* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Shirin van Anrooij (Kapelle)     > Lidl - Trek t.m. 2026.
* Shirin van Anrooij:

* PROGRAMMA SHIRIN VAN ANROOIJ VOORJAAR 2024 *


zaterdag 2 maart        Italiaanse gravelklassieker Strade Bianche.
17-3      Trofeo Alfredo Binda
24-3    Gent-Wevelgem
27-3    Dwars Door Vlaanderen
31-3       Ronde van Vlaanderen
10-4      De Brabantse Pijl
14-4      Amstel Gold Race
21-4      Luik - Bastenaken - Luik.

* SHIRIN VAN ANROOIJ ZEEUWSE SPORTVROUW VAN HET JAAR 2023 *

* Bron : Sport Zeeland    februari 2024 *

OMLOOP HET NIEUWSBLAD : TOP 5 SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ  EERSTE DEELNAME

* Fotografie : Edwin van Immerseel *

 Shirin van Anrooij reed in haar eerste Omloop Het Nieuwsblad een overtuigende finale.
De Zeeuwse renster van de formatie Lidl-Trek zat tussen Gent en Ninove in een sterke kopgroep die bestond uit vier rensters.
 
Vos, Kopecky, Borghini en van Anrooij konden in de slotfase over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg hun voorsprong vasthouden en zorgden voor een vermakelijke editie. Richting finishplaats Ninove werd beurtelings gedemarreerd maar deze inspanningen leverden geen beslissing op. Het aanvalskwartet bleef bij elkaar en mikte op de sprint. De helemaal herstelde routinier Marianne Vos, die op 36 jarige leeftijd debuteerde in de Belgische openingsklassieker, toonde haar snelle benen en ging na 127 km als verrassende winnares over de streep in Ninove.

De vroege vlucht werd ingevuld door Marieke de Groot (Proximus Cyclis CT), Ana Vitoria Magalhaes (Bepink Bongioanni),  Rotem Gafinovitz (Hess Cycling Team), Marieke Meert (VolkerWessels) en Maaike Colje (Arkea B&B Hotels) pakten ruim zeven minuten op het Vlaamse parcours over kasseien en heuvels. In de slotfase capituleerde de aanvalsgroep van het eerste uur en meldde een elitekwartet zich vooraan.


Uitslag:   1. Marianne Vos   (Visma | Lease a Bike)  127 km.  3.27.15     2. Lotte Kopecky  (Team SD Worx Protime)  z.t.    3. Elisa Longo Borghini  (Lidl-Trek)    4. Shirin van Anrooij  (Lidl-Trek)  z.t.   5. Thalita de Jong  (Lotto Dstny) op 1.08.    6. Demi Vollering  (Team SD Worx Protime) op 1.08    8. Puck Pieterse  (Fenix Deceuninck) op 1.08    117 rensters geklasseerd.

 Rensters Zeeland:  70. Quinty v.d. Guchte   (Lotto Dstny) op 6.46     99. Maureen Arens  (Lotto Dstny) op 8.53.  Van Anrooij reageerde op Eurosport TV: "Het was een superzware dag. We hadden het plan om de koers hard te maken vanaf de Haaghoek. Toen ging Elisa. We kwamen vervolgens in een goede groep, waarna ik op de Muur van Geraardsbergen de aanval van Kopecky kon volgen. We bleven met vier over. We probeerden aan te vallen, dat was de enige manier om te winnen. Maar uiteindelijk werd het een sprint. Maar ja, ik ben blij dat we terug zijn. Ik ben blij dat ik mijn goede benen terug heb, want het was een moeilijke winter. Ik ben echt opgelucht en kan niet wachten op de volgende klassiekers".    (24 februari)


RONDE VAN VALENCIA:  SHIRIN VAN ANROOIJ EERSTE IN JONGERENKLASSEMENT

Bij de vierdaagse Setmana Valencia stonden vier Zeeuwse rensters op het startblad. Voor Shirin van Anrooij, Quinty v.d. Guchte en Maureen Arens was het hun seizoendebuut. Rosita Reijnhout reed al in januari vier wedstrijden op Australische bodem.
 
