* Rubriek 'Fotoalbum' - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Rubriek  :  Uit het Wieler Foto Album van...          * Tips :  info@zeelandopdefiets.nl  


RUBRIEK  "WIELER FOTOALBUM"Zeeland op de Fiets.nl presenteert de rubriek : UIT HET FOTOALBUM VAN...
 
Bij deze opzet selecteren de deelnemers 3 foto's uit hun eigen verzameling.  
Welke opnames?  Dat beslis je zelf. Met een verhaaltje kun je dan een toelichting geven op de foto's.
Je presentatie plaatsen wij op Facebook, Twitter en de website Zeeland op de Fiets.nl  

Wil je meedoen,
stuur dan je persoonlijke foto top 3 naar  info@zeelandopdefiets.nl UIT HET FOTOALBUM VAN...


(18)  DIRK PIESSENS (52) UIT KOEWACHT
SELECTEERDE DRIE OPNAMES MET ZIJN ZOONS TIM & ARNO

Begin 2019 maakten mijn tweeling Tim en Arno de overstap van voetbal naar mountainbiken. Onze technieken werden we aangeleerd via MTB clinics waarbij we geregeld naar Beringen gingen om te trainen. Voor mijzelf is MTB een zeer inspannende en tegelijkertijd ontspannende manier van fietsen.

 

Geregeld gaan we naar de omgeving van Houffalize. Je hebt er prima trails om te rijden. Bovendien ervaar je er nog de rust en heb je de weidsheid. Dit alles op slechts een paar uur rijden van Koewacht.


 

Naast zelf sportief bezig te zijn ben ik "coach-begeleider-chauffeur-papa" van mijn tweeling die elk weekend minstens 1 wedstrijd rijden in Nederland/Belgie. We vervelen ons dus nooit!  Ik kan er nog aan toevoegen dat de mooiste fietsvakantie in het Zwarte Woud was. (oktober 2022)


(17)  CAELA DE BRAAL - VAN IMMERSEEL / AXEL

Caela de Braal - van Immerseel vond in haar fotoboek 3 leuke opnames met haar fietsende man Peter de Braal in de hoofdrol.
Bekijk haar persoonlijke foto top 3.


2de plaats NK MTB Marathon (Bart Brentjens Challenge).
Op 10 oktober 2021 werd het NK MTB Marathon verreden. Start en finish vonden plaats in Eijsden (Zuid-Limburg). Met een mooi parcours van 105 km met 1975 hoogtemeters, een druk verreden wedstrijd. Uiteindelijk moest Peter in de laatste 5 km zijn concurrent laten gaan en reed hij naar een mooie tweede plaats.Op 16 en 17 juli werd de 2daagse TMZ wedstrijd, de Ronde van Hengstdijk 'on tour', in Vogelwaarde, verreden. Op zaterdag stond een rit van 80,5 km in het rondeboek. Op zondagochtend stond er een tijdrit van 5,5 km op de planning, waarna er afsluitend een mooie, zware en vooral warme koers plaatsvond van 108 km.Op 31 juli stond de Hardn mtb Marathon op de planning. Een zwaar parcours van maar liefst 110 km door de Belgische Ardennen. Helaas kwam Peter ten val, waarbij zijn remgreep afbrak en hij wat verwondingen opliep. Ondanks alles de wedstrijd toch nog kunnen finishen met een mooie 11 de plaats.   (september 2022)

(16) AGNES KOEMAN   (ZUIDDORPE) : DERDE PLAATS NK 1977 MOOISTE MOMENT

Ik ben mijn wieler carriere gestart begin jaren 70 in de kleuren van de wielervereniging Theo Middelkamp. Na een moeizame start begon ik vanaf 1975 mijn plekje in het dames peloton te vinden. Uiteraard ten alle tijden in de schaduw van Keetie van Oosten-Hage (Sint-Maartensdijk) de absolute smaakmaker uit de periode van mijn bescheiden wielercarriere.Agnes (rechts) & Mariette Laenen, 1976.
 
