* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld :  Shirin van Anrooij  (Kapelle) : Baloise Trek Lions.


SHIRIN VAN ANROOIJ TEKENT CONTRACT T.M. 2025 BIJ TREK SEGAFREDO EN BALOISE TREK LIONS

Shirin van Anrooij heeft haar contract met Trek-Segafredo (weg) en Baloise-Trek Lions (veld) met drie jaar verlengd. De 20 jarige Europees Beloftenkampioen in het veldrijden zal haar huidige sponsortruien dragen t.m. 2025. Van Anrooij is blij met nieuwe verbintenis en hoopt de komende seizoenen nog meer progressie te boeken in beide wielerdisciplines.
Afgelopen winter boekte het Bevelandse multi talent in het veld aansprekende resultaten. Ze werd Europees beloften kampioene op de VAM-berg. Daarna liet ze zich opmerken door tussen de elite naar podiumplekken te rijden in onder andere Loenhout en Hamme. Op het wereldkampioenschap in Fayetteville strandde ze op een zucht van de wereldtitel bij de beloften.Shirin Van Anrooij is uiteraard opgetogen aangaande de overeenkomsten:  "Ik wilde heel graag bij Baloise Trek Lions blijven. Ik hebben de afgelopen twee jaar grote stappen gezet en wil dit de komende jaren verderzetten. Ik haal als renster kracht uit een vertrouwde omgeving en de huidige ploeg is voor mij tot een tweede thuis uitgegroeid. Na mijn zware valpartij in Tabor eind 2020 had ik het moeilijk. Ik miste vertrouwen, maar stap voor stap bouwde ik samen met de ploeg aan de weg terug".  Ook in het actuele wegseizoen was er volop progressie waar te nemen. Van Anrooij bevestigde haar vorm met een negende plaats in de Strade Bianche, 13de in de Waalse Pijl, 16de in de Amstel Gold Race en 16de in Luik-Bastenaken-Luik.
Sportdirecteur Ina Teutenberg is dan ook tevreden met de contractverlenging van de Zeeuwse: "We zijn erg blij om Shirin nog drie jaar in het team te houden. Toen we haar uit de juniorenrangen haalden, wisten we dat ze een groot potentieel had. Vorig jaar worstelde ze nog veel na een zware winter met een zware crash en operatie, maar dit jaar hebben we haar de progressie zien maken waar we op hoopten - en nog wat. Het is leuk om de ontwikkeling van een jonge renner te zien terwijl ze van kracht naar kracht gaan. We hopen dat we haar kunnen opbouwen tot een heel sterke kanshebber voor de Ardennenklassiekers en rittenkoersen".   (5 mei 2022)


ZILVEREN WK MEDAILLE VOOR SHIRIN VAN ANROOIJ

Foto : TV.
Shirin van Anrooij reed bij de beloften een overtuigend WK in Fayetteville maar moest in de eindsprint na ruim 40 minuten het hoofd buigen voor de rappere Puck Pieterse. De derde plaats werd ingevuld door Fem van Empel. Met dit resultaat luisterden op het huldigings podium drie Hollandse meiden naar het Wilhelmus.

In de eerste wedstrijdhelft was er voor de Nederlandse deelneemsters nog concurrentie van Burquier en Foquenet. Bij de eerste tempoversnelling van Pieterse kwam het Franse duo echter in de problemen en vervolgens bepaalde Nederland het wedstrijdbeeld op het snelle parcours.

De drie koploopsters probeerden solo weg te komen maar hun pogingen slaagden niet. Het leidende top trio zorgde voor een enerverende slotfase op Amerikaanse wielerbodem. In de laatste ronde kreeg van Empel te maken met pech. Op een miniheuvel zakte de snelheid en moest ze van de fiets wegens een kettingprobleem. Van Empel was meteen kansloos voor de wereldtitel en ondanks een felle achtervolging kon ze de kloof niet meer dichtrijden.Foto : Baloise Trek Lions.


