassement en haar team pakte de hoofdprijs bij de ploegen. Rivale Annemiek van Vleuten (Movistar) kwam in de eindstand 3 seconden tekort en landgenote Demi Vollering (SD Worx) strandde op 23 seconden. Shirin van Anrooij steeg nog 24 posities in het klassement naar de 55 ste plaats op 14.46 van v.d. Breggen. De jury klasseerde 92 rensters in deze UCI rittenkoers.  (23 mei 2021)

Vierde etappe:  Quintanar - Lagunas:    1. Anna v.d. Breggen    121 km - 3.24.15    2. Annemiek van Vleuten  z.t.    3. Demi Vollering op 20 sec. 27. Shirin van Anrooij op 2.41    (23 mei 2021)Derde etappe Medina de Pomar - Ojo Guarena leverde na 3 uur koers winst op voor de Deense Cecilie Uttrup Ludwig (25 / foto) van FDJ Nouvelle. 2. Katarzyna Niewiadoma    3. Anna van der Breggen   41. Shirin van Anrooij op 3.15.   99 rensters geklasseerd.    (22 mei 2021)De Russische Anastasia Chursina (Ale BTC Ljubljana / foto) won met een solo van 60 km de tweede etappe. In aankomstplaats Villarcayo was de voorsprong van de 26 jarige renster 1.11. Alice Barnes (Canyon Sram Racing) werd na 97 km. en veel klimwerk tweede en Amalie Dideriksen (Trek Segafredo) kwam als derde binnen. Shirin van Anrooij had op de 80 ste positie 1.30 achterstand na 2,5 uur koers. (21 mei 2021)In de eerste etappe van de Ronde van Burgos liet Shirin van Anrooij zich zien met een stevige solo. Haar aanval leverde geen concreet succes op want ze werd ingelopen op de Alto de la Lora en verloor nog ruim 8 minuten in de slotfase. In Sargentes de la Lora sprintte Grace Brown (28 / foto) van Team Bike Exchange naar de overwinning met de tijdscore 2.28.28 na 100 km.  2. Elise Chabbey  (Canyon Sram Racing)   3. Niamh Fisher-Black (SD Worx). Eerste Nederlandse:  8. Demi Vollering (SD Worx) op 5 sec.   101. Shirin van Anrooij op 8.36. De rittenkoers met 108 inschrijvingen duurt t.m. zondag 23 mei.  (20 mei 2021)

Baskenland    Durango Emakumeen Saria      
1. Anna van der Bregen  (SD Worx)    115 km - 2.51.23      2. Annemiek van Vleuten   z.t.    3. Cecilie Uttrup Ludwig op 4 sec.   19. Shirin van Anrooij op 2.23.     De UCU jury klasseerde 89 rensters.    (18 mei 2021)
In de Gran Premio Ciudad de Eibar eindigde Shirin van Anrooij op de 73 ste plaats. Het tijdverschil met de 31 jarige Nederlandse winnares kwam op ruim 7 minuten in deze zware klimkoers. De jury rapporteerde 120 binnenkomers.
1. Anne van der Breggen  (SD Worx / foto)   117 km - 3.06.16    2. Annemiek van Vleuten   (Movistar) op 16 sec.     3. Elisa Longo Borghini   (Trek Segafredo) op 42 sec.     (16 mei 2021)

In de Baskische klimkoers Emakumeen Nafarroako behaalde Annemiek van Vleuten (38 / foto) van Movistar haar vijfde seizoenzege. De Hollandse routinier versloeg in Lekunberri landgenote Demi Vollering na een zware wedstrijd van 128 km. Elisa Longo Borghini kwam 5 seconden later over de streep. Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) werd als 29 ste geklasseerd op bijna 10 minuten. Slechts 38 rensters haalden de finish.   (13 mei 2021)


TOP 25 VAN ANROOIJ IN EINDKLASSEMENT FESTIVAL ELSY JACOBSFoto : Organisatie
De 21 jarige Deense Emma Norsgaard werd na ruim 6 uur koers in 3 dagen als eindwinnares begroet.   2. Leah Kirchmann  (Team DSM) op 14 sec.     3. Maria Giulia Confalonieri  (Ceratzit WNT Pro Cycling) op 14 sec.   