In Valencia ging de eindwinst met 13 uur, 31 minuten en 22 seconden naar de Zwitserse Marlen Reusser (32 / foto) van SD Worx Protime. 2. Katarzyna Niewiadoma  (Canyon Sram Racing) op 8 sec.     3. Niamh Fisher Black  (Team SD Worx Protime) op 12 sec.   6. Marianne Vos  (Visma | Lease a Bike) op 50 sec. De UCI jurygroep klasseerde 116 rensters.

Zeeuwen:  10. Shirin van Anrooij  (Lidl-Trek) op 1.22  klasseringen: 30,4, 15 en 47.     21. Rosita Reijnhout (Visma | Lease a Bike) op 3.19 klasseringen: 49,22, 24 en 61.      63. Quinty v.d. Guchte  (Lotto Dstny) op 25.46   klasseringen: 78,62, 63 en 91.      99. Maureen Arens (Lotto Dstny) op 50.46  klasseringen: 96, 98, 95 en 86.  * Foto : Organisatie *

 * Jongerenklassement:  1. Shirin van Anrooij      2. Solbjork Minke Anderson   3. Rosita Reijnhout
 
* Ploegen (21):   1. Canyon Sram Racing      3. Visma | Lease a Bike  (Reijnhout)    4. Lidl-Trek (van Anrooij)  15. Lotto Dstny  (v.d. Guchte en Arens)    (19 februari)* SCOREBORD SHIRIN VAN ANROOIJ 2023 *

* VAN ANROOIJ WINT IN 2023 TROFEO ALFREDO BINDA *

Foto's: Eurosport TV.  Shirin van Anrooij kon in maart 2023 de eerste zege in de Womens World Tour op haar toch al imposante erelijst zetten. Bij de Trofeo Alfredo Binda pakte de renster van Trek Segafredo de hoofdprijs. In de voorlaatste omloop plaatste de 21 jarige Bevelandse een demarrage waarna ze solo over de finish kwam in het Italiaanse Cittiglio.
Vanaf de startfase werd er volop aangevallen, met 15 Hollandse vrouwen op het startblad, maar een beslissing bleef vooralsnog achterwege. De slotfase met vier lokale rondes van 18 km. was behoorlijk zwaar. De klimmers lieten zich zien op de Casale (800 meter / 6,9%) en de Orino (2,6 km tegen 5%).

Op het plaatselijke circuit ging het tempo omhoog. De jury rapporteerde meerdere vluchtpogingen met o.m. Marianne Vos, Mischa Bredewold, Esmee Peperkamp, Karlijn Swinkels en Loes Adegeest.
Trek Segafredo zag het gevaar en zorgde voor een hergroepering op de Orino klim. Shirin van Anrooij rook vervolgens haar kans en koos voor een solo. Bij de laatste doorkomst was haar voorsprong al opgelopen naar 15 seconden en in de slotronde werd het verschil steeds groter.
Van Anrooij kon haar inspanning doorzetten tijdens de slotkilometers. In de achtervolging verzorgde Trek Segafredo effectief teamwerk en drukte het tempo. Met deze tactiek kwam de voorsprong van de Zeeuwse soliste niet meer in gevaar. Elisa Balsamo wan de sprint van de achtervolgende groep.
Uitslag:  1. Shirin van Anrooij    (Trek Segafredo)   139 km   3.39.22   gem. 37.99 km.  2. Elisa Balsamo  (Trek Segafredo) op 23 sec.    3. Vittoria Guazzini  (FDJ Suez)       4. Arlenis Sierra  (Movistar)       5. Soraya Paladin  (Canyon / Sram Racing).     72 rensters geklasseerd. (maart 2023)

Terug naar de inhoud