Foto : TV
De sprint bleek beslissend. Puck Pieterse van Alpecin Fenix etaleerde haar snelle benen en pakte de hoofdprijs met de tijdscore 46.27. Van Anrooij moest tot haar teleurstelling (foto boven) genoegen nemen met de zilveren medaille. Fem van Empel kreeg de bronzen plak.   4. Line Burquier op 39 sec.     5. Amandine Fonqhenet op 1.26     (30 januari 2022)
Van Anrooij reageerde bij Wielerflits.nl
 
"Ik wilde hier heel goed zijn en was denk ik in de beste vorm waarin ik ben geweest. Wat dat betreft kan ik mezelf niets kwalijk nemen.
 
Ik wilde ook aanvallen op de klim waar Puck ging en ik was net iets later, waardoor ik er net iets achteraan reed. Toen kwam dat foutje van Fem op dat korte knikje en was Puck weg. Tot mijn verbazing kwam ik nog dichtbij en reed ik het gat ook echt dicht, en werd het een sprint. Ik zat in tweede positie waar ik wilde zitten, maar twijfelde net een seconde te lang toen Puck aanging en toen kwam ik tekort op de streep. Dat is vooral heel zuur".

 
Op een kampioenschap ga je voor de winst en als je dan zo dichtbij bent in de sprint, dan is het gewoon heel zuur. We waren heel erg aan elkaar gewaagd en eigenlijk merkte ik wel dat Puck en ik de sterkeren waren op de klim. We wilden allebei aangaan op de laatste klim en hadden allebei eigenlijk precies hetzelfde plan, maar Puck was net iets eerder over de streep dan ik was".   (30 januari 2022)
TOP 10 VAN ANROOIJ IN HOOGERHEIDE

 
De 35 jarige Marianne Vos heeft met een indrukwekkende demarrage in de slotronde de veldrit in Hoogerheide gewonnen. In de GP Adrie van der Poel 2022 gingen 58 rensters van start voor de afsluiting van de wereldbeker. Het wedstrijdbeeld werd nog maar eens bepaald door de Hollandse vrouwen die constant in de spits vertoefden. Nederlands kampioene Vos etaleerde in de slotfase een slimme tactiek en verraste de concurrenten met een overtuigende aanval. Na ruim 52 minuten kwam de allrounder van Jumbo Visma met 10 seconden voorsprong op Lucinda Brand over de finish op de stille Scheldeweg.  3. Puck Pieterse op 11 sec.   4. Fem van Empel op 18 sec.   5. Blanka Kata Vas op 21 sec.   
 
Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) zat achter de eerste groep in de subtop.
Op de zesde plaats bedroeg het verschil met Vos 55 seconden.  

Podium Mannen:  1. Eli Iserbyt     2. Lars v.d. Haar      3. Tom Pidcock    (23 januari 2022)STERK WINTERSEIZOEN SHIRIN VAN ANROOIJFoto's: Sporza TV - Zeeland op de Fiets.nl     Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) behaalde in het Belgische Hamme een podiumplaats. De Bevelandse eindigde op 17 seconden als tweede achter ploeggenoot en soliste Lucinda Brand uit Dordrecht. Denise Betsema kwam met een achterstand van 18 seconden op de derde positie binnen na een directe confrontatie met van Anrooij.  4. Annemarie Worst op 24 sec.    5. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.02.  In de Flandrien Cross UCI klasse 1 stond voor de 57 rensters de X20 badkamers trofee centraal.   (22 januari 2022)
NK VELDRIJDEN 2022 :   
SHIRIN VAN ANROOIJ TWEEDE BIJ U23

Foto: Facebook.  Bij het NK veldrijden heeft Marianne Vos voor een verrassing gezorgd. De ervaren allrounder van Team Jumbo Visma kon in Rucphen de zevende nationale veldtitel op haar erelijst zetten. De 34 jarige renster uit Babylonienbroek zat vanaf de opening in de voorste gelederen. Na twee omlopen koos de Brabantse voor een tempoversnelling en sloop naar spits van de wedstrijd.