Karlijn Swinkels (22 / foto) van Jumbo Visma was op de vierde plaats de beste Hollandse op 18 sec.   25. Shirin van Anrooij op 44 sec.  De UCI jury klasseerde 67 rensters.   (2 mei 2021)
Foto : Twitter
In de laatste etappe kregen de vrouwen een heuvelparcours voorgeschoteld rond Garnich. Shirin van Anrooij liet zich regelmatig vooraan zien (foto), er waren uitlooppogingen maar in de finale stoof een grote groep naar de streep. Emma Norsgaard (Movistar) toonde wederom haar puike vorm en kon na ruim 100 km het zegegebaar maken. 2. Maria Giulia Confalonieri  (Ceratzit WNT Pro Cycling)  3. Sofia Bertizzolo (Liv Racing)   30. Shirin van Anrooij  op 19 sec.     (2 mei 2021)
In de eerste etappe rond Steinfort vormden Thalita de Jong en Kathrin Hammes de vlucht van de dag. Tijdens de finale werd het ondernemende kopduo alsnog ingerekend en sprintte Emma Norsgaard (foto) naar de zege. De 21 jarige Deense van Movistar had na 115 km een tijdscore van 3.14.06.     2. Maria Givlia Confalonieri  (Ceratizit) op 2 sec.      3. Leah Kirchmann   (Team DSM)  z.t.   
Shirin van Anrooij zat op slechts 2 seconden in de eerste groep op de 30 ste plaats. In het algemeen klassement is haar achterstand op leidster Norsgaard maar 15 seconden en met dit geringe verschil staat de Bevelandse zestiende.    ( 1 mei 2021)


van Anrooij (Trek Segafredo) reed op de startdag van Festival Elsy Jacobs een sterke proloog. De Kapelse eindigde na 2,2 km. op de negentiende plaats met een verschil van 10 seconden op winnares Lorena Wiebes. De 22 jarige renster van Team DSM zette met 3.12 de rapste tijd op het digitale scorebord in Cessange.  2. Leah Kirchmann (Team DSM) op 3 sec.    3. Karlijn Swinkels (Jumbo Visma) op 3 sec. (30 april 2021)
TOP 50 IN KLIM KLASSIEKER LUIK - BASTENAKEN - LUIK DOOR DE ARDENNEN

COMPLIMENT VAN WERELDKAMPIOENE ANNA VAN DER BREGGEN

In de vijfde editie van de topklassieker Luik -  Bastenaken - Luik moest Shirin van Anrooij (foto Eurosport) zeven zware klimmen bedwingen in de Ardennen. Na 56 km kwam de eerste uitdaging in beeld met de Cote de Wanne over een afstand van 3.6 km met een stijging van 5,1 procent. Daarna volgden de Cote de la Haute Levee (65.1 km / 7,5), Col du Rosier (79.2 km / 5,9), Cote de Desnie (92.6 km / 8),  La Redoute (105.7 km / 8.9), Cote des Forges (117.6 km / 7.8) en de la Roche Faucons (127.6 km) met gemiddeld 11 procent.In de kille Ardennen kwam al vrij snel na de start om 8.40 uur de eerste aanval op gang met Claire Faber (CP Nust en Silvia Zanardi (Bepink / Foto twitter). Het ambitieuze duo reed naar een mooie marge op het peloton. Bij de beklimming van de Cote de Wanne was de voorsprong opgelopen tot ruim 3 minuten. Faber ging vervolgens solo verder maar ze kon haar spitspositie niet handhaven en werd snel ingelopen.
 


Vervolgens een telkens wisselende koerssituatie met vrijwel altijd de toppers vooraan. Op de La Redoute kwamen de sterksten voorin en in de slotfase vormden 5 rensters een vluchtgroep. De 24 jarige Demi Vollering (foto) uit Pijnacker kon in Luik het kopwerk van ploeggenote v.d. Breggen afronden. Ze versloeg in een overtuigende eindsprint Annemiek van Vleuten (Movistar) en Elisa Longo Borghini van Trek Segafredo.

Shirin van Anrooij was enkele keren in een achtervolgende groep te zien. Het was voor de 19 jarige Kapelse een nuttige koers waarbij ze de sfeer en tactiek van een topklassieker kon beleven. De renster van Trek Segafredo werd na een harde finale op de 48 ste plaats geklasseerd met een verschil van ruim 9 minuten op Vollering. De UCI jury zette 83 deelneemsters in het dagklassement.

Op de erelijst van de La Doyenne vrouweneditie staan drie Hollandse namen. In 2021 sprintte Demi Vollering naar de hoofdprijs. Elizabeth Deignan was de snelste in 2020, Annemiek van Vleuten (2019) en Anna van der Breggen kwam in 2017 en 2018 als eerste binnen. (25 april 2021)Van Anrooij zondagmiddag op Omroep Zeeland :
Ik snap nu wel waarom deze wedstrijd als een van de zwaarste koersen wordt gezien. Het is nergens vlak. Mijn opdracht was om op iedere aanval te reageren en dat ging heel goed. Maar voordat we aan de Redoute begonnen waren mijn benen al verzuurd. Gelukkig kon ik nog in een mooie groep naar de finish rijden.
 
