* Scheldeprijs - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Klassieker Scheldeprijs door Zeeland.
EDITIE 2023 OP WOENSDAG 5 APRIL* SCHELDEPRIJS 2022 VOOR ALEXANDER KRISTOFF NA SLIJTAGESLAG OP ZEEUWSE WEGEN

* START IN TERNEUZEN  -  FINISH IN BELGISCHE SCHOTEN


* wethouder Jack Begijn bij de start in Terneuzen *Fotografie : Freddy Scheele.    Richting start van de Scheldeprijs stond in de teambussen de volumeknop van het waaieralarm op volle sterkte. De renners werden tijdens de ploegbespreking gewaarschuwd voor de verraderlijke weersomstandigheden op de smalle (polder)wegen over Zuid Beveland vanaf SHeerenhoek tot de provinciegrens Zeeland/Noord Brabant.

Die vrees vooraf werd in de koers werkelijkheid. Vanaf de start in Terneuzen richting Westerscheldetunnel blies de wind met forse kracht over de Zeeuwse wegen. De renners hadden hierdoor een extra tegenstander tijdens de zware rit van Zeeuws Vlaanderen naar het Belgische Schoten onder toezicht van organisator Flanders Classics.


Het gevolg van de zijwind was wel spectaculair met talrijke waaiers die zich vormden in Zeeland. Het werd een sportieve afvalrace met uiteindelijk slechts 30 binnenkomende renners en maar liefst 107 uitvallers.De eerste waaier met 17 vluchters bleef heel de wedstrijd in de spits. De achtervolgers leken nog terug te komen maar ze konden het verschil toch niet meer goedmaken in de laatste fase.De 34 jarige taaie Alexander Kristoff had in de lokale omloop nog kracht voor een laatste inspanning. De gemotiveerde Noor kon zijn demarrage bekronen met de verdiende zege. De sprinter won voor de tweede keer in het sponsorshirt van de Belgische formatie Intermarche Wanty Gobert. 
Uitslag:     1. Alexander Kristoff   Intermarche Wanty Gobert    196 km - 4.06.02    
2. Danny van Poppel   BORA hansgrohe op 24 sec.        3. Sam Welsford    Team DSM  z.t.    
4. Casper van Uden   Team DSM op 26 sec.    5. Edward Theuns   Trek Segafredo  z.t.    6. Kenneth Van Bilsen   Cofidis   op 28 sec.     7. Daniel Mclay    Arkea Samsic  z.t.     8. Jasper Philipsen   Alpecin Fenix     z.t.     9. Tim Merlier    Alpecin Fenix   z.t.    10. Ryan Mullen  BORA hansgrohe  z.t.


Jochem Kerckhaert (Schoondijke) en zijn ploeggenoten van Beat Cycling
gingen ten onder in het tempogeweld en het waaierspektakel.
Tijdens de beslissende fase door Zeeland verloren alle renners van de Nederlandse ploeg veel tijd
en konden zich niet handhaven.

* ZEEUWS VLAMING JOCHEM KERCKHAERT IN SCHELDEPRIJS

* 110 DE EDITIE SCHELDEPRIJS OP 6 APRIL 2022 DOOR ZEELANDOp woensdag 6 april startte vanuit hartje Terneuzen de klassieker Scheldeprijs.

Programma :
 
 * Om 11.30 uur werden de renners voorgesteld op het podium op de Markt.

 * Wethouder Jack Begijn verzorgde om 12.45 uur het startschot.


  
Het parcours (zie kaartje) van ruim 200 km. ging van Terneuzen,
via het sluizencomplex en de Westerscheldetunnel en Midden Zeeland richting het Vlaamse Schoten.
Er werd letterlijk langs en onder de Schelde gereden.

Bron : Wielerflits.nl  (voorbeschouwing)

 De passage door Zeeland is eerder braaf, vergeleken met eerdere edities van de Scheldeprijs. Zo rijden de renners niet langer langs de Veerse Gatdam, de Deltaweg in Goes of de Havendijk in Yerseke, waar in het verleden de wind een prominente rol kon spelen.
 
Na de passage door SHeerenhoek en Heinkenszand, gaat het bijna de hele tijd langs weggetjes rondom de A58 richting het oosten. Gemeentes als Kapelle, Reimerswaal en Woensdrecht pikken hun deel van de Scheldeprijs mee, maar het waaiergevaar zou hier toch redelijk beperkt moeten zijn.