Topfavoriete Lucinda Brand miste overtuiging in haar reactie en zag de achterstand verder oplopen. Soliste Vos verdedigde haar voorsprong vol overgave en reed door 'Camiels Caroussel' naar de nationale driekleur op het snelle parcours. Brand moest genoegen nemen met de zilveren plak en Ceylin del Carmen Alvarado bevestigde haar stijgende vorm met de bronzen medaille.

Op de vierde plaats overall was Fem van Empel de beste renster in de categorie U23.      
5. Shirin van Anrooij / 2de U23     6. Yara Kastelijn       7. Denise Betsema       
8. Annemarie Worst        9. Puck Pieterse / 3de U23     10. Manon Bakker.    (9 januari 2022)VAN ANROOIJ WINT HEXIA CYCLOCROSS IN VLAAMSE GULLEGEM

Foto: Sporza TV - Zeeland opde Fiets.     In het West Vlaamse Gullegem reed Shirin van Anrooij middels een solo naar de zegebloemen. Het 19 jarige toptalent van Baloise Trek Lions, inmiddels zevende op de wereldranking, ging voortvarend van start in de UCI koers. Na enkele omlopen kwam ze vooraan en kon haar leidende positie handhaven tot de finish. De twee taaiste achtervolgsters vormden geen bedreiging in de zware moddercross zonder toeschouwers. De winst in de Hexia Cyclocross was live te zien op Sporza TV. De commentatoren Michel Wuyts en Paul Herijgers vertelden over Van Anrooij in o.m. de triathlon, het jeugd wielrennen en haar snelle ontwikkeling in het veld en op de weg.
 
De 28 jarige Maghalie Rochette (Specialized Feedback Sports) kwam als tweede binnen. Zoe Backstedt  (Tormans Acrog) meldde zich op de derde positie.   4. Lotte Kopecky  (Team SD Worx)      5. Inge van der Heijden  (Team 777).


Foto: Bjorn v.d. Schoot.  Shirin na haar overwinning in Gullegem:  "Het ging echt heel goed, van de start af aan al. Zo veel foutjes als ik in Hulst maakte, zo weinig maakte ik er eigenlijk hier. Niet alle toppers waren erbij, maar het is sowieso altijd gaaf om alsnog voor de winst te rijden".   (4 januari 2022)VESTINGCROSS HULST : TOP 10 IN THUISPROVINCIE > PODIUM BIJ U23

Foto: Facebook.  Bij de Wereldbeker Vestingcross in Hulst kon Shirin van Anrooij geen hoofdrol invullen maar met een klassering in de top 10 pakte ze toch weer een mooi resultaat op wereldbeker niveau.
 
Wereldkampioene Lucinda Brand (Dordrecht) stond voor de eerste keer op de startlijst in Zeeuws Vlaanderen. De routinier uit de stal van manager Sven Nijs etaleerde nogmaals haar puike vorm in de aanloop naar de kampioenschappen. In de finale zette de topper van Baloise Trek Lions orde op zaken en reed naar de overwinning op het mooie Stadswallen parcours waar spijtig genoeg geen publiek aanwezig mocht zijn. Puck Pieterse had lange tijd zicht op de zege maar de jonge Nederlandse maar kon zich in de slotfase niet handhaven in de spits. Landgenote Annemarie Worst kwam als derde binnen.     4. Blanka Kata Vas     5. Fem van Empel    6. Marianne Vos    7. Denise Betsema    8. Shirin van Anrooij  9. Inge van der Heijden    10. Alicia Franck.