Ik merk dat het steeds beter gaat. Ik ben ook minder angstig op de fiets. Ik hoorde iemand mijn naam roepen in de koers. Dat was wereldkampioene Anna van der Breggen. Ik kreeg een compliment over hoe ik aan het rijden ben. Dat was erg leuk.   (25 april 2021)


TOP 40 SHIRIN VAN ANROOIJ IN KLASSIEKER BRABANTSE PIJL ROND OVERIJSE

Tijdens de vrouweneditie van de klassieker Brabantse Pijl zat de verrassing in de laatste millimeters. In eerste instantie dacht de Nederlandse Demi Vollering (SD Worx) dat ze de sprint had gewonnen. Maar na het raadplegen van de finishfoto werd de Amerikaanse Ruth Winder (foto) als winnares aangewezen. De jury meldde een verschil van 0,0004 seconden. De ploeggenote van Shirin van Anrooij was na 127 km de rapste van een kleine kopgroep.

 
In het eerste koersdeel waren er verschillende ontsnappingspogingen met o.m. Shirin van Anrooij en de Belgische Jesse Vandenbulcke. Ze kregen echter geen ruimte van het peloton en werden vrij snel ingerekend.
De beslissing viel in de laatste omloop toen zes rensters, waaronder de Hollandse Demi Vollering, op avontuur gingen.De kopgroep kon zich handhaven tot de eindstreep en Ruth Winder (rugno 86) zegevierde met een nauwelijks waarneembare voorsprong in de straten van wielerstad Overijse.  3. Elisa Balsamo  (Valcar Travel & Service)     4. Leah Thomas  (Movistar)       5. Joscelin LOwden  (Drops Le Col).
 
Shirin van Anrooij reed netjes in de achtervolgende groep en kwam op 57 seconden als 37 ste binnen. De UCI jury klasseerde 103 rensters. (14 april 2021)  
 MIDDENMOOT IN KLASSIEKER SCHELDEPRIJS
Foto's : Facebook.   Tijdens de eerste vrouwen editie van de klassieker Scheldeprijs was er Nederlands succes. In start en finishplaats Schoten bij Antwerpen sprintte de 22 jarige Lorena Wiebes (foto) uit Mijdrecht naar de zege. De renster van Team DSM reed de 136 km in 3.26.49. 2. Emma Norsgaard Movistar    3. Elisa Balsamo   (Valcar Travel & Service)    4. Emilie Moberg   (Drops Le Col)       5. Lisa Klein    (Canyon Sram Racing).
 
In de zware Belgische koers onder winterse omstandigheden eindigde Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) op de 82 ste plaats met slechts 14 seconden achterstand op haar winnende landgenote. De jury zette 111 rensters in de uitslag.    (7 april 2021)
ERVARING OPSNUIVEN IN KLASSIEKER BRUGGE - DE PANNE

 
In de Oxyclean Classic van Brugge naar de Panne werd op de gevreesde lange polderstrook de Moeren de beslissing geforceerd met 11 rensters in de eerste waaier w.o. de Nederlandse toppers Kirsten Wild en Amy Pieters. In de finale koos Grace Brown (Team BikeExchange / foto) vanuit de vluchtgroep voor de aanval en de 28 jarige Australische kon zich na ruim 4 uur koers handhaven in het tempogeweld. Zeven seconden later kwam Emma Norsgaard van Movistar) als tweede binnen en thuisrijdster Jolien DHoore (SD Worx) werd derde in kustplaats de Panne. Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) ging een grote groep als 52 ste over de streep op 3.45. De jury rapporteerde 106 binnenkomers bij deze Belgische klassieker in de Womens World Tour.   (25 maart 2021)