 
Na 72 kilometer koers bereiken de renners in het Antwerpse Kapellen de Belgische grens. Ten oosten van de Antwerpse haven gaat het via deelgemeente Putte, Brasschaat en Brecht richting de plaatselijke omloop in Schoten, die met zijn 17,2 kilometer weer in ere hersteld is. Deel 1 gaat door enkele kronkelende steegjes rond het centrum van Schoten. Voor deel twee van de omloop worden de brede wegen van Schilde, Wijnegem en Schoten opgezocht.  

 


Op de startlijst van de 110 de uitgave stonden 24 ploegen waaronder twaalf teams van het hoogste UCI World-Tour niveau. Aan de start in Terneuzen verschijnen o.a. de UCI World Tour Teams van Quick Step-Alpha Vinyl Team, Lotto-Soudal, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, BORA-Hansgrohe en Astana Pro Team.


Bij de negen Pro Teams die zich hadden ingeschreven stonden o.a. Alpecin-Fenix en Bingoal Pauwels Sauzen.Het Nederlandse Beat Cycling Continental kwam met regiorenner Jochem Kerckhaert (Schoondijke) naar de startplaats.

 Alle teams kwamen met hun beste sprinters naar het officieuze WK voor sprinters.

Voorbeschouwing Wielerflits.nl
JASPER PHILIPSEN (ALPECIN FENIX)
WINT SCHELDEPRIJS 2021 MET START IN TERNEUZEN

Foto's : Freddy Scheele, Jack Begijn, Jo Annes de Bat, Organisatie.

De 23 jarige Jasper Philipsen (Alpecin Fenix / foto onder) kan de klassieker Scheldeprijs, met de start in Terneuzen en finish in Schoten/Antwerpen, op zijn erelijst zetten. Voor de rappe Belg zijn eerste grote overwinning tussen de toppers. De tweede plaats werd ingevuld door Sam Bennett en Mark Cavendish was de derde binnenkomer op Belgische bodem. Danny van Poppel meldde zich als vierde en Clement Russo kwam als vijfde over de streep.Na de Westerscheldetunnel ontstonden tussen SHeerenhoek en Heinkenszand de eerste waaiers met veel favorieten in de voorste gelederen. De wedstrijdleiding meldde een onrustige openingsfase in Zeeland met enkele zware valpartijen.

Koersend over Zuid Beveland en in West Brabant werd de definitieve beslissing nog even uitgesteld waardoor verschillende groepjes konden aansluiten in de spits. In Belgie ging het tempo de hoogte in en kwamen ongeveer 25 renners vooraan met daarbij opvallend veel sprinters. Op het aankomstcircuit rond Schoten waren er meerdere uitlooppogingen maar niemand kon wegkomen. De snelle jongens kregen het laatste woord met Jasper Philipsen, ploeggenoot van Mathieu v.d. Poel, als verrassende triomfator. Door de UCI jurygroep werden 77 coureurs geklasseerd.
Vanuit het vertrek op het saaie DOW terrein in Terneuzen reed de wielerkaravaan door de Westerscheldetunnel (foto) en Oost Zeeland. Op het routeschema stonden vervolgens West-Brabant en Noord Belgie. De lus door Nederland telde ruim 70 km.
In verband met de corona maatregelen was er tot veler teleurstelling geen publiek welkom in Zeeland.     (7 april 2021)
SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) IN MIDDENMOOT SCHELDEPRIJS 2021
Foto's : Facebook.  Tijdens de eerste vrouwen editie van de klassieker Scheldeprijs was er Nederlands succes. In start en finishplaats Schoten bij Antwerpen sprintte de 22 jarige Lorena Wiebes (foto) uit Mijdrecht naar de zege. De renster van Team DSM reed de 136 km in 3.26.49. 2. Emma Norsgaard Movistar    3. Elisa Balsamo   (Valcar Travel & Service)    4. Emilie Moberg   (Drops Le Col)       5. Lisa Klein    (Canyon Sram Racing).
In de zware Belgische koers onder winterse omstandigheden eindigde Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) op de 82 ste plaats met slechts 14 seconden achterstand op haar winnende landgenote. De jury zette 111 rensters in de uitslag.    (7 april 2021)

