* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veldrijden  :  Shirin van Anrooij  >  Baloise Trek Lions 2023 - 2024.

* Shirin van Anrooij (Kapelle)
Baloise Trek Lions     veldseizoen 2023 - 2024 *
TWEE KEER TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ TERUGKEER IN HET VELD

Foto: Facebook.  Shirin van Anrooij heeft bij haar rentree in het veld twee top 10 plaatsen behaald in Boom en Flamanville. In beide crossen was de Zeeuwse na een flinke rustperiode nog op zoek naar een effectief ritme en de spits van de wedstrijd bleek dan ook onhaalbaar.

Wielerflits sprak met de 21 jarige renster van Baloise Trek Lions:  "Ik wil vooral weer wat wedstrijdritme krijgen. Ik wil goed zijn in de kerstperiode, dus moet ik nu al crossen om dan goed te zijn. Stel ik begin pas eind december, dan zou het helemaal een shock zijn.
Toch ziet van Anrooij nog mooie kansen richting kerstperiode en jaarwisseling: “Ik wist wel dat ik niet ging strijden voor de eerste plaats, ik wist dat Fem en Puck sterker gingen zijn. Dat kan ik nu nog niet van mezelf verwachten. Maar als ik zie hoe ik terugvocht, dan biedt dat wel echt perspectief.

Je naam wordt toch vaak genoemd en bij de toppers gerekend, mensen spreken van de ‘Grote Drie’. Er zijn hoge verwachtingen, wat een goed teken is, maar aan de andere kant brengt dat ook wel extra druk en zenuwen met zich mee. Ik probeer er niet te veel op te letten, maar het doet toch iets met je. Ik moet vertrouwen hebben in mijn werkwijze. Ik moet het wat tijd geven en geduldig zijn. Ik heb gewoon nog iets meer crossen nodig".

Resultaten Shirin van Anrooij in rentree weekend december 2023:
2 december    Boom (B)  1. Fem van Empel   43.27    2. Puck Pieterse    1.04      3. Annemarie Worst    1.59    4. Inge van der Heijden  2.07     5. Aniek van Alphen 2.15    9. Shirin van Anrooij 2.55
3 december    Flamanville  (F)     1. Lucinda Brand    50.05     2. Marie Schreiber 20 sec.     3. Leonie Bentveld    30 sec.     4. Denise Betsema 45 sec.    5. Shirin van Anrooij  55 sec. (3 december 2023)


 
VELDRIJDEN : SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ WIELERFLITS.NL

* Foto : Gavere 2022 *

Veldrit bondscoach Gerben de Knegt bij Wielerflits over SHIRIN VAN ANROOIJ die op 2 december terugkeert in het veld maar met de focus op het wegseizoen.
"Alleen is het niet zo dat ze nu een heleboel crossen minder doet dan vorige winter. Rond kerst zal ze veel rijden en ik denk ook dat ze een hoog niveau haalt. Zij is gewoon goed, zeker als ze wat gerust heeft. Met vijf of zes crossen in de benen, staat Shirin er. Die is ook veel te veel liefhebber".    Foto's: Facebook.  (17 november 2023)


* SHIRIN VAN ANROOIJ WINT IN TREK CUP KLASSEMENT

Shirin van Anrooij won in het Amerikaanse Waterloo een C2 cross die was opgenomen in het Trek Cup klassement. De 26 deelneemsters reden onder slechte weersomstandigheden met veel regen en wind.
 
Uitslag:  1. Shirin van Anrooij   46.32     2. Zoe Backstedt op 39 sec.      3. Manon Bakker op 59 sec.     4. Clara Honsinger op 2.07     5. Isabella Holmgren op 4.32.  (14 oktober 2023)


* DERDE PLAATS SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ EERSTE VELDRIT.
* COMPLETE TOP 5 NEDERLANDS.

Foto: Facebook.   Shirin van Anrooij startte in het warme Belgische Beringen en behaalde bij de seizoen opening meteen een podiumplaats. Fem Van Empel reed zonder noemenswaardige tegenstand naar de zege in de eerste Exact Ladies Cross met slechts 20 inschrijvingen.
Ceylin Del Carmen Alvarado vormde nog enigszins een bedreiging voor Fem Van Empel maar de huidige wereldkampioene reed al snel naar een riante voorsprong en zag de concurrentie pas terug bij de huldiging. Shirin van Anrooij maakte de top 3 compleet.

Shirin Van Anrooij toonde zich tevreden na haar eerste veldrit: "Met de benen die ik had, was dat het hoogst haalbare. Ik voel dat de frisheid eraf is. Ik rijd nog 1 veldrit en daarna gaat de riem er even af".


Uitslag:   1. Fem van Empel   (Jumbo Visma)   46.05      2. Ceylin del Carmen Alvarado  (Alpecin Deceuninck) op 1.18      3. Shirin van Anrooij   (Baloise Trek Lions) op 1.53        4. Aniek van Alphen  (Fenix Deceuninck) op 2.52         5. Annemarie Worst  (Fenix Deceuninck) op 3.08.   (8 oktober 2023)
Wielerflits.nl 8 oktober:


* WINTERSEIZOEN 22-24 : MINDER VELDRITTEN VOOR SHIRIN VAN ANROOIJ *

(Bron: Wielerflits september 2023)Terug naar de inhoud