 
Shirin van Anrooij was ontevreden over het resultaat in haar thuisprovincie:
"Ik had een super goed begin, maar net niet de benen waar ik op hoopte. Teveel fouten en niet het gevoel van laatste races wat resulteerde in een achtste plaats algemeen en podium bij U23".    (2 januari 2022)PODIUM IN LOENHOUT

Foto: Facebook.  Shirin van Anrooij (19) reed in het Belgische Loenhout naar een podiumplaats. Het toptalent van Baloise Trek Lions uit de stal van Sven Nijs eindigde als derde. Ploeggenote Lucinda Brand uit Dordrecht etaleerde haar topvorm richting kampioenschappen en behaalde haar dertiende zege. Denise Betsema maakte de Hollandse dominantie compleet door op de derde plaats te eindigen.
 
Van Anrooij reageerde bij Wielerflits op haar top 3 klassering:
"Ik heb denk ik iets te veel foutjes gemaakt in de laatste twee rondes. Misschien was dat ook een beetje vermoeidheid en ik durfde niet echt het initiatief te nemen. Ik denk dat die andere twee net iets sterker waren.
Het is zeker geen schande om achter hun te zitten. Lucinda en Denise zijn al het hele seizoen super sterk. Ik merk zelf dat ik heel erg ben gegroeid in het seizoen. Dit zat er aan te komen. Ik had telkens net geen geluk en nu was ik meteen goed weg bij de start. Eigenlijk heb ik op vertrouwen de cross gereden, en uiteindelijk ben ik gestrand op de derde plaats".    (30 december 2021)
 

 Foto  : Eurosport TV.  Bij de Telenet SP Veldrit in Heusden Zolder eindigde Shirin van Anrooij net naast het podium. Na een enerverende strijd over en rond het sfeerloze racecircuit kwam de renster van Baloise Trek Lions als vierde binnen. Het verschil met haar winnende ploeggenote Lucinda Brand bedroeg na 6 omlopen 22 seconden. De wereldkampioene boekte de twaalfde seizoenzege. 2. Fem van Empel   48.32     3. Annemarie Worst  48.51     4. Shirin van Anrooij  48.52    5. Denise Betsema  49.00. Op het startblad van de Belgische organisatie stonden 100 rensters.  (27 december 2021)VIJFDE IN WERELDBEKER KERSTCROSS DENDERMONDE

Foto : Baloise Trek Lions.  De Kerstcross in het stille, bewolkte en koude Dendermonde leverde winst op voor ‘modderkoningin’ Lucinda Brand van Baloise Trek Lions. De renster uit Dordrecht hield 67 concurrentes achter zich op het gevarieerde parcours door de Belgische velden. Organisator Jurgen Mettepenningen feliciteerde de Zuid Hollandse na een wedstrijd die ruim 47 minuten duurde. Clara Honsinger werd tweede op 4 seconden. Denise Betsema had op de derde plaats 36 seconden achterstand en Marianne Vos (Team Jumbo Visma) pakte de vierde prijs op 41 seconden van Brand. Shirin van Anrooij, ploeggenote van Brand, werd met de vijfde plaats eerste in de categorie U23.  Van Anrooij: "Het was een modderige race waarin je veel moest lopen. Een stomme crash in de laatste ronde maakte het podium onmogelijk, maar ik ben echt blij met het goede gevoel".    (26 december 2021)

Foto: Organisatie.  Lucinda Band won voor de vierde keer de Citadel Cross in Namen. Op een aantrekkelijk parcours met veel toeschouwers was de topper van Baloise Trek Lions constant vooraan te zien. Bij de huldiging kreeg de renster uit Dordrecht gezelschap van Denise Betsema (2) en Puck Pieterse (3).  4. Fem van Empel 5. Ceylin del Carmen Alvarado. Shirin van Anrooij reed een knappe Wereldbeker cross en kwam als achtste binnen.   (19 december 2021)
ZEVENDE PLAATS IN WERELDBEKER RUCPHEN

Foto's: Sporza TV.   Shirin van Anrooij heeft na een trainingsperiode in het zonnige Spaanse Calpe de crossdraad weer opgepakt. Voor haar rentree op wedstrijdniveau ging de Bevelandse naar de wereldbeker cross in het West Brabantse Rucphen.
 