OPROEP ANJA DE BONT (ZEVENBERGEN) VOORZITTER VAN HET KNWU DISTRICT ZUID WEST
"KOM NIET NAAR HET PARCOURS, MAAR KIJK THUIS VOOR DE BUIS"

De Bont (foto): "Het is mooi dat deze wedstrijd doorgaat op woensdag 7 april. Maar laten we hopen dat iedereen die er niet hoeft te zijn thuis blijft. Zo laten we zien dat wedstrijden door kunnen gaan zonder publiek. Want dat is nu nog even zo. En hoe graag we ook weer live erbij aanwezig willen zijn en elkaar weer willen zien langs het parcours.
Doe het niet laat zien dat wij als wielerliefhebbers hart voor onze sport hebben. Kijk thuis voor de buis. En wie weet kunnen er dan meer wedstrijden, voorlopig zonder publiek, van start gaan".    (2 april 2021)

SCHELDEPRIJS OP WOENSDAG 7 APRIL VANUIT TERNEUZEN
DOOR WESTERSCHELDETUNNEL EN MIDDEN ZEELAND RICHTING WEST BRABANT EN ANTWERPEN

START OP AFGESCHERMD DOW TERREIN IN TERNEUZEN    -    70 KM DOOR ZUIDWEST NEDERLAND


Slechts zes maanden na de laatste editie in oktober 2020 kunnen de wielersupporters weer kijken naar de klassieker Scheldeprijs door Nederland en Belgie die in 2021 voor de 108 ste keer wordt georganiseerd. De oudste Vlaamse voorjaarswedstrijd heeft jaarlijks veel snelle mannen op de inschrijflijst.


Kanshebbers voor de hoofdprijs zijn de sprinters Sam Bennett, Tim Merlier, Arnaud Demare, Pascal Ackermann, Giacomo Nizzolo, Alexander Kristoff, Jasper Philipsen, Cees Bol (foto), Elia Viviani en Mads Pedersen. Caleb Ewan, winnaar in 2020, is niet van de partij omdat hij onvoldoende gemotiveerd is voor de zware waaierkoers. De renner van Lotto Soudal heeft in de Belgische voorjaarsklassiekers altijd moeite om zich "op het kantje" te handhaven.

Op woensdag 7 april komen in Terneuzen 13 UCI WorldTeams, 10 UCI ProTeams en 2 UCI Continental Teams aan de start op een afgeschermd terrein van chemiegigant DOW Chemical. Vanuit Terneuzen koerst de karavaan vanaf 12.45 uur kort door Zeeuws Vlaanderen en duikt dan Westerscheldetunnel in. Vervolgens gaan de renners naar SHeerenhoek, Kapelle, Reimerswaal en West Brabant. In finishplaats Schoten (Churchilllaan) bij Antwerpen zal de winnaar tussen 16.45 en 17.15 uur gehuldigd worden.

Deceuninck-Quick-Step, ploeg van de Ierse sprinter Sam Bennett, verschijnt eveneens aan de start net als Intermarche Wanty Gobert Materiaux. Ook drie Franse WorldTeams, AG2R Citroen Team, Cofidis en Groupama-FDJ, zullen meedingen naar het hoogste schavot.
 
Daarnaast zijn UAE Team Emirates en Trek-Segafredo van de partij. Verder starten ook Astana-Premier Tech, Team Qhubeka Assos, Team DSM en Israel Start-Up Nation, net als Bora-hansgrohe, de Duitse ploeg die vorig jaar met Pascal Ackermann de tweede plaats na declassering uit handen moest geven.

Daarnaast zullen 10 UCI ProTeams hun beste sprinters inzetten om de overwinning binnen te halen op de Churchilllaan in Schoten. Alpecin-Fenix, het team van Tim Merlier en Team Arkea-Samsic zijn paraat in startplaats Terneuzen.

Verder komen ook de Franse teams B&B Hotels P/B KTM, ploeg van de nummer 3 van vorig jaar Bryan Coquard en Total Direct Energie van runner-up Niccolo Bonifazio naar Zeeland.  
De renners rijden 70 km door Nederland volgens onderstaande route.

