* Rinus Verboom - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Podium Oud Renners  > Rinus Verboom  (Goes).
* RINUS VERBOOM         GOES *

( 28-01-1955 )


Met welk gevoel kijk je terug op het wielrennen.

Ik kijk met een heel goed gevoel terug. De wielersport heeft mij veel gegeven. Als wielrenner en daarna als coach/ploegleider/trainer ben ik heel de wereld rond geweest dankzij het wielrennen. Met heel veel fijne mensen mogen fietsen en werken.Waarom gekozen voor de wielersport.

Mijn buurjongen Tony Huijzen was wielrenner. Ik mocht dan wel eens mee naar de wedstrijden die Tony reed. Ik vond dat geweldig en wilde dat zeker ook gaan doen. Maar ik moest van mijn ouders eerst mijn MAVO diploma halen. De dag na mijn diploma heb ik toen mijn eerste wielrenfiets gekregen. Het was een groene CERA tweede hands gekocht van Jan Raas.Vereniging in welke jaar.


Als wielrenner ben ik altijd lid geweest van ZRTC Theo Middelkamp 1972 t.m. 1984.


1974/1975 Caballero
1976 Michelin.Hoe zagen je trainingen eruit.

Ik werkte fulltime bij de Belastingdienst in Goes. In het voorjaar ging ik meestal  alleen 3x in de week 4 uur duurtraining doen. Op de zaterdagen hadden we dan in januari/februari de clubtrainingen/wedstrijden in de Wilhelmina polder in Wilhelminadorp .In mijn  tijd waren er nog geen wielrentrainers dus trainde ik veel op gevoel.Wat was voor je gevoel de mooiste wedstrijd, waar was je laatste wedstrijd.


* Mijn mooiste wedstrijd was het winnen van de Acht van Chaam op 25 juli 1973 bij de nieuwelingen
voor meer dan 50.000 enthousiaste toeschouwers (foto). Geweldig!
2. Leo van Vliet  (Honselersdijk)
3. Kees van de Wereld   (Nieuwkoop)
4. Bart van Est   (Dinteloord)
5. Michel Jacobs   (Bingelrade).

* Mijn laatste wedstrijd was in Sas van Gent 1983.Ben je nog betrokken bij de wielersport.


Ik heb in 1982/1983 het diploma wielrentrainer behaald bij de KNWU. Ben van 1984 t/m 1988 nationaal coach van de dames geweest met een gouden plak voor Moniek Knol op de Olympische Spelen in Seoul 1988. 1990 nationaal coach dames Amerika. Na 1990 ploegleider coach bij diverse club en grote sponsor teams geweest.Momenteel ploegleider/manager bij Elite/belofte Willebrord Wil Vooruit. Ben sinds 2014 Cycling director VIRTUS, voor renners(sters) met een geestelijke beperking wereld wijd. Tevens voorzitter en actief lid van Toerclub Goes. Tevens organiseren we met een kleine groep elk jaar de Jo de Roo toertocht.


Hoe zie je de positie van het Zeeuwse wielrennen in 2021.


De positie voor het Zeeuwse wielrennen is goed. Er zijn diverse goed georganiseerde klassiekers in Zeeland. De Provincie en diverse Gemeentes zorgen elk jaar dat er  op professioneel gebied een paar wedstrijden zijn voor profs op het hoogste niveau door onze provincie. We hebben met Milan Vader en Shirin van Anrooy renners op internationaal hoog niveau. Bij de jeugd zie ik ook een aantal talenten.Heb je een algemeen advies richting jeugd fietsers.

We hebben in Zeeland bij ZRTC Theo Middelkamp een heel mooie jeugdafdeling met veel renners(sters). Wielrennen is een individuele sport en ik vind dat je als jeugd renner er goed aan doet om ook nog een andere sport te doen in groepsverband.


Wat is je persoonlijke wielerwens voor de toekomst.

Dat ik nog lang deze sport mag beleven zo ik het nu allemaal beleef.

Terug naar de inhoud