In een mistig en somber decor zonder publiek begonnen 58 rensters aan hun uitdaging op het snelle parcours. Van Anrooij startte voorzichtig in de middenmoot maar bereikte na halfkoers de subtop. Zes rensters vormden een kopgroep en pakten een forse voorsprong.


Marianne Vos en Lucinda Brand gingen op avontuur en zorgden voor een prachtige slotronde. Routinier Vos (34) van Team Jumbo Visma won na een enerverende sprint met de tijdscore 54.14. Denise Betsema kwam als derde over de streep. Shirin van Anrooij werd zevende op 1.16 van de winnares.    (18 december 2021)
VAN ANROOIJ OP TRAININGSKAMP IN SPAANSE CALPE DECEMBER 2021
(Foto : Facebook)


TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ IN FRANKRIJK

In het Franse Besancon soleerde de Zuid Hollandse Lucinda Brand naar de zege op een gevarieerd maar mooi modderparcours. Thuisrijdster Maghalie Rochette mengde zich verrassend tussen de Nederlandse afvaardiging en kwam op 26 sec. juichend als tweede binnen. 3. Denise Betsema op 34 sec.  4. Fem van Empel op 37 sec.   5. Puck Pieterse op 44 sec.    8. Shirin van Anrooij op 1.40.
 WB klassement na 8 veldritten:  1. Lucinda Brand  252 pnt.    4. Shirin van Anrooij  140 pnt.     (28 november 2021)
VAN ANROOIJ NET NAAST PODIUM IN ZANDCROSS KOKSIJDE

Na een sterk optreden in de openingsfase heeft Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) een topnotering behaald in het Belgische Koksijde. De Kapelse eindigde op de vierde plaats achter ploeggenote Lucinda Brand uit Dordrecht.  De dominantie van oranje werd bevestigd in het klassement met maar liefst negen Nederlandse vrouwen in de top 10 van de wereldbeker wedstrijd.
 
De 25 jarige Annemarie Worst, kopvrouw van team 777, liet zich na een moeizame periode weer eens vooraan zien en won middels een overtuigende solo de populaire zandcross.


Foto : Eurosport TV.      1. Annemarie Worst   (Nunspeet)   46.31      2. Denise Betsema op 17 sec.     3. Lucinda Brand op 37 sec.   4. Shirin van Anrooij op 49 sec       5. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.10      6. Fem van Empel op 1.26      7. Puck Pieterse op 1.54       8. Inge van der Heijden op 2.11     9. Yara Kastelijn op 2.22     10. Clara Honsinger op 2.30.     (21 november 2021)TOP 10 IN WERELDBEKER TABOR

Foto: Eurosport TV.   In de World Cup veldrijden in Tabor heeft Shirin van Anrooij sterk gepresteerd. Tussen de wereldtoppers zat de 19 jarige renster van Baloise Trek Lions vanaf de start in een kopgroep. De concurrentie had al snel een kansloze achterstand en was aangewezen op achtervolgen. Wederom bepaalden de Hollandse vrouwen het koersbeeld. De Hongaarse Vas kon zich lang vooraan handhaven maar ze moest uiteindelijk capituleren richting slotfase.

Van Anrooij reed wel vaak in het laatste wiel maar kon elke omloop terugkomen op de asfaltstrook bij de aankomstlijn. Nadat een ferme aanval van Puck Pieterse werd geneutraliseerd kwam in de finale Lucinda Brand naar de spits. De 32 jarige ploeggenote van Shirin van Anrooij pakte een kleine voorsprong en kon het verschil vasthouden. De routinier uit Dordrecht zegevierde na een wedstrijd van 52 minuten op Tsjechische bodem.