Tot slot willen de coureurs van Bingoal WB, Delko, Rally Cycling, Sport Vlaanderen-Baloise, Uno-X Pro Cycling Team, Vini Zabu en de continentale teams Beat Cycling (afbeelding) en Evopro Racing het startblad tekenen in Zeeuws Vlaanderen.  

Op de erelijst van de Scheldeprijs staan veel snelle jongens vanaf  2011: 5x Marcel Kittel, Fabio Jakobsen in 2018 en 2019, Mark Cavendish (2011), Alexander Kristoff (2015) en Caleb Ewan was de rapste in 2020.

Volledige deelnemerslijst 2021 : https://www.scheldeprijs.be/sites/default/files/pdf/deelnemerslijst_me_2021.pdf               (5 april 2021)  
PLOEGEN 2021SCHELDEPRIJS 2020 DOOR ZEEUWS VLAANDEREN, WESTERSCHELDETUNNEL EN MIDDEN ZEELAND

SPRINTWINST CALEB EWAN IN SCHOTEN


Na de finish van de Scheldeprijs kon Zeeuws Vlaming Brian van Goethem zijn Australische ploeggenoot Caleb Ewan (foto) feliciteren met de overwinning. De 26 jarige renner van Lotto Soudal zegevierde na 174 km rond Schoten met ruim verschil in een tumultueuze sprint. De tweede plaats werd ingevuld door Niccolo Bonifazio (Direct Energie) en Bryan Coquard (B&B Hotels Vital Concept) kwam als derde over de streep.  4. Tim Merlier  (Alpecin Fenix)    5. Jasper Philipsen  (UAE Team Emirates).  Eerste Nederlander:  7. Arvid de Kleijn (Riwal Securitas). Pascal Ackermann zat ook voorin maar werd gedeclasseerd wegens het veroorzaken van een zware valpartij toen hij van zijn lijn afweek.


Brian van Goethem (foto) was vaak op kop van het peloton te zien. Lotto Soudal hield het tempo hoog en gokte op een massasprint. Deze tactiek slaagde en Caleb Ewan kon het werk van zijn ploeg vakkundig afmaken. Van Goethem meldde zich als 141 ste op 1.26. De jury noteerde 158 binnenkomers.
Acht aanvallers bepaalden het wedstrijdbeeld in de eerste koershelft. In deze vlucht van de dag was namens Nederland Piotr Havik van Riwal Securitas present.    (14 oktober)

 
De Belgische klassieker Scheldeprijs zal in Schoten de start en finish inrichten nadat de organisatie geen toestemming kreeg om in Terneuzen te vertrekken op woensdag 14 oktober. In de najaars editie van de Scheldeprijs worden 10 omlopen van 17,4 km afgewerkt in en rond Schoten.

 
Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics over de situatie en de aanpassingen:
Bron: Organisatie
 
"Ook al is het jammer dat we de dijken en het spel met de wind zullen moeten missen, we hebben begrip voor de Nederlandse beslissing. Onze verstandhouding met Terneuzen blijft ook hierna goed, maar we zijn ervan overtuigd voor iedereen vlot en veilig te kunnen organiseren. Op dit moment zijn we in de eerste plaats blij dat we kunnen koersen en dat de wedstrijd kan plaatsvinden. De oplossing hebben we gevonden in overleg met de gemeente Schoten, die we dan ook enorm dankbaar zijn voor hun flexibiliteit. De wedstrijd zal er niet alleen finishen, maar uitzonderlijk ook starten."
 
Om de gezondheid van zowel renners, medewerkers als supporters te beschermen, roept de organisatie op om de koers massaal thuis via de televisie te volgen.    (2 oktober)
START SCHELDEPRIJS IN TERNEUZEN AFGELAST

De start van de Scheldeprijs op 14 oktober in Terneuzen wordt afgelast. Dit heeft Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, besloten. Het startevenement van de profwielerwedstrijd wordt afgelast vanwege de onlangs aangescherpte coronamaatregelen.
 
Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen, waaronder het weren van het publiek te voldoen. Bovendien moet ook extra rekening worden gehouden met het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester Jan Lonink: "Na de twee eerdere succesvolle edities van de Scheldeprijs met de start in Terneuzen, is het buitengewoon jammer dat de wielerwedstrijd dit keer niet vanuit Terneuzen kan vertrekken. Het is echter, gezien de coronamaatregelen, nu niet mogelijk om de start hier door te laten gaan."