Ik koerste graag in Belgische wedstrijden. Daar waren de rondjes wat langer en zwaarder dan in mijn thuisland. Op een paar klassiekers na reden wij in Nederland louter criteriums ter opvulling van een totaal programma.Het mooiste moment in mijn wieleravontuur was in 1977. Ik koerste toen naar een derde plaats bij het Nederlands kampioenschap op het Adsteeg circuit in het Limburgse Beek. Bij de huldiging was er goud voor Nita van Vliet en Nel Streef behaalde de zilveren medaille.
 
Ik heb mooie herinneringen aan deze periode en heb uit deze tijd nog vele contacten welke ik koester.   (september 2022)(15)   ALEX TRAAS     (MIDDELBURG)

Het fietsvirus heb ik overgenomen van mijn vader toen ik 18 was. Ik voetbalde toen nog en zag een kennis triatlons doen. Hiermee kon ik het fietsen combineren met andere sporten en het maximale uit mezelf halen. Toch is het fietsen het meest favoriete onderdeel voor mij. Om er voor te zorgen dat we het seizoen goed beginnen gaan mijn vader en ik elk jaar samen een weekje trainen in Gran Canaria. Bovenstaande foto was in april 2022.

 
Foto: Jacco Quist.  Toch is een goede voorbereiding geen garantie voor succes. Tijdens het Zeeuwse open sprintkampioenschap in afwachting van de ZLM Tour 2022 in Kapelle ging het fout. Tijdens mijn sprint in de halve finale brak mijn ketting in de volle sprint. Wonder boven wonder kon ik op de fiets blijven en kwam ik er van af met een paar blauwe plekken en kostte het me alleen een nieuwe ketting.

 

Foto: Jacco Quist.  Uiteindelijk viel op zaterdag 23 juli 2022 in Yerseke alles op zijn plek. Ik timede mijn inhaalacties in de laatste rond goed, waardoor ik netjes van voren zat bij de laatste twee bochten. Op het laatste rechte stuk richting de laatste bocht zette ik mijn sprint op tijd in waardoor ik als eerste door de laatste bocht kwam en deze plek de laatste 150 meter niet meer uit handen gaf. Dit is een prachtig resultaat in een tot nu toe geweldig triatlon en fietsseizoen. Op naar meer mooie prestaties in de komende periode.   (augustus 2022)


(14)    JEROEN VAN DER PLUIJM      (ZIERIKZEE)

 In 1980 kreeg ik mijn eerste Peugeot racefiets en al gauw werd ik fan van Joop Zoetemelk,
die ik in Parijs de Tour de France zag winnen.
 Sinds die tijd is Joop of Jopie mijn bijnaam.In 1988 werd ik door mijn achterbuurjongen Roy Bogaert aangestoken om te gaan wielrennen,
nadat ik door een enkelblessure was gestopt met voetballen.
Het was in 1989 dat ik tweede werd in de nieuwelingenkoers van Hansweert, iets wat mij altijd dwars heeft gezeten.Op 26 augustus 2006 heb ik dat rechtgezet door hetzelfde rondje te winnen.
Weliswaar bij de SP categorie van TMZ, maar toch winst!    (juli 2022)(13)   LENNARD & ANNELIEN ANDRIESSE (MIDDELBURG)
IN 2012 BIJ OMLOOP HET NIEUWSBLAD EN KUURNE - BRUSSEL - KUURNE


 
Tien jaar geleden (2012) bezocht "Zeeland op de Fiets" het Vlaamse openingsweekend.Op zaterdag 25 februari 2012 bekeken de Zeeuwse wielersupporters Witte, Annelien en Lennard Andriesse (Middelburg / bovenste foto) de passage van het peloton op de kasseienhelling de Haaghoek.
 
