* Rosita Reijnhout - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Rosita Reijnhout  (Wolphaartsdijk)    > vanaf 2023 World Tour Team Jumbo Visma.
Bron: Omroep Zeeland Sport januari 2023.

ROSITA REIJNHOUT WIL GRAAG EEN GROTE RONDE RIJDEN.

ROSITA REIJNHOUT (WOLPHAARTSDIJK) IN 2023 BIJ WORLD TOUR TEAM JUMBO VISMA

Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk fietst vanaf 2023 bij Team Jumbo Visma Women. De 18 jarige Bevelandse heeft recent veel ervaring opgedaan bij het landelijke wielerproject CyclingClassNL. Dit talentenprogramma voor junioren is opgezet door NOC NSF, de nationale bond KNWU en de wielerploeg Jumbo Visma. Dertien renners en zes rensters uit heel Nederland werden in 2021 geselecteerd voor dit project.


CyclingClassNL hanteert een programma waarin de grootste wielertalenten zich kunnen ontwikkelen. Talentcoaches zorgen voor de begeleiding en geven advies aangaande fysieke en persoonlijke onderwerpen en voeding. Bij deze benadering kan de overgang naar b.v. een development team op sportief en sociaal terrein soepeler verlopen.Reijnhout behaalde in 2022 mooie resultaten op de weg. Op het WK in Australie reed ze naar de top 25. Zoe Backstedt reed met een magistrale solo naar de wereldtitel. De 18 jarige Britse begon haar zegetocht in de eerste ronde en bouwde een riante marge op. Na 67 km kwam de dochter van oud prof Mangnus Backstedt met ruim twee minuten voorsprong over de finish. Reijnhout had op de 25 ste plaats een achterstand van 2.46.    

Reijnhout over haar transfer naar de Nederlandse topformatie: "Ik wil groeien op fysiek en mentaal vlak. Ik hoop veel te leren van de rensters die al een paar jaar professioneel wielrennen. Daarnaast wil ik me langzaam maar zeker ontwikkelen tot een sterke renster. Ik heb er vertrouwen in dat dat met de begeleiding die ik hier ga krijgen, gaat lukken. Ik wil in de toekomst graag mijn stempel drukken op klimkoersen en ook de Belgische wedstrijden spreken me aan. En ik zou dolgraag ooit starten in de Giro. Dat is echt een droom".
Teammanager Esra Tromp (foto) wil graag aan de slag met Reijnhout: "Team Jumbo-Visma vindt dat succes verdiend moet worden in plaats van gekocht. We hebben het nodige personeel, materialen en expertise om talent te laten excelleren. We moeten geduld hebben, maar ik heb grote verwachtingen. We hebben een solide basis om deel te nemen aan World Tour-evenementen en te winnen." (3 januari 2023)


Terug naar de inhoud