Ook Jack Begijn (foto), wethouder van Sport, toont zich teleurgesteld over het onvermijdelijke besluit: "Een pijnlijke beslissing, vooral gezien de eerdere succesvolle startedities in Terneuzen. Het is nu niet anders. Wij hebben echter een goede relatie met zowel Flanders Classics als met het wielercomite in finishplaats Schoten. Vanuit die relatie kijken wij alweer vooruit naar de Scheldeprijs editie van volgend jaar."      Bron: gemeente Terneuzen.    (1 oktober)   

SCHELDEPRIJS OP 14 OKTOBER


De Scheldeprijs heeft met woensdag 14 oktober een nieuwe datum na de afgelasting in april wegens de corona crisis. De klassieker start dit jaar niet in Terneuzen en blijft buiten Zeeland. De start in Zeeuws Vlaanderen is afgelast door burgemeester Jan Lonink na de aangescherpte coronamaatregelen. Onderstaand de oorspronkelijke route voor de editie 2020. 
De organisatie op 20 mei in een toelichting op Wielerflits.nl: We betwijfelen of het deze herfst al mogelijk zal zijn om zomaar van het ene land naar het andere te rijden. Start en finish in Schoten met, zoals vroeger, een grote lus door de Kempen en meerdere rondjes op het lokale circuit, lijkt het alternatief te worden.
Wethouder Jack Begijn (sportzaken) van de gemeente Terneuzen op 20 mei:

Het zou mooi zijn als de Scheldeprijs in het najaar doorgang kan vinden. Natuurlijk is het lastig om vooruit te kijken. Maar we blijven optimistisch en hopen op de opstart van de wielercompetitie. Wij zijn in ieder geval bereid om samen met Flanders Classics, de provincie Zeeland en finishplaats Schoten te kijken hoe we de voorbereidingen weer op kunnen pakken. De coronamaatregelen zullen dit niet gemakkelijk maken. Ook weten we niet welke maatregelen er op 14 oktober zullen gelden. Het is dus afwachten of de wedstrijd daadwerkelijk door kan gaan en of het dan een wedstrijd met of zonder publiek zal zijn. We zullen gezondheid sowieso altijd prioriteit geven.
SCHELDEPRIJS APRIL 2020 AFGELAST WEGENS CORONA

De Scheldeprijs die op 8 april zou starten in Terneuzen is afgelast. De UCI heeft besloten alle wielerwedstrijden tot eind april te annuleren.

Wethouder Jack Begijn van sportzaken over het schrappen van de klassieker in het voorjaar van 2020: Heel jammer dat de Scheldeprijs niet door kan gaan. Maar de bijzondere situatie waarin wij nu zitten, vraagt om dit soort beslissingen. De veiligheid en gezondheid van het publiek, de wielrenners en de vrijwilligers gaan voor. Dat zal iedereen begrijpen. Laten we hopen dat er later dit jaar nog enkele wielerwedstrijden verreden kunnen worden. Of de Scheldeprijs daarbij zal zitten, weet ik niet. We wachten af hoe een en ander loopt.  


KLASSIEKER SCHELDEPRIJS IN 2018 EN 2019 DOOR ZEELAND.

 TWEE KEER WINST FABIO JAKOBSEN.


Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) won in 2019 voor de tweede keer zijn favoriete klassieker Scheldeprijs. In Schoten versloeg de rappe Nederlander de complete sprintelite en verwees de Duitser Maximilian Walscheid (Team Sunweb) en de Brit Christopher Lawless (Team Sky) naar de troostprijzen. De Scheldeprijs startte in Terneuzen. Het tempo werd meteen opgeschroefd en in de openingsuren was er volop spektakel met waaiervorming op de provinciale wegen over Walcheren (Middelburg) en de Bevelanden (Kamperland).Foto : Freddy Scheele.    De wedstrijd werd geopend door Kenneth Vanbilsen en Tom Wirtgen die echter weinig ruimte kregen van het peloton. Op Zuid Beveland gingen Brian van Goethem en Dries De Bondt (foto) naar de spits en reden zestig minuten in de kijker.
 
Na talrijke demarrages in de twee plaatselijke omlopen was er nog steeds geen beslissing richting eindfase. De ploegen met de snelle mannen in de gelederen waren alert en hielden alles bij elkaar.