De 67 ste editie van de Vlaamse topklassieker werd in Gent verrassend gewonnen door Sep Vanmarcke van Omega Pharma Quick Step. Na een zware koers versloeg de Belg o.m. Tom Boonen (Omega Pharma Quick Step) en Juan Antonio Flecha van Sky Procycling.  Bobbie Traksel (Landbouwkrediet Euphony) was op de vijftiende plaats de beste Nederlander. In de uitslag met 121 coureurs stonden geen Zeeuwen.Een dag later was "Zeeland op de Fiets" paraat bij 65 ste uitgave van Kuurne Brussel Kuurne. Op de Edelare klim bij Oudenaarde moesten de renners al een flinke inspanning leveren. Met een gemiddelde van ruim 44 km per uur sprintte Mark Cavendish (foto) van Sky Procycling naar de overwinning. Yauheni Hutarovich (FDJ BigMat) en Kenny van Hummel (Vacansoleil DCM) stonden ook op het podium in Kuurne. Ook bij deze klassieker geen Zeeuwse renners op het startblad.
 
Fotografie : Lennard en Witte Andriesse  >  passages Haaghoek en Edelare.     (februari 2022)

(12)    ESTER TELEPARY  (MIDDELBURG)

Hallo wielerliefhebbers, ik ben ESTER TELEPARY, 48 jaar en woon in Middelburg.
 Al vanaf mijn jeugd ben ik een fervent wielerfan en verzamelaar.
 
Ik heb talrijke wedstrijden gezien, van Giro en Tour tot ZLM en Ronde van Vlaanderen.
 Ik heb 3 opnames uitgezocht met als thema: HELDEN.


 

 
ZEEUWSE HELD
 Een Zeeuwse grootheid mag natuurlijk niet ontbreken. Jo de Roo.
 Wat een ontzettend leuke, lieve, toegankelijke man. Deze foto is genomen in de Zeeuwse Bibliotheek n.a.v. de Tour in Nederland in 2015. Ik heb zijn boek gelezen en wat heeft die man veel gewonnen in zijn tijd. 1 van de beste Zeeuwse renners ooit.
 Ondertussen heb ik hem persoonlijk leren kennen en ik stuur elk jaar een kaartje voor zijn verjaardag.

 


 
GESTOPTE HELD
 Alberto Contador, ik mis hem nog steeds in het peloton. Zijn manier van koersen sprak me erg aan. Deze foto is genomen bij de finish van de Touretappe naar Neeltje Jans in 2015. Ik was daar de hele dag als VIP. Met een badge om je nek, flink wat duw en trekwerk en roepen dat je van de pers bent, kom je een heel eind, haha. 1 van de beste opnames van hem. Ik was wel een beetje 'starstruck' want blijkbaar mompelde ik 'I love you' toen hij wegreed, aldus een journalist.  


 
 
GEVALLEN HELD
 Wat was ik een enorme fan van Lance Armstrong, (met een enorme plaat voor mijn kop).
 Deze foto heb ik genomen in de Ronde van Vlaanderen 2005. Het was de laatste kans om hem nog in de buurt te zien, want dit zou zijn laatste jaar worden. Om 6.30 uur al op de Markt in Brugge! Alles voor een goede plek! En zie, ik kon hem bijna aanraken.  
(augustus 2021)


(11)   ARNO en TIM PIESSENS  (HULST) Dit zijn foto's van de trainingen op een zaterdag samen met onze ploeg Ridley Hermans Development Team.
 
Hoe ziet zo'n training eruit? Wij spreken meestal af op een zaterdag om met de ploeg te gaan trainen. We verzamelen dan op een parkeerplaats om ons klaar te maken voor de komende oefenrit. Daarna krijgen we instructies en advies hoe de training eruit ziet. Vervolgens stoppen we ook nog een paar keer onderweg om ons te kunnen bevoorraden. Zo kunnen we dus netjes verder en op een aangename manier de Zeeuws Vlaamse/Belgische tocht voltooien.    (mei 2021)(10) De Zeeuws Vlaamse toerfietser/renner GUUS VAN BELJOUW dook in zijn fotoarchief en selecteerde drie leuke opnames.
Guus woont in Kloosterzande en fietst vaak mee met de plaatselijke toerclub.