Uitslag Tabor.   49 deelneemsters.    :   1. Lucinda Brand   52.00       2. Puck Pieterse   op 3 sec.         3. Annemarie Worst op 3 sec.    4. Ceylin Del Carmen Alvarado op 4 sec.       5. Denise Betsema   op 9 sec.      7. Shirin van Anrooij op 25 sec.
 
Wereldbeker:    1. Lucinda Brand 187 pnt.       6. Shirin van Anrooij  100 pnt.        (14 november 2021)
SHIRIN VAN ANROOIJ EUROPEES KAMPIOEN OP COL DU VAM IN DRENTHE

Foto's: Eurosport TV.  Op de Col du Vam in Drenthe reed Shirin van Anrooij zondagmiddag (7 nov) naar de Europese titel in de categorie U23. De zware veldrit op het klim en modderparcours in Noord Nederland duurde ruim 44 minuten.

Na een voortdurend gevecht met Puck Pieterse (Amersfoort) kwam de oranje Bevelandse met 17 seconden voorsprong over de finish.
De bronzen medaille was voor landgenote Fem van Empel uit Sint Michielsgestel die 63 seconden na Van Anrooij binnen kwam op de top van de VAM berg.


4. Line Burquier (Frankrijk) op 1.19      5. Amandine Fouquenet  (Frankrijk) op 1.40
12. Isa Nomden (NL)  op 4.34       18. Femke Gort  (NL) op 5.08    op 1 ronde Iris Offerein  (NL)
Op de startlijst stonden 31 vrouwen.  
 


Foto: Bjorn van der Schoot
Van Anrooij reageerde bij Wielerflits opgetogen na haar triomf: "Ik wachtte al het hele seizoen op de wedstrijd dat alles klopte. In de eerste ronde wilde ik kijken hoe het verliep, maar ik kwam alleen te rijden. Waarom weet ik niet precies. Maar toen had ik geen keuze meer en moest ik wel doorrijden. Na drie of vier rondes dacht ik stil te vallen en kwam Puck Pieterse dichtbij, maar ik merkte dat ik de VAM-berg sneller op reed".     (7 november 2021)
SHIRIN VAN ANROOIJ ACHTSTE IN OVERIJSE

De Hongaarse Kata Blanka Vas gaat ook in de Wereldbeker steeds beter presteren. In de zware Druivencross door Overijse reed de 20 jarige renster van SD Worx vanaf de start vooraan. In de finale kwam Vas alleen op kop en ging middels een solo naar de overwinning met een voorsprong van 15 seconden op de Nederlandse Puck Pieterse.     3. Lucinda Brand op 33 sec.     4. Denise Betsema op 33 sec.   5. Clara Honsinger op 44 sec.     8. Shirin van Anrooij op 1.36.   
 
Van Anrooij over haar cross: "Na een hele goede start, veel chaos in de put en slechte benen in de eerste twee ronden echt blij met het gevoel tijdens de tweede helft van de race".   (31 oktober 2021)
TOP 10 IN WERELDBEKER ZONHOVEN

In de Wereldbeker zandcross bij Zonhoven bleef Shirin van Anrooij in het spoor van de toppers. De Bevelandse reed voortdurend in het eerste peloton en had lang zicht op een top 5 klassering. Tijdens de finale moest de renster van Baloise Trek Lions ondanks een laatste inspanning concurrente Fem van Empel laten gaan. Van Anrooij vocht zich door de befaamde Kuil naar een fraaie zesde plaats op 1.36 van de winnares.

Denise Betsema uit Texel (Pauwels Sauzen Bingoal) beleefde een prachtig wielerweekend met zeges in Ruddervoorde en Zonhoven.  