 
Het succesvolle team van Patrick Lefevere kon met triomfator Fabio Jakobsen weer een overwinning op de scorelijst zetten. Jakobsen over zijn zege in de massale aankomst:  De ploeg heeft het mij makkelijk gemaakt. Ik weet dat ik een sterke sprint heb en heb de afgelopen dagen ook veel getraind. Mijn ploegmaten hebben het geweldig gedaan. Iedereen weet dat ons team altijd vecht voor de overwinning en ook vandaag, in de laatste 10 km, was het hele team er om me in de perfecte positie te houden. Ze hebben uitstekend werk geleverd en ik heb een foutloze sprint gereden. Foto : Freddy Scheele.      
Uitslag 107 de uitgave Scheldeprijs 2019:   
1. Fabio Jakobsen    Deceuninck Quick Step    202 km  4.26.45       2. Max Walscheid   Team Sunweb     3. Chris Lawless     Team Sky     4. Hugo Hofstetter    Cofidis       5. Roy Jans    Corendon Circus      

6. Kris Boeckmans    Vital Concept / B&B Hotels      7. Marco Haller    Katusha Alpecin     8. Emils Liepins    Wallonie Bruxelles     9. Jasper Philipsen    UAE Team Emirates     10. Matteo Moschetti     Trek Segafredo       50. Brian van Goethem    Lotto Soudal op 17 sec. De UCI jury meldde 112 binnenkomers in Schoten.Foto : Annelien Andriesse / Zeeland op de Fiets.nl : peloton in Middelburg.Foto : Pieter Voets : passage Wilhelminadorp/Goes.Foto : Freddy Scheele
Brian van Goethem in peloton Scheldeprijs 2019SCHELDEPRIJS 2019 : START IN TERNEUZEN
Fotografie : Jack BegijnBELGISCHE KLASSIEKER SCHELDEPRIJS 2018 DOOR ZEELAND


Foto : Ester Telapary (Middelburg)
peloton door Middelburg bij de Koestraat / Kalverstraat

In 2018 ging de Scheldeprijs voor de eerste keer in Terneuzen van start. Tijdens de lus door Zeeland moesten de profs een zware inspanning leveren in de felle voorjaarswind. De vluchtgroepen konden zich niet handhaven op Walcheren, Noord en Zuid Beveland. Bij een spoorwegovergang in Krabbendijke werd een groep renners uit koers gehaald omdat ze dalende spoorbomen negeerden en verder reden. Bij de overtreders zat o.m. sprintfavoriet Dylan Groenewegen.


Foto : Lennard Andriesse / Zeeland op de Fiets.nl  
Middelburg richting Veere


Foto : Lennard Andriesse / Zeeland op de Fiets.nl : Kruiningen

Na het passeren van de provinciegrens met Noord Brabant ging het peloton in gesloten formatie naar de streep in Antwerpen. Fabio Jakobsen (Quick Step) zegevierde eenvoudig in de sprint na 200 km en 4,5 uur koers. 2. Pascal Ackermann (Bora hansgrohe)   3. Chris Lawless   (Team Sky)     4. Jens Debusschere  (Lotto Soudal)      5. Jeremy Lecroq  (Vital Concept)      38. Brian van Goethem op 16 seconden. 58 renners geklasseerd.


Gazet van Antwerpen december 2017 : Scheldeprijs 2018 start in Terneuzen.

HISTORIE SCHELDEPRIJS
 


 Op de erelijst van de Scheldeprijs staan geen Zeeuwse zeges.
De Fransman Maurice Leturgie won in 1907 de eerste editie.

 Vanaf 1953 waren er 9 Nederlandse hoofdprijzen :  
2005  Thorwald Veneberg / Rabobank  (bovenste foto)       1999  Jeroen Blijlevens          1998  Servais Knaven         1990    John Talen / Panasonic   (onderste foto)       1988 en 1986   Jean Paul van Poppel          1985  Adrie van der Poel         1981  Ad Wijnands        1953  Hans Dekkers.FRANK VANDENBROUCKE WINT SCHELDEPRIJS IN 1996
2. Tom Steels      3. Eric Vanderaerden
SCHELDEPRIJS 1927 : WINST GEORGES RONSSE
Terug naar de inhoud