 Foto 1: Ik reed mijn eerste wedstrijd op 15 jarige leeftijd in Hoedekenskerke bij Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ).
Mijn debuut in de c categorie was super gaaf maar wel spannend. Foto 2:  Dit is een duel met Thierry de Smit.
Met deze vriend sport ik vaak. Ik won toen de sprint van hem. Foto 3: Hier ben ik samen met mijn fietsmaat Sander DeHont.
Sander is echt een hele sterke atleet die mij eruit fietst, loopt en zwemt.      (april 2021)(9)  LUCA VAN DER VEKEN (SINT JANSTEEN)
52 ZEGES BIJ DE JEUGD

Foto 1: Aankomst op de wielerbaan te Roubaix van de "Mini Parijs-Roubaix" die ik ondertussen reeds 4 keer reed. eenmaal de wedstrijd gewonnen en nog een keer derde geworden. De kasseistroken zijn geweldig en ik geniet altijd van deze klassieker.

 

Foto 2: Mijn allerlaatste wedstrijd bij de jeugd reed in het Belgische Maldegem. ik won de wedstrijd en sloot zo de jeugdkoersen af. Ik behaalde 52 overwinningen in wegwedstrijden.    

 

Foto 3: Veldrijden is de voorbije jaren meer en meer een passie geworden. Jammer genoeg waren er afgelopen winter geen wedstrijden in Nederland voor mijn categorie. ik keek er nochtans echt naar uit want vorige winter won ik nog 5 veldritten en eindigde ik 3de in de nationale veldritranking. Toch nog twee maal startgelegenheid gehad in Belgie waar ik in mijn eerste cross bij de nieuwelingen meteen een top 5 plaats wist te behalen.     (maart 2021)

(8) DEWY VAN GIJSEL (AXEL) : BREED ONTWIKKELEN IN DE WIELERSPORT

De Zeeuws Vlaamse renster draagt in 2021 het teamshirt van Restore Cycling Ladies. Onder de hoede van ploegleider Johan Mulder wil de 16 jarige inwoonster van Axel zich verder ontwikkelen. De eerste jaars juniore hoopt mooie uitslagen te kunnen rijden in criteriums, klassiekers en etappewedstrijden. Bekijk haar foto album top 3.Foto 1: In 2015 ben ik begonnen met wielrennen en sinds categorie 4 fiets ik ook al wedstrijden. In de drie seizoenen bij de jeugd heb ik voor een Belgische jongerenploeg gereden. Na deze periode heb ik gekozen voor de het Brabantse Willebrord Wil Vooruit. Hier heb ik twee mooie jaren gehad bij WWV dames als nieuwelingen meisje. In 2020 heb ik de beslissing genomen om een overstap te maken naar Restore Cycling omdat ik graag verder wil ontwikkelen in het wielrennen.Foto 2: Sinds 2019 ben ik ook actief in het baanwielrennen. Als het wegseizoen erop zit richt ik mij op het baanseizoen. Ik train in Gent in het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx en hier rij ik ook wedstrijden. Dit bevalt mij prima en de komende jaren wil ik kijken hoever ik kan komen in deze discipline.

 
Foto 3: Deze foto is gemaakt tijdens de laatste etappe van European Junior Cycling Tour in Assen. Dit is een zesdaagse met een proloog, klassieker, tijdrit, een omloop en twee criteriums. Het zou mooi zijn als dit evenement in Drenthe kan doorgaan in 2021. Ik hoop dat alle koersen dit jaar weer op de wielerkalender komen. Dan kunnen we weer genieten van onze prachtige sport.   (februari 2021)


(7) ROSITA REIJNHOUT (WOLPHAARTSDIJK) : MEER KLIMKOERSEN
IN HET CLUBSHIRT VAN ZRTC THEO MIDDELKAMP

Foto 1:

Ik ben 2 jaar geleden begonnen met veldrijden, het eerste jaar om te kijken of ik het leuk vond en vorig jaar waren de eerste wedstrijden die ik fanatieker wilde gaan rijden. Ik heb vooral mee gereden bij de West Brabantse Veldrit Competitie WBVC. Deze reeks heb ik gewonnen. Daarnaast heb ik de Ethias Cross in Hulst gereden (zie foto 1). Dit is een grotere cross waar ook de prof mannen en vrouwen rijden maar dan op een later tijdstip. Het parcours in Hulst is uitdagend en zwaar. Ik was vorig jaar in deze cross tweede geworden bij mijn categorie. Mijn plan was om dit jaar nog fanatieker te gaan crossen en er specifieker voor te gaan trainen.
 