Klassieker Omloop van de Westhoek door Vlaanderen.  
161 deelneemsters - 80 uitvallers.   1. Christine Majerus    (Team SO Worx)    132 km - 3.16.21     2. Amy Pieters    (Team SO Worx)     3. Thalita de Jong   (Bingoal Casino Chevalmeire)      46. Shirin van Anrooij   (Nederlandse selectie) op 13.58    (21 maart 2021)
HEALTHY AGEING TOUR:
SHIRIN VAN ANROOIJ AFGESTAPT IN SLOTRIT NA INZET VOOR EINDWINNARES ELLEN VAN DIJK.
Shirin van Anrooij reed in de tijdrit over 14,4 km naar een top 20 klassering. Op de Zeedijk bij Lauwersoog flitste de renster van Trek Segafredo met een gemiddelde van ruim 38 km. naar de zestiende plaats. Het verschil met haar winnende ploeggenote Ellen van Dijk (34) bedroeg 1.31. Met deze uitkomst maakt van Anrooij een sprong in het algemeen klassement en staat na de tweede koersdag zestiende op 1.31 van Van Dijk.  
Uitslag twede rit Healthy Ageing Tour:  1. Ellen van Dijk    20.53  gem. 41.373     2. Amy Pieters   (SD Worx) op 26 sec.   3. Lisa Brennauer (Ceratizit WNT Pro Cycling) op 30 sec.   4. Emma Norsgaard   (Movistar) op 36 sec.      5. Lisa Klein   (Canyon Sram Racing) op 39 sec. 16. / tweede van Trek Segafredo: Shirin van Anrooij op 1.31.     (11 maart 2021)Op de openingsdag van de tiende Healthy Ageing Tour door Noord Nederland werden 28 ronden gereden op het TT circuit in Assen. De 94 deelneemsters maakten er aan aantrekkelijke koers van met diverse uitlooppogingen en spannende bonificatiesprints. Na 126 km sprintte Jolien DHoore (Team SD Worx / foto) naar de zegebloemen in de UCI wedstrjd. De 30 jarige Belgische zat 3 uur en 14 minuten op de fiets. Alice Barnes (Canyon Sram Racing) kwam als tweede binnen en de Nederlandse Karlijn Swinkels (Jumbo Visma) werd als derde geklasseerd. Shirin  van Anrooij (Trek Segafredo) reed in de middenmoot naar de 66 ste plaats in dezelfde tijd als de winnares.   (10 maart 2021)
MOOI RESULTAAT SHIRIN VAN ANROOIJ IN LE SAMYN

De 19 jarige Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) kwam in de Belgische klassieker Le Samyn in de middenmoot over de finish in Dour. Op de talrijke kasseistroken werd in de openingsfase een hoog tempo gedicteerd door de toppers. Naarmate de wedstrijd vorderde kon van Anrooij zich steeds beter handhaven in een grote groep met enkele landgenoten.

Lotte Kopecky van LIV Racing etaleerde haar pure snelheid in de eindsprint. Na 92 km in 2 uur en 20 minuten waren de zegebloemen voor de Belgische routinier.  2. Emma Cecilie Norsgaard (Movistar)   3. Chloe Hosking (Trek Segafredo).

 
Shirin van Anrooij kon de 59 ste plaats op haar scorelijst zetten op 2.56 van Kopecky. De jury zette 108 vrouwen in de dagklassering.


Commentaar van Anrooij :  "Eerste race van het seizoen zit erop. Het was een geestelijke strijd in het eerste uur om weer in een grote groep te rijden na mijn botsing met een schok tegen mijn arm op de kasseien. Maar heel blij om weer een goed gevoel op de fiets te hebben. In het begin geprobeerd om het team te helpen en ik eindigde in de tweede groep op een 59 ste plaats tijdens deze harde koers". (2 maart 2021)
SHIRIN VAN ANROOIJ IN 2021 BIJ WORLD TOUR PLOEG TREK SEGAFREDO

De 18 jarige Shirin van Anrooij heeft na een succesvolle stageperiode een tweejarig profkontrakt getekend bij het vrouwen wegteam van Trek - Segafredo. Ze kan in de Amerikaanse formatie ervaring opdoen aan de zijde van o.m. de Nederlandse routiniers Lucinda Brand en Ellen van Dijk. Het toptalent uit Kapelle is ook in het veldrijden zeer succesvol en heeft hierbij verschillende titels op haar erelijst gezet. In deze discipline blijft ze de sponsortrui van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions van Sven Nijs dragen.

Bron: Wielerflits.nl    Van Anrooij is verbaasd en blij tegelijk: "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat ik vanaf nu deel uitmaak van het Trek-Segafredo-team. Het is altijd een droom van mij geweest om profrenster te worden, maar het is zo onwerkelijk om te beseffen dat ik deze kans al op jonge leeftijd krijg."  Volgens ploegleider Ina-Yoko Teutenberg (foto) zal Van Anrooij langzaam gebracht worden en kan ze geleidelijk haar prestaties verbeteren als profrenster:  "Shirin komt bij de junioren vandaan en is een groot talent. We hebben geen specifieke doelen voor haar opgesteld, behalve om zich de eerste jaren te ontwikkelen en te leren om een teamspeler te zijn. Als de kans zich voordoet, mag ze zeker voor een resultaat in kleinere wedstrijden gaan."  

Van Anrooij debuteerde in Frankrijk in het shirt van de World Tour formatie. De Zeeuwse kreeg als stagaire een rugnummer voor de meerdaagse Tour de L Ardeche in september.  De andere nieuwkomers bij Trek Segafredo zijn Amalie Dideriksen en Chloe Hosking.
(12 oktober)

Terug naar de inhoud