* Shirin van Anrooij Veld - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld :  Shirin van Anrooij  (Kapelle) : Baloise Trek Lions t.m. 2025  > Verslagen 2023.
GEEN NK 2023 VAN ANROOIJ - WK BIJ ELITES OF BELOFTEN?
Shirin van Anrooij ontbreekt op het startblad van het Nederlands kampioenschap dat komend weekend in Zaltbommel wordt afgewerkt.
Ter vervanging van de nationale titelstrijd gaat de Bevelandse op trainingsstage. Onder de Spaanse zon zal de 20 jarige renster zich voorbereiden op de staart van het veldseizoen (Baloise Trek Lions) en de nieuwe wegcampagne in het sponsorshirt van Trek Segafredo.
 


In welke categorie van Anrooij start op het WK blijft voorlopig onzeker. Op Wielerflits.nl geeft de Zeeuwse een toelichting:  "Tijdens het laatste deel van de gewonnen veldrit in Zonhoven (B) dacht ik: hier gaan mensen naar vragen. Nu wil ik misschien toch op eliteniveau rijden, terwijl ik eerst vrij zeker was dat ik bij de beloften wilde blijven. Maar ik ben nog steeds niet zeker. Het is een heel moeilijk keuze".  (9 januari 2023)
 

SOLISTE VAN ANROOIJ WINT IN DE ZANDKUIL VAN ZONHOVEN

Foto: Sjaco Westdorp.  Shirin van Anrooij heeft al weken de goede smaak te pakken. Met haar huidige vorm gaat de 20 jarige topper van Baloise Trek Lions steeds beter presteren op hoog niveau. In het Belgische Zonhoven reed de Bevelandse vanaf de tweede ronde middels een solo naar de zesde zege van het veldseizoen 2022/2023.
De concurrentie moest genoegen nemen met de troostprijzen. Puck Pieterse en Fem van Empel waren de overige podiumklanten in de wereldbeker manche.  Ook in de befaamde Kuil voelde van Anrooij zich oppermachtig en genoot zichtbaar tijdens de steile afdaling door het zand.
 
Uitslag Zonhoven:   1. Shirin van Anrooij    51.44     2. Puck Pieterse op 37 sec.       3. Fem van Empel op 54 sec.      4. Lucinda Brand op 1.46      5. Ceylin del Carmen Alvarado op 2.10        6. Inge van der Heijden op 2.27     7. Annemarie Worst op 2.41      8. Kata Blanka Vas op 2.59   9. Line Burquier op 3.35       10. Laura Verdonschot op 3.41.    Deelneemsters: 64.   (8 januari 2023)
VIJFDE SEIZOENZEGE SHIRIN VAN ANROOIJ IN KOKSIJDE

Foto: Sporza Twitter.    Shirin van Anrooij heeft de Duinencross in Koksijde op indrukwekkende wijze gewonnen. De Zeeuwse renster uit de stal van teammanager Sven Nijs was vanaf de openingsronde vooraan te vinden en stond haar leidende positie niet meer af.
Landgenote Fem van Empel (Team Jumbo Visma) sputterde lang tegen maar de ranke Nederlandse maakte teveel fouten en kon de hoofdprijs vergeten. Van Anrooij maakt er op de fiets een zandfeestje van en reed met overmacht naar een solozege. Haar tijdscore in de vijfde manche van de X2O Badkamers Trofee was 46.48.
 
Van Empel bleef hangen op 14 sec. en ploeggenote Lucinda Brand moest op de derde plaats 69 seconden toestaan.    4. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.52     5. Marianne Vos op 2.18       6. Denise Betsema op 2.27       7. Sanne Cant op 2.54      8. Laura Verdonschot op 3.16     9. Annemarie Worst op 3.30     10. Inge van der Heijden op 3.56.  
 
Shirin van Anrooij is het crossjaar 2023 prima begonnen. De Bevelandse kan met 5 overwinningen pronken: Beekse Bergen, Gavere (foto onder), Mol, Loenhout en Koksijde.   (5 januari 2023)Foto: Sporza TV.   Van Anrooij bij Wielerflits.nl over het wedstrijdverloop in Koksijde:  "Ik had eindelijk een goede start, een van de eerste keren van het seizoen. Heel fijn dat ik niet meteen op achtervolgen word aangewezen. Zo kon ik mijn eigen lijnen rijden in het veld. Vanaf dan was het een kwestie van foutloos te blijven. In het zand legde ik de accenten die ik had afgesproken met Sven Nys.
 
Van Empel kwam nog in de buurt maar dat kwam vooral door de achterblijvers. Ik kon mijn lijnen niet rijden en voelde haar dichterbij komen. Toen ik in de loopstrook en op het asfalt naar achteren keek, zag ik dat ik toch nog een kloofje kon houden. Het is super cool om hier te winnen, dit is een speciale wedstrijd.
 
Voor mij ligt het WK nog open: ik kan deelnemen aan de belofte en de elitecategorie. Het NK rij ik in principe niet, maar nu twijfel ik toch een beetje".    (5 januari 2023)

Foto: Zeeland op de Fiets.nl
* Shirin van Anrooij wint in Gavere 2022 *
CONTRACTVERLENGING SHIRIN VAN ANROOIJ : TOT EIND 2025 BIJ BALOISE TREK LIONS

Europees beloftenkampioene in het veld Shirin Van Anrooij heeft in mei 2022 haar contract bij Baloise Trek Lions (in het veld / foto) en Trek - Segafredo (op de weg) met drie jaar verlengd. De vice wereldkampioene veldrijden bij de beloften blijft tot zeker eind 2025 aan boord.
Van Anrooij heeft veel progressie gemaakt in het veld. Ook op de weg liet het multitalent zich bij Trek Segafredo in de klassiekers zien en scoorde talrijke ereplaatsen: zo was er en negende plaats in de Strade Bianche, ze werd 13de in de Waalse Pijl, 16de in de Amstel Gold Race en 16de in Luik-Bastenaken-Luik.

Shirin Van Anrooij over haar contractverlenging: "Ik wilde heel graag in deze ploeg blijven. Ik heb de afgelopen twee jaar grote stappen gezet en wil dit de komende jaren verderzetten. Ik haal als renster kracht uit een vertrouwde omgeving en Baloise Trek is voor mij tot een tweede thuis uitgegroeid.
De crosstrainingen, de omkadering in de binnen-en buitenlandse wedstrijden, de tips en tricks van o.a. teammates Lars (Van der Haar) en Lucinda (Brand) bij de wedstrijden. Al die dingen opgeteld maken dat ik me in deze omgeving thuisvoel en helemaal mezelf kan zijn. Na mijn zware valpartij in Tabor eind 2020 had ik het moeilijk. Ik miste vertrouwen, maar stap voor stap bouwde ik samen met de ploeg aan de weg terug".   (mei 2022)
 
Terug naar de inhoud