Foto 2:

Reijnhout 5de van rechts in roze shirt met zwarte helm
Op mijn achtste ben ik begonnen met wielrennen. De eerste jaren kon ik niet zo goed meekomen. Vanaf categorie 6 ging het stukken beter en vervolgens kon ik starten bij de nieuwelingen meiden. Mijn ervaring is dat hoe ouder je bent hoe moeilijker het is om van voren te blijven. In 2021 debuteer ik bij de junioren vrouwen en dan wil ik wat grotere wedstrijden rijden in het shirt van ZRTC Theo Middelkamp. Foto 2 was dit jaar in Ulestraten (Limburg) deze wedstrijd was tussen de junioren die 2 jaar ouder waren dan dat ik ben. Sommige meiden die mee reden hebben al titels gehaald zoals wereldkampioen en Europees kampioen. Deze wedstrijd was zwaar maar ik kon bij de eerste groep blijven. Dit was 1 van de weinige KNWU wedstrijden van dit wielerjaar.
 
 
Foto 3:

Op foto drie koers ik in de laatste etappe van Watersley Ladies Challenge 2020. Dit is een driedaagse in Limburg. Ik hou zelf heel erg van klimmen en kan meestal goed van voren meedoen. De Watersley meerdaagse is voor mij 1 van de leukste wedstrijden die ik mag rijden. Deze wedstrijd ging dan ook heel goed met een sterk internationaal deelnemers veld. Ik reed deze wedstrijd heel aanvallend zoals te zien in foto 3 waar ik probeer weg te rijden van de kopgroep. Dit lukte een redelijk lang stuk en ik kon genieten van de leuke wielersfeer in Limburg. In 2021 wil ik zeker meer van deze klim wedstrijden rijden en proberen er boven uit te stijgen.    (november 2020)

 
(6)  MARISKA RIDDERBOS (Nieuw en Sint Joosland),
Voorzitter van de Stichting Wielercomite Koudekerke.

 KLAAS LENSTRA
 
Dit is de grondlegger en jarenlang de man achter onze Stichting en wedstrijden. Klaas Lenstra begon met een rondje "rond de kerk" in Koudekerke, wat later uitgroeide in de Ster Valkenisse, Ster Zeeuwsche Eilanden en tegenwoordig de Ster Omloop van Nieuwland. In ons bestuur zit nog steeds een zoon en een kleinkind van deze grondlegger en ze zijn een voorbeeld voor de rest van de bestuursleden.

 

 
STER OMLOOP VAN NIEUWLAND
 
Dit is de wedstrijd die we tegenwoordig organiseren want er bleek behoefte te zijn aan een wedstrijd. we zijn heel blij dat er jaarlijks 130 renners uit Nederland en Belgiƫ naar Walcheren komen. Meer kunnen we er niet toelaten op dit parcours en we moeten ieder jaar renners teleurstellen. Maar wat is 2020 een "vreemd" jaar, geen Omloop, dit doet ons veel "verdriet" maar we snappen ook wel de redenen. En we zijn alweer aan het kijken om de Omloop 2021 coronaproof te laten doorgaan.
Lees meer over de klassieker Ster Omloop van Nieuwland  :  http://www.zeelandopdefiets.nl/ster-omloop-van-nieuwland.html

 
 JURYBUS
Wij kunnen met trots zeggen dat we de enige Stichting zijn met een eigen jury bus. We hebben hem dit jaar i.v.m. het stil vallen van wedstrijden waar we altijd naar toe gingen een metamorfose gegeven. Dus als u nog tegen onkosten een jury bus zoekt voor uw wedstrijd, stuur dan een mail naar swk@sterze.nl        (oktober 2020)(5)  MOUNTAINBIKESTER DIDI DE VRIES UIT WILHELMINADORP
OPENDE HAAR FOTOALBUM EN SCHREEF 3 LEUKE VERHALEN