In de uitslag werd de overheersing van Nederland bevestigd met 8 oranje vrouwen in de top 10.
1. Denise Betsema   47.44       2. Lucinda Brand op 46 sec     3. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.08       4. Puck Pieterse op 1.20       5. Fem van Empel op 1.35       6. Shirin van Anrooij op 1.36          7. Inge van der Heijden op 2.14        8. Line Burquier op 2.20       9. Yara Kastelijn op 2.46          10. Alice Maria Arzuffi op 2.57.      (24 oktober 2021)

In oktober startte van Anrooij ook nog in drie Amerikaanse wereldbeker wedstrijden die op de UCI kalender stonden.Waterloo    
1. Marianne Vos   48.28   (foto)    2. Lucinda Brand op 2 sec.     3. Denise Betsema op 3 sec.    16. Shirin van Anrooij op 2.07

Fayetteville     
1. Lucinda Brand  51.46    2. Denise Betsema op 9 sec.    3. Clara Honsinger  op 16 sec.    11. Shirin van Anrooij op 1.50

Iowa / Mont Krumpit    
1. Marianne Vos   53.46     2. Denise Betsema  53.56    3. Kata Blanka Vas   54.22      8. Shirin van Anrooij op 1.45
SHIRIN VAN ANROOIJ (BALOISE TREK LIONS) WINT AMERIKAANSE CAT.1 VELDRIT

Shirin van Anrooij boekte succes in het Amerikaanse Iowa.
De 19 jarige renster van Baloise -Trek won in Iowa City een categorie 1 wedstrijd.
Ze verzamelde met dit resultaat 80 punten voor de UCI ranking.
 
De Bevelandse reed een overtuigende avondcross en was voortdurend in de spits te zien. Na de fanatieke opening van Helene Clauzel kwam van Anrooij naar voren en nam ook resoluut de leiding. Deze aanval had succes want alle 39 concurrenten capituleerden.

De voorsprong werd steeds groter en van Anrooij kon onbedreigd de eerste seizoenzege op haar erelijst zetten met de tijdscore 51.18. De andere podiumplaatsen werden ingevuld door de Franse rensters Helene Clauzel (51.49) en Caroline Mani (52.07)  4. Marion Norbert Riberolie  (52.25)   5. Perrine Clauzel (53.04).       (16 oktober 2021) 

Foto : Facebook.
In het Drentse Gieten stond voor de 40 deelneemsters een modderparcours op het menu. In deze Super Prestige veldrit kwam van Anrooij maar moeizaam op gang maar eenmaal in haar ritme kon ze nog oprukken naar de negende plaats met een marge van 2 minuten op de winnares. De zegebloemen werden uitgereikt aan haar Rotterdamse ploeggenote Lucinda Brand met de tijdscore 45.21   2. Denise Betsema op 8 sec.    3. Annemarie Worst op 1.02.Bredene:  De Ethias cross op het Grasduinen parcours. Na een slechte start met 39 concurrentes bereikte de Bevelandse uit de wielerstal van Sven Nijs na een lange achtervolgingsrace toch nog de vierde plaats op 40 seconden. Haar achterstand op de Nederlandse winnares bedroeg op 40 seconden. De 28 jarige Denise Betsema (Pauwels Sauzen Bingoal) zegevierde na 45.51.  2. Yara Kastelijn  (Iko Crelan) op 13 sec.   3. Puck Pieterse (Alpecin Fenix) op 20 sec.   16. Lindy van Anrooij  (Proximus Alphamotorhomes Doltcini) op 3.52.


 

Foto : Facebook
Shirin van Anrooij (19) begon haar veldcampagne 2021-2022 in het Belgische Beringen waar 25 vrouwen op de startlijst stonden. In de Ethias cross reed de renster van Baloise Trek Lions naar de tweede prijs, 17 seconden achter winnares Yara Kastelijn (Iko Crelan) en voor Denise Betsema.
Van Anrooij over haar verrassende podiumplaats:  
"Ik kon geen betere manier bedenken om mijn seizoen te beginnen na alles wat er afgelopen CX seizoen is gebeurd".

Terug naar de inhoud