* Rubriek Stads Fietsers - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Rubriek :  "MIDDELBURG FIETST" : Fietsnieuws Varia in de Hoofdstad van Zeeland.

* Fotografie : Zeeland op de Fiets.nl  -  Witte Andriesse.* TOERFIETSERS DOOR ZONNIG MIDDELBURG *
(augustus 2023)


* Sandberglaan.
* Laurens Stommespad.
* Zandvoortweg.

Bij de drukke kruising  Walcherseweg - Zandvoortweg - Laurens Stommespad rijden de families Post (Wezep) en Weststrate (Grijpskerke) op de fiets Middelburg binnen.
Tijdens deze zonnige woensdag middag vertrok de fietsgroep bij oma in Hrieps en zijn nu op weg naar de hoofdstad van Zeeland. Ze hopen een leuke middag te beleven in het centrum van Middelburg. De stemming is nu al opperbest dus ze zullen zich zeker vermaken in de leuke winkeltjes of op het terras.
Moeder Karin, die op pad is met haar kinderen en hun vriendinnetjes, fietst graag over Walcheren en geniet telkens op de mooie fietspaden.
Foto: Aimy, Lotte, Yva, Meike, Fenne en Karin onderweg naar de Middelburgse kermis.  (augustus 2023)* Fiets Rondje Middelburg over Laurens Stommesweg *
(voorjaar 2023)
* In klederdracht over Abdijplein Middelburg *Naast de schouwburg op het drukke Molenwater, met zicht op de Lange Jan en de Koepoort, genieten Ellen & Rudy van een rustmoment tijdens hun fietstocht over Walcheren. De Vlissingers gaan op deze warme vrijdagmiddag naar kaasboerderij Schellach in het buitengebied richting Veere. Toch willen ze ook het centrum van Middelburg nog wel eens beter leren kennen. Ze komen niet zo vaak op de fiets in de hoofdstad en daarom zal het Zeeuwse fiets duo zeker terugkeren om de binnenstad te ontdekken op hun tweewieler.

Buiten de fietsrondjes op Walcheren gaan ze ook wel eens naar o.m. Neeltje Jans en de Zak van Zuid Beveland in de streek rond Ellewoutsdijk. Ze genieten met volle teugen van het fietstoerisme in de provincie. "Het is gewoon super met goede en rustige fietspaden. Natuurlijk moet je de drukste trajecten langs de kust in de zomermaanden vermijden maar er zijn nog genoeg andere leuke plekjes in Zeeland".  Ellen & Rudy geven de provincie een 9 als het gaat om onderhoud en veiligheid van de fietsroutes.

Ze rijden hun tochten op een elektrische fiets. Vier maanden geleden gekocht bij De Fietsenmakker in hun woonplaats. Het zwarte Koga model Nova Evo bevalt prima en ze willen in de toekomst steeds meer kilometers maken door hun thuisprovincie. Veel fietsplezier gewenst en kom nog eens terug naar Middelburg. Gezellig en sportief.    (oktober 2022)
Op het drukke kruispunt Laan van de Verenigde Naties / Sandberglaan staan rond het middaguur twee toerfietsers uit te rusten. Het Middelburgse duo Eric Heydens (57) en Ruud van Strien (60) praat nog even na over hun recente toertocht. Vanuit de woonplaats reden de ervaren toerders op deze weervriendelijke maandag een Rondje Schouwen Duiveland. Bij het binnenrijden van de hoofdstad hadden ze 55 km. op hun fietscomputer. Heijdens en van Strien fietsen vaak samen en kiezen dan meestal voor tochten over Walcheren en langs het Veerse Meer. Soms gaan ze naar Noord Nederland zoals de jaarlijkse toertocht van de provincie Drenthe en de Elfstedentocht door Friesland.  (september 2022)

Terug naar de inhoud