Mijn allereerste internationale race was een Junior Serie in Denemarken. Ik eindigde als kersverse Nederlands Kampioene in een enorm sterk deelnemersveld als 7e. In dit jaar kroonde ik mij tot Nederlands en Benelux kampioene. Ik won op 3 wedstrijden na alles waar ik startte en voldeed aan de eis om mee te gaan naar de kampioenschappen. Helaas werd ik niet geselecteerd door de desbetreffende bondscoach toen. Deze foto is erg belangrijk voor mij, omdat het een van de grootste hoogtepunten was uit mijn succesvolle laatste jaar als junior. Een mooie actie foto in het Deense bos. Als kers op de taart werd ik dat jaar gekroond door Bart Brentjes als Mountainbike Talent van het jaar.   


De tweede foto is een foto die mij de rest van mijn leven zal bijblijven. Na 3 erg moeizame jaren waarbij ik enorm tobde met mijn gezondheid kwam er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Ik werd verrassend Nederlands Kampioen Eliminator (XCE, een sprint discipline). Daardoor mocht ik deelnemen aan het EK in het Tsjechische Brno. Deze foto is gemaakt tijdens het rijden van de kwalificaties. Tot ieders grote verbazing zette ik een vijfde tijd neer. Uiteindelijk werd ik 9 de op mijn allereerste Europees Kampioenschap XCE. Dit evenement was een belangrijk moment. Het gaf me een enorme boost aan zelfvertrouwen. Deze foto is by far de mooiste van vorig seizoen. Uiteindelijk mocht ik ook nog deelnemen aan het WK, maar daar werd ik slechts dertiende wegens materiaalpech nadat ik een tweede tijd reed in de kwalificaties.   

Mijn derde foto moment is een recentere gebeurtenis. Dit jaar zijn mijn broer, zijn vriendin Kim Bodemann en ik ons eigen team begonnen. Het Reysport-Olympia Racing Team. Om op deze manier meer rust en vertrouwen te creeeren op wedstrijden. Een eigen omgeving, met mensen die dichtbij ons staan en we onze eigen keuzes kunnen maken. Een van deze keuzes was het rijden van de Algarve Bike Challenge 2020 begin februari. Een duo race die ik samen met mijn teamie Kim reed. We hebben enorm gelachen, mooie momenten beleefd, maar ook diepte punten gekend en tranen laten vloeien. Deze (tot nu toe enige) MTB race in 2020 heeft ons niet alleen sterker gemaakt als renner, maar ook als teamies nog dichter bij elkaar gebracht. We hebben een hele mooie band opgebouwd die mij erg dierbaar is. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Een prachtige ervaring die een enorme boost gaf voor ons team.   (oktober 2020)


(4)    MARIANNE DE VREUGD     (OUD-VOSSEMEER)

Fietsen is voor mij heel leuk, zeker met lekker zomerweer. Ik geniet er altijd van om een route over Tholen te doen op mijn racefiets van Fase Fietsen (Oud-Vossemeer). Over rustige polderwegen en door de gezellige dorpen met veel toeristen.
 
Op de onderste opname draag ik een shirt met de tekst Angeliena Huis (Halsteren) van Uitgeverij "Een stem van gedachten".  Ze kan zo mooi dichten en heeft tevens boeken geschreven.  (september 2020)

 


 
(3)  ELLY NEUFEGLISE  (PHILIPPINE)

FOTOTHEMA'S :
SPECIAAL FIETSTENUE, MARIANNE VOS EN GOEDE DOELEN TOCHTEN

Presentatie : ik ben geboren in Terneuzen (1965) en sinds 1993 woonachtig in Philippine. Vroeger ooit al eens een racefiets gehad, maar vijf jaar geleden kroop het bloed waar het niet gaan kon en kocht ik opnieuw een racefiets. Die heeft inmiddels al heel wat kilometers gemaakt. Ben fanatiek gaan fietsen. Bijna dagelijks. Soms met vrienden, maar ook vaak gewoon een solo rondje. Heerlijk hoofd leegmaken,  aan conditie werken, en genieten van onze prachtige fietsprovincie.


Het is leuk om samen met man Willy en soms ook zoon Matthijs aan toertochten mee te doen. In Zeeland maar ook daarbuiten. Zo rijden we sinds 2015 alle edities van Ride for the Roses. Zowel de Zeeuws Vlaamse als de landelijke, en de Ladies night ride. Hou van uitdagingen, steeds iets verder en iets sneller. Ook bij de Giro di Schouwen Duivenland staan we elk jaar aan de start. Buiten Zeeland rijden we jaarlijks mee in Rotterdam ErasmusTour en de Langstraat klassieker in Waalwijk.Foto 1.   Hier ben ik in mijn Zeeuws Vlaams fietstenue. Dit blijft toch speciaal.  Als we meerijden met de Ride for the Roses zijn we hieraan te herkennen en krijgen daar ook veel reacties op. Trainingsrondjes rij ik er zelden in. We gebruiken het shirt voornamelijk om Zeeland te promoten bij toertochten.


Foto 2.    Op de foto met Marianne Vos tijdens de Beneladiestour. De finale werd gereden in het Belgische Zelzate, hier zo'n 10 kilometer vandaan. Omdat ik vlak op de grens woon, loopt mijn fietsrondje ook nogal eens deels door Belgie. De Beneladiestour doet verschillende plaatsen aan, zowel in Zeeland als bij de zuiderburen. Marianne is mijn grote favoriete bij het wielrennen.   Topvrouw!

 

Foto 3.  Het fietsen wik ik graag verbinden aan een goed doel.  Zelf mijn favoriete sport uitoefenen, mezelf uitdagen en daarmee anderen kunnen helpen. Zo reed ik afgelopen juli 1000 km. Deze afstand diende zelfs 2 goede doelen: Zeeland in Actie en Team ReJoyce. Zelf heb ik toen mijn shirt gepimpt met de quote 'NeufStrong' en uiteraard het wapen van Zeeland achterop. Dat was een actie voor een familielid met ALS.      (augustus 2020)

 
(2)  REINIER VAN DER DOES  (COLIJNSPLAAT)
MET OPNAMES UIT HULST, GOES EN HEINKENSZAND.
 

1  Voor mij was de echte vuurdoop als wielerspeaker bij de kermiskoers in Hulst in 2017. veel publiek en mooie wedstrijden. Bij de finish een interview met Franky Weemaes, de Belgische winnaar in de categorie 40+. Ik weet het nog heel goed deze geweldige wielerdag in Zeeuws Vlaanderen.


 2 Outdoor Cycling bij Focus Fit in Goes: een nieuwe hobby.3   Zeeland classic 2019.  Het was een schitterde koers met de sterksten in de finale. Het werd een mooie klassieke sprint met Nol van Loon uit Breda als winnaar. Arjan van Damme uit Yerseke was de beste Zeeuw en toonde zijn talent met de vierde plaats.   (augustus 2020)

 (1)   WITTE ANDRIESSE
      MIDDELBURG  
eigenaar / initiatiefnemer wielersite ZEELAND OP DE FIETS.NL

Een keuze maken uit honderden foto's is niet eenvoudig.
Ik geef de voorkeur aan drie opnames met een link naar de Fiets.


In 2011 stonden Lennard, Annelien en Witte Andriesse op de startlijst van de Drentse Fietsvierdaagse. Vanuit vakantiepark Witterzomer in Assen reden de Zeeuwen 4 etappes door Noord Nederland. Het was gezellig druk tijdens dit populaire fietsevenement.  Foto: Lennard en Annelien bij de finish in de Bonte Wever in Assen.Lennard met Koos Moerenhout in augustus 2010 bij de Eneco Tour in Ronse. De Rabobank renner uit het Brabantse Steenbergen werd enkele uren later als etappewinnaar gehuldigd na een rit door de Vlaamse Ardennen over o.m. de Oude Kwaremont.Witte in 1988 tijdens een criterium in het Zuid Hollandse Achthuizen in de categorie vrije renners.     (juli 2020)
Terug naar de inhoud